Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ZIEN! Claudia de Breij maakt leuk grapje

Humor op de Haring Party

Hee, daar was-ie weer. De jaarlijkse haringparty op Kasteel de Haar, het netwerk-evenement voor mondkapjesdeals, dividendstrippen, Postcodeloterij, AZC-cruiseschepen, NPO-graaien en WoCo- & wachtgeldconstructies. Steevast van de partij: Erika Terpstra en Claudia de Breij (archief), en die laatste ditmaal nog grappig ook! Kan zo in een programma met Peter Gillis! Doe es bellen John! NB: embed is een beetje plat - net als grapje - maar fullscreen klikken doet de truc.

Reaguursels

Inloggen

Claudia's vader doet iets in de haringvereniging voor zover ik weet. Geen visser of zo.

Nuchternederland | 23-06-23 | 14:24

Mooie reizen maken op kosten van de kijkers ,laat de jongeren dat doen en niet zoon oud gepensioneerde die al geld zat heeft ,maar ja belang rijk doen gaat voor

gerrit5042 | 23-06-23 | 14:08

Van een oud tegeltje; Haring aan land, dokter aan de kant!

En ik zal me gelijk maar even gelijk in een onmogelijke positie brengen ;
Ik heb ooit (2009) smakelijk moeten lachen om Claudia toen ze nog op vrijdagmiddag op 3FM uitzond. Ik vond haar toen best wel gevat!

En ja, ik heb wel een tv en kijk ook af en toe NPO op dat ding

Prima dag om tot 'ontvriend gemaakte' te geraken!

Cunucu | 23-06-23 | 13:11

Failed to load video. Vind ik jammer in deze. Grappen en grollen en klijendetsers altijd + 1!

Lorejas | 23-06-23 | 12:33

Zie een dame haring met geslachtsroom eten, weet je dat een gender reveal in de lucht hangt.

Ruimedenker | 23-06-23 | 11:56

Netwerken is altijd zo’n vies woord als het “rechts” kapitalistisch Nederland betreft.
Anderszins netwerken is altijd goed voor de goede zaak natuurlijk.
Andere clubjes doen dat op geraffineerde wijze zodat het niet op netwerken lijkt, maar werken aan “goede relaties en verstandhoudingen”.
Uiteindelijk draait het allemaal om (het verdelen van) de poen.
Hap!!

Ruimedenker | 23-06-23 | 11:54 | 2

Haringvissers zijn eigenlijk ook 'netwerkers'

TurpinDick | 23-06-23 | 12:08

Ik snap de grap niet en daar ben ik in dit geval best wel trots op.

Quantum Suicide | 23-06-23 | 11:53

Haringparty’s, altijd leuke uitjes.

Ruimedenker | 23-06-23 | 11:51

FYI: "Haring voor Hollandse Nieuwe wordt in zes weken tijd gevangen, van half mei tot juli in opdracht van de Nederlandse haringhandelaren. Haring dient een vetpercentage te hebben van tenminste 16% om te worden verwerkt tot Hollandse Nieuwe. Ondanks dat de vangst en de verwerking hoofdzakelijk in Scandinavië plaatsvindt, noemen we de haring zo door het specifieke Hollandse procedé dat de haring ondergaat: kaken, pekelen en de gecontroleerde rijping. Na dit procedé gaat de haring de diepvries in, waardoor wij in Nederland en ver daarbuiten nog maandenlang kunnen genieten van Hollandse Nieuwe. De haring die langer ingevroren is geweest, kan zelfs iets voller van smaak zijn."

TurpinDick | 23-06-23 | 11:49

De reden om de moderne "Hollandse Nieuwe" niet te eten is het feit dat deze nog rood van binnen is. Dat duidt op teveel restbloed vanwege onvoldoende pekeling. Die techniek is vervangen door diepvriezen, met alle nadelen voor de smaak van dien.

Ook voor dit traditionele product geldt inmiddels dus: kwantiteit boven kwaliteit. Zo word je als consument maar weer eens doelbewust belazerd.

Hetkanverkeren | 23-06-23 | 11:45 | 4

@roosvrij | 23-06-23 | 11:51: Nee. Zie ook het sneller oxideren, etc, etc. Haringen die niet voldoen aan de vroegere eisen van het kaken zijn als vette vis uitstekend geschikt om te grillen, inleggen en zelfs stoven.

Van de traditionele recepten uit onze noordelijke buurlanden kan ik zelf niet gelukkig worden. Veel liever kijk ik dan naar de omgang met sardines in de landen zuidelijk van ons. Prachtig visje trouwens, die sardine.

Overigens heeft het massaal wegvangen van maatjesharing een inmiddels bewezen effect op soort zelf. De visserij haalt er ieder jaar weer een essentiële leeftijdsklasse tussen uit. www.clo.nl/indicatoren/nl007304-visbe... 30 jaar geleden leek deze soort tot uitsterven gedoemd.

Hetkanverkeren | 23-06-23 | 12:02

@roosvrij | 23-06-23 | 12:40: Een technisch goed bereid inferieur ingrediënt is en blijft een inferieur ingrediënt dat nooit tot een goed recept zal leiden. De basis van warenkennis.

Vooral ook fermentatie luistert in dit opzicht nauw. Te vroeg de vriezer in? Jammer dan. Maar eet vooral smakelijk op je geheel eigen wijze. Dat is het belangrijkste lijkt mij: genieten en waarderen van wat je nuttigt.

Hetkanverkeren | 23-06-23 | 12:54
▼ 1 antwoord verborgen

@John McClane | 23-06-23 | 11:55: 43.700 toch ? Tenminste ooit geleerd ..

Hetiswathetis | 23-06-23 | 12:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik krijg opeens zin in een Grande Bouffe.

Mr_Natural | 23-06-23 | 11:43

Bart de Graaf's "Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken?" had de proef op de som genomen.

Calastir | 23-06-23 | 11:42

Die gaat verketterd worden door de lbhtiqlsd+ sekte.

Patje | 23-06-23 | 11:39

Mmm... matig... obligaat grapje toch?

Roos | 23-06-23 | 11:37

Het is ook soms fijn om je aan iemand helemaal kapot te ergeren.
Altijd vervelend als ze dan menselijke trekjes gaan vertonen.

Flipper | 23-06-23 | 11:32

Microplastic haringen, zien uit als echt.

Regentenstijl | 23-06-23 | 11:31

PAling Rutte wordt vergeleken met een bedorven haring.

Verderkijkert | 23-06-23 | 11:30

Heb altijd diepgevroren makreel en haring in huis. Als het in oktober weer wat herfstig wordt gaan die aan een takeltje te water en dan maar hopen dat er een dikke snoek honger heeft. Ving er vorig seizoen trouwens ook nog een dikke snoekbaars mee. Sardines viste ik vroeger wel mee maar die zijn erg zacht, kun je maar één of twee keer gebruiken en de invasieve Amerikaanse rivierkreeften zijn er gek op… Kon het niet goed zien maar was nummer 4 nu een wijting?

eerstneukendanpraten | 23-06-23 | 11:29 | 5

@John McClane | 23-06-23 | 11:33: Snoek is in Nederland een van de lekkerste zoetwatervissen om te eten. Er zijn wel wat adressen die het hebben. Vroeger vaak bij Ron Blaauw, en ook Sluizer Amsterdam. Zalig

TurpinDick | 23-06-23 | 11:40

@John McClane
Wij verkochten vroeger gevangen snoeken aan een lokaal Chinees restaurant. Geen idee of t smaakt of niet, maar zij wisten er wel raad mee.

Osiris | 23-06-23 | 11:52

@Osiris | 23-06-23 | 11:52: Was in mijn studententijd ook aardige bijverdienste, zij het dat we geen snoeken maar dooie katten op de toonbank legden.
Ging in de babi pangang.
Iedereen Grote Blij.

Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Is er eindelijk iets te lachen, snap ik de grap niet.

masahide | 23-06-23 | 11:27

Ik kijk uit naar een Kogelvisparty, wie durft?

TurpinDick | 23-06-23 | 11:25 | 3

Durf ik wel. Sterker, heb me er jaren mee op de been gehouden. Ik zeg altijd maar, er gaat niets boven een kogelvis.
Recept is simpel. Je gooit die beesten in kokende olie, vervolgens totaal verbranden en dan de pizza-lijn bellen.
Beetje omslachtig mss, maar... je moet er wat voor over hebben.

Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:29

Zijn er ook walvisparty's?

Mr_Natural | 23-06-23 | 11:31

Is dat nou gezond? Haring? Of is dat ook bedacht door de industrie.....

Is dit nog nieuws? | 23-06-23 | 11:25 | 1

Er gaan geruchten op straat dat ze vol vitamine C zitten en dat vele doden door scheurbuik voorkomen hadden kunnen worden als de zeehelden van vroeger dat hadden geweten.

John McClane | 23-06-23 | 11:40

Ik hou niet van haring maar misschien is het wel lekker met een grote dot satësaus..

Patje | 23-06-23 | 11:19 | 8

Met ruim Korenwijn prima te doen.
Maar met satésaus is inderdaad ook alles lekker.

Zack Hooi | 23-06-23 | 11:47

Gefermenteerd in blik... hmmmm

Johan1235 | 23-06-23 | 19:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Een vierluik.
- Doet die verslaggever nou een beetje Tom Staal na, of is dat mijn verbeelding?
- Volgens mij is Claudia eigenlijk best wel leuk
- Ik schrok een beetje van Erika Terpstra, die gaat steeds meer op mijn oma lijken (toen die nog leefde natuurlijk)
- Ik vind haring niet zo heel erg lekker.

John McClane | 23-06-23 | 11:19 | 2

Als dit geen boek wordt!!

Patje | 23-06-23 | 11:20

Hij deed volgens mij Tom Staal na.

ChalinaRosa | 23-06-23 | 11:24

Wie was dit jaar de designated survivor ? Lucky you!

pjotr nicknaamtov | 23-06-23 | 11:19

De woorden "Claudia de Breij" en "leuk grapje" kunnen niet in 1 zin.
Dat is een natuurwet.

tis_wat | 23-06-23 | 11:18 | 3

Volgens mij heb je het net gedaan... Chapeau.

BBRDWR | 23-06-23 | 11:23

Trekt u ook zulke volle zalen met dit soort snedige kwinkslagen?

Ridde Rogter | 23-06-23 | 11:27

Moet je op zo'n haringparty de hele tijd haring eten of neem je zo nu en dan pauze, zoals bij een orgie?

Mr_Natural | 23-06-23 | 11:17 | 7

drank genoeg en andere snacks zijn er ook

AntiZanicz | 23-06-23 | 11:39

Ik neem bij een orgie altijd wel even pauze om een haring naar binnen te werken.

Lompelul | 23-06-23 | 11:57

Jawel, om een sjampie te nuttigen!

At_Dawn_They_Sleep | 23-06-23 | 12:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Vind een haring wel lekker, alleen blijf ik hem de rest van de dag opboeren. Net als gerookte makreel trouwens. Dus dan neem ik maar weer een krentenbol.

Boeloeboe | 23-06-23 | 11:12

Wat een kanjer is die Erika toch!

thanseeuwen | 23-06-23 | 11:12 | 1

Wel dement aan het worden, die loopt nog met haar medaille om haar nek. Dat was in 1964!! dammit

TurpinDick | 23-06-23 | 11:15

Het grappige is dat dat grapje van de Breij zo ontzettend 'à l'improviste' was. Het floepte er zomaar uit, was niet met moeite bedacht, niet geconstrueerd, er niet met de haren bijgesleept, maar borrelde zomaar op, uit de onderbuik, precies die onderbuik die het in haar shows moet ontgelden omdat-ie niet deugt. Ja, en dan krijg je dat natuurlijk, dat ze een keer echt leuk is, zo leuk dat ze er zelf ook een beetje van blozen moet en in een reflex een "zo kan-ie wel weer'-houding aanneemt, zich een beetje schaamt voor het banale.
Is ze, zo lijkt het er sterk op, toch ook maar een mens van vlees en bloed, in staat tot spontaan reageren.

Schoorsteenveger | 23-06-23 | 11:12 | 7

Als ik haar muil zie doet me dat altijd denken of iemand er 5 minuten eerder een wc-ontstopper op heeft geslagen.

Jos Tiebent | 23-06-23 | 11:48

@AntiZanicz | 23-06-23 | 11:39: Right, weer lekker tegendraads! Sowieso zijn er geen leuke vrouwelijke cabaretiers (sorry dames!). Maar goed, smaken verschillen.

At_Dawn_They_Sleep | 23-06-23 | 12:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Die haringen zijn toch wel vet vega toch?

Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:05 | 5

@Kapitein Sjaak Mus | 23-06-23 | 11:18: Dan ga ik toch eens een studie maken van de scardinius erythrophthalmus.

Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo'n trek in haring nu, en waarom wordt ik nooit uitgenodigd? Wie verstuurt die uberhaupt en in welke rolodex moet je dan zitten?

TurpinDick | 23-06-23 | 11:05 | 6

Misschien je naam veranderen in tarpon?

Sinterbikske | 23-06-23 | 11:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Uitjes erbij. Is ook wel leuk.

Tiscali-2 | 23-06-23 | 11:05 | 1

Zeker. Helaas is Mark Rutte niet meer te redden, ongeacht de hoeveelheid uitjes.

Lompelul | 23-06-23 | 11:53

Wat was nou het grapje van Claudia, ik heb hem waarschijnlijk gemist ?!?

charles de gaulle | 23-06-23 | 11:05 | 9

@Smoelensmid | 23-06-23 | 11:32:
Een andere variant.
Ik kende die van Jules de Korte die langs de viskraam liep en vriendelijk knikkend zei "goedemorgen, dames". Zelfde strekking.

Schoorsteenveger | 23-06-23 | 11:54

@Tiscali-2 | 23-06-23 | 11:07:
Nou ook zonder opgedroogd zaad komt er niet echt een lekker luchtje vanaf kan ik u mededelen.

charles de gaulle | 23-06-23 | 11:55

@charles de gaulle | 23-06-23 | 11:55:
Die van mij ruikt naar de zee en in de verte naar kattenpis. Ik spoel ook met vers zeewater en hou van poezen.

Tiscali-2 | 23-06-23 | 13:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Leuk samen zijn, niets mis mee.
Claudia heeft echte visserij-werkervaring daar waar de meesten die niet hebben.

AntiZanicz | 23-06-23 | 11:01 | 2

Ze riekt misschien naar vis ja, maar als lid van de VARA is ze vies van werken, ondanks de 1e A in VARA.

Bakkeleures | 23-06-23 | 11:10
-weggejorist-
RickTheDick | 23-06-23 | 10:59 | 2

Te veel kouwe kak.

Stadler and Walldorf | 23-06-23 | 10:54

Ja ja. Links lullen en rechts vullen. Ons deugt ons met een visje. Tijd voor een XR demo daar.

BoerKoekoek | 23-06-23 | 10:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland