Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Feest van de Democratie zoals het is beleefd door onze 1000+ GeenPeil Stemmentellers

GeenStijl-lezers & GeenPeil Stemmentellers. Het zijn net mensen. 

Onze democratie is gebouwd op stemlokalen in sporthal De Plint, de bingozaal van bejaardentehuis Ons Genoegen, in de nieuwbouw van openbare basisschool De Wieken en natuurlijk in cultuurcentrum De Merel. Daar zitten keurige mensen achter keurig opgeruimde tafel met keurige stapels stembiljetten en keurige lijsten kiesgerechtigde burgers die keurig op tijd een oproepkaart in de bus kregen om te komen stemmen in een keurig hokje met een keurig gordijntje en een keurig rood potlood. De politieke uitvoering van onze democratie, daar is heel veel mis mee, en daar kun je heel veel van vinden en dat mag je eindeloos wantrouwen. Maar het systeem van stemmen, tellen en controleren is zo goed als waterdicht. 

Dat weten wij en geloven wij, omdat het zo'n saaie doch soepele en bijna aanstootgevend keurige machine is. En dat geloven onze Stemmentellers ook, want die hebben het meegemaakt. Tuurlijk, een enkel incident hou je altijd. Maar de reacties hieronder, ingestuurd door onze meer dan duizend GeenPeil Stemmentellers, spreken boekdelen: de stembusgang in de Nederlandse democratie is van een oer-Hollandse degelijkheid. En dat is precies waarom we gingen stemmentellen: om te voorkomen dat Brussel het wantrouwen tegen Ons Systeem aanwakkert door ons te dwingen om drie dagen op de uitslag te wachten.

Stemmentellers in hun eigen woorden:

"Er was wat achterdocht in het begin, Geenstijl vinden ze spannend. Ik had stroopwafels meegenomen, dat hielp. Ze waren verder erg correct en behulpzaam."

"Nadat eerder in de middag de voorzitter moeilijk deed, kwam hij bij binnenkomst zijn excuus aanbieden en zei dat we op verkeerde voet waren begonnen. Waarvoor respect!"

"Ik wil wel even laten weten dat hoewel ik Geenstijl slechts sporadisch volg en pro-EU ben, ik dit initiatief steun. Transparantie in bestuur lijkt mij heel belangrijk, zeker wanneer de EU zo controversieel is."

"Zeer mooie telmethode gezien, erg methodistisch en efficiënt. Het was gezellig en zeker interessant. Ik ga me aanmelden als vrijwillige medewerker aan het democratische proces"

"Ik had voor de mensen van het stembureau een doosje celebrations meegenomen (democratie is een feestje...) . Dit werd zeer gewaardeerd."

"Eén man was dronken want stonk enorm naar de drank, had commentaar en was diegene die fout had geteld bleek na natellen toen het totaal niet klopte. Toen het ijs was gebroken was iedereen erg hartelijk."

"Heel erg vriendelijk. Ik kreeg bitterballen!"

"Ik had mij vanmorgen tijdens het stemmen al aangekondigd, en vanavond stond de voorzitter klaar om mij te verwelkomen. Kreeg nog een lekker worstje aangeboden ook."

"Ik ben vriendelijk ontvangen en de stemmentellers controleerde zelf GeenStijl om de peiling te volgen en te vergelijken met de uitslag van hun stembureau."

"Jezus Leeft had geen enkele stem. Zeer vreemd, want hij is toch de afgelopen 2000 jaar de bekendste persoon op aarde. Aan de andere kant is het Timmermanseffect duidelijk te zien op dit stembureau. "

"Het tellen van de stemmen ging op een zeer gestructureerde wijze. Kudos voor de voorzitter van het stembureau. Ik kreeg een stoel aangeboden waar ik de hele avond kon zitten. Ik mocht ook de stembus verplaatsen naar de telruimte. Ik ben met open armen ontvangen en heb koeken meegenomen voor de noeste arbeid. Leve de democratie! "

"Wat een feest om een keer de democratie van zo dichtbij mee te maken. Complimenten aan de tellers, ze waren enthousiast en uiterst secuur. Heel erg leuk om te zien! Goed initiatief van GeenPeil. Jammer en onbegrijpelijk dat de PvdA hier de grootste geworden is."

"Mooie tel-dames, genot om naar te kijken, volgende keer weer"

"Wat een toppers deze mensen. Ik ben heel gastvrij ontvangen!!!"

"Ik mocht tijdens het stemmentellen even naar de overkant van de straat. Biertje drinken in het hotel. GeenStijl goddammit i love you"

"Bij mij ging ook prima aan einde werd de voorzitter beetje nerveus vroeg of ik een journalist was. Aangeven dat ze topwerk gedaan hebben en ik alleen geïnteresseerd was in de uitslag werkte ie gelijk mee. Had bijna de uitslag gemist omdat al die tellers ineens bij mij melden met hele verhalen over vorige tellingen :) Maar ondanks 2.5 uur  netjes stil op stoel zat te wachten was het een prima avond. Nooit door gehad dat dat tellen zoveel werk is."

"Lekker gewerkt, pik die dit leest. :D"

"Democratie ole ole"

Eén Stemmenteller vond het zelfs goed dat NRC met 'm mee ging - en ze beschrijven nog best leuk hoe het ging.

Samenvattend:

Screenshot uit excel van invulformulier-inzendingen

Stemmentellers, BEDANKT!

You da real MVPs. De hoeders van het telproces, de vooruitgeschoven posten van onze statistische modellen en de raderen én smeerolie in de hele machine. Meer dan duizend mensen stuurden hun data in, en we konden er nauwkeurige voorspellingen op baseren. Jullie enthousiasme maakte het voor ons bovendien allemaal nóg leuker om te doen. We wilden kijken hoe ver weg kwamen, en we kwamen een héél eind. Dank, daarvoor, en neemt u alstublieft al onze kudo's en internethartjes van ons aan! Allemaal!

Tot slot: communicatie en instructies daarover gingen overwegend uiterst vloeiend en jullie dachten ook goed met ons mee. Het spijt ons desalniettemin voor de paar mensen bij wie het toch niet goed ging. Bulkmail zenden heeft als onvermijdelijke bijkomstigheid dat een deel in spamfilters verdwijnt, en toen we eenmaal live gingen lukte het in alle hectiek niet meer om alle individuele vragen & issues te adresseren. Proberen we bij een volgende keer nog beter te ondervangen, bijvoorbeeld door nog eerder te sms'en. Dus ook als het mis ging, heb je bijgedragen aan de verbetering van de techniek & systemen!

Alle uitslagen-excels worden nog online gegooid dit weekend (uiteraard geanonimiseerd).

Social
Social
Social
Social

Ook nog geinig: NIeuwsuur over GeenPeil

Of ze langs mochten komen voor een itempje, zeiden ze. Waren vervolgens van 19u tot middernacht IN DE WEG AAN HET LOPEN. Nee da's niet waar het waren hele aardige mensen en ze leken het zelf ook allemaal errug leuk te vinden hoe wij journalistiekje aan het spelen waren met de verkiezingsuitslagen. En lol @ Noorlander.

We mochten bij Jeroen (we mogen inmiddels Jeroen zeggen)

Verdomme. Slonfaag.

SUPREME MASTER OF ALL SPACE AND TIME

Bonuslinkje: Stijlvol B&W Behind the Stemmentel Scenes Shots.

Reaguursels

Inloggen

Democratie is 'mob rule'. Je mag het niet zeggen, maar het is in feite wel zo. Vrij recent hoorde ik dat de oude Grieken gruwden van partijvorming, zij vonden dat een senator zijn eigen zienswijze op correcte en overtuigende wijze moest kunnen verdedigen, zonder te spelen met meerderheidsverbandjes.
Geen beter voorbeeld van partijdemocratie dan Nederland. Iedereen de illusie van inspraak maar in feite is deze steeds minder. Ook over de vorming van een regering hebben we niets te zeggen. Het is zelfs zo erg dat partijen nog voor de verkiezingsdag al roepen wie niet mee mag doen en wie wel.
Een ander manco is het ontbreken van een constitutioneel hof. Daardoor kon het kabinet Rutte met de regels rotzooien en is het nu niet meer nodig bij een val van het kabinet de gang naar de Koning te maken. Voorheen was het de Koningin die opdracht gaf te 'lijmen' of het ontslag accepteerde, waarna verkiezingen volgde. Lijmen had wel als voorwaarde dat het de coalitiepartijen betrof van het gevallen kabinet.
Sinds Rutte mag een kabinet vallen, formeert dan een compleet nieuwe coalitie met andere partijen erin, en regeert door (als je dat regeren wilt noemen). Zodoende kon het laatste kabinet 5 jaar op het pluche blijven zitten.
Het moet wel duidelijk zijn dat Nederland afstevent op een ramkoers met zijn bevolking, misschien zoeken ze daarom bescherming in de ondemocratische EU.

Maar goed, het GS initiatief inzake het stemmentellen was een groot succes, en het is ondanks alles fijn dat gemeenten zo hun medewerking hieraan verleenden. Maar ik ken burgerzaken medewerkers als zeer integer en plichtsgetrouw. Een compliment aan hun adres is zeer zeker aan de orde.

Datsun_Cherry | 25-05-19 | 14:50

Het ging maar niet mis... echt waar?
Het is helemaal fout gegaan --> PvdA en Timmermans hebben gewonnen.

sociaal_econoom | 25-05-19 | 10:31 | 3

Tja, ik begrijp dat 65% van de PVV-stemmers is thuisgebleven.
Ook de EU-kritische partijen FvD en SP deden het minder dan bij de provinciale verkiezingen. Niet gek dat dan de EUrofielen winnen.

Dandruff | 25-05-19 | 10:34

@Dandruff | 25-05-19 | 10:34: Dat is altijd bij EP verkiezingen, altijd een surrealistisch feestje dat de EU zelf weerspiegelt.

Datsun_Cherry | 25-05-19 | 14:42

Tel de stemmen van de VVD en FvD eens op? Dan heb je een ander plaatje. Frans heeft gewoon stemmen gehaald omdat hij nu eenmaal in het nieuws is.

Rest In Privacy | 25-05-19 | 18:52

Zo graag gedaan. Het was een prachtige ervaring. Met een beetje lood in de schoenen ben ik naar het stembureau in ons dorp getogen. Daar aangekomen werd ik aangezien voor stemmenteller. Na duidelijk te hebben gemaakt dat ik als GeenPeiler kwam voor de uitslag, werd mij gevraagd mee te helpen met tellen. 'Je bent er nu toch'. Het was een gezellige avond met mensen die de democratie zeer serieus nemen. Voor herhaling vatbaar. Hier trouwens wel 2 stemmen voor Jezus Leeft.

schijtzat | 25-05-19 | 10:19

Wat is democratie?
Democratie is, als de mening van een volk met meer dan de helft telt.
In de meeste landen is het zo, dat als er 10 mensen zijn die gaan stemmen, de mening van 6 telt voor alle besluiten. Ik ben het met zo'n telling niet eens.
Bij de Europese verkiezingen in Nederland net zo.
60% van de Nederlanders ging NIET stemmen.
40% deed dit wel en daarvan stemden er 18% voor Timmermans.
De conclusie is, dat 82% van de mensen zeker niet op Timmermans hebben gestemd. 82% !! Wat is zo'n verkiezing dan nog waard??
Laten we dus, met name die lozers en arrogante partij pvda, niet weer zo euforisch doen. Timmermans verkoopt ons land aan Brussel en dat zal in de toekomst blijken, zodat onze kinderen en kleinkinderen in een provincietje van Europa wonen, zonder enige zeggenschap over hun leven. Succes ermee.

outdoor | 25-05-19 | 10:13 | 3

Wat wil je dan?
Die 60% niet uitgebrachte stemmen allemaal aan SP toekennen?
Of allemaal aan PVV?
Alle thuisblijvers een enquête toesturen?
En wat als dan ook maar 20% reageert?

Ik baal, als PVV-er, dat 65% van de PVV-ers thuis is gebleven. Wilders neemt gelukkig zelf de verantwoordelijkheid; "volgende keer zal ik meer mijn best doen ze te laten stemmen". Zo hoort het.
Toch een stuk beter dan het linkse kartel dat na het Oekraïnereferendum stelde dat "alle thuisblijvers zijn het met ons eens dat Nederland failliet moet gaan aan Oekraïne".

Dandruff | 25-05-19 | 10:24

Dat is nog niet alles... Timmermans gaat als PvdA man ervoor zorgen dat nog meer migranten onder de noemer van vluchteling naar Nederland mogen.
Polen en Oost-Europa doen niets.
Dit is niet eerlijk - wij betalen ieder jaar een hoop aan Brussel en de Oost-Europese lidstaten krijgen elk jaar miljarden van Brussel.
Het grote EU is een zegen voor onze veiligheid en welvaart.

sociaal_econoom | 25-05-19 | 10:28

Vreemd pleidooi met vreemde argumenten.

Als je niet even de moeite neemt om te gaan stemmen - echt een verdomd kleine moeite - verlies je m.i. inderdaad het recht tot klagen.

Ik heb begrepen dat in de UK drie jaar geleden de Brexiteers het referendum hebben gewonnen, omdat jongeren, die in overgrote meerderheid vóór lidmaatschap van de EU zijn (de zg Remainers), het massaal hebben laten afweten bij de "polling stations". Ja, sorry hoor, maar dan moet je verder ook niet zeiken.

Dr_Johnson | 25-05-19 | 12:11

Ik geloof ook best dat Ons Systeem niet mis gaat bij het stemmentellen. Ons systeem gaat mis om dat professionalisten indoctrineren en de macht daardoor niet bij het volk, maar bij de media ligt. Ook gaat ons systeem mis, omdat het volmacht dat we aan onze vertegenwoordigers geven een 1 x in de 4 jaar momentopname is. Ons systeem gaat verder mis omdat men is wijs gemaakt dat dè waarheid niet bestaat, waardoor meningen tot waarheid kunnen worden verheft. Kortom, ons systeem gaat mis omdat er iets dieper dan het tellen van stemmen mis gaat. Dàt is waarom er geen vertrouwen is, en dat is bij deze verkiezingen wederom volledig bevestigd. Oja, ons systeem gaat ook mis om het principe dat een opkomst van een minderheid geldig is. Ons Systeem zal er alles aan doen om te voorkomen dat een van die factoren tbv een echte democratie zal worden aangepast. En daarom moet ons systeem neer. En noem ik Ons systeem al jaren niet ons systeem, maar het zelfvernietigende systeem van domme schapen waar ik mij trots van distantieer. Tot in de oorlog tegen dat systeem.

Balgesjaakt | 25-05-19 | 10:11

Inderdaad,Nederland is een echt democratisch land waar elke stem geteld en gereigstreerd wordt. Toen ik mij aanmeldde met de opmerking dat ik namens GeenStijl de uitslagen kwam noteren,was de eerste vraag in welke dorpen en steden in Friesland nog meer geteld werd. Vriendelijke mensen. Er zat zelfs een vrouw te brijen in afwachting van de sluitingstijd. Om 21.00 uur werden er tafels opgesteld en de vuilnisbak met stemmen geleegd. Daarna ging het snel en een halfuur later kreeg ik van de voorzitter de door haar ingevulde lijst in de hand gedrukt.
Een teller vertelde mij nog dat hij in zijn lange loopbaan als vrijwilliger nog nooit had meegemaakt dat de PvdA in onze oer-conservatieve CDA/VVD gemeente de grootste werd. Er werd donderdag vooral strategisch gestemd om Forum niet de grootste te laten worden was zijn mening en die deel ik voor 100%. Rutte's vileine toespraak tot de kiezer tijdens het debat met Baudet dat het toch niet zo kon zijn dat in NL (als medeoprichter van de EU ) een anti-EU partij de grootste zou zijn geworden heeft volledig doel getroffen.

Bangmakerij voor de ongewisse toekomst door Rutte heeft gewerkt. Baudet had de gouden tijden van de EEG erbij moeten halen met de spijkerharde Gulden ipv te vragen wanneer hij ( Rutte) gehuild had.( totaal irrelevant,who cares ?)
Forum is een leuke oppositiepartij maar met te weinig doorbijters. Het corporale gedrag van Baudet wordt door velen niet gewaardeerd en als "brallen" aangemerkt. Baudet = geen Pim Fortuyn. Rutte had geen schijn van kans gehad tegen Fortuyn,daarom werd hij ook vermoord ( in opdracht,kan niet anders).

Politiek gaat om macht: "You cannot make an omelet without breaking eggs"

Het was een waargenoegen in de keuken van de democratie te mogen kijken Bart !

Eendragtmaaktmagt | 25-05-19 | 10:11

Graag gedaan!

Pierke Smulders | 25-05-19 | 10:08

Fantastisch resultaat van de stemmentellers.
Ook mooi dat GeenPeil en indirect GeenStijl op deze manier een beetje salonfähig worden. Ook op NPO teletekst vandaag een veel positievere duiding dan het gebruikelijke "extreemrechtse misogyne shockblog". Wie weet leidt dat ertoe dat we de komende jaren normaal kunnen gaan debatteren in NL.

Wat minder positief ben ik over de thuisblijvers. Ik geloof echt niet dat PvdA en vooral de kwaadaardige Timmerfrans zo populair zijn. Deze uitslag is puur te danken aan FvD-, SP- en PVV- stemmers die massaal lekker thuis bleven.
Alsof dat iets oplost.

Dandruff | 25-05-19 | 09:44

Graag gedaan! En een duimpje op voor Maurice.

spinselsinjehoofd | 25-05-19 | 09:31

tja de stapel pvda was hoger dan fvd=14
het aantal stemformulieren klopte met het aantal ingeleverde stempassen dus dat is goed
Er konden dus geen exta stembiljetten van tevoren in de bak zijn gegood zijn zoals ik laast las van een medereaguurder

Dan zet in nu mijn aluminium hoedje op daar ik mijn waarnemingen vanuit mij indruk ga melden ....

5 min voor sluiting kwam er iemand binnen die niet tot het vaste stemteam behoorde niet herkend werd maar zich kenbaar maakte als extra stemteller en de voorzitter had er van te voren een melding van ontvangen en heten hem welkom Bij het stemmetellen ging in in een hoekje zitten waarbij ik niemand in de weg zat
Tijdens het tellen vliel mij op dat de nieuwe teller zich vrijwel alleen bezig hield met tafel14 terwijl alle andere tellers zich effectief bezig hielden met alle tafels... let op dat kan ook mijn percepcie geweest zijn... Ik lette er op dat moment niet op maar toen hij steeds zenuwachiger werd als ik zijn richting op keek ben ik zijn telbewegingen gaan observeren hij had al een grote stapel gedaan daar weet ik dus niks van maar de kleinere stapel telde ik op het oog 36 mee
De uitkomst was het dubbel dus zal wel kloppen toch .. nu een paar dagen later zit het mij nog niet lekker dus schijf het maar even van me af als illusie.... de stembiljette klopte met het aantal passen ... dus het is goed

zoefff3 | 25-05-19 | 09:18

D33..

