Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De link tussen MinStik van der Wal, de fik bij Picnic en het groene geld van Bill Gates

Nee nee geen complottheorie. We kregen een mail, die we zo nuchter mogelijk trachten te beantwoorden

Geachte redactie,

Zeer interessant artikel op The Conservative Treehouse over de connectie van onze stikstofminister Christianne van der Wal en de Boni supermarktketen, Picnic online boodschappendienst en de Bill en Melinda Gates Foundation Trust.

Christianne van der Wal is getrouwd met Piet van der Wal, erfgenaam van de familie die eigenaar is van de Boni supermarktketen. In het onlangs afgebrande distributiecentrum van de Picnic boodschappen bezorgdienst is door vier financiers, waaronder de familie Van der Wal, €600 miljoen geïnvesteerd voor de bouw van een volledig geautomatiseerd Picnic magazijn, direct gekoppeld aan de online bestellingen. Grootse investeerder is de Bill en Melinda Gates Foundation Trust.

Picnic koopt haar goederen weer direct in bij.... de Boni supermarktketen, uiteraard tegen groothandelsprijzen.

Dat Bill Gates groot klimaatwappie is en alles wat 'groen' is een bijzonder warm hart toedraagt is geen geheim. En daar horen boeren die 'vieze' stikstof uitstoten natuurlijk niet bij. En dan komt het weer heel goed van pas dat de vrouw van één van je mede-investeerders toevallig minister van stikstof is in Nederland.

En zo is het cirkeltje weer rond. Schrijf er maar een leuk stukje over, dat kunen jullie goed.

Groetjes, Turbocharger

Beste Turbocharger,

De connectie tussen MinStik van der Wal, de Boni-familie, Picnic en Bill Gates is ons bekend. En hoewel dat stukkie op de Conservatieve Boomhut (geinig, wij zijn een Libertaire Boomhut - red.) de facts best wel straight heeft, is de bewering dat Van der Wal een belangenconflict heeft net niet helemaal hard genoeg. Het is namelijk niet de vvd die het stikstofbeleid heeft bedacht, dat is afgedwongen bij en door een rechter. Dat zij tot uitvoerder is benoemd, is qua politieke link *mogelijk* twijfelachtig, maar de rest van het Picnic-verhaal is een tamelijk logische oorzaak & gevolg in een ondernemerswereld van grootgrutters die sowieso richting (duurzaam aangedreven) deur tot deur bezorgservice bewegen. Ook qua link met Bill: zijn Gates Foundation investeert in zulke dingen want hij is immers een soort George Soros met een eigen moestuin. 

Is dat allemaal twijfelachtig? Dat hangt nogal van je eigen ideologie af: in welke richting wil je, of vrees je dat de wereld beweegt?

Laten we er voor het gemak even van uit gaan dat minister Van der Wal een toevallig radertje in dit geheel is - al was het maar omdat we behalve een ongemakkelijk gevoel in de overigens doorgaans zeer betrouwbare onderbuik helemaal nul feitelijk bewijs hebben van kwaadschikkerigheid bij het kabinetslid, anders dan dat ze lid is van een kwaadschiks kabinet. Maar enfin, terzake:

De eindeloze schaalvergrotingen in het internationale bedrijfsleven, waarin het WEF van Klaus Schwab zichzelf een serieuze spilfunctie toedicht of althans probeert toe te dichten, kun je ook zonder complotten op te tuigen als 'zorgelijk' bestempelen, vooral wanneer het gaat over (collectieve) energie- en voedselketens. Schaalvergroting, zeker op globale schaal, bedreigt namelijk de vrije markt en niet alleen die van vrijhandel, maar ook van individuen en daarmee dus ook de marktplaats van vrije keuzes en ideeën. (Ja, ook ideeën, probeer het klimaat maar eens te "ontkennen" en zie wat er gebeurt. Of andersom, zie hoe multinationals steeds vaker politieke en morele doelen omarmen en aan hun consumenten opdringen, waarmee de publieke bandbreedte voor vrij denken vernauwt.)

Hoe verder je schaalvergroot, hoe groter de kans - per sector - op een kartelachtige one size fits none, wat weer een vriendelijke uitdrukking is voor: socialisme. Of erger. (Dat marxistische randje kleeft sowieso heel erg aan de klimaatkerk en hun ideologische uitwassen.)

Tegelijkertijd vrezen juist ook veel linksmensen dat dergelijke schaalvergrotingen zullen leiden tot vertraging in door hen gewenste energietransities, omdat grotere tankers nou eenmaal minder makkelijk manoeuvreren. Een andere en eveneens terechte invalshoek is de vrees voor een nog dieper groeiende kloof tussen arm en rijk. Niet voor niets zijn met name linkse clubs, maar ook diverse rechtse(re) partijen, zo tegen CETA gekant: het vrijhandelsverdrag met Canada leidt tot verminderde controle op voedselproductie, meer vervuiling en dierenleed, en tot potentieel baanverlies in verschillende sectoren, met name aan de onderkant van de arbeidsmarkt - die altijd al de sjaak is bij globalisering. Ook maakt CETA van Big Corp een soort individu, die overheden voor miljarden voor de rechter kan slepen - allemaal slecht voor de toch al steeds dikastocratischer wordende democratie, waar (vaak stevig gesubsidieerde) activisten een eigen gelijk afdwingen dat ze met louter op straat gaan zitten mokken niet zullen krijgen.

Bij Picnic komt dit allemaal een beetje samen natuurlijk: de bedrijfsleiding streeft openlijk naar nauwelijks bemande superwaarhuizen van waaruit (al dan niet gemodificeerd) voedsel wordt uitgeserveerd met elektrische wagentjes die in de niet zo verre toekomst ook onbemand zullen worden, aangestuurd vanuit een moederbedrijf dat ecologisch circulair wil zijn en (mede daarom) investeringsgelden kreeg van de Bill & Melinda Gates Foundation. Dienstverlening in de foodsector met veel ideologie en weinig carrièrekansen voor (laaggeschoolde) arbeid, dus. Voedselvoorziening as a service op een bedje van een hele specifieke moraal - ja, dat klinkt inderdaad best huiveringwekkend, zeker in het licht van de aankomende agrarische onteigeningen en de ontmanteling van ouderwetse familiebedrijven.

Of Van der Wal daar een sterke hand in heeft, lijkt ons niet aannemelijk. Het is qua hoogvlieger toch een beetje een soort Barbara "Superstar" Visser die haar machtspositie misbruikte om Uber aan te prijzen. Maar over vliegen gesproken: de link tussen Van der Wal en Lelystad Airport (waarvoor ze lobbyde en waar naar nu blijkt met stikstofcijfers is gerotzooid) lijkt ons dubieuzer dan The Picnic Connection, en ook haar voormalige rol als gedeputeerde in Gelderland heeft tot vreemde verschillen in de stikstofkaarten van het kabinet geleid, zoals Pieter Omtzigt opmerkte. Enerzijds kun je zeggen: dat voedt (haha, voedt, want het gaat over voeding en zo) het idee dat ze ook in deze kwestie niet zuiver op de graat is, anderzijds zijn er voor Lelystad Airport noch Gelderland harde bewijzen van kwaadwillendheid of ambtelijke corruptie. We hebben enkel de onderbuik en sja, die borrelt in deze malle tijden toch wel continu. Zeker bij vvd'ers, bij wie we inmiddels standaard uit gaan van corruptie totdat het tegendeel bewezen is.

Enniewee: de feiten zijn dus dat Boni, Picnic, MinStik & Ome Bill inderdaad soort van korte lijntjes hebben, het overkoepelende gevoel van onrust komt in ons geval vooral van de voortschrijdende schaalvergroting waarin miljardairs maar ook rechters een sterkere hand lijken te hebben dan individuele kiezers, wier rol juist steeds verder krimpt, tot zorgelijk irrelevante proporties. Maar qua bewijs tegen Van der Wal staan we (vooralsnog) met lege handen. Wachten is op de Stikstof Files. Of tot het eten op is - whichever comes first.

Vragen we ons alleen nog af: is dat DC aangestoken door een geradicaliseerde omgekeerdevlagdrager, of vloog zo'n elektrisch Picnicmandje in de fik omdat elektrische voertuigen nou eenmaal soms die neiging hebben? Bij Picnic zelf denken ze dat laatste:

Social

Mocht u nou denken: goed verhaal...

...het is zelfs voor een Tamelijk Alwetend Weblog niet makkelijk meer om kaf van koren, globalisme van fascisme of vaccins van 5G nanochips te onderscheiden. En geld wordt ook al steeds minder waard. Maar mocht u nog wat van die kwijnende euro's kunnen missen, dan zouden wij u daarvoor zeer erkentelijk zijn:

Reaguursels

Inloggen

Picnic die rot vlees oa bezorgen... Whaha

niv01 | 14-07-22 | 00:46

Kaf van het koren scheiden is lastig , moet men eerst koren vinden.

Pensionista | 14-07-22 | 00:04 | 1

Bij de EO op zondag kun je ze heel makkelijk zien die koren. Wat een gezang hé

Headshrinker | 14-07-22 | 06:22

"Ja, ook ideeën, probeer het klimaat maar eens te "ontkennen" en zie wat er gebeurt."

En me dunkt dat je geridiculiseerd wordt. Klimaatverandering is een natuurlijk proces, daar valt gewoon niets aan te ontkennen. Iedereen die dat dus wel doet (Baudet) laat gewoon zien hoe ontstellend dom hij is. Ook zonder de mens is er klimaatverandering. Punt.

Harvey2Face | 13-07-22 | 22:58 | 1

Tegenwoordig ben ik een geheelontkenner. Ik ontken alles wat los en vast zit. En zelfs dat ontken ik.

Sqbar | 13-07-22 | 23:28

Gezien de tegeltjes en de eentweetjes raakt het stukje proza een VD666/WEF gevoelige snaar?

klaverboerdenham | 13-07-22 | 22:42

Met een paar centjes per persoon kan je gewoon een heel Forumland bouwen, waar je helemaal de baas bent. Ik kan zo'n 50.000 mensen vinden die daar met liefde het luttele bedrag van 130 euro voor over hebben. Daarna, nooit geen belastingen meer, geen staatsbemoeienis, geen Rutte, geen Kaag gewoon helemaal je eigen leven maken zoals je wilt. Ik zeg doen!

Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 22:09

Erg veel aandacht voor dit soort woordendiarree.

Komjehiervaker | 13-07-22 | 21:55

Die absurde angsten voor Bill, George, Klaus en andere filantropen met een idealistische agenda is tamelijk zorgelijk omdat zoveel mensen er meteen complotten ter controle van het plebs in vermoeden. Uiteraard opgezet door een ellendige amorfe elite die erop uit zou zijn u te knechten. Je kan er maar beter om lachen, ware het niet dat er zoveel ellende voorkomt uit al die aangejaagde achterdocht.

Beste_Landgenoten | 13-07-22 | 21:47 | 3

Ze zijn niet perse dom, of gestoord of achterlijk. Ze zijn kwaadaardig. Zoals de waard is...

Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 22:04

Persoonlijk wens ik mij niet te associëren met complotisten, maar als ik kijk naar de ontwikkelingen sinds de covid " crisis" , kun je toch niet ontkennen dat het er hard op gaat.
De kleine middenstand is op sterven na dood,de boeren moeten weg , energie en zorg en onderwijs zijn een puinhoop.het plebs kan het uitzoeken. In de tussentijd vullen de groten hun zakken , dragen weinig tot niks af.
Mogen vervuilen , shit opmaken. Voordeeltje hier , voordeeltje daar. En het is overal zo in de westerse wereld. Door wanbeleid op intercontinentaal niveau worden alle verworvenheden te grabbel gegooid.
En het enge ( sorry) is dat het plebs gewoon stil blijft zitten. Nog voor het koud wordt loopt het helemaal gierend vast, dat kun je gewoon zien aankomen.
En de miljardair lacht in zijn vuistje.
Wil een Europeaan niet komen werken voor een grijpstuiver, dan voeren we gewoon goedkope arbeid in.
Vervuiling flikker je gewoon over de schutting.
En elke financiële tegenvaller reken je door.
Iets minder winst als vorig jaar? Paniek schoppen, doen alsof je verlies maakt, en hoppa komt die ontslagronde.

deathchant | 13-07-22 | 22:28

Met je eens, maar besef dan ook graag dat niet de asielzoekers je bestaan bedreigen maar de steeds toenemende kloof tussen de haves en de have-nots. Ofwel, je wordt genaaid door het echt grote geld, de grote tech bedrijven, de banken, de geldmaakindustrie. Asielzoekers zijn het kleine bier daarbij vergeleken. De PVV blaft tegen de verkeerde boom. En niemand daar die het ziet.

Beste_Landgenoten | 14-07-22 | 00:04

Ik ken geen een Van der Wal die integer is. Ellebogen. Smeerlappen. Ik ben overigens niet deze Piet.

Piet Karbiet | 13-07-22 | 21:11 | 1

Van de wal in de sloot

klaverboerdenham | 13-07-22 | 22:45

Laatst kwam er eentje hier aan de deur, leuke piepende wagentjes maar geen Bill Gates te bekennen. Zo lang ze nog normaal voer verkopen (vlees, zuivel, etc.) is het een prima dienst. Mochten ze ooit wappie gaan doen met gedwongen insectenproteine is het uiteraard voorbij.

HerzlichWillkommen | 13-07-22 | 20:44 | 1

Je snapt natuurlijk dat tegen die tijd ome Bill dan wel alle concurrentie bezit of een kartel er mee heeft en niemand meer iets anders verkoopt.

Beetje zoals dat youtube vroeger een prima dienst was maar de laatste jaren compleet doorgeslagen is met ads, wokism en dubbele standaarden, uiteraard pas nadat ze zo goed als de markt in handen hadden...

ReyNemaattori | 13-07-22 | 22:04

Ik ontken niet het klimaat, ook niet klimaatverandering (die bestaat al zo'n 4.1 miljard jaar).
Ik neem aan dat de mens ook een vorm van invloed heeft op het klimaat.
Maar om nu in te zetten op volledig onbewezen methoden om "het klimaat te redden"?
Ik ben meer voor aanpassen. Dijken bouwen en zo. Schijnen we redelijk goede resultaten mee gehaald te hebben.

De_dorpsgek | 13-07-22 | 20:37 | 1

Zo denk ik ook. Klimaat verandert. En misschien iets sneller door toedoen van de mens. Dat we dat tegengaan door er in Europa 1000 miljoenmiljard euro tegenaan te kieperen, daar ben ik wat sceptischer over.

naglfar | 13-07-22 | 22:11

Die PikNik karretjes kan je heel makkelijk omkiepen.

squadra | 13-07-22 | 20:32 | 1

Soort cow-tipping

Monkey Cabbage | 13-07-22 | 21:46

Van je wapper die wap....

onbekend | 13-07-22 | 20:21 | 2

Pipo riep ooit “wapper de flap”

Tjemig | 13-07-22 | 21:57

Hoera!

Het brein erachter | 13-07-22 | 23:05

Van der Wal is van de VVD, dus ergens is 100% zeker belangenverstrengeling.

Moet de eerste integere VVD'er nog tegenkomen.

Wattman | 13-07-22 | 20:20 | 1

Elke politicus heeft een belang, VVDers zijn daar alleen iets geniepiger in.

Tjemig | 13-07-22 | 21:59

Ome Bill schijnt ook veel landbouw grond in de youesofaaai te bezitten. En die schaal vergroting mbt voedsel kan natuurlijk een opmaat zijn naar een dictatoriaal regime waar men de bevolking kan controleren door middel van de voedselvoorziening. Straks krijgen we Ierse hongersnood taferelen… wordt je voor het stelen van een paar aardappelen op de boot gezet. ( the fields of athenry wordt dan de velden van Amstelveen oid).

En Nederland is als beste landbouwland gewoon een bedreiging omdat het zichzelf zou kunnen voorzien. Dat Nederland er lanbouwtechnisch er zo goed voorstaat is omdat onze betere regeringen hadden geleerd van de hongerwinter. Mark Rutte en trawanten helpen ons er nog in een als we nu niets doen tegen dit regime.

ikworstelengadouchen | 13-07-22 | 20:17 | 4

Klopt als een zwerende vinger, mijnheer is de grootste particuliere bezitter van landbouwgrond daar, zo'n kleine miljard vierkante meter.
Ook is hij een groot voorstander van het telen van genetisch gemanipuleerde gewassen.

wijsheidindekan | 13-07-22 | 22:01

@wijsheidindekan | 13-07-22 | 22:01:
Een miljard vierkante meter klinkt groot, maar komt neer op iets meer dan 30 bij 30 km. Op de schaal van de USA een lachertje.

lekgoot | 13-07-22 | 23:48

@lekgoot | 13-07-22 | 23:48: u hebt helemaal gelijk gebaseerd op de beschikbare landbouwgrond bezit hij ongeveer 0.025%. Waar het echter om gaat is dat het grote gedeelte van deze landbouwgrond in bezit is van kleine boeren, met andere woorden mijnheer Gates is een concurrentie positie aan het opbouwen want u zult toegeven dat je met 30x30 km2 wel aardig wat kunt verbouwen en de markt onder druk kunt zetten……

wijsheidindekan | 14-07-22 | 05:28
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig gaat de onafhankelijke love boot van de NOS wat extra metingen doen op de noordpool

2CVOcean | 13-07-22 | 20:12 | 4

@onbekend | 13-07-22 | 20:22: Denk helaas niet dat de coclusies gaan in de richting van drastische mens,luchtvaart en transport reducties en terug naar natiestaten ,waar de echte oplossing liggen............

2CVOcean | 13-07-22 | 20:35

Heb de kandidaten gezien temp gaat flink oplopen.

likdoorn | 13-07-22 | 21:02
▼ 1 antwoord verborgen

De rechter maakt geen stikstofbeleid. De rechter toetst slechts aan de normen van de stikstofwetgeving. Die normen zijn door de regering bepaald en in het parlement met meerderheid van stemmen goedgekeurd. Dat die normen te streng zijn is niet de schuld van de rechter. Die gehouden de wil van de wetgever te respecteren (tenzij strijd met een hogere regeling zoals EU wetgeving of verdragen). De fout lag bij de regering.

LucaBrasi | 13-07-22 | 20:12 | 2

Deze regering wil het land kapot maken.

ikworstelengadouchen | 13-07-22 | 20:18

Tuurlijk joh, daar is de regering voor. Manmanman

Beste_Landgenoten | 13-07-22 | 21:49

".... Maar mocht u nog wat van die kwijnende euro's kunnen missen, dan zouden wij u daarvoor zeer erkentelijk zijn".

Toevallig heb ik vanmiddag al mijn kwijnende spaar-euro's omgezet in Zwitserse Francs en Noorse Kronen.

Van wat nog over is, ga ik goud & zilver kopen.
Een huur-kluis had ik sinds kort al.

Wellicht is de aankoop van een diesel-generator ook nog een optie.

Peter Emile | 13-07-22 | 20:08 | 1

Ja, en ook voldoende onderliggend dollar spul in je portfolio hebben. Scheelt ook.

Zwizalletju | 13-07-22 | 20:17

In picnic Eindhoven en Roosendaal was het al eerder raak.

Meneertjehetheertje | 13-07-22 | 20:08 | 2

Ook brand?

ChalinaRosa | 13-07-22 | 20:15

En zo komt het geld voor flitsbezorgers als Flink en Gorilla’s bij steenrijke Arabieren vandaan.
Laten luie bestellers zich maar afvragen of dat allemaal zo wenselijk is.
Ik ga naar de markt, de boer en naar Dirk.
Overal zit wel een luchtje aan, maar we motte toch vreten.

Ruimedenker | 13-07-22 | 20:03

Over een complot gesproken: Hoe kan het dat ik ineens geen premium lid meer ben? Daartoe heb ik nooit opdracht gegeven.. daar gaat mijn perfecte streak :(

WellusNietus | 13-07-22 | 20:01

Het is wel schikbarend dat Picnic sinds de start alleen maar verlies draait en door investeringen overeind gehouden wordt.

Zo waren er meer bedrijven die op die manier de concurrentie flink weggeduwd hebben.

Leuk als het vervoer is bijvoorbeeld. Maar dit gaat om eten. Straks geen supermarkt meer in het centrum, want te duur pand en te moordende concurrentie.

Wordt heel on-Nederlands zo.

sjef-van-iekel | 13-07-22 | 20:00

Daarom hanteren we de vuistregel: schaalvergroting zorgt voor minder diensten tegen hogere prijzen. Iedereen die wel eens een fusie heeft meegemaakt (school of gemeente of anderszins) weet dat. Daarbij komt in het algemeen: hoe groter de afstand burger bestuur hoe meer de burger controle verliest en dus de lul cq de sjaak is.

fokkewoelf | 13-07-22 | 19:57 | 1

Dit is volledig juist in mijn optiek.

ikworstelengadouchen | 13-07-22 | 20:19

Maar het probleem, mijnheer, dat blijft.

thanseeuwen | 13-07-22 | 19:56

O,o,o.. het wordt heel misschien volgende week eventueel een paar graadjes warmer en de rubberen-tegelbrigade gaat meteen in overdrive qua waarschuwmodus. Wat een watjes.

Tietmier | 13-07-22 | 19:55 | 1

verkeerde topic, zie ik. Het had de vorige moeten zijn. Ben nu al bevangen door de extreme hitte..

Tietmier | 13-07-22 | 19:57

Het Bill Gates verhaal is trouwens lachwekkend. Die was ooit de allerrijkste man ter wereld. Maar op een gegeven moment was hij dat eigenlijk wel een beetje beu. Hij ging al zijn geld weg geven aan tig projecten en bedrijven om de wereld een beetje beter te maken. Ik vind het nog steeds een eikel. Maar hij doet het wel. Hij stopt miljoenen, honderden miljoenen in van alles en nog wat. Maar de waard is zoals hij de gast vertrouwt. Hij laat zijn bloedeigen kinderen niet meer na dan 1 miljoen dollar, de rest moeten ze zelf maar uitzoeken. Maar de waard is zoals hij zijn gast vertrouwt. Zelfde met Soros. Is dat een lul? Ja. Maar hij is van plan zijn hele fortuin uit te geven aan onderwijs, liberale democratie en vooral anti-Sovjet. Maar de waard is zoals hij zijn gast vertrouwt. Gek genoeg zijn het bijna allemaal libertarians of nog erger steuntrekkers met teveel tijd. Kunnen we het daar eens over hebben?

Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 19:49 | 9

Je kunt je afvragen of de wereld beter af als we overgelaten zijn aan het zgn altruisme van supermiljardairs die feitelijk in samenleving alle schakels beheersen; voedsel, internet, media, politiek, mensenrechten. Deze gasten doen niets belangeloos.

gelachewoar | 13-07-22 | 20:07

@Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 20:02:
"Bill Gates heeft nooit met 100% zekerheid gezegd hoeveel zijn kinderen precies krijgen".

Huh?

Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 19:49 | 4 | reageer
Hij laat zijn bloedeigen kinderen niet meer na dan 1 miljoen dollar, de rest moeten ze zelf maar uitzoeken.

Anyway, Goldbach: dat is het bekende 'stiftung verhaal' waar ik hierboven al naar verwijs. U weet werkelijk van toeten nog blazen. En zeker financieel gezien niet. Geeft ook verder niet: blijft u maar mooi geloven in al die fantastische intenties van multinationals en globalisten. Dat is gewoon beter.

Frilek | 13-07-22 | 20:11

@Frilek | 13-07-22 | 20:11:

Ja zo ben jij. Wat wel 100% zeker is dat hij zijn hele fortuin in een stichting geeft en het weggeeft. De schattingen voor zijn kinderen zitten tussen de 1 en 10 miljoen zitten, peanuts dus.

Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 21:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Maar, gewoon ff he, als je in plaats van naar die klote supermarkt ook hetzelfde voedsel aan je deur gebracht krijgt in een electrisch wagentje, door een bedrijf dat zoveel mogelijk circulair wil werken, je plastic zakkies en glaswerk ook nog eens meeneemt, en zoveel mogelijk biologisch met een betere prijs voor de boer wil werken, wat is daar dan mis mee? Doe mij meer van dit soort bedrijven zodat er een beetje concurrentie is. Ik kan het mis hebben maar die bezorgers zien er gelukkiger uit dan die vakkenvullers en kassieres, het scheelt ontzettend veel onnodig vervoer met brandstof auto’s (en nee van Rossem, ik weet dat je gek bent op je beamer, maar niet om elke dag mee naar de Portugese Appie te rijden) en vooral scheelt het je tering veel contact met je medelanders. Win win. Dat nu toevallig Gates heeft geïnvesteerd: niet alles wat die knakker doet is de hell natuurlijk.

The-loopy-cowboy | 13-07-22 | 19:48 | 4

Dat bezorgen voor mij persoonlijk allemaal prut, een beetje de grote boodschappen doen zo'n één keer per week is best leuk, voor de koopzieke jager/verzamelaar wat ik toch wel ben.

En ik beperk dat koopzieke heden ten dagen alleen nog maar naar de producten die we echt nodig hebben, afgelopen week nog een mooie slag kunnen maken met de vaatwassertabletten, tot een 2030 ben ik wel onder de pannen voor de prijs die we normaal tot en met een 2025 zouden hebben betaald...

Leuk en een sport, zeker wanneer je de wagen gratis bij appie overdekt neer kan gooien terwijl er voor online nog een enorme wachtlijst staat om te mogen kunnen bestellen, en tegelijkertijd kan je ook nog even naar de overkant lopen om daar die aanbiedingen bij de Jumbo en de Dirk te koekeloeren!

BadPatNL | 13-07-22 | 20:02

@SterF... | 13-07-22 | 19:58: als ik ga picniccen,haal ik lokaal bij de boer mn spulletjes en zo min mogelijk bij de grootgrutters,dat is het eerlijke verhaal.

Coolcalmcollected | 13-07-22 | 20:31

@BadPatNL | 13-07-22 | 20:02: ja het jagers instinkt dat is voor mij winkelen, doet zich een goede aanbieding of afprijzing voor dan de hele voorraad hup de kar in.. 2x per jaar kisten bosbessen kopen als het hier hoogzomer is en in chili betekent dat je het hele jaar goedkoop uit je diepvries bosbessen in je havermout duwt en die smaken heus veel lekkerder ;)

Smoelensmid | 13-07-22 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

Trouwens, waarom koop Bill Gates als een gek farmland op in de VS?

tjongerschans | 13-07-22 | 19:47 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Hey Melinda, we need to talk about our investment in the Picnic warehouse in the Netherlands.

-What do you mean Bill?

-You know, Picnic! That start-up in the Netherlands that delivers groceries to people's homes. It seems that one of the other investors in that department store is a minister's husband. He has 14 supermarkets!.

Frilek | 13-07-22 | 19:47

Ondertussen laat de dochter van Bill en Melinda wel een superyacht bouwen in Nederlandje, ook niet best voor het klimaat en milieu en zo.

Sinterbikske | 13-07-22 | 19:45

Bill investeert in Picnic omdat het bijna gerobotiseerd is en een ingang heeft om synthetisch vlees, zou in mijn optiek geen vlees mogen heten maar geraffineerde rotzooi, te promoten. Zwager Bouke, bestuurslid bij Picnic en directeur eigenaar van Boni, kan hierdoor goed geld verdienen als de Nederlands vleesproductie gehalveerd wordt en valt arme Christianne al tijden mee lastig tijdens de potje dokter Bibber die ze zo graag spelen bij familie van der Wal. Strafbaar is het volgens mij niet maar het stinkt als een 10 jaar oude gierput. Feit blijft dat er nog geen manier is gevonden om het stikstofbeleid onderuit te halen zowel in de kamer als bij de rechter terwijl bovenstaande stierenschijt maar boven blijft komen.

Weazel | 13-07-22 | 19:45

Koop eens lokaal en niet bij de AH. Wij kopen alles biologisch. Is heel duur maar we kunnen het betalen en doen het daarom wel! Kun je geen bio betalen? Probeer dan je brood bijv. bij de bakker te halen. Alle kleine beetjes helpen. Of koop producten waar je lang mee doet biologisch, bijv. olijfolie.

Badr Haary | 13-07-22 | 19:44 | 11
▼ 8 antwoorden verborgen

Is helemaal niet afgedwongen door de rechter.
Rechter zegt dat overheid meer moet doen eigen wetten en regelgeving te implementeren.

Toevallig aangekaart door een ecozeoloot.

Kabinet kan gewoon wet / verdrag / beleid wijzigen.

Kaas de Vies | 13-07-22 | 19:41 | 4

@Kaas de Vies | 13-07-22 | 19:59: Maar dan moet je wel karakter voor hebben, maar wij hebben alleen maar tassendragers voor de boven hen gestelden, Mark boven Sophie, Ursula boven Mark.

smdyasc | 13-07-22 | 20:04

@Kaas de Vies | 13-07-22 | 19:59: TeamKaas!

BadPatNL | 13-07-22 | 20:50
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn teveel mensen, zonder enige aantoonbare capaciteiten, die op 1 of andere manier teveel tijd hebben om echt op hele domme complotidioterie te komen EN erger als je uitlegt waarom het onzin is dan worden ze boos. Ik heb hier inmiddels geen andere oplossing meer voor dan haloperidol in hun drinkwater te stoppen. Kunnen we het echte werk overlaten aan mensen zoals Omtzigt die gewoon zijn werk doet of anders journalisten die ook gewoon hun werk doen?

Oh nee, volgens deze wappies zijn politici en journalisten de vijand.

Ook prima. Kunnen we 130 euro de man inzamelen voor een stuk land in Siberië van ongeveer 560 km2 voor alle mensen die denken dat ze elders beter af zijn? Laten we het Forumland noemen. Een voormalig Nederlandse enclave onder leiding van Uber-Fuhrer Baudet met zo'n 60.000 man en vrouw. Lijkt me een geweldig idee voor iedereen.

Theodorus.Goldbach | 13-07-22 | 19:41 | 2

Rusland heeft precies dezelfde gedachten als u.

Gezien de continu stroom denigrerende reacties van u ben ik wel bang dat ondanks uw oplossingen er altijd weer mensen zullen overblijven die niet voldoen aan uw visie.

Met recht kunnen we dan concluderen; het is eenzaam aan de top.

Bootvisser | 13-07-22 | 19:48

Volgens mij, je brief eens nauwkeurig gelezen hebbende, ben je ook behoorlijk van het padje. Geen probleem maar wijs dan niet naar anderen en beweer dat ze domme idioten zijn.

Blonde Nel | 13-07-22 | 19:49
-weggejorist-
johnyl | 13-07-22 | 19:41 | 3

Ga naar groenteboer, bakker, slager, visboer. Laat ze sterven, die grootgrutters.

Normpje | 13-07-22 | 19:39 | 2

Exact. Vieze AH en nu ook boycot Boni!!

Badr Haary | 13-07-22 | 19:45

Ik stel voor een eindejaars diner met alle GS leden die zo denken , kon wel eens een heel mooi diner gaan worden only the best of the best uit alle windstreken van Nederland. ;)

Smoelensmid | 13-07-22 | 21:21

Ondanks dat vrijwel alle VVD'ers door-en-door corrupt zijn: waarom zou van der Wal de ideologische belangen van een mede-investeerder dienen? En what the hack is in vredesnaam de logische connectie tussen Bill Gates en een regionaalsupermarktboertje? Die vent heeft 10.000,en investeringen. Waarvan deze er zonder twijfel eentje is die gewoon door een van zijn assetmanagers in Europa is geregeld.

Frilek | 13-07-22 | 19:35

Bedankt voor deze info. Ik bestelde toch al nooit bij die Picnix online boodschappendienst, maar mooi dat ik Picnic en Boni kan toevoegen aan mijn lijst van te mijden handelaren.
Als ik duurzaam wil doen koop ik wel bij de locale boer hier net buiten het dorp.

hatsikidee | 13-07-22 | 19:35

Bij Picnic denk ik altijd aan dickpic !

Jimmy Mc Clure | 13-07-22 | 19:33 | 2

Bij die wagentjes van Picnic denk ik altijd van: Die gaat zo meteen om lazeren in de bocht, even afstand houden?!

BadPatNL | 13-07-22 | 19:48

@BadPatNL | 13-07-22 | 19:48: Ik ben dus niet alleen daarin, op rotondes hou ik extra afstand. Die dingen zijn veel te smal en veel te hoog.

keistad | 13-07-22 | 20:06

Kun je tegenwoordig ook al klimaatwappie zijn? Ik dacht dat een dergelijke titel voorbehouden was aan mensen die ze niet allemaal op een rijtje hebben.

Zoiets | 13-07-22 | 19:32

Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

Muxje | 13-07-22 | 19:31

Hoe is het mogelijk dat zo'n hypermodern warehouse volledig uit brand. Rookmelders vergeten?

zegmaarwij | 13-07-22 | 19:30 | 3

Eerder sprinklers vergeten.

Cunts-en-kitsch | 13-07-22 | 19:32

Elektrische zooi zoals batterijen (en licht metalen) zijn moeilijk te blussen. Daar heb je een blusser type D voor nodig. (dus niet je standaard poeder of CO2 blussertje.

echtpaul | 13-07-22 | 23:42

@echtpaul | 13-07-22 | 23:42:
Vroeger was daar een uiterst effectief blusgas voor. Maar mag tegenwoordig niet meer, het schijnt op duizenden kilometers afstand een aantal ijsberen te kunnen doden of zoiets.

N3uk33nd | 14-07-22 | 02:18

En dan mist hij nog de link met mij, want ik heb wel eens bij picnic besteld plus ik heb ooit nog Windows gebruikt. Ik reaguur sinds weet ik veel hoe lang op GS dus ook GS zit in dit complot. Ik word gek!! Tel je alles bij elkaar op krijg je 666, nummer van het beest. Ja doeiiii.

John McClane | 13-07-22 | 19:29 | 1

Kleinigheidjes hou je toch..

Wijze uit het Oosten | 13-07-22 | 20:37

Ik las dat van der Wal 8 jaar over de HAVO gedaan heeft, een doorzetster dus.

Mr_Natural | 13-07-22 | 19:27 | 4

Ik heb mavo havo atheneum gedaan. Niks mis mee.

thanseeuwen | 13-07-22 | 19:55

@thanseeuwen | 13-07-22 | 19:55: Is helemaal niks mis mee, andersom wordt problematisch.. onze dochter vond ook zo de weg naar boven en eindigde met een academische master, die meteen de toegang opende naar een beter betaalde baan.. ik bedoelde eigenlijk met mijn opmerking 8 jaar kwakkelen op de havo. ;)

Smoelensmid | 13-07-22 | 21:44
▼ 1 antwoord verborgen

Supermarkten hebben er alle belang bij dat boeren in Nederland oprotten. Daarmee kunnen ze voorkomen dat ze een eerlijke prijs moeten te bepalen voor hun produkten en alles goedkoop en vrij van enige ethiek uit het buitenland kunnen halen. Natuurlijk is deze zaak extreem fout en de onderste steen moet hier naar boven komen.

smdyasc | 13-07-22 | 19:26 | 3

Van alle onderste stenen die bovengehaald moeten worden zie je de weg niet meer.

Cunts-en-kitsch | 13-07-22 | 19:31

Dat zou je inmiddels gaan denken,
wel lekker ouwhoeren met labels, planetproof, Globalgap, Fairtrade, beter leven, etc, etc.
En ondertussen uien uit Nieuw Zeeland naa NL halen, terwijl ze hier gewoon geteeld worden door NL boeren.

VW, alles ist vorbei | 13-07-22 | 19:34

@VW, alles ist vorbei | 13-07-22 | 19:34: Inderdaad, Fairtrade geldt blijkbaar niet als het om Nederlandse boeren gaat.

smdyasc | 13-07-22 | 19:40

Schapen die op de rug liggen, totaal stil, wachtende tot hun keel wordt doorgesneden, zo ligt 75% van de bevolking apathisch op de rug. Mijn verstand houdt er bijna mee op.

Normpje | 13-07-22 | 19:25 | 3

Gelukkig hebben we jou die natuurlijk je heldere inzichten gaat neerpennen op een Nederlandse website om zo die 75% te waarschuwen.

Risingson | 13-07-22 | 19:37

Ik herken dit bij mezelf, aangaande het verstand dan.

Smeggel | 13-07-22 | 21:32

Ik had ooit begrepen dat Picnic een startup was bij InKef van ons pensioenfonds ABP op de Zuidas.. maar inmiddels zijn er alweer zoveel andere partijen mee aan de haal gegaan zie ik..

Smoelensmid | 13-07-22 | 19:25

Aardige suggestie, veel aanname en geen smoking gun.

Grappig idee Turbocharger, maar nu de feiten..

Wijze uit het Oosten | 13-07-22 | 19:22

Een wappie kan meer vragen stellen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Beter negeren die handel.

BobDobalina | 13-07-22 | 19:15 | 3

yep!

De_fluitlokker | 13-07-22 | 19:19

Die "wappies" hebben het wel vaak bij het juiste eind.

zaaddodende pasta | 13-07-22 | 19:24

Exact, geen vragen stellen zodat de van der Wal's en de Smit Kroezen zonder enig tegengeluid door kunnen gaan.

me163komet | 13-07-22 | 19:27

Dacht dat good old Neelie voor Uber had gelobbyd en niet Barbaara.

sorryhoor | 13-07-22 | 19:14 | 1

Neelie heeft gelobbyd bij Barbara , old girls netwerk

elevator | 13-07-22 | 19:23

Picnic? Die met die maffe autootjes rondrijden?
Die bezorgen geeneens Schultenbraü thuis.

Osdorpertje | 13-07-22 | 19:09 | 5

Ja en die bezorgen eten wat je niet van te voren mag zien , voelen of ruiken , daar gruwel ik nu van. een vis moet je in de ogen en kiewen kunne kijken een Aubergine wil ik de veerkracht voelen en van een appel of aardbei hoe hij ruikt.. je bent wat je eet ga daar dan ook zorgvuldig mee om..

Smoelensmid | 13-07-22 | 19:28

Volgens mij kunnen ze niet buiten een straal van 25km van het logistieke punt bezorgen met die dinky toys.

Super Grover | 13-07-22 | 19:30

@Louter Leuter | 13-07-22 | 19:17: hahahaha Nice I like!!

Smoelensmid | 13-07-22 | 19:34
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland