achtergrond

Geenstijl

Roglic stort in; Tourdroom Jumbo kapot

Pogacar had extra veel supermanmiddelen op

Knap hoor, de negende plek in het algemeen klassement, en als wij een racefiets hadden deden we het Tom Dumoulin (waarschijnlijk) ook niet na. En ach, wij vinden de top vijftig in de Tour ook wel prima, dat is het verschil in mentaliteit tussen topsporters en mensen die liever bier in hun bidon doen. Desalniettemin moeten WE in deze Tour nog wel effe een rit winnen. De klimtijdrit naar de berg van de Mooie Meisjes (misogynie!) gaat natuurlijk gewonnen worden door een van de drie hoofdvakkenvullers van de Jumbo Supermarkten (Roglic, Van Aert of Dumoulin) en dan hopen wij natuurlijk op Dumoulin, van wie we vermoeden dat hij niet altijd moet poepen als hij zo'n scheef gezicht trekt op de fiets. Hij heeft het gewoon zwaar. Al sluit het één het ander niet uit. ENFIN, Dumoulin gaat Uran vernederen, LIVE op NPO1, de Belg of Uurospör, nu al zin in ellenlange discussies over 'het wel of niet wisselen van tijdritfiets naar klimfiets'. Starttijden hieronder!
UPDATE 16.31 uur: Fransman Cavagna vooralsnog de snelste, maar hij is straks voer voor de wolven.
UPDATE 16.40 uur: Bij de NOS gaat het alweer een uur over wisselen van fiets, of niet wisselen van fiets. Dat Wout Van Aert onderweg is boeit ze helemaal niks. We kijken naar het WK Wisselen van Fiets.
UPDATE 16.55 uur: Wout gaat niet hard (genoeg)
UPDATE 17.18 uur: Dumoulin op eerste tussenpunt maar paar tellen slomer dan Cavagna. Maar de klim komt nog, en hij is Uran en Yates al bijna voorbij. Heujjjjjj. Tom gaat die bejaarde bok Valverde zo inhalen.
UPDATE 17.28 uur: Van Aert heeft de straaljager aan. Geschakeld naar de Belg. Commentatoren komen klaar.
UPDATE 17.33 uur: Toptijd Van Aert.
UPDATE 17.39 uur: DUMOULIN VERMORZELT TUSSENTIJD VAN AERT. Spannend ook om geel: Pogacar pakt al 27 tellen terug op Roglic.
UPDATE 17.55 uur: YES. Dumoulin 10” sneller dan Van Aert. Wat zijn die Belgen stil.
UPDATE 18.01 uur: Wisseling van de wacht. Pogacar rijdt iedereen, inclusief Dumoulin en Roglic, aan gort. Wutttttt. 
UPDATE 18.08 uur: Pogacar (21) straaljagert als een beest naar winst & geel. Gruwelijk. Dumoulin tweede in de tijdrit maar daar koopt-ie niks voor. Roglic stort compleet in. Dit beeld hieronder. Ai ai ai ai.
UPDATE 18.17 uur: Wel mooi dat een vent die gewoon koerst als een hengst zo'n berekenende Sky-kopie als Jumbo-Visma compleet uit de wielen fietst. Einde liveblog. Bier. Doei!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.