achtergrond

Geenstijl

De minister en de leugens...

Buigt u even?Koning Onbenul heeft gesproken. Vanuit het Engelse Newcastle, waar de Europese ministers van Justitie bijeen zijn, is vanavond de muis gaan brullen. In plaats van ogenblikkelijk met harde hand orde op zaken te stellen bij het OM, dreigt minister Donner nu de boodschapper van al het gestuntel in de moordzaak Nienke Kleiss aan te pakken. Het tv-programma Netwerk mag binnenkort komen opdraven bij de Raad van Journalistiek. Professor Zonnebloem meent namelijk dat er forse schade dreigt voor het imago van het OM. Beste Piet Hein, wij als Nederlanders vinden het niet normaal dat de Procureur Generaal mr. Brouwer op dinsdag ontkent dat er met bewijsmateriaal in een moordzaak is gerommeld en wij vinden het ook niet normaal dat hij een dag later in een brief aan zijn collega’s erkent dat er wel zaken zijn achtergehouden. Wij, beste meneer Donner, vinden dan dat justitie er een puinhoop van maakt en dat u als hoogst verantwoordelijke meteen moet opstappen. Wat Starf*cker betreft, is het snel bijltjesdag bij Justitie.


Wegwezen...
Je kunt het je nauwelijks voorstellen. Een verdachte komt voor de rechter. Heeft inderdaad de schijn tegen en iedereen denkt de zaak rond te hebben. Maar in de criminaliteit is niets wat het lijkt, leren we regelmatig van Peter R. de Vries. Voor de foto van de statige Beatrix zweert de Officier van Justitie niets dan de waarheid te spreken. Hij haalt fel uit. Samen met de recherche in Schiedam is er een uitgebreid dossier samengesteld. De verdachte hangt. Zaak gesloten. Koffie met gebak bij de Schiedamse politie. Zo moet het ongeveer gegaan, alleen heeft de Officier van Justitie in zijn haast te scoren wel gewoon "vergeten" te vertellen dat de experts van het Nederlands Forensisch Instituut hebben verteld dat ze twijfelen aan de bewijslast. Aan het DNA-profiel van verdachte Kees, zoals dat gevonden is op het lichaam van de vermoorde Nienke.
Kees B. wordt evengoed veroordeeld en zit 4 jaar onschuldig vast. Beste meneer Donner. Een Openbaar Ministerie dat sjoemelt met bewijzen raakt rechtstreeks het hart van de Nederlandse rechtsstaat. Dan hoort een Procureur Generaal niet te liegen alsof het gedrukt staat in NOVA. Dat schijnt overigens in die kringen heel normaal te zijn. Neem het gelieg en gedraai van Baron de Wijkerslooth in de zaak Erik O. . De Nederlandse bevolking ziet wel feilloos wat die idioot van een Donner maar niet wenst te zien. Iemand moet maar eens VERANTWOORDING nemen voor alle puinhopen in de Paleizen van Justitie en we moeten ons maar niet meer laten voortslepen van onderzoek naar onderzoek.
Donner dient meteen op te stappen en met hem de top van het OM in Nederland. Als Officier van Justitie lieg je niet onder ede. Schokkend vind ik dan ook het verhaal van het jongetje dat door zich "dood" te houden ontsnapt aan de moordenaar. Het vriendje van Nienke. Het toen 10-jarig ventje wordt getraumatiseerd en wel keihard onder druk gezet om maar te helpen voldoende bewijs te vinden in de door de politie gewenste richting. Hij wordt uitgescholden voor “leugenaar” en dient keurig te antwoorden wat de prutsers in Schiedam graag willen horen. Beste meneer Donner, kunt u zich nu voorstellen, na dit feitelijke relaas, dat u niet KRO’s Netwerk maar uw eigen personeel er verantwoordelijk voor moet houden dat voor de meeste Nederlanders Vrouwe Justitia een hoer in verval is geworden?
StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.