ZIEN! Claudia de Breij maakt leuk grapje
Humor op de Haring Party
Hee, daar was-ie weer. De jaarlijkse haringparty op Kasteel de Haar, het netwerk-evenement voor mondkapjesdeals, dividendstrippen, Postcodeloterij, AZC-cruiseschepen, NPO-graaien en WoCo- & wachtgeldconstructies. Steevast van de partij: Erika Terpstra en Claudia de Breij (archief), en die laatste ditmaal nog grappig ook! Kan zo in een programma met Peter Gillis! Doe es bellen John! NB: embed is een beetje plat - net als grapje - maar fullscreen klikken doet de truc.
Reaguursels
InloggenClaudia's vader doet iets in de haringvereniging voor zover ik weet. Geen visser of zo.
Mooie reizen maken op kosten van de kijkers ,laat de jongeren dat doen en niet zoon oud gepensioneerde die al geld zat heeft ,maar ja belang rijk doen gaat voor
Van een oud tegeltje; Haring aan land, dokter aan de kant!
En ik zal me gelijk maar even gelijk in een onmogelijke positie brengen ;
Ik heb ooit (2009) smakelijk moeten lachen om Claudia toen ze nog op vrijdagmiddag op 3FM uitzond. Ik vond haar toen best wel gevat!
En ja, ik heb wel een tv en kijk ook af en toe NPO op dat ding
Prima dag om tot 'ontvriend gemaakte' te geraken!
Failed to load video. Vind ik jammer in deze. Grappen en grollen en klijendetsers altijd + 1!
Zie een dame haring met geslachtsroom eten, weet je dat een gender reveal in de lucht hangt.
Netwerken is altijd zo’n vies woord als het “rechts” kapitalistisch Nederland betreft.
Anderszins netwerken is altijd goed voor de goede zaak natuurlijk.
Andere clubjes doen dat op geraffineerde wijze zodat het niet op netwerken lijkt, maar werken aan “goede relaties en verstandhoudingen”.
Uiteindelijk draait het allemaal om (het verdelen van) de poen.
Hap!!
Haringvissers zijn eigenlijk ook 'netwerkers'
@TurpinDick | 23-06-23 | 12:08:
Dikke glimlach hier!
Ik snap de grap niet en daar ben ik in dit geval best wel trots op.
Haringparty’s, altijd leuke uitjes.
FYI: "Haring voor Hollandse Nieuwe wordt in zes weken tijd gevangen, van half mei tot juli in opdracht van de Nederlandse haringhandelaren. Haring dient een vetpercentage te hebben van tenminste 16% om te worden verwerkt tot Hollandse Nieuwe. Ondanks dat de vangst en de verwerking hoofdzakelijk in Scandinavië plaatsvindt, noemen we de haring zo door het specifieke Hollandse procedé dat de haring ondergaat: kaken, pekelen en de gecontroleerde rijping. Na dit procedé gaat de haring de diepvries in, waardoor wij in Nederland en ver daarbuiten nog maandenlang kunnen genieten van Hollandse Nieuwe. De haring die langer ingevroren is geweest, kan zelfs iets voller van smaak zijn."
De reden om de moderne "Hollandse Nieuwe" niet te eten is het feit dat deze nog rood van binnen is. Dat duidt op teveel restbloed vanwege onvoldoende pekeling. Die techniek is vervangen door diepvriezen, met alle nadelen voor de smaak van dien.
Ook voor dit traditionele product geldt inmiddels dus: kwantiteit boven kwaliteit. Zo word je als consument maar weer eens doelbewust belazerd.
Rood op de graat, dat zijn de heerlijkste haringen.
@roosvrij | 23-06-23 | 11:51: Nee. Zie ook het sneller oxideren, etc, etc. Haringen die niet voldoen aan de vroegere eisen van het kaken zijn als vette vis uitstekend geschikt om te grillen, inleggen en zelfs stoven.
Van de traditionele recepten uit onze noordelijke buurlanden kan ik zelf niet gelukkig worden. Veel liever kijk ik dan naar de omgang met sardines in de landen zuidelijk van ons. Prachtig visje trouwens, die sardine.
Overigens heeft het massaal wegvangen van maatjesharing een inmiddels bewezen effect op soort zelf. De visserij haalt er ieder jaar weer een essentiële leeftijdsklasse tussen uit. www.clo.nl/indicatoren/nl007304-visbe... 30 jaar geleden leek deze soort tot uitsterven gedoemd.
@Hetkanverkeren | 23-06-23 | 12:02: Daarom altijd vers van het mes, dan voorkom je oxideren en tranige smaak.
@roosvrij | 23-06-23 | 12:40: Een technisch goed bereid inferieur ingrediënt is en blijft een inferieur ingrediënt dat nooit tot een goed recept zal leiden. De basis van warenkennis.
Vooral ook fermentatie luistert in dit opzicht nauw. Te vroeg de vriezer in? Jammer dan. Maar eet vooral smakelijk op je geheel eigen wijze. Dat is het belangrijkste lijkt mij: genieten en waarderen van wat je nuttigt.
Ik lees net www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
Even Flodder kijken, daar zit nog wat humor.
Dat snap ik ook niet. Voor 1.928.500 euro kan je 100 km verderop 3 villa's kopen.
@TurpinDick | 23-06-23 | 11:47:
10.000 km verderop 100.
@Mr_Natural | 23-06-23 | 11:50: 40.000 km verderop weer 1.
@John McClane | 23-06-23 | 11:55: 43.700 toch ? Tenminste ooit geleerd ..
Ik krijg opeens zin in een Grande Bouffe.
Bart de Graaf's "Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken?" had de proef op de som genomen.
Die gaat verketterd worden door de lbhtiqlsd+ sekte.
Mmm... matig... obligaat grapje toch?
Het is ook soms fijn om je aan iemand helemaal kapot te ergeren.
Altijd vervelend als ze dan menselijke trekjes gaan vertonen.
Microplastic haringen, zien uit als echt.
PAling Rutte wordt vergeleken met een bedorven haring.
Heb altijd diepgevroren makreel en haring in huis. Als het in oktober weer wat herfstig wordt gaan die aan een takeltje te water en dan maar hopen dat er een dikke snoek honger heeft. Ving er vorig seizoen trouwens ook nog een dikke snoekbaars mee. Sardines viste ik vroeger wel mee maar die zijn erg zacht, kun je maar één of twee keer gebruiken en de invasieve Amerikaanse rivierkreeften zijn er gek op… Kon het niet goed zien maar was nummer 4 nu een wijting?
En dan eet je de snoek? Is dat lekker?
@John McClane | 23-06-23 | 11:33:
Vroeger wel gegeten maar is niet echt lekker, doe mij maar een lekkerbekje. En zonde om die vissen dood te maken…
@John McClane | 23-06-23 | 11:33: Snoek is in Nederland een van de lekkerste zoetwatervissen om te eten. Er zijn wel wat adressen die het hebben. Vroeger vaak bij Ron Blaauw, en ook Sluizer Amsterdam. Zalig
@John McClane
Wij verkochten vroeger gevangen snoeken aan een lokaal Chinees restaurant. Geen idee of t smaakt of niet, maar zij wisten er wel raad mee.
@Osiris | 23-06-23 | 11:52: Was in mijn studententijd ook aardige bijverdienste, zij het dat we geen snoeken maar dooie katten op de toonbank legden.
Ging in de babi pangang.
Iedereen Grote Blij.
Is er eindelijk iets te lachen, snap ik de grap niet.
Ik kijk uit naar een Kogelvisparty, wie durft?
Durf ik wel. Sterker, heb me er jaren mee op de been gehouden. Ik zeg altijd maar, er gaat niets boven een kogelvis.
Recept is simpel. Je gooit die beesten in kokende olie, vervolgens totaal verbranden en dan de pizza-lijn bellen.
Beetje omslachtig mss, maar... je moet er wat voor over hebben.
Zijn er ook walvisparty's?
@Mr_Natural | 23-06-23 | 11:31: Hou nou een keer op over Timmermans!
Is dat nou gezond? Haring? Of is dat ook bedacht door de industrie.....
Er gaan geruchten op straat dat ze vol vitamine C zitten en dat vele doden door scheurbuik voorkomen hadden kunnen worden als de zeehelden van vroeger dat hadden geweten.
Ik hou niet van haring maar misschien is het wel lekker met een grote dot satësaus..
in een bord warme drop
Heeeel veel zuur, dan is het weg te krijgen.
Toefje slagroom.
Klaar!
Wie weet heeft mede-reaguurder wilderst vannacht wel een heerlijk recept, je weet het niet. Ik ben er 's nachts nooit, maar lees al die dingen wel the day after. Mss wil een van jullie het hem vragen.
Zure haring op witbrood, met een toef ketchup. Broodje Always.
@Verderkijkert | 23-06-23 | 11:23: 'dropje erbij...
Met ruim Korenwijn prima te doen.
Maar met satésaus is inderdaad ook alles lekker.
Gefermenteerd in blik... hmmmm
Een vierluik.
- Doet die verslaggever nou een beetje Tom Staal na, of is dat mijn verbeelding?
- Volgens mij is Claudia eigenlijk best wel leuk
- Ik schrok een beetje van Erika Terpstra, die gaat steeds meer op mijn oma lijken (toen die nog leefde natuurlijk)
- Ik vind haring niet zo heel erg lekker.
Als dit geen boek wordt!!
Hij deed volgens mij Tom Staal na.
Wie was dit jaar de designated survivor ? Lucky you!
De woorden "Claudia de Breij" en "leuk grapje" kunnen niet in 1 zin.
Dat is een natuurwet.
Volgens mij heb je het net gedaan... Chapeau.
Trekt u ook zulke volle zalen met dit soort snedige kwinkslagen?
@BBRDWR | 23-06-23 | 11:23:
Geen dank.
Moet je op zo'n haringparty de hele tijd haring eten of neem je zo nu en dan pauze, zoals bij een orgie?
Mwah, je gaat me niet wijsmaken dat jij tijdens een orgie een pauze neemt.
Nou ja, mss heb je last van ejaculatio praecox, dat komt voor.
Bij een orgie heeft U natuurlijk ook niet uren achtereen een piemel in de mond, er is natuurlijk ook tijd voor een drankje, net als bij haring happen.
@Boeloeboe | 23-06-23 | 11:21:
Anders krijg je kramp in je haringkaken.
@Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:20: Doekje!
drank genoeg en andere snacks zijn er ook
Ik neem bij een orgie altijd wel even pauze om een haring naar binnen te werken.
Jawel, om een sjampie te nuttigen!
Vind een haring wel lekker, alleen blijf ik hem de rest van de dag opboeren. Net als gerookte makreel trouwens. Dus dan neem ik maar weer een krentenbol.
Wat een kanjer is die Erika toch!
Wel dement aan het worden, die loopt nog met haar medaille om haar nek. Dat was in 1964!! dammit
Het grappige is dat dat grapje van de Breij zo ontzettend 'à l'improviste' was. Het floepte er zomaar uit, was niet met moeite bedacht, niet geconstrueerd, er niet met de haren bijgesleept, maar borrelde zomaar op, uit de onderbuik, precies die onderbuik die het in haar shows moet ontgelden omdat-ie niet deugt. Ja, en dan krijg je dat natuurlijk, dat ze een keer echt leuk is, zo leuk dat ze er zelf ook een beetje van blozen moet en in een reflex een "zo kan-ie wel weer'-houding aanneemt, zich een beetje schaamt voor het banale.
Is ze, zo lijkt het er sterk op, toch ook maar een mens van vlees en bloed, in staat tot spontaan reageren.
Liet Claudia maar meer van dat soort momenten bij zich toe.
Als ik die grap maak dan is die kwetsend voor lesbiennes en denigrerend naar vrouwen. Reflex of niet.
Ben haar weleens tegengekomen in de supermarkt. De zelfvoldaanheid druipt eraf. Lijkt me niet een leuk mens. Maar goed, ik ken haar verder alleen van tv.
haar shows zijn ook gewoon goed
Als ik haar muil zie doet me dat altijd denken of iemand er 5 minuten eerder een wc-ontstopper op heeft geslagen.
@AntiZanicz | 23-06-23 | 11:39: LOL
@AntiZanicz | 23-06-23 | 11:39: Right, weer lekker tegendraads! Sowieso zijn er geen leuke vrouwelijke cabaretiers (sorry dames!). Maar goed, smaken verschillen.
Die haringen zijn toch wel vet vega toch?
Zit geen vlees in, dus ja, hartstikke vega.
@Osdorpertje | 23-06-23 | 11:09: Mag je als vaginist wel vis eten?
@Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:16: Alleen op vrijdag toch, of was dat weer een ander clubje..
@Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:16:
Alleen rietvoorn.
@Kapitein Sjaak Mus | 23-06-23 | 11:18: Dan ga ik toch eens een studie maken van de scardinius erythrophthalmus.
Zo'n trek in haring nu, en waarom wordt ik nooit uitgenodigd? Wie verstuurt die uberhaupt en in welke rolodex moet je dan zitten?
Je wordt nooit uitgenodigd omdat je 'wordt ik' schrijft. Are we clear, private?
@Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:06: *überhaupt
@Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:06: Sir, yes, sir.
@roosvrij | 23-06-23 | 11:09: Die ook ja, dus Turpin wordt überhaupt niet uitgenodigd.
@Ichneumonidae | 23-06-23 | 11:15: Turpin maakt sowieso geen kans.
Misschien je naam veranderen in tarpon?
Uitjes erbij. Is ook wel leuk.
Zeker. Helaas is Mark Rutte niet meer te redden, ongeacht de hoeveelheid uitjes.
Wat was nou het grapje van Claudia, ik heb hem waarschijnlijk gemist ?!?
Iets flauws met vis, geslacht en lesbisch.
Opgedroogd zaad ruikt naar vis en daar geven ze de vrouw altijd de schuld van. Dus dan krijg je grapjes over de visafslag en lesbiennes enz.
Iets in de trant van de mop van jules de Corte die in de trein zat naar Ijmuiden..
@Smoelensmid | 23-06-23 | 11:11:
Die van "goedemorgen dames"?
@Smoelensmid | 23-06-23 | 11:11:
Da's heel lang geleden. Die trein rijdt al een tijdje niet meer.
@Schoorsteenveger | 23-06-23 | 11:13: Die van 2 hoeren die instappen en tegenover hem gaan zitten... ijmuiden ik moet eruit...;)
@Smoelensmid | 23-06-23 | 11:32:
Een andere variant.
Ik kende die van Jules de Korte die langs de viskraam liep en vriendelijk knikkend zei "goedemorgen, dames". Zelfde strekking.
@Tiscali-2 | 23-06-23 | 11:07:
Nou ook zonder opgedroogd zaad komt er niet echt een lekker luchtje vanaf kan ik u mededelen.
@charles de gaulle | 23-06-23 | 11:55:
Die van mij ruikt naar de zee en in de verte naar kattenpis. Ik spoel ook met vers zeewater en hou van poezen.
Leuk samen zijn, niets mis mee.
Claudia heeft echte visserij-werkervaring daar waar de meesten die niet hebben.
Ze riekt misschien naar vis ja, maar als lid van de VARA is ze vies van werken, ondanks de 1e A in VARA.
@Bakkeleures | 23-06-23 | 11:10: gebazel
Vooruit maar, maar niet bonken.
Gadverdamme
Te veel kouwe kak.
Ja ja. Links lullen en rechts vullen. Ons deugt ons met een visje. Tijd voor een XR demo daar.
REAGEER OOK