Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

New Hampshire: Bernie aan kop, Wall Street Pete op 2. Biden, Warren en Bloomberg kansloos

Een vanochtend door CNN gepushte 'Quinnipiac national poll' zet Bernie weer aan kop. "Sanders gets 25 percent of the vote among Democratic voters and independent voters who lean Democratic". Biden krijgt 17%, Bloomberg 15%, Warren 14%, Pete Buttigieg 10% en Klobuchar 4%. In hun vorige poll op 28 januari ging Biden nog aan kop met 26%, gevolgd door Bernie met 21%. Overige polls zetten Bernie gemiddeld zelfs op 28.7% en Pete op 21.3%. Biden en Warren lijken allebei gesloopt tot 11%.

Oftewel, Biden heeft het gepresteerd om in 1 maand zijn gehele electorale kapitaal uit het raam te sodetyften. En terecht, die systeem-sienel. Te oud om echt progressief te zijn maar doet toch maar alsof. Zou in een Nederlandse volgepakte stilstaande trein altijd de eerste man zijn die een guitig grapje maakt over het vluchtige collectieve lot van de wagon. Wordt door collega's al een carrière lang gezien als een goedlachse idioot die door zijn gebrek aan gewicht wegkomt met een schier eindeloze stroom leugens over zijn eigen credentials. Probeerde het in 1988, in 2008 en nu weer. En alweer gaat het hem niet lukken. Biden heeft verder ook geen enkele gelaagdheid of diepte, wat je ziet is wat je krijgt, en je krijgt echt heel weinig. En dat levert dus de bovenstaande filmpjes op die je prima kunt kijken als je een maand lang onvruchtbaar wil worden, gevolgd door hoe hij in 1988 gefileerd werd wegens zijn leugens over zijn academische credentials. Hij heeft New Hampshire trouwens nu al verlaten, en skipt Nevada ook nog eens.

Volgens Twitter is 'Wallstreet Pete' nog steeds een CIA systeem-rat. Heeft-ie geen enkel moreel richtsnoer behalve dat hij al vanaf z'n vijfde president wil worden. De Bernie-crew op Twitter haat hem echt, en z'n ID-punten door z'n geaardheid doen daar blijkbaar echt helemaal niks aan af. En dat vertaalt zich ook naar de echte wereld. Kijk bijvoorbeeld dit filmpje hoe hij op een Democratische bijeenkomst uitggejoeld wordt als hij zich tegen Bernie's revolutionaire neigingen keert.

Bernie staat met kop en schouders bovenaan. Veel meer nog dan in 2016, en we zijn echt heel benieuwd hoe de DNC denkt hem deze ronde uit de race te kunnen schemen. Kortom, mensen zijn systeemmoe, en alleen populistische kandidaten als Bernie en Trump maken een kans. Check de energie én bezoekersaantallen van Bernie, na de breek.

"Booeee!! Wallstreet Pete! Wallstreet Pete!"

lol

Social

De Bernie Crowds

Social
Social
Social

Maar er is maar één koning

Social

Einde oefening voor Bloomberg na een inmiddels verwijderde RT door Trump

Social

Reaguursels

Inloggen

Met dat rancuneuze leeghoofd van een AOC bindt Sanders wel meteen een hele club Wokevogels aan zich. Of dat verstandig is moet blijken, het blijft een oude witte man, de Wokevogels zullen zijn ambtstermijn lamleggen met hun onredelijke gezeur. Ook moet blijken of er echt zoveel Wokevogels in de VS zijn, of dat een marginaal clubje is met een hele grote bek. Ik denk het laatste.

JJMS | 12-02-20 | 10:07

Als ik de Democraten was dan zou ik deze verkiezingen laten voor wat het was. Dat worden Four More Years for The Donald met twee vingers in de neus. Ze kunnen beter zorgen dat ze over 4 jaar een goede tegenkandidaat hebben die het op kan nemen tegen Ivanka Trump.

Mark zit te Dutten | 12-02-20 | 08:49 | 1

Ja, kunnen ze ook nog 4 jaar hun blinde haat voor The Donald de vrije loop laten. Lijkt me erg therapeutisch.

Goldfinger | 12-02-20 | 12:08

Bernie heeft gewonnen en toch ook weer niet:

nypost.com/2020/02/12/bernie-sanders-...

Of course, a victory is far better than a defeat, but Sanders got 75,000 fewer votes in 2020 than he received in the Granite State four years ago — with 26 percent, compared to his 60 percent in 2016.

You can attribute all this to the fact that Sanders had only one rival in ’16 and he was able to consolidate the anti-establishment and anti-moderate vote that was repelled by Hillary Clinton.

But consider this: If Elizabeth Warren, Bernie’s fellow progressive candidate, had dropped out of the race last week and he had gotten all her voters, Sanders would still have come up 50,000 votes short of his 2016 total.

Moonwarrior | 12-02-20 | 08:37

Na 94% van de exit polls geteld te hebben staat Biden op nog geen 10%. Biden was toch de grote kandidaat tegen Trump? Dat eventuele onderzoek tegen Hunter Biden was toch de reden voor dat hele impeachment-gedoe? Ook hier zijn we dus weer gruwelijk misleid door de mainstreampers en het geeft maar weer aan hoe de dems in Washington in hun bubbel leven. Een grote overwinning voor Trump dit impeachment gedoe.

Fooak | 12-02-20 | 07:09 | 2

CNN en het establishment is fan van Biden. Daarom wordt hij als favoriet neergezet. Maar de bevolking ziet gewoon dat het een corrupte seniel is, erger nog dan heks Clinton.

Fijn_dat_je_er_bent | 12-02-20 | 10:11

De NPO sprak ook al over de afzetting van Trump. Nu hoor je ze nergens meer over.

Tuinhekje | 12-02-20 | 12:50

Waarom energie verspillen aan wie er van Trump mag verliezen? Ga iets nuttigs doen.

Joffri | 12-02-20 | 05:15

Ik begrijp dat Bernie een oude communist is, die een soortgelijk enthousiasme oproept als Corbyn in Groot-Brittanië. Hoe dat eindigde weten we. Buttiboy Pete is een jonge homo. Van zijn standpunten hoor je weinig; hij zou een soort Jetten kunnen zijn, zeker geen Pim, maar verder weet je het gewoon niet.
Als dit de twee grootste troeven van de Democraten zijn maken ze geen schijn van kans tegen Trump.

JvanDeventer | 11-02-20 | 23:47 | 4

@litebyte | 12-02-20 | 01:35: Hij is juist nog in de race omdat hij homo is. Zijn CV is nog bijna leeg, dus hij moet zich als minderheid presenteren. Dat doet het goed daar. Al zal het probleem later zijn dat de zwarte en latino bevolking niet zo progressief is als de witte bevolking uit de grote steden. Dus daar zal hij het uiteindelijk verliezen

Fijn_dat_je_er_bent | 12-02-20 | 06:37

Bernie Sanders is vergelijkbaar met Jan Marijnissen. Klinkt allemaal leuk en zal ook ergens succes halen, maar echt winnen doet hij niet.

Alexander des Burgus | 12-02-20 | 11:22
▼ 1 antwoord verborgen

Zie een hoop comments in de panelen voorbij komen waarbij blijkt dat er toch nog veel naar de NPO gekeken wordt.

1) Bernie maakt geen schijn van kans. Hij is niet meer de ouwe gek van 2016 die serieus een gooi kan doen naar het presidentschap. Als hij toen had gemogen dan had hij misschien wel gewonnen van reality sterretje Trump. Maar crooked Dems wilde hun girlfriend Hilary met alle gevolgen van dien. Waarom Bernie nu geen kans maakt? Hij draait op een socialistisch platform waarbij wordt gesteld dat de economie niet draait - precies wat het dus WEL doet voor de 'normale Amerikaan'. Maw hij is kansloos in debat tov the God Emperor.
2) Bernie is een socialist, itt Europa is dat nog altijd een vies woord buiten coastal cities en college campasis.
3) Bernie heeft een hartaanval gehad en is de oudste kandidaat.
4) Buttigieg is misschien wel de beste kandidaat op dit moment maar is relatief onervaren. Heeft een burgemeesterspost onder de riem en dat was het wel. Daarnaast zijn een hoop Dems stemmers conservatief - zeker in de inner cities en accepteren geen hosmo wat hij heeft. Wordt vermoedelijk gesteund door elementen vanuit de corporate Dems die hun kansen verdelen over hem en Biden.
5) Biden is de kandidaat van de neo libs en corporate Dems... maar hij is half seniel en zijn zoon brengt hem zelf in de problemen (los van dat hij dat zelf ook al doet in zijn toespraken).
6) De pink haired "feminists" en hun 'male' allies en andersoortig indentity policians, communists en antifa steunen Klobuchar, Yang, Harris en Pocahontas. En zij zijn vele malen meer vocaal op de socials dan de neo libs/corporate Dems die daadwerkelijk de macht hebben binnen die partij. Dit is dan ook de reden waarom Dems geen vuist kunnen maken richting Twamp. En dat Nederlandse media denkt dat deze lieden vele malen populairder zijn dan Biden.
7) tata/bakra media is zwaar pro Dems en vergeten daarbij dat een hoop Amerikanen independents zijn. Zijn gaan straks stemmen op een kandidaat die het beste beloofd van hun portemonnee. En zijn niet onder de indruk van identity politics en muh free sh*t van een Dems kandidaat. Maw nu de economie voor hun goed gaat... Orange Man Bad for four more years.

Graaf_van_Hogendorp | 11-02-20 | 22:22

De realistische opmerkingen van Bloomberg zullen juist Republikeinen over de streep trekken on op Bloomberg te stemmen ipv Trump. Michael is de enige die kans maakt tegen Trump. Verder is dit oud nieuws, Bloomberg heeft dit item al uitvoerig geadresseerd en heeft toegegeven dat tijdens zijn beginjaren als NYC mayor dit te rigoureus is doorgevoerd, dit stop&frisk. Dus het is geen duveltje uit de doos zoals linkse democraten dit nu willen brengen.

Fontanarossa | 11-02-20 | 21:38 | 1

Nou nee hoor Bloomberg wordt door Amerikaanse independants gezien als cringe en iemand die een hoop POCs in het cachot heeft gegooid. Als opvolger van Giuliani. Daarnaast ligt hij niet goed bij de pink hairs en de antifa aanhangers binnen de Dems - hij is immers een neo lib met tantoe veel doekoe.

Graaf_van_Hogendorp | 11-02-20 | 22:06

Wallstreet Pete is Buttycheck? De zogenaamd briljante, katholieke homoseksueel?
Ik vind het bijzonder dat hij het goed doet. Maar homo zijn is niet genoeg om premier te worden. En als je een religie aanhangt die tegen je eigen aard verzet, zit er ergens een steekje los. Ik vertrouw het niet.

Hoe dan ook, homo-zijn alleen is niet genoeg -en waarschijnlijk als kwalificatie totaal irrelevant- om ook een goed premier te zijn. We zien dat hier al in Nederland. (Canada is anders ook een goed voorbeeld.)

De verwarde man | 11-02-20 | 21:34 | 2

Peter is Luthers en in de kerk getrouwd. Menige traditionele kerk in de VS is LBGTQ-er dan de community zelf. Deze kerken hebben ergens in de bijbel gevonden dat Jezus liefde is en dus is alles geoorloofd.

Arachne | 12-02-20 | 00:16

De Amerikanen hadden ook geen probleem met Obama en zijn first ladyboy.

Rest In Privacy | 12-02-20 | 01:10

Trump vindt dit ook niet leuk. Hij heeft totaal geen concurrentie.

Nehemia | 11-02-20 | 21:32 | 2

Zijn concurrentie is Buttigieg en eigenlijk Gabbard, maar Dems stemmers en leadership zien blijkbaar helemaal niets in laatstgenoemde.

Graaf_van_Hogendorp | 11-02-20 | 22:08

@Graaf_van_Hogendorp | 11-02-20 | 22:08: Gabbard kan in debatten winnen van Trump. Ze is anti oorlog en is in staat om daar inhoudelijke debatten over te voeren.

Maar beide partijen verdienen teveel met oorlog en bemoeizucht.

Arachne | 12-02-20 | 00:13

Dus de volgende president wordt iemand die binnen de 4 jaren daarna 80 jaar wordt! Heel apart.

ceesreis | 11-02-20 | 21:21 | 3

Sanders is nog in leven omdat hij deel uitmaakt van de kapitalistische maatschappij die hij wil vernietigen. In de door hem gewenste USSR-achtinge samenleving was hij statistisch al 18 jaar dood geweest omdat de levensverwachting voor heren ongeveer 60 was.

erkomenanderetijden | 11-02-20 | 22:36

@erkomenanderetijden | 11-02-20 | 22:36: Als je je in hem zou verdiepen ipv alleen naar oneliners van Republikeinen zou luisteren, zou je erachter komen dat hij de US wil inrichten zoals Noord-Europese landen.

Vechter | 12-02-20 | 04:14

@Vechter | 12-02-20 | 04:14: Sanders himself heeft zijn bewondering voor de USSR en andere communistische dictaturen nooit onder stoelen of banken geschoven, in de USSR werd de gemiddelde man 60 terwijl de USA-heren 78 worden. Allemaal feiten die je kunt checken zonder de Republieken te raadplegen.

erkomenanderetijden | 12-02-20 | 06:51

Joe Biden zat een paar uur geleden al in het vliegtuig vanuit NH naar North-Carolina. Dat is natuurlijk niet omdat hij in NH goed gedaan heeft. Ik voorspel een 5e plek.

In SC zal het hem op papier een heel stuk beter gaan en voor Bernie en Buttiplug een heel stuk minder. NH en Iowa zijn blanke staten, dus veel Bernie en Buttiplug stemmers. In SC zijn veel zwarte Amerikanen (vaak heel gelovig) en die gaan niet stemmen op een communist of een homosexueel. Biden heeft traditioneel veel zwarte aanhang, kijken of die voor hem wel iets kunnen betekenen.

Maar ook nu weer valt de opkomst tegen voor de Democraten en Sanders en Buttiplug zullen wel goed scoren. Maar wat ook voor extra opkomst zorgt en steun voor Bernie zijn Republikeinen die op Sanders aan het stemmen zijn in de primaries. Payback voor 2012 dus een deel van de Bernie stemmers zijn gewoon niet van plan op hem te stemmen in november.

Dan de Trump rally, bij de aanvragen was van de geidentificeerde mensen 17% niet-stemmer in 2016 en 26% Democraat. Democraten zijn ook bezig kaartjes aan te vragen voor Trump rallies in de hoop lege stoelen te veroorzaken maar de lage opkomst in Iowa en NH kan er ook op wijzen dat Democraten aan het overlopen zijn.

Maar doordat Trump de overduidelijke winnaar is in de Republikeinse primaries kun je de opkomsten niet vergelijken zoals in 2016 waar Trump een paar procent meer stemmers had dan Hillary in de primaries.

Moonwarrior | 11-02-20 | 21:09 | 2

Ow oops, Biden is 22% gezakt in de polls bij zwarte stemmers in 2 weken tijd hoor ik net.

Moonwarrior | 11-02-20 | 21:11

Zwarte amerikanen stemmen overwegend democraat.

Arachne | 12-02-20 | 00:18

Wel mooi dat ook die aanhangers van Bernie (in het 2e filmpje) het GeenStijl-roze als huisstijl hebben aangenomen.

OverdaanDerOnderheid | 11-02-20 | 20:44

Ik vind het trouwens toch knap dat, nadat er al 25 jaar lang digitale video via internet bekeken kan worden, GS er toch in geslaagd is om een videoplayer te bouwen die niet werkt. Waarom gebruiken jullie niet gewoon standaardformaten of -players die 20 jaar geleden al vlekkeloos werkten?

obominotie | 11-02-20 | 20:16
-weggejorist-
Roadsurfer | 11-02-20 | 20:01

Biden heeft met zijn rant tegen een vragensteller over de werkzaamheden van zijn zoon in de Oekraïne waar hij 50.000 dollar per maand voor betaald kreeg (waarom moet zijn zoon in vredesnaam in Oekraïne werken?) en de uitvergroting van de Oekraïne connectie in de impeachmentprocedure geen enkele geloofwaardigheid meer. Bernie wil iedereen rijk behalve de rijken en dat willen wel meer mensen en zijn zoon werkt dan weer niet niet in de Oekraïne dus als je toch ergens op moet stemmen?

AlexanderVissers | 11-02-20 | 19:59 | 2

Zijn zoon is medeverantwoordelijk voor de Oekraine oorlog.
Hij wilde met alle geweld de vergunning voor olie en gas winning.
Net als in Libie, het gaat om olie en gaswinning.

joppo0 | 11-02-20 | 20:38

Lying dog-face pony soldier! Toen Biden’s zoon in Oekraïne aan de gang ging leek Hilary gekozen te worden en een nieuwe koude oorlog met Putin zat er aan te komen. Via de NAVO was Duitsland gedwongen het nordstream2 Gas project van uit Rusland te anuleren. Met oorlog in Syrië en dus geen pijpleiding uit Arabië. En het gas in Oekraïne was dan een fortuin waard.

P-unit | 11-02-20 | 21:08

Die pete met zn rattenkop, dat kan toch niet? Murica kan toch geen president hebben die alleen maar de artiesteningang gebruikt?

Klinkt misschien lullig maar is wel zo.

Schwanzeleber | 11-02-20 | 19:51 | 1

Pete Buttigieg wordt ook wel Alfred E Neuman genoemd. Mad as hell.

Nehemia | 11-02-20 | 21:34

Ha ha het afgaan van die Biden is toch wel grappig. Being beat like a drum. Wordt nog een hele opgave voor the swamp. De sjw’s nemen de voorsprong, gematigd blijf thuis of is het zat, het Russen gedoe, impeachment, green deal etc etc. Of gaat tegen stemmen op Trump. Zou zomaar een Boris ‘brexit’ uitslag kunnen komen voor Trump.

P-unit | 11-02-20 | 19:50

"Bernie" was vier jaar(?) geleden al te oud, en is dat nu helemaal. Snap niet dat ie man niet tegen zichzelf in bescherming wordt genomen. We leven niet meer in de tijd van Andropov c.s.

Geil Kippetje | 11-02-20 | 19:29 | 2

Op het eind als Bernie één tegen één Trump staat zal hij wel een hartaanval op het podium krijgen van het zich druk maken.

sprietatoom | 11-02-20 | 19:40

Bernie tegen Trump dus. Hoe gepolariseerd wil je het hebben. Dat worden dus 4 more years voor Trump.

lustgeenthee | 11-02-20 | 19:25 | 4

Nah, met die supergedelegeerde van de DNC houden ze hem buiten de deur, deden ze 4 jaar geleden ook.
Ben alleen niet zo zeker of de DNC ook nu achter hun establishment candidaat Biden blijft staan.
Misschien gaan ze over naar Buttigrieg of Warren. Zolang het maar niet Bernie is vinden ze het prima.

Historicuck_Han | 11-02-20 | 19:40

@Historicuck_Han | 11-02-20 | 19:40: Wat mij ook niet weinig verontrust, is dat ik "Buttigrieg" steevast lees als "Buttplug"... Maar heb een krap holletje, dus dat kan 'm niet zijn. Hellup!!1!

Geil Kippetje | 11-02-20 | 19:46

Bernie is kansloos. Hij gaat Trump weer een racist noemen. Daar houden mensen niet van. Net als impeachment of speech doorscheuren.. de twijfelaars houden daar niet van

Middensteun | 11-02-20 | 21:15
▼ 1 antwoord verborgen

Bernie is een communist. Communisten zijn gevaarlijk, ten eerste hebben ze geen verstand van economie (dus voordat je het weet, krijg je honger, werkloosheid en werkkampen om dat op te lossen), daarbij hebben communisten een mensbeeld waarbij communisten denken dat een mens aanpasbaar is aan een beeld dat je hebt van hoe een mens zou moeten zijn (minimaal 100 miljoen (marge is 100 miljoen tot 375 miljoen, alleen atheïsten kunnen blijkbaar hun misdaden beter verbloemen dan Hitler, zodat we maar weer uitgaan van het laagste getal) mensen voldeden niet aan dat beeld) en communisten menen, doordat ze atheïst zijn, dat ze zich niet hoeven te houden aan de geboden van Jezus, want de communistische geboden zijn beter dan de geboden van Jezus.

Jesaja | 11-02-20 | 19:23 | 2

Dat is precies wat er in Duitsland nu mis is. het kiezen tussen Stalinisten (die Linke of de AFD) en Nazi s.
Wie het weet mag het zeggen.
Merkel heeft er een grote teringbende van gemaakt.

joppo0 | 11-02-20 | 20:41

Leuke stroman en hellend vlak...

Diotima | 11-02-20 | 21:54

Bernie!!! De enige linkse rakker bij de democraten. Dan weten we zeker dat Trump gaat winnen.

Petroselinum crispum | 11-02-20 | 19:21

Sanders-Gabbard dat is de enige combi die nog een beetje tegenstand kan bieden.

Lafayette | 11-02-20 | 19:11 | 2

Ach wel nee, Bernie is veel te links om te winnen.
Als de keuze tussen Bernie en Trump is zal het politieke centrum naar Trump gaan.
Alleen zeer linkse mensen stemmen daar op Bernie, gematigd links zal naar Trump neigen of niet stemmen.
Bernie heeft veel fanatieke steun onder jongeren en studenten die hem online verdedigen, maar die stemmen vaak niet.

Historicuck_Han | 11-02-20 | 19:43

@Historicuck_Han | 11-02-20 | 19:43:
Al die comments hier over de onverkuesbaarheid van sanders gaan recht in tegen de polls daarover in de usa zelf. Niet dat die perse correct zijn, maar de logica van wie het het beste tegen trump oop kan nemen gaat daar veel dieper dan links of rechts. Het gaat erom wie genoeg groepen kiezers aan kan spreken, en daarbij zijn nu eens juist niet de centrum democraten de 'swing vote', maar minderheden, armen en nato-establishment groups. Dwz dat sanders wel degelijk kans maakt trump te verslaan, mits hij zijn running mate goed kiest en in stelling brengt.

F#ckingAwesome | 12-02-20 | 08:43

Hoe gaat het met het tellen?zouden ze er mee klaar zijn wanneer de echte verkiezingen achter de rug zijn?

Nuuk | 11-02-20 | 19:06

Butt-geek.

Ghibli | 11-02-20 | 18:57

Die Pete Buttplug lijkt op Alan, de broer van Charlie in Two and a Half Men.

Baron Clappique | 11-02-20 | 18:49 | 1

Haha... Scherp...!

Nemo_Tenetur | 11-02-20 | 19:04

Bernie is groot geworden in New England, waar conservatisme een ander soort conservatisme is dan elders in het land: niet ultra-nationalistisch, socialer en minder oorlogszuchtig.

Bernie was in de jaren tachtig al krom en grijs en heette toen nog Bernard. Ouwe Bernard gun ik na al die jaren onderhand best een deel van de presidentiële taart.
Is z'n pacemaker al geïnstalleerd om decepties te voorkomen?

SIogra | 11-02-20 | 18:43

Zal die Sanders kans maken om Trump in een debat onderuit te halen? Om even vooruit te denken alvast, democratische andere kandidaten zijn toch al niet meer interessant.

Jan, Leiden | 11-02-20 | 18:43 | 1

Haha... Bernie ging op huwelijksreis naar de Sovjet Unie... Die man is gewoon een communist... Voor Trump is dat iets met twee vingers en één neus...!

Nemo_Tenetur | 11-02-20 | 18:57

Wie heeft er nog vijanden nodig wanneer dit je vrienden zijn. Met zijn allen een kansloos figuur als Bernie aanwijzen. Stop er mee en zoek wat kwalitiet als Klobuchar, die torpedeert die dikke plofkip in de eerste 60 seconde van een debat.

MaarFeitelijk | 11-02-20 | 18:41 | 1

Mijn bet is day snaders en klobuchar straks als duo tegen trump op gaan, nadat geen van beide met 51% de dnc conventie ingegaan is en boor beide dat de strategische keuze was om door te gaan. En het is een combinatie waar trump echt moeite mee, zou hebben.

F#ckingAwesome | 12-02-20 | 08:47

Met Boetedjidj als president gaat de USA zijn eigen bevolking weer helemaal kapot globaliseren: banen naar het buitenland, goedkope arbeidskrachten het land in. TTIP. China wint het handelsconflict. En over 4 jaar hebben we het niet over de rijke 1 procent, maar over de rijke 1 promille. Daar gaat om in de USA, en in zekere mate ook bij ons.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 18:40

die engnek van een Bernie Sanders is een nog grotere communist dan Jesse Klaver en Pol Pot bij elkaar. Als die ook maar enigszins kans maakt dan moeten die Democraten wel echt eens bij zichzelf ten rade gaan. Niet alleen zet je de partij buitenspel, maar je vertegenwoordigd een idealisme en levenswijze dat als een brandende lont in het kruitvat de USA ontvangen zal worden. En laten we eerlijk zijn, na een eeuw socialisme en communisme weten we toch genoeg? Het werkt niet. Ik vraag mij af of mensen die dit ideaal aanhangen enig besef hebben van hoe de mens werkt. Communisme en socialisme werkt niet zonder flinke mate van onderdrukking. Er komt eigenlijk alleen maar ellende van.

Old_Spice | 11-02-20 | 18:32 | 3

Maar hij heeft een enorme fanbase. Amerikanen hebben nooit socialisme meegemaakt, dat gelijkheidsdenken is populair, vooral onder jonge kiezers. Ik denk dat hij een verschrikking zou zijn als president, maar ik denk dat hij het beste past bij de sjw achterban van de Democrats nu

Fijn_dat_je_er_bent | 11-02-20 | 18:49

Man, schei uit...! Bernie zal best een aantal fans hebben maar Trump heeft er veel meer... Bovendien gaat het goed met de VS. Never change a winning horse...! Ik denk dat het waarschijnlijker is dat er een hoop (centrum) democraten overstappen naar kamp Trump als ze voor de keus staan voor Trump vs. Communisme light...!

Nemo_Tenetur | 11-02-20 | 19:03

@Fijn_dat_je_er_bent | 11-02-20 | 18:49:
>maar ik denk dat hij het beste past bij de sjw achterban van de Democrats nu

De democratische partij wordt steeds meer sjw, maar hun achterban blijft hetzelfde. Veel zien zich niet meer door de dems vertegenwoordigt en haken af.
De groep die Bernie toejuicht is fanatiek, maar wel klein.
Net zoals in NL bij ieder klimaatprotest, anti FvD protest, pro-migratie protest en al die actiegroepen steeds dezelfde mensen komen opdagen.
Daardoor lijken het er meer dan dat het er werkelijk zijn.

Historicuck_Han | 11-02-20 | 19:46

ik ben benieuwd hoe de hollywoodsterren zullen omgaan met de zweem van antisemitisme die rond Sanders hangt.

yeps | 11-02-20 | 18:31 | 1

Heeft Sanders last van zelfhaat?

Rest In Privacy | 11-02-20 | 18:35

Die Biden heeft ook typisch zo een nietszeggend PvdA hoofd. Net als die Buttigieg, alhoewel dat nog meer een D66 hoofd is. Tsja, wil de echte rat opstaan.

Zapata10 | 11-02-20 | 18:25

Ik zet mijn geld op Trump

Droef Toeter | 11-02-20 | 18:23

Sanders tegen Trump, dat zou goed zijn. Het establishment heeft dan al voor de eigenlijke presidentsverkiezing verloren. Dat zou zeer heilzaam zijn de USA.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 18:22 | 1

Dan gaat het wel ergens over, al die middle of the road systeemventjes en vrouwtjes is lood om oud ijzer.

Zapata10 | 11-02-20 | 18:29

Die Democrats kunnen beter Yang naar voren schuiven.

Carmelita | 11-02-20 | 18:16 | 2

Of Tulsi Gabbard. Ze heeft wel echt lef om Hillary aan te klagen.

Nehemia | 11-02-20 | 21:38

Twamp will win!

AdPatat1960 | 11-02-20 | 18:16

Trump zei dat ie graag de zwakste democrat wilde steunen, hij wist alleen niet wie want ze zijn stuk voor stuk zeer zwak. Ik hoop op Bernie of Hillary. Die worden zo gehaat door veel Amerikanen dat Trump met 2 vingers in zijn neus wint. 4 more years for the Donald!!!

The2Amendment | 11-02-20 | 18:10 | 1

Die worden het beide niet. Gelukkig is er het 22e amendement.

MaarFeitelijk | 11-02-20 | 18:42

Alleen Bloomberg kan het Trump lastig maken in een head-to-head. De rest is kansloos. Nou ja, tegen Tulsi had Donald het ook lastig kunnen krijgen, maar de huidige woke Democraten moeten haar niet, dus die is al kansloos voor de nominatie.
Dus die hele verkiezingen in November zijn volstrekt niet boeiend, voor wat betreft de president, alleen de zetels in het Huis en de Senaat doen er toe. Tenzij Bloomberg een Ross Perot-je doet en als onafhankelijke derde op het stembiljet komt. Stiekem verdenk ik hem ervan dat een beetje te plannen.

Stormageddon | 11-02-20 | 18:05 | 7

@Captain_Dipshit | 11-02-20 | 18:19:
Pols? Polls bedoel je. Of liever: peilingen. Peilingen zijn nonsens. Perot peilde ook nul komma nul. Er wordt alleen gepeild om de race waaraan hij nu meedoet, die van de nominatie als democratische presidentskandidaat. Dus wordt er alleen gepeild onder de geregistreerde democratische kiezers. Zegt geen reet over de hypothetische 3-way race in de daadwerkelijke verkiezingen.

En dat audiofragment gaat hem alleen maar helpen. Want hij had toen gelijk, en nu nog steeds. Als hij daarmee ergens bij scoort dan is het juist de Republikeinse Law & Order achterban, en ook onder zwarten die zelf in die wijken wonen en slachtoffer zijn van de criminaliteit. Hij heeft gewoon keihard gelijk. Niet alleen voor New York, voor alle steden in de VS, ik zou zelfs zeggen in alle steden van de westerse wereld, ook in Europa, ook Australië. Je kunt inderdaad een kopietje maken van 95% van de daderprofielen: man 15-25, zwart (allochtoon), achterstandswijk. Klopt voor Amsterdam, Londen, Berlijn, Malmö en alle steden in de VS. En elke Amerikaan (blank of zwart) weet dat ook. Dus tja, het gaat hem eerder aan een heleboel stemmen helpen omdat hij het gewoon benoemt dan dat het hem schaadt.

Ja, in de democratische race voor de nominatie. Maar juist daarom wordt het waarschijnlijker dat hij als onafhankelijke de verkiezingen in November ingaat. En dan wordt het leuk. Want dan krijgt Donald een echte uitdager.
Bernie, Pete of Lizzie zijn kansloos.

Stormageddon | 11-02-20 | 19:16

@Stormageddon | 11-02-20 | 19:16: haha bloomberg is echt niet populair... en trump doet het erg goed onder de republikeinen. Die steun verliest hij echt niet want hij komt gewoon al zijn 2016 verkiezings beloften na

Captain_Dipshit | 11-02-20 | 20:19

@Stormageddon | 11-02-20 | 19:16: als jij gelooft dat de "Republikeinse Law & Order achterban" op Bloomberg gaan stemmen heb ik nieuws voor je: Bloomberg is een notoire gun grabber en daar zit op de rechterflank niemand op te wachten.

Moonwarrior | 11-02-20 | 21:14
▼ 4 antwoorden verborgen

"en alleen populistische kandidaten als Bernie en Trump maken een kans."
Waarom steeds meer mensen zich niet meer thuis voelen bij "het systeem" vind ik wel een interessante vraag.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 18:02 | 1

Is in Nederland ook zo, aan de uiteinden groeit de aanhang. Mensen hebben een beetje genoeg van liegende politici, die hun eigen agenda doorvoeren en de kiezer negeren.

Het brein erachter | 11-02-20 | 19:09

In Disneyland hadden ze ooit van een paar die mechanische Presidenten op 'n rij. Lincoln kon dan wat zeggen en houterig zwaaien. Moest ik even aan denken bij deze beelden.

Piet Karbiet | 11-02-20 | 18:02 | 1

Bernie ging op huwelijksreis naar ?
De USSR.
Hij wil niets liever dan de Goelag in de USA importeren.

Bolder | 11-02-20 | 17:59 | 1

"Als je jong bent en je stemt rechts, dan heb je geen hart. Als je eenmaal voldoende volwassen bent en je stemt links, dan heb je geen verstand."

ikbenerweer! | 11-02-20 | 18:00

Buttigieg. Nomen est omen.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 17:57

Wat Trump zelf slim gedaan heeft met al zijn opmerkingen richting dat 5tal vrouwen van buitenlandse komaf, is dat hij eigenhandig de hele democratische partij een enorme zet naar links heeft gegeven. En in die val buitelen ze over elkaar heen om inclusief, progressief, socialistisch etc te zijn.

Laat dat nou de tactiek zijn die never nooit gaat winnen, omdat ook links een grote groep seksueel conservatieven heeft. Daarbij: Bernie Fokking Sanders... Really?

Dr_Prepper | 11-02-20 | 17:53 | 1

Daar hebben ze Trump niet voor nodig hoor, dat doen ze allemaal al uit zichzelf al.

Ook in de VK en NL.

ikbenerweer! | 11-02-20 | 17:57

Pete Buttigieg, de Franse Macron.

Jeroen65 | 11-02-20 | 17:53 | 2

De Amerikaanse Macron bedoelt u? Macron is al Frans. Dat is als groen gras.

JB86 | 11-02-20 | 18:17

Hmm, meer een Robbie Jetten. Iedere democratie verdient zijn Robbie Jetten. Waarvan akte.

Computer_says_no | 11-02-20 | 18:35

Kunnen we rutte er niet heen sturen, hij is jong, dynamisch, heeft altijd een goed humeur en een leuke babbel. Kortom DE ideale president .................. en wij zijn hem dan godzijdank kwijt!

jan huppeldepup | 11-02-20 | 17:53

Mijn ouders hadden me bijna Bernie genoemd.

HoerieHarry | 11-02-20 | 17:52 | 5

Vroeger was er vrije sex, dat waren nog eens tijden.

Oprisp | 11-02-20 | 18:03

A weekend at Bernie's

Gomezlopez | 11-02-20 | 18:04

Ernie was nog erger geweest.

RickyLaRue | 11-02-20 | 19:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat ik eerst 3 maart maar even afwacht, voor ik mijn geld op Bernie zet. Dan gaat in veertien staten de democratische kiezer naar de stembus. Op het spel staat dan meer dan een derde van het totaal aantal gedelegeerden dat op de nationale conventie in Milwaukee de partijkandidaat kiest. Om de nominatie te winnen, moet je 1.991 gedelegeerden achter je krijgen.

RickRD | 11-02-20 | 17:50

Die arme Trump. Als dit zo doorgaat moet hij nog 4 jaar. Kan hij weer niet van zijn oude dag genieten.

reservebelgië | 11-02-20 | 17:50 | 2

Hij heeft een missie en dat is het moeras droogleggen.

Nehemia | 11-02-20 | 21:40

@Nehemia | 11-02-20 | 21:40:
Mijn zegen heeft ie uiteraard. Moest een lokaal virusje nog eens invloed krijgen op de economie zie ik toch liever een zakelijk iemand aan de knoppen dan een Bernie of AOC.
Om van een Brussels kippenhok nog maar te zwijgen.

reservebelgië | 11-02-20 | 22:07

Very charming Tulsi Gabbard op het laatste moment naar voren schuiven met een aantal hele goeie spindoctors. En dan nog gaan ze verliezen. Alweer. Genieten. They brought this on themselves. Yes they did. Now they got to deal with the most painful winner imaginable. Again. Karma's a bitch. Thankgod for justice.

Cepalislam500mg | 11-02-20 | 17:49

Dat hele gedoe om Trump af te zetten omdat hij de corruptie van Joe Biden wilde onderzoeken heeft meer in het nadeel van Joe Biden gewerkt dan de Democraten oorspronkelijk verwachten.

Osdorpertje | 11-02-20 | 17:46 | 2

Dat is nog meer de vraag. Het kan waarschijnlijk om de stemmen in de swing states, en daar is Trump lang niet zeker van een overwinning.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 17:57

Goede speech van Bloomberg trouwens. Spot on.

Nuchternederland | 11-02-20 | 17:45 | 3

Blomberg lijkt mij de enige die kans heeft tegen Trump.
Jammer dat ie ook al zo oud is.

Hemmenaar7 | 11-02-20 | 18:53

Te oud, te Joods.
Next.

RickyLaRue | 11-02-20 | 19:49

De man bezit zijn eigen mediaconcern, is schathemeltjerijk en wil ieder aspect van het leven van de burger reguleren. Hij is tegen wapenbezit; woont zelf in een bewaakte buurt en heeft al zeker 30 jaar gewapende beveiligers. Hij is tegen vrijheid van meningsuiting, want mensen kunnen iets horen wat ze niet bevalt en dat is pijnlijk.

En dit is de kandidaat voor een progressieve partij, die de gewone man wil terugwinnen.

Arachne | 12-02-20 | 00:11

Ik zal nooit vergeten hoe de DNC met superdeligates Bernie op een zijspoor zette. Hillary verloor vervolgens van Trump. Vooral omdat een rijtje staten die _altijd_ democratisch stemden, maar al een tijdje zonder schoon drinkwater zaten, even de middelvinger teruggaven. Nu is de race weer tussen schildpadden uit het bejaardentehuis. Ik weet niet wie deze presidentsverkiezingen gaat winnen, maar in 2024 moeten ze de winnaar opgraven.

Feynman | 11-02-20 | 17:45 | 2

En hebben ze nu schoon drinkwater?

MaarFeitelijk | 11-02-20 | 18:43

Ah, verkiezingstijd. De periode dat de bevolking, na zich grondig in de relevante materie te hebben verdiept met de hulp van neutrale en objectieve media, een rationele, weloverwogen en goed geinformeerde keuze kan maken uit een aantal competente en integere kandidaten, zodat de beste persoon de natie vier jaar lang kan gaan leiden.

Ahahahaha! Geintje.

Varende_Reaguurder | 11-02-20 | 17:43

Trump rulez

piet7003 | 11-02-20 | 17:42

Toch niet normaal meer. Dit is het beste wat Amerika te bieden heeft.

RickTheDick | 11-02-20 | 17:41 | 8

Dit zijn de mensen die sponsors hebben, die voldoende betalen om mee te doen aan de verkiezingen. En de meeste van deze sponsors zijn corperate sponsors
Trump ontving 1 miljoen dollar van een, tot dan, never trumper. Deze persoon kreeg natuurlijk een gesprek en werd vervolgens US ambassadeur bij de EU.
Voor wat hoort wat.

De US ambassadeur in Israël is Trumps advocaat (bankrupty lawyer)
En wat doen Ivanka en man (Netanyahu is een persoonlijke vriend van zijn familie) als beleidsmedewerkers in het Witte Huis?

Arachne | 12-02-20 | 00:05

@Captain_Dipshit | 11-02-20 | 18:02:
Dat wel maar hij heeft daar 8 tropenjaren voor moeten overleven. Moet je aankunnen, de rol van de belangijkste man ter wereld spelen. Moet er niet aan denken.

Graaisnaaiert | 12-02-20 | 01:30

@Binkoo | 11-02-20 | 18:59: Ik zie wat je daar deed. Tegel van het jaar 2020. Nou al. Bedankt voor de grimlach.

treintrien | 12-02-20 | 05:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Een bijna 80-er met hartfalen tot president kiezen. Echt een goed idee. Trump gaat gewoon winnen in november.

brutus68 | 11-02-20 | 17:40

Als Corona uit de hand loopt dan zijn 'all bets off'.

ikbenerweer! | 11-02-20 | 17:40

Miljonairsspelletje geworden in de VS. Ook Bernie Sanders is multimiljonair.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 17:38 | 2

Toch heeft Trump ongeveer 2/3 uitgegeven van wat Clinton heeft uitgegeven.

ikbenerweer! | 11-02-20 | 17:39

Een rasechte communist dus die Bernie, Jozef is trots.

Kapitein Stijlvol | 11-02-20 | 17:49

Trump flikt het weer; wereldwijd is de co2 uitstoot vorig jaar gelijk gebleven aan 2018. Ondanks meer economische activiteit. (Bron: Stubru).

Piet Karbiet | 11-02-20 | 17:37

Verschrikkelijk gepolariseerd in de VS. Ik vind het jammer dat we in Nederland ook die kant op lijken te gaan. Politici die enkel wat soundbytes roepen in de hoop op aandacht en de ontevreden burger die vooral z'n eigen gelijk bevestigd wil zien.

Diotima | 11-02-20 | 17:34 | 3

Oh? Hier zie ik nog niemand die een kans maakt een steekhoudend programma in te brengen tegen de gevestigde overmacht van klimaat-soundbytes roependen. En hun dito media.

Dat behoeft een kogelvrije bruut.

Jan Passant mk2 | 11-02-20 | 17:43

@Jan Passant mk2 | 11-02-20 | 17:43:
Je hebt in ieder geval meer keuze?

Diotima | 11-02-20 | 17:53

Mag Bill Clinton niet meer meedoen?

ikbenerweer! | 11-02-20 | 17:33 | 1

Ross Perrot zal hem komen halen.

BrutusBosch | 11-02-20 | 17:35

Klinkt als een kruising tussen Bert en Ernie en ongeveer even oud.

Watching the Wheels | 11-02-20 | 17:31

Het is tekenend voor de totale déconfiture en de hersenverweking bij de democraten; een hoogbejaarde linkse extremist die op kop gaat in de peilingen. Een idioot die ooit zijn huwelijksreis wenste door te brengen in de toenmalige Sovjet Unie, een mensonterende communistische dictatuur. Omdat ie het communisme zo'n geweldig systeem vond.

Net als de idiotie die het Nederlandse parlementaire systeem is binnengedrongen via GroenLinks, een samensmelting van vier partijtjes bestaande uit extreem-links gedeformeerde drammerige dagdromers, inclusief de Communistische Partij Nederland (CPN).

'Links' is - vooral in de VS - de prooi geworden van idioten, hysterische borderline-wijven, wolkenruiters en extremisten.
Met als gemeenschappelijke kenmerk een even onverteerbaar als hypocriet moralisme, gekoppeld aan dwingelandij en verkettering en uitsluiting van andersdenkenden. Die uitsluiting noemen ze 'inclusiviteit'.
Het zou om je dood te lachen zijn als het niet om te huilen was.

Peter Emile | 11-02-20 | 17:30 | 4

Het linkse onderwijs in de USA heeft haar werk goed gedaan. Inderdaad: Sanders de communist die nota bene bij de Dems bovenaan staat. Dat zegt alles over de linkse infiltratie in het Amerikaanse onderwijs.

aamert | 11-02-20 | 17:41

Prima verwoord. Zelfs Tiscali vindt dat.

Tiscali-2 | 11-02-20 | 17:49

Ik volg je. Maar op rechts zijn ze geen haar beter. Dat geflirt met autoritaire regimes van Trump overtuigt me ook niet, bijvoorbeeld. En de afbraak van de middenklasse.

Diotima | 11-02-20 | 18:07
▼ 1 antwoord verborgen

Al die miljoenen campagne geld voor nop. Trump wint met 2 vingers in z’n neus als er geen gekke dingen meer gebeuren.

Trumme | 11-02-20 | 17:27 | 2

Ook als er wel gekke dingen gebeuren. Juist dan.

RickRD | 11-02-20 | 17:29

En gelukkig maar

IkWilOokWatZeggen | 11-02-20 | 17:32

Bernie kan het niet winnen van Trump. Als Trump hem labelt als "socialist" houdt het voor de meeste Amerikanen al op. Dat wordt dus nog 4 jaar Dumb Donald. Is wel goed voor de talkshows.

Beste_Landgenoten | 11-02-20 | 17:26 | 4

Wat heeft Wallstreet gedaan de afgelopen 4 jaar?

Trumme | 11-02-20 | 17:28

Het enige nadeel dat Trump de verkiezingen gaat winnen is dat we weer jouw domme gejank aan moeten lezen.

anti-fatwa | 11-02-20 | 17:30

@anti-fatwa | 11-02-20 | 17:30:
Las de header van dit topic en dacht, wie kan het niet nalaten om weer even te blaffen tegen zijn favoriete president : en jawel hoor, daar was die dan.

Penus Decoratus | 11-02-20 | 17:58
▼ 1 antwoord verborgen

Bernie was al af toen hij op tape toe gaf waar ze Trump voor wilden impeachen.

jip_86 | 11-02-20 | 17:20 | 1

Eh Biden natuurlijk

jip_86 | 11-02-20 | 19:27

Perestrojka 2.0 ( In Cyrillisch mocht niet )

ikbenerweer! | 11-02-20 | 17:20

.. maar goed. Welke moerasbewoner het ook op gaat nemen tegen de president, alleen de moeder van alle stembusfraudes kan hem/haar/het nog de overwinning brengen.

De democrats oefenden alvast met hun eigen brakke stemronde.

Jan Passant mk2 | 11-02-20 | 17:19 | 3

Trump is nog steeds prima instaat om de boel te verzieken. Net zoals hij instaat was om -goddank- het onmogelijke voor elkaar te krijgen.
Ik geef Bernie wel een kans in de VS. Is de enige die een kudt hekel heeft aan de manna van het geld voor de rijken.
En dat zou best wel eens beslissend kunnen blijken (als Trump enorme flaters gaat begaan, dus.)

geen koning | 11-02-20 | 18:22

@geen koning | 11-02-20 | 18:22:
Volgens de Partij van de Media begaat Trump dagelijks grote blunders. Overigens voorspelden die met 97% waarschijnlijkheid dat Hillary nu president zou zijn - voor zover de betrouwbaarheid van het officiële Fakenews.

Jan Passant mk2 | 11-02-20 | 20:34

Ik wacht de presidentsverkiezingen wel af!

DeutschlandUberAlles | 11-02-20 | 17:19

Bernie heeft last van zijn rikketik en is niet goed bij zijn hoofd.

Rest In Privacy | 11-02-20 | 17:19 | 10

Als de helft van het land moet slapen in een caravan op een parkeerterrein van Wallmart, of een gemiddelde levensverwachting van 17 jaar -buiten de gevangenis- heeft, dan moet je niet raar opkijken als men een beetje afwijkend stemgedrag gaat vertonen?
Vandaar dus ook de huidige president -die dit heel goed heeft ingeschat- waar het hopmaatje van Haddock ook al niet zo blij mee is?

geen koning | 11-02-20 | 18:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Goed om te zien: links is verdeeld tot op het bot en rechts / conservatief sluit de rijen om de linkse nachtmerrie van open grenzen, massa-immigratie, identiteitspolitiek en klimaatwaanzin te stoppen.

KlunsJohannus | 11-02-20 | 17:18

Met zulke vijanden heeft Trump niet eens vrienden nodig.

kortebroek | 11-02-20 | 17:17 | 1

Wat u zegt.
Die 4 more years zitten in de pocket.

RickyLaRue | 11-02-20 | 17:29

Het ziet ernaar uit dat Bernie het gaat winnen van buttplug en Pocahontas

Rest In Privacy | 11-02-20 | 17:17 | 1

En dan komt zes weken voor de verkiezingen Hillary weer tevoorschijn en duwt Sanders een tweede keer over de rand.

James Lastig | 12-02-20 | 09:13

pffff.... polls.
We zien morgen wel.
Overigens, hebben we nu al een officiële uitslag van Iowa?

Pimp my Voortuin | 11-02-20 | 17:14 | 2

Iowa heeft gewonnen. En Neil Young wordt de eerste onafhankelijke president sedert 1831.

geen koning | 11-02-20 | 18:09

@geen koning | 11-02-20 | 18:09: Neil Young komt uit Canada.

H. Caulfield | 11-02-20 | 18:39

Ik ga voor Dolly P.!!!

BinAardig | 11-02-20 | 17:14 | 4

@HoerieHarry | 11-02-20 | 17:25: Nou, nou, nou, nou. Laten wij dit mens vooral afrekenen op het enorm grote verdienste voor DDD+e muziek in zijn algemeen.
Sexisme is zo passe.
Daarbuiten hebben we het nu even niet over een 9-5 baantje.

geen koning | 11-02-20 | 18:05
▼ 1 antwoord verborgen

Alleen al om die zure kop van Hillary wil ik dat Sanders wint.

lachenjoh | 11-02-20 | 17:14 | 1

Hillary heeft toch laten doorschemeren dat ze vice presidente wil worden? Als zij dat zegt betekent dat automatisch president.

Nehemia | 11-02-20 | 21:45

Alles is mogelijk in de US of A. Zelfs dat een ouwe hippie nog eens president gaat worden.
God help America!

RickRD | 11-02-20 | 17:14 | 1

Bill Cliunton was de eerste dienstweigerende blowende hippie die president werd. Helaas toen al in zak van het gelobotemideerde kapitaal. Dat wel.. Beetje boomer, je weet.

geen koning | 11-02-20 | 18:02

Donald maakt gehakt van deze clowns.

Tronald_dump | 11-02-20 | 17:13

Major Pete for President!

oldandwise | 11-02-20 | 17:13

Weg met die fossielen. AOC for president!

RickyLaRue | 11-02-20 | 17:13 | 4

haha, die gaat het nu al afleggen tegen MCC.
Die zien we nooit meer terug.

Pimp my Voortuin | 11-02-20 | 17:17

@Pimp my Voortuin | 11-02-20 | 17:17: Ja hoor, CNN heeft al een contractje voor haar klaarliggen met 6 of 7 nullen, als "political analyst". Wat je daar soms voorbij ziet komen in politieke discussies is ronduit lachwekkend.

drs. Levi Samsonov | 11-02-20 | 17:20

Mwuhaha, je favoriete film is Birds of Prey zeker. Arme onder de plak zittende jongen.

Kapitein Stijlvol | 11-02-20 | 17:53
▼ 1 antwoord verborgen

Het is zo'n shame dat die demo yanks met Sanders lijken te willen runnen. Voor de US is dat zo'n extreme leftist candidate, dat de centre right Amerikanen nooit op hem zullen voten. En dan wint Trump. En dat is een retard. (Nederlands is zo overrated)

beldewouten | 11-02-20 | 17:12 | 15

@beldewouten | 11-02-20 | 17:47:
Neuj. Ik kijk ook altijd naar de inbreng van D66/GL tijdens debatten. De inhoud is op voorhand onzin, maar wel amusant. Scherpt de geest, zeg maar.

Erratio | 11-02-20 | 18:00

@Kuifje-naar-Brussel | 11-02-20 | 17:18:
Niets van gemerkt.
Is voor 1 dollar werken nou ook al corrupt?
Gek genoeg krijgt hij alleen maar meer aanhang en lofuitingen. Zijn populariteit stijgt per maand.... Wordt ook veel onderzoek naar gedaan. Dit in tegenstelling tot wat de gangbare media allemaal verkondigt.
Wie van begin af aan dacht dat Trump geen kans maakte blijft blijkbaar op de lange termijn een "beetje" dom... Komt bij democraten en links in het algemeen verrassend vaak voor....

dijkbewaker | 11-02-20 | 19:25
▼ 12 antwoorden verborgen

Niemand bij de democraten wil dat Bernie het gaat doen. Begrijpelijk ook want Bernie is een socialistische randdebiel. Het feit dat hij zich inlaat met AOC (en de aanverwante club die om haar heen hangt), is een zeer veeg teken aan de wand.

Vanuit optiek Trump, is Bernie, zo ongeveer, de meest wenselijke kandidaat, die hij tegenover zich kan krijgen. Een strijd wordt het toch niet want Trump krijgt die tweede termijn gegarandeerd. Enerzijds op basis van zijn eigen geleverde prestaties als President en anderzijds door de democraten die nu, na de impeachtment-hoax, zichzelf voor de zoveelste keer in de voet hebben geschoten.

netniet | 11-02-20 | 17:12 | 1

Nooit de huid verkopen voordat de beer geschoten is.

quantumcollider | 11-02-20 | 17:28

Wallstreet Pete is een door Ai aangestuurde kloon. Ook Tucker zinspeelde er al op na 9:30min. youtu.be/7NjdR_xxYB0?t=569

Good Meuning | 11-02-20 | 17:12 | 1

Tucker. pfff, stooge

menage | 11-02-20 | 17:16

Bernie zal ten tijde van de verkiezingen 79 jaar oud zijn. Dat maakt hem per definitie een "one term candidate", en dus de kans op 8 jaar consistent beleid heel klein.
Het is wat hard maar statistisch is de kans groot dat Bernie tijdens zijn presidentschap allerlei fysieke en mentale problemen krijgt die hem geestelijk of fysiek ongeschikt maken voor het ambt. Hij kreeg al een hart-infarct... kan iedereen gebeuren, maar op zijn leeftijd is de kans op dit soort ongein toch wel groot.
En dan hebben we het nog niet over zijn communistische programma en uitzonderlijk onaardige karakter gehad... Zoals de Republikeinen Trump niet wilden, zo bidden gechtgeaarde Democraten dat Bernie door een zijdeur de vergetelheid betreedt.
Als Bernie het moet opnemen tegen Trump, zullen zelfs heel wat Democraten liever op Trump stemmen dan op een krakkemikkige donkerrode socialist.

drs. Levi Samsonov | 11-02-20 | 17:11 | 7

@drs. Levi Samsonov | 11-02-20 | 17:17: Dat is het zeker. Ze heeft in ieder geval voorkomen dat het 2e hoofdkantoor van Amazon niet van de grond is gekomen in NY. Hiermee heeft ze tientallen miljarden aan kapitaal vernietigd en een kwalijke kneep gedaan in de werkgelegenheid. Haar Green New Deal, dat volstaat van socialisme, en slechts 4x de totale staatsschuld van de VS kost, is een veeg teken aan de wand. Het vermoeden bestaat hier dat zij bij een volgende verkiezing niet nogmaals aan de beurt is. Het is een losgeslagen projectiel, wired to selfdestruct. En misschien weet ze het best en doet ze daarom een tussentijdse gooi naar het VP-schap.

netniet | 11-02-20 | 17:26

@lingo star | 11-02-20 | 17:19:
Hillary

piloot47 | 11-02-20 | 17:33

Bernie zorgt ervoor dat de democraten eindelijk weer eens 'gedwongen' een socialer karakter gaan tonen. En dat werd tijd. Kiezen tussen zwaar kapitalistisch of uber kapitalistisch is hetzelfde als niet kiezen in bijvoorbeeld China.
Trump wint de komende verkiezing bijna zeker, het gaat om de te varen koers daarna.
Daarom dus zeer tof dat Bernie de democraten wederom om de oren slaat.

geen koning | 11-02-20 | 17:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Polls en de USA. > 90 procent beweerden dat Trump nooit president zou worden.

padbuffel | 11-02-20 | 17:09

Bernie? Is dat die communist die 3 miljoenenvilla's heeft omdat hij toch maar in 1 huis kan wonen?

Barbarous_Relic | 11-02-20 | 17:07 | 6

Helaas net geen communist.. Dat zou wat te dolletjes worden.
Salonsocialist past beter bij den beste. Ongeveer 90% van Holland is dat, in de VS was dit tot de deelname van H.C. aan de verkiezing (alsmede de crisis) gelijk aan een enkeltje Guantanamo.
#teamBernie.

geen koning | 11-02-20 | 17:45
▼ 3 antwoorden verborgen

.. boze wraakzuchtige democrats, het enige dat ze verbindt is de haat voor Trump.

Zo verbindt die man zelfs de moerasbewoners.

Jan Passant mk2 | 11-02-20 | 17:07 | 1

Juist niet want dan zouden ze wel één candidate hebben.

MaarFeitelijk | 12-02-20 | 00:08

Ik vind hem de uitstraling van een oude mossel hebben.
Maar wellicht is het een heel amabele kerel.

HoerieHarry | 11-02-20 | 17:04 | 4

Ik doe u de letter i toekomen.

geen koning | 11-02-20 | 17:42

Ah, geen koning, de notore taalnazi.

RickyLaRue | 11-02-20 | 19:37

Tja, zijn kans is hem ontvlogen toen hij Hillary ruimte liet. Dat had hij niet moeten doen. Beter was geweest als Biden eerst president was geworden en Obama pas later. Beter was ook geweest om Trump o het president's dinner niet tot op het bot te beledigen. Eventjes was goed genoeg geweest. Nu is alles naar de klote. Vooral de USA zelf. Vandaag is de presdent het DOJ aan het saboteren. Zijn er als GOP senators met spijt. Het moet wel.

MaarFeitelijk | 12-02-20 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen