achtergrond

Geenstijl

Lodewijk Asscher over Volkskrant-cartoon: 👎

Jos Collignon: 'Is hysterie'

Het is al moeilijk genoeg voor alle goedwillenden om zowel Hamas te veroordelen, als vast te houden aan beginselen van humanitair recht, solidair te zijn met de burgerbevolking in Gaza en de gemoederen te bedaren hier in Nederland - Nooit meer is nu.

Image
2.4K
Reply

Hee maar dat is gek. De vorige keer dat er OPHEF ontstond over een cartoon in de Volkskrant werd die ingetrokken, en de keer daarvoor ook. Maar kennelijk zijn de Protocollen Van Collignon aangepast en is het beleid van de Volkskrant nu om bij gedoe over de Volkskrant een stuk in de Volkskrant af te drukken over waarom de Volkskrant een cartoon niet af had moeten drukken in de Volkskrant. Ondertussen heeft de krant nog niet verteld welke weekendredacteur er nou weer weekend had op woensdag 8 november en is de tekenaar ("Ojee sorry - vergeten éérst Hamas te veroordelen") zelf druk met uitleggen dat de reacties op zijn tekening 'hysterie' zijn. Hysterie.
UPDATE: Hoofdredacteur Pieter Klok zojuist op de radio over de cartoon. Samenvatting: "Ja nou ja kijk, dat is het vervelende van een cartoon, en zeker van een cartoon die dubbelzinnig is". Complete fragment na de breek.

"Hysterie"

"Hysterie"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.