Rest In Privacy | 25-05-19 | 09:13

Ik vond het een leuke ervaring om aan mee te doen, en zal een volgende keer zeker weer meedoen aan zo`n actie van GS. Kudos voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt!

RickRD | 25-05-19 | 09:01

"Ik mocht tijdens het stemmentellen even naar de overkant van de straat. Biertje drinken in het hotel." ?????? U was op een locatie met meerdere stemmentellers, of wat?

mozaard | 25-05-19 | 09:01

Nederland staat op de lijst van corrupte landen als nr. 8, hoppa en dan nog stemmen met een rood potloodje en een vierkante meter papier. (miljoenen meters papier waarvoor een half bos gekapt moet worden)
Dit terwijl er in verschillende landen om ons heen al lang veilig, transparant digitaal gestemd wordt.
Bijvoorbeeld Estland een digitaal transparant land, staat ook niet binnen de eerste tien meest corrupte landen, waar Nederland de achtste plek bezit.
In Estland krijgen Inwoners een ID-kaart met chip, die in combinatie met een pincode en USB-lezer de digitale identiteit van de inwoner vormt. Eenmaal ingelogd in het systeem heeft de burger toegang tot al zijn data. En kan hij zien wie zijn data heeft ingezien.
Het grootste deel van de overtredingen van bijvoorbeeld nieuwsgierige artsen of ambtenaren wordt hierdoor door de burger zelf ontdekt.
Maar stemmen doen ze veilig en digitaal door hun systeem, wanneer Nederland nou eens zijn licht daar opsteekt, of misschien wil Rutte dat daarom niet, maar eerst digitaal voor ik weer ga stemmen.

Theo-Pim-Riv | 25-05-19 | 07:47 | 6

Je bedoelt de CPI? nr 8 is goed, nummer 1 is het minst corrupt. Hoe lager op de lijst hoe meer corrupt.

RBlake | 25-05-19 | 08:36

@TPR, helemaal correct en Estland als voorbeeld zou perfect zijn, wat mij wel opvalt is dat U deze keer minder trollen trekt, misschien omdat U hier een punt heeft.

Slurfje | 25-05-19 | 10:22

Als je denkt dat Nederland corrupt is ben je simpelweg wereldvreemd en heb je een beperkt wereldbeeld/persoonlijk netwerk en natuurlijk weinig elders geleefd.

Al moet ik zeggen dat er in Nederland talloze expats om mij heen leven die helemaal niets over Nederland weten en lezen.

Inferi0r | 25-05-19 | 19:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Hey, die Allard ken ik.

snakeplisskin | 25-05-19 | 07:00

@Basil Fawlty | 25-05-19 | 05:18: klopt, zodra VK de EU verlaat... moet Nederland 40% meer gaan afdragen aan Brussel

Rutte heeft een half jaar geleden terloops toegegeven dat wanneer VK de EU verlaat dat het voor ons een stuk duurder wordt.
VK betaalt als ''rijke'' EU-lidstaat nu 13 miljard euro per jaar aan Brussel.
Brussel gebruikt dit geld voor lonen, onkostenvergoedingen en voor de miljarden wat ze elk jaar aan de lidstaten in Oost-Europa geven.

Zodra Engeland wegvalt dan moeten landen als Duitsland, Zweden en Nederland het gat van Engeland opvullen.
Wij gaan dan omhoog van 8 naar 12 miljard op jaarbasis.

De 750 Europarlementariërs en mensen zoals Timmermans, Juncker zullen bij een Brexit geen dubbeltje van hun salaris en kostenvergoeding inleveren - terwijl de burger in Nederland 40% meer moet ophoesten.

De SP, PVV en FvD bedoelen het goed en zijn nu uitgeschakeld.
Mooiprater Frans Timmermans laat ons de komende 5 jaar fors meer betalen voor migratie, het klimaat en Brussel.
Als het aan Timmermans ligt komen er in de komende jaren meer (arme) landen bij Brussel... geen 28 maar 36 lidstaten, hij maakt ons straatarm.

sociaal_econoom | 25-05-19 | 06:22 | 1

Als ze iets tegen “multinationals” hadden willen doen. Was het de banken failliet laten gaan tijdens de vorige crisis. Moral hazard. Het plaatje is als volgt. Grieken kopen producten uit Ned en Dld want goedkoper i.p.v. uit hun eigen regio. Hebben dat geld niet meer omdat ze zelf niet meer produceren. Kunnen uitgebreid van banken lenen. Dan komt er een crisis en kunnen ze het definitief niet meer terug betalen. Dan zegt de bank help en de overheden zeggen wij gaan u netjes met geld van de burgers redden. Dus wij betalen voor de fouten van banken. En iedereen stemt weer pro-Europees, dus niet klagen als we binnenkort hetzelfde riedeltje krijgen. Met als disclaimer dat de banken dan wellicht helemaal niet meer te redden zijn, want te verweven en te veel risico genomen.

azijnseikerT | 25-05-19 | 08:12

Eindelijk eens goed nieuws aangaande democratische processen. Deze samenvatting zegt mij veel meer dan wat voor statistiek of onderzoek ook door de npo. Kijk maar uit dat jullie niet worden ingepalmd, Jeroen, ha ha. Toch jammer dat (ook) digitaal stemmen nog niet mogelijk is. Misschien eens bij het eurosongfestival het licht opsteken. Ik was dus niet in staat mijn stem uit te brengen wegens trage postbezorging. Jammer, al was het alleen maar om Berbaar (die gelukkig weer terug lijkt te zijn) de mond te kunnen snoeren. Kan me herinneren dat Nederlandse waarnemers in Somalie moesten toezien op het stemproces. Dat lijkt in Nederland gelukkig niet nodig. Complimenten GS voor dit wederom uitstekend initiatief van de 'luis in de pels' (houden zo) van de Nederlandse journalistiek. Gezien de uitslag blijft er de komende tijd genoeg voer voor items, maar houdt wat mij betreft eens op met mensen te veroordelen vanwege hun uiterlijk, al was het alleen maar uit pieteit ten opzichte van medemensen die ook niet het geluk hadden moeders mooiste te zijn. Pak ze op de inhoud !

SlimmeBelg | 25-05-19 | 05:55 | 2

Heb met veel plezier de uitslagenavond van GS gevolgd. Echter. Iedereen die meerdere keren lid van een stembureau is geweest wéét hoe het er daar aan toe gaat en ook dat er weinig of helemaal niet gefraudeerd wordt/kan worden. Sinds vorig jaar moet je in mijn gemeente 100 vragen - die het stemmen betreffen - beantwoorden en pas als je daarvoor geslaagd bent (een voldoende hebt gehaald) mag je (opnieuw) fungeren als stembureau lid of voorzitter stembureau. Verder vind ik het opmerkelijk dat er na een oproep van GS zich honderden 'stemmentellers' gemeld hebben. Op zich natuurlijk een goede zaak maar waarom hebben al deze mensen zich nooit bij hun gemeente gemeld en verzocht om stembureau lid te mogen zijn? Blijft natuurlijk het feit dat het leuk was om de - geschatte - uitslag te weten. Al heeft mijn partij fors 'verloren' maar een slag verliezen betekent nog niet dat de oorlog is verloren. Nederland met 29 zeteltjes in het EP kan voor de PvdA zomaar een Pyrrusoverwinning blijken te zijn. Zondagavond wordt het pas echt spannend: wat stemmen b.v. het VK, Italië, Frankrijk, Polen en Hongarije. Maar nogmaals, hoed af voor GS. Het was een leuke avond.

Goofje | 25-05-19 | 09:13

@Goofje | 25-05-19 | 09:13: Verder vind ik het opmerkelijk dat er na een oproep van GS zich honderden 'stemmentellers' gemeld hebben.

Het zijn niet slechts stemmentellers, het zijn stemmentellers die de uitslagen direct door willen geven ipv nog vier dagen hun mond te houden zoals Brussel het graag zou zien.

Sans Comique | 25-05-19 | 10:22

De Fvd zou toch eigenlijk weer de grootste zijn? Waar blijven die doordouwers? Misschien bleven ze thuis,omdat ze geen interesse toonden in de Eu?

Jan Onbewoond | 25-05-19 | 05:53 | 2

Wij waren altijd "doordouwers",door het weer gevormd: fietsend door regen en wind door de polders. Mensen uit het buitenland zagen ons altijd zo. Dan is de opwarming van de aarde toch een feit gworden en heeft het van ons een slappe hap gemaakt.

Jan Onbewoond | 25-05-19 | 05:58

@Jan Onbewoond | 25-05-19 | 05:58: opwarming van de aarde? Het is 1,9 graad warmer geworden in de laatste 100 jaar. Niet ongebruikelijk hoor. Zo is het ook wel eens 1,9 graden kouder geworden in 100 jaar.

azijnseikerT | 25-05-19 | 08:15

geenpijl stemmentellers bedankt!

Schepvogel | 25-05-19 | 05:24

@Oprisp
Ghehehe!

Basil Fawlty | 25-05-19 | 05:19
-weggejorist-
Oprisp | 25-05-19 | 04:37 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Rutte heeft toegegeven dat hij zich VERGIST heeft en dat hij blunders heeft gemaakt.
Rutte en de VVD dachten dat FvD de grootste zou worden, dat stond in de peilingen - daarom zijn slotdebat met Baudet.
Rutte zegt nu eerlijk, achteraf gezien had ik met Frans Timmermans het slotdebat moeten doen... dit heeft ons nu de overwinning gekost.

Als twee vechten om een been... gaat de PvdA ermee heen.

sociaal_econoom | 25-05-19 | 04:36

Ik ben de eerste die zegt. Frenske, Goed gedaan rat. Je hebt genoeg idioten gekregen die op je hebben gestemd. de redenen waarom ze op jou hebben gestemd zijn niet eens van belang voor je. Who the f*ck cares? Het is je gelukt. Maar Frans, zondag is de lakmoes test. Dat weet jij als geen ander. Leuk dat je waarschijnlijk 5 a 6 zetels kreeg in Nederland. Maar Frans, jij als eu menneke kijkt echter alleen maar naar 5 landen. Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje en Polen. Dat is waar het wordt beslist zondag. Niet Nederland. Daarom ben jij thans vals bescheiden, zoals verwacht. Jij bent niet bezig met Nederland. Leuk dat die domme bejaarden op jou hebben gestemd maar dat interesseert je geen zak als opportunist. Jij wil Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje en Polen.

Basil Fawlty | 25-05-19 | 04:35 | 7

@Carlitros | 25-05-19 | 09:10 Besprak dit met een collega en iets blijft mij dan wel verbazen: waarom willen asielzoekers en vluchtelingen dan nog zo graag naar de UK?
Andere regels voor hen misschien?

Ashtrey | 25-05-19 | 09:27

Frans is een Limburger en dat zijn inderdaad vaak ratten, goed gezien Basil.

Rest In Privacy | 25-05-19 | 11:26
▼ 4 antwoorden verborgen

@Basil Fawlty | 25-05-19 | 03:44:
woon in Brabant - op alle stemborden hier was al een maand geleden een grote foto van Frans Timmermans te zien... van de andere partijen hingen er slecht 3 aangeplakt in de laatste week.
VVD, CDA, FvD, PVV, SP, CU niets van gezien.

Terecht dat PvdA heeft gewonnen - bij hun was het ''geen woorden maar daden''.
Met een heel slimme strategie... Lodewijk Asscher vertelde gisteren op de radio - wij hebben constant serieuze gesprekken gevoerd op radio en tv dat wij de Europese problemen op gebied van migratie, klimaat en voor ouderen en jongeren serieus gaan aanpakken.
Ook Timmermans heeft dit zo gedaan - met een serieus gezicht vertellen dat hij de dingen gaat aanpakken en gaat verbeteren.
Hiermee heeft de PvdA een prima uitslag behaald.
Het volk is erin getrapt - we weten zodra Frans Timmermans
dadelijk Juncker heeft opgevolgd dat hij hierin geen gunstig resultaat boekt.
Bij Frans kun je als links persoon verwachten - dat wij de komende jaren nog meer geld kwijt zijn aan migranten en voor het klimaat.
Frans krijgt dadelijk een loon van 32.000 per maand en wij moeten hier ieder jaar inleveren.
PvdA = Partij van de Anderen.

sociaal_econoom | 25-05-19 | 04:23 | 6

@Basil Fawlty | 25-05-19 | 06:00: Een bewonderenswaardig motto, hou vol zo. Leve de lente, weg met de winter. Ga volgend kwartaal 'overwinteren' in us sjeune Sjwaeme. Eindelijk wat afkoeling, hier in Thailand is maar 1 jaargetijde. De groeten aan Sybil en Manuel (aai hem maar eens vriendelijk oppe kop).

SlimmeBelg | 25-05-19 | 06:27

Mee eens, het was een slimme strategie. Hoe erg ik Timmermans ook vind, hij was zichtbaar! Ik moest onlangs in Scheemda zijn in het oosten van Groningen, en het eerste dat ik zag op het piepkleine stationnetje was een groot affiche van Timmermans...

Augustwoman | 25-05-19 | 09:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Bij ons in de gemeente hingen overal foto's van Frans Timmermans.... al een maand geleden - ik denk wel 100 stuks.
Zelfs bij het stemlokaal hingen foto's van Frans... iemand had ze daar stiekem neer gehangen.

sociaal_econoom | 25-05-19 | 03:39 | 1

Je hoeft niet te antwoorden s_e maar waar woon jij? Hier in Amsterdam nul posters behalve enkele grote stemborden waar iedere partij een klein plakaat had. Redelijk schlemielig. ;-)

Basil Fawlty | 25-05-19 | 03:44

Ik heb op deze knakker gestemd.
Geen gelul, een boerenknul.
bartgroothuis.vvd.nl/

Oprisp | 25-05-19 | 02:21 | 4

@Basil Fawlty | 25-05-19 | 03:50: Ja, zoiets. Ik ken hem ergens van vroeger.

Oprisp | 25-05-19 | 03:59
▼ 1 antwoord verborgen

Dus... de sterfdatum van Sinterklaas kan alvast met potlood worden opgeschreven.

Stormageddon | 25-05-19 | 02:37

@Montgomery Burns
Verbaast me niks. Vraag de gemiddelde uitgemergelde halve of hele marathonloper op wie ze stemmen? 9 van de 10 keer? Groenlinks of een andere linksige partij. Maar serieus wie wil nou 42 kilometer zinloos huppelen? En kom aub (niet jij) niet aan met het verleggen van grenzen. Ow for f*ck sake. Nobody cares.
Zal je vertellen. Toen ik nog een jonge Basil was speelde ik hoofdklasse hockey. Ik was "jung schön und knusprig" en wij trainden 4 keer per week losstaand van de wedstrijden op zaterdag. Maar op dinsdag hadden wij altijd 1 1/2 uur alleen rennen, geen partijtje spelen, geen pass training, alleen rennen. Mijn god wat haatte ik dat. Blik op nul en hopen dat die 1 1/2 uur zo snel voorbij was. Ik had een tyfus hekel aan conditie training.

Basil Fawlty | 25-05-19 | 03:06

@Basil Fawlty | 25-05-19 | 03:06: Iedere hardloper stemt GL of D66? Wat een dom gelul Basil.

Rest In Privacy | 25-05-19 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Amigos. Genoeg veren in de kont jongens en meisjes van GS. En terecht maar.. Stay real...."The show must go on." www.youtube.com/watch?v=t99KH0TR-J4 Blijf pragmatisch! ;-))))

Basil Fawlty | 25-05-19 | 01:43

Top Geenstijl en Stemmentellers.
Men heeft het over het Timmermans effect, maar ik noem het meer het AJAX effect. Toen AJAX furore maakte in de Champions League werden ze door het hele land aangemoedigd, want wat goed was voor AJAX was goed voor het Nederlandse voetbal. Daarom denk ik dat het merendeel van de extra stemmen komt van Nederlanders die denken dat een Nederlander op de hoogste post goed is voor Nederland.
Helaas komen ze daar bedrogen uit, want Timmerfrans heeft al gezegd dat dit een vrijbrief is voor MEER EU! En dat is per definitie SLECHT voor Nederland.
Ook zullen een heleboel euro sceptische mensen, met de horor verhalen over Brexit niet of toch maar veilig hebben gestemd.
Dit zal bij de volgende EP verkiezingen duidelijk worden, wanneer de mensen beseffen dat Timmerfrans NIET zijn best doet voor Nederland en dat het VK het beter doet dan voorspeld na de Brexit.
Misschien dat tegen die tijd Rutte ook een hoge stoel heeft bemachtigd na alle beloftes dat hij NIET naar de EU gaat. Weer een verbroken belofte. Dat kan goed een tegenaanval beteken.
Laten we het hopen.

yawni | 25-05-19 | 01:11

Zoals een echte oude Amsterdamse aandelen handelaar leermeester ooit tegen mij zei op z'n plat Amsterdams: "Basil: As is verbrande turf jongen." Maw, de uitslag is een feit. Kunnen we over janken maar we moeten verder. En als je het in de toekomst beter wil doen? Dan moet je aan de bak.
En kudos naar de PVDA. Timmermans heeft in Nederland goed gescoord. Such is life. Ik heb een bloedhekel aan die vetklep maar hij heeft vooral dat angstgevoel er zo goed ingeramd bij de NPO bejaarden dat ze vol angst op hem stemden.

Basil Fawlty | 25-05-19 | 01:10

Joris is echt de ziel van GeenStijl. Niet Weesie. #justsaying

keestelpro | 25-05-19 | 00:42

Het is simpel, van de PVDA' ers bleef maar 20% thuis, van de PVV'ers bleef maar liefst 65% thuis. Thuisblijven dat schiet dus niet echt op.

sprietatoom | 25-05-19 | 00:24 | 7

@Berbaar
Hahaha. Berbaar mijn beste, Types zoals jij? Kan ik niks mee. "No style, no class" Heb nml niks met domme brallers. Maar blijf vooral doorgaan met stupide geleuter. Zeer vermakelijk.

Basil Fawlty | 25-05-19 | 02:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed werk gedaan door alle stemmentellers!
Volgende keer stem ik niet alleen, maar wil ik ook mee doen met het tellen.

Wat de uitslag betreft hoop ik dat de landen waar men nog moet gaan stemmen, lering hebben getrokken uit "Nederland gidsland".
Wie minder EU wil, moet dus vooral wél naar de stembus gaan om het Timmermans effect te vermijden...
Maar de MSM in die landen zal dat wel onder de pet proberen te houden?

Wering | 25-05-19 | 00:13

Voel een enorme kater over het optreden van Thierry. Met zijn domme gelul over 'huilen'. Jezus wat een kleuter.

Willem_Oltmans | 25-05-19 | 00:12 | 6

@suscrofa | 25-05-19 | 00:15:
In uw ogen deed Baudet het goed.
Maar bent u niet in staat net als hij de realiteit te aanvaarden?
Ik juich als VVD'er niet te vroeg, eerst de officiële uitslagen afwachten en kijken wat de Euro septische in Europa stemmen.

botbot | 25-05-19 | 01:04

Eens Oltmans: Baudet is geen politicus maar iemand die aardig gevonden wil worden. Meer type schrijver,publicist. Geen man van harde confronterende uitspraken die er toe doen. Dit " huil" debat heeft Baudet de verkiezingszege gekost.

Eendragtmaaktmagt | 25-05-19 | 10:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoera, we zijn allemaal winnaar. Daar gaat het allemaal om. We hebben allemaal gelijk. Vergeet niet dat jullie morgen weer wakker worden. Daar hebben jullie geen gelijk meer, maar voor nu: Geen gezeik, iedereen rijk.

LV-223 | 25-05-19 | 00:02 | 4

Dat ben ik met u eens maar er zijn erbij die niet tegen hun verlies kunnen.

botbot | 25-05-19 | 00:15

#doesboos man

suscrofa | 25-05-19 | 00:16

@Oprisp | 25-05-19 | 00:15: Morgen kan Thierry toch weer in de spiegel kijken,wat hij eerst niet durfde te doen,toen de pvdaers wonnen.

Jan Onbewoond | 25-05-19 | 06:08
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Min. v. Communicatie | 25-05-19 | 00:01 | 3

De gedigt Timmerfranz:
Timmerfranz...
Wat
Een
Kwal

Slipsnifter | 24-05-19 | 23:35 | 4

Danke!
Speciaal voor u nog een:
The poem "Timmerfranz":
Timmerfranz....
OINK!
OINK!
OINK!

Slipsnifter | 25-05-19 | 00:18

30k per maand exclusief 8k vergoedingen.

Willem_Oltmans | 25-05-19 | 00:35

@Slipsnifter | 25-05-19 | 00:18:
Goed kerel. Wanneer kun je beginnen ? We verwachten je a.s. maandag aan La Rue du Riche numero onze (zaak) om 14:00. We beginnen om 14:00 en om 15:00 hebben we petit dejeuner met standup comedy by Guy und JeanKloot om 16:00 ,borrelen met JanKloot de Junk o. 18:00 islamitisch worstelen met Frans en de Nikab wijven, om 20:00 grand-diner bij Chez Chef Pierre om 22:00 komen de hoeren dan de nachtclub Pompidou tot de late uurtjes. Nou und so weiter bis Donnerstag. Vrijdags houden de meesten vrij, behalve de totale losers zoals Judith S. Afklokken vrijdag gaarne stipt om 10:00 (dan kunnen we het kantoor goed afsluiten)en hup naar huus. We are glad to welkome you in our socialistic team of the EUSSR. Good payment guaranteed. Indeed. Frans ist unsere schwanz. Fur frieden und prosperity. Hips.

suscrofa | 25-05-19 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Verrassend dat al die linkse rakkers die zo fel tegen nationalisme zijn ineens allemaal Timmerfrans een verkiezingsveer in de reet steken. Zoooo nationalistisch.

drs. P | 24-05-19 | 23:30 | 1

Yepp daar had ik al een item over gewijd.Links dat eigenlijk super nationalisties had gestemd. Ben dat trouwens zelf ook hoor. Had ik tussen merkel of timmerzwans moeten kiezen. Geloof mij maar. Kies ik voor timmerswanz. Het is wel een timmerzwans . Maar wel mijn timmerzwans. Merkel wie is dat.En iedereen die druncker vervangt kan het alleen maar beter doen.

tweetybird | 24-05-19 | 23:45

Nadat ik mij bij het stemburo had aangemeld als stemmenteller wisten deze niets
van de Geen Stijl actie.
Vervolgens heb ik het uitgelegd en na afloop kreeg ik netjes van hun de uitslag aangereikt. Kortom een en al vriendelijkheid en service van de gemeente.

oakmont | 24-05-19 | 23:19 | 1

Dat is zo'n beetje het algemene beeld.
Vriendelijke en welwillende stembureau-medewerkers.
Behalve dan bij Tamara maar dat zou zo maar eens aan Tamara kunnen liggen, die heeft wel meer conflictjes.
Leukste en zinvolste van dit gedoe is dat ik las dat er een aantal reaguurders zich wilden aanmelden als stemmentellers dan wel stembureau medewerkers.
Top!! Heeft het toch nog wat opgeleverd.

Berbaar | 24-05-19 | 23:35

Wij hadden op 3 stembureau's roze koeken van de Jumbo neergelegd voor de stemmentellers. En de gemeente had op ieder bureau een tas met salade hapjes en een doos met broodjes en een schotel met leverworst en hapjes laten bezorgen. Goed verzorgd, vriendelijke ontvangst, mogelijkheid om buiten te roken en de koffie en frisdrank werd gewoon bij je neergezet.

Tuinhekje | 24-05-19 | 23:07 | 17

@Willem_Oltmans | 25-05-19 | 00:33:
Willem ik ben gezegend met een abnormale fantasie. Daar kan ik niks aan doen. Daar ben ik voor behandeld..

suscrofa | 25-05-19 | 00:43

@suscrofa | 24-05-19 | 23:39:
Wie weet had ik toen op die middelbare school als jongeling een heldhaftiger keus gemaakt (maar dit land was nog onrijp..) eenzelfde furore kunnen maken als onze nieuwe politieke held. Voor mij rest alleen het mijmerend vol zelfverwijt aflopen van deze endless boulevard of broken dreams.

suscrofa | 25-05-19 | 00:48
▼ 14 antwoorden verborgen

Het was bij mij eigenlijk heel erg grappig: een drukbezocht wijkcentrum waar op donderdagavond de wekelijkse klaverjasavond wordt gehouden. Die ging gewoon door. De naastgelegen ruimte waar gestemd en geteld werd was itt tot 5 jaar geleden, open.
De grijzekrullenbrigade hield zich niet in wat het geheel wel erg levendig maakte. Ik kon daar dus in een fauteuil het tellen uitermate relaxed bekijken en ondertussen genieten van de live uitzending.
Veel van deze vnl. dames hadden op Timmerfranz gestemd. Op mijn vraag waarom kwam eigenlijk geen politiek gemotiveerd antwoord.
Mooie man (LOL), hij spreekt zoveel talen (LOLOL), het SP filmpje maakte hem belachelijk en dat was zielig (LOLOLOL) . Ja, daar hebben we het dus aan te danken mensen..
Enfin, ik werd van harte welkom geheten hoewel er ook wenkbrauwen gefronst werden vanwege Geenpeil. Ja, ook ik( vrouw, niet zo jong meer) pas niet in het vastgeroeste profiel van een Geenstijler. Wen er maar aan zei ik, Geenstijlers zijn van alle leeftijden en m/v/whatever.
Het tellen werd weer uiterst zorgvuldig gedaan en dit keer, dankzij een nieuw systeem, in 1x goed.
Ik had een prima avond. Heren en dames van Geenpeil: dank jullie wel. Diepe buiging!!!

Von Mutzenbacher | 24-05-19 | 22:56 | 4

De jongere Von Mutzenbacher had wel wat;). Diepe buiging en zo.

Ichneumonidae | 24-05-19 | 22:59

Cool

drs. P | 24-05-19 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

Hulde GS! Maar pas op voor teveel aan complimenten van NPO-erts...

Verderkijkert | 24-05-19 | 22:31 | 1

Tom Staal wil ook wel eens een dikke belegde boterham eten

Rest In Privacy | 24-05-19 | 22:34

Die Franske, die hep wel wat geyls. Face it. Waarom zouden anders zoveel mentaal uitgedaagden op hem stemmen?
Mss omdat er zoveel van die uitgedaagden zijn? Vragen, vragen.

Ichneumonidae | 24-05-19 | 22:30

Dat keurige kan ik beamen. Een verzorgingstehuis centrum Breda, geen mens te bespeuren op een enkele bejaarde rolstoeler na. Drie brave burgers op een rij achter een tafel, die mij plotsklaps, hun zen verstorende, deed ontwaren, in sportkledij, met dolenthuosiast mijn stemkaart in handen. Geen hond die stemmen ging. Ik eis stemplicht, op straffe van 500% extra belasting betalen/korting op uitkering bij weigering.

Spreek je godverdomme toch eens uit.

Abject | 24-05-19 | 22:18 | 3

Stemplicht? Why?

Ichneumonidae | 24-05-19 | 22:38

Als je stemplicht eist, spreek je jezelf tegen.....

hetgingperongeluk | 24-05-19 | 22:42

Lyon?

Turbulentie? | 24-05-19 | 22:06 | 15

@Ichneumonidae | 24-05-19 | 23:04: Nou..... om je voor te planten heb je geen hersens nodig, en dat voortplanten doen ze erg goed.
Met kwaliteit zullen ze niet winnen, met quantiteit echter....

Slipsnifter | 24-05-19 | 23:24

@Ichneumonidae | 24-05-19 | 23:15:
Dus dat je met je kop naast zo een verhaal op internet en linkedin staat moet anders worden opgevat ofzo?
Leg eens uit, groupie (want dat ben je).

Ongeblustekalk | 24-05-19 | 23:30

@Ichneumonidae | 24-05-19 | 23:04:
Legt u dat maar eens aan de Franse ordediensten uit. U houdt zich voor uw eigen gemoed gerust door te bagatelliseren. Iedere zijn keuze. Alleen u doet stoer. Maar bent het niet.

Rest In Privacy | 25-05-19 | 00:22
▼ 12 antwoorden verborgen

Mooi. Goed gedaan. Bemoedigend voor volgende keren.

Fijnstoffer | 24-05-19 | 22:05

Diepe buiging voor de vrijwilligers. Zowel van GeenPeil als van de stembureaus.

J. Jarig | 24-05-19 | 22:02

Hierbij mijn hulde aan de onverschrokken stemmentellers. Jullie hebben met grote inspanning een mentale ziekte in ons land blootgelegd. Gaat er nu om hoe we na deze diagnose een behandelplan gaan opstellen. Zoals jullie moeten wij niet wanhopen maar onze energie aanwenden om oplossingen te bewerkstelligen. Ik blijf erbij dat de uitslag een geflatteerd beeld geeft juist vanwege de anti-europese gevoelens bij de pvv en fvd aanhang. Velen wilden niet stemmen voor een europees parlement. Maar de politieke slag op eigen grond is aanstaande.

suscrofa | 24-05-19 | 21:58 | 12

@5611 | 24-05-19 | 22:57:
Dank voor de relativering. Iets vergelijkbaars zei ik tegen mijn vrouw nadat wij als FvD stemmers ontsteld naar de grafieken keken die met dank aan de tellers en Maurice op GS beschikbaar kwamen. Nutteloze idioten kunnen evenwel veel schade aanrichten. Vooral als ze in Brussel werken. Misschien moeten we eerst maar eens orde in eigen land herstellen. Het gezonde verstand bedoel ik uiteraard.

suscrofa | 24-05-19 | 23:09

@Ongeblustekalk | 24-05-19 | 23:02:
Nope gelul. U ziet teveel overal een complot in.En is vaak ook zo. Maar in dit geval niet.We blijven echt een klein landje wat dat betreft zonder enige invloed. Dus waarvoor fraude plegen terwijl het werkelijk geen ruk uitmaakt.Nope ik denk dat het hier, het redelijk eerlijk verloopt.

tweetybird | 24-05-19 | 23:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Zó erg is het Timmermanseffect ook weer niet.
In een eerder draadje vandaag was iemand bang dat Timmermans de PvdA-lijsttrekker zou worden bij de TV-verkiezingen van '21. Daar ben ik helemaal niet bang voor; deze man heeft z'n zinnen gezet op Junckers stoel. Nederland is te klein voor hem.
Met het effect dat nu z'n naam draagt én, daardoor, het dreigende populisme met Nexitgeluiden van modelland Nederland heeft gekooid, maakt ie grote kans.
Komt nog bij: Rutte. Rutte heeft ook Brusselzucht, maar snapt dat ie met deze rode reus uit zijn eigen land geen kans maakt. In de EU-wachtkamer dus. Hij zal niet opgaan als voorzitter van de Europese Raad, de premier van de EU; dat is een stap lager dan dan Timmermans en dat is zijn VVD-eer te na. Timmermans' politieke herkomst is momenteel immers een smurfendorp in eigen land. Maar uit de schijnwerpers kan Rutte ook niet als ie toch nog het EU-voorzitterschap ambieert; je moet je vlieguren bijhouden. Dus gaat ie op voor Rutte IV in '20 terwijl hij al sleets begon te worden aan de vooravond van Rutte 3. Fransie naar Brussel (en Luxemburg en Straatsburg), twee burgermannen als CDA-kroonprinsen en geen andere aanstormende verlosser in zicht bij de PvdA (bovendien hebben ze slechte ervaringen met verlossers) en ook niet bij GL De jeunesse is eraf bij Klaver. Hij is gearriveerd; meer dan momenteel trekt hij niet uit het electoraat. En over de rest, daar hoeven we het eigenlijk niet te hebben voor een premierschap. (Dus Frank, laat ze maar even :)
Kortom, de komende anderhalf jaar staan de seinen op groen voor Thierry c.s.. Nee, dit Timmerfranseffect kan nationaal nog es flink backfire'n.

Organische evolutie | 24-05-19 | 21:58 | 4

Het Timmemanseffect bestaat niet omdat Timmermans zo'n innemende en aantrekkelijke politicus met goede denkbeelden en daadkracht is. Men heeft op hem gestemd met het idee dat we daarmee misschien een Nederlander op een belangrijke post in Brussel gaan krijgen. Kortom, het ging om "baantje voor een Nederlander", niet om Timmermans zelf of de partij. Als hij het niet wordt en gaat lijsttrekkeren voor de PvdA in de volgende verkiezingen, dan geef ik je op een briefje dat ze dat niet veel op gaat leveren.

Muxje | 24-05-19 | 22:53

@Muxje | 24-05-19 | 22:53: Geheel correcte analyse. Brusselmans heeft het charisma van een rol pleepapier.

5611 | 24-05-19 | 22:59

@5611 | 24-05-19 | 22:59:
Ik ben echt geen fan van timmerzwans. Maar wat u brengt is gelul. Als hij werkelijk niks had hadden ze niet op hem gestemt. Ben meer van het realisme.Had het liever anders gezien. Maar ben geen slechte verliezer. Hij heeft het gewoon goed gedaan. Klaar.

tweetybird | 24-05-19 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, laat ik het maar toegeven, ik ben\was wat skeptisch over de hele stemmentellingsactie maar heb uit respect mijn grote muil maar een keertje gehouden. Ben ook nog altijd geen fan van het systeem van de dictatuur van de meerderheid (noch minderheid) maar ben wel blij dat die vooralsnog in dit kikkerlandje zo ordentelijk en transparant verloopt. Zou niet willen dat ik genaaid werd zonder mandaat...

Wol | 24-05-19 | 21:55

Had mijzelf ook aangemeld als teller en vond het leuk om te doen, beetje spannend ook wel als ik eerlijk ben. Was echt mooi om te zien dat de mensen in het stembureau echt heel serieus bezig waren met hun taak. Ik had aan de voorzitter gemeld dat ik graag ook de uitslag wilde noteren en doorgeven. "Geen probleem" zei hij, "Geenstijl is welkom!" Mooi toch?

Between&Betwixt | 24-05-19 | 21:55 | 2

Inderdaad.
Burgerdemocratie - tussen de naden van de gevestigde vestingen - is here to stay.
Dank je.

Organische evolutie | 24-05-19 | 22:28

Voor mij was het ook de eerste keer. Alles verliep keurig, hier in Doorn. Vriendelijk ontvangen, frisdrank, tucjes en restant van de snoep die een lid van het stembureau al jaren heeft klaar staan voor elke burger die zijn stem komt uitbrengen. Zo gaat dat hier, in een dorp.

ole guapa | 24-05-19 | 23:26

"Het Feest van de Democratie" = iedere debiel mag zijn ongeïnformeerde stem uitbrengen om zo goed als ie kan voor zijn eigen particuliere belangen op te komen.

Peter_K | 24-05-19 | 21:54 | 1

Wat denkt u van het sterk bepleite referendum onder de reaguurders

botbot | 24-05-19 | 22:15

Het was gewoon geweldig! Blij dat ik heb meegedaan. Uiteraard ook alle kudo's voor het team in de studio en iedereen achter de schermen die hier aan meegewerkt heeft.
Hier is ontzettend veel werk verzet. Hulde!

Amsterdamsko | 24-05-19 | 21:52

Aanslag in Lyon en GS slaapt... hum.

pissebed | 24-05-19 | 21:46

Prachtig. De PvdA heeft gewonnen. De peeveedeeaa. *Zich verder bezatten doet*

Sliptong | 24-05-19 | 21:42 | 23

@Wol | 24-05-19 | 23:13:
Daar hebben mensen lang geleden boekjes over geschreven.
Soms is het beter met je (ideologische) tegenstander te onderhandelen, hem/haar/het klem te zetten en alsnog je zin te krijgen.
Dat spel beheerst onze Premier als geen ander.
Me like!

Berbaar | 24-05-19 | 23:27

@Berbaar | 24-05-19 | 23:27:
Het is niet "onze" premier... Maar goed, kennelijk moet je het voelen, i.p.v. horen.

Wol | 24-05-19 | 23:41
▼ 20 antwoorden verborgen

Ik vond het een beetje chaotisch maar wel zeer waardevol voor ons de kijkers en voor de democratie

frisenfruitig | 24-05-19 | 21:40

Ook van mij een grote hulde voor de stemmentellers. Toch moet mij iets van het hart m.b.t. de uitzending van GeenPeil: na 250 inzendingen van de stemmentellers werd er (vooral ook door de heer van Newconomy, maar ook door Tom) met regelmaat vermeldt dat het toch niet meer zou uitmakn voor de voorspelling of er meerdere uitslagen binnen zouden komen. Beetje vreemd want maar een heel klein percentage van het totaal aantal stembureaus en er werd gevraag om, ik meen, 1500 (of 2500) stemmentellers. Vond het in ieder geval een beetje naar en niet zo netjes voor de mensen die de moeite namen om te gaan tellen/controleren en doorgeven.

laagvliegert | 24-05-19 | 21:39 | 1

Dat ze dat begonnen te zeggen, was omdat het totaalbeeld, die staafdiagrammen, stabiel bleef na verschillende tussenstanden. Met uitslagen van stembureaus uit zowel NL-representatieve gemeenten als afwijkers.
Dit zegt allemaal niets over de GP-stemmentellers van wie de uitslagen nog moesten komen.

Organische evolutie | 24-05-19 | 22:07

Een gedenkwaardige avond, in meerdere opzichten.
Neem nou die GS'erT die tijdens het tellen, tussendoor in het hotel aan de overkant, pilschbier bij de kastelein mocht vragen te bekomen, om daarna de uitslag alsnog binnen te kunnen opvragen.
Ja, daar ben ik gevoelig voor.
.
En dan een @VanBukkem, met z'n zelf meegenomen roze koeken, waarvan hij er dan zelf 1 van neemt. En dan nog niks geen aangeboden kop koffie in zicht.
Je gaat gewoon, ik gaat dat direct visualiseren.
.
En over visualiseren. Een @Tapu, wiens vrouw/vriendin achter hem aankomt stiefelen bij het stemhok rond 21.00, en hun kat DAAR weer achteraan, zo het stemlokaal in, die "na een korte verkenning, toch maar de ruimte verlaat".
GenietOn!
.
Een Tom Staal, die vakkundig het promotiepraatje over dat boekje "Gelaagd Land" van Josse liefdevol doorprikt.
Een sympathiekere Maurice de Hoax dan ik van de man had verwacht, wel wat stijf humorloos, maar ja, het is z'n werk, godbetert.
.
Topavond. Dank je zeer, GS. Je komt werkelijk prettig aan in onze huiskamer. En niet op eigen uitnodiging van jullie kant, maar uit eigen uitnodiging van onze kant. En die technische defecten verhoogden, zoals @Rozemarijn_Lucassen terecht zegt, alleen maar de LØl.
.
Bij Odin, begin zowaar weer bij te komen van al dat moois en lelijks van gister hier en in 't Land.
We overleven de Toorn van de Duistere Heerser Schrans Winnermans wel.
*KLOK!*

chicago river | 24-05-19 | 21:38

Even een vraagje tussendoor: waarom gebruikt GS/GP eigenlijk de term stemmentellers terwijl het eigenlijk (verkiezings)uitslagnoteerders zijn? De stemmentellers zijn immers diegene die laat op de avond tot diep in de nacht de stemformulieren bekijken en de stemmen tellen. Ja, ik weet het, ik moet niet zo muggenziften...

Rest In Privacy | 24-05-19 | 21:36 | 3

't Bekt gewoon beter..

Von Mutzenbacher | 24-05-19 | 21:38

Je kan je ook afvragen waarom je dit zou doen behalve exposure, het land afdekken kan je nooit.
Jij hebt blijkbaar voor elke soort vraag een eigen nick, hoe diep kan je met de arm naar binnen zitten.
Groupie.

Ongeblustekalk | 24-05-19 | 21:43

Je kunt ze ook stemmenluiders noemen ipv klokkenluiders.

BrutusBosch | 24-05-19 | 22:05

Stemmentellers,

Ondanks dat de uitslag (in mijn ogen dan) volledig ruk was; dank jullie wel!
Ik vind het erg fijn dat er een aantal extra ogen meekijken in onze kwetsbare democratie!

kotelet | 24-05-19 | 21:29

Graag gedaan. Na een tip van een reaguurder, om bij het stembureau waar je stemt, even te melden dat je er 's avonds bij bent, ben im met goede moed iets voor negenen het stembureau binnen gestapt. Vijf jaar geleden ook gedaan en gewoon meegedaan met het uitzoeken en tellen van de formulieren. Na een kleine verhuizing naar een ander zaaltje, werd mij ineens gemeld, dat ik, na contact met zijn meerdere, beslist niet mee mocht doen met het verwerken van de formulieren. Dan had ik me maar op moeten geven. Mmokay. Als hij het zegt...
Op het bureautje niet van wat voor etenswaren of drinken dan ook. Na drie kwartier kwam de voorzitter naar me toe of ik de stemmen per partij of nog meer gespecificeerd moest hebben. Na mijn antwoord, totaal per partij, kreeg ik keurig netjes de stemmen per partij gemeld.
Al met al waren de aanwezige dames en heren heel aardig.
Volgende keer ben ik er weer bij.

zwartzondersuiker | 24-05-19 | 21:29 | 1

Meetellen mag inderdaad alleen na een formeel besluit van B&W. Is wet...

bvdbos | 25-05-19 | 07:44

Hulde aan de stemuitslag-doorgevers!!

Oepsie1234 | 24-05-19 | 21:28

Yup, ik was stemmentellert in 2014 en heb het toen net zo positief ervaren.
Mooi werk, dames en heren, dank jullie wel voor GeenPeil 2019!

pollens | 24-05-19 | 21:27

Nou ja, het zal ongetwijfeld een grootse prestatie zijn van die stemmentellers, hoor.

Maar ik snap het toch niet helemaal. De Volkskrant had vandaag ook gewoon dezelfde uitslagen, maar dan door zg exit polls van Ipsos of zoiets. Op die manier kun je dus kennelijk ook erachter komen wie hoeveel wint of verliest. Was die hele GS exercitie dan wel nodig?

Dr_Johnson | 24-05-19 | 21:27 | 11

@J.Luns | 24-05-19 | 22:45:

My two cents?

Ik vermoed dat GS graag zijn eigen uitslagen-avondje wilde organiseren. En ze hadden dan wel niet Dionne Stax, maar weer wel een zwaargewicht als Maurice de Hond. En ik heb gisteren ook gekeken, hoor, weliswaar niet de hele avond, maar ik vond het een interessante, amusante uitzending van GS, met vaak goed, professioneel commentaar van De Hond.

Maar kom daar dan ook voor uit, denk ik. Dat je stemmentellers nodig hebt om je eigen uitslagen-avondje van data te kunnen voorzien.

Dr_Johnson | 24-05-19 | 22:52

Volgens mij wijkt de GS telling juist af van Ipsis exitpoll: zetel erbij voor PvdA en PvdD, zetel eraf voor SP en PVV. Ik ben benieuwd naar de uitslag zondag maar ik heb meer vertrouwen in de GS telling dan in die van Ipsis.

5611 | 24-05-19 | 23:06

@5611 | 24-05-19 | 23:06:

Ben ook benieuwd of de PVV nu 0 of 1 zetel haalt. Dus wie van de 2 het beste de uitslag voorspelt, normaal zou dat Geenpeil moeten zijn.

sprietatoom | 24-05-19 | 23:26
▼ 8 antwoorden verborgen

is er een correlatie tussen dit en de winst van Timmerfrans?
Ik zal het eens navragen.

Ongeblustekalk | 24-05-19 | 21:27

Petje af voor de tellers. Had zelf geen tijd ivm neukafspraak en ja, dan moet je kiezen.
Of stemmen, hoe heet het?

Ichneumonidae | 24-05-19 | 21:23 | 4

@Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:27:
Dit soort verheven dingen doe je meestal snavonds, zo vanaf 20:49. En verder, toe, bespaar me het gehaspel, van het voorspel en het naspel. Jij weten doen.
Die shit loopt, kortom, nog wel eens uit...

Ichneumonidae | 24-05-19 | 21:35

@Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:27:
Weer tegen jezelf aan het lullen?

Ongeblustekalk | 24-05-19 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Trots op GS en al die stemmentellers... schaam me diep voor mezelf,heb niet gestemd.Spijt dom dom dom maar heus ik ga het goed maken bij de volgende verkiezingen en met mij denk ik (hoop ik)een heleboel anderen

Rest In Privacy | 24-05-19 | 21:23

Goed gedaan, weer een notch op de kolf..

Wijze uit het Oosten | 24-05-19 | 21:15

Belangrijk om te zien dat iemand de stemmentellers heeft geteld!

Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:14

Ik vond de live uitzending erg leuk/informatief om te volgen, en al die technische toestandjes maakten het eigenlijk ook wel knus.

RozemarijnLucassen | 24-05-19 | 21:09 | 11

@VanBukkem: Zeker niet waar. Tom en Seabert en ook Josje waren kundig. Frank wat minder.
Volgende keer is Maup er niet bij, denk ik. Die wilde dit eens officieel doen. Het is gezien en aangetoond. Daarbij, Geenpeil moet wel blijven vernieuwen. Een volgende eu-verkiezing? Als ie ooit nog komt.. zou ik
dat vanuit buitenland doen. GS gaat zusters in Eypopa opzoeken?

Shareholder II | 25-05-19 | 00:34

p.s. Maup gaf eigenlijk college. Ik was er voor in de stemming.
Hij vertelde over de oorsprong, in de rijke tak d'Hondt.. En hoe modellen dus erg goed zijn geworden.. en hoe ie zich afvraagt hoe ipsos dat zo strak krijgt. Die Sywert kon daar zinnige dingen bij toevoegen en die Josse ook.
Stahl was niet op zijn sterkst maar wel oké. Het zakte soms beetje weg omdat er geen vrouwen bij zaten. Dwz domme Dionne had eruit mogen blijven. Blij spelen met de apparatuur van Salto; net even te Giellerig. Maar ik klaag niet.

Shareholder II | 25-05-19 | 00:46

@Shareholder II | 25-05-19 | 00:46:
Vanwege vrouwen analyse onzin. Amateur.

Ongeblustekalk | 25-05-19 | 00:56
▼ 8 antwoorden verborgen

Maar om deze reden stemmen we dus zo en niet digitaal. Het is nu voor elke Frank zelf te controleren.

Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:08

Ik wil een item over Frank.
Die maakte de avond af!
Lekker de Hond trollen!
Geniaal.

Ik ben fan van Frank. Frankofiel zeg maar.

Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:05 | 2

Ik steun dit. Van harte!

Organische evolutie | 24-05-19 | 21:09

Frank en Frans maakten er een bonte avond van.

Shareholder II | 25-05-19 | 00:52

Md'H: "Frank, kunnen we even de kleintjes zien? Frank? Frank?!"
TS: "Ja beste mensen, het is allemaal live. Voor sommige zaken moeten we even geduld hebben."
(Maar eh... die onderste meneer, met z'n vingertoppen tegen elkaar, is dat DÉ Frank? )

Organische evolutie | 24-05-19 | 21:04 | 3

Nee dat is Joris de Logge nazi.

Als de BMOVL-Filter weer vastloopt moet hij deze De-Dossen.

Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:06

Joris begint wel rimpels te krijgen.

Boris die Sauertopf | 24-05-19 | 21:16

@Boris die Sauertopf | 24-05-19 | 21:16:
Dat zijn extra firewalls.

Kaas de Vies | 24-05-19 | 21:18

Daar zit je dan. Getuige van een verpletterend overwinning van de PvdA. Stembiljet na stembiljet. Timmerfrans, Timmerfrans, Timmerfrans .....

Bigi Bana Boy | 24-05-19 | 21:04 | 3

Ik zat nog even te overwegen: zal ik per ongeluk die tafel met stembiljetten omver gooien? Toch maar niet gedaan. Achteraf spijt natuurlijk.

VanBukkem | 24-05-19 | 21:13

Nou vind timmerzwans best erg zelf ingenomen met zich zelf. Maar het is wel zo van links tot rechts. Het is wel onze timmerzwans. Een nederlander. En eerlijk is eerlijk. Van links tot rechts. Die zien we dan toch liever als een druncker. En eerlijk is eerlijk. Hij heeft wel een zeer goeie campagne gevoerd. Maar het is wel afwachten of het ook beloond wordt. En ik zeg eerlijk . Heb niet veel met de man. Maar het zou zoiezo voor nederland een goede ontwikkelijking zijn als hij hogerop zou komen. Al heb ik bij sommige dingen van hem ook mijn twijfels. Over 1 ding heb ik dan weer geen twijfel. Is hij een betere leider als druncker. 100 procent.Hmm en dat van een man die echt verder niks met de pvda meer heeft.En die zelfs soms sarcasties is. Maar timmerswanz heeft mij wel verbaast.Hij liet ook de kritiek over zich heen komen ,ging niet keihard in de tegenaanval en dat heeft zich zonder meer uitbetaald.Het blijkt toch dat hij geen onbenul is. Pff je zou bijna zeggen. Dat ik een fan van hem ben. Nope. Hij blijft een lid van de EU steelclub.

tweetybird | 24-05-19 | 21:34

@tweetybird
Steelclub? Je bent mild. Die triomfantelijke blik wanneer hij zegt: "Seit 2000 Jahren." Deze man is niet veel goeds van plan met dit continent en de mensen die er oorspronkelijk wonen. Geef mij maar Juncker. Ook een enorme klootzak, maar geen islamgeiler.

LiniaalRectaal | 24-05-19 | 21:58

Eigenlijk was het enige minpuntje de uitslag.

VanBukkem | 24-05-19 | 21:03 | 4

@Kuifje-in-de-EU
En wij respecteren de uitslag. Dit in tegenstelling tot bepaalde linkse elementen, die in dit soort gevallen meteen hysterisch "impeach him! impeach him!"beginnen te krijsen en handtastelijk worden.

VanBukkem | 24-05-19 | 21:09

Wel nee joh van bukkem altijd positief blijven. Er zijn nog zoveel landen. En nederland is best zo klein.Eigenlijk moet je genieten. Een timmerswans die zo een veer in zijn reet krijgt. Yepp links super nationalist. Dat we dat ooit nog van die linkse mochten meemaken. Straks roepen ze nog. Van onze zwarte piet blijven jullie af.

tweetybird | 24-05-19 | 21:19
▼ 1 antwoord verborgen

Inderdaad is/was het tel proces heel transparant, om hier (significant) te kunnen frauderen zul je een huzarenstukje moeten uithalen. Lijkt mij vrijwel onmogelijk om op grote schaal te frauderen...
Iedereen die wat anders beweerd: graag volgende keer van je rukzolder afkomen en zelf ook mee doen! Anders graag klep dicht aluhoedje.

ZwarteDag | 24-05-19 | 21:01 | 5

@LiniaalRectaal | 24-05-19 | 21:52: nee dus. De stemmen en ook de stempassen en tellijsten gaan in een genummerde zak met een verzegeling. Bij een vermoeden van fraude kan op die manier per stembureau worden gecontroleerd. En bij hertelling gaan echt alle registers open: onder toezicht van een hele trits toezichthouders en zelfs politie wordt dan alles nog eens nageteld... Dat is een jaar of wat geleden in Rotterdam nog gebeurd.

Bart218 | 24-05-19 | 22:05

@Bart218
Ik had iets duidelijker moeten zijn. Dat samenvoegen bedoel ik niet fysiek; simpelweg worden de stemmen bij elkaar opgeteld en doorgegeven aan Den Haag. Daar zit een mogelijkheid tot fraude als de gemeente nalaat de uitslagen per stemlokaal te publiceren, zoals bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen meermaals gebeurd is.

LiniaalRectaal | 24-05-19 | 22:12

@LiniaalRectaal | 24-05-19 | 22:12: ah zo. Ja, dat zou op zich kunnen, maar dat laat onverlet dat de PVs er nog wel zijn, net als de stemmen etc. De PVs worden overigens gepubliceerd na zondag. Is ook voor wetenschappelijke analyses over deze verkiezingen handig.

Bart218 | 24-05-19 | 22:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Jezus Leeft had geen enkele stem." Die andere Timmerman wel.

koeberg | 24-05-19 | 21:01 | 1

Bij ons 4 stemmen maar de Groenen 0 ;-)

surffee11 | 24-05-19 | 21:04

dus protip: als je de volgende geenpeil stemmenteller wilt wezen, neem gebak mee ( liefst met geenpeil/geenstijl afbeelding erop ) dan ben je altijd welkom!

Kamikazepiloot | 24-05-19 | 20:59 | 2

Mwa! Het tellen kan uren duren en ondertussen moet er wel productie gedraaid worden en dat lukt niet met gebakvingers... Kunt beter iets meenemen wat wel even goed blijft tot na het tellen!

ZwarteDag | 24-05-19 | 21:03

"Er was wat achterdocht in het begin, Geenstijl vinden ze spannend. Ik had stroopwafels meegenomen, dat hielp. Toen ze allemaal bewusteloos op de grond lagen heb ik het officiële stemrapport naar eigen inzicht ingevuld en opgestuurd en ben ik vertrokken.”

koeberg | 24-05-19 | 20:59 | 2

Hahaha, het reaguursel van de dag!

Rest In Privacy | 24-05-19 | 21:01

held!

Vanilla | 24-05-19 | 22:19

Zal me m'n kont roesten, maar ik ben ingelogd en krijg tòch reclamefilmpjes te zien.

Rest In Privacy | 24-05-19 | 20:54 | 2

Ze hebben ook nog je kroontje weggetoverd.

Rest In Privacy | 24-05-19 | 21:02

Nou die reclame daar heb ik nog wat over te zeggen. Je heb nou een programma op rtl 4. Met 100 bn-ers. Eerlijk waar geweldig programma. Tegenover dat programma staat sbs 6 met take 2van de mol. Verschil. Ik heb niks met die peter. Maar hele programma bijna geen reclame meer. En ik moet zeggen. Voor mij een winnaar. Super leuke show. Weinig reclame en mijn constante aandacht. 1 keer thee zetten vind ik nog leuk maar honderd keer thee zetten en ik heb het een volgende keer wel gezien.En zo ook hier. Reclame. Het maakt meer kapot als je lief is.Reclame heeft de tv kapot gemaakt. Dis laat het hier niet zover komen. Reclame leuk voor inkomsten om het hier te redden. Maar het moet niet gaan overheersen.. Doe maar wat met die tip maar zo niet. Denk ik gauw en leuk koffie gedronken en toedeledokie.

tweetybird | 24-05-19 | 21:11

Betrouwbaarheid is hoger dan van zo'n peilbureau.

Is dit nog nieuws? | 24-05-19 | 20:53

Ik heb veel bewondering en sympathie voor de stemmen tellers van Geen Stijl. !

De uitslag was natuurlijk niet wat we wilden, maar dat is weer een andere discussie.

Heppie-even-voor-mij | 24-05-19 | 20:53

Ere wie ere toekomt. Zonder Joris was het allemaal nooit gelukt. Tnx, mijn waarde von Loghausen!

F. von Zeikhoven | 24-05-19 | 20:52

Toch raak ik iedere keer bij Dionne de tel kwijt. Moet ik echt steeds overnieuw beginnen. Een... twee eehh wacht een, tewwweee, ehhh...

F. von Zeikhoven | 24-05-19 | 20:51

Één man was dronken.....
Hoezo stemcomputers zijn fraudegevoelig ?

Bolder | 24-05-19 | 20:49

Nou, heel mooi! En het houdt ze van de straat.

Rest In Privacy | 24-05-19 | 20:49 | 2

Hee, je bent toch weer een avondje onder de pannen. Gratis koffie.

VanBukkem | 24-05-19 | 21:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl