Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GS SchoolTV, aflevering: opa en oma leggen uit wat 'NPO Radio' is

Een NPO-radioluisteraar in het wild

Hallo kinders van de generatie hersenverweek.

Vandaag gaan opa en oma het met jullie hebben over bezuinigingen bij de NPO-radio. Nu zullen jullie wel denken: 'Wtf is radio?', maar dat leggen opa en oma allemaal uit. Vroeger, toen opa en oma jullie leeftijd hadden, bestond er nog geen podcast. Of internet. Of zelfs maar commerciële televisie. De nieuws- en entertainmentvoorziening was volledig in handen van de overheid zodat de burgers op de juiste wijze konden worden gehersenspoeld via massamedia. Daarom was vroeger ook iedereen zo achterlijk links omdat men nou eenmaal niet beter wist want de massamedia vertelden veel maar beslist geen waarheden. 

Voordat de televisie (dat kennen jullie wel, soort van Netflix maar dan zonder dat je zelf mag bepalen wanneer je wat mag zien) bestond was er alleen maar radio. Radio is een soort van podcast, alleen moest je er wel voor klaar gaan zitten want je  kon het niet downloaden of streamen wanneer jou dat uitkwam, de NPO bepaalde wanneer jij iets moest gaan luisteren. In de tijd van opa en oma, die beiden al ver voorbij de 177 zijn, was  radio enorm populair. Wat niet zo gek is want er was niks anders. Inmiddels is radio ingehaald door tv, internet, podcast, eigenlijk door alles maar bestaat het medium radio wel nog steeds. Waarom weten oma en opa ook niet echt, want alleen mensen in de leeftijd van opa en oma en mensen die geen keuze hebben (comapatiënten, overledenen, dementen, ernstig verstandelijk gehandicapten) luisteren nog radio. Maar bij de NPO doen ze nog altijd niet aan waarheden en blijven ze dapper volhouden dat heel Nederland graag radio luistert. Dat is opzich al heel ver van de werkelijkheid afdwalen, nog veel gekker is het dat de NPO uitsluitend radio maakt waar zelfs die comapatiënten, overledenen, dementen, ernstig verstandelijk gehandicapten gillend voor wegrennen. 

Zo is er Radio 1. Dat is een 'nieuwszender' met 'het nieuws van alle kanten'. Het komt er op neer dat Radio 1 de hele dag links en bevooroordeeld nieuws laat horen, vaak heel vaak voortdurend onderbroken door 'sportupdates' omdat ze bij de toch al zo gevaarlijk gek van de waarheid verkerende NPO denken dat 'sport' ook nieuws is. Dat 'nieuws' wordt dan via verschillende 'programmaformats' gebracht. In de ochtend bijvoorbeeld is er een programma met een boze linkse christelijke deugmevrouw die 'het nieuws van de dag' laat bespreken door een 'mediaforum'. Dat 'forum' bestaat uit door een deugcommissie goedgekeurde reeks oude blanke linkse mannen of types die eigenlijk elke dag al hinderlijk aanwezig zijn in de media en hoofdredacteuren van couranten en Paul Römer (een hypocriete, moralistische multilul). De mensen in dat forum zijn het altijd volledig met elkaar eens, hun boodschap is eigenlijk altijd 'Geenstijl, Wilders, FvD en rechts zijn stom' en verder vinden ze vooral zichzelf ontzettend belangrijk. 's Avonds zijn er nieuwsradioprogrammaformats die er al waren toen jullie opa en oma nog geboren moesten worden, maar omdat seniele gehersenspoelde burgers nou eenmaal niet aan modernisering doen en geen afscheid kunnen nemen van hun stokpaardjes zijn die formats er nog steeds. 

Verder is er Radio 2, dat is wat vroeger Radio 3 was met exact dezelfde DJ's en exact hetzelfde publiek maar nu zijn ze allemaal in de 50 in plaats van in de 20. Radio 3 is heden ten dage 3FM, maar dat is voor 'jongeren' en HAHAHA er luisteren dus helemaal geen 'jongeren' naar de radio omdat 'radio' voor hoogbejaarden is. Naar 3FM luistert daarom al jaren en jaren en jaren geen hond, echt nul komma nul luisteraars, en daarom hadden ze die zender al jaren en jaren geleden moeten afschaffen. Maarja: NPO, dus het tegenovergestelde van alles wat realistisch is. 

Er is ook nog een zender met klassieke muziek (voor opa's en oma's die zelfs de klassieke CD's bij de Kruidvat niet meer kunnen vinden) waar gesjeesde omroepmedewerkers wikipediapagina's over componisten oplezen en voor de rest weten ook opa en oma het niet want opa en oma zijn dan misschien oud en seniel en stinken naar Jan Slagter maar dat betekent niet dat opa en oma zo weinig grenzen kennen aan hun radioluisterbereidheid dat ze van die urban rap hiphop spoken word gesubsidieerde Topnotch-shitzooi als FunX gaan luisteren. 

Zo, nu weten jullie wat radio is en wat het begrip NPO betekent. Daarom kunnen jullie nu zelfstandig begrijpen waarover dit artikel gaat, hoe het kan dat een al jaren onbeluisterde radiozender als 3FM (nogmaals: nul luisteraars) wel bezuinigingen krijgt maar geen genadeschot in het achterhoofd, hoe het kan dat de NPO maar blijft geloven dat het ooit 'jongeren' zal bereiken (met radio, LOL)  en waarom het 'nieuws' over de NPO die voor de honderzeventienmiljoenste keer weer iets gaat aanpassen bij de geriatrische afdeling radio überhaupt wordt gezien als nieuws: omdat Nederland nou eenmaal tsjokvol zit met bejaarden, comateuzen, senielen, dementen, doden, zombies en verstandelijk ernstig beperkten. En hersenverweekten zoals jullie. 

Nu gaan opa en oma een gave podcast luisteren. Daarna de MAX Vandaag-puzzel onderkwijlen.

Reaguursels

Inloggen

Met gebruik van een fm-antenne op t dak klinkt radio altijd beter.

Pieterman | 29-05-21 | 13:08

Jurgen vd Berg is een vreselijke deugende vent en ze draaien teveel muziek. Nieuwsinhoudelijk winnen ze het van BNR maar bij muziek switch ik voor straf naar Bas van Werven. Is als persoon veel fijner om naar te luisteren.

Ghislaine Plag overleef ik wel. Zolang de gasten en onderwerpen niet overdreven deugen. Ze is in 15+ jaar eigenlijk niks meer gegroeid in haar vak. Dat is wel opmerkelijk.

Van Natasja Gibbs (gewoon BLM activist) en Patrick Lodiers (extreem links lullen, extreem rechts vullen) moet ik kotsen.

Tijs vd Brink kan ik wel waarderen. Argos ook. Jort Kelder zijn podcast waardeer ik. WNL op zaterdag/opiniemakers ook prima. Langs de Lijn op zondag in de auto is prima.

Alles bij elkaar is er best wat goeds te vinden op radio 1.

Oja en podcasts kunnen best verfrissend zijn. De moord op Patrick. De Deventer Mediazaak. Dat soort verhalen. Luister op die manier ook graag ff column van Marianne Zwagerman bij BNR en de mooiste stem van de radio en op zeer respectabele leeftijd: Bernhard Hammelburg (column + BNR de Wereld).

Ouwe Jood | 29-05-21 | 10:50

Radio is niet dood, het ruikt alleen een beetje raar.

robot from 1984 | 28-05-21 | 22:02

Het gaat alleen nog maar over bedrijven die willen deugen, deug mevrouw Matroos doet de vragen.
En over huizen die er niet zijn, maar heel veel moeten er komen van NPO en vooral sociale woningen zeg maar voor gratis wonen
Ik zou wel weer eens een nieuw soort Ronflonflon met Jaques Plafond willen.
Neen geen rapper die leuk en stoer wil doen met opzeg "muziek" en opzegt dat alle blanken niet deugen. Rappen is voor mij boze zwarten muziek, zeg ik het goed ?
Het mag nooit vrolijk zijn.

G.M.I.M. Pet | 28-05-21 | 20:53 | 1

Mevrouw Matroos zit bij BNR, geen NPO. Maar scheelt qua 'kleur / toon' weinig. Dus begrijp de verwarring.

MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:25

Oom Bert, is er ook nog zoiets als "Radio 5"?

Baron van Baesweiler | 28-05-21 | 20:50 | 3

Ja, Radio 5 klinkt nu als Radio 2 van een jaar of 15 tot 25 geleden. En Radio 2 als 3FM van toen.

MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:27

@MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:27: Ah ja. En leg dan de kinderen maar eens uit dat radio 5 vroeger alleen op de AM te beluisteren was. "AM is een soort Spotify, maar dan met een belabberd geluid. Gelukkig hoefde je niet extra te betalen voor Radio 5, maar het zat gewoon in het NPO-basispakket waar je dan "omroepbijdrage" voor moest betalen. Een soort van verplicht abonnement."

Baron van Baesweiler | 29-05-21 | 12:26

3FM is bad news

Pieterman | 29-05-21 | 13:09

John Peel die in de jaren 80 wekelijks bij de VPRO en radio programma had met de meest uiteenlopende alternatieve, pop,punk en garagebands, heb er nog wat shows op cassette staan, poah

GuruOuwehuru | 28-05-21 | 20:38

Ik heb deze maand mijn oude buizentoestel (1964) weer in ere hersteld.
Wat blijkt?
Er is nog steeds veel middengolf AM: Commercieel (popmuziek) maar ook BBC 5 (nieuws en sport).
Er bestaat nog steeds lange golf: BBC 4 (cultuur) en RTL (Franse versie van BNR)
Er is nog steeds veel korte golf. Chinees, Koreaans, Roemeens en nog veel meer.
Wat is er verdwenen? De hele NPO en Radio Veronica (op 192 m zit nu een Hindoestaanse zender)!
Wat bestaat er nog? Radio Caroline! Kom er maar in, voormalige hippies!

JvanDeventer | 28-05-21 | 20:13 | 3

BBC gaat ook helemaal van de AM. Dus geniet nog even van dat prachtige geluid. Natuurlijk kun je alles in goede kwaliteit via je internet verbinding of 4 / 5G beluisteren. Maar ja, dan gaat het niet via 'de lucht'. En dat voelt toch net wat 'echter weet je wel? Neeeee, ben geen ouwe lul!

MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:35

@MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:35:
Natuurlijk kun je veel zenders ook op het internet vinden. Maar dan moet ik naar mijn vaste computer (heeft wel goede geluidsweergave met 2 losse speakers) en dan zit ik vast aan één plaats. Die radio is een tamelijk klein tafelmodel dat je zó ergens anders neerzet (ferrietantenne ingebouwd) en dat geeft veel meer flexibiliteit. De weergave is heel goed, o.a. omdat de kast van het toestel mooi meeresoneert. Ook is het analoge afstemmen veel leuker dan 1 zender op het internet opzetten. Juist bij dat afstemmen kom je nog wel eens iets nieuws en verrassends tegen.
Niets mis met computers en wrijfdoosjes, maar die ouwe radio's waren minstens zo leuk.

JvanDeventer | 28-05-21 | 23:52

op een buizenradio uit 1964 zit bijna altijd ook gewoon FM hoor. Maar ik kan mij je toevlucht tot AM-banden wel voorstellen overigens.

Museveni | 29-05-21 | 08:56

Ben opgegroeid met Paulus de Boskabouter, maar ook met Sweet Sixteen, Testbemanning en G.B.J. Hilterman. Radio was in die tijd belangrijk voor ons, we gadden geen TV, geen telefoon en we wisten (nog) niet wat een computer was.
Het was de tijd van de verzuiling, je wist wat je zou horen bij de VARA, de KRO, de NCRV, enz. Met de TROS kwam ook de vertrossing, gelijkschakeling en volkomen debilisering van het aanbod.
Luister nu nog vaak naar Radio4, tenzij het van die afschuwelijke modern-klassieke muziek is, dan gaat hij op een commerciële - behalve voor nieuws en filemeldingen.
Thuis wil ik nog wel eens rondfietsen langs internetradio's - en dat is soms verrassend goed. Maar de NPO maakt er inderdaad een zootje van, net als van de TV.

L.E. Raar | 28-05-21 | 20:07 | 1

Komt me bekend voor. We hadden ook geen TV noch telefoon. Ik heb nu een leuk toestelletje waarmee je van alles kunt: FM, DAB+, Internet... Ik luister ook vaak naar radio 4, maar wat je zegt: er is vaak moderne muziek die ik niet kan pruimen, én er wordt er enorm op geouwehoerd, eindeloze interviews met solisten etc. (behalve na 24:00 uur, dan is er alleen muziek). Dan schakel ik over op NDR Kultur of op Radio Classique. Of anders naar Bayern Klassik, dat is het voordeel van een internetradio, de keuze is enorm.

Naar podcasts luister ik nooit, ik heb geen zin om 20 minuten te gaan zitten luisteren wat ik in 2 minuten had kunnen lezen, daarom kijk ik ook haast nooit naar praatprogramma's, de dichtheid van interessante informatie is zo gering dat ik mijn tijd wel beter kan besteden. Slechts een enkele keer vind ik dat de moeite waard, zoals bijv. de serie "Een schitterend ongeluk", maar daar waren dan op één uitzondering na deelnemers die echt iets te vertellen hadden, en geen politiek correct geneuzel.

Argyronauta | 29-05-21 | 01:03

Radio. Dat was Theo Stokkink met veel informatie over muziek. Dat was Ad Visser met electronische toen dat nog vernieuwend was. Dat was Dik Voormekaar. Dat was Koos Zwart met de marktprijzen van geestverruimende rookwaren. Dat was Raufaser, een luisterrijk behang. Dat was Curry en Van Inkel. Dat was De Muzikale Fruitmand met Grrristelijk koorgezang op de zender die bedoeld was voor popmuziek. Maar uiteindelijk was dat een prachtige saxofoonsolo uit What love (suite) van The Collectors toen radio gemaakt werd op een piratenschip. youtu.be/5KJ03-Wdjyg

Arnold Layne | 28-05-21 | 20:02 | 1

Bedankt voor de link. Na zóveel jaar weer gehoord. Tranen in mijn ogen!

lightpole | 29-05-21 | 10:18

Die podcasts, dat is ook echt zo’n typisch dingetje voor deze generatie. Allemaal narcistjes die er zo zeker van zijn dat ze iets bij te dragen hebben wat heel erg belangrijk is, zoiets als vloggers en van die reality programma’s. Het is gewoon kudt. Schrijf gewoon je verhaal op, ik ga echt niet een uur lang luisteren naar een stel narcistjes met een kudtstem.

Sinterbikske | 28-05-21 | 19:55 | 1

Er zijn inmiddels dan ook al zoveul podcastst dat er al podcastst zijn die je vertellen welke podcastst jij moet luisteren..

JB86 | 28-05-21 | 21:00

Vanmiddag op BNR , de onafhankelijke nieuwszender. Lia van Bekhoven had het over het bezoek van Orban aan Londen. Dat ging als volgt , het bezoek aan Boris Johnson door de omstreden Hongaarse politicus Orban , die ook een sloper is van de Europese eenheid en islamofoob bla,bla bla. Enzovoorts. Nu vraag ik , als luisteraar mag ik zelf uitmaken wat ik van iets of over iemand denk ? Ik wil geen persoonlijke mening , maar een opinie. De mening van onafhankelijk journaliste Lia van Bekhoven ken ik nu ondertussen wel. En dan zal blijken dat Italië , en corrupte EU parlementariërs en eurofielen de feitelijke slopers zijn van de EU. En altijd maar dat woord ‘ omstreden” , heeft onafhankelijke journaliste Lia van Bekhoven zich weleens verdiept in de Hongaarse geschiedenis ? Heeft zij wel eens aan Orban gevraagd wat zijn weerstand is tegen de islam , en zo ja is het dan waar of niet ? Goede journalisten doen onderzoek , blijkbaar is BNR ook al niet meer onafhankelijk.

ja,diedus! | 28-05-21 | 19:02 | 1

Van Bekhoven is intens gestoord. Trump was volgens haar ook zo'n eng/fout mens.

Phantomas | 28-05-21 | 20:23

Lang leve de internetradio met keuze uit meer dan 20000 radiostations over de ganse wereld. Per muziekvoorkeur, zonder geblèr van niet-grappige usb-beheerders, alleen muziek. Wie heeft NPO nodig! Als ik mijn zoon moest vragen wat NPO was, zou ik geen antwoord krijgen!

Tikkie Terug | 28-05-21 | 19:01

Geef mij maar Kink!

apek00l | 28-05-21 | 18:47 | 1

Now we're talking. Radio is terug sinds 1 februari 2019.

robot from 1984 | 28-05-21 | 19:12

Het is genuanceerder.
Radio 1 is 's morgens niet te harden maar 's avonds hoor ik ook wel eens Thijs van den Brink en dat is neutraal. Op zaterdag vang ik wel eens WNL opiniemakers op en daar zitten regelmatig verstandige mensen. Het is weinig, maar het is er wel.
Radio 4 brengt vóór 09:00 klassieke muziek afgewisseld met indoctrinatie. Daarna wordt het alleen maar klassieke muziek met neutraal nieuws op het hele uur.
De andere twee NPO radiozenders ken ik eigenlijk niet eens.

JvanDeventer | 28-05-21 | 18:29

In mijn keuken staat een Grundig Record Boy transistorradio. Uit 1965. Eén van de beste transistorradio's ooit gemaakt.
Die ging al mee naar het zwembad en op de brommer toen ik zestien was. Hits luisteren op vakantie in de Luxemburgse bossen. Op mijn kamertje wegdromen met broeierige fantasieën over de jongen uit mijn klas op wie ik stiekem hevig verliefd was, luisterend naar het avondprogramma van Radio 208 ('Your station of the stars').

Nu gaat de Grundig Record Boy alleen nog maar aan in de week voor de kerst, op 'The Christmas Station', als ik mijn 'feeststollen' bak en mijn kiprollade klaarmaak.
Maar voor de rest van 't jaar staat mijn Grundig Record Boy uit en slechts mooi te zijn; het was tenslotte een deel van mijn leven.
Nu doe ik alles via internet.
Benieuwd wanneer dát ineens weer hopeloos achterhaald & voor ouwe lullen is.

www.classicaudio.fi/wp-content/upload...

Peter Emile | 28-05-21 | 18:28 | 2

Mooi,die Grundig!

drolloman | 28-05-21 | 18:37

Ik heb precies dezelfde gehad rond die tijd. Heel veul luistergenot beleefd. Helaas werd er ingebroken in mijn huis. Da's pech, radio weg.

Droogloopmat | 28-05-21 | 19:52

De linkse elite heeft het goed voor elkaar dat moet je ze wel nageven, ze zorgen heel goed voor zichzelf en ondanks dat de meerderheid van Nederland rechts stemt bepaald dat kleine linkse clubje alles wat er in Nederland gebeurd.

MargauxGrandCru | 28-05-21 | 18:15 | 1

Yep, Geen Stijl moet continue schooien om een paar centen en bij de NPO rijden dagelijks de miljonairs al deugend het mediapark op.

Graaier | 28-05-21 | 18:35

Straks gaan ze ook nog Met het oog op morgen wegbezuinigen

thanseeuwen | 28-05-21 | 18:09 | 1

Qua kwaliteit al aardig op weg.

grrrommm | 28-05-21 | 19:49

... en wederom een gemiste kans om eer te bewijzen aan de uitvinder van omroep en de eerste DJ ooit, Hanso Schotanus á Steringa Idzerda.

OverdaanDerOnderheid | 28-05-21 | 18:05

Volgens mij is een groot deel van de mensen met een Twitteraccount die zeiken op de publieke omroep vooral erg jaloers dat ze zelf net wat talent tekort komen (en de lat ligt al laag) om erop te horen of zien te zijn. Lange zin, zie het als een intellectuele uitdaging.

beldewouten | 28-05-21 | 17:44 | 2

Om er op te horen te zijn moet je wel luisteraars hebben. 3FM heeft die bijvoorbeeld niet. Geen idee welk universum dat gekakel heen gestraald wordt, maar hier luisteren zelfs de dovemansoren niet.

Lorejas | 28-05-21 | 17:50

Nah, die stukjes van bertje kan ik niet veel mee. Wat een gezeur.
En dat toontje alsof hij tegen kleuters praat staat mij tegen.

SterF... | 28-05-21 | 17:37 | 6

Mark en Hugo mijn favoriete clownsduo komen vanavond ook weer op de treurbuis En met een beetje geluk is Irma er ook weer bij

thanseeuwen | 28-05-21 | 18:11

SterF ik heb mijn vaccinatie nog niet gahad vandaar.

Bjorn19851111 | 28-05-21 | 18:22
▼ 3 antwoorden verborgen

WDR4, wel via 't internet maar toch radio und ohne gelül. Verders morsecode op de kortegolf maar dat zal waarschijnlijk buiten het denkraam van de heer Brussen vallen.
En nu we 't toch over B. Brussen hebben, ik moet bij hem steeds aan Hugo de Schoenen denken: hij wil 't wel maar kán het niet en doet daarom maar heel populair, op 't vervelende af. Maar dat terzijde.

Vesta | 28-05-21 | 17:35

Prettig wakker worden met Jurgen vd Berg. Mevrouw Plag zet ik vaak af. Ligt een beetje aan de gasten. Sven is wel ok. Daarna gaat ie op een obscure indie internet zender.

oldandwise | 28-05-21 | 17:33 | 2

Prettig wakker worden noem je dat ? Ik ga liever 's avonds over m'n nek, dan is het er uit tenminste

robbie103 | 28-05-21 | 19:01

Jurgen vd Berg met zijn mislukte zogenaamde grappige oneliners in de ochtend. G.plag, irritant relativerend lachje bij elk besproken onderwerp. Vreselijk!

Magmacarta | 28-05-21 | 20:34

Ik zeg het al jaren: mensen die miljard( ik zeg die miljard) vretende bureaucratische en volkomen onnodige en misselijk makende NPO, onmiddellijk opheffen. En vooral geen afvloeings regeling voor de grote massa handige NPO super- linkse bureaucraten en ambtenaren.

mevr.Kribo | 28-05-21 | 17:31

Old Daddy weet het ook nog goed.Het mannetje van de radio.Kei spannend.
Of de waterstanden: lopik -1.4.Of Frits van Tuurenhout met de voetbal uitslagen.
Toen had radio nog zin. Nu is het een Noord Koreaanse staatszender geworden.
U zult vreten wat wij voorschotelen.
Weg ermee.Het heeft zijn tijd gehad.

