achtergrond

Geenstijl

Realisten in tribale extase. Greta's mediateam (ze tweet nooit zelf) verwijdert tweet uit 2018

Jongens kunnen we please ontzuilen iedereen wordt extreem vervelend

Nee, dat staat er helemaal niet

Nee, dat staat er helemaal niet

Greta is een mediabedrijf en iedereen die dacht dat een asperger-meisje dat amper twee zinnen aan elkaar geregen krijgt al vanaf d'r 15e zelf de meest 'gevatte' tweets schreef verdient een plaatselijke zondvloed. Maar goed, na zo'n vijf jaar in the game zullen bepaalde voorspellingen natuurlijk wel beginnen te verlopen.

Echter, toch enige nuance rondom de bovenstaande verwijdering, omdat we de letter en de geest hier nu eenmaal graag uit elkaar houden. De verwijderde tweet en het verwijderde artikel zeggen niet - zoals iedereen nu beweert - dat de mensheid in 2023 ten onder zou gaan aan klimaatverandering. Het artikel zegt dat de mensheid in de toekomst zal vergaan wegens klimaatverandering als we vanaf 2018 niet binnen vijf jaar zouden stoppen met fossiele brandstoffen.

Ook dat geloven we niet, maar naar de letter is die stelling dus helemaal niet weerlegd door het feit dat het 2023 is en we er nog steeds zijn. Dus we snappen ook niet helemaal waarom Greta's team de tweet verwijderd heeft. Maar zou het soms iets te maken kunnen hebben met dat, zeg, de gehele website gritpost.com niet meer bestaat? Maar een ideetje hoor.

Nee Charlie, dat staat er niet (maar 12,5K likes dus...)

Nee Poso, dat staat er niet (maar 20K likes dus...)

Nee Poso, dat staat er niet (maar 20K likes dus...)

Nee Poso, dat staat er niet (maar 20K likes dus...)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.