achtergrond

Geenstijl

Winkeldiefstal NL: 1,8 miljard verlies per jaar

Wist u dat: dit land op Spanje waar letterlijk niemand werk heeft na de hoogste winkeldiefstal van Europa heeft? Een sfeerbeeld van gisteren, 'Een goed voorbereid duo overvalt juwelier', onderstaand.

1,800.000.000 euro hey, laten we dat bedrag maar niet door onze Calculator Populismus trekken om te zien hoeveel ops-vesten voor onze jongens en menswaardige oude dagen dat zijn. Onderzoekers bevroegen Europabreed de vertegenwoordigers van 24.000 winkels en analyseerden de diefstal-digits van 3500 winkels. "De verliezen in 2018 zijn enorm hoog. Het bedrag van 1,8 miljard euro is opgebouwd uit winkeldiefstal, fraude door leveranciers en personeel en de schade die met name rondtrekkende bendes veroorzaken. Opgeteld met de investeringen van ruim 600 miljoen euro om winkelcriminaliteit te bestrijden, brengt dat de totale kosten voor de Nederlandse retail op 2,4 miljard, ofwel 1,9 procent van hun jaarlijkse omzet".

Volgens de onderzoekers is Nederland mede zo het haasje omdat ONZE infrastructuur zo goed is, wat vluchten erg makkelijk maakt. Supermarkten, bouwmarkten en kledingwinkels lijden het meest, en die zelfscan-kassa's die ontworpen zijn voor high-trust societies helpen ook niet echt. Vooral met kaas, vlees, cosmetica, alcohol en chocola wandelt men graag naar buiten. En we mogen het niet zeggen dus we doen het ook niet, maar die 2.030 winkeldiefstallen in 2018 door asielhoppers hielpen natuurlijk ook niet echt. En Daan Heerma van Voss al helemaal niet (lul!). Leefden we nog maar in feodale hertog- en bisdommen onder leenheren en de kerk, toen had je dit gedonder dus niet hè!!!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.