Old daddy | 28-05-21 | 17:30 | 4

De Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs compleet met de Internationale, Cha cha cha, tja wat zullen we eten aka de groentenman, kinderkoor Jacob Hamel. En dan natuurlijk de piraten, 't échte werk ! Voor mij in 't westen de zeezenders: Veronica, Noordzee en de Engelsen, de binnenlandse piraten uit 't oosten kon ik niet ontvangen. Op de brommert naar de gestrande Norderney, bijna 50 jaar geleden, dat waren nog 's radio tijden. Zonder smartphones en/of internet.

Vesta | 28-05-21 | 17:57

De Fam. Doorsnee, Monus de man van de maan, Paul Vlaanderen, etc. etc. Voor de kinderen: Het klokje van 7 uur en dus ...,

Sjakie | 28-05-21 | 18:00

Les heurs du mal, bij nacht en ontij de meest weirde shit uit je speakers. Toen lastig om bekend mee te raken, anders dan op de radio bij een gelijkgestemde DJ.

TmC | 28-05-21 | 18:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb altijd diep medelijden met mensen zoals Bert Brussen, die duidelijk geen grootouders heeft en ze ook nooit gehad heeft en daarom wild om zich heen slaat als iets hem miet bevalt. Leuk is wel dat hij (terecht) commentaar heeft op linkse mensen wier meningen onwrikbaar en dogmatisch zijn, maar er zelf absoluut niet van gediend is dat iemand een andere mening heeft als hij.

Verder vind ik radio een ontzettend belangrijk medium als ik in de auto zit. Natuurlijk niet de Ouwehoer uitzendingen van mensen die zich ontzettend belangrijk vinden, zoals ook in podcasts, maar gewoon lekkere muziek met nieuws, weer en verkeer, waarbij de lekkere muziek van een USB stick komt.

O ja, en ik ben 70 en opa en waar ik naar luister maak ik zelf wel uit.

bergsbeklimmer | 28-05-21 | 17:24 | 1

Eensch! Deze jongen hetzelfde, met dit verschil dat ik (nog) geen Opa ben maar wel bijna 75.

Droogloopmat | 28-05-21 | 19:55

Podcasts luister ik nog niet al krijg ik er geld bij. Meestal slap geouwehoer van een stel zwetskloten met een zweetnek die het recordknopje op hun telefoon, win- of mek pooter ontdekt hebben. Het enige wat opa Coon nog wel amuseren kan is die vieze activistische antifa-zender, BNR. Echt bulderen, gieren van het lachen, een totaal wereldvreemd volk komt daar voorbij. Zeg maar het het soort betwetende kneus dat ook voorbij komt in de reaguur panelen van NuJijpunt&Nul, het clubje dat alles vanuit een egocentrisch perspectief beziet vanwege 't gebruikelijke linkse hersenmankementje. Echt, opa is er aan verslaafd geraakt: die narcisten hebben echt overal oplossingen voor, alle wereldproblemen, iedere milieu of klimaatcatastrofe, links weet het beter. Ze lijden nog steeds aan die alom bekende deug-fetisj maar ipv mezelf daar aan te ergeren, zoals vroeger, borrelt er nu de ene gniffel na de andere uit mijn onderbuik. Geweldig hoe die zelfkickers (vooral die zwatelaars aan de telefoon) onbewust een proto-fascistische inslag bloot geven. De gebruikelijke BNR-monoloog is doorspekt met "we moeten", "moet verboden worden" "zware sancties", "belasting heffen op", "oplossing blablabla" etc etc en dat geldt uiteraard alleen voor dingesen die niet in het linkse straatje passen.
- Probeer het eens, je humeur gaat er met sprongen van vooruit, echt waar. Je moet aan een bepaalde mate van masochisme lijden maar dat is te trainen. De eerste week hou je BNR misschien een vijf minuten vol maar na twee maanden van stevige work outs staat die kudtzender hier nou de hele dag op de achtergrond te blaten.

Conan de Rabarber | 28-05-21 | 17:23 | 3

uitzondering: TPO podcast. Met Bert Brussen.

Zbrodj | 28-05-21 | 17:31

Kees de Kort is wel weer leuk. Een soort financiële Johan Derksen.

MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:51

De enige reden dat er nog wel eens ergens een radio aan staat is dat je dan tenminste niet hoeft te praten met die stomme collega's van je.

VanBukkem | 28-05-21 | 17:19 | 1

Haha, handig jonguh!

MoorCopJoris | 28-05-21 | 22:52

Podcasts. Luisteren naar een paar zichzelf overschattende gasten die feitenvrij ins Blaue hinein zitten te oewehoeren. En Lange Frans.
Nee dank u.

JanVergoor | 28-05-21 | 17:18

Radio? Dat ik daar nog een beetje naar luisterde was begin jaren 80 want dat was de enige manier om m’n tapejes te maken. Tegenwoordig soms in de auto naar Sublime want die draaien lekkere autorijmuziek. De rest is gewoon templatebagger met ‘homerisch gelach’ van de sidekicks. Dus lekker Apple Music of Spotify aan.

Risingson | 28-05-21 | 17:17 | 6

@Jezus_Boeddha | 28-05-21 | 17:20:
Het is me inmiddels ook duidelijk waarom onze overheid altijd zo moeilijk deed over commerciële radio en televisie; onze overheid was als de dood dat onafhankelijke partijen waar ze geen grip op heeft ook nieuws en actualiteiten gingen uitzenden. Want voordat je het weet heb je een bevolking die zelf na gaat denken, en dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen. Nu bleek dat achteraf 100% mee te vallen, met die bevolking, dat die zelf na ging denken.

VanBukkem | 28-05-21 | 17:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet je wie ook radio gebruikte om de mensen correcte ideeën te laten hebben?

Rest In Privacy | 28-05-21 | 17:15 | 4

Stalin?

Risingson | 28-05-21 | 17:18

Juliana?

Ren je rot | 28-05-21 | 17:29
▼ 1 antwoord verborgen

Na het verdwijnen van "Evers Staat op" luister ik amper radio meer

wijnvlek | 28-05-21 | 17:14 | 2

Na het verdwijnen van de zeezenders hield radio voor mij op.

Pieter Breydel | 28-05-21 | 17:19

Ja, Radio Northsea.

Rest In Privacy | 28-05-21 | 17:22

Al vaker geschreven: Radio.garden .
Radio vanuit de hele wereld. Wil je Braziliaans? Wereldbol er heen draaien en swingen maar. Oude muziek luisteren? Draai naar Longyearbyen (Svalbard), daar zendt één meneer 24/7 muziek de ether(net-kabel) in...

EEnzame SchizofrEEN | 28-05-21 | 17:14 | 2

Gebruik ik al jaren. Naast TuneIn of GotRadio. Vanaf telefoon streamen naar een speaker of radio en klaar. Via BT. Luister nu vaak naar Nova fm Namibië, Windhoek. Met een beetje vallen en opstaan allemaal goed te volgen. Dus Bert, radio is niet dood , maar springlevend. (Geldt niet voor de Npo)

Zwizalletju | 28-05-21 | 17:26

Ik heb nog zo'n korte golf wereldontvangertje.

Rest In Privacy | 28-05-21 | 17:29

Mooi stukje van Bert!

Valka | 28-05-21 | 17:12

Radio? Ken ik niet. Fransje (Oefje 3de persoon) doet aan anale penetratie

Frans_van_Arkel | 28-05-21 | 17:08 | 1

Euh, analyse analisten penstrelen bedoel ik

Frans_van_Arkel | 28-05-21 | 17:09

"Weet je ook wie geen radio luisteren." Dove mensen!

TRUMP | 28-05-21 | 17:07 | 3

Braille fm

All_Anonymous | 28-05-21 | 17:19

Je zou zo’n podcast om de minuut moeten onderbreken voor popmuziek.

RickTheDick | 28-05-21 | 17:00

Internetradio, veel meer keuze dan in de ether ( als je niet weet wat t is, even goegelen)

Schadenfreude | 28-05-21 | 16:58

Bert blijft toch wel schrijven voor Geenstijl hoop ik?

Pieter Breydel | 28-05-21 | 16:55

Bejaarden als fritsspits en veelverdiener kelder mogen ook van de radio af. Nare egoshows.

dathoujetoch | 28-05-21 | 16:54 | 2

@Frau_Ferkel | 28-05-21 | 17:00: Die bejaarde misbruikt een taalshow voor allerlei politiek-correcte en woke ideetjes en persoonlijke opvattingen. Geen fijne radio. Moet maar gaan omroepen in het bejaardenhuis, weg ermee.

dathoujetoch | 28-05-21 | 18:01

Weeeeekend!!!!
Plop en proost luisterend op volume 600
youtu.be/FOBgrpkOIVE

Bjorn19851111 | 28-05-21 | 16:54

Radio is prima, NPO is kudt.
Ze hebben nu nog maar twee leuke programma's: Taalstaat op Zaterdag, en Vroege vogels op Zondag morgen.
Vroeger, Henk Westbroek, met VARA's vuurwerk was ook goed te pruimen. Iron Maiden, Motorhead en Slayer op Dinsdag avond.

Frau_Ferkel | 28-05-21 | 16:51 | 1

Alfred Lagarde met beton.

Zbrodj | 28-05-21 | 17:28

Bezuinigingen op de NPO?

Prima, bezuinig maar 800 miljoen per jaar op de NPO, lijkt mij een prima bedrag.

Wijze uit het Oosten | 28-05-21 | 16:50

Klopt, een x aantal jaren geleden was Hilversum 1 een prima zender: praatje over een of ander onderwerp, muziekje, weer een praatje.
Uit gewoonte heb ik NPO 1 nog altijd wel aanstaan (heb geen zin in de hele dag muziek), maar steeds vaker is het zo'n vreselijke staats-vaccinatiepropaganda dat ik de radio gewoon moet uitzetten.... jammer.

momusopus | 28-05-21 | 16:48

Een live podcast. Dat heeft toch iets.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:42
-weggejorist-
hoejeheette | 28-05-21 | 16:40 | 2

Kan Bert blijven?

Poesmobiel | 28-05-21 | 16:38 | 5

Bert mag zeker niet blijven. Bert moet zijn eigen site gaan voorzien van dit soort leuke stukjes. GS Heeft een heleboelveelmeer stukjes per dag dan TPO. NU is TPO geen GS (en andersom), maar ik heb een erg groot TPO hart, en zou liever meer te lezen hebben op TPO. :) Dag Bertje, is Bart al terug?

mr_awesome | 28-05-21 | 16:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaat het nou om de NPO, dat radio niet live mag zijn of over de inhoud. Zijn wel drie verschillende dingen die ook via internet kunnen.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:37

Hilversum 3.
Top 40.
Cassettedeck op record en pauze.
Op het goede moment pauzeknop loslaten.
Kut. DJ lult er weer doorheen.

Leptob | 28-05-21 | 16:36 | 6

Hallo, mag ik meedoen?

Ren je rot | 28-05-21 | 17:35

En dan vreet die kutwalkman van je dat cassettebandje weer op. Moest je hem weer voorzichtig uit je walkman peuteren en weer handmatig oprollen met behulp van een potlood.
"Wat is een potlood?"

VanBukkem | 28-05-21 | 17:41

Was toch kwestie van 1 maal met je dure Daiwa naar het strand gaan? Vrat ie na wat gekraak nimmer meer je bandjes op. Dag walkman.

Lorejas | 28-05-21 | 17:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Vroeger had je piraten die radio maakten vanaf een boot die voor de kust lag.
Dan had je Veronica en daar werkte Tieneke en die hand maar 9 vingers.
En soms kwamen ze op televisie en dan gaven ze elkaar kabouterenvelopjes. Gewoon recht voor de camera. En niemand die wist dat daar coke in zit want iedereen was hel naief. Als je had ook pluggers en die gaven de DJ's geld en ponypacks met coke zodat d DJ's hun singeltjes draaiden op de radio ander werden die nooit een hit.
En toen strandde die boot ook nog op het strand omdat iedereen bezopen was.

Osdorpertje | 28-05-21 | 16:34 | 1

De voorlopers van de commercielen. Op het andere kanaal had je Koot en Bie.
Ik vind NPO tegenwoordig ook volslagen kut, maar het is ooit wel wat geweest in tegenstelling tot wat BB hier beweert. En het zal helaas (en dat meen ik) toch beter zijn dan wat de heer BB zelf ooit zal produceren.

hoejeheette | 28-05-21 | 16:52

MAX Vandaag... is het zo erg in NL? Dat wist ik werkelijk niet, ben bang ik ben al dementerend.

Knarf9999 | 28-05-21 | 16:33

Hahaha heerlijk die stukjes van bert brussen. Mooi rancuneus en geen blad voor de mond

LouReed | 28-05-21 | 16:33 | 1

Ondertussen schaamteloos reclame makend voor mijn podcast. Prima, met zulke stukkies mag hij dat, en hij en Veelo zijn echt top om naar te luisteren.

The-loopy-cowboy | 28-05-21 | 16:39

Wat een onzin m.b.t. NPO Radio 1. Het is zeker in de ochtend een heerlijke zender, met veel relevant nieuws, goede schakels met correspondenten/verslaggevers en hier en daar een reportage. Middagprogrammering is ronduit slecht, mede door de presentatoren die daar zitten + De Nieuws BV behandeld enkel kneiterlinkse onderwerpen. Blok & Toine is slecht gemaakt. Avondprogrammering is prima met afwisselende programma's/invulling.

JopiePiemelepopi | 28-05-21 | 16:33 | 5

Come on....'s ochtends doorgezanik over zaken die 3 dagen daarvoor in de krant en 2 dagen daarvoor op elke talkshow op tv zijn geweest + bar slechte muziekkeuze.

bqbq | 28-05-21 | 16:49

Onzin. Het is pure onversneden stront die ze uitzenden. En dat weet jij zelf.

Montgomery Burns | 28-05-21 | 16:49

@bqbq | 28-05-21 | 16:49: Dit is feitelijk onjuist. Er wordt voornamelijk vanuit de ochtendkranten/ochtendnieuws een update gegeven met een extra toelichting of iemand die iets opleest uit de krant. In Spraakmakers wordt inderdaad nog weleens een moment gekozen door een panellid van een paar dagen eerder.

JopiePiemelepopi | 28-05-21 | 22:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Vroeger uit de tijd van oma en opa, hadden we radio Veronica, radio Noordzee int. radio Caroline en Luxemburg radio, ouderwets boeren op de middengolf en ook later op de FM. Radio waar radio voor gemaakt is. In die tijd was radio het snelste medium....

Karel Kruizenruiker | 28-05-21 | 16:31

Potkast is een ander woord voor 'geouwehoer'. Net zo overbodig en achterhaald als 'radio'.

isitsoornot | 28-05-21 | 16:26 | 4

Njet. Ik gebruik podcasts om auteurs en denkers over onderwerpen die mij inhoudelijk interesseren te volgen. Perfect medium als je voor de inhoud gaat.

ole guapa | 28-05-21 | 16:33

Ik hou wel van een podcastje of stream een paar keer in het jaar. 2 luisteraars, 200.000 luisteraars, allemaal best. Ik pik er wel iets van mee.

GeheidEenGeit | 28-05-21 | 16:43

Euh... naja... Zou het kunnen dat u niet volledig of geheel verkeerd geïnformeerd bent? (Of gek)

mr_awesome | 28-05-21 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe kan dat nou? Die hele opsomming van naïeve simpele zielen: daar zit niet één bij die in staat is om een radio te kopen die je tegenwoordig nodig hebt om te kunnen luisteren. Alle frequenties zijn tegenwoordig verpatst aan telecomboeren, je hebt dus een high tech radio nodig. Dat kan de genoemde doelgroep niet eens.

hotnot | 28-05-21 | 16:22

Ik luister alleen nog maar GS.

squadra | 28-05-21 | 16:21 | 1

Live? Nee toch. Kan niet meer hoor.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:33

Zo hee, die Brussen is compleet leeggelopen

nee_toch? | 28-05-21 | 16:20 | 1

al eerder vandaag. Heerlijk

small_town_dude | 28-05-21 | 16:33

Ik begrijp dat Kleutertje Luistert weer terugkomt?

BrutusBosch | 28-05-21 | 16:18 | 2

Ja, maar nu voor de volwassenen.

TonAlias | 28-05-21 | 16:28

Ja. En als je het er niet mee eens ben moet je in de hoek.

hoejeheette | 28-05-21 | 17:01

Radio is voor lange autoritten. Maar dat krijg je mensen zonder rijbewijs niet uitgelegd.

pendajo | 28-05-21 | 16:18 | 2

Zonder rijbewijs?
Tegenwoordig heb je fm radio niet meer nodig in de nieuwe generatie auto,s
Die hebben harmankarton surround set met een lcd 4k scherm erin.
Dus tegenwoordig kijken live in de auto het concert van rolling stones.

Bjorn19851111 | 28-05-21 | 16:25

Zie je wel dat mannen twee dingen tegelijk kunnen.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:38

Nounou, niet zo negatief. NPO radio is juist ontzettend modern want ze zitten zelfs op internet: www.nporadio2.nl/online-radio-luister...

Dus ik zie weinig verschil tussen NPO radio en GeenStijl hoor.

Hume | 28-05-21 | 16:17 | 2

Jorris kom er maar in .

Bjorn19851111 | 28-05-21 | 16:28

Zitten ze niet eens meer op de middengolf? Of vraag ik nou iets raars?

Rest In Privacy | 28-05-21 | 17:18

Ik denk dat npo een nieuwe naam gaat krijgen, heeft te maken met bbb, gaat vermoedelijk ebo heten.
Europese-buitelandse-omroep

Bjorn19851111 | 28-05-21 | 16:17

De NPO wil meer investeren in FunX.
Het diversiteits moeltiekoeltie radiostationnetje waar geen hond naar luistert.
Ja, misschien een paar non-binaire BLM KOZP wappies in een Bijlmer kelderbox.

leo de pejo | 28-05-21 | 16:16 | 1

Die managers moeten wel, anders waren ze fout in de oorlog.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:34

Die ou baas op die photo, rook hy nou witpyp, of maar net groentwak?
Ek vra maar.

hotnot | 28-05-21 | 16:13 | 1

Opium.

small_town_dude | 28-05-21 | 16:35

Ik luister elke de hele dag naar de radio. Internet radio, keuze uit duizenden stations, zonder reclame, per land, taal, smakk, muziekrichting, 80’s, 90’s, wat je maar wilt. Gratis en zuiver. Voor mij leeft radio nu pas echt.
Zelfs oude piraten zoals Caroline, heerlijk, terug in de tijd, vergeten dat je nu heel veel leuke zaken niet meer bestaan, maar we daarvoor een totaal linkse woke tijd beleven, waar Afrika-instromers met hun fijne religie en lekker links deugen belangrijker is dan alles wat we ooit opgebouwd hebben.

Ray Skak | 28-05-21 | 16:12 | 3

Jongeren luisteren alleen nog maar naar Spotify, Apple Music en andere streamingdiensten als je het mij vraagt.
Dinosaurus NPO is idd bezig met een achterhoedegevecht.

Aristotalloss | 28-05-21 | 16:19

@kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:29: Deze oudere luistert bijna geheel exclusief podcasts en als de radio dan eens aan moet op een lange autorit, dan is het Veronica omdat dit d enige zender is waarin zo af en toe nog een gitaar te horen is. De kinderen van deze oudere luisteren vooral Podcasts en Apple Music al bemerk ik een verschuiving (ze krijgen eigen meningen enzo) naar YouTube als ik naar het aantal minuten per dag gebruik kijk.

mr_awesome | 28-05-21 | 16:53

Ik denk dat meer mensen radio zullen luisteren als Studio Brussel ook boven de rivieren te ontvangen zal zijn.

Diotima | 28-05-21 | 16:12 | 5

@Hume | 28-05-21 | 16:21:
Ze moeten een keer radio maken die niet op het niveau van een 11-jarige is.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:39
▼ 2 antwoorden verborgen

BNR is ook kudt. Herhalingen, gelul over auto's en meninkjes van Boekestijn en De Wijk.

bqbq | 28-05-21 | 16:12 | 3

Is een D66 consultant advertentie zender zonder lucht, inhoud en muziek.

Ray Skak | 28-05-21 | 16:13

Ze hadden ooit een slogan : Bespaar je de onzin.
Die hebben ze niet meer.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:35

Vooral aan die laatste twee heb ik enorm de schurft....

T. Rammel(l)an(d)t | 28-05-21 | 18:31

Tsja, vandaag weer even geluisterd tijdens het autorijden, Een "invoelende" journalist die een naief linksmeisje liet leeglopen over alle arme vluchtelingen uit Marokko, Senegal en Gambia die Spanje vanuit Melilla terug naar Marokko heeft gestuurd.

De domheid.

drs. Levi Samsonov | 28-05-21 | 16:11 | 2

Nog erger, grenzeloze naiviteit en deugzucht.

bqbq | 28-05-21 | 16:13

En, kwam er nog weerwoord? Vast niet. Daar zou het namelijk weer wat leuker
van worden.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:40

Gelukkig kan de redactie nog niet autorijden.

Jos Tiebent | 28-05-21 | 16:11

Stijloze promotie van Bert.

Guy de Lombard | 28-05-21 | 16:09

Kwestie van tijd. Als de digibeten er niet meer zijn zal radio verdwijnen.
En dan, na een jaar of 10-20 (er moet even een generatie overheen gaan) dan komt er iets heel nieuws: de live podcast.
Zo gaaf. Je krijgt het gevoel dat je ergens bij aanwezig bent.
En dan zijn we weer bij af.
Over live gesproken. Dat doet GS toch met Chips Nootjes en Bier?

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:07 | 2

Live podcasts bestaan al. Twitter spaces, clubhouse en meer van dat fraais. Welcome to your future!

ole guapa | 28-05-21 | 16:36

@ole guapa | 28-05-21 | 16:36:
We zijn al weer bij af?
Het gaat ook zo snel allemaal.

kloopindeslootjijook | 28-05-21 | 16:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl