achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

"Oekraïne beheerst ook gemeenteraadsverkiezingen"

Druk, is wat we ermee zijn en soberheid is wat plaatselijk past.

En dat gaat u merken aan de campagnes. "De opzet is op het laatst nog aangepast. Want het is vooral de oorlog in Oekraïne die de kiezers en de campagneteams bezighoudt. (...) Op thema's als wonen en klimaat wordt nauwelijks meer gegoogeld, merkt campagneleider Nico Drost van de ChristenUnie (CU). De maanden geleden bedachte campagnes zijn daarom aangepast. Geen lollige filmpjes meer bij de CU op internet, geen online-campagne bij GroenLinks." Plaatselijke politiek kijkt immers niet alleen naar binnen!
COMMENTS closed: gaarne verder in avondtopic

"Kiev is toch een beetje het Spijkenisse aan de Dnjepr"

"Kiev is toch een beetje het Spijkenisse aan de Dnjepr"

De situatie in Oekraïne laat ook Peter van der Velden van Belang van Nissewaard "maar niet los". Hij voelt namelijk een zeker verwantschap met het Oekraïense volk. "Niet heel lang geleden werd Spijkenisse nog door Frankrijk bezet en de oorlog in het Oosten doet je toch inzien dat we een vrij Spijkenisse ook niet voor lief mogen nemen."

"Als zusterstad van Kharkiv is dit onverteerbaar"

"Als zusterstad van Kharkiv is dit onverteerbaar"

Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft noemt de vermeende val van Kharkiv "onverteerbaar". Temeer wegens de historische betrekkingen tussen beider steden, Delft erkent Kharkiv "Het Delft van Oekraïne" sinds 27 februari 2022 immers als zusterstad. Jolanda Gaal reageert zowel nuchter als gelaten op de vraag wat Delft zou kunnen betekenen voor het Oekraïne. "Kijk, we zijn natuurlijk ook maar een stadje, een soort miniatuur Amsterdam. Maar ik blijf wel van mening dat Poetin terug naar het Bronzen tijdperk ge-vacuümbombardeerd mag worden met ballistische raketten die hier best op de Grote Markt gestationeerd mogen worden."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.