achtergrond

Geenstijl

'Kritiek op de islam is opstaan tegen tirannie, is opkomen voor vrijheid'

"Linkse vrienden van me, waar houdt dit op? Wanneer stoppen jullie de islamkritiek te bagatelliseren als discriminatie en extreemrechts?"

En dan geven we nu het woord aan cultureel psycholoog Keyvan Shahbazi, voormalig (*) columnist van de Volkskrant, schrijver, Iraniër, vluchteling.

"Nu in 2021 moeten Nederlandse schrijvers onderduiken als ze een islam-kritisch boek schrijven. Een kritisch woord aan de talkshowtafel over de hoofddoek, wordt gesmoord met haatberichten en bedreigingen. Het zevenhonderd jaar oude boek van de Italiaanse schrijver Dante Alighieri wordt geschonden: de naam van de profeet Mohammed die in de hel brandde, moest worden geschrapt. Wie Mohammed-cartoons publiceert, moet in doodsangst leven. Afgelopen jaren is moord na moord na moord gepleegd op onschuldige Europeanen in naam van de profeet Mohammed en de islam. Linkse vrienden van me, waar houdt dit op? Wanneer stoppen jullie de islamkritiek te bagatelliseren als discriminatie en extreemrechts? Kritiek op de islam is opstaan tegen tirannie, is opkomen voor vrijheid. De vrijheid waar dit land op gebouwd is."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.