achtergrond

Geenstijl

Ondertussen in Oekraïne: actie op het Soedanese front en Zelensky schrapt de verkiezingen

Een donkere winter nadert

📹 EXCLUSIVE: Videos Show Ukrainian Special Forces 'Cleaning Up' Wagner Fighters in Sudan One of the videos purportedly shows Ukrainian operatives stalking the streets of the African city and engaging Wagner fighters at close range with RPGs.

4.7K
Reply

Terwijl we afgeleid zijn door dat spookhuis in het Midden-Oosten brandt de hel in Oekraïne ook gestaag door. Zonder significante wijzigingen in de linies, wat het voor Zelensky moeilijker en moeilijker maakt om zijn strijd te verkopen aan zijn Europese en Amerikaanse partners. Dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd aan de Europese oostgrens. Zo wist Oekraïne met een langeafstandraket het Russische schip Askold te raken in de scheepswerf van Kerch. De gloednieuwe Korvet die op het punt stond om in gebruik genomen te worden, raakte zwaar beschadigd en is mogelijk niet meer te repareren. Ondertussen gaat de wereldtour van deze oorlog ook verder met nieuwe optredens in Soedan, waarvan de Kyiv Post bovenstaande beelden in handen kreeg. Daar zien we blijkbaar hoe een speciale eenheid uit Oekraïne rpg's afvuurt op Wagner-troepen in de Soedanese hoofdstad. Het zijn leuke speldenprikjes die helaas de oorlog niet gaan winnen zonder bijbehorend succesvol offensief. Iets dat Oekraïne afgelopen zomer niet voor elkaar kreeg, waardoor de kritiek op de strategie in deze ogenschijnlijk eindeloze oorlog aanzwelt. We zeggen niet dat dat de reden is dat Zelensky geen verkiezingen wil houden komend jaar, maar dat zou best wel eens de reden kunnen zijn dat Zelensky geen verkiezingen wil houden komend jaar. Daarnaast heeft hij wel wat beters te doen nu hij met Gaza vecht om de internationale aandacht, de Amerikaanse republikeinen zijn broodnodige hulppakketten blokkeren en hij zich moet voorbereiden op onderhandelingen over EU-toetreding. Zelensky is na twintig maanden oorlog zijn optimisme en humor verloren en er staat een lange winter voor de deur.

C5 - Hit!

Zijn ze weer even trots

Het is alweer goed modderig

Polderpower in de hel

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

GeldBlog - Amerika op de pijnbank

Het nieuws sinds 2020 laat zien dat het aantal conflicten alsmaar toeneemt. En sinds 7 oktober, lijkt een nieuwe versnelling te hebben plaatsgevonden. Wie zit hier achter en waarom?

@Alexander Sassen van Elsloo | 04-02-24 | 19:29 | 283 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.