achtergrond

Geenstijl

Nederlandse FRECA-coureur Dilano van 't Hoff dodelijk verongelukt op Spa

Crash tijdens regenrace wordt 18-jarige MP-rijder fataal

De 18-jarige Dilano van 't Hoff crasht in de regen, waarna zijn oranje MP Motorsports-bolide midscheeps geraakt wordt op de Kemmel Straight van het circuit van Spa Francorchamps. De nummer 77 uit de stal van Sander Dorsman, bezig aan zijn tweede seizoen in de Formula Regional European, heeft de crash niet overleefd. Het ongeluk gebeurde tijdens race 2 (van 3) van de ondersteuningsact voor de 24 Uur GT-race van Spa die dit weekend verreden wordt. Vier jaar geleden verongelukte F2-rijder Anthoine Hubert op ongeveer dezelfde plek in Spa. Van 't Hoff, Spanish F4-kampioen van 2021, gold als een grote belofte en pakte in zijn debuutseizoen een derde plek op het podium in Barcelona. De jonge Nederlander zou deze maand 19 worden. RIP.

“We are so sad to learn of the passing of Dilano van 't Hoff today at Spa-Francorchamps. Dilano died in pursuit of his dream to reach the pinnacle of motorsport. Along with the entire motorsport community, our thoughts are with his family and loved ones.” Stefano Domenicali

Image
86.3K
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE F1. Nederlanders annexeren België

Honderdmeloenmiljard Limburgers en echte Nederlanders hebben in hun oranjewortelvormige strijdpakken de Ardennen ingenomen om racegeneraal Max Verstappen te zien bazen op het circuit van Spa-Francorchamps.

@Mosterd | 26-08-18 | 15:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.