achtergrond

Geenstijl

Man zegt VPRO op (met antwoord)(en een filmpje)

We willen niet bezem bezig blijven, maar dit is toch wel een geinig mailtje...

Beste VeePieErOo,

In de kwestie Kaag en dan met name in de nasleep bij en na het WOBverzoek van Geenstijl hebben jullie je verschrikkelijk gedragen. Jullie hebben trachten te voorkomen dat jullie exposed zouden worden als slaafs, kruiperig, likkerig richting Kaag en D66. Het trachten de openbaarmaking van jullie gedrag te verbloemen vind ik nog vele malen erger dan de propaganda die jullie voor Kaag graties hebben verzorgd in die docu.

Ik zeg mijn lidmaatschap van de VPRO, dat ik al bijna 40 jaar heb, begonnen tijdens mijn middelbare schooltijd met het Simplisties Verbond van Koot en Bie, nu op. Ik heb jullie altijd gesteund vanwege de prachtige ontregelende apolitieke TV en radio. Ook al was de VPRO altijd een links bolwerk, ik heb mij daar alle rechtse Minervabal nooit over geïrriteerd want jullie maakten gewoon goeie, serieuze dan wel humoristische apolitieke tv en radio. Maar kennelijk is het voor D66 vazal Vandermeulen toch te moeilijk om onafhankelijk VPRO te blijven. Vermoedelijk wacht hem een gemakzuchtig baantje onder de pluchen D66 baldakijn. Van der meulen moet weg, Vandermeulen moet aftreden. Dan kom ik misschien nog terug. 

Als jullie de VPRO willen redden dan moet je, hoe links ook, aan de kant van GeenStijl blijven staan. Zoals vroeger, met Wim T. Schippers bijvoorbeeld. Ontregelend en nodeloos kwetsend. Eigenlijk heeft GeenStijl de draad opgepakt waar de oude, echte VPRO helaas salonfähig dacht moeten worden, en knuffelig met een niksige, laffe, zijn kroonjuwelen verkwanselende partij als D66. 

Ik zal deze e-mail ongetwijfeld aan t verkeerde adres gestuurd hebben maar je zorgt maar dat ie aankomt bij de juiste afdeling. Ik verwacht binnen 10 werkdagen bevestiging van de opzegging van mijn abonnement. Mijn teveel betaalde lidmaatschapsgeld mogen jullie houden om Vandermeulen af te kopen.

Groet, 
[Naam bij redactie bekend]

Standaard VPRO opzegantwoord na de breek:

VPRO, 1995. Toen je nog neger mocht zeggen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.