achtergrond

Geenstijl

Last night in Utrecht. Veganistisch restaurant gesloten wegens weigering QR-deurbeleid

Het bleef nog lang onrustig

Op een of andere manier heeft Europa zichzelf wijs gemaakt dat de TOESTAND een QR-samenleving rechtvaardigt, en gister was de eerste Nederlandse testcase met horeca-eigenaren die daar anders over denken. Het beste veganistische restaurant ter wereld Waku Waku te Utrecht van bijzonder fitte eigenaren Floris Beuker en Naphassa Parinussa, weigerde hun klanten bij de deur om hun digitale Hugo-pas te vragen. 

Daar dacht burgemeester uit de risicogroep Sharon Dijksma het hare van en droeg het restaurant op de deuren te sluiten. Dat weigerde de eigenaren en bleven in weerwil van DE WET gisteravond gewoon open. "Handhavers van de gemeente kwamen aan het begin van de avond langs in de zaak om de eigenaren nógmaals te vragen om te sluiten, maar ook toen weigerden ze. (...) Waar de politie in eerste instantie niet tot actie overging, vroegen ze de eigenaren op een gegeven moment toch om de sleutel van het pand over te dragen. ,,No way”, reageerde die ,,ik sluit zelf de deur om elf uur en dan ga ik weg”. De politie heeft dat verzoek ingewilligd. Even na 23 uur keerde de rust bij het restaurant terug."

Kortom, er iets niets ontruimd en het restaurant sloot uit 'eigen' beweging om 23:00 - een uur eerder dan nodig - de deuren. Nu rijst de vraag natuurlijk: WAT DOET HET RESTAURANT VANAVOND? Vandaag is het kort geding tegen het QR-beleid, maar die uitspraak laat natuurlijk even op zich wachten. Spannend allemaal.

Oh ja en er zaten demonstranten voor de deur. Meer beeld na de breek.

UPDATE: Politie vervangt sloten op deuren restaurant Waku Waku

Meer beelden uit een livestream

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.