achtergrond

Geenstijl

Zin in 4 en 5 mei comité's "SEXYLAND over de genocide in Gaza en verschrikkingen in Palestina................... en Israël"

Mooi hè, hoe er dan op het allerlaatste moment met de grootst mogelijke tegenzin door de redactie voor de vorm nog "en Israël" in de kop gezet wordt

Scheids, suggestieve vraagstelling! 'Hoe is het met je? Welk effect heeft de genocide op jou?' Sowieso worden aanstaande 4 & 5 mei de vervelendste sinds 1944, maar dit jaar heb je dus ook nog eens 'kunstenaars' aan het woord. Gelukkig zit voorzitter van het 4 & 5 mei comité Andrée van Es (71) er vandaag bovenop:

"Je ziet dat de terroristische aanslag van 7 oktober en vooral de oorlog die erop volgde, die al meer dan 30.000 Palestijnse levens heeft gekost, in Amsterdam ongelooflijk veel verdriet en woede heeft opgeroepen."

Ja, zijn wij nou weer de spelbrekers door alwéér aan te merken wat iedereen de hele tijd zo opvallend graag weglaat? Namelijk: zo'n 14.000 van die "meer dan 30.000 Palestijnse levens" betreft volgens de IDF Hamas/PIJ-strijders, dat zou een volkomen ongekend laag militant/burgerratio van 1.38 zijn, en al helemaal in een dichtstedelijke context waar Hamas ingetunneld in burgerkleding vanuit burgerinfrastructuur vecht. Er is hoe dan ook categorisch geen sprake van genocide.

Maar goed, de voorzitter resumeert: 

"Als je zegt: ‘dit nooit meer’ en je wordt omringd door oorlogsgeweld, en mensen voelen zich in de stad onveilig door het oplaaiend antisemitisme of moslimhaat, dan kun je niet je ogen daarvoor sluiten. (...) Inmiddels zie ik dat de afkeer van het geweld in Gaza breed gedeeld wordt, dus dat is niet polariserend. Polariserend wordt het als er antisemitisme bij komt kijken, of moslimhaat."

Begint op te vallen inderdaad ja, moslims die sinds 7 oktober niet meer over straat durven - zonder HAMASVLAGGEN in HAMASUNIFORM.

Maar ten laatste dan even het meest opvallende van deze gehele SEXYLAND-Gazagenocidekwestie. De url (https://4en5meiamsterdam.nl/agenda/ik-en-jij-sexyland/) van het bovenstaande screenshot is namelijk offline gehaald, lust door naar de thuispagina en is enkel nog zichtbaar in archive

Intern gaat er dus iets flink mis rondom deze specifieke expositie, want in het interview vanochtend zegt voorzitter Van Es nog over specifiek deze expositie:

"We steunen daarnaast bijzondere initiatieven van Amsterdammers, zoals dat van kunstenaar Tina Farifteh, die Ik en Jij maakte. Na 7 oktober ging zij op zoek naar de menselijkheid in de stad vol verdriet. Zij heeft toen een telefooncel neergezet op diverse plekken in Amsterdam en mensen gevraagd hoe zij zich voelen. Op 5 mei zullen de mensen die verhalen kunnen horen tijdens een vrijheidsmaaltijd in Sexyland.” “Zij vraagt gewoon: hoe gaat het met je in deze tijd? Je luistert naar elkaars pijn. Je hoeft er niet op te reageren. Ik vind het een fantastisch concept."

Onverminderd weinig zin in het zwarte gat dat 4 & 5 mei heet en elk sociaal weefsel tot ver voorbij elke herkenning vervormt.

Nog wel te zien op de website van Sexyland

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Mentale blokkade

Als je de oorzaken niet onder ogen ziet, blijf je verblind door gevolgen

@Feynman | 11-05-24 | 18:00 | 126 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.