achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Halsema onder vuur in de raad vanwege bewezen vriendjespolitiek

Leg dat maar eens uit

Ze kwam weg met het toestaan van een BLM-demonstratie op de Dam in coronatijd. Ze kwam weg met het neermeppen van coronademonstranten op het Museumplein. Ze kwam weg met het onder het tapijt vegen van het gewapper met een nepwapen op een gekraakte woonboot door haar zoon. Ze kwam weg met het feit dat haar man überhaupt dat onklaar gemaakte wapen in huis had. Ze kwam weg met dat belachelijke plan voor controle op fouilleeracties. En ze kwam zelfs weg met de complete chaos in de stadsparken tijdens de coronazomer. Vandaag mag Femke Halsema haar bijna Ruttiaanse teflonkwaliteiten inzetten om de kritische vragen van de gemeenteraad van Amsterdam af te weren over de 145.000 euro per jaar die ze naar vriend Lennart Booij schoof voor de 20 uur per week die hij steekt in het organiseren van een feestje. Booij is niet alleen een vriend, maar ook de man die haar hielp om burgemeester te worden, waardoor ze hem nu eenzelfde salaris kan toeschuiven. Een dealtje waarvoor ze de verplichte Europese aanbesteding omzeilde door te stellen dat het om een afspraak van slechts een jaar ging om vervolgens stiekem er een jaartje aan vast te plakken en het document waarin dat stond """per ongeluk""" niet mee te sturen in de Wob-documenten. Alle ingrediënten voor een gezellige middag in de Stopera. Nanninga, kom maar door met die vragen! Live meekijken naar Halsema's verdediging kan hierrr.
UPDATE: Alle partijen aan het woord geweest. Samenvatting: iedereen boos. College gaat na de korte pauze reageren. 
UPDATE: Halsema: "We zijn geen vrienden. We drinken geen wijn samen." NRC over eerdere samenkomst: "De sfeer is amicaal. Er wordt wijn geschonken en flink gelachen."
UPDATE: WTF? De verlenging van het contract werd niet tijdig ingevoerd, waardoor Booij uit het gemeentesysteem verdween, maar wel gewoon doorbetaald werd. "Hij verdween onder de radar."
UPDATE: Gemeentesecretaris, die nooit wijn heeft gedronken met Booij, biedt nu zijn excuses aan. Lijkt daarmee direct zichzelf op te offeren als zondebok.
UPDATE: Tweede termijn: boosheid en verwarring blijven.
UPDATE: Halsema reageert fel op beschuldigingen van vriendjespolitiek. Dit tot onvrede van o.a. SP en JA21.
UPDATE: Er komt een extern onderzoek naar de vraag of voor deze functie een Europese aanbesteding had moeten komen.
UPDATE: Vergadering voorbij, Halsema zit er nog. Partijen nog niet tevreden, dit onderwerp wordt verder besproken op een later moment.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.