Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe is het nu met... Progressie in het Noorden?

Bericht van onze John Deere-groene dependance in De Rest van Nederland, alwaar gisteren ook zo'n morele etalage van overwegend blanke BLM'ers werd opgetuigd om een beroep te doen op het geduld van nuchtere Groningers

Progressie

Door de op klompen voortschrijdende en vooruitstrevende Driekus Vierkant

We zijn een beetje verdrietig, hier op de Driekus Vierkrant Redactie. Wat waren we ervan overtuigd. Dat Nederland al in de jaren ’70 De Belangrijke Zaken eindelijk geregeld had. Vrouwenemancipatie. Homo-emancipatie. Vrijheid van religie, of niet. Abortus. Euthanasie. Waar je vandaan komt maakt ook niet uit, als je maar samen ergens naartoe wil, als je met elkaar wil bouwen aan onze utopie.

Elkaar de ruimte geven en gunnen. Een progressieve, liberale, sociale en vooruitstrevende samenleving, waar ieder individu zichzelf kan zijn en kan ontwikkelen. In de jaren ’70 werden alle tegenstellingen definitief beslecht. Nederland was een verlicht, geëmancipeerd gidsland.

En in ons bubbeltje is dat ook echt zo, nog steeds. Mensen die elkaar met open vizier leren kennen, die open staan voor het leren van een ander. Door samen een dialoog te hebben. Door bewondering te hebben voor hoe maf een ander eigenlijk is. Door idioten die alleen voor zichzelf gaan ten koste van een ander hier op aan te spreken en aan te pakken.

En door grappen over elkaar maken. Grappen maken over alles kan namelijk als mensen zich veilig voelen en geen fanaticus zijn. Want fanatici verliezen hun humor. Daarna verliezen ze ook het respect voor een ander. De ergste fanatici staan anderen zelfs naar het leven. Zelf niets kunnen incasseren en tegelijkertijd grijpen naar onderdrukking of geweld. Je ziet het bij racisten. Maar ook bij fanatieke anti-racisten. En bij verzuurde mensen. Zelfde laken een pak. Humor is in feite de graadmeter is voor hoe geëmancipeerd mensen werkelijk zijn. Voor hoe vrij ze in hun kop zijn.

Bewondert Nederland elkaar om hoe anders we allemaal zijn? Nee.  Helaas. We schreven al eerder dat tolerantie in Nederland in feite niet veel meer is dan een kille afspraak: namelijk die van elkaar de rug toekeren: als jij je niet met mij bemoeit, dan laat ik jou ook met rust. Met je rare geloof. Met je rare seks. Met je rare huidskleur. Met je rare cultuur. Met je rare opvattingen. Met al je afwijkingen. We zouden elkaar moeten bewonderen, maar vooruit, zo’n kille vorm van tolerantie werkt ook.

Het werkt, totdat iemand zich niet aan de afspraken houdt. En dat lijkt nu massaal weer te gebeuren. Waar je wil verbinden wordt gepolariseerd. Want nu, meer dan 40 jaar later, lijkt het alsof we al die moderne verworvenheden collectief vergeten zijn. Alsof voor al die mooie bevochten rechten allemaal opnieuw gestreden moeten worden. Hoezo dan?! Doe nou niet alsof we weer in de jaren ’50 leven. Doe nou niet alsof wij in de USA leven. We hebben echt enorme stappen gezet, decennia lang geleden.

We lijken exchter weer terug bij af. We vragen notabene bij een (verder terechte) demonstratie tegen racisme of alle zwarte mensen vooraan willen komen zitten, gescheiden van de (ja hoe zeg je dat tegenwoordig) native Nederlanders. Pardon? Segregatie als symbool tegen racisme? Totale gekte.

Racisme is geen weegschaal. Emancipatie is geen weegschaal. Het is niet dat als de ene kant doorslaat, je dan aan de andere kant moet doorslaan. Het zijn neerwaartse spiralen. Dit los je niet op door de andere kant neer te halen. Dan zak je met zijn allen verder weg. Je moet samen omhoog.

Is Nederland racismevrij? Nee. Laten we vooropstellen dat racisme hier zeker voorkomt. Laten we ook even vaststellen dat het in de verste verte niets is bij wat er in landen als de USA gebeurt. En dat land is dan nog een lichtend baken in de duisternis van diep racisme elders in de wereld. Wat dat betreft zijn er weinig landen ter wereld waar het beter gaat dan in Nederland. Laten we daar trots op zijn. En eerlijk: het zal ook hier nooit helemaal weggaan. En ja, het kan altijd beter.

Wat kan er beter in Nederland? Ten eerste is dit samen strijden tegen racisme, in plaats van tegenover elkaar staan. En dit is iets wat de anti-racisme organisaties zich mogen aantrekken. Verreweg de meeste Nederlanders zijn geen racisten. Integendeel. Hou op met die mensen beschuldigen. Het werkt averechts. Je ondermijnt draagvlak en je verliest focus op de echte racisten.

Ten tweede: mensen maken van nature onderscheid, en daar moeten we ons allemaal van bewust blijven. -Tig keer per seconde maken we afwegingen. Goed, fout, wel, niet, vies, lekker, veilig, gevaarlijk. Onderscheid maken en keuzes maken bracht ons waar we zijn. Niet eens altijd rationeel, en vaak ook met een beetje geluk.

Helaas is de keerzijde dat we allemaal – zonder uitzondering – niet zo goed zijn in objectief kijken naar anderen. Er zijn veel vooroordelen en soms worden ze ook flink bevestigd. Wat we allemaal kunnen proberen is ons hiervan bewust zijn en ons handelen daarop aanpassen. Er valt veel te leren. Via dialoog.

De grootste ergernis is misschien nog wel bij die mensen die zo graag laten zien dat ze antiracistisch zijn: de #DoGoods, die anderen graag van racisme beschuldigen, privileged noemen, en onderwijl zelf vol zitten met vooroordelen. Die een ander bij voorbaat in een hokje stoppen zonder de persoon te kennen, die niet kunnen luisteren, die aannames doen en invullingen doen en feitenloos (ver)oordelen. Juist die mensen trekken Nederland verder de drek in. De slachtoffers van racisme hebben er niks aan, integendeel.

Maak ons weer vrolijk!

Met progressie permissie geknipt uit de Driekus Vierkrant, hierna bij Marcel Gelauff in te dienen als onze inzending voor de DiviBokaal.

Social

Reaguursels

Inloggen

Zwarten vooraan en blanken achteraan. Zo moet het in de nieuwe werkelijkheid die weer vanuit Amerika onze kant op waait. Dit is stap 1. Nu stap 2: De zwarten moeten leren hoe zij zichzelf hoger op de maatschappelijke ladder kunnen manoeuvreren. Dit kan door te studeren en daar je best bij te doen. Dan pas kunnen zij volledig heersen. Een grote muil hebben ze al. Nu moeten ze nog leren te onderbouwen.

Willibald von Klúúúk | 04-06-20 | 15:44

Is geen disciminatie. De weinige aanwezige zwarte mensen moesten allemaal vooraan gaan staan omdat het anders niet zwart van de mensen zou zijn geweest.
Zo, ben ik nu een racist ?

LucaBrasi | 04-06-20 | 14:57

Ben er ook wel klaar mee, de zwarte top 100 op radio 5. Moet je voor de gein eens een blanke top 100 gaan presenteren. Dan zijn de rapen gaar. Het volk wat op dit moment het meest gediscrimineerd word zijn de joden en homo's. Waarom geen protest als de finnen voor de zoveelste keer een joods restaurant belagen of een homo in elkaar beuken !! Bah.

purgie | 04-06-20 | 13:24 | 2

+1

F. von Zeikhoven | 04-06-20 | 14:16

Op mijn Spotify playlist staan alleen maar topbands met blanke musici. Er staat geen enkele neger of anderzijds POC in. Heerlijk, kan ik privé even racisje spelen.

Alco-de-Holist | 04-06-20 | 14:32

Waarom gaat het in het racismeverwijt altijd over zwart-wit en nooit over de onversneden Jodenhaat onder moslims?

Rationa | 04-06-20 | 11:32 | 1

Omdat al die anti racisten de daadwerkelijke racisten zijn met een agenda.

Solar666 | 04-06-20 | 12:07

Dus om het achterstellen van hooggepigmenteerden op te lossen ga je laaggepigmenteerden achterstellen. Tikkie ironisch toch? Gelukkig wist T.Maassen dit jaren geleden al te relatieveren met: wit, zwart, geel rood of groen, van binnen zijn we allemaal blank.

De_dorpsgek | 04-06-20 | 10:19

En ze mochten niet op de fiets komen want dat is "verboten". fijn die Groene Khmer

mondkapje | 04-06-20 | 10:09

Zwarte mensen moeten vooraan zitten...

Maar als ze dan de kans krijgen mee te praten, zie ik alleen roomblanke jongens en meisjes op het Catshuis bij Markie Mark meedenken over de toekomst.
Zijn de zwarte jongens en meisjes niet uitgenodigd? Hebben ze geen ideeën? Willen ze niet meedenken over de toekomst?

JustMe | 04-06-20 | 09:51

Ook Spotify haakt bij deze krankzinnigheid aan. Op mijn overzicht krijg ik opeens ongevraagd Black Music Matters met alleen maar negermuziek. Gadverdamme Spotify, als ik naar dat gejank wil luisteren ga ik er wel naar op zoek.

Alco-de-Holist | 04-06-20 | 09:46 | 1

Verdomd, bij mij ook. Ik begin onderhand wel schijtziek te worden van dat opdringerig gedram. Je zou bijna een hekel aan hullie krijgen.

De_dorpsgek | 04-06-20 | 10:46

Google: 'Ik geef mezelf nog steeds een beetje de schuld' | NOS.
Dit is exact het probleem wij geven altijd onszelf de schuld terwijl andere groepen de racisme kaart spelen en met hun vingertje gaan wijzen. De msm gaat hier helemaal in mee.

Tuforial | 04-06-20 | 09:39

En ik altijd denken dat met een neger erbij met mijn vriendin #neuken altijd getuigde van emancipatie en anti racisme. Terwijl ik dus eigenlijk priviliged was

bart2653 | 04-06-20 | 09:27 | 1

Ik voel me dan altijd gediscrimineerd door onze lieve Heer. Lengtegewijs gezien dan hé.

De_dorpsgek | 04-06-20 | 10:47

Ik snap deze discussie niet - en heb er steevast hetzelfde probleem mee.
Ik schijn racist te zijn als ik niet wil wonen in een woonblok met een stel buitenlandse buren ……… omdat hun "cultuur en gewoontes" me niet aanstaan.

Wij woonden in Amsterdam West …… (Bos en Lommer weg) leuke bel-etage en in een verloop van 3 jaar erfden we 1 x een Afghaans gezin en 2 x een Turks gezin op resp. 1 / 2 en 3 hoog. Binnen een mum van tijd trappenhuis een zwijnenstal. Afval voor de deur / "was nog nooit gebeurd met de oude bewoners" - binnentuin vies en niet meer verzorgd. Lawaai en overlast op het trappenhuis.

Dat vonden wij - na ongeveer 15 x met de buren gesproken te hebben in die 3 jaar - (nooit met ruzie overigens) - mooi geweest.
Wij zijn vertrokken.

Nu word mij verweten dat wij racisten zijn omdat we niet tolerant genoeg zijn geweest met de "nieuwe culturen". Wij hadden ons meer "open" moeten stellen - Waarom ?? - Ik snap daar niks van.
Ik woonde in Amsterdam - niet in Istanbul of in Zuid Azie …...
Als het een stel Nederlanders waren geweest die de zaak niet zo hadden laten versloffen waren we ook gegaan ..... Niks met racisme van doen.

Moraal - ik trek mij niets meer aan van dit hele racisme debat - wat mij betreft overtrokken slachtoffertjes, en "kijk mij eens vroom zijn" zielepoten.
En als er al een valide debat mocht zijn - zorg dan eerst dat deze zielepootjes uit het debat gaan - want dit gaat nergens over

nietoptimistisch | 04-06-20 | 09:05

Waarom demonstreren er nooit eens blanken met "Blank is mooi", "Stop geweld tegen blanken", "Trots om blank te zijn", "Voor een blanke winnaar van de marathon", "Meer blank op het voetbalveld"? Niet omdat er geen geweld tegen blanken is of omdat blanken niet gediscrimineerd worden. Het is een kwestie van zelfvertrouwen. Er zijn wel mislukte blanken, maar geen mislukte blanken die zeggen dat dat komt omdat ze blank zijn en al helemaal geen blanken die roepen "Ik ben een mislukkeling en dat komt door jullie, mensen van kleur!".
Toch gebeurt het omgekeerde wel. Er zijn hier geen rassenwetten en discriminatie is bij wet verboden, maar er zijn negers die zich mislukt voelen en die vinden dat dat door de blanken komt.
De demonstrerende deug-blanken zijn erg, maar de demonstrerende negers bereiken vooral wat ze beweren niet te willen: ze vestigen nog eens extra de aandacht op hun neger-zijn en ook dat ze mislukt zijn. Voorbeeld bij uitstek: een bedelaar met een grote bek die zich "Prins" en "Maarten Luther" noemt.

JvanDeventer | 04-06-20 | 08:56 | 2

Naast (gebrek aan) zelfvertrouwen, gaat het vooral over persoonlijk verantwoordelijkheid nemen voor eigen falen en eigen succes. Je bent niet voor niets daar waar je bent, dus je hoeft niet te wijzen dat dit de schuld is van anderen. Het lastige van dit alles is dat je besmet kan raken door raciaal denken door de humorloze focus op huidskleur. En dat terwijl we allen mensen zijn.
Het bijzondere is dat er telkens paradoxen optreden bij links: waar ze diversiteit benadrukken creëren ze uniformiteit, waar ze verbinding nastreven, creëren ze uitsluiting. En met een demo tegen discriminatie zetten ze de blanke Rosa Parks achterin de denkbeeldige bus. Apart, hoor.
Wat is links nog zonder slachtofferschap? Waarom gaat het niet over ontwikkeling en verheffing? Totaal failliet.

Ad_Hoc | 04-06-20 | 11:38

Amen

kibbesoeb | 04-06-20 | 11:48

Ik vind BLM erg racistisch.
Waarom niet ALM? ALL lives matter?
Ik mis namelijk: JLM (Jewish), RLM (Rohingya), de Sinti, de Armenen, de Hutu's etc. Het mag en moet alleen om de zwarten gaan. Erg bekrompen dus.

langzullenweleven | 04-06-20 | 08:35 | 2

Er word nergens zo hard gediscrimineerd als onder zwarten onderling. Als je hoort hoe surinaamse bevolkiingsgroepen over elkaar praten staat het schaamrood op je kaken.

2voor12 | 04-06-20 | 08:38

Was van de week aan het gamen, roept iemand in de chat: BLACK LIVES MATTERS. Kon het niet weerstaan om te melden dat all lives matter. En toen was ik een racist.

De_dorpsgek | 04-06-20 | 10:16

In Parool krijgen een aantal kunstenaars (geen bekende namen, wel uitsluitend door Amsterdam gesubsidieerde clubjes) vrij baan om een motie van vertrouwen in te dienen. Omdat Halsema de woede van het volk heeft begrepen. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Mijn vraag: woede over wat van welk volk? Wanneer weer een onschuldige autochtoon gehakbard wordt door een zogenaamd verwarde man zwijgen deze kunstenaars vreemd genoeg

Rest In Privacy | 04-06-20 | 08:33

Hoe gek moet je zijn om mensen in te delen op huidskleur bij een demonstratie of dit toe te laten? De grootste racisten zijn de antiracisten.

Diederik_Ezel | 04-06-20 | 08:29

Ach, waar gaat het om? Die paar duizend mensen die komen opdraven? Diezelfde mensen die je altijd tijdens welke demonstratie dan ook ziet? Het word allemaal groot gemaakt in de media maar uiteindelijk is het nog geen promille van de bevolking die hier zo staat te janken.
Het gewone leven gaat voor de 17 miljoen anderen gewoon door.

2voor12 | 04-06-20 | 08:23 | 1

“Ook de Nederlandse maatschappij kampt, net als de VS, met een diepere, ingesleten vorm van racisme” (einde citaat) alsdus onze onvolprezen premier Rutte.
Als dit geen volksopruiing is weet ik het niet meer. Pure brandstof om de BLM-vuurtje verder op te stoken.
Ondertussen wordt Twump de maat genomen.

Alco-de-Holist | 04-06-20 | 09:42

Omg worden de blanken weer gechauffeurd... kan dat wel in deze tijd?

David000000007 | 04-06-20 | 07:28

Aanleiding van de demo was een zaak in de VS. Als elke vorm van onrecht elders in de wereld een aanleiding moet zijn om hier te demostreren, kunnen we elke minuut van de dag wel op de Dam staan. Sterker nog: veel sympathisanten van de demo zeggen zelfs ooit gevlucht te zijn uit eigen land vanwege onrecht en discriminatie (hallo Jerry Afriyie). En als het inderdaad zo is dat ook NL een door en door racistisch land is, dan kunnen we nogmaals en voor de zoveelste keer de conclusie trekken dat het multiculturalisme niks positiefs heeft gebracht.

jochum1980 | 04-06-20 | 07:17

Zoals bij de linkse kerk gebruikelijk worden woorden omgekat neger wordt zwarte, blanke wordt witte en ketter wordt racist.

Als je mensen gratis geld geeft als opvangnet voor noodsituaties wordt er misbruik van gemaakt, als je allemaal van elkaar houdt (all you need is love, bloemenkinderen) wordt daar ook misbruik van gemaakt. Beste voorbeeld is de demonstratie op de dam waar een paar negers misbruik maken van de usefull idiots die "maar we houden van jullie" roepen.

Joden en homo´s die op partijen stemmen die hun haters voortrekken: "maar we houden van jullie". De vrouw die dagelijks in elkaar geslagen wordt: "maar ik houd van hem". Zoek de verschillen.

bergsbeklimmer | 04-06-20 | 07:11 | 2

Scherp

Ad Hominem Tu Quoque | 04-06-20 | 08:16

helemaal eens. Ter vergelijking: de nazi's deden het in de jaren 30 ook zo

langzullenweleven | 04-06-20 | 08:36

We hebben veel bereikt in dit land. Wees er niet verdrietig over, integendeel, cheer up. Dat we een bubbel schreeuwlelijkerds hebben die nog niet droog zijn achter hun oren doet niets af aan wat er bereikt is. Tegenover die grote bekken kun je inderdaad heel wat stellen. Het NOS journaal bracht een reportage met 2 kinderen uit het 'kunst circuit' die niet in staat waren te verwoorden hoe ze gediscrimineerd werden wel maar wisten te vertellen 'dat het aan de opvoeding van de ander lag'. Hahaha. Gaan we daar voor de ogen naar de grond richten? Voor verwende kinderen die hun eigen of nieuwe land niet kennen. Niets daarvan. Stand tall, be proud. Racisme is een geïnviteerd spook door mensen met een ideologie. En, aldus Jordan Peterson, als je de substuctuur van hun ideologie kent, kun je alvast hun speeches schrijven. Niet mee gaan in de rassenwaan, de reliwaan, de milenialswaan, de subsidiewaan en de importwaan. Er is een land waar mensen willen wonen , dat is blijkbaar hier, en we hebben de trotse taak de toko te verdedigen tegen ideologisch uitgedaagd en land ondermijnend mens-dom. Be happy. En nee, daar past geen Groen Links, Antifa en een bokkenpruik bij.

eastender | 04-06-20 | 03:00 | 4

Precies. Nederland is een prachtig land met ja, hier en daar een racist maar voor de rest een in general fijne tolerante bevolking.
Een land om tróts op te zijn.

Ben Adam | 04-06-20 | 05:50

Hear hear. En die twee kids die geïnterviewd werden, my god die hadden eigenlijk geen idee waarom ze meededen aan de demonstratie.

hetgeleteken | 04-06-20 | 07:49

Trots op u. Wenste dat ik het zo mooi kon verwoorden.

Waksol | 04-06-20 | 10:28
▼ 1 antwoord verborgen

Driekus, jij zegt een hoop dingen die je niet mag zeggen, die verboden zijn. Foei!

inCol | 04-06-20 | 01:45

Koekoek, wappies.

Pummetje | 03-06-20 | 23:47

Zwarte mensen moeten vooraan zitten, zegt de organisatie. Witte mensen achteraan.

Choekiem!

MisterMr | 03-06-20 | 23:44 | 8

Ga je naar een antiracismedemo en dan moet je op basis van je RAL-kleurtje achteraan gaan zitten. Dan heb je geen gaatje in je hoofd, dan is het volkomen leeg daarboven.

5611 | 04-06-20 | 08:24

Mooie opmerking, vooral op een rond plein.

The2Amendment | 04-06-20 | 09:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb 14 jaar in de Bijlmer gewoond. Zoals ik al vaker heb getoeterd hier. Ik woonde sinds de leegloop van Suriname op een vrijwel geheel 'zwarte' flat. Ik besloot toen daar niet al te moeilijk over te doen; leer ze eerst maar eens kennen, dacht ik, oordelen kan achteraf altijd nog.

Dat deed ik. Ik paste op de kindertjes van mijn zwarte buren als moeder even weg moest (vader was - uiteraard, denk ik nu, van het toneel verdwenen). Ik hielp de oudste met zijn huiswerk. Hielp moeder met het invullen van formulieren.
Ik bezocht zeer geregeld een Surinaams café in de binnenstraat van mijn flat, gerund door een Creoolse (zwarte) Surinamer. At daar heerlijke broodjes bakkeljauw. Dronk biertjes met de Surinaamse medebewoners. Luisterde naar en lachte om de vette grappen die rondgingen over Hindoestanen, over Javanen, over 'bakra's'.

Een verdieping lager, op de begane grond, was een ander café gerund door een Surinaamse hindoestaan. Ook daar kwam ik vaak. At er heerlijke roti's. Dronk biertjes met de hindoestaanse medebewoners en lachte mee om de vette grappen over Creolen ("Een volkomen overbodig volk, meneer!").

Twee jaar daarvoor, toen ik nog in de Rivierenbuurt op kamers zat, hielp ik mijn Marokkaanse buren de weg te vinden in de doolhoven van de instanties, hielp de kinderen met hun huiswerk. Iets verderop woonde een orthodox-joods gezin dat ik leerde kennen in het kruidenierswinkeltje om de hoek. Ik vierde de Bar Mitswa van hun zoontje met ze mee, stak elke 'sjabbes' het gasstel en de gaskachel voor ze aan, omdat ze zelf op die dag geen vuur mochten maken.

Ik vond dat allemaal geen punt, eerder vanzelfsprekend. Je helpt mekaar een beetje, als daar de ruimte voor is - of de noodzaak.
Joods? Moslims? Hindoeïstisch? Winti? Protestant? Katholiek? Wit, zwart of alle tinten daartussen? Ik stond er nauwelijks bij stil.

Het is, dat ik na 14 jaar wonen in de Bijlmer zwaar teleurgesteld, gefrustreerd en vooral ook boos, mijn biezen heb gepakt vanwege de volkomen uit de klauwen lopende mistoestanden; het geweld, de inbraken, de vuiligheid, de vernielingen, de berovingen, het stompzinnige macho-gedrag, de agressie en de grote bekken. Maar niemand kan mij verwijten dat ik in al die jaren niet onbevangen mijn best heb gedaan die opgelegde multicul te accepteren en er ook nog de lol van in te zien.

En nu, na een slordige 30 jaar in de luwte in 020-Zuid te hebben geleefd en me nergens mee te hebben bemoeid behalve met mijn werk, krijg ik dag in, dag uit, via het domme gekakel van vooral millennial-wijven en linkse activisten die zich 'journalist' noemen, te horen dat ik een onderdeel ben van het verschrikkelijke 'institutionele racisme' dat hier in Nederland huishoudt en dat zóveel 'zwarte mensen' zóveel 'pijn doet'.
Want ik ben een blanke man.
En boos, ook nog.
Maar niemand die het ene ruk interesseert waar die boosheid vandaan komt.

Mijn fysiotherapeut heet Mo. Mijn psycholoog was zwart ('was', want is lang geleden), mijn tandarts bij wie ik al 25 jaar patiënt ben, is hindoestaans-Surinaams. Mijn echtgenoot is Indonesisch-Chinees. Mijn benedenbuurman, met wie ik het uitstekend kan vinden, komt uit Iran. In het Holland Casino heb ik de grootste lol met de Surinaamse dames die aan de bingo-speelautomaten zitten.

En dan komen ze mij godverdomme voor de voeten gooien dat ik een racist ben.

wel:
F U C K. Y O U.
En haal die verdomde Yehovah-voet tussen mijn voordeur vandaan voordat ik je iets aandoe.
Want ik ben gestopt met het op eieren lopen.
Ik heb er chronische pijn aan overgehouden.

Peter Emile | 03-06-20 | 23:39 | 17

Dat is exact zoals het gegaan is. Dank voor dit verhaal.Het enige wat je krijgt door al dat gejammer over racisme is dat iedereen een hekel aan elkaar krijgt. En dat je gaat denken: is dit misschien de manier van een minderheid om de macht te grijpen? Nooit verwacht dat ik dit nog eens zou gaan denken.

B. Randnetel | 04-06-20 | 09:30

@Peter Emile | 03-06-20 | 23:39 |
Wat een dijk van een tegel bakte u daar! Hij zou integraal uitgezonden moeten worden op alle NOSsen en RTL's. Want zoals u het beschrijft gaat het precies. Zelf in een "Prachtwijk" wonend kan ik e.e.a. alleen maar beamen. De vervuiling, verpaupering, de agressie, berovingen en de onveiligheid. De Nederlander is in essentie helemaal niet racistisch. Natuurlijk heb je er op individuele basis kleautzakken bij, maar die zijn niet tekenend voor de gehele inheems Nederlandse bevolking. En dat is nu precies wat o.a. door BLM wordt beweerd.

Toen ik gisteren foto's zag van die demo viel me de mond tot aan de grond toe open. We zitten daar met zijn allen zogenaamd tegen racisme te wezen om dan de Apartheid v2.0 in te voeren. Dan heb je niet ergens één boot gemist, maar de gehele vloot.

Sjefke7807 | 04-06-20 | 10:04

en zo is het 👍

mondkapje | 04-06-20 | 10:06
▼ 14 antwoorden verborgen

Tjah, het is moeilijk voor demensen om '*anti*-racistisch' te zijn,
en tegelijk voorkomen om zelf daardoor ook 'racistisch' te gaan handelen.
B.v.: "alle witten zijn stom"
.
Ik houd voor mezelf zoveel mogelijk een '*niet*-racistische' norm aan;
ras / afkomst niet benoemen en niet mee laten spelen in afwegingen.
.
Maar dus ook geen zgn 'positieve discriminatie' of wegkijken.
Als een collega een prutser is toevallig ook een kleurtje heeft,
dan is het nog steeds een prutser.
Ik merk dan andere collega's dit moeilijk vinden om dan te benoemen.

hotmint | 03-06-20 | 23:35

Nou, zo hoort het ook. We mogen elkaar over en weer belachelijk maken toch. Hij mag dat zelf zien als een serieus onderzoek, ik zie het louter als een vorm van vermaak waar ik niet zoveel mee kan.

GeenHeil | 03-06-20 | 23:36

En over 14 dagen de knie van de demonstraties in de nek van de patiënt op de intensive care die snakt naar adem. Dan is de cirkel rond.

ijskogel | 03-06-20 | 23:25

Het maakt mij totaal niet uit waar iemand vandaan komt. Als ie maar snel weer teruggaat.

de euro middenweg | 03-06-20 | 23:17

Tjonge, Ruimedenker.
Brilletje?
Deze nemen we mee naar de kroeg.
Pffff eikel.

Ruimedenker | 03-06-20 | 23:20

"Hij is de niffo van Mussa."
Iemand eng idee wat hiermee wordt bedoeld?

pielemuisje | 03-06-20 | 23:10 | 1

Yep.
Khalid’s broer heet Mussa.

Ruimedenker | 03-06-20 | 23:16

De demonstratie black lifes matter is in de kern racistisch omdat er 1 kleur wordt genoemd. De levende wezens met een andere kleur worden buiten gesloten en dat is racisme in zijn pure vorm.

Eddy67 | 03-06-20 | 23:03 | 2

Klopt. Alleen 1 probleem, je overtuigd hun niet. Het houd niet op en wordt alleen maar groter als je het een podium blijft geven en er geen weerwoord tegenover te stellen. Mensen zijn blijkbaar zo makkelijk op te jutten, hier rellen in Rotterdam omdat in de USA iets gebeurd. Als je dit blijft toestaan, dan kun je iedere dag wel gaan rellen, er gebeurd iedere dag wel iets verschrikkelijks in de wereld.

Gandalph | 03-06-20 | 23:16

Leuk he, diversiteit. Het brengt ons zoveel positieve dingen.

zwarte_weduwe | 03-06-20 | 23:02

Als je als organisatie zegt dat zwarte mensen vooraan moeten zitten en witte mensen achteraan, ben je zelf de grootste racist en verdien je geen podium.
.
Nog wel een vraagje van mijn autistische buurman aan de organisatie,...
zitten de zwartste mensen dan vooraan en loopt het langzaam via bruin, lichtbruin naar blank, of is opeens iedereen met kleine krulletjes zwart en zitten ze door elkaar?

tsjajaja | 03-06-20 | 22:59 | 2

Goede vraag, ik pleit hier al een tijdje voor een classificatie systeem. Het is toch belangrijk om gradatie van geprivilegieerdheid in kaart te brengen. Want ik heb toch moeite om te accepteren dat het zwart-wit is.

TonieKolonie | 04-06-20 | 00:44

Ik heb me net op Twitter door zo'n #DoGood laten verleiden tot een potje discussiëren. En alle in dit stuk genoemde onderwerpen kwamen voorbij.
Wat ik ook zei, ik was fout. White privileged, racistisch, ik moest met bewijzen komen dat er ook black supremacy zou bestaan. En toen ik wees op de documentaire van Theroux over de Black Panthers en de zwarte moslims bleek ik daar ineens mee te bedoelen dat alle mensen die nu in Amsterdam protesteren daarbij horen. Ik heb 'm maar op mute gezet.
Maar misschien ga ik 'm nog de link naar dit artikel sturen. Want het is de spijker op zijn kop.

J. Jarig | 03-06-20 | 22:52 | 1

Ik heb het idee dat zwarte supremacisten zich het meeste ergeren aan blanke Nederlanders die niet met zwarte supremacisten bezig zijn.

De Briemusketier | 03-06-20 | 23:14

Alle subsidies aan Antidiscriminatiebureaus, meldlijnen en apps gelijk staken. Het is namelijk toch nooit goed.

MarkyS | 03-06-20 | 22:49

Dubbele Whisky Bitte, er zit een gek bij Op1

Plandelaville | 03-06-20 | 22:43

Vul voor “democraten” GroenLinks in, en Halsema voor “Cuomo”.
Klopt.
youtu.be/40C8UQUJsas

Stormageddon | 03-06-20 | 22:42

Nu kan je van rascisten nog zeggen dat ze er werk van maken en er calorieën aan besteden, maar ik heb het idee dat dit voor de gemiddelde Nederlander niet aan de orde is, die is vooral met zichzelf en zijn familie bezig.
Ik heb ook het idee dat dit nogal steekt bij een groot aantal van de demonstranten, die vervolgens de racismekaart trekken, omdat mensen met een kleurtje blijkbaar nog niet genoeg gepamperd worden.
Ik wacht vooralsnog even af totdat men stopt met het uitdelen van kaarten, tot die tijd, see if i care!

De Briemusketier | 03-06-20 | 22:41

Noem mij een een land, eentje maar, waar negors het voor het zeggen hebben, de dienst uitmaken en het wettelijk gezag hebben waar ze hun zaken goed voor elkaar hebben. Waar het onderwijs, transport, energievoorziening, gezondheidszorg, voedsel en water voorziening, onafhankelijkheid van giften, financiële steun of ontwikkelingssamenwerking, wetenschap, industrie, milieu-eisen, staatsstructuur, rechtspraak en dergelijke goed voor elkaar zijn.
Één land maar.

Alco-de-Holist | 03-06-20 | 22:37 | 7

@koter | 03-06-20 | 22:55:
In Frankrijk en de UK maken zwarten de dienst niet uit, Atlanta, Detroit en Chicago zijn Amerikaanse steden waar een zwart bestuur zit maar ook die steden worden gestut door een voornamelijk blanke federale overheid en systeem. In Afrika heb je de enige echte door zwarten bestuurde landen waar de macht in geheel eigen hand is. Het is er één grote puinhoop.

Jackson | 04-06-20 | 00:15

Star trek: Geordi, ooit analyse gelezen dat hij Afrika representeert: grootste materiële rijkdom (zie "bril") maar ontzettend arm/blind ....

Hevvlan Demuru | 04-06-20 | 00:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Ook die verhalen dat zwarte mensen rond december worden na geroepen als “Zwarte Piet!!”. Recent. Serieus? Terwijl meer dan de helft van alle Nederlandse sporthelden zwart
is? Rare verhalen.

austinhealey | 03-06-20 | 22:28 | 1

Heeft iedereen het nieuws gemist waar zoals gewoonlijk een paar selectieve straatinterviews werden getoond ? De NPO reporter vroeg toen een zwart meisje of ze zelf ook last had van racisme ; ja ze werd met regelmaat nageroepen met kankerdit en kankerdat . Raad eens welke bevolkingsgroep deze woorden nogal eens gebruikt....... Een Nederlander is van oudsher geinteresseerd geweest in andere culturen en buitenlanders zijn altijd welkom geweest en hier is een hele tijd geleden een kentering in gekomen door buitensporig veel criminaliteit van Antilliaanse en Marokkaanse groeperingen.

Koning BongoBongo | 04-06-20 | 07:31

Op RTL Nieuws app 2 gekleurde mensen delen hun ervaringen met racisme in Nederland.
Eerst een emotioneel relaas van jongedame van 21 die 7 jaar eerder tijdens een spelletje verstoppertje met het licht uit een paar klasgenootjes hoort zeggen dat ze haar niet gaan vinden in het donker.
Vervolgens het verhaal van een volwassen man die toen hij 8 jaar was in een lift 2 oude dames hun tasje vast hielden toen hij binnen stapte.
Man man man.... Wat een racisme.....

buicksquad | 03-06-20 | 22:12 | 9

Eerst een emotioneel relaas van jongedame van 21 die 7 jaar eerder tijdens een spelletje verstoppertje met het licht uit een paar klasgenootjes hoort zeggen dat ze haar niet gaan vinden in het donker.
buicksquad | 03-06-20 | 22:12 | 6 | reageer

Waarom speelt een meisje van 14 (derde jaar van de middelbare school) nog verstoppertje? Dit is of een bullshitverhaal of het meisje is zwakbegaafd.

koter | 03-06-20 | 23:01

Op mijn werk - een politiek zeer correcte krant - werkte op de zetterij een Surinaamse man. Aardige vent. Goeie vakman. Altijd in voor een geintje. Als ie terugkwam van vakantie riep iedereen: "Goh, wat ben jij lekker bruin geworden!"
De man stikte haast van het lachen.
Moet je dat nu eens proberen, in de door de SJW's verziekte wereld. Word je gelijk op het matje geroepen bij de 'diversity officer' of hoe zo'n nep-functionaris mag heten, en ben je als 'racist' ineens een paria voor je collega's. De zelfde collega's die in de kroeg met hun dronken kop neger-moppen zitten te tappen.

Peter Emile | 03-06-20 | 23:54

Lil

echtpaul | 04-06-20 | 05:03
▼ 6 antwoorden verborgen

Alles wat Jan ontwerpt is wit.
Minimalistisch wit.
Je mot er van houden.

Ruimedenker | 03-06-20 | 23:17

Jan de Bouvier doet al een halve eeuw hetzelfde kunstje.

bisbisbis | 04-06-20 | 05:32

BLM wakkert rasisme juist aan met het apart zetten van huidskleuren. Ieders leven doet er toe. Zal de meeste mensen een zorg zijn wat voor huidskleur iemand heeft. Ik ben het zat om voor racist uitgemaakt te worden alleen al op basis van mijn huidskleur en mijn zogenaamde “white privilege”. Word zo moe van dat slachtoffer gedrag van sommige mensen. Het is geen handicap om donker te zijn, in Nederland is heel weinig echt rasisme. Wat wel een steeds groter probleem in Nederland wordt is de haat en het geweld naar Joden, homo’s en de oorspronkelijke Nederlandse bevolking. Ik hoef me niet te schamen omdat ik hier geboren ben en zeker niet om mijn eigen cultuur. Geen land op de wereld is zo tolerant als Nederland. Maar we hoeven het niet te grabbel te gooien aan een stelletje nietsnutten.

Lappedonsje | 03-06-20 | 22:07 | 5

Terecht dat je het slachtofferdenken verwerpt van mensen..... spijtig dat je niet consequent blijft en vervolgen zelf overgaat tot slachtofferschap.

koter | 03-06-20 | 23:05

@koter | 03-06-20 | 23:05: Dat is zeer zeker niet de bedoeling dat dat zo geïnterpreteerd wordt. Nu ik mijn tekst teruglees zie ik het ook. Ik bedoelde dat huidskleur er niet toe doet. Dat niemand zich lager in rang hoeft te voelen of schuldig op basis van huidskleur.

Lappedonsje | 03-06-20 | 23:43

@Lappedonsje | 03-06-20 | 23:43:
Koter is een linkse hypocriete zwetser die nog nooit 1 kritische opmerking heeft gemaakt over de zwarte slachtoffercultuur. Laat je dus niet uit de tent lokken door hem als je een terechte reactie geeft over het aanstellerige geleuter van de welbekende racisme-roepers.

Jackson | 04-06-20 | 00:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben opgegroeid met oprecht het beeld dat iedereen gelijk is, heb altijd iedereen gelijk behandeld en ben groot gebracht met de katholieke Nederlandse waarden. Maar ik wordt zo boos van het feit dat iedereen maar wordt weggezet als racistisch, of dat er 'sorry' gezegd moet worden voor daden van generaties geleden door een vrij kleine groep. Nog steeds prima, maar waarom wordt dat geluid zo versterkt door alles en iedereen?
De hele beeldvorming, je niet verdiepen in onze cultuur met bijvoorbeeld Sinterklaas, dat geschreeuw in die microfoons zonder nuance... Ik ben er klaar mee. Echt, je hoeft alleen maar mee te doen in de maatschappij en alle kansen liggen er. Er is vrijheid genoeg. Er is werk genoeg. Er is sociale vangnet genoeg. Er zijn mogelijkheden genoeg. Er zijn hele andere plekken op aarde met minder kansen. Kan het beter? Tuurlijk, stilstand is achteruitgang. Maar draag wat bij. Omarm de boel eens. Wie je bent, hoe je eruit ziet, het maakt niets uit. Dat hebben al honderdduizenden mensen bewezen van welke geaardheid, herkomst, uiterlijk of wat dan ook.... Maar versterken we het geluid van beroepsklagers, het land splijt ervan.

zevensprong | 03-06-20 | 22:07 | 1

Hear hear!

J. Jarig | 03-06-20 | 22:56

Ik wil graag een zwarte tegel posten uit solidariteit met pikzwarte humor. Daar gaan we:

‘ ‘

Gelukt? Wel nachtmodus aan voor mooi grijs, anders ben je een racist.

beldewouten | 03-06-20 | 22:03

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om die 'anti-racisten' zélf gewoon keihard voor racist uit te maken wanneer je op die manier met ze te maken krijgt.

schedewindje | 03-06-20 | 22:03

Kan hier boos om worden. En die verwende kudtkinderen maar massaal demonstreren.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 22:06

Wat hebben we geleerd de afgelopen weken:

Nederland is een land met 17 (plm) inwoners, waarvan pakweg twee miljoen van buitenlandse afkomst, en 15 miljoen autochtone blanke oorspronkelijke bevolking die tot nader order allemaal tot rascist verklaard zijn of er tenminste van verdacht worden.

En ja, ik heb als geprivilegeerde blanke man zo mijn voorkeuren, wie niet zou ik zo zeggen.

De Briemusketier | 03-06-20 | 22:01

"Laten we vooropstellen dat racisme hier zeker voorkomt. Laten we ook even vaststellen dat het in de verste verte niets is bij wat er in landen als de USA gebeurt."
Dan heb je buiten de opiniemakers gerekend. Zij stellen alleen iets voor als het hier net zo erg is, dus is het hier net zo erg.

skoftig | 03-06-20 | 21:59 | 1

Er valt iets te zeggen voor een mono culturele Samenleving.

De Briemusketier | 03-06-20 | 22:05


Deze hele ophef is het gevecht om het meeste recht op subsidiegeld en zieligheidsprivilege van de blanken.

Polarisator | 03-06-20 | 21:58 | 3

Was dat maar zo. Dat stadium zijn we al heel erg lang voorbij. Het is nu een grote massa van allerlei zogenaamde achtergestelden en die eisen collectief dat ze voorop worden gesteld en dat de mensen die geen probleem met zichzelf of met anderen hebben achteraan moeten gaan zitten. Dat is waar het om gaat.

GeenHeil | 03-06-20 | 22:01

@Polarisator | 03-06-20 | 22:09:

Oh sorry, ik dacht dat jij bedoelde dat ze het tegen elkaar opnamen met subsidiegeld en zieligheidsprivileges als inzet. Als ze de macht echter eenmaal over hebben genomen, dan gaan ze elkaar wel de tent uit vechten, want dat zit nu eenmaal in ze. Dan gaan ze weer stammen en sektes vormen en dan wordt het een grote sektarische teringzooi.

GeenHeil | 03-06-20 | 22:17
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 21:57 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Inderdaad. Ze kunnen me wat. Wij zijn niet die agent in de USA en hebben geen betoging nodig. Al dat geroep dat we wit en zwart moeten zeggen en dat bepaalde mensen vooraan moeten staan. Doe nou toch gewoon normaal. Dan pas komt het goed.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 21:55 | 2

Het gaat ook niet om de agent, of de dode neger, of de betoging, of racisme in het algemeen.
Het gaat erom dat de rest van de wereld kan zien dat je deugt, in al je verhevenheid.
Net als bij het applaus voor de zorg.

jemagookniksmeer | 03-06-20 | 21:57

'Dekolonisatie van de wetenschap' mag. Dekolonisatie van stupide, communistische dwingelanden op de R.U.G., zoals prof Kochenov... en vele anderen.
www.sikkom.nl/opnieuw-kamervragen-ove...

SIogra | 03-06-20 | 21:54

Maar waar moeten Albino's zitten?

klimaatsloper | 03-06-20 | 21:54 | 2

Zwarte of blanke albino's?

Mr_Natural | 03-06-20 | 21:55
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 22:01

Hoe laat gaat t cafe open?

Binnenbaan | 03-06-20 | 21:52 | 3

Het bruine café?

Mr_Natural | 03-06-20 | 21:56
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 22:02

Zijn er nog mensen die geloven dat de verruwing cq verharding vd samenleving veroorzaakt zijn door Pim/Wilders/ Trump etc.?
De tweedeling in de samenleving is groter dan ooit.
Nooit stonden we zo lijnrecht tegenover elkaar.
De hele rassenkwestie is verergerd door een aantal extreem-linkse idioten, die zich als fascistische hooligans gedragen.
Je wordt haast gedwongen een kleur te kiezen, waar je voorheen nooit met kleur bezig was.
Hun aanpak zal de zaak voor gekleurde mensen geen goed doen.
In tegendeel. De wereld zal harder en harder worden, met moord en doodslag tot gevolg.
Is het niet de etnische kwestie, dan is het wel klimaat.
Fanatisme is een ernstig gebrek.
Ik kies nog altijd voor een “normaal” gesprek, waarin we elkaars mening respecteren.
Een tekort aan wederzijds respect is een groot probleem geworden.

Ruimedenker | 03-06-20 | 21:51 | 11

@beldewouten | 03-06-20 | 22:16:
Na 9/11 zijn er inderdaad wel wat dingetjes veranderd.
Al met al is het er niet leuker op geworden.
Ik ben misschien wat blijven hangen in de jaren 90.
Tja, 20 jaar en zorgeloos in de dancescene.

Ruimedenker | 03-06-20 | 22:20

@komtdatschot | 03-06-20 | 22:10: ik ben geen voorstander van rassenvermenging. Behalve als hét ECHTE, oprechte Liefde betreft..... dan kan ik daar niets op tegenbrengen. Als men mijn standpunt wil begrijpen, doel ik naar de film "The last samurai". Hoofdpersoon moest zijn respect betuigen aan zijn gastland. Punt.

Hevvlan Demuru | 03-06-20 | 22:27

@Hevvlan Demuru | 03-06-20 | 22:27:
Liefde kent ook geen kleur,maar rassen en religie vermenging heeft nog nooit iets goeds voort gebracht.
Zie het verleden en de toekomst

komtdatschot | 03-06-20 | 22:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik heb hier gewoon even helemaal geen zin in, mag dat ook?

oranjerood | 03-06-20 | 21:49 | 3

Je mot kiezen pik.
Haha, nee hoor.
Ik denk dat we onderhand allemaal doodmoe zijn.
Volhouden! Rustig ademhalen.

Ruimedenker | 03-06-20 | 21:57

nee dan ben je een racist

out-of-de-box | 03-06-20 | 21:57

Lekker makkelijk praten vanuit je "white privilege". Maar de gekleurde medemens zit er wel mee. We moeten het echt aanpakken nu. Jezus ik heb er eigenlijk ook geen zin in. Ik heb zin in vakantie

MarkyS | 03-06-20 | 22:44

Die kerel in Rotterdam vanmiddag met het bord 'Piet wil dit niet' zie je ook echt op alle demonstraties. Beroepsactivist.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 21:49 | 2

Piet Karbeat-club?

Ruimedenker | 03-06-20 | 21:58

"Over de VS", zei Rutte, "wat mensen daar meemaken, maken mensen hier ook mee." Zo'n domme uitspraak heb ik in tijden niet gehoord. Dat er nog mensen zijn die op de VVD stemmen...

Pel de pinda | 03-06-20 | 21:49

Witte was, toen kon dat nog gewoon.

Mr_Natural | 03-06-20 | 21:48

Als je het maar geen blanke was noemt.

echtpaul | 04-06-20 | 05:08

Is het jullie ook opgevallen? Zowel in Amsterdam, Groningen, Den Haag en Rotterdam.
Al die hoofddoekjes!!

Dachtutnie | 03-06-20 | 21:45 | 2

Zijn er veel in Groningen. Behoorlijke haatmoskee ook in Groningen, tegenwoordig vooral ondergrond. Stukken wijk zijn al tijden mohammedaan-enclaves.

Je ziet ze overigens nog niet erg veel buiten de enclaves.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 21:51

Hoofddoekjes zijn racisme

Eddy67 | 03-06-20 | 21:53

Lezersvraagje: een heel wit en een half bruin bestellen bij de bakker is nog niet strafbaar ?

AntonJansen | 03-06-20 | 21:42 | 4

Nee alleen bij de lokale dopedealer

oldskoolhollander | 03-06-20 | 21:45

Nee niet strafbaar als het een.turkse bakker is met een christelijke zwarte hommo wit in vastedienst....

wie zal het zeggen | 03-06-20 | 21:46

Nee maar een halfje wit en een halfje bruin bij de Mocro op straat moet nog wel kunnen.

kapoerewiet | 03-06-20 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Zelfkastijding doet het goed in deze tijd.

Phantomas | 03-06-20 | 21:42

Hoe laat en waar start eigenlijk de demonstratie tegen homogeweld en intimidatie wat wordt gebezigd door lichtgetint tuig uit eigen land? Of zijn we hier nog niet aan toe?!?

de knikkerende kale | 03-06-20 | 21:41 | 9

@kapoerewiet | 03-06-20 | 21:54: En als Wagensveld e.e.a. nou wel ziet als een heet hangijzer ? Zag jij Zwarte Piet als een heet hangijzer ?

Koning BongoBongo | 04-06-20 | 08:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Wij zijn Zwart en jullie zijn Wit en schuldig!
.... wie is er nou onderscheid aan het maken?.....

willem n | 03-06-20 | 21:40

De scherpe kantjes zijn er inmiddels wel af bij dat duo, een dronken pastoor, vaste klant in snackbar en Fred en Ria, dat is 't wel zo'n beetje...

Zenzeo | 03-06-20 | 21:47

Alles en iedereen wil naar Amerika en de eu en dan vooral nedeland komen. Wij Nederland zijn het meest humanistische land ter wereld, betalen voor alles en iedereen met als resultaat dit gezeik!

Nico1000 | 03-06-20 | 21:39 | 4

Gouden zin uit het boek van Douglas Murray, 'Madness of Crowds': vraag als mensen beginnen te zeuren over racisme, seksisme, homofobie: "Vergeleken bij wat? Vergeleken bij welk land is het hier zo slecht dan?" Einde discussie.

kapoerewiet | 03-06-20 | 21:52

@trekarm | 03-06-20 | 21:45:
Hij wil dat de ogen open gaan en men in gaat zien dat tolerantie een vrijbrief is voor intolerantie. Hadden we als Nederlanders maar een greintje echte trots in onze donder, dan zou de integratie ook een stuk beter verlopen. Dat buklaven gedrag spreekt nou niet echt tot de verbeelding als je uit een cultuur met iets meer machismo komt tenslotte.

Lood om oud ijzer | 03-06-20 | 21:56

@Lood om oud ijzer | 03-06-20 | 21:56:

Ja want het is allemaal afhankelijk van ons.

Hou mensen gewoon zelf verantwoordelijk? Het is niet aan ons, het is aan hun. Dat is toch ook de standaard die jij hebt voor jezelf?

Rest In Privacy | 03-06-20 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

Godjezus. Mag ik een teiltje? Die anti-racisme demonstraties in Nederland zijn pathetisch, maar dit stukkie kan er ook wat van. Saaaaamen zijn, is sterker dan de sterkste storm, gekleurder (mag dat?) dan het grauwe ons ons heeeeen...

beldewouten | 03-06-20 | 21:39 | 5

We are the world, we are the children.

RickTheDick | 03-06-20 | 21:47

Mee eens. Idealistisch gezeur dat kort voor het bukken optreedt.

zbb | 03-06-20 | 21:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Vaak wordt er bij dit soort discussies vroom in de helicopter over algemeenheden heen gevlogen, die zich kenmerken door een niemand op de tenen te durven stappen kraak noch smaak. De linkse kerk houdt de kerkdeuren stijf dicht wanneer het gaat om fundamentele religiekritiek. Geen kritiek op islam, want dan zet diezelfde kritiek door op het christelijk erf. Durf eens concreet man en geit te noemen: bontkraagjes die in Amsterdam een mannelijk echtpaar van enerlei kunne belagen, en uitgebreid met filmpjes getiktokt worden. Hoe lang speelt dit al? Waarom speelt dit al zo lang? >> Vanwege het taboe op religiekritiek.

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-06-20 | 21:38 | 1

Dat is 1 van de angels, tussen twee werelden leven ook, het selectief ontvangen van nieuws is er nog eentje.

willem n | 03-06-20 | 21:50

Schreef het vannacht al in het coronacafé: ik mis die goedmoedige oude tijd vol zelfrelativering. Amsterdamse humor: elkaar lekker in de zeik nemen met een bulderlach, of je (voor)ouders nou uit Suriname of Nederland kwamen. Het haalt de angel uit elk sluimerend conflict en is het geheim van elk lang huwelijk: teentjes niet te lang laten groeien en uitgaan van het goede in de mens. De verongelijkte snowflake generatie duwt ons richting een burgeroorlog.

kapoerewiet | 03-06-20 | 21:34 | 10

@Grachus | 03-06-20 | 21:53: Gehoord van een Belg : Waat gaa waarom dat 'nen Ollander zo hard kreunt als dat 'm zaan aagen aftrekt ? Amai, omdat 't uit aagen zak moet komen . . .

CeesCloosd | 03-06-20 | 22:08
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 21:34 | 3

Wat vindt Henk Bres hier van?

Rest In Privacy | 03-06-20 | 21:34 | 9

@beldewouten | 03-06-20 | 21:43:
Volg Henk eigenlijk niet zo,maar zag het toevallig vanmiddag op twitter dat Henk het even gehad heeft met twitter.

komtdatschot | 03-06-20 | 21:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Je had ooit een zeer indringende film over apartheid en dus racisme: Cry Freedom. Aangrijpende film, mooie filmmuziek ook. Tot de grote Chuck D - toch een beetje mijn narratief in de post-diversiteitsoorlog - zei: "ja maar de held van het verhaal is wederom een blanke". Dat zette me toen wel aan het denken.

Verder eens met Kaptein Broccoli. Je kunt geen misstanden bestrijden door nieuwe Rosa Parks te creëren. Die vrouw stond op tegen dit soort praktijken met een reden.

pielemuisje | 03-06-20 | 21:32 | 1

Post moet natuurlijk pre zijn. Verder gaat het goed met me.

pielemuisje | 03-06-20 | 21:33

Als ik hier in Groningen 2 buitenlanders zie in n week is het veel. De krantenjongen en de Chinees. Bij de 3e bel ik de pliesie.

Zack Hooi | 03-06-20 | 21:30 | 7

@knutsel_ | 03-06-20 | 21:59: Ik woon niet in stad. In Grun Stad zijn inderdaad veel buitenlandse studenten. Duitse toeristen ook. Aanwinst!

Zack Hooi | 04-06-20 | 08:02

@Binnenbaan | 03-06-20 | 21:56: Wie maken er tegenwoordig geen stemming... Joop??? De NPO ???? De Nederlandse kranten ??? Inderdaad , we doen het allemaal .

Koning BongoBongo | 04-06-20 | 08:23

@Ik luister al maanden niet meer naar de NPO. Bevalt me prima.. en houden zo.

ritter vn hüpfburg | 04-06-20 | 10:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom worden er in nederland eigenlijk geen demonstraties/protesten gehouden, door blanken die het zat zijn om voor racist uitgemaakt te worden? Of staan blanken gewoon zover boven de blacks dat ze er schijt aan hebben? Zeg een soort breed gedragen white supremacy?

Leptob | 03-06-20 | 21:30 | 7

Het leven is te kort om je druk te maken over wat anderen van je vinden.

witwas | 03-06-20 | 21:51

We zijn alllemaal racist en dat is ook eigenlijk heel logisch het is de mens(en dieren ook trouwens ) eigen om zich het meest vertrouwd te voelen bij mensen van de zelfde stam,blank, zwart geel en rood we doen het allemaal maar alleen bij blanken noemen we het racisme.
Daar zijn tal van redenen voor te bedenken maar dat maakt het nog niet juist.

Huwelijksgeluk | 03-06-20 | 21:54

@trekarm | 03-06-20 | 21:41: Ook beschouw het als geuzennaam. Als je geen racist bent hoor je er toch niet bij?

5611 | 03-06-20 | 23:01
▼ 4 antwoorden verborgen

vandaag in het arboretum ( trompenburg) van rotterdam gewandeld. ( damwand eromheen 10 meter afgraven, in de oostvaarderderplassen dumpen en zwarte aarde uit Polen halen en opnieuw beginnen ). mooi weer en lekkere tosti .

newray | 03-06-20 | 21:27 | 2

wageningen is ook al 3 jaar bezig met onderzoek. er schijnt iets van een zwam in de grond te zitten.

newray | 03-06-20 | 21:48

Dat het incident in Minneapolis in de VS tot protesten en demonstraties leidt snap ik nog. Dat het daar moet leiden tot plundering en moord op politiemannen snap ik dan weer niet. Maar dat in NL nu direct overal massale demonstraties nodig zijn tegen het vermeende racisme hier, terwijl we net een beetje uit de corona-narigheid komen, snap ik helemaal niet. Is het racisme-probleem hier zo groot en urgent dat massale demonstraties nu belangrijker zijn dan het beperken van besmettingsrisico's (volgens Halsema wel dus...), terwijl we de afgelopen maanden genoeg ellende hebben gezien? Tellen de "lives" van onze kwetsbare medemensen niet?
Met figuren die vanuit hun racisme-gedachtenkronkels ons bewust opzadelen met coronarisico's wil ik eigenlijk niets meer te maken hebben. En die horen zeker geen burgemeester te zijn. "Samen..." gatver

Schmalz | 03-06-20 | 21:23 | 4
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 21:27

Opvallend ook dat nu iedereen weer over racisme in Nederland praat, maar waarom dan wachten met demonstreren tot er iemand in de VS wordt doodgeschoten? Als het echt zo erg is in Nederland had men al veel eerder kunnen demonstreren. En net als in Frankrijk (2016) wordt hier in Nederland dan weer de dood van Mitch Henriquez (2015) als politiegeweld naar boven gehaald. Er zijn dus schijnbaar 5 jaren verstreken zonder enig ernstig politiegeweld of andere ernstige racismegevallen die een noodzaak vormden om te gaan demonstreren. Maar nu met de dood van George Floyd is het opeens in Nederland ook hel op aarde voor de gekleurde medemens en moet BLM (en natuurlijk KOZP met Jerry 'de schoorsteen moet ook roken' Airfryer) weer alles uit de kast halen om die duivelse witmang op z'n plek te zetten?

FrankVeer | 03-06-20 | 21:51
▼ 1 antwoord verborgen

Breakie breakie, heel efkes off topic, ze hebben een nieuwe verdachte op het oog voor Maddie McCann!

Ikbeneenzelfbouwer | 03-06-20 | 21:22 | 6

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 03-06-20 | 21:24:
De beelden van dat prulleke zijn me altijd bij gebleven.
Maar ook de incompetentie van de Portugese pliesie die het van het begin af aan verknald hebben.

komtdatschot | 03-06-20 | 21:32

hebben ze weer een nieuwe verdacht, daar heb ik niks aan.
ik heb liever de dader dan een verdacht

out-of-de-box | 03-06-20 | 21:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuk betoog van Driekus VanBukkem.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 21:21 | 3

Ben je stoned?

beldewouten | 03-06-20 | 21:45

Aan zwarte die klagen zou ik willen zeggen.
"Je pushed niks boeler".
youtu.be/Tju5KdIZLTc

Miezerig | 03-06-20 | 21:21
-weggejorist-
grietmetgroenefiets | 03-06-20 | 21:20

Er wordt inderdaad vrolijk op los gepolariseerd. Ik trek de huidige black comedy shows en standup comedy niet meer, puur racisme. Mijn god, wat hebben we die mensen aangedaan dat ze hun blanke medemens - de Jan Modalen - zo haten.

Stonecity | 03-06-20 | 21:20 | 1

Ze vergeten dat er een hoop mensen zijn die hun uitkeringen betalen, werkende mensen demonstreren bijna niet tenzij het voor hun sector is.

brie-de-penis | 03-06-20 | 21:32

Wat willen ze nu eigenlijk, want dat is me niet zo duidelijk:

- Alle blanken weg uit hun eigen land?
- Blanke slaven?
- Voorkeursbehandeling?
- Slachtoffer spelen om te kunnen zeuren en niet te
werken?
- Excuses voor het gedrag van mijn
betbetbetovergrootvader?
- Gratis geld?
- Free money?
- Graties doekoe?

Of gaan ze gewoon zelf iets van hun leven maken? Zoals bijvoorbeeld Chinezen en Hindoestanen dat wel gewoon doen en die lijken ook niet echt op mij.

En vergeet niet: niemand hoeft hier te wonen. Als het zo vreselijk is hier en het je niet bevalt kan je gewoon weg. Nu even niet, maar binnenkort weer wel. Toedels alvast!

WhiteShark | 03-06-20 | 21:16 | 3

of nog beter Nederland door midden splitsen degene die zich niet wil in zetten om zich gewoon aan te passen en niets van zijn leven wil maken mag naar links Nederland .

degene die zich aan pas en iets gewoon normaal leven wil opbouwen mag naar rechts van nederland of ben ik opeens weer racist pffffffff

out-of-de-box | 03-06-20 | 21:23

We rekenen alle gegeven punten goed. Op de bovenste na, want je moet met je blanke reedt natuurlijk wel aan het werk om dat gratis geld op te hoesten.

marcoplarco | 03-06-20 | 21:26

Wat mensen willen? Wat dacht je van gelijkwaardigheid? Geen divibokaal, geen aanpassing van de Nederlandse grammatica op pabo's, omdat het anders te moeilijk is, gelijke behandeling bij de belastingdienst etc. Lijken mij vanzelfsprekende eisen.
Alleen, er zijn tal van andere groepen die ook gelijkwaardig behandeld willen worden, ouderen en zwangere vrouwen op de arbeidsmarkt,, psychiatrisch patiënten, arbeidsmigranten etc. Die zijn even niet hip. Enkel kleur geldt nu en dat is gewoon jammer.

Bataafje | 03-06-20 | 22:02

Prima stukkie Driekus, waarvoor dank.

Berbaar | 03-06-20 | 21:15

Zo koos ik tijdens gymles bij basketbal altijd de kleinste, witte klunzen. En verloren altijd.
Emperisch onderzoek, noemde ik dat. Wel gelachen, dat wel.

Polarisator | 03-06-20 | 21:14 | 1

Ik was weliswaar groot maar wel een witte kluns. Nog bedankt, ik had een takkehekel aan basketbal en als je verloor kon je alvast gaan douchen en een peukie roken.

elfenstein | 03-06-20 | 21:22

Onderkoningin Kafka Orwellongren - dierbare vriendin van Halalsema - hoeft in ieder geval geen tekst en uitleg te geven. Terwijl het nota bene haar baan is. Maar ach de 2e slaapkamer's partijkartel boeit het allemaal geen zak.

twitter.com/fvdemocratie/status/12678...

Graaf_van_Hogendorp | 03-06-20 | 21:12 | 1

Compleet absurd dat zij gister niet bij het vragenuurtje was.

Piet Karbiet | 03-06-20 | 21:32

Het zag er zwart van het volk. Not.

Astimar Teutis | 03-06-20 | 21:12

ik stel voor : rascisme-belasting.

newray | 03-06-20 | 21:12 | 1

Kijk, dat is nou een oplossing waar ik vertrouwen in heb. Dat helpt immers overal voor.

Lood om oud ijzer | 03-06-20 | 21:23

Dus de zwarte & gekleurde en witte mensjes hebben elkaar flink wat besmetting door gegeven in ons nederland nou afwachten dan maar in hoop van zegen gelukkig kunnen ze zich laten testen zonder naar de huidskleur te kijken succes .

telefoontje | 03-06-20 | 21:11

Erkennen dat er mensgroepen zijn met verschillende, meer of minder opvallende, kenmerken!

Racisme is gewoon biologie. Natuur.

Polarisator | 03-06-20 | 21:11

Mag ik effe een teiltje,

Open brief in het Parool van de creatieve sector: ‘Beste mevrouw Halsema, dit is onze motie van vertrouwen’
www.parool.nl/columns-opinie/creatiev...

AntonJansen | 03-06-20 | 21:11 | 4

@grietmetgroenefiets | 03-06-20 | 21:28: De rest kent u niet want dat zijn de soepsidie vangers die halalsema honing om haar kont smeren uit angst hun soepsidie kwijt te raken.

jan huppeldepup | 03-06-20 | 21:40

@grietmetgroenefiets | 03-06-20 | 21:28: Ik herkende alleen de naam Howard Komproe. Maar die herinner ik me ook alleen maar, omdat ie weliswaar comedian is, maar niet een waar ik om kan lachen.

FrankVeer | 03-06-20 | 21:58

Een hoop nietszeggende mensen van nietszeggende organisaties. Nou dat maakt wel indruk.

Boterbloempje | 03-06-20 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

Vrij normaal toch? In een voetbalelftal staan meestal ook de zwarte jongens voor en de blanke jongens achter. Zwarten zijn meestal betere aanvallers, blanken zijn meestal betere verdedigers.

Mr_Natural | 03-06-20 | 21:11 | 1

Heb ooit eens een studie gelezen dat plattelanders significant vaker in defensie zitten en stadsvolk significant vaker aanvallend zijn.

Hevvlan Demuru | 04-06-20 | 01:02

George en Derek schijnen elkaar gekend te hebben... Derek's vrouw is direct van hem gescheiden na dit nieuws... Wat Derek Floyd op de video aandoet is volstrekt waanzinnig, er is geen enkel zinnig argument te verzinnen voor de acties die hij neemt en de weigering om naar zijn collega's te luisteren.

Een crime passionnel als werkelijke reden zou me gezien de eerste twee feiten niets verbazen, doorgedraaid was hij in elk geval. Niet dat dat er toe doet natuurlijk, racisme 'moet' de reden zijn. Maar 1 ding is zeker, de mensjes die na een aanslag of elk incident dat lijkt op een aanslag oproepen, om toch vooral de feiten af te wachten, houden daar in dit geval toch een volstrekt andere mening op na... Rare wereld.

Lood om oud ijzer | 03-06-20 | 21:10 | 3

Als agent was hij niet zuiver op de graad. Hij had 17 klachten tegen hem en was ook betrokken bij wat schietpartijen ook 1 van zijn collega's (Die Koreaan) had wat klachten. De vrouw van Chauvin lijkt Aziatisch dus een echte KKK racket is hij niet of misschien helemaal geen racist. Lijkt me eerder een sadistische gek.

EmilioEsteves | 03-06-20 | 21:28

We wachten af. Mocht blijken dat er na gedegen onderzoek sprake was van een persoonlijke vete dan staan er een hoop looters en racismekaarttrekkers eh, gekleurd op. Waarheid gebiedt te zeggen dat "wij" hier op GS er ook wel eens te vlug opdoken en dachten dat het dan wel een islamiet zou wezen. Van de andere kant sloeg het Stijlloze leger dan weer niet gelijk aan het plunderen. Beter houdt iedereen effe z'n gemak totdat de feiten op tafel liggen.

elfenstein | 03-06-20 | 21:30

@EmilioEsteves | 03-06-20 | 21:28: De vraag die er je er dan gelijk bij moet stellen is of die klachten terecht waren en hoe die klachten zijn afgehandeld of tot sancties hebben geleid. Datzelfde geldt voor die schietpartijen. Dat komt voor in een land waar vuurwapenbezit een recht is.

Heiner | 03-06-20 | 22:11

Compleet idioot dit.
All lives matter.
Pleurt lekker op met je racisme.

Piet Karbiet | 03-06-20 | 21:09

Ik ben of was nooit bezig met huidskleur totdat politiek correct het opeens had over zwart en wit.
Voor mij was het een persoon met een afkomst en niet met een kleur.
European, Latino, Aziaat Indiaan (Amerika's) of je was een neger (donker Afrika).
Opeens werd neger een zwarte terwijl als je vroeger zwarte zei was het een belediging nu is het mandatory.
Ik niet meer 'begraip'.

Miezerig | 03-06-20 | 21:09 | 3

Twee woorden: Subsidie, Soros

Knoppenbonker | 03-06-20 | 21:20

Voor mij ongeveer hetzelfde, maakt me niet uit wat voor kleur een uitvreter heeft, ik heb een hekel aan uitvreters. En degenen die het hardst schreeuwen haat ik het meest

brie-de-penis | 03-06-20 | 21:37

Racisme is het idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Dit is de enige betekenis van het woord racisme. Oftewel, wanneer een zwarte denkt dat zijn/haar afkomst superieur is aan het blanke, of vice versa, dan is dat racisme. Iemand neger noemen, of veroordelen omdat ie 'zwart' is, is discriminatie, niets meer en niets minder. Ik durf te wedden dat 99,9999% van die demonstrerende droeftoeters niet eens weten wat racisme is, of überhaupt enige herseninhoud hebben. Het is een mooi spelletje verdeel en heers, waarvoor met name domme, simpele en eenvoudig te manipuleren zieltjes zich graag laten misbruiken.

Eagle_Eye | 03-06-20 | 21:09 | 3

Definieer superieur en interieur en op welk vlak.
We zijn één diersoort maar net als honden elk met verschillende kwaliteiten.
Zo zijn er groepen mensen met een hoog IQ, andere kunnen goed tegen kou, hebben een hoog duurvermogen, zijn sterk en krachtig, zijn lenig, hebben een grote piemel of juist een kleine.
Allemaal evolutionair bepaald en handig en nuttig om te overleven.
Negers zijn niet inferieur maar hebben kwaliteiten die ik als European niet heb een dat is omgekeerd ook. Ik sta toch ook niet te janken dat ik heb tampeloeris heb van 25cm of de 100m kan rennen in mijn beste jaren over de 10 sec.
Het is zo ik ben daarin dus inferieur dus we staan gelijk.

Miezerig | 03-06-20 | 21:16

Ik vroeg me een tijd geleden af wat rechts extremisme nu precies inhoud. Is een radicale moslim die in nederland geboren is en een nederlands paspoort heeft ook een rechts extremist? Van de ene kant roepen dat hij zielig is, maar van de andere kant alles opzij zetten om hun ideaal van het geloof te rechtvaardigen zodat het niet meteen opvalt dat hij radicale ideeen heeft. De meesten nemen hun geloof mee in de reden om iets te rechtvaardigen waarom ze superieur zijn aan anderen.

brie-de-penis | 03-06-20 | 21:44

De vertaling voor discrimination is "uitsluiten", niets meer en niets minder
Voorbeeld: de zwarte Amerikanen mogen elkaar nikker noemen maar een Aziaat of blanken mag dat niet, die wordt uitgesloten om dat te mogen zeggen.
Dat discrimineren is dan op basis van racistische gronden, omdat je Aziaat of blank bent.

Petecoldfeet | 03-06-20 | 21:48

Ik ken een verschijnsel dat zeg 100 keer vaker voorkomt dan racisme, en dat is de beschuldiging van racisme. Dat is dan dus per 100 keer, 99 keer onterecht. Wanneer gaan we daar iets aan doen?

Rest In Privacy | 03-06-20 | 21:09

Best een prettig land inderdaad, dit Nederland.

niels5142 | 03-06-20 | 21:08

De linkse hadden een wereldplan bedacht om Trump dwars te zitten.
Ze staken hun linkse steden in de fik,plunderde hun middenstand leeg en vernielen alles wat los en vast zit in hun linkse steden.
Daar moet je toch wel bewondering voor hebben om jezelf vrijwillig op te heffen als linkse steden zijnde.

komtdatschot | 03-06-20 | 21:06 | 7

@frank4444 | 03-06-20 | 21:13: ik bedoelde extreem LINKSCH. Noem eens een land dan waar Linksch of extreem linksch (tot aan communisme toe) niet de touwtjes in handen heeft?

ChristianV | 03-06-20 | 21:16

En wereldwijd.. wat erg. Ik stop er maar mee voor vandaag.

ChristianV | 03-06-20 | 21:17
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 21:20
▼ 4 antwoorden verborgen

De Afro-Amerikaanse gemeenschap wordt toch al decennia lang in een arm klem gehouden? Spel tussen de banken, overheid en bedrijfsleven.
Gerechtigheid voor George Floyd zal daar geen verandering in brengen.
BLM zou veel ambitieuzer moeten zijn naar mijn mening.

Petecoldfeet | 03-06-20 | 21:05 | 1

zolang bovenin de blanken de touwtjes in handen hebben, zal dat vooral doorseipelen naar de functies eronder. pas lagen verder komen de minderheden. opzich ook niet gek in een land met meer blanken, maar daardoor wel lastiger om op hoger level macht uit te oefen denk ik.

timmert12 | 03-06-20 | 21:13

Die hypocriete negers hoor ik niet over racisme in Islamitische landen. In dat soort landen zien ze negers letterlijk als een slaaf en krijgen ze stok- en zweepslagen.

Negers mogen daar ook niet in bepaalde wijken of gebouwen wonen, simpelweg omdat de Arabieren dat niet willen. Maar ik snap het al, blanken zijn nou eenmaal een makkelijkere prooi dan Arabieren.

Greetjee | 03-06-20 | 21:04 | 1

Omdat alleen de blanken iets met schuldbesef en boetedoening hebben.
Zonder dat zijn we net Chinezen. En die maakt het helemaal niets uit hoe je over ze denkt, ze zoeken nooit jouw goedkeuring en ze hebben geen behoefte aan respect.

Arachne | 03-06-20 | 22:01

Net als bij de anti-Zwarte Piet demonstraties. Negers voor, blanke meelopende deugerts achter. En alleen negers mochten met de pers spreken.

puddingbuks | 03-06-20 | 21:04
-weggejorist-
cokdeveu | 03-06-20 | 21:02 | 1

wat is het volgende protest dat alle blanken verplicht in een zwarte auto gaan rijden want witte auto is racisme ?

dom gedoe gedraag je gewoon dan is er niks aan de hand , hoe moeilijk kan het zijn. van die Chinese heb je ook geen last van , naja alleen die corona dan

out-of-de-box | 03-06-20 | 21:01 | 1

Het is inderdaad altijd zwart tegen wit. Van rood en geel hoor je nooit wat.

elco485 | 03-06-20 | 21:10

Leven en laten leven.

Gandalph | 03-06-20 | 21:00 | 1

Dat leeft wel zo fijn.

Berbaar | 03-06-20 | 21:13

Waarom zitten er niet overal zwarten in de top van politiek, bedrijfsleven etcetera ... het is institutioneel racisme.
Neen! Geldt ook voor tokkies. En in die overeenkomst ligt het antwoord. Van gedrag tot kleding, levenstijl, ambitie, interesse... tis één pot nat.. alle zwarten zijn tokkies.
Hoe kom je wel in de top? Studeren is een begin.
Zo ook weer opgelost.

RickTheDick | 03-06-20 | 20:59 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 03-06-20 | 21:19:
Ik heb niets tegen tokkies. Moeten ze wel gezond van geest zijn, van goede wil en optimistisch. Niets mooier dan een tevreden tokkie. Ben jij tevreden Kuifje?

RickTheDick | 03-06-20 | 21:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat je met je naieve blanke deugkop uit vermeend rechtvaardigheidsgevoel meedoet aan zo'n BLM demo kan ik nog een beetje begrijpen maar dat je je vervolgens laat scheiden op kleur geeft aan dat je echt niet geschikt bent voor een volwaardige plaats in de maatschappij. Een oprecht mens was meteen weglopen.

AntonJansen | 03-06-20 | 20:59 | 2

Ze zijn ook weggelopen, 20 meter naar achter, om daar vervolgens te knielen.

ZeeBrabo | 03-06-20 | 21:03

Viel mee dat die witten niet hoefden te knielen.
Of gebeurt dat bij de volgende demonstratie.

De Profundus | 03-06-20 | 21:06

Ik ga helemaal niet "samen strijden tegen racisme". Ik weiger. Omdat ik door allerlei volk al als racist weggezet word voor het stellen van vragen. Voor het plaatsen van vraagtekens bij massa immigratie, bij het ongelimiteerd binnenhalen van volk wat ons, soms letterlijk, naar het leven staat. Voor het besef dat politiek gedreven reli-ideologie uit het midden-oosten hier geen win-win situatie oplevert. Omdat ik het *stront zat* ben om te moeten buigen en wijken voor iedere deugmuts met een deugjeuk onderwerp.

Dan maar een racist.

marcoplarco | 03-06-20 | 20:59 | 5

Ik was het niet maar ik overweeg nu sterk om ook racist te worden. Is daar een gesubsidieerde cursus voor?

Schriever | 03-06-20 | 21:38

Hear hear..!

aardv@rk | 03-06-20 | 21:42

Hear hear!

Montgomery Burns | 03-06-20 | 21:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is verkiezingsseizoen in Amerika en dat wordt naast de corona-leugen breed uitgemeten, want iedereen weet dat racisme slecht is en dat de politieke tegenstanders dit versterken. Althans als je de "mockingbird" tv presentators mag geloven. We weten het hier allemaal zo goed hoe het in Amerika werkt, maar stiekem weet de gewoon Jan er geen bal van af en de grote nieuwzenders hier kopiëren alleen maar de inhoud van CNN & MSNBC. Het is lachwekkend hoe wij ons hier zogenaamd systematisch politiegeweld aantrekken terwijl Hong Kong wordt overgeleverd aan de PRC en "de vrienden" van Wim-Lex in de golfstaten dag na dag verdekte slavenarbeid inzetten.

We moeten af van deze weegschaal en vooral weer terug naar een Nederland wat tolerant is, ofwel val mij niet te veel lastig met jouw denkbeelden en dan komt het wel goed, want het enige wat deze anti-racisme demo's keer op keer aantonen is dat het niet op gelijkheid gaat, maar om boetedoening. Woordspelletjes met newspeak-achtige insteek, erkennen dat er verschillende klasses mensen zijn en een strijd die geleverd moet worden. Nu zie ik alle studentjes en gebruikelijke typetjes nog vrolijk meelopen, maar het effect begint uit te werken. De normale Nederlander wordt al langer voor racist uitgemaakt en die term begint zijn waarde te verliezen, langzamerhand is racisme roepen niet meer genoeg en moeten mensen op hun "privilege" gewezen worden; na verloop van tijd zal er een groep mensen zijn die langzaam aan dit soort aantijgingen niet meer pikken en langzaam maar zeker, de groepen die zaken afdwingen, beginnen te haten.

HaatAth3ist | 03-06-20 | 20:58

Volgt Allen Driekus, hij heeft #luievrouwen op vrijdag. Komt dat zien!

deluiegriek | 03-06-20 | 20:58

Het is in Nederland het boeiendste als je op een of andere manier, al dan niet buiten je schuld, in de problemen raakt. Dan zie en ervaar je pas het extreem dunne laagje vernis dat over de ogenschijnlijk zo verdraagzame samenleving ligt. Dan ervaar je de Nederlander zoals die echt is. Zelfingenomen, altijd beter dan een ander, altijd bereid om een mening te geven ook al heb je geen idee waarover, altijd bereid om -als je iets niet weet - het slechtste te denken. Het is buitengewoon leerzaam en je zult daarna nooit meer echt bij die samenleving willen horen. Je gaat er automatisch naast leven en het hypocriete geheel van een afstand met enige verbazing en verbijstering waarnemen.

jan-lul-de-behanger | 03-06-20 | 20:57 | 3

Is wel zo. Er lopen een hoop wannabee-NSB-ers rond in dit land. Vooral bij de ambtenarij.

Piet Karbiet | 03-06-20 | 21:07

Bijzonder treffend omschreven!

Lood om oud ijzer | 03-06-20 | 21:13

En degene die door eigen toedoen in de problemen raakt, hoe groot of klein ook, kan rekenen op steun, ondersteuning, medeleven en begrip. Want "het kan iedereen overkomen".

Arachne | 03-06-20 | 21:44

Het klopt dat in Nederland, meestal in de privé sfeer, wel eens iets racistisch voorvalt. Maar dat racisme is geen eenrichtingsverkeer, het gaat net zo goed van zwart naar wit als van wit naar zwart. Polarisatie en lange tenen houden het in stand.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 20:56 | 3

Als je rood haar hebt noemen ze je een rooie lul, als je kaal bent noemen ze je kale lul, als je een bril heb noemen ze je lul met een bril en als je zwart bent noemen ze je zwarte lul.

Turbulentie? | 03-06-20 | 20:58

Penisnijd

Rechtsdraaiend | 03-06-20 | 21:08

"i rather die on my feet than live on my knees" Een uitspraak die ooit eens gedaan is en mij toch wel erg aanspreekt. Of de tegenhanger "better red than dead" welk van de 2 zou jij kiezen?

keistad | 03-06-20 | 20:55 | 4

Dealing out the agony within
Charging hard and no one’s gonna give in
Living on your knees, conformity
Or dying on your feet for honesty
Inbred, our bodies work as one
Bloody, but never cry submission
Following our instinct, not a trend
Go against the grain until the end

Roege | 03-06-20 | 21:07
▼ 1 antwoord verborgen

Alles voor de likes op instabook.

Nuchternederland | 03-06-20 | 20:54
-weggejorist-
de_kale | 03-06-20 | 20:52
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 20:51

Meer zwartuh waren er zeker niet in Grun?
Was dus wederom een demo gekaapt door wit deugend elitair links.

Miezerig | 03-06-20 | 20:51
-weggejorist-
cokdeveu | 03-06-20 | 20:50

Uitstekende reflectie en geen woord meer aan toe te voegen

emocore | 03-06-20 | 20:50
-weggejorist-
Rest In Privacy | 03-06-20 | 20:49 | 2
-weggejorist-
Mr_Natural | 03-06-20 | 20:48

?In de jaren ’70 werden alle tegenstellingen definitief beslecht. Nederland was een verlicht, geëmancipeerd gidsland."
Grote onzin. De kloof tussen rechts en links was diep. Stakingen bij de vleet, en oorlogstaal van de vakbonden. En de kloof tussen de generaties was breed. Had Cat Stevens nog een mooi liedje over.

Schoorsteenveger | 03-06-20 | 20:47 | 4

Toch was het een veel betere tijd dan nu want het is steeds verder bergafwaarts gegaan. Die kloof tussen de generaties was er helemaal niet. De 'kloof' tussen rechts en links was er maar dat was goed, je wist wat je aan elkaar had. Nee dan dat krankzinnige 'polderen' waardoor alles door elkaar loopt en je nooit weet welke partij bij wie in bed gaat liggen nà de verkiezingen (op een paar uitzonderingen na). En je dus ook nooit van tevoren weet hoeveel van een partijprogramma zal worden waargemaakt. Kijk maar wat er van de VVD is geworden na het vertrek van Frits Bolkesteijn. Geen schaduw van wat het eens was.

Lupuslupus | 03-06-20 | 21:10

@Piet Karbiet | 03-06-20 | 21:04:
De bullshit van nu is gebouwd op de bullshit van toen. De polarisatie waar we nu mee zitten is destijds in de steigers gezet.

Schoorsteenveger | 03-06-20 | 21:13

@Schoorsteenveger | 03-06-20 | 21:13:
Precies. De schrijver meent dat met het regelen van enkele belangrijke zaken, de wereld af was. Wat hij niet ziet, is dat, met het regelen van enkele belangrijke zaken, enkele van de maatschappij zijn verwijderd en dat, met het verstrijken van de tijd, het gewricht van de maatschappij is gaan kantelen. De jaren 70 zijn maar 50 jaar geleden.

Geschiedkundige menen dat de gevolgen van de Franse revolutie nog niet eens uitgewerkt zijn. Laat staan WO1, WO2, de mondiale herschikking na wo2, de val van het Oostblok, de dekolonisatie en 9-11 en de mondiale ontwikkeling daarna. Laat staan de jaren 70.

Bij de protesten in Hong Kong en het uitdagen van China, spelen elementen van de opiumoorlogen een grote rol. Deze woedden van 1839-1860, tussen China en GB.

Arachne | 03-06-20 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

Moest vanmiddag ook even knielen toen ik mn contactlens zocht.
Voelde me gelijk een stuk beter toen ik weer opstond.

komtdatschot | 03-06-20 | 20:47

Die gekkigheid gebeurt hier nooit, terwijl het hier barst van de Antilianen.
Dat deugen is duidelijk een randstadziekte.

Turbulentie? | 03-06-20 | 20:46

Nu ben ik toch benieuwd hoe Katja gaat optreden tegen het nep-nieuws van de deugrakkers en wat twatter en faecesboek gaan doen om alle geweldoproepen en flagrant racistische uitspraken te censureren.

Frau Merkel | 03-06-20 | 20:46

Dus antiracisme betekent selecteren op huidskleur.. zwart voor, wit achter. Goh. Zou toch zweren dat het liedje ging denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwartwit.

Ik ben trouwens meer roodhuid. Mag ik nog wel meespelen?

BenDeLier | 03-06-20 | 20:44 | 3

Dat liedje vervolgde met 'maar in de kleur van je hart', rood dus, en daarmee is de cirkel rond en geldt je positie op de opressiebarometer als rangorde voor je plaatsbiljet.

Voorgeenchanterikpeu | 03-06-20 | 21:04

Factor 50 smeren helpt.

marcoplarco | 03-06-20 | 21:22

De blanke man hoeft niet altijd achteraan te staan. Als er betaald moet worden mag/moet hij wel vooraan staan.

The7thGuest | 03-06-20 | 23:18

Zwarte mensen mogen vooraan en witte mensen moeten achteraan. Oh wat zijn wij tegen racisme. Het valt mij vooral op dat de linkse deug mensen zich altijd een zekere machtstructuur toe eigenen. Niet alleen om wat ik net genoemd heb, maar ook om het feit dat anders denkenden bestempeld worden als racist. En als je gekleurd bent, dan ben je niet zwart genoeg. Het gaat ze in die zin helemaal niet om gelijkheid, dat is onmogelijk met die machtsverhouding. Het gaat ze alleen om bovenaan de piramide staan.

Suncatcher | 03-06-20 | 20:42 | 1

Het is puur machtsdenken, het soort dat in het verleden door het feminisme werd gehanteerd met slogans als "elke man is een potentiële verkrachter". Als je dan als man antwoordde "ja, en elke vrouw is een potentiële verleidster", dan sloeg de discussie die bij voorbaat geen discussie was meteen helemaal dood. Wat de wereld moest aan één waarheid beantwoorden, en die waarheid was dat vrouwen onderdrukt werden door mannen, dat mannen dat, ieder voor zich, moesten beseffen en hun gedrag aan moesten passen.
Het is hetzelfde machtsdenken dat zangeresje Pimienta ertoe bracht om bij haar optredens zwarte vrouwen, transgenders en invaliden naar voren te roepen en witte mannen en vrouwen naar achteren te dirigeren.
www.canadalandshow.com/what-media-mis...
“When I ask men to go to the back, I am not kicking them out, I am not telling them I hate them, I am simply inviting them to be part of a generous gesture to ensure that women are safe.”
Genereus gebaar? Ammehoela. Impliciet wordt gesteld dat zwarte vrouwen zich enkel veilig kunnen voelen als witte mannen, en ook witte vrouwen, afstand nemen en vrijwillig achter in de zaal gaan staan.
Dit is het machtsdenken dat geleid heeft tot het te pas en te onpas creëren van zogenaamde 'safe spaces', ruimtes waarbinnen elke discussie rigoureus is platgeslagen en iedereen zich in alles 'veilig' moet kunnen voelen.

Schoorsteenveger | 03-06-20 | 21:09

Wat is er terecht aan een demonstratie tegen racisme? In Nederland is het racisme vaak omgekeerd (blank man? pech gehad).
De moord in Mineapolis wordt zonder dat er onderzoek gedaan is, toegeschreven aan racisme. Misschien was die cop wel met z'n verkeerde been uit bed gestapt of had hij ruzie met zijn (Aziatische) vrouw of had ie nog een appeltje te schillen met George vanuit zijn vorige baan? Allemaal geen reden om iemand te vermoorden, maar nog geen racisme.
En een moslim die in Amsterdam de ruiten van een Israelisch restaurant ingooit, is gewoon een vandaal? En geen racist/anti-semiet? Rare jongens die anti-racisme-demonstranten.

langelat | 03-06-20 | 20:42 | 4

Precies, dat is het echte racisme in Nederland. Negers worden hier niet institutioneel achtergesteld.
In Minneapolis trouwens ook niet in die mate als men denkt, de hoofdcommissaris van politie aldaar is een neger...

Nuchternederland | 03-06-20 | 20:53

Een moslim die dat voor de derde keer doet, onderwijl roepend dat alle Joden dood moeten, is geen vandaal..

marcoplarco | 03-06-20 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

Laten we de zwarte gemeenschap sponsoren.
Voor een tientje heeft u een zwart vriendje.

Rest In Privacy | 03-06-20 | 20:40 | 8

Ik heb vroeger kilo's zilverpapier en melkdoppen gespaard voor Afrika. Het is wel goed zo.

Lupuslupus | 03-06-20 | 21:14

@Lupuslupus | 03-06-20 | 21:14:
Ik heb nog eens dwars door de regen een envelop in de bus gegooid voor de bollebuikenbabies in afrika. I was There, Man, mij pakken ze niet.

elfenstein | 03-06-20 | 21:18
▼ 5 antwoorden verborgen

het racisme komt niet uit Nederland, maar wordt ons opgelegd door mensen die vroeger op school niet op hebben gelet, en nu Denken hun gram te kunnen halen door FF de deuggleuf open te trekken, deze "Medelanders" hebben nog nooit 1 dag in hun treurige leventje gewerkt, maar hebben eer een verdienmodel van gemaakt om het slachtoffer uit te kunnen hangen ! ! ze mogen blij zijn dat ik geen politieke ambities heb, want Wilders en den Thierry zijn watjes . . .

ROADHOGG | 03-06-20 | 20:39 | 4

Helemaal eens met Roadhogg. Dat racisme-geroep is een virus. Het beledigt het gros van de bevolking die helemaal geen racist is, tot op het bod. Zoals de krankzinnige Aartsbischop van Canterbury (UK) die beweert dat àlle blanke Christenen racisten zijn. Tòtdat al die zéér onterechte beschuldigingen de spuigaten gaan uitlopen en dan hebben de deugers hun zin. Want aktie = reactie. Het kan kort of lang duren maar die reactie komt er.

Lupuslupus | 03-06-20 | 20:57

@Lupuslupus | 03-06-20 | 20:57: Zie tot mijn schrik dat ik bod schreef waar het bot moest zijn. Maar kon het niet meer corrigeren. helaas.

Lupuslupus | 03-06-20 | 21:16

@Lupuslupus | 03-06-20 | 20:57: Die aartsbisschop heeft onlangs zijn wortels ontdekt (echte vader) en sindsdien voelt hij zich ook gemarginaliseerd.

Arachne | 03-06-20 | 21:29
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 03-06-20 | 20:38 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb sterk het idee dat er al draaiboeken klaar lagen, wachtend op dit incident, om daarmee Trump te beschadigen, en niet enkel in Amerika, maar ook via de door de Democraten tijdens Clinton zo verweven geraakte Europese media.
(Half Hilversum alleen al vloog over om zijn overwinning te vieren, de rest ging mee toen Obama won.)
Dit gaat allemaal te snel, te georkestreerd en te massaal.

Abject | 03-06-20 | 20:37 | 6

@emocore | 03-06-20 | 20:48: Even door zoekend kom ik al snel hier op: "Report: piles of bricks are being staged in cities around the country, indicating riots are planned"
"“The Dallas protest was a lot of things,” said National Urban League Young Professionals Communications Chairman Reuben Lael in a Facebook post on Saturday. “But I was very disappointed to see this RANDOM stack of bricks in front of the courthouse. #setup."
www.lawenforcementtoday.com/report-pi...
Tegen de Dallas PD en FBI zou ik zeggen, 'follow the money', kom je al snel uit op Dems&Soros.
Mag hopen dat Trump zijn belofte aangaande die laatste ook eens waar maakt.

Abject | 03-06-20 | 20:58

Exact hetzelfde principe als Youth for Climate en Rebellion Extinction die werden ingezet voor het nastreven van de doelen van klimaatakkoord

emocore | 03-06-20 | 21:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Let me guess: geschreven door 28-jarige student zonder noemenswaardig arbeidsverleden en soft studie volgend aan de UVA (en nog lang niet klaar met doorleren)..

UpdateAvailable | 03-06-20 | 20:37

Hahaha, 'witte mensen'.
Ik hoorde en zag het net ook voorbij komen op het Staatsjournaal: 'witte mensen', 'witte buurten'. En Zwarte Piet werd er ook weer even bijgehaald.
En dan te bedenken dat de NOS redactie voor meer dan 90% roomblank is als je hun site bekijkt.
Ach ja, een dag niet gedeugd is een dag niet geleefd.
Ik denk niet dat Gelauff of een Annechien Steenhuizen zwarten uitnodigen op hun verjaardagsfeestje.

leo de pejo | 03-06-20 | 20:36

Eens! Niks aan de hand. Behalve dat de Randstad (alle kleuren inclusief samen) neerkijkt op het platteland. Maar dat is een detail.

Leptob | 03-06-20 | 20:36 | 4

Laat ze maar lekker op ons neerkijken, dan zien ze ook niet dat wij op hun hoofd schijten. Mooi wegblijven randstadters, niks te beleven hier!

Binkoo | 03-06-20 | 21:01

Er wonen hier veel oostnederlanders bij mij hoor, gezellig.
Het werk is vooral hier, als ik jouw kant op verhuis doe je dan wel aardig tegen me?

willem n | 03-06-20 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Stel voor dat we om 21.00 uur een minuutje gaan knielen voor ons slavernijverleden.

komtdatschot | 03-06-20 | 20:35 | 6

@komtdatschot | 03-06-20 | 21:28:
Niet echt nee maar ik ben me er van bewust dat sommigen dat fijn vinden. Beetje rekening houden met elkaar, juist nu heel belangrijk!

elfenstein | 03-06-20 | 21:35

@elfenstein | 03-06-20 | 21:35:
Als je me een beetje kent van GS,had je kunnen weten dat het een sarcastische opmerking was toen ik het had over een minuutje knielen.
Alles okee nu?

komtdatschot | 03-06-20 | 21:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Godverdomme, achterlijk dit. Corona frustratie ? Bepaald deel van de bevolking is knettergek aan het worden. Corona tast inmiddels de hersenen aan.

suscrofa | 03-06-20 | 20:39

Negers zijn racisten!

Bluebook | 03-06-20 | 20:30 | 3

We zijn allemaal racist. Het is geen blank of zwart of geel of rood privilege. Was het maar zo simpel.

suscrofa | 03-06-20 | 20:46

Je moest eens weten hoe Surinamers over Antillianen denken. En omgekeerd.
Of Surinaamse negers over hindo(e)stanen. En omgekeerd.
Daar lusten de honden geen brood van.
Maar dat telt niet. Want dat zijn geen blanken. Díe zijn pas erg.

leo de pejo | 03-06-20 | 20:51

@leo de pejo | 03-06-20 | 20:51: Ja daar zit het geld en die kan je afpersen.

Jan70 | 03-06-20 | 21:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl