Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De minister en de leugens...

Buigt u even?Koning Onbenul heeft gesproken. Vanuit het Engelse Newcastle, waar de Europese ministers van Justitie bijeen zijn, is vanavond de muis gaan brullen. In plaats van ogenblikkelijk met harde hand orde op zaken te stellen bij het OM, dreigt minister Donner nu de boodschapper van al het gestuntel in de moordzaak Nienke Kleiss aan te pakken. Het tv-programma Netwerk mag binnenkort komen opdraven bij de Raad van Journalistiek. Professor Zonnebloem meent namelijk dat er forse schade dreigt voor het imago van het OM. Beste Piet Hein, wij als Nederlanders vinden het niet normaal dat de Procureur Generaal mr. Brouwer op dinsdag ontkent dat er met bewijsmateriaal in een moordzaak is gerommeld en wij vinden het ook niet normaal dat hij een dag later in een brief aan zijn collega’s erkent dat er wel zaken zijn achtergehouden. Wij, beste meneer Donner, vinden dan dat justitie er een puinhoop van maakt en dat u als hoogst verantwoordelijke meteen moet opstappen. Wat Starf*cker betreft, is het snel bijltjesdag bij Justitie.

Wegwezen...
Je kunt het je nauwelijks voorstellen. Een verdachte komt voor de rechter. Heeft inderdaad de schijn tegen en iedereen denkt de zaak rond te hebben. Maar in de criminaliteit is niets wat het lijkt, leren we regelmatig van Peter R. de Vries. Voor de foto van de statige Beatrix zweert de Officier van Justitie niets dan de waarheid te spreken. Hij haalt fel uit. Samen met de recherche in Schiedam is er een uitgebreid dossier samengesteld. De verdachte hangt. Zaak gesloten. Koffie met gebak bij de Schiedamse politie. Zo moet het ongeveer gegaan, alleen heeft de Officier van Justitie in zijn haast te scoren wel gewoon "vergeten" te vertellen dat de experts van het Nederlands Forensisch Instituut hebben verteld dat ze twijfelen aan de bewijslast. Aan het DNA-profiel van verdachte Kees, zoals dat gevonden is op het lichaam van de vermoorde Nienke.
Kees B. wordt evengoed veroordeeld en zit 4 jaar onschuldig vast. Beste meneer Donner. Een Openbaar Ministerie dat sjoemelt met bewijzen raakt rechtstreeks het hart van de Nederlandse rechtsstaat. Dan hoort een Procureur Generaal niet te liegen alsof het gedrukt staat in NOVA. Dat schijnt overigens in die kringen heel normaal te zijn. Neem het gelieg en gedraai van Baron de Wijkerslooth in de zaak Erik O. . De Nederlandse bevolking ziet wel feilloos wat die idioot van een Donner maar niet wenst te zien. Iemand moet maar eens VERANTWOORDING nemen voor alle puinhopen in de Paleizen van Justitie en we moeten ons maar niet meer laten voortslepen van onderzoek naar onderzoek.
Donner dient meteen op te stappen en met hem de top van het OM in Nederland. Als Officier van Justitie lieg je niet onder ede. Schokkend vind ik dan ook het verhaal van het jongetje dat door zich "dood" te houden ontsnapt aan de moordenaar. Het vriendje van Nienke. Het toen 10-jarig ventje wordt getraumatiseerd en wel keihard onder druk gezet om maar te helpen voldoende bewijs te vinden in de door de politie gewenste richting. Hij wordt uitgescholden voor “leugenaar” en dient keurig te antwoorden wat de prutsers in Schiedam graag willen horen. Beste meneer Donner, kunt u zich nu voorstellen, na dit feitelijke relaas, dat u niet KRO’s Netwerk maar uw eigen personeel er verantwoordelijk voor moet houden dat voor de meeste Nederlanders Vrouwe Justitia een hoer in verval is geworden?
StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

nee niet de sp, vooral niet met die onvriendelijke jan marijnissen erbij. Doe dan maar een gewoon zakenkabinet, zonder al die rare bijbedoelingen van de heren politici.

dribibu | 10-09-05 | 11:13

kan iemand van de regering het volk nog één keertje uitleggen wanneer een regering zou moeten opstappen?

Brullio | 10-09-05 | 08:54

Dat klopt, supah.

Donner past zèker niet door de filters.

;)

filter | 09-09-05 | 21:39

Als je iets door de WC spoelt Immorales komt het eerst bij de waterzuiverings installatie terecht. Dus Donner zou met zijn gehele familie daar dus tussen de condooms en halve kippen boven komen drijven. Donner past niet door de filters en zou dus nooit in open zee terecht komen om op een onbewoond eiland aan te spoelen.

supah | 09-09-05 | 21:23

WAT IS DIT VOOR WAANZIN,DIE VENT MOET WEG WEG EN WEG.HET LIEFST DOORSPOELEN DOOR DE PLEE EN ALLES WAT MET HEM TE MAKEN HEEFT OOK.VROUW KINDEREN,HOND EVT VADER MOEDER WEG ERMEE.SPOEL ZE DOOR DE PLEE EN LAAT ZE AANSPOELEN OP EEN ONBEWOOND EILAND.Hoe haal je het in je hoofd een leugenaar,die notabene een voorbeeld functie heeft te beschermen? Een jongen van 10 kunnen jullie wel aan maar zo'n liegend oud lijk niet????????? HAAT HAAT lang leve de anarchie. Zo zie je maar dat een regering niets toevoegt.Iedereen die beweert dat dat niet zo is moet eens nadenken

immorales | 09-09-05 | 21:02

>>>Tijden veranderen. Bos weet dat zijn achterban walgt van CDA en VVD. Bovendien is er steeds meer toenadering en word de SP steeds realistischer.
. Starf*cker 09-09-05 @ 09:38<<<

-

Realistischer? De SP?
-

De SP gaat feestjes af waar ook
Abdul-Jabbar van de Ven komt.

Je weet wel, onze huisimam van de Hofstadgroep die blijdschap voelde toen hij hoorde over de moord op Van Gogh?

anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/06/15...

filter | 09-09-05 | 20:58

@Rooter
Ja klopt dat wilde ik ook net zeggen, Donner gebruikt dit misschien inderdaad wel als bliksemafleider: dit heet geloof ik: "verdeel en heers" taktiek.

dribibu | 09-09-05 | 15:54

En u weet wat er gebeurt als de minister in zwaar water komt... Dan wordt plotseling (en wel heel toevallig) de terreurdreiging verhoogd. En in zo'n crisissituatie is het natuurlijk niet opportuun om de minister weg te sturen.

Rooter | 09-09-05 | 15:22

Eigenlijk zeggen het aantal reacties en het tempo waarmee ze op alleen al deze site komen genoeg. Deze minister is een ramp voor Nederland.

laffer | 09-09-05 | 15:11

Dit is een veel te netjes Kabinet geleid door een MP die denkt dat het in het hiernamaals wel goed zal komen. Het linkse journalisten geteisum, onder aanvoering van de NOS en de Publieke Omroepen laat niet na om halve waarheden uit te dragen en rechtse mensen te onderbreken voordat zij uitgesproken zijn, zodat slechts een klein deel van het verweer uitgesproken kan worden.
.
Omdat zulk een meestal bedachtzame en vaak niet mediagetrainde spreker overhaast moet gaan redden wat er na zo'n riooljournalistieke handeling nog te redden is, ontstaan er vaak interne brieven die door linkse medewerkers direct aan de pers worden doorgesluisd.
.
Helaas gaat de overheid er van uit dat alle ambtenaren dankzij hun ambteed bona-fide zijn, ook al hangen zij het linkse gedachtengoed aan.
.
Voor mij kan elke journalist die niet objectief is of toestaat dat ontlastende uitspraken zo gemonteerd worden dat zij het antwoord verdraaien en elke linkse ambtenaar, per direct een onbehandelbare vlekthyfus cadeau krijgen.

Ksi-Ziks | 09-09-05 | 14:26

Krantenkoppen anno 2010

-De Verenigde Waddeneilanden verklaren voortaan alle rubberboten met vluchtelingen die op weg zijn naar hun grondgebied zonder pardon lek te schieten.
-Demonstratie van AOW-ers op het binnenhof eindigt wederom in een bloedig treffen met de ME
-Nog steeds erbarmelijke omstandigheden in Marrokaanse vluchtelingenkampen. Noordelijke Alliantie verklaart dat ze niemand meer kunnen opnemen.
-Duitsland gedoogt illegale grensversperringen.
-Minister-President doet opnieuw oproep om normen en waarden te eerbiedigen.
-Volkszanger Achmed Allah Ahbibi scoort weer miljoenenhit met zijn nieuwe single: Nederland ze zeggen dat je bent verandert.
-Partij van het ongenoegen stijgt weer met 4 zetels in de peilingen.

Tsabaothiemynoia | 09-09-05 | 14:22

Verantwoordelijkheid voor beleid van je voorganger en het stelselmatig verkondigen van leugens zijn 2 verschillende zaken.

Dit kabinet is een leugenachtig kabinet.
Daar hoef je niet eens een basiscursus psycholgie voor gevolgd te hebben.

Wellicht kan iemand eens nagaan hoeveel kabinetsleden er klant zijn bij Dr. Schumacher. Het is namelijk bijna niet voor te stellen dat ze anders het gezicht zo strak in de plooi kunnen houden.

incarnatio | 09-09-05 | 14:05

@Incarnatio
Zo, dat was een lange lunchpauze zeg :)... wel een vermakelijk verhaaltje overigens... al eens aan gedacht om schrijvert te worden ?
En om ook nog even on-topic te blijven... als jullie er net zo genoeg van hebben als ik, zijn er a.s. maandag nieuwe verkiezingen...

knutsel | 09-09-05 | 14:02

@verbatim

Yep, iedere zittende minister (da's ook het enige wat D-Kebab doet geloof ik) is verantwoordelijk voor de acties en daden van zijn voorganger(s).

Mapster | 09-09-05 | 13:54

Het wordt tijd dat dit kabinet zijn conclusies een keer trekt en gezamenlijk opstapt. Nieuwe verkiezingen, graag met alle corrupte politici uit ons huidige kabinet op een compleet onverkiesbare plaats, of nog beter, in de bak...

Amstel | 09-09-05 | 13:53

Wie was er ten tijde van de veroordeling, in 2001, Minister van Justitie? Is Donnert verantwoordelijk voor zijn voorganger?

verbatim | 09-09-05 | 13:46

Een mogelijke verklaring van minister Donner.

De val van het kabinet en Big Brother

Toevalligerwijs was de televisie gisteren afgestemd op Talpa. Big Brother volgde ik nooit. Expeditie Robinson is een programma waar ik echter met genoegen naar kijk. Minister Peys van verkeer en waterstaat was uitgenodigd in het programma Barend en van Dorp.

In die uitzending kwamen ze met de onthulling dat minister Donner de media aan gaat klagen omdat ten onrechte het beeld is geschapen dat het openbaar ministerie niet te verstrouwen is.
In het programma kwam echter wel heel goed vast te staan dat het kabinet zich in een enorme crisis bevindt en naar het allerhoogtse middel grijpt om zich staande te houden. Onderling zijn de ministers ongetwijfeld op de hoogte van de stappen die er de komende dagen volgen om te redden wat er wellicht te redden valt. Overduidelijk kwam vast te staan dat minister Peys ontzettend hard aan het liegen was, daar werden wat psychologische trucjes voor gebruikt.
Tijdens het vraaggesprek met de minister kwam bovendien vast te staan dat ze erg slecht op de hoogte is van simpele financieele gegevens van haar ministerie. Haar Kapsel zat erg goed, de onzin welke ze aan het verkondigen was raakte kant nog wal. Niet iedereen schijnt te kunnen liegen en indien je er erg slecht in bent dan kun je altijd nog wel even naar Dr Schumacher om een en ander in de plooi te laten trekken om de geloofwaardigheid niet aan te tasten.

4 jaar lang zat een onschuldig iemand vast omdat met gegevens is gesjoemeld. De allerhoogste baas bij het openbaar ministerie sprak zichzelf tegen. Er was inderdaad nog maar 1 zet mogelijk en dat is de stap die Donner nu neemt. Wellicht ontgaat het velen maar er is iets heel goed mis met dit Kabinet beste medeforumleden. Ze roepen dat de waarden en normen achteruitgaan echter ze weten kennelijk zelf niet wat het betekent om zelf echte waarden en normen te hanteren. De stap welke Donner zet geeft heel nauwkeurig aan dat ze aan homosexuelen helemaal geen enkele boodschap hebben. Aan de ene kant worden er allerlei stappen gezet om ervoor te zorgen dat mensen zich schikken naar de geldende waarden en normen van Nederland en aan de andere kant denken ze dat mensen achterlijk geworden zijn. Donner lijkt wel een vermomde Christelijke Iman, prik door dat pak heen beste medeforumleden. Donner wil dat we weer dat we terug naar af gaan. Binnen het kabinet is een enorme strijd gaande tussen mensen die terug naar af willen gaan en mensen die verder willen.

De stap welke justitie nu zet door de media aan te klagen kan ik maar op 1 manier verklaren.
Het verhaal begint bij Big Brother. Door een verwisseling van een aantal kabels is ten onrechte de indruk gewekt dat de uitzending van Barend en van Dorp echt heeft plaatsgevonden. Waarschijnlijk kregen de mensen welke zich in het huis van Big Brother bevonden een zeer geheime opdracht, het naspelen van het Programma Barend en van Dorp. De wijze waarop de bewoners van het Big Brother huis die opdracht hebben uitgevoerd was van een enorm hoog niveau. Dat niveau heeft ervoor gezorgd dat Talpa een vergissing heeft gemaakt tijdens de zogenaamde liveuitzending van gisterenavond. We zaten niet naar Barend en van Dorp te kijken maar naar de bewoners van het Big Brother huis. Dat betekent dat het bericht dat minister Donner op teletekst heeft laten verschijnen niet echt was. Het zal daarom ook niet lang duren alvorens Donner zal besluiten om Talpa aan te pakken en aan te klagen.

Wat vooral duidelijk is geworden dat de Big Brother Formule ervoor zorgt dat het hele Big Brother gezelschap dat de laatste jaren in Den Haag zetelt zichzelf heeft neergezet als de werkelijkheid. Het is niet meer noodzakelijk om televisie te kijken. Het kabinet speelt met de basis waarden en normen van deze samenleving, het feit dat er daarbij wel eens iemand ten onrechte beschuldigd dient te worden is noodzakelijk om het vertrouwen in het rechtsysteem hoog te houden. Er is echter een cruciale fout gemaakt welke overduidelijk de echte bedoelingen van dit kabinet bloot legt.

En dat is kwalijk, heel kwalijk. Anno 2005 heeft de IND vrij spel gekregen om mensen op te pakken en het land uit te zetten. Aan mensenrechten hebben ze schijt. Als voorbeeld geef ik de homosexuele Iraanse asielzoekers waarvan er velen het circuit van de illigaliteit ingaan om ervoor te zorgen dat ze niet terug hoeven naar een land waar de doodstraf ze staat te wachten. Het schijnt vrij gemakkelijk te zijn om met gegevens te sjoemelen bij Justitie. Indien men kennelijk in staat is om iemand ten onrechte 4 jaar vast te zetten dan zal men er ook niet voor terugdeinzen om geen rekening te houden met een asielzoeker die in het land van herkomst opgehangen zal worden. Een asielzoeker die de media opzoekt wordt bewust gedwarsboomd. Overplaatsingen naar afgelegen asielzoekerscentra waardoor het lastiger wordt om de media op te zoeken zijn aan de orde van de dag.

Het wordt echt tijd dat dit kabinet opstapt en dat er verkiezingen komen. Bovendien lijkt me dat eerst heel goed duidelijk moet worden hoe het echte verhaal in elkaar zit. Wat is wel en niet waar van alle berichten die de afgelopen dagen zijn verschenen. Indien dat niet duidelijk wordt dan heeft het geen enkele zin om nog te gaan stemmen. Want waar stem je dan op?
Indien zal blijken dat Justitie bewust feiten heeft achtergehouden dan wil ik nog wel stapje verder gaan, dan wil ik graag nog wel weten wat justitie nog meer achterhoudt.

Het is in principe overduidelijk dat justitie dus niet kan en mag verliezen. De komende dagen zal duidelijk worden welke stappen ze gaan zetten om vooral te zorgen dat de bevolking blijft geloven dat we een goed rechtsysteem hebben in Nederland. Minister Donner heeft een week de tijd om overleg te voeren en de te voeren strategie te bepalen. Het is niet meer noodzakelijk om naar Big Brother te kijken, het kabinet staat tegenwoordig onder contract bij Talpa, Big Brother verplaatste zich naar Den Haag. Donner, als verkleede Christelijke Iman wil het spel winnen, best spannend zo een real life soap!

incarnatio | 09-09-05 | 13:28

Piet Hein, zijn naam is klein maar zijn blunders zijn groot

RuQje | 09-09-05 | 13:25

Over Donner.

Vage titel in die pagina. Hoezo "niet meer publiceren"?

Arbalest | 09-09-05 | 13:19

Applaus voor Starfucker!!!! Weg met Donner en de hele top van het OM. Wat mij betreft mag het hele kabinet wel vallen!!!!

quickshare | 09-09-05 | 13:16

Amen!

Wat mij betreft, zo snel mogelijk EXIT Donner, Brouwer en de betrokkenen in de zaak Kees B. (OvJ en betrokken politieagenten).

Volgens mij wordt het hoog tijd dat er een voorbeeld gesteld wordt. Ze helpen @!%^%!(#$!% de hele rechtstaat om zeep.

Trouwens, leuk om rechter te zijn met zulke leugenachtige gezagsdragers als partij. Het is dan misschien niet door je eigen falen dat iemand 4 jaar voor niets gezeten heeft, maar je vraagt je wellicht toch af of je het OM niet meer aan de tand had moeten voelen. Stelletje f#ckers!

Arbalest | 09-09-05 | 12:53

@ Zakje pinda's.
Je hebt hier wel een punt alleen :
-onder Donnert zijn herzieningen geweigerd.
-onder Donnert liegt het OM dat het gedrukt staat.
-Donnert neemt zijn leugenachtige medewerkers in bescherming.

Conclusie :
Donnert had schoon schip kunnen maken en ommet Pim te spreken "de puinhopen van paars" kunnen opruimen maar kiest er daarentegen voor om er een nog veel grotere puinhoop van te maken.

MadeGo | 09-09-05 | 12:00

Tja, het is wel ALWEER Donnert die voor de ZOVEELSTE KEER naast de pot pist. Wegwezen die handel.

schuldige_omstander | 09-09-05 | 11:36

Oneervol ontslag zonder oprotpremie voor Donner en de top van het OM.

pfff | 09-09-05 | 11:17

Die Donner-kebab probeert steeds weer recht te lullen wat krom is. Het is hoog tijd dat deze matige man gewoon vertrekt.

exhxv666 | 09-09-05 | 10:59

Ik wil er toch even op wijzen dat de oorsprong van dit probleem ligt bij een veroordeling uit 2001. Oftewel ten tijde van kabinet Kok II. Donner was dus nog geen minister en kabinet Balkenende moest nog uitgevonden worden.

zakje pinda´s | 09-09-05 | 10:59

Offtopic.
-
En de volgende blunder van Donner zit er ook aan te komen. Gisteravond in Hart van Nederland: een veroordeelde man heeft gezworen zijn ex vrouw te vermoorden. Inmiddels heeft hij meerdere pogingen gedaan die ze als door een wonder heeft overleeft. Vandaag komt de man weer vrij. De vrouw heeft hemel en aarde bewogen om meer bescherming te krijgen.
-
Donner: de lokale autoriteiten hebben doen ruimschoots voldoende om de veiligheid van dezevrouw te waarborgen.
-
Lokale autoriteiten richting Donner: wij kunnen de veiligheid van deze vrouw niet waarborgen.
-
Wordt vervolgd...

General Vee | 09-09-05 | 10:45

Brusselmans 09-09-05 @ 09:41
He t NRC en het OM, dat waren toch 2 handen op een buik als ik me het nog goed van 'www.degezonderoker.nl' herinner?

Pannie | 09-09-05 | 10:34

verantwoording leg je af, verantwoordelijkheid neem je.

Luc Lutzer | 09-09-05 | 10:32

Ik zie geen oplossing in het vervangen van vanalles. Ik hoor veel zeikerts en weinig doeners. En mensen zijn nu eenmaal altijd fout, of een neiging naar het foute... bewust of onbewust. Ik als je dan zo om je heen kijkt is het allemaal zo slecht nog niet. Het is zelfs zo leip dat iedereen denkt dat ie 80 wordt... ik bedoel... als je die illusie kunt wekken ben je overijverig bezig. God want een comfort-zone hier toch de laatste tijd... misschien moeten we daar wat aan veranderen, shaken... but not stirred.

HyBriD VorTeX | 09-09-05 | 10:30

het jochie dat ontsnapte en werd opgevangen door die bosboom oid, vertelde de pliesie dat de dader er heel anders uitzag. Maar dat paste OOK al niet in het plaatje. Damn.

kerntaak OM: 1) vind zondebok 2) veroordeel hem 3) verdonkermaan alles wat 1) of 2) ondermijnt
kerntaak regering: 1) blijven zitten 2) OM steunen

Brullio | 09-09-05 | 10:27

@ wizard
Ikke niet.
Daar verdien ik te weinig voor. :-)

MadeGo | 09-09-05 | 10:25

Heeft Donner niet als "nevenfunctie" het op zondag prediken in zijn plaatselijke kerk? Oftewel hij "domineert" zijn makke gewillige christelijke schaapjes/geitjes aldaar. Is dat niet hetzelfde als een Imam die er middeleeuwse ideëen op na houdt?
Verdonk krijgt het nog druk.

tabakvan | 09-09-05 | 10:25

dit geeft wel aan waarom donner zo graag tbs-ers resocialiseert. hij weet hoe groot de kans is dat ze onschuldig vastzitten...

zakje pinda´s | 09-09-05 | 10:04

@iedereen die hierboven verontwaardigd doet.
Wie van jullie heeft er op CDA, VVd of D66 gestemd?
Kom kom, eerlijk zeggen...

da wizard | 09-09-05 | 10:02

Op www.nu.nl:
"Volgens Donner dreigt het imago van het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) forse schade op te lopen door "de grote druk van de media, terwijl het gaat om instanties waar we toch mee verder moeten, of we dat nu willen of niet".

Ok mensen, we moeten dus niet zeiken, we hebben geen keus. Wat een g.dv.rg.t.n arrogantie. Laat die vent alsjeblieft zijn biezen pakken en al zijn collega's met hem. Taekema, Spong, doe Nederland een plezier en pak dit zootje ongeregeld aan!!!!!!!!

geenflauwbenul | 09-09-05 | 09:59

Dat krijg je ervan als er teveel Nederlanders op Balkenende en zijn partij stemmen... Niet meer doen hè?

sjonnie | 09-09-05 | 09:52

Die Donnert is ECHT dom.
Nu had hij de kans de publiek opinie om te buigen door alle verantwoordelijken eens op het matje te roepen en stevig aan te pakken / de laan uit te sturen gaat die bijdehand dreigen de klokkenluiders aan te pakken.

1,2,3, WAT EEN LUL !!!

MadeGo | 09-09-05 | 09:52

Overigens verdient de kruiperige wijze waarop het NRC dit pitoreske akkefietje verslaat wel weer een nomnatie voor de grote 'hoe hurk ik het diepst voor de gevestigde orde' trofee.

www.nrc.nl/binnenland/artikel/11261559...

Brusselmans | 09-09-05 | 09:41

De pliesies wensen ook geen email meer te ontvangen.
Echter ze gaan wel door met bekeuren en natuurlijk proberen ze ook nog iemand al dan niet schuldig achter de tralies te plempen.

Dit bericht is afkomstig van de mail-server.

U stuurde het volgende bericht, maar dat kon niet aan iedereen worden bezorgd:

======================================================================
Onderwerp: Cees B
This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_0003_01C5B521.96978DB0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1" Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Wederom goed geblunderd in de zaak Cees. B Echt een aplaus voor de dienstdoende ondervragers. Iemand proberen te brek
======================================================================

Op de volgende adressen kon het bericht niet worden afgeleverd:

info@politie.nl
SMTP error from remote mailer after RCPT TO:<info@politie.nl>:
host mail1.politie.nl [194.151.195.210]: 550 <info@politie.nl>:
Recipient address rejected: User unknown in relay recipient table

AnyKey | 09-09-05 | 09:40

@Langeneus en Starf*cker. De kans is groot maar of ze groot genoeg zullen zijn? Bos wil niet met marijnissen, het CDA krijgt toch wel stemmen uit de provincie, en Peter r de oud LPF-ers en Wilders moet samen toch ook wel goed zijn voor 15? zetels en met een aanslag voor de verkiezingen het dubbele. VVD Zal worden gehalveerd als ze zalm en van aartsen houden maar niet als ze Wiegel inzetten. Ik bedoel maar de kaarten zijn nog niet geschud en de coalitie vorming zal moeilijker worden dan ooit tevoren.

Lucifer | 09-09-05 | 09:38

@Fuckje Tijden veranderen. Bos weet dat zijn achterban walgt van CDA en VVD. Bovendien is er steeds meer toenadering en word de SP steeds realistischer.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:38

Een linkse coalitie zal er niet gauw komen, PvdA weigert samen met de SP een tegenbegroting te maken, een gemiste kans!! PvdA zal nooit met de SP in een regering gaan zitten, ze blijven tegen het CDA en de VVD aanschurken, angsthaas Bos kan geen keuzes maken, heeft geen visie. Met al die versnippering en al die kleine grote ego's wordt Nederland onbestuurbaar na de verkiezingen, tenzij een Zakenkabinet, niet gebonden aan debiele D'66 achtige partijprogrammatjes orde op zaken kan/wil stellen.

fuckje | 09-09-05 | 09:34

Hoorde ik hem zelfs babbelen over een klacht bij de RvdJ?

Brusselmans | 09-09-05 | 09:32

@Starf*cker Ik zet een kratje op: "Laten we niet op de zaken vooruitlopen"

Lucifer | 09-09-05 | 09:31

@ Rabarbeke

Donner is natuurlijk niet de schuldige maar wel de hoofdverantwoordelijke van deze ellende.

Bovendien heeft hij maar weinig op met die scherpe pers op het moment. Wat hij "op een farizeïsche wijze telkens uitleg willen geven aan alles achter elke komma." noemt noem ik gewoon onderzoeksjournalistiek.

Brusselmans | 09-09-05 | 09:31

@Lucifer> Bos houdt zich zo stil mogelijk, zodat ze niemand tegen de schenen schoppen. En dan bij de volgende verkiezingen alles en iedereen de schuld geven.
Ik vrees dat we een rode toekomst tegemoet gaan.

Lange Neus | 09-09-05 | 09:31

@Lucifer IK gok dat de bonus vooral ter linkerzijde valt.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:30

@Rabarbeke Klopt (Sorghdrager) Justitie is een ondankbaar departement met veel te veel ego's en al decennia een zooitje. Ben benieuwd of Peter R daar wel iets mee kan.

Lucifer | 09-09-05 | 09:30

@lucifer: Als ze respect hadden afgedwongen door te saneren en als sterke overheid te fungeren hadden ze er mee weg kunnen komen bij verkiezingen. het probleem is dat het nu één grote bende is die van "incident" "incident" hobbelt, totaal geen geloofwaardigheid meer heeft

Thygros | 09-09-05 | 09:29

@Brussel Ik gok erop dat JPB na afloop van de ministerraad wel iets zal zeggen. Ik gok verder: "laten we het onderzoek afwachten".

Starf*cker | 09-09-05 | 09:29

@ZI en Jack: Inderdaad de oppositie laat het zich ook maar aanhangen. Overigens had dit kabinet de ondankbare taak om te snijden en saneren. Wordt je nooit populair mee, maar had het bos halsema of marijnissen niet zien doen. Zij weten echter drommels goed dat het moest dus die zitten op de achtergrond in hun vuistje te lachen. Bos gaat het alks hij straks eventueel aan de macht is echt niet terugdraaien. Uit die onvrede kunnen echter ook nieuwe partijen garenb spinnen (de vries, wilders, lazrak *kuch*, eerdmans, lpf etc) die fijne versplintering zal het niet makkelijker maken een coalitie te vormen.

Lucifer | 09-09-05 | 09:26

Iedereen kan nu natuurlijk op Donner gaan zitten vitten en hoewel dat terecht is, kan de man moeilijk verweten worden dat alleen hij verantwoordelijk gehouden moet worden voor de corruptie en de incompetentie binnen het OM. Kent iemand Dato Steenhuis nog? En de ellende met Docters van Leeuwen en what's her name again, destijds minister?

En Donner: of we gaan met dit OM verder, of met u als minister, maar niet met allebei.

Een schone taak is weggelegd voor de journalistiek: let's hang 'em high!

Rabarberke | 09-09-05 | 09:26

@Jack 100% mee eens. Maar dit zoodje heeft een soort normvervaging ingezet die ongekend is. Er staat een revolutie voor de deur. Nederland gaat straks massaal links stemmen. Niet uit overtuiging maar om aan dit gesjoemel een einde te maken. De puinhopen van Paars verdwijnen in het niet bij de Chaos van Jan Peter.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:25

@SF: Ik vind het geen cynische, maar pure apathie. Dit kabinet heeft ons waar ze ons hebben willen, niets boeit ons meer, en ze kunnen overal mee wegkomen... Zo'n Veerman en Donner, fraude en blunderen, die zouden vroeger toch gewoon in de media en politiek afgeslacht zijn? En nu, tsja, foutje, bedankt, ga maar lekker verder.

JackRandom | 09-09-05 | 09:21

@ Starf*cker

Ik heb het vermoeden dat Donner het hard speelt. Als hij moet gaan trekt hij wat mede opperknuppels mee in zijn val.

Ik trappel van ongeduld! Geeft JPB vandaag tekst en uitleg?

Brusselmans | 09-09-05 | 09:20

Als balkenende en donner en de anderen er mee stoppen komt er weer een nieuwe regering die naar de pijpen van de ambtenaren danst die op hun beurt weer worden betaald door de grote bedrijven.
We moeten naar dorpsregeringen waar controle nog mogelijk is.

wimpie | 09-09-05 | 09:19

Ben bang dat als we dit kabinet nog twee jaar door laten gaan Nederland zo diep gezonken is dat neworleans erbij in het niet valt

Thygros | 09-09-05 | 09:18

@Brusselmans Exact! Als Balkenende vandaag geen afstand neemt van het gewauwel van Donner verzuipt hij ook.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:17

@ Starf*cker

In dat kader zou het natuurlijk schitterend zijn als Donner tot en met 2007 blijft zitten.

Stel je de verbale agressie eens voor de Peter R. de Vries daar tegenover gaat zetten.

Brusselmans | 09-09-05 | 09:15

And the rich get richer and the poor get poorer

Terrier | 09-09-05 | 09:12

@starf*cker

'Een Openbaar Ministerie dat sjoemelt met bewijzen raakt rechtstreeks het hart van de Nederlandse rechtsstaat.'

Je hebt gelijk, het is een godvergeten schandaal.

Pardoes | 09-09-05 | 09:11

@Jackr Ach 1 voordeel: hoe langer ze blijven blunderen hoe harder ze in 2007 worden afgestraft.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:11

@Jack Ik denk niet de rat-race. Ik denk dat we cynisch geworden zijn en in 2007 massaal Bos, Marijnissen en Rouvoet gaan stemmen.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:10

@ZI: Met een kabinet dat op de onvoorwaardelijke steun van een kamermeerderheid van CDA, VVD en D66 kan rekenen is elke motie van wantrouwen van de oppositie kansloos.

JackRandom | 09-09-05 | 09:06

@Brusselmand Ja, ja. Peter R. is de gezworen vijand van Steenhuis.

Starf*cker | 09-09-05 | 09:06

@Thygros: Helaas, Nederlanders zijn geen volk van revolutie en oproer, verder dan een massademonstratie gaan we niet... Maar ik vind de gelatenheid waarmee we dit alles over ons laten komen, verontrustend. we zijn blijkbaar te druk met de dagelijkse rat-race om te overleven...

JackRandom | 09-09-05 | 09:04

@zum kotzen
Klopt helemaal! Maar wat ik mij dan afvraag . Als ze het allemaal zo slecht doen en vooral puntje 3 wordt dan interessant. Uiteindelijk hebben we een Tweede Kamer die met een motie van wantrouwen kan komen. Dit gebeurt wel enkele keren, maar wordt nooit gesteund. Meestal is het de LPF of Wilders en zitten de PvdA en de SP schaapachtig te kijken. Dat is natuurlijk ook niet erg sterk toch? Naast de trutjes in de regering kun je de Tweede Kamer ook niet echt betrappen op daadkracht. We schreeuwen in de media moord en brand, zagen ministers door over ontsnapte TBS-ers, bijbaantjes en de koers van de euro, maar het blijft altijd bij woorden. Het is dus maar de vraag waar we op moeten gaan stemmen staks in 2007. Wat mij betreft is het kabinet maar ook de oppositie schuldig aan deze rommel.

ZI | 09-09-05 | 09:03

Dit geeft maar weer eens aan dat het CDA ongecshikt is voor regeringsverantwoordelijkheid. Ze willen brede maatschappelijke discussies maar zijn vergeten waar het om gaat: een onvoorwaardelijk integere overheid. Met dit zoveelste akkefietje staat ook Balkelende in zijn hemd: die hoort nu de vos het kippenhok uit te jagen.

@leph | 09-09-05 | 09:03

Niet leuk? Ik zit me op de dijen te kletsen..

Ik ken overigens een TV personality met politieke aspriraties die garen spint bij deze poppenkast..

Brusselmans | 09-09-05 | 09:01

@jack:ik vraag me eerder af hoe lang het volk dit nog pikt, Man ik begin zelfs te hopen dat Bea ingrijpt en Balkenende bij zich ontbied en vriendelijk doch dringen verzoekt zijn ontslag in te dienen

Thygros | 09-09-05 | 09:00

@Starf*cker
Valt dit niet gewoon onder het kopje 'actieve verkeershandhaving'?

k3 | 09-09-05 | 08:59

Misschien dat Donnert eens als gebrandmerkt beroeps Pedo 4 jaar onschuldig de gevangenis in moet om zich van zijn trieste gedrag gewaar te worden.
Deze man kan met recht een bedreiging voor de rechtsgang genoemd worden.
Een schande is het. Donner ontsla je OM top en neem zelf ontslag, slappe niksnut!!

tonydomtana | 09-09-05 | 08:59

Tjsa, de methode Donner past helemaal in de handelswijze van dit kabinet. Steek de hand niet eigen boezoem, maar draai de berichtgever de nek om. Kritiek wordt niet geduld, dus we heffen de kritische publieke omroep op...

Hoe gaan we ooit nog de schade die dit kabinet heeft aangericht, en nog aanricht, herstellen...?

JackRandom | 09-09-05 | 08:58

Mijn god gaat het wel goed met me? Al 2 columns achter elkaar het eens met Starf*cker

Lucifer | 09-09-05 | 08:58

@star Dat ben ik met je eens. Maar wel weer lachwekkend, want in deze zaak is ook geprobeerd om de affaire in de doofpot te krijgen. En leuk heeft dan een tamelijk cynische klank.

Starf*cker | 09-09-05 | 08:56

Ik begrijp er niets van! Vroeger als zoiets gebeurde was de betreffende minister allang afgetreden. Waarom blijft donner zijn poot stijf houden?

lorije | 09-09-05 | 08:53

@star: Dit is niet leuk, dit is in en in triest

Thygros | 09-09-05 | 08:51

@Thygros Ik bedoel inderdaad dezelfde affaire.

Starf*cker | 09-09-05 | 08:50

Eens kijken wat ruim 3 jaar Balkenendes normen en waarden hebben opgeleverd:

1 de welgestelden in Nederland zijn er de afgelopen jaren enorm op vooruit gegaan en blijven dat doen. De minderbedeelden moeten al 3 jaar lang inleveren en blijven dat doen. (WAO-ers in de bijstand, koopkrachtverlies voor lage inkomens)

2 ministers die liegen en de zaak willens en wetens bedonderen (Zalm met zijn vergissinkje m.b.t. de omruilkoers van de gulden tegen de euro, Veerman met zijn bijbaantjes)

3 ministers die keer op keer blunderen wordt steevast de hand boven het hoofd gehouden (Donnert)

4 Hoogervorst die het hele zorgstelsel de nek omdraait en inruilt voor een systeem waarvoor alle kenners waarschuwen dat het een puinzooi wordt

5 Brinckheurscht die zegt dat Nederlanders niet zo moeten zeiken en gewoon tot hun 70ste moeten werken. Lekker makkelijk praten vanuit je riante optrekje aan de Wassenaarsestraat in Den Haag, nietwaar Laurens-Jan?

6 last but not least de algehele houding van dit kabinet ?wij weten wat goed voor u is, u moet dus gewoon niet zo zeuren?.

Balkenendes ?christelijke? normen en waarden voeren dit land regelrecht richting een samenleving a la Amerika, waar ook al zo?n fijne ?reborn christian? aan het roer staat?

André Rouvoet for MP!

zum kotzen | 09-09-05 | 08:49

Het wordt steeds leuker. Inmiddels is ook de baas van Koos Spee in opspraak.

www.trouw.nl/novumnieuws/laatstenieuws...

Ja, meneer Donner. Het OM heeft een geloofwaardigheidsprobleem!

Starf*cker | 09-09-05 | 08:47

En nu blijkt er in dat geblindeerde autootje, wat maanden geleden opschudding heeft veroorzaakt toch een PG te hebben gezeten.
Gaat goed, vrouwe justitia een hoer in verval.... Erg mooi gevonden

Thygros | 09-09-05 | 08:37

@K3 Vergeleken bij wat er nu zit was Paars een democratisch clubje.

Starf*cker | 09-09-05 | 08:37

Ik heb moeite met het fenomeen 'verantwoordelijkheid nemen'. Zo van, je verneuqt de hele boel, of iemand waar je verantwoordelijk voor bent, en vervolgens stap je op, krijg je wachtgeld en ga je een beter betaalde baan zoeken. Ze zouden ze gewoon weg moeten sturen. Motie van wantrouwen, etc. Als je niet goed functioneerd word je er in de echte wereld toch ook gewoon uitgeschopt? Vroeger nam een minister zijn verantwoordelijkheid zelfs van zijn voorganger. Helemaal belachelijk.

Dit kabinet heeft nog nooit hun 'verantwoordelijkheid' genomen, anders hadden we al lang nieuwe verkiezingen gehad. Is er eindelijk een kabibnet dat nooit zomaar opstapt, is het uitgerekend een CDA en VVD mix. De enige die echt opgestapt is, helaas, is De Graaf.

k3 | 09-09-05 | 08:20

donner is de vleesgeworden antidemocraat, donner is geen heer, donner is een kruiper voor zekere machten.

succesvol | 09-09-05 | 08:15

Zo is het, Star. Donner weg en de top van het OM opstappen. En iedereen bij het OM die wist dat B. het niet gedaan kon hebben achter de tralies.

Iovanni | 09-09-05 | 08:11

@StarF*cker
Mooi verwoord en helemaal waar.
Maar Donner die toegeeft dat ie fout zit en zijn verantwoordelijkheid neemt, dat gaat vast niet gebeuren.
Hoe dan ook, deze man moet oprotten en zijn baas meenemen. En als ze dan toch gaan, laat de rest ook opzouten...

da wizard | 09-09-05 | 08:00

Wat is dit? Heeft Donner een fout gemaakt? En dat is acht.... En dat is negen...

-=PyP=- | 09-09-05 | 07:48

.short

goed geformuleerd!

css | 09-09-05 | 07:35

>>Brusselmans Dus jij sluit je ook aan bij de hier heersende trend om SP te stemmen?
. Starf*cker 09-09-05 @ 00:50 <<

-

Starf*cker, om de een of andere reden dacht ik dat je gay was. [misschien je naam? heh]

-

Je beseft toch wel dat de SP, samen met GroenLinks en PvdA, zo ongeveer de meest moslim-vriendelijke partij is, huh.
Als homo [of vrouw, jood, atheïst] zijnde, zou ik me niet op m'n plaats voelen bij een partij die de Islam zo hoog in het vaandel heeft staan.

-

Waar ik dan wèl op zou stemmen?
Ik heb geen f*cking idee.

-
Om nog maar eens een foute term te gebruiken: Ik ben verre van 'rechts'.
Ik neig naar socialisme.
Maar ik ben zèèr bezorgd over de Islamering van Nederland.
-
Nee, ik overdrijf niet.
Zie alle nieuwsberichten van de laatste tijd over de censuur die Islam toe wil passen [en heeft gepast] op Nederlandse kunstenaars, politici en anders denkenden.

-

Dit moet stoppen.
-
Ik hoop dat er vòòr de verkiezingen iemand opstaat die èn een goed, sociaal programma heeft èn verstandig is als het gaat over onverdraagzaam geloof.

filter | 09-09-05 | 07:33

Donner is niet boos dat er is gesjoemeld, hij is alleen maar boos dat het dankzij Netwerk is uitgelekt............

fuckface | 09-09-05 | 06:47

Donner is het probleem niet; hij is gewoon dom. Het probeem is de cultuur in Nederland van de proletarische machtsvriendjes-vereniging: Politici, ambtenaren, allerlei organisaties, verenigingen, studie buro's en alle aanverwante rotzooi. Als je bij de "groep" hoort ben je binnen.

Als ik hier (ergens buiten Europa) vertel dat er in Nederland beroepspolitici zijn, die gewoon een inkomen krijgen of ze nu wat doen of niet, word ik vol ongeloof aangekeken.

Donner gelooft gewoon in dat wereldje, maar ze zijn allemaal zo. Nederland is door en door rot. Een soort mislukt experiment uit de 60er jaren zeg maar.

Short | 09-09-05 | 05:17

Ben zelf ook niet meer helemaal bij zinnen, maar dat terzijde. Ik blijf coherenter dan die achterlijke gristen van een Donner:

Donner lult weer eens vanuit de autoritaire jaren 50 stijl. "Vertrouw op uw OM, God, Volk en Vaderland hebben immer gelijk. Toch is hij modern: Volledig in jaren 00 / Spin Doctah steez kiest hij de vierde macht als zondebok.

Die brengt zijn leugens toch wel. De waarheid is immers betwistbaar.

FUCK Donner. Ik wil nog wel zien of hij de ballen heeft deze zaak echt voor de Raad voor de Journalistiek te brengen.

@Starfucker. Goed te zien dat je ondanks je persvoorlichtersrol trouw blijft aan je vak. :-)

viezeric | 09-09-05 | 03:12

en een goede nacht voor de verdere aanwezigen.

anarchez | 09-09-05 | 03:10

Ik ben trouwens benieuwd hoeveel nieuwe woorden Donner zal verzinnen om zich hieruit te lullen. Chromosotorisch bewijs, experteren, recidivistisch motivatie, regulier conformaat, CSI-isering?

Gavrilo | 09-09-05 | 03:10

een goede nacht gavrillo

anarchez | 09-09-05 | 03:08

@anarchez; Graag!

Smurfin | 09-09-05 | 03:04

@Anarchez Een goede nacht.

Gavrilo | 09-09-05 | 03:00

@smurfin
mag het a.u.b. ook eerder?

anarchez | 09-09-05 | 02:58

@gavrillo
na deze stichtelijke en niet onware nachtrede wordt het voor mij tijd de sponde op te zoeken..

anarchez | 09-09-05 | 02:52

-weggejorist-

Utopiad | 09-09-05 | 02:50

@Moi (en de rest); We vergeten het gedoe rond de europese verkiezingen. Gelukkig heeft de burger toen wel met ze afgerekend.
Ik hoop dat dat in 2007 weer gaat gebeuren.

Smurfin | 09-09-05 | 02:49

Anarchez Wacht ff met reageren joh. Nu wordt mijn nachtrede in tweeën gedeeld. Maar enfin... Zolang het geld maar verstandig wordt besteed en niet opgaat aan de ambtelijke molen die er is omdat Den Haag regeltjes bedenkt waarvan maar weinig mensen kunnen profiteren (behalve de uitvoerders van die regels dan omdat zij weer een groter kantoor krijgen en meer vriendjes van een baantje kunnen voorzien). Vorig seizoen was het favoriete zinnetje van W Bos dan ook "het geld dat van het vestje naar het broekzakje gaat". Ik hoop dat dit seizoen ook aandacht wordt besteed aan de vriendjespolitiek waaraan de pvda ook vrolijk meedeed. Zij zijn nog altijd een groeiende machtsfactor en als zij dat gewild hadden zat Donner en dit kabinet allang thuis. Gelegenheden ten overvloede. Juist, bedankt voor het geduld.

Gavrilo | 09-09-05 | 02:41

@gavrillo
lol, die goeie hash zal het hem gedaan hebben..

anarchez | 09-09-05 | 02:33

Er zijn ook rijke mensen die op SP stemmen en het niet erg vinden om meer dan 60% belasting te betalen.

Gavrilo | 09-09-05 | 02:28

Ligt het aan mij of Brusselmans op vakantie in India geweest en heeft zichzelf daar geherwederdoopt in de Ganges. Hij foetert fuckje uit voor haar islamofobie, heeft mededogen voor de SP(stemmers) en voelt zich aangetrokken door de Bushbashers. Een ware reïncarnatie. Of is ie eindelijk op bezoek geweest bij zijn Marokkaanse buurman en heeft wat goeie hash weten te scoren.

Gavrilo | 09-09-05 | 02:26

@brusselmans
shit, dit moet pijn doen man, probeer te slapen..

anarchez | 09-09-05 | 02:18

Misschien moeten we allemaal een kaartje sturen naar balkenende met "Ik vind dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging!".

supah | 09-09-05 | 01:44

Nog even dan, een mens kan tenslotte niet blijven zwijgen.

Het onwaarschijnlijke gekontdraai van onze Excellentie vanavond is van een zeldzame zelfgenoegzaamheid, hardnekkiger overleven van een oplichter in het nauw laat zich zelden zo bekijken.

Ik wilde het advies geven, stem geen SP, maar heb sympathie voor de lieden die er op pure armoede op stemmen.

Brusselmans | 09-09-05 | 01:42

Hahahahaaaa Supah, leuk gevonden, maar roze is (ondanks GS) mijn kleur niet.

Ik ga er 'n nachtje over slapen...

trustekusje allemaal !!!!!

Zzzzzzzzz

Nappert | 09-09-05 | 01:32

Ik vroeg me een poos af of femke slikte ja of nee maar daar kom je dus niet achter via die mensen.

supah | 09-09-05 | 01:32

@brusselmans
zo ken ik er nog wel een paar brusselmans, maar hij is leuk..

anarchez | 09-09-05 | 01:31

@ anarchez

Merci, ik kan rustig gaan slapen..

Overigens, een stem op Femke, is dat per definitie ook geen ongeldige stem?

Brusselmans | 09-09-05 | 01:29

Oh dat wordt wel gedaan hoor. Er staat me ook al iets van bij uit de volkskrant. Denk dat men er in den haag gewoon geen boodschap aan heeft wat "We" er van vinden en de sjonnies in de achterwijken zitten nog vast in hun Telegraaf gevoede fortuynistische "Rechts heeft voorrang" trip ;) Kinderachtigheid ten top maar ja ach. Misschien is een revolutie zo slecht nog niet, een Oranje is al gedaan en geel is te Armstrong maar Roze is nog redelijk maagdelijk geloof ik.

supah | 09-09-05 | 01:27

@okra
Blanco stemmen zijn voor de wet ongeldige stemmen. De kieswet kent namelijk geen 'blanco' stemmen en maakt alleen onderscheid tussen 'geldige' en 'ongeldige' stemmen.

anarchez | 09-09-05 | 01:25

Yep Supah, zo gaat dat. En waarom schrijft dat journalistentuig hier niet over? Of worden die allemaal betaald door PvdA/CDA/D66/VVD? Snap jij het?
Het is toch de taak van het journeille (kuch) dit soort wantoestanden aan de kaak te stellen?

Nappert | 09-09-05 | 01:23

hahaha ja precies nappert dat is nu ook de grap. Ze verhogen het niet maar via de BTW en de hogere prijs halen ze wat ze missen door het niet verhogen ook wel weer binnen. Zolang de prijzen zo blijven stijgen is bevriezing van accijns via de BTW een enorme sigaar uit eigen doosch. Nu kan men natuurlijk ook geen bal doen aan de stijging van de olie prijzen maar bijvoorbeelde koppeling met aardgas is weer zoiets. Iedereen zijn stookkosten gaan omhoog door een arbitraire verbinding tussen iets wat geen hoer met aardgas heeft te maken. Omdat er een orkaan in NO aan land komt of omdat shiiten en soennieten elkaar niet mogen komt er in slochteren niet minder gas uit de grond. MAW we worden genaaid.

supah | 09-09-05 | 01:20

Soory voor de tiepvouten... al dat bier

Nappert | 09-09-05 | 01:17

@ Supah. We zijn het, geloof ik, op hoofdlijnen wel eens. Vooral het idee om de hele links-rechtsgedachte los te laten spreekt me aan.

Over de wanprestaties van het huidige kabinet gesproken:
'Ze' hebben beloofd volgend jaar de accijns op brandstof te bevriezen. Ik doe in deze hierbij een voorspelling: in 2006 bereikt de olieprijs een gigantisch historisch hoogtepunt, en júist op dát moment bevriest het Haagse tuig inderdaad de accijnezen. Aangezien ze bevroren zijn, die accijnzen, zullen ze dus ook níet dalen, als de oliprijs dat wel doet! Wedden?

Nappert | 09-09-05 | 01:16

o was die vent die 4 jaar gezeten ook een pedo, dan vind ik het niet erg dat hij "onschuldig" opgesloten is: pedo's moeten nl. sobieso opgesloten worden. Alvorens ze van hun piemelemans verlost worden.

dribibu | 09-09-05 | 01:12

@ okra

Ik pretendeer nog wel eens een beetje kijk te hebben op de vaderlandse politiek, maar op of dit nu echt zo is weet ik niet eens..

Wat ben ik voor een belg..

Brusselmans | 09-09-05 | 01:11

@Nappert

Nou dan kunnen we het er iig een aantal jaren post pim over eens zijn dat een rechts kabinet NIET perse beter is dan een paars kabinet (want de VVD deed al mee, wat rijmt trouwens). Ik denk dat men sowieso af moet stappen van links rechts denken. Ik vraag me alleen af hoe gemakkelijk de wanprestaties van dit kabinet zijn terug te draaien. Ik hoop niet dat we straks aan deze gigantische lastenverzwaring vast zitten. Het leidt ons terug naar een periode voor de ontzuiling maar dan niet langs geloofs-culturele grenzen maar naar gelang van wat je verdient. Terug naar 1850 lijkt het devies bij de VVD, een samenleving waar je als je als een kwartje geboren bent je ook nooit meer zult worden dan een kwartje. Beetje jammer.

supah | 09-09-05 | 01:10

@Brusselmans
laat graag het laatste woord aan anderen over. de vino tinto stijgt een beetje naar mijn kop op dit moment. dusch...
kga mijn nest opzoeken.

okra | 09-09-05 | 01:07

@ okra

Ik vraag me af of dat wel echt bewaarheid wordt.

Wellicht weet Starf*cker daar een sluitend antwoord op..

Brusselmans | 09-09-05 | 01:03

@ Supah:
Zalm heeft een paar jaar geleden het belangrijkste IB-belastingtarief (ca. 37,5%) verhoogd tot 41,95%.
Dat heeft er voor gezorgd dat iedereen dacht dat we een giga-inflatie hadden, en eigenlijk was dat dus ook zo.
We geven daardoor met z'n allen veeeeel minder uit en da's de grootste domper op onze economie geweest, de laatste jaren.
En inderdaad, de door jou genoemde verhogingen van ziektekostenpremies en benzineprijzen helpen een alleraardigst handje!
Zónder dit soort maatregelen zou de Nederlandse economie het op dit moment heel behoorlijk doen.

Nappert | 09-09-05 | 01:01

@Nappert
zoals ik al zei: blanco wordt bij de grootste partij opgeteld. je zegt eigenlijk: ik pas me aan de wens van de meerderheid aan.
ergo: beter een statistiek dan conformisme, lijkt mij dan.
succes bij je eigen keuze.

okra | 09-09-05 | 01:01

Overigens is een liegende, bedriegende en zelf meineed plegende minister van Justitie geen noviteit meer in de Hollandse politiek..

Die eer gaat naar D'66..

Brusselmans | 09-09-05 | 01:00

@Nappert
ja, volgens mij kun je dan beter helemaal niet gaan. dan kom je nog ergens terug in de statistieken van opkomst die beneden maat zijn. heb nog steeds hoop dat dat ooit aanzet tot nadenken anders dan chat-sessies met politici en andere meuk...

okra | 09-09-05 | 00:58

@Starf*cker:
Ik ben het met je eens en ook ik ben van mening dat het kabinet reeds vorig jaar de maatregelen had moeten nemen om de economische groei te stimuleren.
Te beginnen met de belofte om de regelzucht voor burgers en ondernemers drastisch te verminderen. En dan val ik wellicht in herhaling, maar de enige departementen die duizenden ambtenaren aan overhead hebben bezuinigd zijn vreemdelingenzaken & integratie (Verdonk) en defensie (Kamp). Alhoewel ook financiën middels de belastingdienst ook al stevig aan de weg timmert door taken van UWV en SVB af te snoepen.

Chiant | 09-09-05 | 00:58

@dawg Dat is in de praktijk toch hetzelfde?

@Supah Eens het is het stapelen van lastenverzwaringen waar iedereen tegenaan hikt.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:57

@ okra
Sorry, foute post.

Blanco stemmen worden voor zover ik weet, wél geteld en da's beter dan helemaal niet gaan, dunkt me. Heb je toch (aan een dove) iets laten horen.

Nappert | 09-09-05 | 00:56

@ okra.
Weet ik Okra, maar ik zie op dit moment geen alternatief. Of moet ik helemáál niet gaan?

Nappert | 09-09-05 | 00:55

@ Starfucker 09-09-05 @ 00:07

De Sp is niet "ineens tegen de komst van Poolse arbeiders bijvoorbeeld", maar tegen Polen die voor hetzelfde werk slechter betaald worden dan Nederlandse werknemers.

dawg | 09-09-05 | 00:54

Blanco stemmen kan natuurlijk ook, maar dat druist weer in tegen mijn democratische inborst..

Brusselmans | 09-09-05 | 00:53

@Nappert
kan je beter goon niet komen opdraven. blanco stemmen worden opgeteld bij de populairste partij.

okra | 09-09-05 | 00:53

@starf*cker

Ik denk dat het ook een fundamenteel verschil is over wat een economiedraagt. Uitgaven door consumenten of wat in godsnaam het kabinet ook maar voor ogen staat. Ik kan het geld dat ik aan die nieuwe ziekenfondsregeling en de accijns op benzine, om een paar dingen te noemen, niet nog een keer uitgeven aan andere dingen. Ik denk dat het beter zou zijn als de overheid zorgde dat de burger meer consumeerde IPV minder zoals ze nu doen met al die bezuinigingen. Ik krijg het idee dat Zalm daar compleet anders over denkt.

supah | 09-09-05 | 00:53

Zou de sharia dan toch een optie voor Donnert zijn?
Met de sharia was het balletje nooit gaan rollen en was Kees B nu niet in het nieuws geweest.
Donner blij.... Kabinet der Koningin blij..... en door kunnen gaan met de gewone dagelijkse volksverlakkerij

incapable | 09-09-05 | 00:53

@ Starf*cker

Hoezeer ik in Marijnissen ook de integere oom zie die wij zo hard missen in Den Haag blijf ik erbij dat de SP de splinterpartij dient te blijven die het op basis van haar standpunten behoort te zijn.

Ik stem AHA, maar daarover discussieren doen wij wel in een ander topic..

Brusselmans | 09-09-05 | 00:52

@anarchez Dat was de bedoeling. Goed gezien.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:52

Héé Starf*cker, zieltjes winnen voor de SP doe je maar ergens anders !
:-)
Ik denk zelf bij de eerst volgende verkiezingen maar 's een blanco stem uit te brengen...

Nappert | 09-09-05 | 00:52

We leven in een land waar meer geld en aandacht gaat naar gevangenissen dan naar verzorgingstehuizen.
In een land waar men meer geeft om de rechten van moordenaars pedofielen en drugkshandelaren en gebruikers dan aan onze opa's en oma's die letterlijk hun bloed hebben laten vloeien voor ons.
In een land waar relatief het meest in de overheid steken en het minst klaarspelen.
In een land waar de overheid de burhger de mes op het keel zet.
In een land waar het onderwijs is afgevlakt tot een beneden gemiddeld MAVO-niveau waar in de jaren 80 iedereen zich voor had geschaamd zulk achterlijk onderwijs te volgen, maar wel elk jaar een rekening sturen van 1500 euro.
In een land waar je je als automobilist scheel betaald aan belastingen en allerlei onnodige kosten
In een land waar de overheid er al jaren er met de pet naar gooit.
In een land waar de kloof tussen burger en politiek is uitgegroeit tot een war de gran canyon bij verbleekt.
In een land waar de burgers hun lippen stijf op elkaar houden.
In een land waar ik nog nooit van had gedacht ooit op een Mozart look-a-like zou moeten stemmen.
In een land waar de naam al aanduidt waar het zich begeeft en wat het inhoud. Nederland of te wel Holland.

Ow wat is het toch fijn om een kaaskop te zijn!

Stephen | 09-09-05 | 00:51

@Brusselmans
ik ben zeer benieuwd naar "het zoet". maar vrees het ergste als ik dat ons-ben-zunig-bekkie daarbij moet aanschouwen.

okra | 09-09-05 | 00:50

@starf*cker
je stukje was ok, maar verder, nee toch, we denken na..., GS zal niet zomaar meedoen..., lachen man! (of was dat niet de bedoeling?)

anarchez | 09-09-05 | 00:50

@Brusselmans Dus jij sluit je ook aan bij de hier heersende trend om SP te stemmen?

Starf*cker | 09-09-05 | 00:50

@ Starf*cker

Binnen het CDA is Verhagen de souffleur van Balkenende maar ik betwijfel op een diehard als Donner zich laat paaien door een dergelijke Limburger.

het Kabinet maakt het de kiezer niet lastig voor 2007. Ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe " Laat Balkenende zijn karwei afmaken" campagne.

Brusselmans | 09-09-05 | 00:47

@Chiant Ik kan je analyse volgen, maar de gevolgen van het dappere bezuinigingsbeleid konden wel eens ernstiger zijn dan de de gwenste oplossing. Zelfs bij een aantrekkende economie is het consumentenvertrouwen historisch laag, niemand investeert meer en het vertrouwen in het oplossend vermogen van de politiek is zeer laag. Econmoisch geredeneerd kan het allemaal juist zijn, maar politiek is niet alleen gelijk hebben maar vooral gelijk krijgen.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:47

@supah
hahaha, das zoooo hollands! prachtig..
niet echt gave mensen nee. ik heb gestudeerd met enkelen die ineens bij kok met hun porum op teevee verschenen. weddenschap was: wat zij kunnen, kunnen wij zeker. dus zijn wij met een aantal vrinden van verschillende partijen lid geworden. wie het eerst op een verkiesbare plaats stond kreeg een krat bier. groenlinks won. hij glundert er nu nog van. overweegt een kunstwerk te maken van alle sindsdien nooit gelezen partijblaadjes...;-)

okra | 09-09-05 | 00:46

Neqschoten anno 2005 voor Donnert (en vooruit, Herr Spee er meteen bij) mag dat?

Dr. R. Clavan | 09-09-05 | 00:45

@ Okra.
Helemaal mee eens. Da's ook de belangrijkst reden waarom NL Pim zo mist. Het ging niet eens om wát Pim zei, het ging er veel meer om dat het bestaande Haagse tuig ineens vreselijk schrok! Denk aan Melkert, hoe hij daar, als een geslagen poedeltje, bibberend tegenover een glunderende Pim zat, na die hele fijne verkiezingsnederlaag.

Overigens mag Bolkestein zich van mij ook wel weer 's aan het politieke front laten horen (en nu gaan al die SP-stemmertjes zeker weer lopen grienen).

Nappert | 09-09-05 | 00:43

Zolang wij uitzuigen nog steeds verwarren met "bezuinigen" slikken wij alles als zoete koek. Daar kan geen verkiezing iets aan veranderen.

Conan de Rabarber | 09-09-05 | 00:42

@Brusselmans Ik ben veel cynischer amice. Als je hem echt weg wilt hebben, kan je hem beter nog een jaartje laten bungelen als een "lame duck". Die man is de vleesgeworden weeffout in deze regering. Wat een gestuntel. Wat een gebrek aan communicatieve gaven. Wie zou deze man in godsnaam adviseren?

Starf*cker | 09-09-05 | 00:42

@okra: Oh Ik ben niet lid van de PvdA maar stem er wel op. Ik vind de lokale afdeling nog al kut, ik maak die mensen via mijn werk veel mee. Niet echt gave mensen. Vandaar mijn weigering er lid van te worden. En als je ergens lid van bent ... dan zit je er meteen ook zo aanvast. Ik zou het dan ergens zonde van mijn geld vinden om er niet op te stemmen ;) (geintje!)

supah | 09-09-05 | 00:41

Bitte rechtsab!

Lang leve het liberalisme

Stephen | 09-09-05 | 00:41

@Starf*cker:
Links heeft de afgelopen 30 jaar wel degelijk 30 jaar meegedaan. Immers, wat nu rechts heet, zou 10 jaar geleden gearresteerd worden en wat nu links was zou toen rechts heten.
Sinds begin deze eeuw is er veel veranderd en is ook links Nederland enigszins bekeert tot realisme. Laat ik als voorbeeld noemen het openhouden van de kerncentrale in Borssele. Dat zou in de jaren 80 en 90 onbespreekbaar zijn. Nu heet dat een "groene" maatregel die breed ondersteunt wordt.
Feit is dat de afgelopen 30 jaar googoljarden over de balk gejankt zijn via allerlei zinloze en nutteloze subsidiesponzen en de concurrentiepositie van ons land hollend achteruit is gegaan wegens WAO, WW, hoge lonen en belastingen. Ondanks het economische tegenwind slaagt dit kabinet erin om de financieringstekorten binnen de perken te houden en de staatsschuld niet verder op te laten lopen. Ook op gebied van Defensie spreekt ons land ondanks een veel krapper budget veel meer mee op het wereldtoneel. (Kamp is na Verdonk dan ook mijn meest favoriete bewindspersoon).
-
Maar op gebied van justitie blijft ons land flater na flater slaan.

Chiant | 09-09-05 | 00:41

hehehe Starf*cker mag ik dan als eerste de zin "Immer gerade aus!" als verkiezingsslogan voordragen? ;)

supah | 09-09-05 | 00:40

Piet Hein en co

De verkrachter van Vrouwe Justitia.

Dat wij als volk dit allemaal pikken?

Stephen | 09-09-05 | 00:39

@supah
ik zal je een geheimpje vertellen... ik ben al jaaaaren lid van de pvda en heb nog nooit op ze gestemd...;-)
(don't ask why.. iets met een weddenschap die ik schaamteloos heb verloren en luiheid om een briefje te sturen.)

okra | 09-09-05 | 00:39

@ Starf*cker

Prima column, de bijl in dat amalgaam van autoritaire ventjes..

Wishful thinking, of gaan we de ondergang van Donner dan echt meemaken. Wie gaat hem het vuur aan de schenen leggen?

Brusselmans | 09-09-05 | 00:38

@Starf*cker Hulde, &#9829; good sense.

Kenny013 | 09-09-05 | 00:37

@Nappert
ja, ik denk dat je gelijk hebt... maar dan anders..;-) ben toch bang voor een soort van P.R. devries-gedoetje. en inmiddels weet ik hoe lastig het is om je eigen draai te houden in een organisatie die al hondert jaar de andere kant op draait...
voor echte invloed kiezen de meesten helaasch de makkelijkste weg. en die voert toch langs lobby, vrindjespolitiek en een kilometerslang slijmspoor rondom de "juiste" personen... dusch...

okra | 09-09-05 | 00:35

@Donnie Is niet erg. Dan hebben ze met zijn drietjes nog 30 zetels en kunnen we ze uitzwaaien richting vuilverbranding van de VAM in Wijster.

@Conan ea GS zal niet zo maar meedoen. Maar zou wel een antwoord kunnen zijn op de links-rechts grenzen die aan het vervagen zijn. Ik merk in mijn bepaald niet linkse omgeving bijvoorbeeld veel sympathie voor de SP. Veel socialisten hopen op een rentree van Wiegel. En linkse en rechtse politiek is voor domkoppen. We gaan keihard rechtdoor.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:35

@ DonnieDarko
Blijf positief.
In Duitsland zijn er nu ook landelijke verkiezingen na de grove plaatselijke nederlagen voor de regeringspartijen.

King of controversy | 09-09-05 | 00:34

Ik ga gewoon SGP stemmen.....
Afgelopen met de subsidies, Talpa verbieden, vrouwen niet het idee geven dat ze mischien meer te vertellen krijgen......
Die partij is zo gek nog niet.

incapable | 09-09-05 | 00:33

@ Conan de Rabarber

Met de NR natuurlijk! En waar staat NR voor? Voor 'Nappert Rules'!!!!


Hahahahahahahahahahahahahhahahahahahhaha
Hahahahahahahahahahahahahhahahahahahhaha
Hahahahahahahahahahahahahhahahahahahhaha
Hahahahahahahahahahahahahhahahahahahhaha

Nappert | 09-09-05 | 00:32

Meeste PvdA stemmers die ik ken stemmen uit gewoonte of historische redenen PvdA. Die A staat geloof ik niet perse meer voor Arbeider bij die jongens en meisjes. Voor mij was het de laatste paar jaren het enige redelijk alternatief. Marijnisen was nog wat te freaky bezig. Hij beweegt zich nu echter meer naar het midden en het PvdA zou er niet verkeerd aan doen meer naar links te gaan. Het CDA heeft zich met haar christenlijke normen en waarden belachelijk gemaakt door samenwerking met de VVD, net als D-66 die haar staatskundige vernieuwing tot scherts zag verworden. Misschien was "Mad Marcel" van Dam zijn kwalificatie van Neo-Conservatief wat overdreven in de volkskrant van vandaag maar het zit wel enigzins die kant op met het VVD. Ik hoor niemand die zegt "Wat doet het VVD toch goed werk voor ons allen!". Dat kan echter ook aan mijn referentiekader liggen. De heren en dames van de coalitie kunnen de volgende keer iig niet weer gaan zeuren over achterkamer politiek, regeerzucht of nepotisme van paars zonder er zelfs ook uiterst gekleurd op te staan.

supah | 09-09-05 | 00:31

@Nappert Doe ik! Maar persoonlijk zet ik mijn kaart for the time being op Jan M. .

@Toine Rorije Slaap lekker! In alle opzichten.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:31

deze regering zingt het lekker uit tot 2007 en dan straffen we ze hopelijk genadeloos af. Maar tot die tijd gebeurt er niks denk ik sf, helaas.

DonnieDarko | 09-09-05 | 00:30

@ okra.
Ik geloof dat we ongeveer op dezelfde lijn zitten...

Nappert | 09-09-05 | 00:30

En met welke partij zou GS dan een coalitie moeten vormen?

Conan de Rabarber | 09-09-05 | 00:30

@Starf*cker
"we denken nog na"
.
hmmm... ik denk dan toch: blijf bij je leest. wat jullie hier doen is super. maar binnen de kaders van de democratie heb je toch stukken minder bewegingsvrijheid. blijf waakhond; blijf bijten; hou die tiepes in het pluche wakker. maar ga er svp geen deel van uitmaken... brrr.

okra | 09-09-05 | 00:29

@Starf*cker.
Moeten jelui zeker 's doen. Beloof me één ding: houd in gedachte dat het land wákker geschud moet worden, en dat radicale vernieuwingen op hun plaats zijn. En, jouw gevatte opmerking plagierend, doe Boris' Mona-rituelen vooral niet na.
Blijf fris!

Nappert | 09-09-05 | 00:28

Nederland is in de war. Nederland weet niet wat het moet doen. Men begint te roepen om... eh ja... ja echt.. :jan marijnissen. ha ha haaaa!

Zoals ik al zei: Nederland is in de war

Ik kruip liever weer lekker onder mijn frisgroene cda-dekbed dat stijf staat van zuiderlijk katholicisme.

Toine Rorije | 09-09-05 | 00:28

@Chiant Maar waren de Sinterklazen niet vooral de ras-opportunisten als Gerrit Zalm, LJ Brinkhorst en Jozias van Aartsen? Links heeft de afgelopen 30 jaar hooguit 15-16 jaar meegedaan. Bovendien wil ik nog wel een discussie aan over de vraag of niet vooral door dat bezuinigingsbeleid NL nog dieper in de shit zit. Ik denk aan consumentenvertrouwen en het cynisme als het over politiek gaat?

Starf*cker | 09-09-05 | 00:27

Zelfs Winnie Sorgdrager was beter :)

gekke gerrit | 09-09-05 | 00:26

tsja, inderdaad. wie nu nog op d66 kan stemmen heeft volgens mij een of ander persoonlijkheidsprobleem...

okra | 09-09-05 | 00:26

Genoeg = Genoeg
Donner: OPROTTEN, NU!

Boes | 09-09-05 | 00:25

De media heeft het gedaan. Een rechter zou zeggen, "werkelijk? heeft de media een DNA rapport met valse waarheden in het dossier gestopt?".

Natuurlijk zou een rechter dat niet zeggen.

www.sdnl.nl/tak-rvs3.htm

prohibitandis | 09-09-05 | 00:24

St. Nicolaas stemt ook links. Dat is namelijk zijn bestaansrecht. Het huidige kabinet maakt vele vijanden vanwege bezuinigingsmaatregelen en die zijn ook broodnodig omdat het Sinterklaasbeleid van de afgelopen 30 jaar moet worden gecompenseerd. Dat staat los van dit topic. Ook dit kabinet kent haar prutsers en dit topic slaat wel degelijk op één daarvan.

Chiant | 09-09-05 | 00:24

@Nappert We denken nog na.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:23

@supah
mensen stemmen voor invloed, en dus winst. als ze denken dat de sp toch niet echt groot gaat worden, stemmen ze liever op een pvda. zo werkt dat vaak.

okra | 09-09-05 | 00:23

@Supah Het omgekeerde kan ook. Het zou ook zo kunnen zijn dat veel PvdA-ers maar SP stemmen om te voorkomen dat Bos weer naar het CDA kruipt. D66 is over. Sinds die koekkenbakker van een Dittrich daar de leiding heeft is die partij een politiek Mona-Toetje met veel smaken en veel kleuren. Boris zal morgen ook wel schande spreken over Donner en dinsdag beweren "weer" alle vertrouwen in de minister te hebben. Die partij is rijp voor de vuilverbranding.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:22

@starf*cker
Nee, in alle eerlijkheid, dat zeer zeker niet.
Toch geloof ik echt niet dat Marijnissen voor NL de toekomst is, hoewel ik vooralsnog niet kan aanwijzen wie dat wel moet zijn.
In dat kader: moet GS de ambities niet wat opschroeven?

Nappert | 09-09-05 | 00:22

Denk dat je wel rekening moet houden dat mensen qua SP in de polls positief zijn maar in het stemhokje toch wat meer richting het midden stemmen. De stemmen die de SP in polls worden toebedicht krijgen ze voor het echie dan weer net niet. Ik denk dat de PvdA erg groot gaat worden. Hoe een rechtgeaarde D-66'er nog op de D-66 kan stemmen is mij iig een raadsel.

supah | 09-09-05 | 00:19

@Nappert Dieper dan Donner etc.?

Starf*cker | 09-09-05 | 00:19

@Dirk Dekbed
Kan er geen Duitser ff overkomen .... ik vernam vanmiddag op de fijne Pechtold chat dat Pechtold 8 generaties geleden nog duitser was

incapable | 09-09-05 | 00:18

@Kenny Heb dat gevoel ook. Als Femke maar niet meedoet en die terrorist van een Duyvendak. Maar PvdA-SP samen zou mooi zijn voor 4 jaar.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:18

@ Starf*cker

Enig cynisme is, dacht ik, toch wel op z'n plaats in NL. Oók jegens Marijnissen.

De man is een begaafd politicus, maar heeft tegelijkertijd z'n kop méters diep in z'n kont zitten!

Nappert | 09-09-05 | 00:18

"Sorry-cultuur
De CDA-leider had verder kritiek op de sorry-cultuur die volgens hem onder Paars is ontstaan, waarbij bewindslieden verzuimen op te stappen als ze grote fouten hebben gemaakt. Hij vindt het dan ook niet vreemd dat grote groepen kiezers ontevreden zijn en zich tegen de politiek afzetten. Ook hekelde hij de achterkamertjespolitiek die volgens hem onder premier Kok de spuigaten uitloopt. Om dit te doorbreken riep Balkenende de andere lijsttrekkers op geen gedetailleerd regeerakkoord meer op te stellen. Eén A-viertje met de hoofdlijnen van beleid is volgens hem genoeg. Het CDA wil in zo'n regeerakkoord meer aandacht voor veiligheid en voor normen en waarden"

www.nos.nl/archief/specials/verkiezing...

Wat hou ik toch van google

King of controversy | 09-09-05 | 00:16

@ Starf*cker 09-09-05 @ 00:14
Kreeg een goed gevoel van z'n optreden nog 3 X zo en Nederland is om, en wouter mag volgen.

Kenny013 | 09-09-05 | 00:16

ben helemaal voor marijnissen. de man is tenminste kritisch. en volgens mij ook nog integer. vandaar dat ik benieuwd ben naar wat zij ervan zouden bakken.
alleen vraag ik mij af of ze een eigen kabinet marijnissen zouden overleven. ik vrees dat ze er niet klaar voor zouden zijn.

okra | 09-09-05 | 00:16

Als Donner gaat slapen denkt hij altijd aan dat kinderliedje van Heleentje van Capelle "Naar de speeltuin" en valt dan rustig, vredig in een diepe slaap. Jammer dat hij de andere dag weer met het zelfde liedje moet inslapen!!!

BenBack | 09-09-05 | 00:16

Kan er geen Duitser ff overkomen om de fiets van Donner te pimpen?

Dirk Dekbed | 09-09-05 | 00:15

@Kenny Ik vind zijn koers op dit moment zeer realistisch. Het is geen gedram meer en kamerleden als Jan de Wit en Harry van Bommel, die zijn leven heeft gebeterd, zijn zeer gekwalificeerd. Het is ook weer grappig dat wijlen Pim bij de komende verkiezingen een linkse "opvolger" in elektoraal succes en protest-stemmen-trekker krijgt.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:14

Godverdomme! Wat een ontzettende gerefogedrag van die Donner Kebab!!!

Ook Andre de V. heef top basis van het ontzien van gemeente ambtenaren enkele jaren in de cel gezeten voor de vuurwerkramp in Enschede....

NEVER FORGET THAT!!!

De bureaucratie in Nederland met z'n ambtelijk gepeupel wordt OVERAL de hand boven het hoofd gehouden!

Tijdens de Bouwfraude affaire is ministerie van justitie omgekocht om de zaak te laten 'verjaren' zodat de hotheads buiten schot bleven......

Ik wil best een bananenrepubliek, maar dan op democratisch goedvinden van onze regels!!!!

Dus Dönner Kebab... go home.... get a garden....!!!!

Richy.nl | 09-09-05 | 00:14

Marijnissen is een demagoog, wel een oprechte. Niet mijn keuze, het probleem is "Femke"

Donnert overweegt een klacht bij de Raad voor Journalistiek tegen Netwerk...? (teletekst)

Don Quichote | 09-09-05 | 00:14

En dan die van der Zalm gisteren, die geen handtekeningen wilde aanpakken.....
*braak*

preacher | 09-09-05 | 00:13

@Conan de Rabarber 09-09-05 @ 00:12 Nee, zo dom, is jan niet.

Kenny013 | 09-09-05 | 00:13

Wanneer zal Remkes komen met een mooi storm in een glas water verhaal?
Zijn toch binnenlandse zaken dit?

incapable | 09-09-05 | 00:13

ik vind het echt schandalig dat die Cees voor de ogen van heel Nederland heeft bekend dat hij een pedo is en vervolgens onschuldig blijkt te zijn
(let op: hiermee keur ik niet goed wat hij gedaan heeft, maar het feit dat hij pedo is kan hij zelf weinig aan doen denk ik, behalve z'n klauwen thuis houden)

en dat godverredomme blijkt dat hij onschuldig is.... we zijn toch geen Amerika hier? Guilty untill proven innocent? Of is dit een hoofdstuk wat we onbewust door de strot gedrukt krijgen? Ongezien de tyfus met die gast en heel snel het OM op de schop, stelletje pleuris belastingtrekkerts.
Amen.

Stringpolitie | 09-09-05 | 00:13

Kudt, supah, dat weet je toch wel?
Jan Marijnissen heeft een tijd als columnist bij GS gewerkt onder het pseudoniem LucasdeLinkseLul

Conan de Rabarber | 09-09-05 | 00:12

@Supah Er is niets ergs aan Marijnissen. Integendeel. Het is alleen nogal cynisch, dat de SP erop dit moment electoraal wel eens belang bij zou kunnen hebben dat Malle Pietje blijft doorstuntelen.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:11

@ Starf*cker.

Ik hoor je.

Nappert | 09-09-05 | 00:10

@Starf*cker 09-09-05 @ 00:07
Heb je hem laatst ook gezien bij "netwerk"? een en al positiviteit een echte kenedy.

Kenny013 | 09-09-05 | 00:10

Wat is er ZO erg aan Marijnissen vergeleken met Zalm en Van Aartsen dan Starf*cker?

supah | 09-09-05 | 00:09

@Chiant LOL

Starf*cker | 09-09-05 | 00:08

donner kan de pot op met nog veel meer van zn collega's peijs met die stomme I love verkeersregels actie:S dik gejat van 538

GuuZ | 09-09-05 | 00:08

@Nappert Het cynische hier is dat hoe langer Donner blijft blunderen hoe groter met name de SP dreigt te worden. Let maar eens op hun site. Die zijn ineens tegen de komst van Poolse arbeiders bijvoorbeeld. Voor het vertrek van Donner en voor een kabinet met de PvdA. Voor veel mensen zal Jan Marijnissen de nieuwe Pim worden, hoewel de enige echte zich in zijn graftombe zou omdraaien.

Starf*cker | 09-09-05 | 00:07

N.B: @Koos Spee:
"Laten we ook niet op farizeïsche wijze telkens uitleg willen geven aan alles achter elke komma."
-
Dit zijn de woorden van uw allerhoogste chef, waarvan volgaarne ook akte!

Chiant | 09-09-05 | 00:07

En nog steeds heeft niemand in de gaten dat er in feite een staatsgreep is gepleegd door Harry Frotter en zijn 40 rovers.
Justitie een zootje, bejaarden moeten nu maar huur gaan betalen voor hun verzorgingstehuis, ruk-economie etc,etc.

De boodschap is : werk of ga dood. Naastenliefde is leuk als je het kan permitteren.
Blij dat ik net een baantje heb gevonden.

YourBitch | 09-09-05 | 00:06

@ Starf*cker.

Je hebt, helaas, helemaal gelijk. Het onvoorstelbare Haagse gepruts van de laatste paar jaar is geen haar beter of slechter dan dat van 10 of 20 jaar geleden, maar zal inderdaad wel afgestraft worden met een knoepert van een verkiezingsnederlaag.

Nederland kan z'n borst nat maken, want Bos & consorten is even erg, zoniet véul erger dan wat we nu hebben.

Het klinkt zo plat, maar ik zeg het toch: hadden we Pimmetje nog maar. Al was het maar om de knuppel 'ns héél erg hard in het (Donnert-)hok te gooien.

Nappert | 09-09-05 | 00:04

Is er iemand die die incompetente gladjanus wil houden? Wat doet die vent? Even kijken, mensen die 3 kilometer te hard rijden pakken, mensen die hun paspoort niet bijhebben bekeuren, onschuldige mensen de bak in frauderen, de privacy van ALLE Nederlanders met Internet bruut verkrachten, omdat hij een stelletje geyttenneukers niet in het oog kan houden, Mohammed Bouyeri niet pakken, en natuurlijk een nationale held als Erik O. vervolgen...

De enigen die iets van deze man te vrezen hebben zijn hardwerkende burgers en oorlogshelden. Terroristen en misdadigeres hebben vrij spel. Dit gaat voorbij incompetentie, zoals die van Remkes of Van der Hoeven. Echt, je zou moeten smeken om een fascistische dictatuur, daar worden tenminste met de bevolking ook de misdadigers aangepakt. De rest van het kabinet gaat naar mijn mening wel, maar dit sujet is in z'n eentje erg genoeg om het werk van zelfs de meest geniale staatslieden te verzieken.

Filo | 09-09-05 | 00:04

Nou fuckje, lekker dramatisch meid. Tijd voor een biertje? Men heft een glas .... als iemand onderhand nog niet doorheeft hoe men in dit kabinet met falen omgaat dan heeft ie een paar jaar onder een steen geleefd. Zelfs al valt er eerst een dode dan gebeurt er nog niets ;) De houding van Balkenende II jegens hun volk is niets anders dan die van Bush. We kunnen van hun part allemaal dood gaan van de honger of vermoord worden. Zij verdienen er geen cent minder om. En nou niet gaan zeuren, men heeft hier zelf op gestemt in een fortuynistisch onderbuik spasme.

supah | 09-09-05 | 00:00

@starf*cker
tsja, wrom verbaast me dat niet?.

okra | 08-09-05 | 23:59

We wachten al zo lang op een nieuwe PIM.

willie wortels | 08-09-05 | 23:59

@StarF*cker
Amen
(en nu écht naar bed)

Pec | 08-09-05 | 23:58

@Fuckje Geert Wilders leest hier regelmatig. Net als Michiel Smit.

Starf*cker | 08-09-05 | 23:58

@ fuckje
Liegen is voor politici hetzelfde als masturberen.
Eerst is het vies
Dan is het lekker maar schaamtevol
Vervolgens wordt het een gewoonte
En als laatste wordt je blind ;)

King of controversy | 08-09-05 | 23:57

@DQ MMMMmmmm... Die Marijke. Ik weet het niet.Maar dat er rechtstreeks nu wordt aangekoerst op een links kabinet is zeker. Donner is het beste dat een partij als de SP kan overkomen. De reacties op allerlei logs en sites zijn zeer heftig. Zolang Donner fouten blijft maken, speelt dat links in de kaart. Heel cynisch: hoe langer Donner blijft zitten hoe groter de kans op een kabinet Marijnissen-Bos. Het grote probleem is dat Donner geen enkele management-ervaring heeft en echt verdaald is op het Binnenhof als huiskamergeleerde.

Starf*cker | 08-09-05 | 23:57

Kijk dat is nog eens eerlijk er vooruit komen hoe je eigenlijk bent.
Wat dat betreft kan je van de Sgp zeggen wat je wilt maar die spreken wel de waarheid als ze wat zeggen en doen ook wat ze denken, ook al ben ik er niet mee eens, je kan wel op hen rekenen.
En dat gaat echt niet alleen over vrouwen enzo.

Al die luie rekels in den haag hebben geen oog meer voor een normaal leven.
laat ze maar eens even op visite gaan in Irak of afganistan, kijken of ze snel terug zijn, dan sturen ze er ook niet voor een aantal miljoen euro's onze jongens naartoe.
Wat heeft dit klappinet ons dan gebracht ? en wat gaat er nog komen ?
De roep om een sterke man wordt steeds luider las ik ergens, maar deze week is het volume weer iets harder gezet.

willie wortels | 08-09-05 | 23:56

@fuckje
Tja, behalve als je een gewapend betonblok voor je hoofd hebt....

preacher | 08-09-05 | 23:53

Donnert:
"Laten we ook niet op farizeïsche wijze telkens uitleg willen geven aan alles achter elke komma."
-
VanDale:
Farizeeën: "ten tijde van Jezus streng orthodoxe joden die de wet van Mozes en
de latere voorschriften stipt naleefden"
-
VanDale:
Farizeeër: "huichelaar"
-
Chiant:
Rests his case.

Chiant | 08-09-05 | 23:53

Ik hoop 't, Fuckje, ik hoop 't.

Nappert | 08-09-05 | 23:51

Zou iemand van het Binnenhof dit lezen en doorspelen aan de verantwoordelijken?
Dan komt er toch niemand zonder plaatsvervangende schaamte terug op zijn/haar post?????

fuckje | 08-09-05 | 23:50

Ja, het in Keulen horen donneren of zoiets.

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 23:50

Laat ik voorop stellen, dat ik wel wat begrip kan opbrengen voor een pliesieman die Kees B. achter de tralies wilt zetten. Meneer B. heeft namelijk een verleden dat in het teken staat van kindermisbruik en aanverwant gedrag, en is daar in het verleden al voor gepakt. Meneer B. is vervolgens, na een véél te lichte straf weer in de maatschappij terug gezet, zodat hij nieuwe onschuldige lammetjes aan zijn speer kon rijgen. Kees had natuurlijk twee- tot drieduizend jaar celstraf moeten krijgen (luister je, Donnert?), maar -tot frustratie van de pliesie- stond hij binnen de kortste keren weer op vrije voeten. Dus heeft zo'n pliesieman het tweede slachtoffertje onder druk gezet, om de verklaring wat bij te kleuren. Kan ik begrijpen.

Dat gezegd hebbende: de echte dader loopt (liep) dus al die tijd vrij rond, terwijl die óók tot het einde der tijden in een donkere kerker vastgeklonken moet worden. Dat mag de pliesie (en dat kolere-OM) zich natuurlijk aanrekenen. Het wordt dus inderdaad tijd voor bijltjesdag, en, Donnert, jij moet als eerste weg.

Nappert | 08-09-05 | 23:47

@SF: Marijke Vos natuurlijk.
sinds de bouwfraude-enquete weinig twijfel

Don Quichote | 08-09-05 | 23:45

Wat moeten we in vredesnaam ondernemen om een einde te maken aan deze voortdurende justitie-waanzin? Hoe krijgen we deze dwazen uit het zadel?
Ik begin zo langzamerhand daadwerkelijk te geloven dat Nederland is verworden tot een bananenrepubliek! Dat in Ons Land curruptie aanwezig is wisten we al. Ook dat lieden met kapitaal een beschermde positie hebben. Maar dat de kern van de rechtsstaat zó verrot is schokt mij wellicht toch tegen beter weten in. En dat de verantwoordelijke bewindslieden dan zó reageren is ronduit stuitend! Indien de Tweede Kamer nu geen drastische actie onderneemt zijn wij onderworpen aan een regime waar een gemiddeld Zuid-Amerikaans land in de jaren 80 nog een puntje aan kan zuigen.
-
En dit is dan slechts een voorval uit een reeks van vele. Donner is wellicht de slapste bewindspersoon van het hele kabinet en ik zou het werkelijk onbegrijpelijk vinden als hij zijn positie nu nog zou kunnen handhaven. En dat geldt dubbel en dwars voor een aantal van zijn onderknuppels!

Chiant | 08-09-05 | 23:43

En dit komt toevallig aan het licht en dat gebeurd toch overal in nederland het hele justitie aparaat spoort niet als er maar iemand vast zit dader of niet dat maakt ze geen reed uit ze maken zo de dader van je en als iedereen de bek dicht houd zit jij mooi voor noppes achter slot en grendel Donner thanks not dus (ach ja stop maar in de doofpot) grrrr@#*%

klikhier | 08-09-05 | 23:42

"het OM noemt de gang van zaken begrijpelijk" hoor ik net uit de buis..
BE-GRIJ-PE-LIJK???? hier wordt je toch echt niet goed van?! dat gekronkel en gedraai. je zult zien dat straks een of andere onderknuppel het veld mag ruimen en donnert lekker op zijn gat in de pluche blijft plakken. BAH!
.
op dit moment heb ik liever een kabi met marijnissen en slijmspoor-bos. nieuwe ronden nieuwe kansen. want van de situatie zoals die nu is wordt ik echt niet goed.

okra | 08-09-05 | 23:41

preacher (22:56)zal wel gelijk krijgen;
het waarom van de algehele passiviteit in NL valt volgens mij uit het volgende citaat te halen:
-
" The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum - even encourage the more critical and dissident views. That gives people the sense that there's free thinking going on, while all the time the presuppositions of the system are being reinforced by the limits put on the range of the debate. "
-- Noam Chomsky

anarchez | 08-09-05 | 23:38

DeKeet 08-09-05 @ 23:30
Dan moesten die criminelen voor straf z'n films uitkijken zeker? ;)

Pannie | 08-09-05 | 23:35

. Framoes Dat kan hoor, Donner for president in Irak. Sneller terug in de tijd kan niet

Mellorenz | 08-09-05 | 23:30

@Starf*cker: Opvolger voor Donner? Jammer dat Theo van Gogh dood is.....

DeKeet | 08-09-05 | 23:30

hehehe, Marijnissen-Bos, .... ik denk dat een volgend kabinet onder curatele van Frankrijk en Duitsland staat.

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 23:30

@ Sf
Over die 0% ben ik niet met je eens. Was het niet een medewerker van justitie zelf die deze zaak aan het rollen bracht? Uiteraard al ontslagen...

King of controversy | 08-09-05 | 23:30

Donner is echt het ergste van het hele politieke spectrum. Heeft ooit gezegt dat de verlichting een achterhaald iets is. Hij vond dat individualistische nagedenk maar lastig. Dat is minister van justitie. Beboet dvd-kopers voordat ze de fout ingaan, vind dat mensen die vrij over de wereld (lees naar de VS) willen reizen niet aan hun privacy moeten hechten. Als kop op de spijker liegt het OM onder Ede. Clinton koste het al bijna z'n kop, maar dat ging nog nergens over. Dit gaat over moord en een onterechte veroordeling van 18 jaar en TBS. Ik ben niet snel voor het ontslaan van mensen omdat dat de vernieuwing en verbetering van instituten vaak enorm vertraagd, maar in dit geval ben ik het 100% met starf*cker eens. Dat het nog durft te kronkelen en te liegen.

the_Tzar | 08-09-05 | 23:29

Donner is alleen maar goed voor de necrofielen onder ons. Elk lijk in Nederland draait zich toch om in het graf. Dan snap je ook meteen waarom Balkenende Donner gedoogd.

King of controversy | 08-09-05 | 23:27

@Conan Ach,ik heb ff zitten peinzen hoe het komende kabinet Marijnissen-Bos-Bert de Vries moet worden ingevuld. Ondertussen wel de Top100 van smartlappen in de player.

@Pannie Die Carrie mag je echt voor 100% heben.

Probleem is inderdaad wel wie moet Donner opvolgen? Bij Justitie is bijna een Operatie Centurion nodig. Het 1 groot stofnest van dames en heren met precies 0% zelfkritiek en daarnaast en bijna maffiose old-boys-mentaliteit. Wellicht kan Gerard Spong daar als minister iets uitrichten? Of Peter R. voor mijn part.

Starf*cker | 08-09-05 | 23:27

Als Donner nou teruggaat naar waar hij vandaan komt, de jaren 50.
Het schijnt trouwens ook zo te zijn dat in het laboratorium het gekloot al begon. Vervolgens krijg je een kettingreactie van leugens en bedrog, en voila: onschuldige man vast.

Framoes | 08-09-05 | 23:26

'k zat zelf meer aan Pinocchio te denken, Haller.

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 23:26

Goh , hoe durft die "brillewiekser " het nog te zeggen dat hij Netwerk nu wil aanklagen .

Het is vijf voor twaalf voor Donner , de hoogste man van justitie die dit soort zaken verdedigd en recht wil praten moet er per direct uit . En als Bakvanelende en de overige zakkenvullers dit mannetje nog willen steunen dan dienen ze ook per direct op te stappen.

Helaas zal Donner weer bijval krijgen van het corrupte kabinet . Ik hoop dat het volk dit niet zal accepteren .
Het kan iedereen van ons morgen gebeuren , onschuldig de bak in met medeweten van OM en justitie .
Ze maken compleet misbruik van hun macht , een macht die hun wordt gegevens door het volk die hun salaris betaald.

Dacht dat deze praktijken alleen in Rusland aan de orde waren ......

Weg met Bakelende II !!!!!!

Marley | 08-09-05 | 23:26

Piet Hein Donner?
Ik stel voor dat we meneer voortaan Malle Pietje Donner noemen. Wie is het daarmee eens?

Paul Haller | 08-09-05 | 23:25

. DeKeet
mee eens....
Normen en waarden, begin bij jezelf, toch?

css | 08-09-05 | 23:24

En voor iedereen die denkt dat dit een van de zeldzame misdragingen is van het OM: droom lekker verder want soortgelijke zaken waarbij politie/justitie moeten "winnen" omwille van "het slachtoffer" of "de publieke opinie" komen veel meer voor dan we denken.

DeKeet | 08-09-05 | 23:20

Et voilà; "Ik zal de conclusies trekken die noodzakelijk zijn door de maatregelen te nemen die genomen moeten worden"
Nope, Niente, Nada, Noppes, Nix dus...

stretch | 08-09-05 | 23:18

@ collapse, altijd grappig hoe sommige mensen alles weten te herleiden tot iets wat hier volledig buitenstaat....
. Kitaka 08-09-05 @ 22:45

Over welke van mijn wijsheden heeft u het?

collapse | 08-09-05 | 23:18

Het is de hoogste tijd dat Piet Hein opstapt. EN Zalm EN Peijs EN Hoogervorst!

css | 08-09-05 | 23:17

Als de mensen achter GeenStijl nou eens een partijtje zouden oprichten, ik stem voor.

Ik sta compleet achter het schrijven van StarF*cker.

RS2300 | 08-09-05 | 23:17

wat ik het hele verhaal mis is de reaktie van de ouders van het meiske en het jochie wat nu ongeveer een jaar of 15 is
hoe is het met zijn trauma en hoe is het met de ouders van Nienke ?
denkt justitie daar ook over na ?
haar komt nu bijna elk uur wel een keer langs op de radio e.d

Wordt het voor Donnert niet eens de hoogste tijd om tegen Mevr. en Mhr Kleiss hardop en publiekelijk SORRY WE HEBBEN GEBLUNDERT te zeggen

Het moet voor de heer en vrouw een herhaalde ware hel zijn om het allemaal nog een keer mee te moeten maken dat hun dochter er niet meer is

zijn ze er eindelijk overheen , begint het hele circus weer opnieuw

de ouders hadden al levenslang , moeten ze er op deze manier weer even aan herrinerd worden ?

Donner doe eens wat je moet doen en stap op en JP mee

kingsjors | 08-09-05 | 23:15

Voor de mensen die niet alle reacties wilen lezen zal ik het even samenvatten:

Het is de hoogste tijd dat Piet Hein opstapt.

Hodja | 08-09-05 | 23:14

nope Pannie, da's Tante Leen, die zong alleen Fado.

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 23:13

Donner moet voor straf een maand in het circus werken als clown.

Pannie | 08-09-05 | 23:12

Nieuwe verkiezingen?

sol | 08-09-05 | 23:10

Conan de Rabarber 08-09-05 @ 23:05
Oh ik dacht die rooie uit Rojeknor.

Pannie | 08-09-05 | 23:09

Naar mijn mening is het beter om een grote schoonmaak te houden bij de ministerie van justitie. Dat Donner weg moet is duidelijk maar wat daarna ?

J_B11-11 | 08-09-05 | 23:07

Moi 08-09-05 @ 22:40
Goed lijstje.

Pannie | 08-09-05 | 23:06

er blijft dan ook maar een conclusie mogelijk: de verantwoordelijke minister en officier van justitie moeten opstappen, waarna ze strafrechtelijk vervolgt dienen te worden.

Liefst moet de hele regering dan mee opstappen, de verloopdatum van die plucheplakkers is toch al LANG verlopen. Shit zeg, niet te geloven dat we nog zo lang met die sorrymachine als regering opgescheept zitten....

Brullio | 08-09-05 | 23:05

nope preach, SF krijgt een strakke plassert van Korrie Conings, je weet wel, die coole negerin van "vaderlief, toe drink niet meer"

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 23:05

tja, of die toet-toet waterscooter-boys, natuurlijk....

preacher | 08-09-05 | 23:04

Conan de Rabarber 08-09-05 @ 22:58
Of bedoel jij Carrie?

Pannie | 08-09-05 | 23:03

hmmm, word SF op dit moment aan een kruisverhoor onderworpen door de BVD?
Onze huiskraaiert is opvallend afwezig.
(of hebbie Corrie weer op visitie?)

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 22:58

Ik zie het al weer helemaal voor me... Donner wat sip kijkend over zijn brilletje, ietwat trillende onderlip, die iedereen verdrinkt in een stortvloed van nietszeggende, hoogdravende bewoordingen. En dan mag ie TOCH weer blijven, omdat iedereen in de kamer medelijden met hem krijgt en ook bang is dat ie anders gaat huilen.....

preacher | 08-09-05 | 22:56

het ergste van dit alles vind ik juist dat dit soort gemanipuleer en zelfs ronduit leugens dus helemaal geen uitzondering is maar dagelijkse praktijk.helaas,vrouwe justitia is wel heel erg blind.

aurora | 08-09-05 | 22:54

Opiniërend nederland gaat nog stil worden; nog geen enkel hoofdcomentaar van de NRC gezien.
Ben benieuwd welk punt Donner heeft en waaruit de klacht bij de RvJ zal bestaan.

ganzo | 08-09-05 | 22:53

LOL sol, ik zag al 8 nieuwe aandachtspunten in de comments en SF's beschouwing, dus waar hebben we het over ;)

Don Quichote | 08-09-05 | 22:52

@Kitaka
Hier?buiten?... staat??nou ja zeg he dit was een interne kwestie hoor.

StyleTTo | 08-09-05 | 22:52

DQ: wie ??: hij, jij, ik of een willekeurige combinatie ;-) ;-)

sol | 08-09-05 | 22:48

@sol: middelmatig hoofd?

Don Quichote | 08-09-05 | 22:47

Wat een dieptrieste gang van zaken, Donner moet opzouten!

Scorpie | 08-09-05 | 22:47

@ collapse, altijd grappig hoe sommige mensen alles weten te herleiden tot iets wat hier volledig buitenstaat....

Kitaka | 08-09-05 | 22:45

Amen, Moi, maar ik zou uit mijn hoofd nog wel vier punten kunnen noemen.

sol | 08-09-05 | 22:44

Rechtspraak volgens Donner:

1) 3Kg harddrugs NL binnen smokkelen = Gedogen en naar huis laten gaan
-
2) 4Km/u te hard gereden zonder kans op ongeluk ? = Zero tolerance beleid. Beboeten die topcrimineel
-
3) Officier van justitie beweert bijna niet van kleine jongetjes af te kunnen blijven = Gedogen en de man volledig in bescherming nemen. Niet hij maar zijn computer was pedofiel en bezocht graag pedo sites.
-
4) Geen ID bij je ? = Zero tolerance beleid. Beboeten die crimineel. Met Justitie valt niet te spotten!
-
5) Verkeerde persoon oppakken ? Niets van aantrekken, hem toch de schuld in de schoenen schuiven en veroordelen. Goed voor de statistieken.
-
6) Nodig om te wereld te laten zien dat we niet discrimineren ? = Marinier oppakken en als "beispiel" aan het kruis nagelen. Als rechter niet meespeelt gewoon blijven herhalen in de hoop een rechter te vinden die wel meespeelt.
-
7)Criminelen in de gevangenis ? Welnee, electronisch huisarrest is veel goedkoper.
-
8) Klein vergrijp waar alleen een boete op staat ? Zero tolerance beleid. Topcimineel direct grote boete geven. Laten zien dat justitie de "echte" criminaliteit aanpakt. Moet natuurlijk wel geld voor Zalm opleveren.
-
9) Grote misdaad waar gevangenisstraf op staat ? Zo coulant mogelijk zijn en zo snel mogelijk weer naar huis laten gaan dmv vervroegde vrijlating.
-
10) TBS voor de meest gevaarlijke criminelen ? Soort open inrichting van maken waardoor de heren soms weken lang zoek zijn en dus de staat geen geld kosten.
------------------------------
NL is waarachtig een bananenrepubliek geworden.
Het doet me werkelijk pijn om te zien wat "onze" regering van dit land heeft gemaakt. Triest, heel triest.

Moi | 08-09-05 | 22:40

Hoe zei Ayaan dat ook alweer, leve de rechtsstaat. Al begin ik daar steeds meer aan te twijfelen

Mellorenz | 08-09-05 | 22:39

@css: Ik weet het ook niet meer... De rek of fut gaat er bij mij ook bijna uit met deze ploeg in Den Haag.

sol | 08-09-05 | 22:39

@Donnert, gvd, bommen en granaten, de formateur die dit zooitje bijeengeraapt heeft onder zeer dubieuze omstandigheden. Als je meeleest Piet, hou de eer aan jezelf en ga schnabbelen.
SF op Justitie! (applaus!)

Don Quichote | 08-09-05 | 22:37

en die starre gasten willen niet uitwijken ook als de dijken doorbreken.zitten ze nog steeds op hun zetel,dus echt PIET HEIN zijn name benne klein,en zijn daden...... tja verzin t maar,of vraag t hem zelf.

StyleTTo | 08-09-05 | 22:35

.sol
Is de nederlander in staat in opstand te komen? Of halen we gewoon weer onze schouders op en denken "het is niet anders" Ik heb mijn grens van wat toelaatbaar is langzamerhand bereikt.

css | 08-09-05 | 22:35

Wellicht is Donner wel op zijn plaats in een deo-reclame. Dank je, Sellafield ;-)

sol | 08-09-05 | 22:34

gek kuikentje waarom neem je niet gewoon een abonnement op de libelle

Mellorenz | 08-09-05 | 22:33

@Blue-One (21:44)
Dank

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 22:33

@sol
Mee eens. Er worden stevige bokken geschoten in denhaag, maar om nu te spreken van een structureel integriteitsprobleem vind ik getuigen van een muffe complottheorie-lucht, iets voor gefrustreerde types die op hun 38-ste nog een kamer huren bij een hospita en hooguit pamfletten en manifesten van gelijkgestemden lezen. Pro-actief vind ik iets voor deo-reclames, maar inderdaad, Donnert zou geen spelshow op Talpa moeten presenteren.

sellafield | 08-09-05 | 22:32

en daarbij toch weer mooier maken dan t in werkelijkheid is.(junks,cokesnuivende burgervaders steekpenningen enzenzenz......

StyleTTo | 08-09-05 | 22:32

Daar heb ik GS niet voor nodig. Overigens is GS ook niet neutraal, positief nieuws komt er bijna niet op.

gek kuikentje | 08-09-05 | 22:32

@gek kuikentje: voer Donnert eens in in de GS-zoekmachine, wellicht dat je visie over wie er waar en hoe blundert enigzins helder wordt.

Don Quichote | 08-09-05 | 22:30

in t kort:Bananas from N-O,verzopen rotzooi en herhalingen van natuurrampen.

StyleTTo | 08-09-05 | 22:30

@css: Ik vrees dat ik het met de laatste zin eens moet zijn :(

sol | 08-09-05 | 22:29

Nou ja, laat ik de mogelijkheid maar benutten om een welverdiend nekschot in dat gekke korte nekje van Dhr. Donner te plaatsen. En nu we toch bezig zijn ratel ik m´n Tec9 helemaal leeg in z´n nek, tactactactactactactactac.... Welterusten Nederland.

Your name here | 08-09-05 | 22:29

Ik, Aussie Vossie, wil ook een duit in 't zakkie doen.
I say: Donner, fuck off you incompetent niminy-piminy nincompoop!

Vossie | 08-09-05 | 22:29

Er is er GEENeen die het landsbelang voorop stelt. Donner, Hoogervorst, Zalm... deze zijn allemaal bezig zichzelf te verijken, "machtswellust" Ze liegen al jaren alles aan elkaar vast, en zijn naar mijn idee corrupt dat het langzamerhand een beetje griezelig wordt. Deze affaire is een detail, een topje van de ijsberg.

css | 08-09-05 | 22:27

hoe zit het met de aantal doden buiten New Orleans?

wannabecool | 08-09-05 | 22:27

. Kenny013 Het woord daadkracht kennen ze niet in Den Haag

Mellorenz | 08-09-05 | 22:27

Dit is niet het eerste geval voor Donner, Sellafield, Donner presteert het alleen maar negatief in het nieuws te komen.
Hij komt kennelijk alleen maar in aktie als er kamervragen worden gesteld, maar reageert niet "pro-actief".

sol | 08-09-05 | 22:27

@gek kuikentje 08-09-05 @ 22:24 Maar hij is en blijft eindverantwoordelijk. Hij had dus eerder daadkracht moeten tonen en de zaak op orde brengen, dan had hij nu een punt gehad, nu niet.

Kenny013 | 08-09-05 | 22:26

@. Blue-one (21:53)
Sorry.
En excuus.
Daar had je helemaal gelijk in.

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 22:24

@kenny013
Een ketting is zo zwak als de zwakste schakel, als Donner niet de zwakste schakel is in Justitie (en dat is hij niet) is het zinloos om hem te vervangen.

gek kuikentje | 08-09-05 | 22:24

@Blue-one
Voor zover ik weet krijgt een rechter hooguit alleen delen uit AIVD-dossiers te zien, de rest is staatsgeheim, dus kan zelfrs een rechter met z'n plas naar d edokter. Ik las geloof ik dat Donnert nu weer een wetswijziging aan het verzinnen is, om dit wat makkelijker te maken. Voorlopig staat Nederland op z'n kop bij een enkel geval van al dan niet moedwillig geklungel met al dan neit formeel bewijsmateriaal. Dat het allemaal structureel verrot zou zijn, durf ik bij een enkel geval niet te beweren. En juist omdat de pleuris uitbreekt en we z'n allen 'geschokt'zijn tot in onze cherubijnse zieltjes nu er welgeteld één geval aan het licht komt, betekent voor mij eerder dat we het tot nu toe met z'n allen eigenlijk allemaal wel min of meer ok vonden gaan bij justitie. Eén geval is voor mij bepaald niet de druppel die de emmer doet overlopen.

sellafield | 08-09-05 | 22:23

@Mellorenz 08-09-05 @ 22:16 HIJ is hoofdverantwoordelijke, de hoogste, de laatsteschakel.

Kenny013 | 08-09-05 | 22:20

@allemaal
Ik word ECHT gek van dat gepis tegen Momfertje.
Niet dat het erg is, maar het is zo VEEL.
Ik laat alles voor wat het is
(behalve dat Donner echt weg moet).
en ik componeer nu mijn epiloog aan
@gek kuikentje:
als je zo eenzaam bent dat je zelfs Donner je bed in wilt lokken:
zelfs dan heb ik geen advies meer voor je.
Dan ben je echt reddeloos verloren. . .

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 22:20

@Amtrak: Dat geldt voor alle partijen gebasseerd op een geloof, joods, chrrrrristelijk, moslim of wat dan ook. Geloven moeten geen andere geloven domineren/regeren

Bubba | 08-09-05 | 22:17

@plonk
"jan-met-de-pet-syndroom"
Is dat het enige commentaar dat je kunt verzinnen op de verontwaardiging die ontstaan is over deze zaak ?
Zeker werkzaam bij het OM.

El Estafador | 08-09-05 | 22:16

Gek kuikentje, dat wil ik dan wel graag enigszins met feitelijkheden onderbouwt zien. Waarom goeie minister? Omdat hij zo lekker lui uit z´n ogen kijkt of weet jij misschien dingen die de rest van Nederland niet weten. Bestaat er dan naast de inmiddels aardig aangezwollen lijst van blunders en miskleunen ergens een korte opsomming van mans heroische daden waarmee hij nederland een beetje veiliger, toleranter en in het algemeen leefbaarder heeft gemaakt dan?

Your name here | 08-09-05 | 22:16

right

LEONDUPONT | 08-09-05 | 22:16

En dan te bedenken dat die pubieke omroep allang opgedoekt had kunnen zijn. Wat een zure appel moet dat zijn voor Donner.

blawablawa | 08-09-05 | 22:16

Er van uit gaande dat donner deel uit maakt van het grote geheel kunnen we stellen dat iedereen daar fout is. Is het al tijd voor de nominatie ronde

Mellorenz | 08-09-05 | 22:16

Religieuzen op de regerende posities dan is het snel afgelopen met open deuren, eerlijkheid, recht door zee.
Het is enkel de vraag hoe hard het in de reverse gaat, want dat is de enige gang die dergelijke gasten beheersen.

Amtrak | 08-09-05 | 22:14

@gek kuikentje: Je nick says it all......

Bubba | 08-09-05 | 22:14

@Sellafield
Klopt compleet! Er zijn inderdaad nog meer zaakjes die wellicht wat koppen kunnen kosten. Maar dat doet niets af aan deze zaak! Het is en blijft een schande dat de beste man op deze manier achter de tralies terecht komt!
-
Je moet dus terugkomen op je argument dat het hier een "ongelukje" betreft: het is duidelijk dat er wel meer niet helemaal klopt bij het OM.
Dat van de AIVD... Krijgt de rechter in kwestie dan ook geen inzage in de dossiers van de AIVD ? Om te kijken of de aanklacht van het OM wel strookt het de informatie die er is ?

Blue-one | 08-09-05 | 22:13

@Plonk: Jawel. Maar geen dromen of illusies over dit land of de samenleving in zijn geheel meer.

Bubba | 08-09-05 | 22:13

Ik vind Donner geen slechte minister.

(I'm so lonely...)

gek kuikentje | 08-09-05 | 22:11

St*rfucker, eenzame klasse dit stuk!

Le Chef Grande | 08-09-05 | 22:10

Over het algemeen is men hier niet zo tevreden over Donner vind ik. De GS-server heeft weer de hik, denk ik.

labarbe | 08-09-05 | 22:09

Revolutie? Staat dat woord eigenlijk wel in het nederlandse woordenboek. Of heb je dat uit een liedje van Bob Marley opgepikt?

Your name here | 08-09-05 | 22:09

@Blue-one:
Een mol van het OM... hmmm. Dank voor het compliment, heb ik misschien toch nog een leven. Maar over dat 'moedwillig' wil ik toch nog even het eindrapport afwachten, want met een beetje handig ge-google zijn er zo tig zaken te vinden die ze in denhaag beter even juridisch-creatief hadden kunnen laten processen. Zeker als het gaat om terrorismeverdachten: AIVD-materiaal is en blijft geheim, waardoor de rechter maar aan het smoeltje van de verdachte moet kunnen zien of-ie weer de straat op mag of niet... Koud kunstje om dan een lulverhaal in het dossier op te nemen, het kan immers toch niet worden getoetst aan AIVD-informatie, maar dat doen ze dan weer niet. Kudtland. En ik krijg er m'n fiets ook niet mee terug.

sellafield | 08-09-05 | 22:08

@Bubba: bloementje terug hoor :)

BLOWww_NL: wat goed heey! Start een revolutie! Wauw te gek idee!

[/medelijdenmodus]

Blue-one | 08-09-05 | 22:07

@Bubba, blijkbaar toch niet helemaal... je hebt nog steeds een mening...

Plonk | 08-09-05 | 22:06

@gek kuikentje, Dan heb ik Nederland zonder erbij stil te staan gewoon verruild voor een derde wereldland... Dom,dom,dom... Of wacht ff... Mooie vrouwen, lekker weer, spannende politiek, volop mogelijkheden voor de ondernemende mens en als de minister je niet aanstaat laat je hem voor een paar honderd euro opruimen... Ik blijf nog even...

Your name here | 08-09-05 | 22:04

@Blue-one: ?!? Ik citeer iemand omdat ik het een toepasselijk citaat vind.

Had je comment verkeerd gelezen. Sorry ;-)

Bubba | 08-09-05 | 22:04

@BLOWww_NL... ja hoor... bij de verkiezingen ben je de eerste...

Plonk | 08-09-05 | 22:02

@plonk: Ben dat stadium allaaaang voorbij. Interesseert me allemaal helemaal geen RUK meer

Bubba | 08-09-05 | 22:01

Bubba: jij bent Afshin Ellian niet. Hoogstens een student van hem op Leiden, die hem bewondert..

Blue-one | 08-09-05 | 22:01

Gelukkig komen er nu ook weer hele hordes reaguurders met het 'Jan-met-de-pet-syndroom':..."het zijn allemaal zakkevullers en lullen en ze moeten altijd ons hebben"... sneu hoor

Plonk | 08-09-05 | 22:00

?Je vloekt je ziel toch uit je keel als je dat ziet.?

Van Agt.
(Voor Andijkers: "3s van 8")

Okee, okee. Dat ging niet helemaal over dit falende kabinet...
Maar dat had evenzo goed gekund!

Harige Bangmaker | 08-09-05 | 22:00

Ja het is natuurlijk te zot dat dit stuk onbenul nog steeds op die post zit. Hij had al lang geleden zelf in moeten zien dat deze functie totaaaaaal niets voor hem is (zijn er wel functies voor zo'n mispunten?).

Maar ja, ben eens eerlijk. Moeten wij als volk niet gewoon eens keihard met een vuist op tafel slaan en het aftreden van dit kabinet eisen?? Lijkt mij toch dat als een meerderheid van NL wil dat ze opzouten dat ze dan moeten gaan of zie ik dat verkeerd?? En dat zou niet moeilijk moeten zijn dacht ik zo

BLOWww_NL | 08-09-05 | 21:59

@sellafield
Je denkt er te makkelijk over! Het OM heeft niet de taak om iedereen maar at random in das gevang te gooien! Dat zou niet goed zijn voor ons kikkerlandje!
Der Kees mag dan wel een (ex-)pedo zijn, maar dan heeft het OM alsnog niet het recht om deze man weg te zetten doormiddel van het moedwillig achterhouden der bewijs.. Bah!

Jij bent een mol van het OM!

Blue-one | 08-09-05 | 21:59

zweefvlieger 08-09-05 @ 21:47 Alleen wanneer de staatsgrepen en revoluties aan de orde van de dag zijn zie: nl.wikipedia.org/wiki/Bananenrepubliek... aan de rest voldoen we aardig.

Kenny013 | 08-09-05 | 21:58

Ik vind dat een beetje onzin van dat opstappen.

Dit is immers in 2000 gebeurd.

Donner is de beste minister in jaren.

Bonk | 08-09-05 | 21:58

@Blue-one: Ik zit gewoon hier. .
.
.
Ben pas wel gehoord door de FIOD by the way. Had iets met het online zetten van submission te maken... >:-)

Bubba | 08-09-05 | 21:58

@your name here:
eerste-wereld = rijke kapitalistische landen
tweede-wereld = (ex-)communistische landen
derde-wereld = overige/arme landen

gek kuikentje | 08-09-05 | 21:57

Waar hebben ze tijdens de vorige kabinetsformatie dit soort mongeaulen vandaan gehaald.
Volgens mij is die Donnert zelf een ontsnapte TBS-er , hetgeen meteen zijn "daadkrachtig" beleid verklaard.
Toen ik de laatste keer ging stemmen stond er nergens in de partijprogramma's dat er bij,wijze van maatschappelijk verantwoord experiment, alle belangrijke ministerposten door randdebielen zouden worden ingevuld.
De een is nog incompetenter dan de ander.
Maar Donner spant inderdaad de kroon ,ik denk dat hij donners goed weet wat er aan de hand is maar het zijn de oude vriendjes van hem die in het gedrang komen als hij er *kuch* werk van gaat maken.
Je gaat je eigen nest niet bevuilen, zeker niet als je er na de volgende verkiezingen mischien naar terug moet.
Circus Balkenende heeft vreemde artiesten...

El Estafador | 08-09-05 | 21:57

Helaas moeten we constateren dat er iets fundamenteel mis aan het gaan is in NL. Uiteraard liggen dit soort van zaken genuanceerd, maar het is inmiddels wel duidelijk dat Kees B. niet voor deze moord had hoeven te zitten. De wijze waarop een spel met woorden gespeeld wordt en de halstarrigheid waarmee daaraan vast wordt gehouden is tenenkrommend en zal menigeen plaatsvervangende schaamte bezorgen. Geef gewoon toe dat er fouten gemaakt zijn, garandeer dat de zaaak tot op de bodem toe wordt uitgezocht en dat uit dat onderzoek de daarbij behorende consequenties getrokken worden. Speel het spel eerlijk, het Old Boys Network, de valse collegialiteit van een aantal omhooggevallen corpsballen, daarmee moet het maar eens afgelopen zijn.
Al is de waarheid nog zo snel de leugen achterhaalt haar wel, deze kromspraak is op dit moment exemplarisch voor het gestuntel van een overheid die het maar niet lukt enig vertrouwen te wekken bij een niet onaanzienlijk deel van de bevolking. Dat is hoedanook slecht en zal de verhoudingen in NL nog meer onder druk zetten en dat is iets wat we echt niet kunnen gebruiken op dit - en enig ander - moment.
Of Donner weg moet? Ik zou het niet weten. Ik hou er niet zo van om iemand te slachtofferen terwijl de echte dader vrolijk fluitend zijn riante salaris op kan blijven strijken en op dezelfde voet door kan gaan.

QZNYWRLD | 08-09-05 | 21:57

Tja en dan moet de burger zich maar gaan gedragen? (normen en waarden)
Als Donner het niet doet,dan doen wij het ook niet! We zijn toch niet gek?
Ieder voor zich (graaien maar mensen!) en god voor ons alleen,hahahaha! Ze begrijpen in DenHaag nog steeds niet waarom de burger zo ver van de overheid staat. Of ze zijn niet van deze tijd of ze zijn aan het graaien.
Of allebij.

Smurfin | 08-09-05 | 21:56

Ja Bubbua die kennen we allemaal, zoniet dan googlen we even..
Iedereen bekend met zijn huidige positie ? ( AIVD voor de deur enzo...)

Blue-one | 08-09-05 | 21:56

EEn maand terug is er bij mij in het dorp een zwerver zo hard toegetakeld dat het zijn leven gekost heeft. Daar stonden geen koppen van in de krant want hij zal waarschijnlijk niet belangrijk genoeg geweest zijn. ...... De mensen in Den Haag vinden alleen zichzelf belangrijk, het is ook niet belangrijk voor de mensen in Den Haag dat Cees B. 4 jaar ONSCHULDIG heeft gezeten en nu nog steeds een stempel van mensen heeft.......

Rest In Privacy | 08-09-05 | 21:55

Het OM is gewoon de tegenhanger van de advocaatuur en biedt zo tegenwicht. Waar de advocaat alles bij elkaar liegt om zijn client vrij te pleiten, probeert het OM de schulde te bewijzen. Dat lukt natuurlijk niet met een dossier vol met twijfels. Kortom dagelijkse gang van zaken

verbatim | 08-09-05 | 21:55

Ik ben intussen alweer 9 maanden weg uit Nederland en heb nog geen seconde heimwee gehad. Toch zit ik niet op een tropisch eiland maar in een derde wereld land of tweede wereld land, ik weet ff niet waar de grens tussen die beiden getrokken wordt (Colombia). Toch heb ik ergens meer respect voor de politiek hier, zo corrupt en malafide als ze is als voor het inhoudsloze en slappe gezeik waarmee Nederland bestuurd wordt. Met enige regelmaat vliegen hier de lichaamsdelen van politici je letterlijk om je oren of verdwijnt er eentje met onbepaalde bestemming. Misschien dat er voor Donner hier nog een functie te betrekken valt wanneer hij in Nederland eindelijk uitgerangeerd mocht raken... Maar ik zie hem de eerste paar jaartjes nog niet vertrekken, het lijkt wel of hij met Loctite Industrial Strenght aan het pluche is vastgeplakt. Groetjes van Mnemo...

Your name here | 08-09-05 | 21:55

-wegjorissen-

witchdoctor | 08-09-05 | 21:54

Alles op een rijtje: een tot twee maal toe schuldbekennende pedo, en een (derde) DNA-profiel waar geen bekende verdachte aan vast is te knopen en dus formeel geen bewijs is. Wanneer is bewijs voor het NFI en OM bewijs? Als je er concreet wat mee kunt zou ik zo zeggen, en dat lijkt me niet op te gaan voor een onbekend reeksje erfelijk materiaal met een hoog LB-gehalte.
Het klinkt wel stoer om juist nu wat revolutionaire taal uit te slaan, maar als het OM echt zo verrot was dan hadden ze meer dan genoeg ervaring gehad om even wat waterdicht 'bewijsmateriaal' in elkaar te flansen en wat dossierstukken te editen. Niet fraai geopereerd, maar volgens mij niet meer dan een bedrijfsongevalletje met als onbedoeld neveneffect een pedo die in ieder geval even vier jaar van de straat werd gehouden en wellicht in het gevang wat heropvoeding heeft genoten van z'n medebewoners. Waar hebben we het nou helemaal over? Laten ze bij de pliesie en het OM zich liever buigen over m'n gejatte fiets...

sellafield | 08-09-05 | 21:54

@De Samoeraiiii, dat van de tbs'ers was een keuze van beleid (niet de mijne overigens) en het laatste voorval is nog niet bewezen en uitgesproken/onderzocht maar bewijs jij voor je eigen argumentatie tussen neus en lippen maar door te poneren dat het bull-shit is

Plonk | 08-09-05 | 21:53

Langzamerhand begin ik te begrijpen waarom de Duitsers Nederland binnen vijf dagen hebben kunnen innemen.

Afshin Ellian

Bubba | 08-09-05 | 21:53

Lieve Momfer,
waarom moeten wij hier meekoken dan ? Opdat hij zal vertrekken? Neuh denk het niet, DonnerWetter zal alleen een mooie persconferentie geven, wat aflullen* en dat was het weer. Wellicht dat dhr Brouwer eruit gaat, en de Officier lekker van zn pensioen gaat genieten, maar veel meer zal de Donnershow niet bieden gok ik.

(* Dat is afschuiven op iemand anders + slap lullen )

Blue-one | 08-09-05 | 21:53

Uhhhm, ook een officier van justitie is niet gevrijwaard van (opzettelijke) poging tot meineid, dus als we om te beginnen daar eens mee beginnen en deze kennis laten maken met bubba.
Donner is een zielig hoopje mens wat hopelijk nooit op de schijf van de toekomstige Voyager komt te staan, anders nuken die aliens ons per direct ben ik bang.
Maar dommigheid en seniliteit is geen excuus voor aftreden, maar voor een volwassen (???) kerel mag hij best eens uitkomen voor zijn onvermogen om zijn departement te runnen, en dat gaat op voor de gehele top daar. Ik deel helaas de angst met vele reagluurders hier dat het wel weer met een sisser zal aflopen voor de "heren"...

The_Smiley | 08-09-05 | 21:52

"Als Officier van Justitie lieg je niet onder ede"
Klopt als een bus maar wanneer is dat dan precies gebeurd Starfucker?

Zeke | 08-09-05 | 21:52

@. Blue-one (21:44)
En met z'n allen op deze manier is Nederland ook nog steeds erg leuk

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:52

Zowaar, ik ben het alweer eens met SF.
Dit moet geen gewoonte gaan worden!

Mazzeltov | 08-09-05 | 21:52

@Momfer-de-Mol: Gebruik mijn naam, maar misbruik hem niet !

Ik snap jullie verbazing echt niet. Straks sukkelen we allemaal weer in slaap, alles blijft zoals het was en met dezelfde verbazing (Nu is het ECHT genoeg !) reageren we de volgende keer gewoon weer....

Kut volk, Nederlanders. Hebben geen ballen

Bubba | 08-09-05 | 21:51

Ennuh meneer Donner wil de zwarte Piet nu toespelen aan Netwerk..... de omgekeerde wereld... dit hele kabinet mag voor mij overigens opstappen. Het klopt ook al niet dat gezinnen waarvan het jaarinkomen meer dan 60.000 Euro bedraagt er 5,2% op vooruit gaan, Ja zei Balkenende want deze mensen hebben jarenlang teveel betaald........ Ik denk dat het echt weer tijd wordt voor een SOCIAAL kabinet, die nog kijkt naar de mensen die echt een krappe beurs hebben en niet alleen hun eigen zakken willen vullen en die van hun rijke vrienden erbij.

Rest In Privacy | 08-09-05 | 21:50

is dit weer een (typisch politiek) schreeuwforum?

gek kuikentje | 08-09-05 | 21:50

Jaa . . . ja . . . ja
We laggguhhh allemaal om Momfer,
maar
GOEDVERDOEMMUHH
we mottuhh wel bij het onderwerp blijvvuhh. . .
En dat is dat Justitie en OM de rechtsstaat ondermijnen.
Zoals eerder gezegd:
Momfer kookt van woede.
Ik hoop dat jullie reaguurders ook koken.
En dat jullie allemaal willen dat Donner opdondert.

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:50

koppe rolle!!!

lay--z | 08-09-05 | 21:49

En we worden steeds meer een bananenrepubliek.

zweefvlieger | 08-09-05 | 21:47

Donner hoeft niet weg
Maar ze moeten wel al de lui die op de hoogte waren (een paar honderd maar) tenminste 4 jaar vastzetten en vervolgens uit justitie gooien

ed48nl | 08-09-05 | 21:47

Gij zult niet liegen!!!!! En dat geldt zeker voor mensen met een voorbeeldfunctie in dit geval een lid van het OM.

Rest In Privacy | 08-09-05 | 21:47

invoegingstoepassing[vaardigheden]

StyleTTo | 08-09-05 | 21:44

Momfer = leuk

Blue-one | 08-09-05 | 21:44

@collapse (21:40)
Je geeft Jan Mulder teveel eer.
Ik voel me geschoffeerd

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:43

Hij heeft te weinig verbale kracht,zijn communicatieve zijn te slap,hij heeft t te druk om zich na schandalen in de kamer te verandwoorden,hij heeft een strategische naam,hij zal nooit minister-president woorden,hij hoort te weinig van zijn onderdanen,kortom JP&BEA laten hem zitten waar ie zit.

StyleTTo | 08-09-05 | 21:42

@Blue-one
Van welke grafzerk bent u vandaan gejat?
Leest u Nederlands?
Begrijpt u Nederlands?
Heeft u uw brevet Inburgeringscursus Nederland wel gehaald?
En heeft u de laatste twee keer "ja" geantwoord op deze vragen?
Zo ja: meldt u zich aub NU aan bij het Pieter Baan Centrum
Want uw hoofd is niet in orde.

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:42

@plonk
't is al vrij duidelijk hoe de vork in de steel zit, het OM heeft geblunderd en bewijs achtergehouden, wat men niet belangrijk achte (bullshit dus), maar uiteindelijk is donnert eindverantwoordelijke en ze zeggen 3x is scheepsrecht, je kan tellen hoop ik, want 1 tbs'ers + nog een + een beetje fraude in een rechtzaak = aftreden geblazen voor donnert

De Samoeraiiii | 08-09-05 | 21:41

DIT IS EEN BANANENREPUBLIEK
. Momfer-de-Mol 08-09-05 @ 21:38

momfer = Jan Mulder

collapse | 08-09-05 | 21:40

Donnert heeft niet de indruk dat het "Openbaar Ministerie of NFI willens en wetens fouten heeft gemaakt". Nee, dat moet er gvd nog bijkomen ook, dit soort fouten zijn al erg genoeg... trouwens is dat wel waar wat je daar zegt, Donnert? niet willens en wetens?

labarbe | 08-09-05 | 21:40

En het leukste is nog dat dit eerder regel dan uitzondering is bij het OM.

Deze ene zaak is het topje van de ijsberg. Geloof mij.

Wadgem | 08-09-05 | 21:40

Nee Plonk Donner moet niet weg maar had al weg moeten zijn

Mellorenz | 08-09-05 | 21:40

Broodje Donner dan maar?

StyleTTo | 08-09-05 | 21:39

Goh, alle meebabbelaars weten niet hoe snel ze in alle toonaarden moeten gillen dat Donner weg moet... laten we nou eerst eens afwachten hoe nou precies de vork in de steel heeft gezeten...

Plonk | 08-09-05 | 21:38

Momfer = Officier van Justitie ?

Blue-one | 08-09-05 | 21:38

Beste allemaal,
wat lopen we nu toch te blaten (ik ook, hoor) . . .
Als Donner nu nog steeds loopt te liegen en te draaikonten . . .
en als die heaumeaux maatjes van 'm in de regering nog steeds hun kop in het stand blijven steken.
En als die hele klup Nederland voort kan blijven belazeren
Dan weten we genoeg.
DIT IS EEN BANANENREPUBLIEK

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:38

Revolutie zeg ik u!

Lucasdelinkselul | 08-09-05 | 21:37

Je bent een liegbeest, een jokkebrok
Van acht'ren en van voren
Maar ga d'r asjeblieft mee door
Want 't is zo grappig om te horen

Mellorenz | 08-09-05 | 21:35

. Momfer-de-Mol
je moet stand-up komedie gaan doen; briljant gewoon, wat een talent.

collapse | 08-09-05 | 21:34

Volwassen mannen met hoge functies mogen zich ook een keer gaan gedragen als volwassen mannen met hoge functies. Ze schaden het vertrouwen van de bevolking door steeds een ander de schuld te geven. Als ze nou eens op de proef voor de verandering als echt volwassenen toegeven dat ze fout zaten en dat er iets aan gedaan moet worden om niet were zo de fout in te gaan, misschien dat de bevoling ook eens wat vertrouwen krijgt in de regering.

Maar wat donner betreft, die mag oprotten, het lachertje van de nederlandse politiek. altijd wat met die man eerst die tbs'ers tot 2 maal toe nu dit, what's next? die vent moet z'n post verlaten in het belang van het land, dit noem je toch geen bestuur?!

De Samoeraiiii | 08-09-05 | 21:33

-edit voor zinloos gescheld ga naar fok!-

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:32

@. dribibu

!

Harige Bangmaker | 08-09-05 | 21:32

donner moet weg

dribibu | 08-09-05 | 21:30

probleem met dat NFI lijkt me makkelijk op te lossen. Je roept de eindverantwoordelijke van het NFI op in de getuigenbank en je verhoort hem gewoon. Vraag hem gewoon of er nog meer monsters of onderzoeken inzake de strafzaak zijn gedaan dan in het dossier opgenomen. Zegt ie nee, dan pleegt ie mijneed.

Bubba | 08-09-05 | 21:30

Waneer krijgen we eindelijk een regering?

Conan de Rabarber | 08-09-05 | 21:29

mooi verwoord, zelfs emotie...
Zoals ik al 18 topics terug opmerkte,
- Als Donnert nog een greintje zelfrespect heeft springt hijzelf in de afgrond, ipv te wachten op een duwtje van links.-

Don Quichote | 08-09-05 | 21:29

Die Donner is een gemakkelijke jongen... fouten van het OM worden achteloos onder het vloerkleed geveegd, een oude gereformeerde gewoonte denk ik. We mogen er niets van zeggen want "het gaat om instanties waar we toch mee verder moeten, of we dat nu willen of niet". Donnert: ik wil dat niet, waarvan acte.

labarbe | 08-09-05 | 21:29

Als ik ergens van moet kotsen is het dat schijnheilige CDA met hun 'normen en waarden'

baviaan | 08-09-05 | 21:28

De nieuwe Harry Potter :
'De zieke ouwe clown van Justitia'

777bas777 | 08-09-05 | 21:28

wat lopen jullie nu te lullen over een rechtstaat. Die bestaat al jaren niet meer en is met de democratie ten aarde gesteld.

Hiervoor in de plaats hebben we vriendjespolitiek en vernietiging van democratie door onze kamerpartijen, corruptie, de justitiele incassounie, een manipulerend OM, een minister die liever zijn 120.000 per jaar opstrijkt dan geloofwaardig te zijn en een MP die de ballen niet hebt om hem er uit te tiefen.

Bubba | 08-09-05 | 21:26

De Nederlandse rechtstaat blijkt zo rot als een mispel, maar heus, Donner treed nooit af, want dan is de kans op nieuwe verkiezingen levensgroot, en wordt dit stelletje non-valeurs eindelijk afgeserveerd, dus nog even twee jaar wachten!

Levereter | 08-09-05 | 21:22

GS snapt het niet. Het OM en consorten bepalen wat de waarheid is en wat niet. Daaraan is iedereen en alles aan ondergeschikt. Dit land ken geen rechtspraak meer, niet bestuursrechtelijk en ook niet strafrechtelijk. Alles wordt door de ambtelijke organisatie bepaald, geregeld en op elkaar afgestemd.

jaco | 08-09-05 | 21:21

@Zwager, dat zal wel meevallen. Helaas komt de gemiddelde CDA-stemmer niet verder dan: "Ik ben christelijk. Het CDA is christelijk. Het CDA is dùs een goede partij om op te stemmen".

Muxje | 08-09-05 | 21:19

Ja, laten we het positief bekijken...

Oprotten!

Tsuru | 08-09-05 | 21:18

. Momfer-de-Mol
brezah-kneuters zijn nog ongewenster: dus ook voor jou geldt: WEGWEZEN

collapse | 08-09-05 | 21:18

bekijk het positief: onschuldigen achter de tralies zijn veiliger dan loslopende pedofielen

gek kuikentje | 08-09-05 | 21:16

donnert ik zie tra nen in je o o ogen
donnert warom heb je zo een verdriet

Mellorenz | 08-09-05 | 21:16

-edit doe eens niet-

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:16

Fuckert: moet er ook niet wat lievs worden gezegd over en tegen het NFI ?!
Die labmuizen daar hebben naar mijn idee ook moedwillig gekloot met het DNA dingens testje etc.
Er schijnen meetings geweest te zijn waarin het OM een en ander eiste ( zoals zo vaak..²) en het NFI als een mank lammetje² meeging...

Bah!

Blue-one | 08-09-05 | 21:15

-weggejorist-

teringtubbie | 08-09-05 | 21:14

Piet Hein
Piet Hein
Zijn naam is klein
Zijn leugens benne groot

Mr. Bombastique | 08-09-05 | 21:13

Wanneer zijn de verkiezingen ook alweer? Donnert is zoooo 1957...

Klukkluk | 08-09-05 | 21:13

Het is niet te geloven; Donner vindt voor de zoveelste keer de beeldvorming het allerbelangrijkst. Zelfs de waarheid dient hiervoor te worden onderdrukt.
In gereformeerde kringen is het niet ongebruikelijk te leven voor de buitenwacht. Zondags in het nette pak driemaal ter kerke gaan terwijl achter de gordijnen de incestdrama's vrolijk tieren.

collapse | 08-09-05 | 21:13

Wie destijds de boel een beetje serieus heeft gevolgd heeft net als ik toch ook niet geloofd dat die vent inderdaad de dader was? Ik kan me het allemaal niet meer voor de geest halen, maar weet wel nog dat ik het vreemd vond dat deze man veroordeeld werd.

..zapper | 08-09-05 | 21:12

Ongelovelijke minachting voor het volk. "Wij weten wel wat goed voor u is". Wat zal het CDA de volgende verkiezingen op zijn bek gaan zeg...

Je Zwager | 08-09-05 | 21:12

Met die staatsgevaarlijke gekken die het CDA als minister aanlevert, zou ik bijna nog een rode coalitie prefereren boven de huidige combinatie, als een soort paarse coalitie er niet in zit.

Muxje | 08-09-05 | 21:12

Iedere pedofiel is er een, dat was vast de gedachte
Als michael jackson onder donnert was voorgekomen zat hij nu vast en zeker thuis zijn straf uit met een enkelbandje. Bewijs of geen bewijs

Mellorenz | 08-09-05 | 21:11

@gek kuikentje
Gek zul je waarschijnlijk niet zijn.
Maar je klint WEL als een kuikentje

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:11

scherp gesproken!
ugh!

henkmul | 08-09-05 | 21:10

Het verval van Nederland is niet beter te zien dan in zo'n minister van justitie. Ergere corrupte penoze bestaat er niet. Je wordt er misselijk van, maar hoe komen we er vanaf?

Hammar | 08-09-05 | 21:10

Donner mag blijven, maar laat hem eens wat doen aan die problemen, met opstappen bereiken we weinig, dan komt er weer een nieuwe minister die weinig zal veranderen.

gek kuikentje | 08-09-05 | 21:10

De rechtsstaat is ondermijnd . . .
GOEDVERRRRRDOEMMMMUHHHH . . . .
En meneer Donner wil 't zaakje weer onder het tapijt schoffelen . . .
Voor de ZOVEELSTE keer . . .
Als er NU nog mensen zijn, die op CDA wensen te stemmen,
die wens ik ALLEMAAL stuk-voor-stuk een verblijf in een psychiatrische inrichting toe.
Momfer is woedend.
Momfer kookt. . .

Momfer-de-Mol | 08-09-05 | 21:09

Ik ben het geheel en al eens met StarF*cker.

Alleen is die Cees B. niet zo'n onschuldig ventje. Hij was al eerder veroordeeld voor kindermisbruik.

Niettemin zijn hier schandalige fouten gemaakt en moet Donner optiefen.

filter | 08-09-05 | 21:08

REVOLUTIE! zo en nu weer naar CSI kijken.

FotoMan | 08-09-05 | 21:08

Donner eruit en als het even kan direct een grote schoonmaak bij Neerlands meest hopeloze departement.
Bij deze draag ik Donner ook direct maar even voor voor de gouden eikel.

egwel | 08-09-05 | 21:07

Prima dat Donnert graag in een ivoren toren verblijft, maar laat 'ie dat als onschadelijk studeerkamergeleerde doen en niet in een openbare functie. Wegwezen!

gruanu olarp | 08-09-05 | 21:07

donner.. heel in het begin van zijn minister van jusitie functie liet hij al eens zijn eigen fiets jatte.. oprotten met die knuppel

Bono | 08-09-05 | 21:03

Ongezien de tiefes voor die Piet Hein

Yubi | 08-09-05 | 21:01

ja tis onderhand mooi geweest. Optyfen met die gast!

Muffepeer | 08-09-05 | 21:01

zelfs kpn is tegen hem

Mellorenz | 08-09-05 | 21:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl