Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kultureel-Histories Kijktiptoppik: 1971. The Year That Music Changed Everything

Progressieve lens op 50 jaar geleden zonder woke gewapper en met de naald in een goeie muzikale groef

Na langer dan ons lief is binnen zitten, hebben we alle streamingdiensten onderhand wel uitgespeeld. Maar langzaam beginnen er nieuwe producties te verschijnen die regenachtige zomeravonden kunnen vullen. Na een paar jaar van toenemende wook & wapper, wat resulteerde in diversiteit & depressie als ook de laagste kijkcijfers voor award shows ever ooit, plus een heerlijke rant van Bill Maher over het kaalgeslagen Nomadland van het levendige entertainment, lijkt de boel zich enigszins te normaliseren omdat drammen niet tot dollars leidt.

Althans. Zulks meenden we te proeven in 1971. The Year That Music Changed Everything op AppleTV+. In mei pas in de wekelijkse Mustwatch op NieuwNieuws getipt, nu al op GeenStijl! Geproduceerd door de makers van Amy, de fantastische tranentrekker over de cynische teloorgang van La Winehouse, bestaat 1971 uit samengestelde beelden van nieuws, interviews en privé-opnames over muziek en muzikanten in de winter van woede na de summer of love. De acht keer drie kwartier zijn duidelijk gemaakt in deze tijdsgeest, dus met veel focus op minderheden & mensenrechten, maar het laat vooral veel zien, zonder een belerende toon aan te slaan: Don't hate the black / Don't hate the white / If you get bit / Just hate the bite.

Aan het woord komen artiesten, producers, muzikanten, journalisten in (voornamelijk) Amerika en Engeland die voice-overen boven beelden die afwisselen tussen sociale onrust en opkomende culturele en muzikale genres, hun uitvoerders en hun aanhangers, van hippies en (reli-) sektes tot glamrockers en sekssymbolen.

De verhaallijn van de vroege jaren '70 is bekend (Nixon, Vietnam, demonstraties, staats- en revolutiegeweld, zwarte panters, homorechten) maar er zitten veel beelden, fragmenten en citaten in die je vermoedelijk nooit eerder zag. Zoals de gijzelsituatie en treurige afloop van de Attica Prison Riot enerzijds (43 doden), maar anderzijds ook kritische kwoots over de naïeve, door drugs gedomineerde wereldvrededromen van het flower power-idealisme waarmee de hippies hun eigen ondergang bijna net zo snel verzekerden als dat ze opkwamen.

Omdat er geen sturende saus overheen gegoten wordt, maar wel veel muziek (en privébeelden van bruine suiker gebruikende Rolling Stones), mag de kijker zelf kiezen of ie John Lennon nog steeds een revolutionaire sociale held vindt, of dat de dommige oppervlakkigheid van de chronisch boze Beatle toch best een hoog Diederik Ebbinge Stampvoet Gehalte heeft. Ook de hare krishna-koekebakkerij van George Harrison over Bangladesh heeft vijftig jaar later een sterk Erik van Muiswinkel Nie-Na-China-gevoel. 

De historische parallel tussen 1971 en 50 jaar later is dat morele verontwaardiging van alle tijden als ook vaak goedkoper dan grootmoedig is. Jongeren vinden oudere mensen stom, iedereen heeft liever vrede dan oorlog en oude ideeën worden vaak (maar niet altijd) ingehaald door nieuwe, betere ideeën: het zijn de geruststellende gedachten van de generationele vooruitgang. Net zo geruststellend als het besef dat de meeste oprispingen een hype zijn, een modebeweging op de catwalk van de tijdsgeest.

Dat neemt niet weg dat in de tijd van toen wel een paar serieuze sociale revoluties opspeelden die de vrijheid van het (afwijkende) individu vooruit moesten helpen. Racisme en homohaat werden in 1971 nog nauwelijks met rechten bestreden en ook de bevrijding van de vrouw was nog geen gelopen race. Op een soundtrack van onder meer Marvin Gaye, The Who, Gil Scott-Heron, Carole King, Aretha Franklin, Elton John, Lou Reed en T-Rex krijgen die bewegingen het ritme waarin onvolkomen of ontbrekende rechten in die tijd werden bevraagd, in tegenstelling tot de manier waarop ze een halve eeuw later en een postmoderne mores verder vooral worden overschreeuwd. Sylvana Simons mag zich dan in uiterlijke gelijkenissen tooien qua kapsel en kleding, ze is bepaald geen echte Angela Davis. Ze is de postmoderne plastic namaak, zoals de hele wook-beweging (en hun helper witjes) is een drammerig doch passerend modeverschijnsel zijn dan een dappere verzetsmacht.

Granted: ook in 2021 is racisme niet uitgeroeid, de homo niet honderd procent geaccepteerd en de positie van de vrouw niet vervolmaakt. Maar: anno nu zijn hun rechten, vrijheden en verworvenheden in alle westerse landen meer dan behoorlijk goed geborgd in wetgeving en de sociale moraal. In 1971 en de omliggende jaren was daarentegen echt nog een wereld te winnen voor zwarten in met name Amerika, voor vrouwen en homo's in het westen en voor het liberale individu in het algemeen. Dat kunst, cultuur en muziek destijds voor echte omwentelingen hielpen zorgen tegen oude (politieke) machten & oude (christelijke) moraal, geeft de kijker anno heden eigenlijk best een goed gevoel over die terechte progressie. En dat allemaal zonder schuld en zonde aangepraat te krijgen, maar wel opgeluisterde door een dikke soundtrack van onsterfelijke muziek . 

Behalve John Lennon dan, dat blijft een afgrijselijk eendimensionaal schertsfiguur. Maar verder is 1971. The Year That Music Changed Everything een heerlijke langspeelplaat van toen de kunsten en hun makers conformisme nog niet met rebellie verwarden, omdat er in 1971 nog echte werelden van vrijheid en rechten te winnen waren, in tegenstelling tot het 2021 waarin men aan doodgesubsidieerde dogma's van drein en diversiteit vastklampt. Alleen al als perspectief daarop is 1971 een geruststellende aanrader: vroeger werd alles beter.

100 critics/70 audience op de tomatenmeter. Te zien op AppleTV+ of zelf opzoeken via digitale bootleg-persingen.

Maher over het pretverlies van de entertainment-industrie

Reaguursels

Inloggen

OK boomer.

kibbesoeb | 21-06-21 | 09:49

Zware overschatting van het effect van muziek, uitgesproken door quasi-filsosofen, quasi-sociologen, luchtfietsers en nepprofeten. Het is herinterpretatie van het verleden op basis van het gevoel van vandaag, het is de invloed van het Woke-denken, het is het begrip 'intersectionality' plakken op de gebeurtenissen van toen. Het gaat ook helemaal niet over muziek, het gaat specifiek over de popcultuur, je weet wel dat thema waar veel dikke boeken over geschreven worden om dat gevoel van nostalgie vast te kunnen houden.

Schoorsteenveger | 21-06-21 | 09:41

Ik adviseer de docu over CREEM magazine ('America's Only RocknRoll magazine') en de schrijfsels van Lester Bangs.

Asteroid-B612 | 21-06-21 | 02:19

Daar ging je echt voor naar de bioscoop. voor weinig.

rijfkoek | 21-06-21 | 02:03

Wat een lijst. En niet van die Marvelellende waarin een superheld met blauwe stralen uit zijn ogen de ‘baddies’ verpulverd.

Risingson | 21-06-21 | 07:28

1971 ... toen de lucht nog schoon was en de sex vies.

R2fu**D2 | 21-06-21 | 00:07 | 1

Nope, toen was de lucht vies. Smog

Hemmenaar7 | 21-06-21 | 00:28

Ik ben blij dat ik de muziekjaren 1960 tot 2000 live heb kunnen meemaken. Daarna is alles rap downhill gegaan.

UncleAlbert | 20-06-21 | 23:24 | 3

In2021 wasi k student met een uitwonende beurs en vrat per week voor 5 gulden ofzo. Ook geen geld voor naar de kroeg in het weekend. Eindhoven, Stratums Eind een keer bezocht met 9 gulden op zak. Om 22.00 uur op de fiets weer richting mijn kamertje. Buiten mijn stereo weinig leif meziek meegemaakt, maar er wel echt van genoten. Man, man, man, wat was dat uitgaansleven aan mij voorbij gegaan. En dat als HTS-er electro in een studentenhuis met 6 sociale academici. Afzien dus, maar veel geleerd over dit tuig. En in niet in het minste over muziek.

rijfkoek | 21-06-21 | 02:29

Dus u bent een hoogbejaarde jongere?

Rest In Privacy | 21-06-21 | 09:39

“Plat gesubsidieerde kunstwereld” Precies dat. Ik vroeg mij al af waarom niet veel meer filmmakers de kansen die Netflix biedt aangrijpen. Zo platgesubsidieerd dat ze de nieuwe mogelijkheden al niet eens meer zien zelfs wanneer deze met trompetgeschal hun huiskamers binnen komen denderen

BASinnic | 20-06-21 | 23:13

Dat was de tijd dat muziek nog niet langs etnische lijnen liep.

Henk1955 | 20-06-21 | 23:04

Ja hallo. En 1988 dan. De second summer of love ?!

Dr.Hermannes | 20-06-21 | 22:41

50 jaar geleden op 15 mei 1971 lieten de eigenaren van Radio Veronica een bom ontploffen op het schip van hun concurrent Radio Noordzee..

Colin.Fart | 20-06-21 | 22:27
-weggejorist-
Eroticneurotic | 20-06-21 | 22:15 | 1

Doe mij dan '74 maar.

www.youtube.com/watch?v=HeuSG5GAFHU

Is dit de kroeg trouwens? Want ik hoorde vandaag een epische opmerking tijdens de laatste ronde van de F1, en die wil ik jullie niet onthouden.

GKJP | 20-06-21 | 22:07 | 1

Rory, een van de beteren; deed ooit auditie (in Rotterdam, De Doelen, tijdens rehearsals) bij de Stones. Goeie kans dat ze in de maanden daarvoor dit album van hem hoorden...

Tierelier | 20-06-21 | 22:35

Ik vond het een onderhoudende serie maar miste wel heel erg de zelfreflectie bij de geïnterviewden ‘van kleur’. Volgens mij heb ik welgeteld één keer iemand gehoord die heel vaag opperde dat de problemen van zwarte Amerikanen misschien eventueel wellicht ook een klein beetje op hen zelf zijn terug te voeren.
Verder vind ik het nog steeds een slechte zaak dat sinds de jaren ‘60 de jeugd - die nog niets weet, snapt of kan - tot de maat der dingen is verheven, iets dat in deze serie telkens wordt benadrukt. De makers geven de ‘eer’ daarvoor aan de artiesten terwijl de werkelijke verantwoordelijken de bedrijven waren die in jeugd en met name jeugdcultuur een hele nieuwe markt zagen die naast muziek ook kleding, gadgets, activiteiten en andere modegevoelige zaken bevatte.

Hetze Haatstra | 20-06-21 | 22:04

In 1971 was ik fan van Peter Green met zijn Fleetwood Mac, van Rory Gallagher, en nog wat andere blues/rock muzikanten.

1971 was ook het jaar waarin Slade als een komeet opkwam, 3 of 4 jaar enorm succesvol was, en daarna als een nachtkaars is uitgegaan. Ik vond het destijds niet veel soeps, maar toen ik een jaar of 8 geleden in de UK op mijn hotelkamer tv zat te kijken, viel ik in een documentaire over Slade. Als je dan al die nummers weer hoort, de vroegere bandleden erover hoort praten, ja, dan moet ik toch toegeven dat het allemaal helemaal niet zo slecht was. Die jongens konden wel wat. Ik zou hier eigenlijk Coz I luv you moeten laten horen, want die was echt van 1971, maar mijn favoriet is Look wot you dun, van begin 1972.

Ik herinner me nog hoe Dave Hill vertelde dat hun muziek, pretentieloze feestmuziek, in de VS niet echt aansloeg. Hill zei dat praktisch iedereen in de VS leed aan een groot trauma vanwege Vietnam. Zal hij destijds wel goed aangevoeld hebben.

www.youtube.com/watch?v=-QlsqyxUkro

Dr_Johnson | 20-06-21 | 22:00 | 5

Gudbuy T'Jane dan, geweldig nummer.
Hhaaa!

Tierelier | 20-06-21 | 22:57

Fleetwood Mac was heel aardig, Gallagher weer veel beter maar wat de Stones dat jaar neerlegden met Sticky Fingers is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid sowieso een icoon van de jaren zeventig en highly likely hun beste album ooit. Kantje B net iets beter, omdat alle nummers daarop van de Glimmer Twins zijn. En omdat het alle vijf grotendeel overlooked juweeltjes zijn.
Gek genoeg had ik het album pas twee jaar later (gekregen, samen met The Dark Side of the Moon), maar sowieso naar die kwaliteit bijna en passant luisteren in de seventies was dus gebruikelijke usance en dat realiseer je nu pas echt goed, (b)lijkt.

Je ziet het pas als je het door hebt...

Leuk artikel, van Rossem; senk joe!

Tierelier | 20-06-21 | 23:16

Ik hou het op Hot Rats van Frank Zappa, was 1970, maar goed, beter vind je het niet.

Maf Ketel | 21-06-21 | 11:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien a bold statement, maar Purple Rain van Prince maakt de zeventiger jaren nogal overbodig.
youtu.be/TvnYmWpD_T8

Ichneumonidae | 20-06-21 | 21:59 | 2

I don't think so. Het gekweel van die dwerg kunnen we missen als kiespijn.

Asteroid-B612 | 21-06-21 | 02:22

Had dit niet gewoon onder het kopje "promo" moeten staan?

PeterMills | 20-06-21 | 21:57 | 1

Nee. Want dan had het wel onder promo gestaan.

Van Rossem | 20-06-21 | 22:21

Leuk. Een oude lullen topic.

Sexopolis | 20-06-21 | 21:57 | 1

Hé, een jonge lul die ook weer eens niets heeft toe te voegen. Hoe kenmerkend voor de jonge generaties.

polderslootje | 20-06-21 | 22:33

Meegemaakt, drugs waren illegaal en nog steeds, vrijheid van t bekende verder weg dan toen.

ademende aarde | 20-06-21 | 21:56 | 1

Links faciliteert vandaag de dag import van islam en dat soort intolerantie. Links was in de jaren 60 de promotor van vrijheid, feminisme, topless op het strand. Helaas is woke nu de standaard van links en gaan al onze vrijheden de riolering in als je op D66, CDA, Denk, Volt, GroenLinks, PvdA, PvdD en de VVD stemt. Ik zeg; wordt wakker, Nieuwe verkiezingen.

polderslootje | 20-06-21 | 22:45

Bureaustoel is weggevallen.

Gemankeerde | 20-06-21 | 21:54

Het bewijs dat de jaren zestig geen bevrijding van iedereen was, maar een bevrijding van enkel het heel aantrekkelijke deel v/d samenleving is muziek.

ELKE vrouw valt voor een muzikant met succes.

Nou kan je zeggen dat dit een frustratie van mij is maar ik ben veel te oud om me daar nog druk over te maken. Maar is er nou helemaal niemand die vragen stelt bij de totale beschikbaarheid van werkelijke elk seksueel verlangen voor een succesvolle muzikant?

Nee, het moet koste wat kost ALLE mannen in schoenen geschoven worden geschoven. Zelfs die hele #Metoo-beweging begrijpt het niet: Repeal the sixties.

omanders | 20-06-21 | 21:51 | 1

"When you're in a rocknroll band, boasting about sexual conquests is like boasting about turning on the faucet and finding water" - Paul Stanley, KISS

Asteroid-B612 | 21-06-21 | 03:42

Ja, allemaal meegemaakt. In 1971 was ik al een paar jaar a/h werk . En wat zag ik de achterstelling en onderdrukking van de zwarten in de USA goed, en wat was ik vóór MLK en nog veel meer. Wat hield ik van de 'zwarte' muziek. (Nog steeds) Maar .die hele racistische woke shit die er nu gaande is tegenover iedereen die geen gewenst kleurtje heeft, en niet de juiste mening heeft, is een giftig explosief geheel dat hopelijk snel zal imploderen.

Zwizalletju | 20-06-21 | 21:45 | 1

Dat BLM gezeur lijkt wat op z´n retour.
Net als Metoo.
Goede zaak.

jaja | 20-06-21 | 21:47

Het "afwijkende individu" waar men vroeger voor opkwam was doorgaans iemand die onderdrukt werd vanwege zijn/haar/het/blob gedrag, geaardheid of mening. Nu komt men op voor "afwijkende individuen" die de onderdrukking van dezelfde groepen wil voortzetten. En degenen die voor hen opkomen zijn vaak nota bene dezelfde personen, of komen in elk geval uit dezelfde ideologische hoek. Het kan verkeren...

Muxje | 20-06-21 | 21:43

In 1971 werd de eerste vibrator zonder verlengsnoer op de markt gebracht.
De vrouwtjes werden er wild van.
Nee gelul, deze heb ik verzonnen...

jaja | 20-06-21 | 21:42 | 4

@MargauxGrandCru | 20-06-21 | 21:49:
Dat weet ik niet.
Wat ik wel weet is dat de vibrator door een Engelse arts is ontwikkeld om vrouwen te genezen van hysterica.
En dat werd toen als een ziekte gezien.
Alle vrouwen zijn hysterisch..

jaja | 20-06-21 | 21:57

Zal wel gelul zijn ja. Had je voor die tijd vibrators met verlengsnoer? Welnee, welke gek gaat vibrators met een verlengsnoer op de markt brengen terwijl je al kunt volstaan met een ratatouillepakket?

Ichneumonidae | 20-06-21 | 22:20
▼ 1 antwoord verborgen

"Te zien op AppleTV+ of zelf opzoeken via digitale bootleg-persingen."
Het is zover. Ik word oud.

All_yall | 20-06-21 | 21:37 | 1

En dat terwijl ik dacht nog lekker hip en relevant te zijn door steeds minder tv te kijken. Komt een computer- en telefoonboer ineens met eigen tv-producties.

All_yall | 20-06-21 | 21:46

1991: The Year Punk Broke.
Ook een aardige documentaire.

RickyLaRue | 20-06-21 | 21:33

Tsja, in 1971 was ik nog niet geboren, maar... heb wel veel popmuziek uit de zestiger en latere jaren beluisterd. Daar zaten prachtnummers bij.
Ik mag het doen met Baby Shark Dance, wel 8,1 mld views.
Als keestelpro dit nog mocht lezen, dan moet hij deze maar aan mij opdragen, haha.

Ichneumonidae | 20-06-21 | 21:31

1971, was dat niet het jaar dat die verschrikkelijke 'Eagles' hun intrede deden...? Met hun 'Hotel California'... burp

Zenzeo | 20-06-21 | 21:31 | 1

Nee.

Von Knarrenstein | 20-06-21 | 23:40

1971 was het jaar waarin Jim Morrison overleed. The Doors zijn één van de beste bands ooit, en Morrison een legendarische showman. Dat is het eerste waarin ik denk bij 1971.

Toos Bevergeil | 20-06-21 | 21:28 | 5

@Zwezerik | 20-06-21 | 21:59: Haha. Ga ook wel eens kijken bij Chopin, die ligt ook op Cimetière du Père-Lachaise.
Dat is dan het cultureel momentje, maar ja, er is nooit iemand en blowen, ho maar.

Ichneumonidae | 20-06-21 | 22:02

@Ichneumonidae | 20-06-21 | 22:02:
Oscar Wilde ligt er ook. Daar kun je een goed glas op drinken. Als je wilt kun je helemaal van het padje het kerkhof af komen.

SterF... | 20-06-21 | 22:07

@SterF... | 20-06-21 | 22:07: Klopt ja, daar liggen vrijwel altijd bloemen. Als ik er ben en daar wat zit te navelstaren sla ik altijd m'n fles mezcal aan, niet omdat hij dat zoop, maar ik wel.

Ichneumonidae | 20-06-21 | 22:09
▼ 2 antwoorden verborgen

1971 was toch
Eppo Spaargaren
Sandra & Andres na nana doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg?
Goed joh, ooeoeh
Pollens, peut nerveux
Churby churby cheek
Woodstock
Jimmy Hendrix deaud
Militairen mogen lange haren dragen
Manuela
Non non rien changé

Nieuwe echtscheidingswet, duurzame ontwrichting was genoeg.

Twee Jeetjes | 20-06-21 | 21:23 | 1

Die laatste zin is exact waarom ik zeg: Repeal the sixties.

omanders | 20-06-21 | 21:31

En dan te bedenken dat Paranoid van Black Sabbath al uit was...

SterF... | 20-06-21 | 21:22 | 1

Keihard de speakers aan. Mensen waren toen nog normaal gek.
youtu.be/0qanF-91aJo

Ichneumonidae | 20-06-21 | 21:36

Met een lange neus tang?

BrutusBosch | 20-06-21 | 22:02

Jaren 80. Boy George. Leuke muziek. Zeer bijzondere uitstraling. Ik vond er nooit wat van. Ik vond er niet meer van, dan dat hij een bijzondere verschijning was. Dat was hij. Nu wordt alles verrot zwaar aangezet met acceptatie en blablablabla. Destijds had ik er helemaal geen mening over. Hij was gewoon iemand die lekker zichzelf was. Ik wil een tijdmachine.

Leptob | 20-06-21 | 21:10 | 1

Bovendien een mooie stem.

uisge baugh | 20-06-21 | 21:29

Wat een mooi jaar om geboren te worden...

Bill le Koek | 20-06-21 | 21:04 | 2

Nee,
Toen is mijn zusje geboren en is een rotwijf.

jaja | 20-06-21 | 21:17

Ibrox Park. aarbeving Toscane, tornado's Mississippi, polio in Staphorst, Papa Doc wordt Bebe Doc, Opening Flevohof, staat Bangladesh, Pentagon documenten Vietnam, Sojoez 11, dood Jim Morrison, Bahrein en Quatar onafhankelijk, doden bij opstand Attica, brand hotel Eindhoven, laatste vaart Holland Amerika lijn.

Best een kutjaar.

Wel eerste microchip.

(en ja, even van Wiki gehaald)!

Lorejas | 20-06-21 | 21:32

Prachtig stuk. Smullen!

guile | 20-06-21 | 21:02

Goddam' hippies!

WasHetMaarMakkelijk | 20-06-21 | 21:00

Lennon was wel te pruimen als muzikant, maar als "activist" was hij inderdaad onuitstaanbaar. Een zak over zijn hoofd trekken als statement tegen fascisme? Mafkees. Gebruikte te veel drugs destijds en Ono was ook een slechte invloed met haar radicale trekjes.

UnderTheDevil | 20-06-21 | 20:56 | 1

Woman is the nigger of the world, if you don't believe it take a look at the one your with..... Power to the people....... War is over if you want it, Merry Cristmas and what have you done? Give peace a change.... etc. Zo'n beetje de enige popster die zich uitsprak over establishment, een politiek activist.

ger1306 | 20-06-21 | 21:48

vooral muziek heeft zwart en blank samengebracht, helaas is de destructieve kracht van muziek net zo groot.

Mr_Natural | 20-06-21 | 20:56 | 1

Kom je net uit de synagoge of zoiets, met je maffe geleuter?

Ichneumonidae | 20-06-21 | 21:49

Jaren 60/70/80 muziek. Het is was één grote mix van blije zwarte en blanke muzikanten. In de jaren 90 namen computers het over. Was eerst ook nog best leuk en zwart/blank. Een jaar of 20. En nu? Alleen maar van die kutrappertjes op monotone tonen. Gadverdamme. Allemaal dramatische klanken. Ergens in de jaren 80/90 stonden wij te feesten op jaren 70/80/90 muziek. En ging iedereen lekker helemaal los. Als ik zie hoe het jonge volk een beetje het hoofd laat hangen en beetje wappert met de handen op kuttonen van Lil Kleine en andere randdebielenrappermongolen dan vraag ik mij alleen maar af: waar is de muziek gebleven. Gelukkig hebben we hier hopelijk snel weer tentfeesten met goede coverbands die altijd de stemming er weer in weten te krijgen met muziek uit de vorige eeuw.

Leptob | 20-06-21 | 20:51 | 6

@Airfryer | 20-06-21 | 20:55: wat mij opvalt, is dat de huidige jeugd hier juist helemaal into 70's muziek is. Schijnt namelijk veel op YT en tiktok bij filmpjes gebruikt te worden.

Bataafje | 20-06-21 | 21:10

Goed statement. Helemaal mee eens.

Portnoy | 20-06-21 | 21:10
▼ 3 antwoorden verborgen

weggejorist? omdat ik aangaf dat de audio mix zeer goed is? lijkt me redelijk belangrijk bij een docu over muziek.

MediastadInwoner | 20-06-21 | 20:49 | 2

Vanwege de smiley.

letopuwzaak | 20-06-21 | 20:51

Huisregels. Joris vindt emoji's niet leuk.

Lorejas | 20-06-21 | 21:35

"Bath with a toaster"
Haha.
Bill Maher is geweldig.

RickyLaRue | 20-06-21 | 20:49

Als The Velvet Underground er niet in voorkomt kan het nooit veel zijn.

Conan de Rabarber | 20-06-21 | 20:47 | 20

Hier ook als favoriete bands VU en FZ and the MoI! Tenminste... gedurende m'n middelbare schooltijd.
Heb Nico nog een keer live gezien in Groningen. En na het concert moest ze langs me lopen om naar de kleedkamer te gaan. Ze bleef bij mij staan en zei: "Thank you for coming!" Waarschijnlijk omdat ik zo m'n best had gedaan om me in dat underground sfeertje in te leven en blijkbaar helemaal de goede golflengte te pakken had. En ik met m'n 18 jaar of zo en zo stoned als honderd garnalen wist niet wat ik terug moest zeggen......

Aristotalloss | 20-06-21 | 21:32

@Aristotalloss | 20-06-21 | 21:32: Was ook wel een beetje awkward: zij volgens mij al dik in de veertig of misschien al wel voorbij de vijftig. En vijftien of meer jaren heroïnegebruik... daar was ze ook niet knapper van geworden. En ik dus een blue ventje van achttien of zo...

Aristotalloss | 20-06-21 | 22:03

Pfff... VU een keer gezien, moest ik helemaal voor naar Rotjeknor maar ja. Er stond best wel een rij bij de drank dinges, dus ik denk doe tegelijk maar ff 8 biris..4 voor mij en 4 voor mijn amigo, anders sta de hele avond hier in de rij wortel te schieten. IS HET ALCOHOL VRIJ "BIER" !! Op personal orders van Ome Lou nota bene ! Geen alcohol. Ik denk gvd jij schrijft nrs over heroine en S&M, trafo's en dat soort shit, maar ik mag geen biri slurpen ? BOE ! Trouwens het optreden klonk zo perfekt, ik had netzogoed thuis de LP's kunnen draaien.

Asteroid-B612 | 21-06-21 | 03:49
▼ 17 antwoorden verborgen

John Winston ONO Lennon... Okay Van Rossem, ik begrijp je punt.

MickeyGouda | 20-06-21 | 20:47 | 9

@Conan de Rabarber | 20-06-21 | 21:45: Hier de hele Woodstock set van Canned Heat. Geweldige band: 1x snotneus op gitaar, 1x nerd op gitaar, totale mafkeef op bas. Obese zanger. En mogelijkerwijs de beste act op Woodstock:

www.youtube.com/watch?v=RKsgXHuZaaY

omanders | 20-06-21 | 21:53
▼ 6 antwoorden verborgen

@uisge baugh | 20-06-21 | 21:04: Nog steeds pas een jaar getroiuwd?

omanders | 20-06-21 | 21:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Na 1971 ging het in rap tempo down the drain met de muziek. (o.k. boomer)

uisge baugh | 20-06-21 | 20:42

Heerlijke herinneringen aan de 70ers..... de bloeitijd mijns levens.

MoslimMolen | 20-06-21 | 20:39

Jammer, kan het nog niet bekijken.

letopuwzaak | 20-06-21 | 20:39

Apple TV, pfff. Dat heeft echt niemand.

Wiezewalakristalix | 20-06-21 | 20:38 | 1
-weggejorist-
MediastadInwoner | 20-06-21 | 20:37 | 1

Goddomme wat een goed jaar!!!

pibasso | 20-06-21 | 20:36

1971 RIP Duane Allman.

En de Bietels waren in 1967 al klaar met de laatste van hun enige 4 goeie cd's. Dus.

Schwanzeleber | 20-06-21 | 20:35 | 2

Sgt. Pepper was een flop.

Mr_Natural | 20-06-21 | 20:50

Apple+?

Baardvansinterklaas | 20-06-21 | 20:34

Ouderwets. Mis de autotune.

RickTheDick | 20-06-21 | 20:34

en dan te bedenken dat 1967 het beste jaar qua muziek was.

Glasgow Argus | 20-06-21 | 20:34 | 1

Denk inderdaad dat hoogtepunt van creativiteit toch meer in de 2e helft van de sixties lag. In '71 was de weg naar beneden al weer ingeslagen, hoewel er natuurlijk nog steeds mooie muziek werd gemaakt.

UpdateAvailable | 20-06-21 | 21:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen