achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Frontex-baas Hans Leijtens: "Niets kan migratie tegenhouden, wees minder bevooroordeeld en minder bang voor migranten"

De Hans Leijtens die als baas Belastingdienst de toeslagenaffaire in de doofpot liet stoppen ja. En echtgenoot van oud-D66-Kamerlid Monica den Boer, maar dat betekent niks!

Ho foutje wat doet dit volstrekt ongerelateerde filmpje van 10.000 man in Utrecht hier nou!

Zo hey, een interview van zo'n vijfduizend woorden afgelopen weekend met de Frontex-chef in de Welt am Sonntag. En het sleutelcitaat is toch wel dit:

"Voor de duidelijkheid: niets kan mensen ervan weerhouden een grens over te steken, geen muur, geen hekwerk, geen zee, geen rivier. (...) Soms wordt er gedaan alsof je simpelweg een dop op de fles kunt draaien en dat immigratie daarmee gestopt wordt. Maar dat is een misvatting. (...) Al die praat over 'mensen tegenhouden' en 'grenzen sluiten' kan niet altijd ons narratief zijn. (...) Mijn taak is het creëeren van een balans tussen effectief grensbeleid en voldoen aan fundamentele rechten. (...) Er is veel wensdenken en overdreven woordkeuze. (...) Er moet een einde komen aan de oppervlakkige preoccupatie met dit thema, aan het alarmisme. (...) Immigratie is een realiteit."

Vervolgens parafraseert - dit is dus technisch gezien geen letterlijk citaat - Welt am Sonntag zonder dubbele of enkele aanhalingstekens Leijtens' nieuwe beleidsplan: "De richting is: meer menselijkheid, minder angst voor vreemden, minder vooroordelen."

Kortom, wat iedereen al aan zag komen. Europa's eerste eigen staande, geüniformeerde grenspolitiekorps van 10.000 neuzen wordt een Europees D66-flyerteam.

Huh nog een foutje dit filmpje uit Utrecht heeft niks met het artikel te maken!

Wéér een foutje??

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.