Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Ik voel mij Chinees, dus ben ik een Chinees'

Een inzending die mag zijn wie hijzij wil zijn, derhalve non-binair doorgeplaatst *jazz hands*

Er galmt een gil door de ruimte. Het is sowieso één en al gegil en gekwetter hier, in deze holle kleedruimte van het Zwemparadijs, maar deze gil is anders. Ik kijk in de richting van het geluid en zie een meisje wijzen op het geslachtsdeel van de jongen, die zich naast haar aan het omkleden is. ‘Jongens mogen hier niet komen!’ Hé, dat is inderdaad vreemd, die jongen lijkt een verkeerde afslag te hebben genomen. Mijn dochter ziet het nu ook en kijkt me vragend aan. De verstrooide aandacht van moeders en dochters balt zich nu samen in het tafereel, daar op het bankje aan de overkant. De jongen bloost zijn badpak snel aan. Badpak?

De badjuf ziet het ook gebeuren en grijpt kordaat haar autoriteit. Gelukkig maar, hoef ik die arme jongen niet vriendelijk te verzoeken de volgende deur te pakken. De badjuf stapt naar het centrum van de ruimte. Op zachte maar resolute toon zegt ze: ‘jongens, mag ik jullie vragen niet te discrimineren? Dat is niet alleen tegen de reglementen van het Zwemparadijs, maar ook tegen de wet en dus strafbaar.’ ‘Maar jongens mogen hier niet komen!’, werpt het meisje nogmaals moedig tegen. De badjuf vervolgt: ‘Het is geen jongen, het is een meisje. Hè Janine?’ De jongen in badpak knikt nauwelijks zichtbaar. De badjuf loopt voldaan terug naar de plek waar ze vandaan kwam, haar gehoor in verbijstering achterlatend.

In de laatste stafvergadering van het Zwemparadijs was deze casus goed voorbereid. Met de nieuwe Transgenderwet, die medio juni a.s. door de tweede kamer geloodst zal gaan worden, is iedereen namelijk vrij om -zonder tussenkomst van psycholoog of rechter- ‘de vermelding van het geslacht in de geboorteakte te wijzigen.’ Omdat het binnenkort dus niet meer dan een formaliteit zal zijn van geslacht te veranderen, vond de directie van het zwembad het de hoogste tijd hier eens zorgvuldig bij stil te staan. ‘Objectieve, uiterlijke kenmerken zijn niet bepalend voor de geslachtsaanduiding, maar het subjectieve, innerlijke gevoel,’ legde de voorzitter gewichtig uit. ‘Als een jongen zich meisje voélt en hij dat heeft laten aanpassen in zijn geboorteakte, ís hij dus een meisje en mag hij naar de meisjeskleedkamer.’ ‘Maar dit gaat toch problemen geven?’ werd vanuit een scherp oplettende badmeester nog tegengeworpen, maar de voorzitter was resoluut: ‘het staat binnenkort in de wet en we bestaan bij gratie van de subsidies van de wetgever. We willen dus geen gelazer. En jullie gaan op cursus om te leren wat een jongen en wat een meisje is.’

Mijn dochter kijkt me vragend aan: ‘is hij een meisje omdat hij een badpak aan heeft?’ ‘Nee schat,’ antwoord ik, ‘hij is een meisje omdat hij zich meisje voelt.’ ‘Maar als ik mij Chinees voel, ben ik toch nog geen Chinees?’, werpt mijn dochter geïrriteerd tegen. ‘Je bent blijkbaar wat je voelt,’ mompel ik nog wat terug en duw haar in de richting van de badjuf omdat de zwemles begint en om van de discussie af te zijn.

Een lachspiegel van het postmodernisme
De Transgenderwet die over een maand door de Tweede Kamer zal worden aangenomen is een nieuwe, gewonnen slag in de continue afbraak van het idee van het bestaan van een objectieve werkelijkheid. De -in dit geval- biologische werkelijkheid is in deze wet gedegradeerd tot een lagere orde dan wat door het individu zelf wordt ervaren: ik vóel mij man, dus bén ik een man, ook al heb ik een baarmoeder. Het simpelweg respecteren van andere ‘genderidentiteiten’ volstaat niet langer: via de wet kunnen we eraan worden gehouden een objectief vaststaand feit te verdraaien omwille van het gevoel van de transgender. Dit kunnen we niet uitleggen, niet aan onszelf en al helemaal niet aan onze kinderen. Omdat de Transgenderwet de waarheid te veel geweld aan doet, gaat dit project vroeg of laat faliekant mislukken, met alle gevolgen van dien, vooral voor die arme jongen in zijn badpak. De wet is een lachspiegel van het postmodernisme.

Maar met het wegstemmen van de Transgenderwet is het probleem van de jongen niet opgelost. Hij voelt zich immers nog steeds meisje met alle ingewikkeldheden van dien. Van de experts heb ik begrepen dat de maatschappelijke ontkenning van iemands genderidentiteit diep kan inhakken in de psychologie van de persoon. Het is daarom goed dat zij via een wet gesteund worden. De aankomende wet schiet zichzelf echter in de voet. De wet regelt dat de jongen in badpak een meisje is, maar hád moeten regelen dat de jongen zich ongehinderd meisje kan voelen. Het lijkt erop dat de boosheid van radicale ‘wokers’ aan de ene kant en het chronisch morele schuldgevoel van linkse partijen aan de andere, geleid hebben tot een kaping van het onschuldige vakje ‘geslacht’ in onze geboorteaktes. We zullen jullie (lees: gemiddelde Nederlander) krijgen! Met de huidige wet maken we een knieval voor de boosheid, maar dienen we niet de transgender.

Sekse versus genderidentiteit
Als ingenieur naar de zaak kijkende zou het veel logischer zijn een vakje ‘gender’ aan de geboorteakte toe te voegen. Naast het biologische en bij de geboorte vaststaande feit van de ‘sekse’, zou een hiervan afwijkende genderidentiteit kunnen worden ingevuld (man, vrouw, beide, geen van beide, of wat dan ook). Een nieuwe categorie dus, die niet de biologische vervángt, maar ernáast plaatst. In het geval van de jongen in badpak zou dat een mannelijke sekse en een vrouwelijke gender zijn. Daar waar de sekse in concrete situaties objectief van onzinnig belang is, kunnen we afspreken dat de gender moet worden gehanteerd. Ik denk dan aan een briefhoofd (Beste mevrouw huppeldepup), of de vrijheid je als man of vrouw te kleden, op welke plek dan ook, of bepaalde amateursporten, etc. Daar waar de sekse er wel degelijk toe doet (kleedkamers, sporten, dosering geneesmiddelen) hanteren we de sekse. Hierdoor respecteren we het kleurenspel van de subjectieve m/v-beleving, zonder de objectieve werkelijkheid geweld aan te doen. Het transgender-fenomeen zal dan, net als homoseksualiteit, veel breder gedragen kunnen gaan worden. Bij het huidige wetsvoorstel zal het publiek zich terecht keren tegen het feit dat de jongen in badpak simpelweg geen meisje ís.

In dit meer gedifferentieerde model zal de jongen zich in de jongenskleedkamer moeten omkleden en de badjuf moet dáár aan de vervelende jongens uitleggen dat hij volgens de reglementen van het Zwemparadijs en ook de wet vrij is om een badpak aan te trekken als hij zich daar prettiger in voelt. Als ik die jongen was, zou ik wel weten waar ik mij liever wil omkleden. Liever de hoon om mijn kleding dan de hoon om mijn geslacht. Aan het eerste zal iedereen op termijn wennen, aan het tweede nooit.

Alain Sadon,
Amsterdam

Reaguursels

Inloggen

Er is een biologisch en dus feitelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Al het andere is afwijkend en een ieder heeft zijn sores. Deal with it, eis niet dat het dag wordt als het nacht is, verwacht niet dat de zon stopt met schijnen als het beter uitkomt en verwacht niet dat anderen in jouw pathologie meegaan.
Het schiet door. Voor een een verwaarloosbare minderheid die op het moment opgeblazen is omdat woke hip en modieus is. Verwachten dat de wereld zich naar jou voegt... Wat egocentrisch. De grote gemene deler moet de norm bepalen niet de afwijking.
Geslacht is geen jasje of label het gaat verder dan dat.

ratelaar | 20-05-22 | 06:54

Gaat nog ’n dingetje worden, dit. Het zal veel verwarring geven en misbruik opleveren. Uiteindelijk krijg je ‘n ‘split’ in de samenleving, want mensen gaan dit soort ‘we don’t care’ plekken mijden als de pest. De vraag is of je alles mentaal mag omlabelen, in de trant van een perzik is voortaan ’n banaan of zo.

Unsinkable-Sam | 20-05-22 | 04:35

Goed artikel. Inderdaad een moeilijk probleem. Ik zou ook de neiging hebben om vast te houden aan waaraan we gewend zijn.

cugel | 20-05-22 | 02:32 | 2

'n Heel moeilijk probleem: rood is voortaan blauw, want ik vind dat.

Unsinkable-Sam | 20-05-22 | 04:37

Ik ben je echt kwijt vanaf "De jongen bloost zijn badpak snel aan", maar verder wel een uitgebreide theorie in verhaalvorm!

double-nl | 20-05-22 | 02:06

Ooit was ik zeer actief in de homo-emancipatiebeweging. Compleet met gearresteerd worden en meegenomen naar Bureau Warmoesstraat, radio- en tv-interviews, samenwerking met 'Dolle Mina' en een actie-centrum in de Derde Oosterparkstraat volgestouwd met stapels pamfletten, brochures en stencil-apparaten, en het geven van lezingen op middelbare scholen.

Je had toen homo's, lesbo's, bi's en kerels die het geil/leuk vonden in vrouwenkleren rond te lopen. Dat was het wel zo'n beetje.

Het uiteindelijke resultaat - vrijwel volledige emancipatie van voornoemde groepen en "Amsterdam homohoofdstad van Europa" - is sinds de jaren '80 in een halve generatie tijds weer gesloopt. Enerzijds door de influx van aanhangers van een 'religie' met voor-middeleeuwse denkbeelden die de meest homo- en vrouwvijandige ideologie ter wereld is, en anderzijds door de homo- en vrouwenbewegingen zelf, gesteund door links, die zich hebben ontpopt tot drammerige rupsjes-nooitgenoeg en die van de emancipatiebeweging één grote, bizarre letterbak hebben gemaakt, van waaruit iedereen die ook maar een beetje afwijkt (inclusief de psychiatrische gevallen) schreeuwt om aandacht, zwaaiend met vlaggen die te klein zijn om alle gewenste kleurtjes erop te herbergen.

De gekte heeft in die letterbak toegeslagen. Mede - en vooral - door de invloed van de 'woke'- beweging in de VS, die pure waanzin tot norm tracht te verheffen.

Als homo die ooit voor acceptatie en emancipatie streed, schaam ik me voor die ontwikkeling, die contra-productief en averechts werkt.

Die hele LGHTBQUERTYIXYZ-beweging is als doorgeschoten groente: gewoon niet meer te vreten wegens onverteerbaarheid.

Peter Emile | 19-05-22 | 23:52 | 1

Zo denk ik (homo) er ook over. Ik heb er helemaal niets meer mee. Tijd om een nieuwe COC (ho le bi) op te richten.

echtpaul | 20-05-22 | 06:20

Ik had het een keer andersom. Toen ik mijn zoon in de kleedkamer van de sportschool dumpte, zag ik een meisje zich omkleden met haar vader erbij. Terwijl ik wegliep, riep ik nog tegen mijn zoon:" Je zit in de verkeerde kleedkamer!". Later werd mij attent gemaakt dat het geen meisje was maar Bas die doet alsof ie een meisje is. Een transgender van 10 jaar.

kleybeuker | 19-05-22 | 23:52

Ik voel me een eierklutser. Is daar ook wat voor?

stichpimpelibok | 19-05-22 | 23:40

Zinnig stuk. Godzijdank was ik vroeger gewoon een jongensachtig meisje. Ik moet er niet aan denken dat ik me met deze shit had moeten bezig houden. Was er vast onnodig door in de war geraakt.

JeannedArc | 19-05-22 | 23:35

Tot een vrouw “man” op zijn/haar paspoort zet, in een bevriende doch orthodox-islamitische natie op straat in herenkleding verschijnt en vervolgens door de plaatselijke zedenpolitie bont en blauw geknuppeld wordt. Onmiddellijk spoeddebat aangevraagd door ‘66, mag ik verwachten.

erkomenanderetijden | 19-05-22 | 23:23

Ik voel mezelf miljonair maar ik ben het niet... Overheid kom eens met geld zodat ik me eindelijk kan uiten zoals ik me echt voel.

pdvd | 19-05-22 | 23:11

Voorheen was er de psychiater, de geestelijke zorg.

Tot aan het gesticht.

Nu is er de ereplek op het podium.

Met alle egards , speciale rechten en volop in de spotlights.

Zwakzinnigheid is het nieuwe normaal geworden..

En we zien het gebeuren, kijken er naar : de debilisering der maatschappij, de wereld. En de mensheid.

In sneltreinvaart.

Allemaal ten faveure van een zeer kleine gestoorde, zwakzinnige, verwende, aandachtsgeile, getroebleerde, en volkomen hysterische minderheid die gretig hun kansen pakt om heerlijk te wentelen in de aandacht.

Dr.Mabuse | 19-05-22 | 22:45

Je kan het natuurlijk ook versimpelen door kleedkamers te maken voor mensen met piemel, mensen zonder piemel, en gemixte familie kleedkamers, dan hoef je eigenlijk maar twee bordjes te vervangen in plaats van paspoorten en andere adminstratie systemen.

geen_kwijl | 19-05-22 | 22:38

Het is wachten op de horde dikkige lelijke vriendinloze vrouwenhatende veertigplussers - de zogeheten incels -die zichzelf tot vrouw uitroepen. En tot lesbienne, want ze willen wel vrouwen naaien. I kid you not. Dit is een ding in bijv. Engeland. En als je als lesbo geen interesse hebt, ben je transfoob. You wíll be publicly shamed.

Torec | 19-05-22 | 22:20

Wij hebben in GR genoeg problemen. Gelukkig doen wij hier met deze flauwekul niet mee. Indien zich hier een jongen in de meisjes kleedkamer wil omkleden, omdat "hij" zich een meisje voelt, dan wordt hij er gelijk met kop en kont uitgelazerd! Alsof we niet genoeg echte problemen op deze wereld hebben!

De Griek | 19-05-22 | 22:15
-weggejorist-
SuzieMeuwese | 19-05-22 | 22:02 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat was nou juist zo spannend vroeger in het openluchtzwembad, 'de meisjeskleedhokjes'. Wij deden in het begin als jongens veel moeite daar een blik te werpen, maar we hadden ons de moeite kunnen besparen, de meisjes bleken zélf behóórlijk seksueel georiënteerd en zaten nog meer achter óns aan dan wij achter hen. Wijze lessen geleerd daar...

Zenzeo | 19-05-22 | 21:32 | 1

Haha goeie ouwe tijd.

MargauxGrandCru | 19-05-22 | 22:18

Bedacht door mensen die zich inteligent voelen...dus zijn ze intelligent. Niet.

J.Dokstijl | 19-05-22 | 21:11

Hoe gaat dit in de sterftetafels verwerkt worden ?
En wat als je een levensverzekering wilt afsluiten? Verzekeraars baseren zich op de levensverwachting die voor biologische mannen en vrouwen nogal verschilt. Ik zou dát dus willen weten als verzekeraar.

Zwizalletju | 19-05-22 | 21:01 | 1

Met een zeer hoog percentage zelfmoorden is het hoe dan ook een interessante doelgroep.

Frau Merkel | 19-05-22 | 22:28

Het is wachten op de eerste 60+ pedo die zich meisje voelt.
Mij benieuwen.

Hiram | 19-05-22 | 20:52

Je hebt dus geen jongens- en geen meisjeskleedkamers meer, want dat is stigmatiserend. Dan stel je toch in dat je kleedkamers hebt voor piemeldragers en kleedkamers voor gleufpersonen. Maakt immers voor de wet niet meer uit hoe je je voelt: jongen, meisje, binair, maakt niet uit, maar met de lichaamskenmerken tussen je benen zoek je die kleedkamer op.

ches | 19-05-22 | 20:51 | 1

Nee dat werkt niet. Je bedoelt waarschijnlijk: een kleedkamer voor baarmoederdragers en een voor zaadleiderdragers, anders is het verwarrend.

echtpaul | 20-05-22 | 06:26

Iedereen die een letter uit de letterbak claimt is niet normaal.
En dat leer ik mijn kinderen ook.
Zolang ze op school worden onderricht in 'anders' en 'afwijkend' vind ik het goed.
Als mijn kinderen 18 zijn mogen ze een eigen mening en overtuiging ontwikkelen.
Tot die tijd ga ik erover.

MagnificentRon | 19-05-22 | 20:51 | 4

@guldenmiddenweg | 19-05-22 | 20:58:
Precies zoals ik niet toesta dat mijn 8 jarige dochter, in de groei, veganist denkt te kunnen zijn. (na het zien van wat Tiktok filmpjes...)

MagnificentRon | 19-05-22 | 21:04

@MagnificentRon | 19-05-22 | 21:04:
Op een leeftijd dat ze hun eigen kleding nog niet kunnen kiezen, mogen ze wel hun geslacht kiezen. Bespottelijk. Ik leer ze hier ook duidelijk dat dit niet normaal is.

Allemaal | 19-05-22 | 21:07
▼ 1 antwoord verborgen

Het gaat niet heel lang duren vóór dat heel politiek en maatschappelijk deugend Nederland op haar achterste naaldhakken staat omdat Nederlanders in sommige landen geweigerd worden op grond van hetgeen er in hun paspoort vermeld staat. En ik sluit niet uit, dat daar hele doodgewone, moderne, democratische landen bij zullen zitten, zelfs EU -landen. (gokje: Balkan/Oostblok landen) Wij gaan straks de krankjorume stijlfiguur mee maken dat ministers en ambtenaren -geheel naar analogie van onze absurde belastingverdragen met talloze landen- op pad worden gestuurd om met landen bilaterale afspraken te maken over het toelaten van lieden met een Nederlands paspoort die niet voldoen aan de daarin gegeven beschrijving.
-
Deze waanzin gaat miljoenen kosten.

bisbisbis | 19-05-22 | 20:49 | 1

Laat ze lekker op doorreis gaan door enige van die zandbaklanden, paspoortcontrole in abu dabi lijkt me nu al een toeristische trekpleister.

hisxxx | 19-05-22 | 22:33

Ik ben benieuwd of we later in de CBS statistieken te zien krijgen hoeveel mannen er aan baarmoederhalskanker zijn overleden en hoeveel vrouwen aan prostaatkanker. ( om maar iets te noemen)

Zwizalletju | 19-05-22 | 20:48 | 2

Mensen bedoel je

geheelvergeter | 19-05-22 | 20:51

Ik voel me eigen een Olifant, met een hele grote slurf. Mag dat a.u.b. ook in mijn paspoort?

gijnsteel666 | 19-05-22 | 20:44

Ik heb echt een flinke pik. Voor een meisje.

Stijlicoon | 19-05-22 | 20:40 | 1

@Stijlicoon: Of is het een uit de kluiten gewassen clitoris?

TinusVlugOpDeKut | 19-05-22 | 21:00

Mao: marxist, atheist en massamoordenaar. En Maoist natuurlijk.

dr Rechts | 19-05-22 | 20:35

De wet is een lachspiegel van het postmodernisme.
Deze zin is goud.

Het begrip "gender" is overigens in de jaren 60 bedacht door een Amerikaan met pedofiele gevoelens.

Schwanzeleber | 19-05-22 | 20:28

Sympathiek hoor Alain. Maar het maakt me niet uit hoeveel categorieën men gaat verzinnen. Ik bepaal zelf welke woorden ik hanteer.

Gen. Maximus | 19-05-22 | 20:27

Ik verdom t om normaal te vinden wat niet normaal is. T volgende is dat we mlp's (minority loving persons, oftewel pedo's) ook normaal moeten gaan vinden. Of kattenbakken en hondevoerbakken overal voor degene die zich als kat of hond identificeert.

JezusdePezus | 19-05-22 | 20:19 | 1

Correctie; Minor Attrated Persons

horsteknots | 19-05-22 | 20:30

Ik het idee dat dat gendergeneuzel vooral wordt aangedreven door lui die hun kink/fetisj in het openbaar willen uitvoeren.

quantumcollider | 19-05-22 | 20:15

Als de analogie in de titel het beste is wat je kan bedenken om trans tegen te spreken, ben je verstandelijk beperkt.

Neuth | 19-05-22 | 20:07 | 6

@breakingnews | 19-05-22 | 20:50: Hij maakt het de titel. Het gaat om een vrouwenkleedkamer, schrijver is mannelijk.
Een nationaliteit is heel wat anders dan je sekse. Of je je geestelijk een Chinees voelt als bijvoorbeeld een immigrant, zit nogal anders dan wanneer je bereid bent je piemel er af te halen omdat je je vrouw voelt.

Neuth | 19-05-22 | 21:03

@Neuth | 19-05-22 | 21:03: Er zijn zoveel titels. Het gaat om een vrouwenkleedkamer, waar kennelijk zijn dochtertje zich aan het omkleden is, maar wat heeft dat precies met de titel te maken.

En de grap van dit hele gebeuren is volgens mij dat het helemaal niet zoveel verschilt, maar zover zijn we al. Als je een Chinees bent, ben je een Chinees. Maar je mag je prima Afrikaan voelen. Als je een man ben (biologisch, want dat is het enige definieerbare) ben je een man, maar je mag je prima een vrouw voelen hier. En het hele stuk (en de huidige discussie aangaande die wet, waar dit over gaat), gaat nu juist niet over of je je piemel eraf wil halen omdat je je vrouw voelt (wat is een vrouw dan?), maar dat je naar willekeur in je paspoort kunt laten opnemen wat je bent, juist zonder die piemel eraf te halen.

Daar zou ik mij eerst in verdiepen zonder op basis van een titel anderen in te delen in het vakje 'verstandelijk beperkt'.

breakingnews | 19-05-22 | 22:12

@breakingnews | 19-05-22 | 22:12: Cultuur definieert nationaliteit, terwijl fysiologische, (epi)genetische eigenschappen kunnen lijden tot genderdysforie, das heel wat anders. Voor die mensen is het belangrijk dat die piemel eraf kan. Misschien wel meer dan wat er in het paspoort staat. Een cis gender heeft niet voldoende inlevingvermogen lijkt me...

Als het probleem een jongen in een meisjes kleedkamer is, denk je dat het dan een volwassen vent is die daar met zijn dochter zit?

Neuth | 20-05-22 | 05:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Sorry, ik ben homo en getrouwd met een man (al bijna 10 jaar) maar ik haak af. Een psychiater is een betere oplossing dan een hele rij aan letters en toevoegingen.

echtpaul | 19-05-22 | 20:07 | 3

De homobeweging zou zich echt los moeten maken van deze mafkezen. Anders wordt het begrip voor homoseksualiteit vanzelf ook minder.
Sowieso hebben de twee dingen helemaal niks met elkaar te maken, dus het is idioot dat ze zo aan elkaar worden gekoppeld.

C1O2 | 19-05-22 | 20:12

@C1O2 | 19-05-22 | 20:12: Helemaal mee eens. Zijn inderdaad 2 totaal verschillende groepen: GBL (en heteros als grootste groep natuurlijk)=Mensen met een specifieke seksuele oriëntatie/voorkeur/bestemming/geaardheid (de woordkeuze is lastig tegenwoordig). De + staat voor mensen die hun biologisch geslacht weigeren te aanvaarden. Staat totaal los van seksuele geaardheid. GBL vrienden en kennissen van mij moeten ook niets hebben van deze geforceerde alliantie.

Bugblatter | 19-05-22 | 20:31

De homo beweging zou zich fel moeten verzetten hiertegen on een hele simpele reden;
Kerken en clubjes hebben altijd gepoogd homo's te bekeren, want het was een gevoel. Terwijl de homo's juist aangaven zo geboren te zijn en dat verander je niet.
Deze nieuwe club geeft de kerken gelijk en haalt alles onderuit waar de homo gemeenschap voor gevochten heeft.

General Dripple | 19-05-22 | 20:38

Ik ben gek op Chinees

RitchieDoe | 19-05-22 | 20:05

En hoe gaan de gender-fluïden zich voelen als ze MOETEN kiezen? Wordt dat tzt. dan ook nog eens een oneindig heen en weer te schuiven schakelaartje op het identiteitsbewijs?

klamme.vla | 19-05-22 | 20:02

Lieve Mona,ik ben geen Chinees,maar eet wel graag Chinees,kunt u mij helpen ?

Jimmy Mc Clure | 19-05-22 | 20:00 | 1

U bent kanibaal. Liefs Mona

Hiram | 19-05-22 | 20:55

Dit is echt een tijdelijke hype. De eerste man die zich gaat omkleden in een kleedkamer met pinguïns vertelt het niet na, en dan is het snel klaar met deze flauwekul.

C1O2 | 19-05-22 | 20:00 | 1

Die hebben allang gescheiden zwemmen (alles eigenlijk) afgedwongen. En ik begin Allah steeds beter te begrijpen.

Duwbak_Linda | 19-05-22 | 20:03

Het stomme is dat er wordt gedaan alsof het allemaal heel relevant is. Maar het aantal volwassenen met genderdysforie is erg klein. De meesten zijn aandachtszoekers met andere complexen. Het gaat helemaal nergens over.

Hommel | 19-05-22 | 19:59 | 2

Het leidt lekker af van echte problemen : je zou je als regering iets kunnen proberen te doen aan woningnood, stijgende ziektekosten, onhaalbare pensioenen, een verzwakt leger, een niet functionerende politie/OM/rechterlijke macht, inflatie van 10%, structurele corruptie op gemeentelijk bestuursniveau of het niet functioneren van de tweede kamer : allemaal veel te moeilijk maar dit lukt altijd.

Zorc | 19-05-22 | 20:29

Doordat er zoveel aandacht aan wordt gegeven gaan steeds meer kinderen het normaal vinden en als die dan vervolgens even een crisis hebben zijn ze het ook ineens. Kan explosief toenemen..

Sneerpoets | 19-05-22 | 21:28

Ik voel mij goed, ik ben goed, tsjakka, tsjakka, tsjakka.

geenspam | 19-05-22 | 19:58 | 1

*proest*

VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 20:04

Little Britain (Emily Howard at the swimmingpool) in het kwadraat. Dat was humor, maar het is straks werkelijkheid. Waarom ben ik niet 50 jaar eerder geboren. Had ik WW2 meegemaakt, maar dat kan bijna niet zo erg zijn geweest als deze tijden en wat ons nog te wachten staat.

Peerkeoud | 19-05-22 | 19:57 | 1

Jij had in de oorlog echt niet 'the only gay in the village' willen zijn.

Zoelense Hobbyboer | 19-05-22 | 20:01

Wel bijzonder om de geboorte van een wereldreligie te hebben meegemaakt. Het is een monster van een virus. Laat het ophouden.

RickTheDick | 19-05-22 | 19:57

Vroeger op school gingen we altijd gemengd douchen. Misschien ben ik wel te oud. Ik vond het mooie Indische meisje waar ik 'verliefd' op was wel mooi te zien naakt. Ik was ook maar een jongetje dus ik had er verder geen gedachten bij. Het boeit mij ook niet hoe iemand zich identificeert. Ik doe ook niet moeilijk als er een homo zich omkleed in de mannenkleedkamer in het zwembad.

Het wordt een totaal ander verhaal als het een perverse vieze man betreft, je kent ze wel die mannetjes die altijd en overal aan seks denken. Op hoog toontje beweren dat ze keurige burgers zijn maar wiens zoekgeschiedenis vol staat met 'barely legal' of erger.

Aan de andere kant. Is het echt nodig om je om te kleden bij de meisjes terwijl je jouw pielemuisje nog hebt? Denk van niet.

Vroeger en zeker bij wat meer "primitieve" volkeren deden ze dat stukken beter. Bij veel van de Indiaanse stammen had je gewoon meisjes die liever gingen jagen en krijger zijn en jongens die liever gingen koken en kleding maken. Deed niemand hysterisch over.

Theodorus.Goldbach | 19-05-22 | 19:56 | 6

@Theodorus.Goldbach | 19-05-22 | 20:22:
Dan ben ik verkeerd geïnformeerd en was het toen dus net zoals onze zeer nabije toekomst. Ik heb wel een iets ander idee over de term "Nog niet zo heel lang geleden" dan u.

Bugblatter | 19-05-22 | 20:38

@Theodorus.Goldbach | 19-05-22 | 20:22:
"Het zal wel dat calvinistische gif zijn wat er bij ons in is geslopen de laatste eeuwen."

Ga je nu werkelijk een strenge religieuze stroming de schuld geven van een wetenschappelijk feit (er zijn slechts 2 geslachten)?

Bugblatter | 19-05-22 | 20:49

@Bugblatter | 19-05-22 | 20:49:

Voor hele simpele mensen is dat zo. In werkelijkheid garandeert een piemel niet dat je een jongen bent en een kut niet dat je een meisje bent. Er zijn gewoon mensen die in het verkeerde lichaam geboren zijn. Kan jij niets aan doen, ik ook niet.

Theodorus.Goldbach | 19-05-22 | 22:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Van Twitter mijn bijvoeglijke naamwoorden zijn briljant en beeldschoon en ik eis dat iedere keer dat je het over mij hebt je me beschrijft als briljant en beeldschoon.
Matt Walsh

bijna_raak | 19-05-22 | 19:56 | 2

een bijvoegelijk naamwoord is wat anders, BR.

horsteknots | 19-05-22 | 20:07

@horsteknots | 19-05-22 | 20:07: Hangt ervan af wat je als bijvoeglijk naamwoord identificeert. Een bijvoeglijk naamwoord is sowieso een sociaal construct en als zodanig dus een transformatief hermeneutisch kwantumtaalkundig object.

Mazzelstof | 19-05-22 | 20:57

Ah, dat komt goed uit. Ik stond ooit eens voor de voor mij gesloten deur van een sauna wegens vrouwendag

Mark van Leeuwen | 19-05-22 | 19:51

in het vervolg vrouw en dochter maar een ouderwets scheermes mee de omkleedhokjes in voor het geval er een geperverteerde wellustelibg tussen zit.

strawdog | 19-05-22 | 19:50

Ik voel mijzelf wel eens 80. Gelukkig ben ik het niet

TAAA | 19-05-22 | 19:49 | 3

Ik wil me als 34-jarige graag identificeren als 68-jarige, laat die aow- en pensioengelden maar komen!

Blaatschaap99 | 19-05-22 | 19:57

Goed dat je dat even vermeldt.
Gelukkig zijn er ook hulpmiddelen om het nooit zover te laten komen.

snapal | 19-05-22 | 19:59

Ik voel me meestal 80, helaas wordt ik dat nooit.

Peerkeoud | 19-05-22 | 19:59

Dus dan kan ik mij vrouw voelen als geboren man op de damesdag van de sauna?
Ff de boel op scherp zetten bij die woke'ers van de kassa.

steekmug | 19-05-22 | 19:48 | 1

Speltip 1: Wil je als hetero man naar de dames sauna, identificeer je als lesbische vrouw en je wordt met bloemen en chocolaatjes onthaald...

4HoogAantWater | 19-05-22 | 20:41

Vrij makkelijk op te lossen, lijkt mij. Creëer "sekse"-kleedkamers en "gender"-kleedkamers en een 5e kamer voor de zieltjes die het of niet helemaal weten of die dag "ergens tussen in" zitten. Herhaal de actie als het gaat om toiletten. Biologisch én gevoelsmatig meisje ?. Mooi, door naar kleedhok 1. Gevoelsmatig wat anders ? Voor jouw het andere kleedhok (voordeel: je zit gelijk tussen soortgenoten). En aan de twijfelaartjes (m/v) hebben we ook gedacht.

Logistiek lastig ?. Welnee, kwestie van wat ingerichte containers en een lading Dixi's voor de deur. #denknouuseenkeerinoplossingen

Grijskijkert | 19-05-22 | 19:48 | 3

Logistiek beter geregeld, dan in corona-tijd voor de ongevaxte ouders van zwemleerlingen (m/v/x).

schijtzat | 19-05-22 | 19:51

@schijtzat | 19-05-22 | 19:51: Ho ho, geen trek in een "Vaxwin" hoor. "Vaxwin?!" Vaxwin (klopt, net zelf verzonnen). De behoefte en/of neiging om zo snel mogelijk Corona c.q. vaccinatie het narratief in te fietsen. #doesniet

Grijskijkert | 19-05-22 | 20:01

Dat transgebeuren gaat nog wel een staartje krijgen (of kwijtraken). In de VS zijn de eerste vrouwen al bezwangerd door een trans celgenoot...
youtu.be/tL8GhARWo88

4HoogAantWater | 19-05-22 | 19:47 | 2

Ah, dus toch een man.. als het uitkomt

Mark van Leeuwen | 19-05-22 | 19:53

Tja… waar gekookt wordt moet je af en toe een eitje breken….

Als_je_me_nou | 19-05-22 | 19:54

Het onderliggende probleem:
In Nederland mogen geen grenzen gesteld worden. Alles moet kunnen en met een laconieke tolerantie kijken we net zo lang tot de golven over de dijk klotsen.

Terug naar het voorliggende probleem: Geslacht was geen politiek standpunt maar een biologisch feit. Ik kan mij herinneren dat Wilders van het "politiseren van neutrale instituten" werd veroordeeld door "kwaliteitsmedia" als de nrc (lees: Wilders had het over d66 rechters). Zelf nemen ze klakkeloos het woord gender en sekse over. Het oorspronkelijke woord geslacht voldeed niet meer. Geslacht laat zich niet makkelijk genoeg vertalen uit Angelsaksische pseudo-wetenschappelijke artikelen. Dus nu zitten we met het probleem dat gender een gepolariseerd onderwerp is geworden dat voor de neoliberale waan van het politieke centrum een ideale gelegenheid biedt om lekker symboolpolitiek te bedrijven. Lekker naar beneden trappen naar mensen die nog niet hoog genoeg op de maatschappelijke ladder staan zodat ze op hun plekje hoog in de morele totempaal blijven hangen.

Barre_de_k | 19-05-22 | 19:46 | 1

Over dat laatste: hoog in de totempaal en men loopt het risico er uitgetieft te worden. Een afwijkende "mening" kan genoeg zijn om - geframed, gecancelled en kaltgestellt - definitief de diagnose "witte, gepriviligeerde plurk" te krijgen.

Een verschijnsel wat we in de geschiedenis (zuiveringen in Rusland, China, Cambodja) wel vaker gezien hebben. Houdt volgens de daders de filosofie en revolutie ook zo lekker "puur" & "zuiver".

Grijskijkert | 19-05-22 | 20:10

Als ik een meisje was dan zou ik beweren dat ik me een jongen voelde, zodat ik er achter kon komen welke jongen de grootste heeft. Oké, maar nu even serieus, volwassenen kunnen dus straks ook hun gender aanpassen, en ik weet zeker dat daar smeerlappen tussen zullen zitten die daar letterlijk en figuurlijk misbruik van zullen maken, en ben je straks als vrouw gewoon niet echt meer veilig in de kleedkamers. Lekker dan.

VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 19:46 | 3

Joh, vrouwen kunnen erg gemeen zijn.
Geen beetje nadenken viezerik waagt zich in de kleedkamer van vrouwen en dan op een verkeerde manier te kijken.
Wij drijven je als een varken in de hoek en zullen ons genot krijgen.

Sjeintje | 19-05-22 | 19:51

Dat is mooi. Dan ga ik mij op papier ombouwen en in spanje wonen en werken. Dan krijg je binnenkort ovulatie verlof.

TAAA | 19-05-22 | 19:53

@Sjeintje | 19-05-22 | 19:51: Dat klinkt als het begin van een goed boek, maar nu even serieus: Hoe zou jij je voelen als jij met drie of vier vrouwen staat te douchen en er komen ineens zeven mannen naar binnen? Zou jij je veilig voelen? Op je gemak?

VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 20:03

Het is op GS al eens genoemd, het Twitter account "libs of TikTok". De moeite waard als je wilt weten wat voor onzin er in de volgende bui gaat zitten die vanuit de US komt overdrijven. Tip: doe wel een rok aan, een broek zakt gegarandeerd af.

Blauwpetje | 19-05-22 | 19:45

"Van de experts heb ik begrepen dat de maatschappelijke ontkenning van iemands genderidentiteit diep kan inhakken in de psychologie van de persoon. Het is daarom goed dat zij via een wet gesteund worden."

Dat is mijns inziens volstrekte flauwekul. Die "experts" zijn modegevoelige activisten, geen echte experts.

omanders | 19-05-22 | 19:45 | 4

Mijn geloof in "experts" is gedaald naar nog maar 5% ofzo.

ChalinaRosa | 19-05-22 | 19:55

@ ChalinaRosa: Van mij ook, ik geloof alleen het RIVM nog.

Zoelense Hobbyboer | 19-05-22 | 19:58

Ik denk dat het inderdaad diep kan inhakken ja. Maar dan is, zoals ik het zie, het kwaad al geschied. Want die zogenaamde genderidentiteit komt niet simpelweg uit de lucht vallen. De suggestie wordt gedaan dat iemands genderidentiteit een soort van noodzakelijkheid en authenticiteit heeft, dat het iets onontkoombaars is, iets waar je niet omheen kunt, iets dwingends ook, iets waar je bijzonder behoedzaam mee om moet gaan want anders gebeuren er ongelukken. Nou, al die vooronderstellingen komen ook niet uit de lucht vallen. Het is niet simpelweg een maatschappelijke ontkenning van iemands identiteit, nee, het is een maatschappelijke ontkenning versus een maatschappelijke bevestiging, met het individu ingeklemd tussen de strijdende groepen. Het individu wordt ongevraagd gemaakt tot focus waarop beide groepen zich richten, de voorstanders en de tegenstanders, en wordt meegezogen in de emoties en de morele veldslagen. Dat is überhaupt wat er gebeurt met een individu dat niet precies past, het komt klem te zitten tussen partijen en wordt, als het even tegenzit, al snel gemangeld.

Schoorsteenveger | 19-05-22 | 19:59
▼ 1 antwoord verborgen

Wat nou, de Gender is een beek van circa vijftien kilometer lengte in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Schriever | 19-05-22 | 19:44

Ik voel mij man.
Ik ga mij omkleden en douchen in de kleedkamer van de mannen.
Details vrouw: 175cm, 65kg, geproportioneerd lichaam

Wie kan mij vertellen hoe de vrouwen van deze mannen zullen reageren?

Sjeintje | 19-05-22 | 19:44 | 7

@hotmint | 19-05-22 | 19:49:
Voor de vrouwen die moeite hebben met het zien van een geslachtsdeel wel ja.

Sjeintje | 19-05-22 | 19:58

@Mark van Leeuwen | 19-05-22 | 19:58:
En elke man weet meteen wat jij hiermee bedoelt.
Soms staan we er erg slecht gekleurd op....

Sjeintje | 19-05-22 | 19:59

@Sjeintje | 19-05-22 | 19:56: Die kijken naar mijn apparaat en denken dan: Zijn vrouw heeft mij niet nodig. En mijn vrouw zit echt niet te wachten op orgies. En ik ook niet. En al helemaal niet onder de douche. Dat ziet er in films misschien leuk uit, maar echt, geloof mij maar, het is helemaal ruk!

VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 20:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Heute ist ein schöner Tag
Wir könnten so viel machen

Duwbak_Linda | 19-05-22 | 19:43

Ik ga me op zaterdagen ook maar als vrouw identificeren.
Dat scheelt flink in de entree kosten bij bepaalde feestjes,
en voorkomt weigering aan de deur,
wanneer een begeleidend vrouwspersoon verplicht is gesteld.
.
Maar serieus:
Als de casus van het topic structureel toegestaan wordt,
zullen *hordes* aan sexueel gefrustreerde """jongeren""" ,
zich als vrouw identificierend, kleedkamers en toiletten binnendringen
en meisjes intiem gaan lastigvallen.
.
Mannen en vrouwen verschillen, echt waar lieve mensen.
En een flink aantal jonge mannen heeft geen manieren geleerd.
Extra bescherming van dames blijft helaas noodzakelijk.

hotmint | 19-05-22 | 19:43 | 3

Het is niet echt heel cool, vermoed ik, en je zal wel een soort medische verklaring moeten overhandigen.

letopuwzaak | 19-05-22 | 19:52

@letopuwzaak | 19-05-22 | 19:52: dat is het probleem juist. Het wordt (als het door gaat) een kwestie van naar het gemeentehuis, formulier invullen en klaar.

Kruijffje | 19-05-22 | 19:59

Geldt dit ook voor mannen van middelbare leeftijd die zich een jong meisje voelen en zich tegoed doen aan jonge jongens?
Vragen....

DeKees | 19-05-22 | 19:43

We spreken inderdaad over gender, maar meestal wordt sekse bedoeld. De genders van een Cis-man of vrouw zijn ook niet apart benoemd, maar worden gewoon man en vrouw genoemd, waardoor je al die absurditeiten krijgt en de deugers helemaal in de knoop raken met "mensen die menstrueren" en "mensen met een baarmoeder" gedoe. Ik vrees echter dat woke niet uit is op een betere positie voor transgenders, maar alleen op een slechtere positie van de cis- gender heteroseksuele witte man en dan is die puinhoop prima.

Blauwpetje | 19-05-22 | 19:38 | 2

Woke wil revolutie en crëert zijn eigen revolutionairen. Iedereen die niet aan de eisen van een revolutionair beantwoiordt is bij definitie de vijand die bestreden dient te worden. Het probleem van the Woke is dat binnen de beweging de inconsistenties talrijk zijn, en dat zich in snel tempo een verjongingsproces voltrekt waarbij steeds opnieuw de definitie van de revolutionair wordt bijgesteld richting nog radicalere standpunten.

Schoorsteenveger | 19-05-22 | 19:43

Ik ben gek op Woke, heb me nog nooit zo gepriviligeerd gevoeld als de laatste jaren.

skoftig | 19-05-22 | 19:44

Jij lost het probleem zo niet op, Alain.
"Daar waar de sekse er wel degelijk toe doet..." Daar ga je dus de mist in. Want The Woke vinden dat de sekse er nergens toe zou moeten doen, die vinden dat ook in de kleedkamers enkel gender ertoe zou moeten doen. Ze stevenen doelbewust af op een samenleving waarbinnen alleen gender nog relevant is, en sekse niet meer, op een samenleving dus waarbinnen elk individu zijn/haar/het/hun spelletjes kan en mag spelen met zijn/haar/het/hun omgeving. Met volledige, totale, alles kapotrelativerende genderfluïditeit als het te verwachten eindpunt.

Schoorsteenveger | 19-05-22 | 19:38 | 4

Totdat je geneesmiddelen krijgt die naar XX of XY zijn gedifferentieerd. Geen transman die dan de mannelijke geneesmiddelvariant kiest omdat die misschien gewoon niet werkt bij XX chromosomen...

Rooie Kater | 19-05-22 | 19:48

@Rooie Kater | 19-05-22 | 19:48:
Ja, maar dan wordt geredeneerd dat geslacht net zoiets is als bloedgroep.

Schoorsteenveger | 19-05-22 | 20:02

@Rooie Kater | 19-05-22 | 19:48:
Ook daar wordt aan de definities gerommeld door woke.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik at chinees, en vandaag voel ik mij beroerd.

keistad | 19-05-22 | 19:37 | 4

Een thaise ligt niet zwaar op de maag...

steekmug | 19-05-22 | 19:52

Interessant, ook nog iemand die ervaring heeft met Vietnamees?

keistad | 19-05-22 | 19:56
▼ 1 antwoord verborgen

Als vrouw zou ik aan die poppenkast niet meedoen. Als demonstratie gewoon alle vrouwen in de mannenkleedruimte omkleden.

jan huppeldepup | 19-05-22 | 19:35

De NS is een paar jaar geleden ook gestopt met " beste dames en heren" om te roepen. Dat is nu "beste reizigers".

Diverse organisaties breken hun hoofd er al over hoe ze hun klanten/cliënten/patiënten moeten gaan aanschrijven. Beste heer/ mevrouw gaat verdwijnen.

Straks bestaan er geen mannen en vrouwen meer in taal.

Maar de problemen blijven dezelfde of worden verergerd.

Roos | 19-05-22 | 19:34 | 6

@Roos | 19-05-22 | 19:43:
Huh... zwangerschapsverlof is toch gewoon voor degene die zwanger is? Bovendien is het niet verplicht. Wie na z'n bevalling de volgende dag weer lekker wil werken mag dat gewoon. Ik begrijp je punt;-) ongeloofllijk gezeur.

letopuwzaak | 19-05-22 | 19:49

@HoogToontje | 19-05-22 | 19:47:
Ja, begrijp ik. Ik ageer er ook tegen, daargelaten dat ik wel voor aparte kleedhokjes ben:-)

letopuwzaak | 19-05-22 | 19:51

@letopuwzaak | 19-05-22 | 19:49: precies dit. Er staat nergens in die wet dat je vrouw moet zijn. Wel moeder, en daar zullen de wokkies het ook niet mee eens zijn.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik voel mij een haan , en ik pak elk lekker kippetje.
Ben wel benieuwd wat de politie hiervan zal vinden, als ik ga kraaien bij ondervraging, en tegelijkertijd de politie agente bespring.

A.C.H.M.E.D | 19-05-22 | 19:33 | 1

Je weet hoe een haan bevrucht, in de praktijk?

horsteknots | 19-05-22 | 19:35

De mensheid bestaat zo'n 300 duizend jaar. Waarom speelt dit gezeik zich allemaal af precies op het moment dat ík relatief gezien héél eventjes mag leven?

Leptob | 19-05-22 | 19:33 | 7

Misschien een kleine troost, je bent niet de eerste die het meemaakt, en waarschijnlijk ook niet de laatste.

Hard times create strong men.
strong men create good times.
Good times create weak men.
Weak men create hard times.

keistad | 19-05-22 | 19:47

Keistad, gelukkig zijn we aangekomen bij het laatste deel van de door u beschreven cyclus... even doorbijten nog.

VerganeGlorie | 19-05-22 | 20:13
▼ 4 antwoorden verborgen

"Daar waar de sekse er wel degelijk toe doet"
Daar ga je. Dat is precies de werkelijkheid die ontkent wordt.

Allemaal | 19-05-22 | 19:32

Doen de ouders alle mogelijke moeite om hun dochters in een badpak te persen, terwijl ze zo plat als een dubbeltje zijn, gaat 1 of andere joker zich verkleden als meisje.
Dat zou ik ook niet pikken.

snapal | 19-05-22 | 19:32 | 2

Nou en. Het gaat om de kont.

Allemaal | 19-05-22 | 19:34

Ik heb eigenlijk een a-cupje, maar zou voor gek lopen met een bovenstukje.
Iedereen kan mijn tieten zijn, het is behoorlijk genant.

snapal | 19-05-22 | 19:42

Chicks with dicks. Als vrouwensporten worden overgenomen, want dat is de volgende stap, dan gaat de vreugde snel over. En je weet het met de letterbakkers; Het is nooit genoeg.

horsteknots | 19-05-22 | 19:28 | 4

There are no chicks with dicks, Just men with tits

Briver | 19-05-22 | 19:30
▼ 1 antwoord verborgen

Je overschat hier wel de mate van inzet en betrokkenheid van de gemiddelde zwembaddirecteur hoor. Da’s nou echt een branche waar ze geen fuck geven.

CantShakeMe | 19-05-22 | 19:28

Wat doen die genderwappies toch moeilijk, ze kunnen ook gewoon bij het Tikibad gaan naaktzwemmen met kids.

Reebensteeltje | 19-05-22 | 19:26

Ik voel me vandaag God. Willen jullie allemaal even knielen als ik voorbij kom lopen? Anders voel ik me gekwetst. (Einde van de wereld en zo!)

VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 19:24 | 5

@Allemaal | 19-05-22 | 19:36: Ik kom vandaag de deur niet meer uit, sorry. Godin zeurt aan mijn hoofd. Iets met afwas.

VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 20:10

@VBO_B_Niveau | 19-05-22 | 20:10: De meesten hier komen de deur nooit uit.
Overigens zal ik Joris doorgeven dat u de huisregels overtreedt ivm blasfemische uitspraken.
Even kijken of Joris toestaat dat u zich God mag voelen.
Fijne avond!

guldenmiddenweg | 19-05-22 | 20:17
▼ 2 antwoorden verborgen

"Mohammed, Rachid, wat doen jullie in de meisjeskleedkamer?"
"Badmeester, vandaag voelen wij ons meisje"

Osdorpertje | 19-05-22 | 19:24 | 1

'die meisje' uiteraard.

skoftig | 19-05-22 | 19:41

Ze zoeken het maar uit. Het is gewoon wachten tot die militante letterbakken, chronisch gekwetsten en 'powerfeministen' elkaar de strot af bijt. Rowwen Hèze had gelijk: Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op die dag.
.
Tot die tijd blijf ik, als 'oorzaak van alle ellende' in de ogen van die drie groepen halfies, rustig van een afstandje toekijken. Ze bekijken het maar met hun postmoderne leegte.

pietvanvliet | 19-05-22 | 19:23 | 4

Gelukkig, ik dacht dat ik de enige was die er zo over denkt. Je ziet het al gebeuren met de feministen in de VS, die dankzij hun gedeug nu zien dat mannen de prijzen pakken in vrouwensporten. Die spanning heb je ook tussen regenboog-links Nederland en de moslims. Als blanke hetero man die overal schuldig aan schijnt te zijn, wens ik ze veel wijsheid met elkaar, zoek het maar uit.

Patraque | 19-05-22 | 19:46

Leuke en aardig allemaal maar ondertussen worden er pubers verminkt. En schadelijke onomkeerbare
Hormoon therapieën op deze jeugd losgelaten.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:07

@HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:07: dat is triest. Vergelijkbaar met de idioterie van besnijdenis en andere lichamelijke ellende die kinderen en pubers wereldwijd moeten ondergaan. Je kunt niet meer dan op je eigen kinderen passen. Maar je zou denken dat we hier beter weten.

Vandeanderekant | 19-05-22 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Voldaan. Volgens mij is een een sleutelwoord hier.
Voldaan!

SIogra | 19-05-22 | 19:22

Maar je weet toch niet als geïdentificeerde vrouw of de mensen in de vrouwenkleedkamer zich identificeren als vrouw. Mischien identificeren ze zich allemaal als man en heb je daar als geïdentificeerde vrouw niets te zoeken.

yeps | 19-05-22 | 19:22 | 1

Ja , daar zeg je wat. Door zulke idioterie krijg je dus dat er geen vragen gesteld mogen worden. En sta je als vrouw/meisje naar een leuter naast je te kijken.
Overigens zie je dan weer nooit transmeisjes/mannen in de herenkleedkamer.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:05

Knettergek. Het gaat hier over een fractie van een fractie van een miniscule fractie van de bevolking. Daar moet je geen wetgeving op maken.

WasHetMaarMakkelijk | 19-05-22 | 19:19 | 2

Daar zit je dus behoorlijk mis. In de USA ligt het aantal non-binair/trans al boven de 25% op universiteiten.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:02

@HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:02: Bron? Want zelfs voor de US lijkt me dat wel heul veul.

Mbovenka | 19-05-22 | 20:28

Het wachten is op de eerste pedo die zich in de vrouwenkleedkamer gaat omkleden omdat die zich zo vrouwelijk voelt.

SailingDuck | 19-05-22 | 19:19 | 4

Verkrachters in de USA, where else, vragen daadwerkelijk overplaatsing aan naar een vrouwengevangenis omdat ze zich vrouw voelen. Mooier kun je het niet maken.

Schilder58 | 19-05-22 | 19:30

@Schilder58 | 19-05-22 | 19:30:
Het is al verder dan dat. Er zijn al meerdere transgenders veroordeelt voor verkrachting.

Allemaal | 19-05-22 | 19:46

@Schilder58 | 19-05-22 | 19:30: Dichter bij huis ook al hoor. In het VK gebeurt dit ook. Ook daar is een anti hate speach law waardoor een ieder zich mag indentificeren met wat het wilt.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 20:00
▼ 1 antwoord verborgen

Noem mij preuts, maar wie zit erop te wachten om na het kleuterzwemmen nog met anderen in een ruimte om te kleden? Elk zwembad heeft aparte badhokjes, laat iedereen zich lekker in privacy omkleden.

letopuwzaak | 19-05-22 | 19:18 | 3

We maken het eerst allemaal zo ingewikkeld dat het inderdaad wel zal uitdraaien op individuele kleedruimtes.

Duwbak_Linda | 19-05-22 | 19:21

Daarom is dit verhaal verzonnen. En een kind komt niet op de chinees-redenering . Elke verzonnen casus is toegestaan.

horsteknots | 19-05-22 | 19:33

Dus ik kan zo aanspraak maken op het jeugdstrafrecht mocht het ooit zover komen?

Veepert | 19-05-22 | 19:17 | 3

Als u zich kleuter voelt, kunt u ook douchen met andere kleuters.

BrutusBosch | 19-05-22 | 19:21

Of AOW met 18 ;-).

Bataafje | 19-05-22 | 19:25

Ben ook benieuwd of er is nagedacht over wat er gebeurt als je als biologische man op de luchthaven van pak-m-beet Singapore, Kuala Lumpur, of Islamabad een paspoort laat zien met een V, of X erin.

Paulus de Bk | 19-05-22 | 19:17 | 2

Als er geen hoge flat in de beurt is heeft hij geluk.

jan huppeldepup | 19-05-22 | 19:31

Je hebt dan sowieso een mahram nodig. Heb je die niet, heb je een probleem.

HoogToontje | 19-05-22 | 19:53

Gewoon: één (1) kleedruimte.
Is dat nou zo moeilijk?
Op t strand is er ook maar 1 kleedruimte.

hotnot | 19-05-22 | 19:16 | 1

Prima. Kunnen alle 40 kinderen om de beurt om kleden en is de les voorbij. Waarbij alle kinderen weer om de beurt in het ene hok(je) mogen.

Cadaver | 19-05-22 | 21:04

Dus gewoon ein meisje met ein piemol. Nu kunnen dus vieze oude mannetjes het vrouwenhok in door te beweren dat ze meisje zijn.?

jan huppeldepup | 19-05-22 | 19:16

Het ontkennen van iemands genderidentiteit hakt er helemaal niet psychologisch in, het is een combinatie van aandachttrekkerij en aangepraat slachtofferschap. Als je genderidentiteit afwijkt van je biologische geslacht, dan ben je óf een enorme aansteller, óf je hebt last van genderdysforie. In het eerste geval heb je een draai om je oren nodig, in het tweede geval een diagnose, hulp en begeleiding, die eventueel uitmondt in een geslachtsverandering. Wie de moeite neemt om daadwerkelijk van geslacht te veranderen verdient het om als het gekozen geslacht door het leven te gaan in alle aspecten. Voor wie niet zover wil gaan: je verdient alle respect, je draagt hetgeen je je prettig bij voelt, maar je mag nog steeds niet met je penis naar de meisjeskleedkamer.

Zo werkte het tot voor kort, en elk redelijk mens voelde zich daar wel prettig bij, inclusief de transseksuelen zelf. Wie zich daar niet prettig bij voelden waren de aanstellers, en de activisten die graag tegen heilige huisjes aanschoppen. Helaas hebben die laatsten gewonnen... wat de reden is dat zeer veel echte transseksuelen inmiddels de LGBT-beweging de rug hebben toegekeerd. De nieuwe LGBT-vlag is ook tekenend, met een hele hoop nieuwe kleurtjes die zich vanuit links als een wig de regenboog binnendringen.

Muxje | 19-05-22 | 19:15 | 1

Net zoals heel veel homoseksuelen en lesbiennes het bonte letterbak gezelschap de rug toekeren en gewoon verder gaan met hun leven. Helaas is de groep die wordt aangesproken door deze onzin jong, erg jong. En moeten ze met dit gedachtengoed door de puberteit zien te komen. En dat is best wel tragisch.

Vandeanderekant | 19-05-22 | 20:59

De Chinees, doet meer met vlees!

blikjegrolsch | 19-05-22 | 19:15

Dit is zo absurd, dat zelfs Ioneso en Beckett het niet hadden kunnen verzinnen.

Roos | 19-05-22 | 19:15

Ik weet nu al dat bepaalde groepen jongens zich spontaan meisje gaan voelen om in hun kleedruimte te gaan omkleden.

HoniSoit | 19-05-22 | 19:13 | 1

Zeker, dit land krijgt wat het verdient.

Weetje71 | 19-05-22 | 19:18

Ik voel mij een plant.

Duwbak_Linda | 19-05-22 | 19:13 | 3

Met psychoaktieve bestanddelen zeker?

NiCeY | 19-05-22 | 19:15

"Het staat binnenkort in de wet, dus je kunt er maar beter alvast aan meewerken."
Laten we even die wetswijziging afwachten.
Ik heb wel vaker toekomstvoorspellingen gehoord die niet uitkwamen.
Meestal geuit door een kleine minderheid die zijn wil door wil drukken.
"In de toekomst zijn we allemaal vegetariërs dus U kunt het beste vandaag al stoppen met het eten van vlees"
"In de toekomst is iedereen een punker dus U kunt het beste vandaag al een hanenkam laten scheren"

Osdorpertje | 19-05-22 | 19:13 | 2

Nou, nou, Joris, zo erg was mijn reaguursel niet hoor.

Von Bliksum | 19-05-22 | 20:07

Dank voor de tip!
(Tondeuse pakken doet…)

Als_je_me_nou | 19-05-22 | 20:23
-weggejorist-
Von Bliksum | 19-05-22 | 19:12

En wat als de meisjes in die kleedkamer zich niet willen omkleden bij een anatomisch volledige jongen die zich identificeert als één van hen? Gaan zijn rechten dan gewoon boven die van het collectief? Het wachten is natuurlijk op de eerste misstanden, in navolging van de VS.

MickeyGouda | 19-05-22 | 19:11 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een gedoe. In de sauna, (niet op maandag badkledingdag) hebben ze dit probleem helemaal niet.
Ook niet in de kleedkamer. Daar doe je je ding, zo onopvallend mogelijk.
Waar gaat dit over? Nieuwsgierigheid?

hotnot | 19-05-22 | 19:11 | 5

@Bataafje | 19-05-22 | 19:31: En andersom wel? Je zal de aantallen tienermeisjes die achter docenten aanzitten de kost moeten geven.

Frau Merkel | 19-05-22 | 22:34
▼ 2 antwoorden verborgen

De westerse beschaving moet niet bang zijn van Putin, Xi of Erdogan.
Zij vernietigd zichzelf.

reservebelgië | 19-05-22 | 19:10 | 1

Ik hou van sekse. Zo lang dit met een vrouwelijke vrouw is.

Veepert | 19-05-22 | 19:10

Ik voel me Chinees dwarszitten, maar dat is morgenochtend na een kop koffie opgelost.

Zoelense Hobbyboer | 19-05-22 | 19:07 | 1

Je Chinees?

NiCeY | 19-05-22 | 19:10

Als er al gedonder komt in de “gemengde” omkleedruimtes, is het makkelijk raden uit welke hoek we gedonder kunnen verwachten.
Hokjes zullen van boven tot onder dichtgespijkerd moeten worden.

Ruimedenker | 19-05-22 | 19:07 | 1

Gewoon weer handdoekje om bij het omkleden.
En anders iedereen z'n eigen kleedhokje met douche...

Aristotalloss | 19-05-22 | 19:27

Ik voel me vandaag een blauw en vrouwelijk. Heb ik nu zeven vinkjes ?

HaaiBaai | 19-05-22 | 19:07 | 4

Nee, want je 'me' is een indicatie dat je geen ABN spreekt.

JWZ_JMK | 19-05-22 | 19:13

Hoe kunnen we weten hoeveel vogeltjes u in uw volière heeft nadat u uw gevoel van vandaag heeft omschreven?

Veepert | 19-05-22 | 19:14

@Veepert, moest 2x lezen. sterk!

VerganeGlorie | 19-05-22 | 20:20
▼ 1 antwoord verborgen

'Daar waar de sekse er wel degelijk toe doet...' Ja maar waaróm doet sekse er wel degelijk toe in een kleedkamer? Waarom eigenlijk?

Leptob | 19-05-22 | 19:06 | 3

Doet er niet toe, go for it. En als ze klagen noem je jezelf vrouw. Daarom ga ik tegenwoordig ook altijd schijten op de vrouwentoiletten.

JWZ_JMK | 19-05-22 | 19:12

Dat is de queer theorie. Waarin sexes er helemaal niet toe doen. Personen met vagina en penis.

HA BIER!1! | 19-05-22 | 19:25

Omdat sekse met seksualiteit van doen heeft en men in openbare omkleedruimtes daarvan verschoond wenst te blijven.

omanders | 19-05-22 | 19:46

In den kleedkamer van het zwembad voel ik mij altijd zeehond.

redanx | 19-05-22 | 19:06

Wie is die dame? Ik vraag dit voor een m/v/x

TheManiac | 19-05-22 | 19:03 | 3

Mijn buurmeisje

De_fluitlokker | 19-05-22 | 19:04

Kijk dat zijn pas relevante vragen…

Weetje71 | 19-05-22 | 19:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen