achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Farce Timmermans PvdA/GL-campagne in met TONNEN aan Brussels wachtgeld

"De Europeaan", een echte idealist

Eerst dachten we: topic kan morgenochtend ook nog. Maar misschien willen we het morgen gewoon nog een keer opschrijven. En overmorgen. En de dag daarna. En iedere dag die volgt tot en met 22 november, als Nederland naar de stembus gaat en misschien wel overweegt om op de geforceerde fusie van GroenLinks en de PvdA te stemmen, een slapjes gesoldeerd lijstje van eigenbelangen die bijeengehouden worden door de schreeuwende knoopjes van Timmermans' overhemd. Timmermans, die zelf stopt als Eurocommissaris en met de woorden 'ik wil premier worden' naar Nederland is gehaald. Timmermans, die tijdens zijn campagne iedere lunch + wijntje, elk broodje worst, iedere bonbon en elk toetje na de late biefstuk kan declareren bij De Partij voor dogmatisch rijklinkse mensen, terwijl er vanuit Brussel TONNEN AAN GRATIS WACHTGELD op de privérekening van Timmermans worden bijgeschreven. Kan zomaar oplopen tot een half miljoen:

BRUSSEL/DEN HAAG - Frans Timmermans, beoogd lijsttrekker van PvdA-GL, gaat op kosten van de Europese belastingbetaler campagne voeren. Het linkse samenwerkingsverband bevestigt aan De Telegraaf dat hij, na zijn zelfgekozen vervroegd vertrek als Eurocommissaris, gebruik zal maken van een riante Brusselse wachtgeldregeling.

Ook ná de stembusgang betalen EU-burgers zijn corpulente levensstijl

In theorie kan Timmermans tijdens de kabinetsformatie als ’gewoon Kamerlid’ nog een Europese toelage krijgen boven op zijn Kamerlid-vergoeding van 8.889,89 euro bruto per maand.

Timmermans wil niet zeggen hoe lang hij gebruik gaat maken van wachtgeld. Ook laat de topbestuurder in het midden of hij als toekomstig Kamerlid zijn beloning zal laten aanvullen met een Brusselse uitkering.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.