Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Getto's keren terug in Nederland

Dit is gewoon een waanzinnig gaaf land

We hebben maar even gezocht op 'flat' en 'schotel', dat deden ze bij het AD namelijk ook

"De leefbaarheid in de kwetsbaarste wijken van het land neemt steeds verder af. De bewoners merken dat vooral aan meer overlast en aan groeiende onveiligheid." Aldus een of ander onderzoek. Mensen met een laag inkomen, met psychische problemen, met een verstandelijke beperking, uitkeringstrekkers en vluchtelingen: ze worden allemaal bij elkaar in een wijk gekwakt, mensen met een hoger inkomen naaien eruit en dan begint de ellende. Gemeenten kunnen het allemaal niet meer bolwerken wegens te veel taken en te weinig knaken. Het probleem is niet nieuw, want in 2018 ging de leefbaarheid in arme buurten ook al 'met rasse schreden achteruit' en toen waarschuwden dezelfde mensen en dezelfde brancheverenigingen ook al voor gettovorming. "Ik begrijp het probleem maar los het zelf maar op", bitste de kille jonkvrouw Ollongren destijds. Terwijl vrouwe Ollongren toch uit Zweden komt. Maar ja, MISLUKT, dus. Volgend jaar verkiezingen, dus straks kan iedereen mooi een grote mond opzetten dat ze de problemen herkennen en aanpakken en dan kunnen we over twee jaar weer precies hetzelfde onderzoek met precies dezelfde uitkomsten lezen.

Reaguursels

Inloggen

Met dank aan Asscher... Ben zelf in een dorp gaan wonen, nergens last van!

Rest In Privacy | 04-02-20 | 07:05

Ik woon al mijn hele leven in zo'n wijk. Als jongeren lachten wij dorpelingen over de problematiek met buitenlandse minderheden in de steden, dit was voor ons een vervanmijnbedshow en nogal onbegrijpelijk.

Na de forse aanwas van Turken en Marokkanen kwamen er onophoudelijk AZC's vol Afrikanen bij. Er was weinig geloof in de verrijking die werd beloofd, de dagelijkse realiteit van het gedwongen wegkijken maakte de situatie alleen nog maar erger. Wie er wat van zei was racist of egoïst.
Er was veel lokaal protest, in de krant stond wat anders. Wat er ook werd aangedragen, het ging maar door. Meer meer meer. De laatste jaren is hier een complete oostblokkersinvasie aan de gang. Ook dat nog. Alle regels rondom huisvesting worden aangepast zodat onder elk dak kan worden gehuisvest. Het moét gewoon. De ribw's, langdurige zorg, klinische psychiatrie en het gevangeniswezen moesten ook nog wat poppetjes kwijt in de wijk en voilá: we hebben van ons dorp een stukje multiculti niemandsland gemaakt.
Niemandsland? Ja.
De oorspronkelijke bewoners zijn ontheemd door de veelheid van "voorrang hebbende mensen die weinig tot geen binding hebben met grond, geschiedenis, bevolking, mentaliteit, cultuur, ethiek en wetten van het gekozen land". Ontheemd door de keuzes van eigen incompetente bestuurders.

Wat heb ik geleerd :
We kunnen een gifcocktail roeren, kruiden en garneren wat we willen, een gezonde smoothie is er niet van te maken zo lang er bepaalde ingrediënten in blijven zitten.

Veepert | 03-02-20 | 21:12 | 2

Dé oplossing om getto's te voorkomen is: de komende 20 jaren volkswijken ontzien.
De hebben de afgelopen decennia meer dan genoeg vele steentjes bijgedragen. Realiseer 'gedifferentieerd sociaal wonen' komende decennia met terugwerkende kracht uitsluitend in villawijken zoals bijvoorbeeld in het Gooi;
start daarmee op korte termijn in Aerdenhout (met een sociaal-woonblok van zo'n 50 prefabwoningen - gezellig in de nabijheid van Dieuwertje Blok die, omdat niet alle bewoners van een volkswijk stonden te juichen nadat bekend werd dat hun wijk een groep nieuwkomers moest opvangen, vanuit haar luxe positie op televisie reageerde met: triest.

In plaatsen zoals Aerdenhout, Blaricum, Bussum, Naarden, Muiden, Heemstede, alsook overige plaatsen, is in die regio met terugwerkende kracht een forse inhaalslag te maken.

Voor de evenredige verdeling zal het Kabinet met de hoogste prioriteit in het Gooi ruimte vrij moeten maken voor snel realiseerbare sociale prefab-woningen voor mensen met psychosociale problemen alsook asielzoekers met een verblijfsvergunning waar BN'ers op tv wonend in het Gooi zogezegd zo mee begaand zijn.
Die evenredige verdeling komt weliswaar laat, maar Nederland ten goede. Toch?
Zo krijgen de volkswijken wat meer lucht.
Daarbij wordt verdere gettovorming ingedamd doordat inwoners uit het Gooi op televisie de geneugten van de multiculturele samenleving immer voorstaan alsmede meer begrip tonen ten aanzien van mensen levend aan de zelfkant van de samenleving zich niet houdend aan de gevestigde regels.
Mensen wonend in het Gooi hebben daarvoor meer empathie dan Jan met de Pet.
Zo vang je twee vliegen in één klap. Wie weet hoe verhelderend dit uitwerkt.
Ik zou zeggen tegen het Kabinet: doen!

drs.Nee | 04-02-20 | 03:26

NOS 2018:
Over twaalf jaar is Denemarken volgens de regering vrij van getto's.
Volgens de Deense regering is het hoog tijd voor een hardere aanpak. Dit jaar staan er 22 wijken op de zogenaamde 'gettolijst'; immigrantenwijken die worden beschouwd als afzonderlijke gemeenschappen binnen de samenleving. Pleeg je als bewoner van deze wijk een misdrijf, dan kun je volgens het nieuwe plan dubbel zo hard worden gestraft. "Discriminerend", zo geeft de premier toe, maar het doel heiligt het middel.
nos.nl/artikel/2220149-denemarken-pak...

drs.Nee | 04-02-20 | 05:16

Het lijkt me geen feest om in zo een schotelwijk te wonen, temeer omdat de kanalen die aanstaan vaak niet erg pro-westers zijn. Veelal zijn het buurten waar de onrendabelen wonen die aan de zelfkant van de maatschappij staan waar UWV post meer regel dan uitzondering is. Meer koopwoningen beschikbaar stellen kan een goede impuls voor de leefbaarheid zijn.

Nehemia | 03-02-20 | 17:28

Echt heel knap dat deze groep er altijd zo n puinhoop van weet te maken, petje af.

Bolder | 03-02-20 | 17:07

Ben net als linkse deugmensen in een kakbuurt gaan wonen, dan maar minder m2 stuk beter voor de gemoedsrust. Het is niet uit te houden in dat soort tokkie/allochtonen wijken.

zeertegendradig | 03-02-20 | 15:41

Oud nieuws want dit ervaar ik al 40 jaar in Rotterdam.De eerste Getto in R,dan west(Spangen). Daarna om west te ontlasten vanaf 1985 spreiding onder het mom van positieve discriminatie . Voorrang op woning en winkels in de arbeiders wijken. Arbeiders trekken weg omdat er heel veel neefjes en nichtjes in de wijk kwamen wonen en het agressie gehalte steeg.De Nederlanders werden weg gelokt met nieuwe huizen met tuin in nieuwe buiten wijken ,vertrokken omdat ze het zat waren om elke dag te horen hoe de kids of vrouw weer eens werd lastig gevallen door dat andere volk. Zie hier de Getto s zijn geboren en nu herhalen ze dat in de rest van het land.

Rotterdams Geschut | 03-02-20 | 15:36

Dat mengen van sociale huur, vrije sector en koopwoningen doen ze ook hier in Amsterdam. Is dus enorm kut... betaal je je blauw voor een vrije sector huur woning of koopwoning, krijg je na je 600k woning te hebben afgetikt polts een hele straat vol sociale huurwoningen tegenover je huis geplemd. En geloof me, dat mengt en mixt voor geen meter, mocro's bij de mocro's, bijlmer herplaatsers bij bijlmer herplaatsers, rijk en wit bij rijk en wit.

de Botte Bijl | 03-02-20 | 14:32 | 2

Hier in het zuiden van het land doen ze het ook. Wij hebben nu de laatste fase van de stadsvernieuwinging in de wijk. Alle oude zooi is gesloopt en daar is een mengeling aan soorten huizen voor teruggekomen. De eerste mensen die hier gingen kopen, zijn alweer vertrokken. Die dachten dat ze ergens in Turkije of Afrika terecht waren gekomen. Vele huizen staan nog te koop. Van de belofte om de wijk wat op te waarderen is niks terechtgekomen. Alle nieuwe huurhuizen zijn weer vergeven aan minderheidsgroepen. In ons geval houdt dat in, dat je makkelijk een dag door de wijk kan zwerven, zonder een woord Nederlands te horen. Aan verkeersregels doet niemand meer en de politie laat zich alleen zien als er makkelijk valt te scoren. Op feestdagen hebben we hier zelfs een variant van de shariapolitie. Op koningsdag is hier dus geen druppel alcohol te krijgen en al het eten is halal. Ik weet niet wat ze nu precies onder verbetering en dat soort termen verstaan, maar echt beter wordt het er niet op. Ja, we hebben hier bijna elke week een patsercontrole. Maar daarvoor woon je niet in een ooit zo vertrouwde wijk.

Klappernoot | 03-02-20 | 15:18

Klinkt als Borneoeiland

Risingson | 03-02-20 | 17:10

Deugende linkse rakkers zijn zo arrogant te denken dat ze enigszins grip heeft op de integratie. Denken dat door welvaart , scholing en veiligheid in ons land de scherpe randjes wel verdwijnen bij moslims en allochtonen. Niks is minder waar... door D66) deugbeleid hebben we hier in ons midden duizenden radicale islamieten. Terreur en een tsunami aan criminaliteit.

Hollandse_blauwe | 03-02-20 | 14:01 | 1

Religie zit in bijna in hun DNA ingebakken en dan heb je het automatisch al over segregatie. Elkaar verdragen is heel iets anders dan in harmonie met elkaar samenleven. Dat laatste nastreven is utopische orakelspraak die vooral populair in de linkse kerk is..

Nehemia | 03-02-20 | 17:33

Ik woon in zon achterstandsbuurt en het is werkelijk een zooitje. Soms ben je het zat en ga e van ellende maar met een vuilniszak de boel een beetje schoon maken. Maar in het algemeen is het allochtonen volk die niet willen integreren die de boel verzieken. Totale schijt aan alles. Gooien alles bij de container aan huisraad (wat gelukkig wel snel door de gemeente wordt weggehaald) Het werkt alleen steeds ergere vormen aan want ze zien het en denken "andere ruimen mijn teringzooi op, Mooi!" De meeste van die allochtonen die er nog zitten, zitten er nog omdat ze enkel in NL zijn om voor hun huisje in Turkije of Marokko de boel bij elkaar te stelen, frauderen en criminaliseren. En tegelijk willen ze ook nog patsen met een bling-bling want dat is hun cultuur. Het is dat ik het geld er niet voor heb als alleenstaande modaal verdiener, maar anders was ik ook pleite geweest. Gelukkig is de hypotheek 0 dus is goedkoop maar god wat een teringzooi. En dan beginnen die zululimpen bij RTLNieuws en de NOS weer over de zwakkeren van de samenleving, de achtergestelde en weet ik wat voor zielig makende termen. Eigenlijk weer de zoveelste roep tot het strooien met geld waar weer een heleboel nutteloze projectjes van betaald kunnen worden... zonder daadwerkelijke oplossing natuurlijk. Want de zachte zielige handjes e.d.

nobody@home | 03-02-20 | 13:55 | 2

Sterkte kerel.

cor123 | 03-02-20 | 14:10

Tja, je kan de mensen wel uit de zandbak halen maar de zandbakmentaliteit niet makkelijk uit de mensen.

matatwork | 03-02-20 | 14:48

Strategie van links: Meer integratie betekent meer mensen die links stemmen. (aldus links)
Maar toen kwam Denk.

luto333 | 03-02-20 | 13:53 | 2

Meer segregatie is meer links maar ook meer rechts. Meer integratie veroorzaakt meer middenstemmen.

Michiel85 | 03-02-20 | 14:04

DENK is op dit moment nog geen factor van belang, maar dat gaat geheid in de toekomst veranderen. DENK appelleert aan de wensen die in de moslimgemeenschap leven.

Nehemia | 03-02-20 | 17:41

Volgens links Nederland zijn overwegend zwarte scholen een rem op integratie.
Is het dan niet veel verstandiger om dit soort wijken te laten integreren met de welvarende delen van Nederland zeg Bloemendaal,Wassenaar,laren,de grachtengordels van Amsterdam,de achtertuin van Johnny de mol.

linus | 03-02-20 | 13:31 | 2

En dan van al die deugers hun vrouwen en dochters beschikbaar stellen voor al die testosteron bommen die zichzelf niet kunnen beheersen. Niet meer dan logisch en terecht dat deugend NL dit doet, zonder te klagen natuurlijk. Wat je zaait mag je ook oogsten

Hollandse_blauwe | 03-02-20 | 13:56

Je vergeet de buurt van Charly en Tanja.

geile pater | 03-02-20 | 16:16

Nee toch .. is dit echtwaar... dit wist ik niet... het ging zo fijn en leuk de nieuwkomers sloten zich naadloos bij ons aan op een enkele ... ""verwarde "" ... na dan .., maar ja je ben allemaal wel eens een tikje verward.. , wat jammer nu dat het niet helemaal lekker loopt..., de oplossing is : nog veel meer vluchters enzo binnen halen dan is het sws overal een bende en valt het niet meer op...,
A Ruygrok, Monster.

ttoonnii | 03-02-20 | 13:23

" Inderdaad: voor een wijk waar de ruime meerderheid van het woningbestand uit sociale huur bestaat, kom je in verhouding veel hagelnieuwe Mercedessen, BMW’s en Tesla’s tegen. ,,Je vraagt je af hoe deze mensen hun geld verdienen’’
www.bndestem.nl/binnenland/in-de-utre...

Tja, die pluk-ze-wet kan natuurlijk ook weer wat woningen vrij maken en meteen de wijk decriminaliseren, als de politiek maar zou durven.

Abject | 03-02-20 | 13:12 | 1

Apart.
Karaya durfde tijdens de wijkschouw - afval - dit asociale probleem kleinmakend rommel noemend - niet te zeggen hoe deze mensen hun geld verdienen, maar wijst wel naar bijna moderne apartheid
- omdat blanke hoogopgeleiden in een wijk met koopwoningen allesbehalve wensen dat hun kinderen daaraan blootgesteld worden en daarom hun kinderen buiten de wijk op school doen en zich niet mengen met de lokale bevolking..
Daar is iets voor te zeggen. Eenieder heeft het beste voor met zijn kind.

Wat onduidelijk blijft is, aan welke groep die 'bijna moderne apartheid' te wijten valt, Ligt dat aan de blanke hoogopgeleiden,
of aan onaangepast on-Nederlands gedrag?
Zeg het maar.

drs.Nee | 04-02-20 | 04:59

Importeer je mensen uit de 3e wereld, dan krijg je vanzelf 3e wereld taferelen. Hetzelfde geldt voor het feit dat sommige groepen al generaties aan het uitkeringsinfuus hangen. Iedere prikkel om zich te ontwikkelen en geld te verdienen doormiddel van werken of ondernemen is verdwenen. En dan krijg je sloppenwijken

SicSeb | 03-02-20 | 13:03

Ik las vandaag dat er een Top-X lijst komt,
van *kuch* 'overlastgevende' (== draaideur criminele) asielzoekers.
Als we daarvan de veiliggelandiers
nu eens in een apart detentie centrum zetten (== geen winkeldiefstal)
en wekelijks uitzettingsvluchten organiseren, conform onze asiel*wetgeving*.
.
Dan gaat de kwaliteit van de buurten snel omhoog,
mede vanwege de preventieve werking.

hotmint | 03-02-20 | 12:55

Het probleem ligt niet bij de wijken maar bij de wijkbewoners. Gaasperdam bijvoorbeeld, was aanvankelijk een prima wijk om te wonen. Ten tijde van de Bijlmersloop kregen de Bijlmerbewoners met voorrang een woning in Gaasperdam aangeboden. Gaasperdam is nu een van de crimineelste wijken van het land.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 12:30

Dat is toch hartstikke gaaf zou Mark Rutte zeggen, verder is het de schuld van Thierry B want die scheert iedereen over één kam.

Balletje Mayo | 03-02-20 | 12:25

Valt wel mee hoor... Achterbuurten zijn relatief goedkoop. Eigenlijk best gezellig als je de mensen leert kennen.

Andrew Deen | 03-02-20 | 12:25 | 4

In welke heb je dan gewoond? En hoe lang?

omanders | 03-02-20 | 13:05

Volkswijkjes zijn redelijk te doen zolang de autochtone bevolking daar 2/3 van uit maakt, Tuinzicht in Breda is daar een goed voorbeeld van, maar eenmaal jezelf in het buitenland wanend als je de deur uit gaat weet je dat de wijn door en door verrot is.

Abject | 03-02-20 | 13:07
▼ 1 antwoord verborgen

Iedere schotelantenne die ik zie is van een niet Nederlander? Of mag ik dit niet vragen?

RamondeM | 03-02-20 | 12:24 | 1

De kans bestaat dat in die huizen of in die flats waar geen schotel hangt een reaguurder woont.

Nehemia | 03-02-20 | 17:43

Das war einmal, Elvis - In the Ghetto opzet.

Pluisbaard | 03-02-20 | 12:18

Op de Staatsradio werden de redenen al genoemd : Onvoldoende hulpverlening, wegbezuinigde huismeesters, coorperaties falen.
Zum kotsen.

cor123 | 03-02-20 | 12:16 | 1

O ja, GGZ meer geld heen.

cor123 | 03-02-20 | 12:17

De enige maatregel die gettovorming tegengaat is een streng toelatingsbeleid: in principe geen enkele asielzoeker opnemen (hooguit politieke vluchtelingen, maar die zijn op de vingers van een hand te tellen) en kansarme migranten die hier al zijn ontmoedigen om hier te blijven. Voor dat laatste is een heel scala aan maatregelen nodig, maar de quick wins zijn het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit bij crimineel gedrag en nu eens eindelijk illegalen oppakken en bij onvoldoende medewerking aan terugkeer detineren. Zolang de overheid deze maatregelen niet wil nemen zullen we moeten leven met achterstandswijken.

kunstliefhebber | 03-02-20 | 12:09

Blijkt maar weer dat we Ollongren helemaal niet hoeven te missen: zonder haar gaat het ook naar de kloten....

Elder of Z. | 03-02-20 | 12:08 | 1

Toen ze minister was zat deed ze ook niets, dus in dat opzicht is er geen verschil. Eerlijk gezegd weet ik niet eens wie er nu in haar plaats zit, maar het feit dat ik het niet weet zegt denk ik al genoeg!

kunstliefhebber | 03-02-20 | 12:30

Oké, ik laat voor één keer de nieuwe Nederlanders buiten beschouwing. Wat een tyfes bende heeft dit kabinet er van gemaakt. Het lijkt wel alsof er totaal geen opvang meer is voor mensen die niet goed in hun bakkes zijn. Ik woon in een middelgrote stad in een middelgrote straat en er lopen hier meerdere keren per dag psychoten rond die naar de hemel en aarde lopen te vloeken en tieren, of ruzie hebben met denkbeeldige figuren. Is er daar dan helemaal geen opvang meer voor?

varkenskebab | 03-02-20 | 11:56 | 2

Neuh, da’s al een tijdje geleden wegbezuinigd.

Verbandmeester | 03-02-20 | 12:12

Dankzij het gedoogbeleid voor softdrugs lopen er overal psychoten rond. Wat GL betreft mag het allemaal nog veel erger worden. Die willen alles legaliseren op drugsgebied. Waar gaat ons land naartoe mensen? Op deze manier gewoon naar de klote! Mind my words..!

habemuspapam | 04-02-20 | 06:10

Probleem is dat WERKENDEN (tot 39k kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning) op de oneindig lange wachtlijsten never nooit opschuiven dan wel een urgentieverklaring krijgen. Immers, de woningvoorraad wordt verdeeld onder: 'ziek en/of beperkt' (goedkoper dan opname en/of begeleid wonen) en de categorie 'langdurig en/of blijvend inactief' (o.a. statushouders). En die werkenden dan? Die gaan maar lekker bij hun moeder op zolder, of ergens in een kelderbox bivakkeren. Zolang ze maar netjes premies blijven ophoesten en 'de onderlaag' gesubsidieerd kan blijven consumeren. Heel bizar allemaal.

twijfelbewaren | 03-02-20 | 11:56

Een Vogelaarwijk blijft altijd een Vogelaarwijk. Al vanaf de jaren 80 is en blijft dat zo. Ongeacht hoeveel je erin pompt. De oplossing is simpel, niet inpompen.. maar eruit trappen. Maak gewoon van amsterdam de landelijke sloppenwijk

grapo | 03-02-20 | 11:49

Deze trend gaat nog wel een tijdje door als men wekelijks 600 overwegend gelukszoekers hier naar toe haalt, die vervolgens gezellig met zijn allen in de zwakke wijken komen. Blij toe, niet in mijn buurt aub.

Schepvogel | 03-02-20 | 11:41 | 1

Deze tendens geeft veel mensen mits zij dat kunnen extra motivatie om aan een carrière te werken zodat zij de wijk kunnen nemen naar betere oorden..

Nehemia | 03-02-20 | 17:48

Een groot probleem is dat onze immigranten vaak slecht functionerende lieden met weinig opleiding en talenten zijn. Die trek je aan met 'alles gratis, je hoeft niets en mag blijven'-regels. In landen waar je gewoon 5 jaar je eigen broek moet ophouden voor je een paspoort mag aanvragen, zonder garantie op toekenning, zie je toch vaak een ander type migrant; zelfredzaam en gezond functionerend. Wij krijgen door onze regels de afdankertjes die het in eigen land ook niet goed deden.

zeeman73 | 03-02-20 | 11:38 | 1

Die zijn wel weer perfect voor een Europees leger. Dat kan worden ingezt tegen een opstandige bevolking want daar hebben ze al een hekel aan.

boerzoektscheet | 03-02-20 | 11:44

De afgelopen jaren zijn onze dierbare wijken ernstig lastiggevallen door nieuwe wijkbewoners. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit de wegkijkende en ontwijkende aanpak van onze wijken! Red dit land!

Professor Superhirn | 03-02-20 | 11:34 | 2

Nee, nee, die zielige mensen verdienen ook een mooi leven net als wij. Intussen worden ze alleen maar met rechten overspoeld en nooit geen plichten. Uiteraard dat het land in een sneltreinvaart naar de gallemiezen gaat.

Bill Cosby | 03-02-20 | 12:52

Forum stemmen!

habemuspapam | 04-02-20 | 06:11

Het wordt ze ook te gemakkelijk gemaakt.
Een outkiering en Nederlands praten hoeft vanwege heel slowflake instanties die ze deugend begeleiden bij gesprekken.
En ze zoeken alleen elkaar op. En ik zoek dan ook niet op want ik spreek hun taal niet. En volgens mij praten we Nederlands Engels en wat Duits in dit land.

deugnietmee | 03-02-20 | 11:31

Het wordt ze ook te gemakkelijk gemaakt.
Een outkiering en Nederlands praten hoeft vanwege heel slowflake instanties die ze deugend begeleiden bij gesprekken.
En ze zoeken alleen elkaar op. En ik zoek dan ook niet op want ik spreek hun taal niet. En volgens mij praten we Nederlands Engels en wat Duits in dit land.

deugnietmee | 03-02-20 | 11:31

Juist omdat Ollogren uit Zweden komt! Kijk eens hoe mooi het daar is geworden dankzij het weg-met-ons beleid wat ze bewust hebben ingezet mid jaren 70: Prachtwijken waar je niet meer veilig bent, verkrachtingen te pas en onpas, drugsbenden, werkeloosheid en een rap afkalvende verzorgingsstaat.
Dat land kan als voorbeeld dienen voor ons land en ik ben er trots op te lezen dat wij onze doelstellingen ws al sneller zullen behalen dan verwacht!

Jan Lange3373 | 03-02-20 | 11:29

Getto's. Vroegah smaalden de linkse mensen van de linkse media zo neerbuigend over de getto's in Amerika.
Amerikaanse toestanden noemden zij dat. Net als schietpartijen.

Dankzij de onverdroten inzet van links en hun globalistische kameraden van de VVD heeft Nederland nu getto's. Grote islamitische getto's. Schietpartijen ook.

In Amerika intussen is de wind van verandering opgestoken. Fel bestreden door de klima-clowns op links. Bespot door "onze" media.
www.youtube.com/watch?v=9UrvP4meZ1U

Houzee mijn EU kameraden.

Jan Passant mk2 | 03-02-20 | 11:22

As the snow flies
On a cold and gray Amsterdam mornin'
A poor little baby child named Jesse is born
In the ghetto (in the ghetto)
And his mama cries...

HetOorAakel | 03-02-20 | 11:17 | 1

Haha

deugnietmee | 03-02-20 | 11:26

Ik woon in zo'n wijk. Zelfs mijn keurige Marokkaanse buurman is verhuisd wegens "teveel buitenlanders". Ik kan door de schaarste en de overspannen woningprijzen geen kant op.
Oh, en in buurman zijn huis wonen nu Syriërs. Minder keurig.

Gewone_mevrouw | 03-02-20 | 11:12 | 3

Ik hoor mijn verhaal...
Waar ik woon voornamelijk veel ouderen maar steeds meer anders gekleurd volk en een gesprekje aanknopen lukt niet want ik kan geen Arabisch en zij geen Nederlands

deugnietmee | 03-02-20 | 11:25

@deugnietmee | 03-02-20 | 11:25 en @Gewone mevrouw: Te zot voor woorden. Houdt hoop en roert u zich waar mogelijk.

VP732 | 03-02-20 | 11:29

Ook weer zo'n plaat die blijft hangen en steeds hetzelfde deuntje speelt. Op NPO Radio 1 doet alsof het psychiatrische patiënten zijn die de kwetsbare wijken onveiliger en minder leefbaar maken. In werkelijkheid is het de multiculturele mix dankzij de influx van vreemdelingen (waaronder inderdaad nogal veel getraumatiseerde mensen met psychiatrische problematiek) die voor de grootste problematiek zorgt. En weer wil men het probleem niet bij de wortel aanpakken (in te zetten op meer samenhang door minder immigratie) maar met veel geld ruimte in de kwetsbare wijken te maken voor middengroepen. Is bij ons in de stad al geprobeerd door koopwoningen te bouwen in kwetsbare wijken en veel geld te steken in vernieuwing en renovatie, maar de middengroepen hebben hoe dan ook weinig met de paupers uit de Derde Wereld en vormen met gewoon eilandjes in die kwetsbare wijken.

jochum1980 | 03-02-20 | 11:11

Ik heb een mooie deugnaam jongens:
Een "Zonnedael" buurtje.
Zoals de Flodder serie, maar dan met meer schotels enzo maar klinkt inclusiever

deugnietmee | 03-02-20 | 11:11

De npo en aandacht voor achterstandswijken. Ben erg benieuwd hoe hoog het geitenwollen sokken gehalte gaat worden en hoeveel buurthuizen er nu weer moeten komen. Het zou een beetje veel gevraagd zijn als de politie eens zou ingrijpen en ouders eens aangesproken worden op het gedrag van hun minderjarig tuig. www.sikkom.nl/video-paddepoel-gangsta...

Ruikbaard | 03-02-20 | 11:08
-weggejorist-
mono-culti | 03-02-20 | 11:05 | 1

Beste krijgen we nu ook Nederlandse Tupacs; dient het tenminste iets nog.

OuweOuweLekkerMauwe | 03-02-20 | 11:01

Ghetto’s? Nee joh dan noemen we wijken waar mensen wonen met een lage bloedsuiker, ggz patiënten, mensen met een lichamelijke beperking en zonder stage plek.

Hollandse_blauwe | 03-02-20 | 10:56

Prachtwijken.
Prachtig.
Laten we het een andere naam geven.

Ooit is er een mooie film gemaakt:
Flodder.
Wat was dat grappig.
En nu een wijk vol Flodders.
Gaat dat veranderen als je de woning vernieuwd?

Is dit nog nieuws? | 03-02-20 | 10:45 | 3

Alleen als je daarna de huur verhoogt om te zorgen dat het voortaan onbetaalbaar is voor.. nahjah laten we het flodders noemen.

Barkruk2 | 03-02-20 | 10:48

Laten we tiny houses neerzetten voor de overlastgevers. Wonen ze heel hip en duurzaam, volgens de laatste berichten.
B.v. in de vorm van bouwketen.

arie-II | 03-02-20 | 10:53

Het verschil met de achterbuurten van zeg 40-50 jaar geleden is dat de bewoners toen werkelijk arm waren, weinig kansen hadden omdat dat al generaties lang de situatie was en de maatschappij ook niet zo was ingericht dat iedereen een gelijke kans had en kreeg om hogerop te komen en de achterbuurt te ontvluchten. Nu zitten die achterbuurten vol met mensen die wel de gelegenheid hebben en krijgen om hogerop te komen maar die niet nemen en die een mooi inkomen bij elkaar schrapen met subsidies en toeslagen. (Met de uitzondering daargelaten). Het daar in die buurten blijven is gewoon een inkomstenmodel geworden gefaciliteerd door de zogenaamde progressieve politiek.

forecastle | 03-02-20 | 10:42 | 1

Welkom welkom welkom apothekers vergeten in uw betoog?

Is dit nog nieuws? | 03-02-20 | 10:45

Waar is de bestuurlijke elite op uit, wat is de verborgen agenda ? Waarom is dit met ons Nederland aan het gebeuren, steeds meer Nederlanders ontvluchten het land. Wat gebeurt hier ?

scorpio777 | 03-02-20 | 10:28 | 1

Mensen met geld en verstand verkopen hun huis voor veel geld en kopen voor de helft een leuk huisje in het buitenland waar de zon schijnt. De staat krijgt geen belastinginkomsten meer en blijft achter met de paupers....

FrankOngerust | 03-02-20 | 11:01

Dus scheefwonen wordt nu weer politiek correct?

arie-II | 03-02-20 | 10:27 | 1

Precies, dat dacht ik nou ook. Heb je jezelf iets omhoog gewerkt op de maatschappelijke ladder, moet je je woning uit want je verdient te veel. Gaan degenen die het wat beter hebben hun woning uit, is het weer niet goed.

soldier-of-fortuyn | 03-02-20 | 10:54

Heeft Mr. Franks Visser al uitspraak gedaan?

Brulletje | 03-02-20 | 10:27

"Mensen met een laag inkomen, met psychische problemen, met een verstandelijke beperking, uitkeringstrekkers en vluchtelingen: ze worden allemaal bij elkaar in een wijk gekwakt"

Ja, en wat is het alternatief? Al die lui lekker gelijkmatig uitsmeren over alle wijken en steden in Nederland? Zodat iedereen er last van heeft?

Nou, ik ben blij dat mijn wijk te duur is en ze er niet wonen. Als de regering blijft weigeren om eindelijk eens iets aan de massa-immigratie van kansloze derdewereldlanders te doen, dan vind ik het ontstaan van getto's de minst kwade oplossing.

Dr_Johnson | 03-02-20 | 10:21 | 4

Psychische problemen, of bedoelen ze toch gewoon tering junken?

joppo0 | 03-02-20 | 11:08

@joppo0 | 03-02-20 | 11:08:

Nou, dat weet ik niet, zou zo maar kunnen. Wat ik wel weet is dat met ''mensen met een verstandelijke beperking'' Turken en Marokkanen worden bedoeld, want werkelijk bij elke Turk of naffer die iets uitvreet, lees je tegenwoordig dat hij 'zwakbegaafd' is.

Dr_Johnson | 03-02-20 | 11:15
▼ 1 antwoord verborgen

Hm vreemd. In december ging RTL nog terug in de tijd. In 2004 dachten de mensen nog dat in 2020 getto's zouden ontstaan, maar dat bleek helemaal niet waar te zijn. *sarcasme modus*

geile pater | 03-02-20 | 10:20

mensen met een hoger inkomen naaien eruit? Ik heb eerder de indruk dat velen eruit genaaid worden, weggetreiterd door mensen die liever "onder ons" zijn en dan binnen de kortste keren van hun nieuwe woonwijk een puinhoop maken, want dat voelt "homey".

bergsbeklimmer | 03-02-20 | 10:20 | 1

Dat gebeurt ook. Blanken worden weggepest, hun auto's beklad of in de brand gestoken. Tot de wijk helemaal is overgenomen door tuig uit afrika

FrankOngerust | 03-02-20 | 11:03
-weggejorist-
Brulletje | 03-02-20 | 10:12 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoezo 'keren terug'? Ik woon al jaren in de ghetto.

VanBukkem | 03-02-20 | 10:05 | 1

Klinkt als De Hoogte.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 10:09

En bij de volgende verkiezingen gaat de PvdA doen alsof zij de oplossing hebben voor dit probleem. En half Nederland gaat daar dan weer intrappen. En in 2030 is iedereen dan weer verbaasd dat het probleem helemaal niet is opgelosd maar nog groter is geworden. Waarna de mensen weer allemaal VVD gaan stemmen die het in 2040 ook weer verder uit de hand zal hebben blijken te laten lopen.

Ivoren Toren | 03-02-20 | 10:01 | 2

Conclusie, vrij deprimerend allemaal wat je schetst. Oplossing Annabel Nanninga die zich met verve staande houdt tussen al die linkse doorgedraaide gekken in de raad van Amsterdam. Zij moet Baudet snel gaan vervangen. Zij weet wat oppositie voeren is, ja ook zij twitterde ooit domme onzin maar is inmiddels wel doorgegroeid en blijft geen beginnersfouten maken zoals Baudet. FVD heeft verder een prima programma, ze hebben leden, goeden standpunten over milieu, migratie en de EU. Beter dan de PVV die wel heel links is op sociaal gebied en na Wilders niets meer is dan een lege huls helaas, zelfs geen leden hebben ze. Wat je schetst is de waarheid en dat baart veel mensen oprecht zorgen, vandaar dat we terecht pissig zijn op Baudet nu. Jammer weet echt niet op wie ik ander moet stemmen. CDA/PVDA/VVD/GL/D66 het is een pot nat . Dus hoop op maar op Annabel en anders maar niet meer stemmen .....

Forumrealist | 03-02-20 | 10:44

Een heel normale uitkomst van het beleid:

- 'scheefwoners wegjagen omdat ze teveel verdienen
- tienduizenden asielzoekers per jaar binnenlaten en met urgentie een huurwoning geven
- bezuinigingen op de geestelijle gezondheidszorg
- minder politie
- softe aanpak

Wat hadden ze dan verwacht?

Selassie | 03-02-20 | 09:59 | 5

Ik had geen dubbele reaguursel verwacht...

ZwarteDag | 03-02-20 | 10:06

Ze hadden dit wel verwacht, alleen niet zo snel....

Gazelle | 03-02-20 | 10:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Een heel normale uitkomst van het beleid:

- 'scheefwoners wegjagen omdat ze teveel verdienen
- tienduizenden asielzoekers per jaar binnenlaten en met urgentie een huurwoning geven
- bezuinigingen op de geestelijle gezondheidszorg
- minder politie
- softe aanpak

Wat hadden ze dan verwacht?

Selassie | 03-02-20 | 09:59

Alles waar Rutte met zijn rampenkabinetten zich mee heeft bemoeid is uitgedraaid op een mislukking. Zo ook dit.
Maar Stientje gaat het nu aanpakken. Gaaf!

Schmalz | 03-02-20 | 09:56

iedereen die verstandige dingen roept die volgens beleidsmakers niet kloppen (zorginstellingen sluiten sociale huur beperken etc etc) krijgen altijd binnen 10 jaar volkomen gelijk. En met het klimaatbeleid zou het nu wel goed moeten gaan??

Petroselinum crispum | 03-02-20 | 09:55

De Getto’s van 25 jaar geleden in Amsterdam zijn nu hipster wijken.
Ze zijn langzaam verplaatst naar buiten de ring en de steden rondom Amsterdam.

Provincialen, wees op uw hoede!

Hiram | 03-02-20 | 09:55

Ollongren was er snel bij om het woningdossier naar zich toe te trekken. Zij begon bij het aanpakken van de scheefhuurders, want die mensen zijn het echte probleem; mensen met een inkomen van net € 2.000 netto per maand die niet staan te springen om de helft van hun maandelijks netto te besteden bedrag weg te flikkeren voor een huis dat niet van hun is en dat ook nooit zal worden. Hoe durven ze! Ondertussen is de gehele woningmarkt overspannen en zit de freule ziek thuis om te herstellen van een crashlanding; haar ministerschap is nooit echt opgestegen.

Haar bliksemcarriere in de politiek is tot een vroeg einde gekomen. Die verdwijnt met stille trom achter de coulissen en '66 gaat met Palestina-heks Kaag voor het premierschap.

de IJsman | 03-02-20 | 09:48 | 5

Dat Ollongren niets heeft gedaan met haar ministerschap is duidelijk. Dat ze, toen het lastig werd, ziek thuis ging zitten riekt voor mij ook naar een Vogelaartje. Nu kon je Ella nog zien als een beetje naïeve, maar best lieve, voorleesoma, die je niet echt serieus hoefde te nemen, Ollongren daarentegen presenteerde zich vanaf het allereerste begin als een berekenende, ijskoude, technocratische feeks, een zielloze robot met koude vissenogen, die een hartgrondige afkeer van het plebs combineerde met een vergelijkbare afschuw voor de democratie, waardoor enige vorm van sympathie opbrengen erg lastig is geworden. Ik spreek voor mezelf vanzelfsprekend. Maar wát een onsympathiek persoon is zij. Verschrikkelijk. Als het dus gaat om gunnen, dan gun ik Ollongren een lang en gezond leven, maar dan wel graag ergens in een land, hier ver, ver vandaan. Ergens in de wildernis van IJsland lijkt ze mij wel op haar plek. Kan ze haar dagen doorbrengen met haring kaken en ijs sculpturen uitkrabben met haar nagels.

Macroglossum | 03-02-20 | 10:02

Belachelijk inderdaad dat mensen met maar liefst 2000 Netto die na 3 contracten telkens weer een nieuwe werkgever moeten zoeken in een betaalbare huurwoning blijven en geen hypotheek van 3,5 ton nemen....

HD50 | 03-02-20 | 10:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Contrastje tussen het rapport en de comments... In het rapport lees ik herhaaldelijk woorden als "kwetsbaar", "achterstand", "verstandelijke beperking" en natuurlijk "groeiend verschil met betere wijken". Terloops worden ook wel vluchtelingen genoemd met een taalachterstand. Maar je draait zo wel lekker om de hete brij heen. Vraagje: vroegah hadden we ook "slechte wijken" maar die werden niet langzaam steeds slechter en je kon er als normaal persoon ook nog wel min of meer tussen wonen. Wat is er nu anders aan de situatie?

Muxje | 03-02-20 | 09:43 | 3

Vroeger hadden we achterbuurten waar je als vreemde schooljongen niet doorheen durfde te lopen, verpauperde buurten zoals de Zeedijk (020) en omgeving in Amsterdam. De Bijlmer was een getto omdat er een concentratie van Surinamers woonde die echter wel allemaal Nederlands spraken. Nu hebben we buurten waar geen Nederlands wordt gesproken waar de bewoners ook niets met Nederland en de Nederlanders hebben, waar buitenlandse regeringen zich inmengen en het falen van immigratie en integratiebeleid je in het gezicht springen.

AlexanderVissers | 03-02-20 | 09:58

Sociale cohesie. 8n volkswijken was sterke sociale cohesie. In huidige probleemwijken niet.

Gazelle | 03-02-20 | 10:01

Begin jaren 70 3 jaar in de schilderswijk gewoond. Nauwelijks een Turk of Marokkaan te bekennen, hooguit een enkele zwarte pooier. Ik heb me nooit onveilig gevoeld.

Bradly | 03-02-20 | 10:27

Je krijgt in ieder geval meer getto seks op Pornhub. Dat valt dan wel weer mee!

Henri | 03-02-20 | 09:43

Niet alleen in Nederland, frankrijk is hetzelfde en Spanje, als je naar Tarragona of Reus gaat overal smerige wijken. Daarom woon ik ook in een klein stadje, tussen de oorspronkelijke inwoners, die me kennen en nu vriendelijk zijn.Een paar buren om meheen, allemaal buitenlanders, zoals Engelsen en Fransen, maar iedereen is op zijn rust gesteld.

gato | 03-02-20 | 09:37 | 2

In the gatooooooo!!!

barrymossel | 03-02-20 | 09:39

We gaan enorm hard werken om deze problemen diagonaal over de breedte aan te pakken met onder andere wijkcoaches, buurtmariniers, sociaal werkers en aandachtloketten. Er moeten meer buurtfaciliteiten komen om de sociale cohesie te verbeteren met name die van culturen die meer moeite hebben om de oneeelijke voorsprong van autochtonen in te halen...

Je hoort het ze zeggen....

Braco.me | 03-02-20 | 09:34 | 3

Je vergeet de buurtvaders. Zij hebben ook een heel nobele taak.

geile pater | 03-02-20 | 10:25

In Blerick denken ze dat koken en breien helpt.
Geen gein.

joppo0 | 03-02-20 | 11:23

@geile pater | 03-02-20 | 10:25:
Maar die buurtvaders eisen wel een vergoeding omdat de zolen onder hun schoenen verslijten.

Leon Tosti | 03-02-20 | 12:29

Vrouwe Ollongren heeft bij haar nobele taak om ons land van onderaf te slopen met Malmö natuurlijk een geweldig goed referentiebeeld.

suscrofa | 03-02-20 | 09:30

Noem het getteau's en het is weer helemaal hip.

Ik roep maar wat | 03-02-20 | 09:30 | 2

Ja, kansenwijken klinkt inderdaad erg negatief.

De verwarde man | 03-02-20 | 09:32

Ja of gettö. Op z'n zweeds.

suscrofa | 03-02-20 | 09:33

Zonder getto's hoor je er als land niet echt bij, toch?

Harry.Langezwaal | 03-02-20 | 09:30 | 1

Zonder ghetto hoor je er als stad niet meer bij zelfs.

suscrofa | 03-02-20 | 09:37

Nederland wordt/is al een ghetto met daarin enclaves en gated communities Voor de boven ons gestelden.

clockandhammergame | 03-02-20 | 09:29

Zo werkt links: zo veel mogelijk 3e wereld import = meer armoede = vinger wijzen naar de "rijken" (de middenklasse / belastingslaaf) = meer vraag naar socialisme/communisme = meer macht voor links.

unshift | 03-02-20 | 09:27 | 3


Is gewoon een businessmodel, linkse elite weet niet wat werken is en om dan toch flink te kunnen cashen moet je allemaal overbodige “praat” banen creëren en dan net doen of je heel belangrijk bent. De arme linkse kiezer is gewoon een productiemiddel om de inkomsten te blijven garanderen.

Dutch_Holland | 03-02-20 | 09:52

Heeft iemand nog een parkeerterrein te koop?

Ik las dat in Amerika slimmeriken voor 1200,- per maand oude transportbusjes verhuren met een matras erin.

Polarisator | 03-02-20 | 09:27 | 2

Dank voor de tip!

pibasso | 03-02-20 | 10:01

Dat doen ze hier beter: iedere boer heeft hier wel een paar ouwe, afgetrapte caravans achter camouflagenetten staan voor de opvang van Oekraiense landarbeiders... en die moeten daar uiteraard wél voor dokken...

bisbisbis | 03-02-20 | 13:49

" dan kunnen we over twee jaar weer precies hetzelfde onderzoek met precies dezelfde uitkomsten lezen."
Nee Mosterd, dan is het nog erger.

Mr.Crowley | 03-02-20 | 09:25 | 2

Over twee jaar zijn er weer 80000 man bij.

Mr.Crowley | 03-02-20 | 09:38

600 man per week naar binnen slepen en dan hopen dat die allemaal binnen een jaar "integreren" een goede job vinden, ergens een leuk lapje grond kopen om er een mooi huisje voor zichzelf op te bouwen en daarna leefden ze nog lang en gelukkig.

De praktijk is net even anders. Jammer. Dat weet iedere boerenlul al 15 jaar of langer, het schijnt nog steeds niet doorgedrongen te zijn tot degenen die verantwoordelijk zijn voor het in record tijdspanne veranderen van NL van een vrije, tolerante en toch best solidaire samenleving waarin veel kon worden gezegd, naar een overspannen en tot op het bot verdeelde maatschappij, vol onbegrip en afgunst over en weer tussen allochtoon en autochtoon, vol dikke-ikken en een overheid die de diepe wens tot onderdrukken van haar eigen bevolking nauwelijks nog kan en wil verbergen.

Pet af voor meneer Rutte en de drie meest onverantwoordelijke kabinetten sinds de tweede werledoorlog.

Macroglossum | 03-02-20 | 09:24 | 4

Je haalt er van alles in en de paupers en randcriminelen die er eigenlijk uitgetrapt zouden moeten worden, mogen blijven.

Heiner | 03-02-20 | 09:27

Dit land stevent In rap tempo op een burgeroorlog af. Dit dankzij de volkomen blinde politiek want met een beetje zinnig beleid had dat makkelijk voorkomen kunnen worden.

5611 | 03-02-20 | 09:57

Ik denk dat het met opzet is en wordt gecreëerd door dit kabinet. In de achterstand wijken van de jaren 60,70 en 80 was er een soort van solidariteit en best gezellig. Mensen zaten gezellig buiten met een kratje bier volksmuziek en ons kent ons saamhorigheid er waren kroegjes. Deze wijkjes waren dorpjes opzich. Tuurlijk waren er ruzies criminaliteit maar als het erop aankwam was de hele wijk één.

jitro | 03-02-20 | 11:06
▼ 1 antwoord verborgen

En dan die repeterende illusie dat dit ooit nog beter gaat worden

HdJ | 03-02-20 | 09:23 | 1

Als iedereen tot bedelstaf vervallen is wegens betalen van extra belastingen en klimaat-aflaten, dan vindt socialisatie plaats van ons onbegrijpend en ondankbaar plebs.

Iedereen even arm en kansloos, wetende dat wij ons opgeofferd hebben om 0,000001% van de opwarming tegen te gaan. Dat zal ons verbroederen in uitzichtloze zelfgenoegzaamheid.

De politici zullen het mij wel kwalijk nemen, maar tegen ieder intelligent jong mens met kans op een goede baan in een vrij land, roep ik: vertrek, nu het nog kan!

De verwarde man | 03-02-20 | 09:31

How to destroy your country ask the dutch government!

vluchtelingallergie | 03-02-20 | 09:22

Oh wat prijs ik mijzelf dat ik in een mooi klein dorpje woon waar de sociale huurwoningen op 2 handen te tellen zijn (en die zijn er voor de ouderen)

Tom Aatje | 03-02-20 | 09:21 | 6

Ik ook kerel. Nog geen 2500 inwoners, 3 gereformeerde kerken, een jaarlijkse braderie en verder weilanden en boeren. Toch verspreiden ze de immigranten tot in de haarvaten van de samenleving. Want sinds kort hebben 'wij' hier ook het genoegen een familie uit Eritrea te mogen 'verwelkomen'. Man, vrouw, beiden bestaand uit héél veel lappen en doeken, een kinderwagen die eruit ziet als een berg wasgoed op wielen en 2 intens chagrijnige koppen, die iedereen met vijandige ogen aanstaren. Echt een verrijking.

Macroglossum | 03-02-20 | 09:28

Het is wachten op extra belastingen voor inwoners van dit soort ´achterstand qua achterstand´ gebieden. Ook daar zal meer voor de landelijke conducteurschade betaald moeten gaan worden

HdJ | 03-02-20 | 09:30

@Macroglossum | 03-02-20 | 09:28:
Hier in België , niet ver van de grens hetzelfde. Je ziet het straatbeeld veranderen in dit dorp. Laatst zelfs een hoofddoek door de straat. Mensen praten er over. Beangstigend.

Baron-barry | 03-02-20 | 09:46
▼ 3 antwoorden verborgen

“Gemeente kunnen het allemaal niet meer bolwerken”.
Ze hebben er nooit wat tegen gedaan, de gemiddelde gemeenteambtenaar komt om 9:30 binnen en is om 15:00 weer weg, lui schorriemorrie welke vooral de winst aan het tellen is op die WOZ-waarde die jaar op jaar hoger wordt (door gebrek aan nieuwbouw), met welk percentage de parkeertarieven omhoog moeten en welk megalomane duurzaamheid of bereikbaarheid treiter-traject gestart moet worden.

Migratie en “vluchtelingenstroom”, mandaat om the “usual suspects” aan te pakken te namen en shamen en de narco geldstromen aan banden te leggen.

HaatAth3ist | 03-02-20 | 09:21 | 2

En van 12:30 tot 14:00 Zinn ze lunchen en van 14:00 tot 15:00 hebben ze geen tijd omdat at de administrator van de schaatsclub doen. Dit is geen crap maar echt gebeurd toen in nog assistant accountant was en de Gemeente Haarlem onze klant was.

EmilioEsteves | 03-02-20 | 09:29

Achterstandswijken, kansenwijken, Vogelaarwijken.

Als we het nou gewoon islamitische wijken noemen. Is dat een idee?

de visser | 03-02-20 | 09:19 | 2

Postcode gewoon handhaven met de letters MO ervoor. Een stuk of 60X minimaal, schat ik in.

Ernst Oosters8389 | 03-02-20 | 09:49

Kalifaatwijken lijkt me wel een mooie naam.

Leon Tosti | 03-02-20 | 12:24

In de jaren 80 maakte ik trappenhuizen schoon in een nu beruchte wijk in Utrecht. De flats waren toen nog erg gewild en de bewoners hielden alles netjes. In die tijd druppelden de allochtonen de wijk binnen, gevolg was serieuze overlast. Vuil in de trappenhuizen en vuilnis en etensresten werden los in de stortkokers gegooid. Zelfs meegemaakt er hingen huiden van schapen over de balkonreling. Veel vsn de mensen die wel prijs stelden op een nette leefomgeving hebben nog lang hun best gedaan om het tij te keren maar kansloos toen de aantallen toenamen. Zeker weer stigmatiserend dit?

Misterspok | 03-02-20 | 09:19 | 12

@Kuifje-naar-Brussel | 03-02-20 | 09:35: Het is net als bij medicijnen het gaat om de dosering. In mijn flat werden psychiatrische patiënten en statushouders de nieuwe bewoners van de flat. Met als gevolg een opgepakte Jihadist en een brand in de flat wegens een verwarde man. Een zekere risicospreiding is gewenst

Rest In Privacy | 03-02-20 | 10:06

@lingo star | 03-02-20 | 10:06: Dat klinkt inderdaad als snel verhuizen. Maar ja, wie wil zulke mensen in zijn eigen buurt...

Rest In Privacy | 03-02-20 | 10:11
▼ 9 antwoorden verborgen

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, het niveau van een schoolklas wordt bepaald door de slechtste leerling(en), de gaafheid van een land kun je aflezen aan zijn achterbuurten en getto's. Zo zoetjes aan wordt gans Nederland en de hele EU een groot getto, er is weinig verschil meer, als de immigranten stroom van kansloze sloebers maar blijft aanzwellen.
Misschien is zo'n wijk eens een mooi bezoek doel voor Willumpie van Jus d'Orange als hij op zijn breed uitgemeten verjaardag weer eens een bezoekje aflegt. Kan het vriendinnetje van moe Bea, dat wijf Ollonkreng, misschien eens een rondleiding geven, zij is ervaringsdeskundige.

Broadsquire | 03-02-20 | 09:19 | 2

De koning gaat juist bij iedere "hoog laag breed of smal" langs en hij doet dat met het grootste gemak. Hoe vaak bent u al eens op een woonwagenkamp geweest? Ben trouwens niet positief over die D66 minister.

Schilder58 | 03-02-20 | 09:27

@Schilder58 | 03-02-20 | 09:27: Ik heb een tijdje post bezorgd en kwam daarbij in alle wijken van hoog tot laag en ook bij woonwagenkampen. Leuk werk als je daar gerechtelijke brieven moet bezorgen en een handtekening moet vragen met van die gezellige honden eromheen. Een postbezorger staat midden in de samenleving, daar kunt u van leren.
Bent u een oranje liefhebbende woonwagenkamp bewoner?

Broadsquire | 03-02-20 | 10:14

Op dat naambord bij dat hek zijn ze achter de 'a' de 'u' vergeten.

gestoptmetroken | 03-02-20 | 09:18

... en daar zit je dan, als progressieve bestuurder, met je geldslurpende Judenreine en kafirvrije enclaves.

bisbisbis | 03-02-20 | 09:17

Vogelaarwijken zijn het weer helemaal in 2020!

ZwengelMeister | 03-02-20 | 09:17

Laten we het 'banlieus' noemen, dat klinkt in ieder geval mooier dan 'getto's'. Een zwaktebod, maar een directe oplossing zie ik echt niet. Althans, niet met deze lichting bewindvoerders. Bij hen triggert 'getto' alleen maar een hause aan hulpverlenerclichés en Godwinnetjes.

MickeyGouda | 03-02-20 | 09:15 | 2

Mick, nou het is wel een Groen Links oplossing. Geef zo een wijk een andere naam en het probleem is opgelost.

Zeiss | 03-02-20 | 09:33

Ik ben het eens met @Zeiss | 03-02-20 | 09:33. Verander bv die harde intonatie die 'n Kanaleneiland heeft in Bloemenwijk en de evenzo vuige naam Osdorp in EastmeetsWest wijk en het probleem verdwijnt waar u bij staat. Ik denk zelfs dat wanneer in uw mooie Gouda een wijk als Oosterwei omgedoopt wordt tot Groenste Hart Wijk ook daar de rust wederkeert.

de directeur | 03-02-20 | 10:35

Mooi man, sociale woningbouw en alle importellende die daarbij hoort.
Wat ben ik blij met mijn vrijstaande hut in de provincie. Sterkte allen!

pibasso | 03-02-20 | 09:14 | 3

Hoogmoed komt voor de val.

canis lupus | 03-02-20 | 09:30

@canis lupus | 03-02-20 | 09:30: Laagmoed komt door andermans ellende

Zeiss | 03-02-20 | 09:34

@canis lupus | 03-02-20 | 09:30: Ik val alleen wat later

pibasso | 03-02-20 | 09:57

Rutte: "Hahaha maar we hebben een vaasje hahaha en dar moeten we zuinig op zijn hahaha, en we zijn een gaaf land hahaha en we zijn o zo gelukkig hahaha en de multinationals draaien als nooit tevoren hahaha !

Motleycrew | 03-02-20 | 09:13 | 1

Inderdaad, we kunnen de zweedse heks de schuld geven, maar het is natuurlijk allemaal de schuld van de joker en z'n criminele clubje.

suscrofa | 03-02-20 | 09:41

Nog meer open deuren? De SSimontjes, vogelaartjes e.d. van deze wereld weten het toch allemaal zo goed?

Dirty-Harry44 | 03-02-20 | 09:13

Goed plan, zo'n gemengde wijk. Een duur penthouse kopen in zo'n buurt, met als gevolg dat je 's avonds moet uitkijken dat je niet wordt overvallen als je de deur uitgaat.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:12 | 2

Dus een eenzijdig samengestelde wijk werkt niet want ghetto
Dus een gemengde wijk werkt niet want gevaarlijk voor de hogere klasse
Wat is hierin nou de grote gezamenlijke deler?

Nuchternederland | 03-02-20 | 09:25

@Nuchternederland | 03-02-20 | 09:25: Dat je niet teveel onderkant moet importeren en dat je de aanwezige onderkant moet proberen te verheffen.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:37

ach ja waar gaat het niet fout

-uwv
-zorg
-scholen/leraren te kort
-pensioenen
-voedselindustrie
kan nog wel even doorgaan, maar in elke sector gaat het fout dankzij corruptie, dit ga je gewoon op een gegeven moment krijgen na jarenlang wegkijken, en we kunnen alleen toekijken

Davidaames | 03-02-20 | 09:09

Groen Links in Utrecht heeft gelukkig een passende oplossing:
"Zo hoopt wethouder Kees Diepeveen dat woningcorporaties en gewone bouwbedrijven locaties gaan "ruilen": als een kwetsbare wijk opnieuw wordt ingericht bieden wooncorporaties bedrijven locaties aan, in ruil voor de mogelijkheid om sociale huurwoningen te bouwen op duurdere locaties."

Gewoon de strontvlek flink uitsmeren, dan kan er niemand meer zeggen dat hij in een drol is getrapt.

Leon Tosti | 03-02-20 | 09:07 | 3

Wat een onzin. Gewoon kantoorpanden neerzetten. En als daar meer dan een heleboel van leeg blijven blijken te staan, dán bouw je ze om tot woningen voor bijvoorbeeld studenten.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:10

@kweethetooknietbeter | 03-02-20 | 09:10:

Vanwege allerlei wetten en regels kan dat niet zomaar.
Woonmensen hebben recht op scholen binnen een bepaalde afstand, winkels, voorzieningen. Afdwingbare eisen die gemeenten geld kosten.

Het web van regelgeving.

Polarisator | 03-02-20 | 09:21

De tegenhanger van Janmaat spreekt ""Ander volk eerst...."

Elder of Z. | 03-02-20 | 09:07

Het rapport www.rigo.nl/veerkracht-in-het-corpora... is van 18 oktober 2019, waarom Aedes nu pas met een persbericht komt is niet duidelijk. Terzijde: na het opheffen van VROM in 2010 is Volkshuisvesting bij Binnenlandse Zaken geparkeerd, om dit beleidsterrein met een forse bezuinigingstaakstelling bij de gemeenten te kunnen dumpen.

Los van het feit dat gemeenten niet de partij zijn om structurele landelijke problemen op te lossen (de diverse oorzaken van die verloedering), om nu 10 jaar later min of meer verbaasd te constateren dat het fout gaat, is het zoveelste toneelstukje onder regie van de heer Rutte.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:01

De vergiftiging van de het ooit zo mooie NL heeft nu nog gericht lokaal plaats, binnenkort rolt het zich landelijk uit .
De eerste probleem-AZC schijnt al vol te zitten... en men zal niet rusten voordat heel NL een probleemgeval is!

Elder of Z. | 03-02-20 | 09:01

Ze hebben de sociale huurwoning van Willem en Max zojuist opgeknapt met 30 miljoen aan belastinggeld. Zeg niet dat de VVD helemaal niets doet.

oplichter | 03-02-20 | 09:00 | 1

lol

Ze wonen tenminste niet scheef. Hun uitkeringen passen precies bij het fictieve huurbedrag van die sociale woningen.

Polarisator | 03-02-20 | 09:11

Te weinig knaken ? Pleurt effe lekker op ! Bakken met taxpoet is er de afgelopen decennia in dit soort gemeentelijke strontvlekken door het afvoerputje gegoten. Compleet en volstrekt kansloos verhaal. Tokkies, binnen- en buitenlandse koekwauzen en overig sociaal gemankeerd triestig volk: dat was, is en wordt nooit wat. There, I said it.

Grijskijkert | 03-02-20 | 08:57

Het is niet zozeer een probleem van "de overheid" maar veel meer een probleem van de vrije markt. Wegens de grote vraag naar huizen in de binnensteden wordt er vol gespeculeerd in die sector. Mensen met geld kopen om te verhuren, het aanbod gaat nog verder omlaag, de prijzen stigen nog meer en zo gaat dat lekker door.

Ondertussen wordt het onbetaalbaar om in een stad te wonen dus terkt de lager betaalde naar de buitenring en die drukken weer de nog lager betaalden naar kutbuurten. Als je hier wat aan wil doen, moet je de woningmarkt verregaand gaan reguleren, het "buy to let" gaan verbieden bijvoorbeeld en het "buy to Airbnb". Pas bij dat soort - ja jongens linkse - maatregelen zal je zien dat er iets verbeteren kan.

En nee, niet alles ligt aan de buitenlanders.

Beste_Landgenoten | 03-02-20 | 08:57 | 16

@Beste_Landgenoten | 03-02-20 | 09:23: Die huizen worden of fors opgeknapt en verhuurd aan expats, want die kunnen het betalen. Of vertimmerd in kleine kamertjes en dan komen er meerdere studenten in. Tsja, winst maken is in 020 een vies woord.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 10:13

@Beste_Landgenoten | 03-02-20 | 09:23: getto's waren er al 30 jaar geleden door al die onontwikkelden geheel terecht bij elkaar te zetten. Alleen toen die shitholes vol waren moesten de linksch extremisten de toestroom van onontwikkelden uitvreters verder verspreiden over de stad, waardoor ze daar weer de wijk onleefbaar maakte voor de wel werkende die daardoor het getto in worden met spoed verlieten en zo in razend tempo een 2e getto ging ontstaan..... et cetera et cetera.

Dirty-Harry44 | 03-02-20 | 10:55

@Kuifje-naar-Brussel | 03-02-20 | 10:13:
Winst maken mag, maar het gevolg is dus dat je steeds meer gewone burgers naar de buitenrand van de steden jaagt. Uiteindelijk gaat het naar de situatie dat bewoning niet meer plaatsvindt in de binnensteden.

Beste_Landgenoten | 03-02-20 | 10:56
▼ 13 antwoorden verborgen

Wat heeft of had Ollongren eigenlijk ?

van Oeffelen | 03-02-20 | 08:56 | 5

Onduidelijk. Was een ontsteking van de bijholten, maar ik vermoed dat ze overwerkt is.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:18

Chronische incompetentie

kunstliefhebber | 03-02-20 | 09:23

Lijkt me dan toch wel iets ernstigs... of ze laat robot rob voorlopig de klappen vangen zodat ze fris tijdens de verkiezingen aan het front kan verschijnen.

P-unit | 03-02-20 | 09:23
▼ 2 antwoorden verborgen

“Los het zelf maar op!”
Terwijl de kern van het probleem toch bij de regering ligt.
Ieder jaar worden er te weinig woningen gebouwd, en dat al 20 jaar lang zodat we met een achterstand van 20 jaar zitten.
Om de middeninkomens nog verder uit te knijpen mochten die niet meer in een sociale huurwoning wonen maar moesten ze zich flink in de schulden steken om een huis te kopen en trokken dus weg.
De ongebreidelde instroom van gelukszoekers die automatisch recht op een sociale huurwoning hebben en voorrang krijgen.
Dat de psychiatrische zorg de patiënten ook maar dumpt in sociale huurwoningen omdat dat goedkoper is dan zorg verlenen.

Osdorpertje | 03-02-20 | 08:56

Is simpelweg een beschrijving hoe Nederland er over een paar jaar uit gaat zien.....

Elder of Z. | 03-02-20 | 08:56 | 1

... als een shithole country.

Manus Olie | 03-02-20 | 09:36

Ollongren komt toch uit Finland, als onderdeel van de Zweedstalige elite daar ?

van Oeffelen | 03-02-20 | 08:55

"jongeren"

MrLahey | 03-02-20 | 08:54

Ach ja, trekken de rijkeren weg. Maar scheefhuren mag niet. Tis ook nooit goed

Sierstrip | 03-02-20 | 08:54 | 2

Het probleem is veel groter want ze gaan natuurlijk niet roven en stelen in hun eigen wijk. Daar valt niets te halen, behalve een machete van de buurjongen.

tiku99 | 03-02-20 | 08:57

Over scheefhuren gesproken; is dat problemen met die scheefzakkende huizen al opgelost?

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:03

Als je de probleemgevallen verspreid in het land installeert dan infecteren ze ook nog eens de bewoonbare wijken, dus kun je ze beter op bepaalde plekken concentreren. Uiteraard moet je als politicus wel veinzen dat dit een zorgwekkende ontwikkeling is, maar in kleine kring ben je het stilzwijgend met elkaar eens dat het nu de goede kant op gaat. Wel moet je er voor zorgen dat er een commissie of studiegroep wordt opgericht die het probleem “nader gaat verkennen”. Dan ben je er de eerstkomende vijf jaar weer mooi vanaf, behalve dat je wel versneld doorgaat met het concentreren van probleemgevallen.

Ridde Rogter | 03-02-20 | 08:52

De Nederlandse stemmers hebben hier 40 jaar naartoe gwerkt. Dus iets meer trots graag. Het is hard werken geweest hoor voor de pvdad66vvdgroenlinks om het mogelijk maken en draagvlak creëren voor die getto's, voedselbanken, snel criminaliteit e.d.

Brokeboon | 03-02-20 | 08:52

Vethuurdersheffing en bezuinigen op GGZ. Dit zijn gevolgen van rechts beleid.

* Il Principe * | 03-02-20 | 08:52 | 4

Verhuurdersheffing is eerder een links stokpaardje. En er gaat al heel veel geld naar de GGZ. Psychiaters zijn overigens niet aan te slepen.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:19

@lingo star | 03-02-20 | 09:35: Dacht dat het uit de PvdA-koker kwam. Gekke maatregel, vooral ook omdat de vrije sector niet wordt belast.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 10:15
▼ 1 antwoord verborgen

Jonkvrouwe Ollongren is nu zelf ziek, kan ze er mooi tussen gaan wonen. Haar gun ik dat.

Deksmaat | 03-02-20 | 08:51 | 1

Heus? Heeft ze het cørønå virus?

keestelpro | 03-02-20 | 09:01

Al die schotels, denk dat de NOS hun doelgroep niet helemaal bereikt.

sprietatoom | 03-02-20 | 08:50 | 3

Die 350.000 schotels in dit verkwanselde land zijn nog NOOIT meegenomen in de kijkcijfers-oplichting.

grindbak | 03-02-20 | 08:53

Wie heeft in deze tijd van supersnel internet nog een schotel nodig?
Beter gebruiken ze die dingen als wokpan of om een lekkere shoarma schotel te maken.

keestelpro | 03-02-20 | 08:59

@keestelpro | 03-02-20 | 08:59: Veel migranten hebben tegenwoordig een digitenne in huis om Nilesat te kunnen ontvangen.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 09:22

Fijn zeg, onderzoeker zijn.

Copy/Paste. Andere naam erboven, vervang wat oud jargon naar hippe nieuwspraak. Binnen dag klaar, leun achterover, niet te snel met inleveren want grondig. Kassa. Bestel Tesla.

Polarisator | 03-02-20 | 08:50

Ella Vogelaar had het probleem groter gemaakt door die specifieke wijken te benoemen, met als gevolg dat iedereen er uit weg trok. Die vrijgekomen huizen werden weer bevolkt door sielugu mensjes uit Afrika, waardoor je dit soort criminele broeinesten krijgt.

Jos Tiebent | 03-02-20 | 08:49

De oplossingen die aangedragen worden laten zich ook voorspellen: meer spreiding van "kwetsbare" mensen. Oftewel de problemen gaan niet opgelost worden, ze moeten eerlijk worden uitgesmeerd.

de visser | 03-02-20 | 08:49

Verkiezingscampagne van het kartel is reeds begonnen met ( in mijn ogen fake news);

Leger wordt ingezet als politie het niet kan ( www.telegraaf.nl/nieuws/668929318/leg... )
Overlast gevende azc bewoners komen op zwarte lijst ( zal ze vast leren te gehoorzamen maar verder dan een verbod op verlating van het azc komt men niet ( www.telegraaf.nl/nieuws/575675345/amo... )

jij neukt schaap | 03-02-20 | 08:49 | 1

"Ze maakten afgelopen jaar drie keer zoveel dagen als het jaar daarvoor". Wat deden ze die dagen in 2018 dan? Beetje rondhangen en rondjes rennen?

BLR | 03-02-20 | 08:58

Tevens wordt dit op gemeentelijk niveau allemaal besloten. laat daar nu net de interesse ( en vertrouwen ) in de politiek inmiddels dusdanig laag is, dat je dus komt te zitten met idealistische nitwits van 30+ die denken dat elk importmens binnen 6 maanden een brave bakfietsvader is. Je kunt de importmens wel uit wat voor land dan ook halen, maar bv en oa Afrika niet uit de Afrikaan. Daar heb je 4 generaties voor nodig, minimaal. Met alle bijbehorende problemen.

Shortganger | 03-02-20 | 08:46 | 3

De 3e generatie Marokkaanen is erger dan de eerste. Dus met 4 generaties zijn we er nog niet ben ik bang.

peetjoh | 03-02-20 | 08:50

@peetjoh | 03-02-20 | 08:50: Grootste import is uit t voormalig oostblok, maar daar heb je iig niet het religieuze aspect. Importeer paupers, en je wijk verpaupert, zo simpel is t.

Shortganger | 03-02-20 | 09:43

Het echte probleem is dat het gemiddelde IQ van de bevolking uit "vluchteling landen" zo laag is (bijv. Afrika tussen de 60 en 82), dat het grootste deel van die mensen niet mee kunnen komen in onze maatschappij.

www.worlddata.info/iq-by-country.php

Voor wie dat niets zegt: een IQ 50-70 wordt geduid als "licht zwakzinnig".
nl.m.wikipedia.org/wiki/Verstandelijk...

Als je dan weet dat 60-80% van je IQ genetisch bepaald is (en in de loop der jaren tenderen wetenschappers steeds meer richting die 80%), dan is het géén kwestie van 3-4 generaties.

libertat | 03-02-20 | 15:15

Volledig democratisch. Hoe meer PVV stemmers hoe meer 'vluchtelingen' erbij kunnen.

Top

zokanhetookja | 03-02-20 | 08:45

Dit zijn geen ghettos dit zijn gewone wijken die lijken op de wijk uit het land van herkomst van de bewoners. Mogelijk gemaakt door jarenlange stompzinnige imigratie van mensen die niet weten wat een wc is.

peetjoh | 03-02-20 | 08:45 | 1

Daarin heb je volkomen gelijk. Loop eens zo'n wijk in als grote witte Nederlander, je weet niet wat je ziet, je voelt je er onveilig, spreekt de taal niet.

Yellow Shark | 03-02-20 | 08:47

Mensen ophokken en "diversiteit" opdringen aan mensen die heel inclusief zijn, maar louter in eigen kringen. Zet er nog wat getraumatiseerde vluchtingen en geestelijk zwakzinnige Ama's tussen, en het wordt een groot multicultureel succes.

De verwarde man | 03-02-20 | 08:43

Dus als je al jaren op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning dan kun je fijn in een ghetto wonen. Wat een succes!

Rest In Privacy | 03-02-20 | 08:42 | 4

@Analia von Solmsch | 03-02-20 | 08:48:

Leuk voor starters die nog op kamers of bij de ouders wonen.

Rest In Privacy | 03-02-20 | 08:52

@Analia von Solmsch | 03-02-20 | 08:48: Hier in Zaanstad is de wachttijd momenteel 18 jaar. Tegen de tijd dat je voldoende punten gespaard hebt voor een 'leuke' wijk, is die ook al verpauperd of je krijgt je rollator niet meer over de drempel van de voordeur.

FrankVeer | 03-02-20 | 08:58

@Analia von Solmsch | 03-02-20 | 08:48:
Bertus en Maria hadden zich op de 23ste verjaardag van Bertus ingeschreven voor een huurwoning en nu hebben ze precies op tijd voor hun diamanten huwelijk een seniorenwoninkje kunnen bemachtigen. ;)

Rest In Privacy | 03-02-20 | 08:59
▼ 1 antwoord verborgen

Waar kan ik heen? Ik wil niet naar Zweden, wil naar niet naar Zweden, het land van Ollongren.
Waar kan ik heen? Wil niet naar Duitsland, want Mutti Merkel is niet zo streng.

Toetsenbordcomplex | 03-02-20 | 08:42 | 5

Canada, V.S., Australië, Zwitserland.

En anders Tibet. In een grot. In je hoofd.

Niet westers? Zuid Korea, Uruguay,

TheBurnerMan | 03-02-20 | 08:54

Ik heb getwijfeld over Rwanda. Omdat iedereen daar slacht.

keestelpro | 03-02-20 | 08:56

@Jos Tiebent | 03-02-20 | 08:51:
Win wintoch! Het is vaak lekker weer dus heel groot huis heb je niet nodig. Bespaart weer op hypotheek en onderhoud kosten.

Barkruk2 | 03-02-20 | 10:54
▼ 2 antwoorden verborgen

“ Mensen met een laag inkomen, met psychische problemen, met een verstandelijke beperking, uitkeringstrekkers en vluchtelingen: ze worden allemaal bij elkaar in een wijk gekwakt, mensen met een hoger inkomen naaien eruit en dan begint de ellende.”

Uw kartelpartijen zijn te druk met het realiseren van krachtige samenlevingen, excellente woonmilieus, duurzame woningen en woonkernen die de verbinding met xyz vinden.

Terwijl er de komen decennia een woningtekort zal ontstaan en blijven van 200.000 duizend woningen.

Ga eens bouwen overheid!!! En de juiste woningen!!! (eenpersoonshuishoudens en senioren)

Blijf vooral op kartelpartijen stemmen. Dan blijven die mensen wel bij elkaar gekwakt worden. Want dat is mede door de hoge woningnood(toestand).

TheBurnerMan | 03-02-20 | 08:41 | 11

Er hoeft helemaal niet gebouwd te worden. Ga eerst eens hanhaven en gooi iedereen het land uit die hier niet mag zijn, eindelijk eens! Dat zal de vraag naar sociale woningen drastisch verminderen. Maar ja, dan valt er minder te verdienen voor de Rutte-vriendjes natuurlijk en dat moeten we toch niet willen met zijn allen...

pijko | 03-02-20 | 10:10

@pijko | 03-02-20 | 10:10: Bouwen & Handhaven. Ik weet niet of je het al door hebt. Maar bouwen zit niet aan de preventie en handhaving zijde van dit verhaal.

Ik ken mensen die psychisch in de knoop zitten omdat de buren randdebielen zijn. Maar beide kunnen geen kant op. Mijn kennissen niet want niet voldoende financiële middelen en schaarste markt. Randdebielen niet want geen handhaving en schaarste op de markt.

TheBurnerMan | 03-02-20 | 10:23
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
James Lastig | 03-02-20 | 08:41 | 1

Je kan niet zeggen van die buitenlandse gezinnen dat ze niet geïnteresseerd zijn in buitenaards leven. Maar ze kunnen beter met z'n allen wat geld bij elkaar lappen en samen één grote telescoop kopen.

keestelpro | 03-02-20 | 08:41 | 2

Zijn dat geen zonne-energie-schotels, dan?

Rest In Privacy | 03-02-20 | 08:50

Liever getto's dan dat ze overal verspreid wonen.
Uiteindelijk kun je een getto redelijk isoleren van de goede wijken als het echt uit de klauwen loopt.

Miezerig | 03-02-20 | 08:41 | 3

Ghetto's worden wel eerder broeinesten van bv terrorisme

DeutschlandUberAlles | 03-02-20 | 08:43

Getto's zullen vanzelf verdwijnen als de broedplaatsen van de getto verdwijnen.
Getto's leggen hun eieren in stikstofarme veengrond dus als we ons strikt aan de Natura2000 normen houden lost het probleem zich vanzelf op.

keestelpro | 03-02-20 | 08:44

Op macro niveau is het een slechte zaak, op persoonlijk niveau zorgen dat je er zelf niet naast woont.

merel veld | 03-02-20 | 08:46

Hoe kan het dat deze problemen bij 90 % van de "NEDERLANDSE bevolking" al 10 jaar bekent zijn . De andere 10% lag te slapen of keek de andere kant op incl. de regering..

gerrie de perrie | 03-02-20 | 08:40

Dit gaat ons weer geld kosten in ieder geval. Geef ze geld, buurthuizen, gratis opleidingen!

John McClane | 03-02-20 | 08:40 | 1

En plaats ze eens in een bakfietsbuurt.

gestoptmetroken | 03-02-20 | 08:54

Geld klotst tegen de plinten. "Geen woning geen kroning" schalden de krakers. De woning schaarste is enorm, enorme wachtlijsten voor huurwoningen, nu dus ook nog eens slecht onderhoud en gettovorming. Dit lijkt wel een wraakactie van het grootkapitaal onder leiding van de Oranjes. Wat dacht het gepeupel toen wel niet om haar feestje zo te verstoren. Bloeden zullen we.

roevka | 03-02-20 | 08:38

Misschien eens iets proberen met minder, minder, minder ....

James Lastig | 03-02-20 | 08:37

Zullen we ook de oorzaken gaan benoemen of is dat net ff te ongemakkelijk?

Aan de andere kant: dit totale wanbestuur motiveert me dagelijks om steeds verder onafhankelijk te worden.

Bvdb | 03-02-20 | 08:37

Je ziet het nu gewoon gebeuren en precies zoals hier staat. Waarbij men in de brakke buurt plots letterlijk alles door elkaar gooit. En waarbij je plots Afghaanse , Eritrese, en of Syrische buren krijgt, die 0 interesse hebben in de mensen, de buurt, geen woord nl spreken, de vrouwen binnen zitten, en dan komen er nog 3 psychiatrische patiënten bij. Vooral voor de oudjes in de buurt is het een compleet drama. Men moet zich letterlijk kapot schamen zo triest is't.

Shortganger | 03-02-20 | 08:36

Wat had je nou gedacht met deze nietsnutten en beroepsleugenaars in deze ruggengraatloze regering. Het wordt steeds gevaarlijker op straat en die kut regering doet er niks aan, omdat GroenLinks de baas is in Nederland.

Zezijngekinbrussel | 03-02-20 | 08:36

Ze hebben mijn biobak gestolen.

Poesman | 03-02-20 | 08:36 | 1

Is die niet gewoon opgevreten door een hongerige vuilniswagen?

Rest In Privacy | 03-02-20 | 08:47

Ik begrijp dat mensen met een laag inkomen ook ergens moeten wonen! Het is een verkeerde beweging in het steeds duurder worden van huizen en huurprijzen! De woningmarkt is verziekt en het gaat kraken en piepen

DeutschlandUberAlles | 03-02-20 | 08:36 | 3
-weggejorist-
merel veld | 03-02-20 | 08:48

@merel veld | 03-02-20 | 08:48:

Niemand heeft gezegd wat voor kennis.

Het gemiddelde is altijd 100 IQ punten.

Polarisator | 03-02-20 | 08:54

Laten we lekker mensen uit het buitenland toe, elk jaar meer meer meer.... Goed voor alles

Is dit nog nieuws? | 03-02-20 | 10:47

Dé kans voor al die dikverdienende GL en D66 stemmers om juist in die wijken te gaan wonen om zo de wereld te verbeteren.

2voor12 | 03-02-20 | 08:35

Volgens mij heb je hier ergens in de buurt een straat (gebied) wat Klein Amerika heet. Als we nu deze getto’s nu gewoon Klein Marokko / Klein Turkije noemen dan is het i.i.g. allemaal wat duidelijker.

Dutch_Holland | 03-02-20 | 08:35 | 3

Als je er niks aan doet wordt het wel groter.

Dezenaamhier | 03-02-20 | 09:20

Wij noemen die wijk al jaren Groot Casablanca... deze wijk is in 45 jaar dan ook al 3x (!!1!) plat gegooid en opnieuw opgebouwd. Want ja, huurhuis van de kafir, dus leef je alles uit. Met dank aan de hemaworst-familie alhier, die riant woont in luxe villa's!

lovekila | 03-02-20 | 10:22

De kapotmakers van dit land liggen perfect op schema en de politiek houdt zich bezig met de provocaties van van Boxtel(NS) die 4 burgercontroleurs etnisch fantastisch profileert waar iedereen bang van wordt gezien het track-record van hun neefjes.
Schaam U Nederland

grindbak | 03-02-20 | 08:34

Om Harry Mens te quoten, het heeft vast iets te maken met "Marokkaantjes".

Kapitein Stijlvol | 03-02-20 | 08:31 | 1

"Als voorbeelden noemt Aedes-bestuurslid Hester van Buren de Bijlmer en Nieuw-West in Amsterdam, net als de wijk Poelenburg in Zaanstad"
bron; AD

MaatJan | 03-02-20 | 08:38

Ik ga een stichting oprichten 'Help Nederland De Winter Door'.
Met een team van Collecteurs Zonder Grenzen gaan we geld ophalen onder de evenaar om de leefsituatie in Nederland te verbeteren.

keestelpro | 03-02-20 | 08:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland