achtergrond

Geenstijl

Hiddema fileert Halsema om aanpak Haga Lyceum

De hele video vertelt veel meer dan alleen het momentje waarop hij haar 'stom' noemt.

Vorige week ontstond OPHEF over het Cornelius Haga Lyceum, dat ondanks de Hollandse naam een islamtische haatmadrassa blijkt te zijn. De school was al verdacht voordat-ie werd geopend, maar ging toch open. Nu heeft de AIVD aanwijzingen dat er jihadistische en radicaal-islamitische banden en financiers op het schoolplein rondlopen, en nu eist Halsema het opstappen van het bestuur. Veel details krijgen we niet, want geheime diensten & dito dossiers. De helft van de lessen moest over salafisme gaan, ouderbijeenkomsten over de ophef lopen uit de hand, randfiguren uit de islamitische bubbel krijsen over haatzaaien & racisme, schoolbestuurders tekenen middelvingers op brieven naar Halsema, enfin hier het hele AT5-dossier. In een Kamerdebat gisteren ging het over randzaken als wetsvoorstellen & grondwetswijzigingen. En ondertussen is de school madrassa nog steeds open. 

Fast forward naar van de week. Theo Hiddema is weer hersteld en noemde Halsema 'stom' inzake het Lyceum - waarna alle media berichten over dat ene kwootje. Maar het hele betoog van Mr. Hiddema snijdt weer eens meer hout dan Alexander Pechtold in zijn hele carrière bij elkaar kliefde: met een paar bestaande wetsteksten had dat hele Haga Lyceuym binnenstebuiten gekeerd kunnen worden. Daarom maar in zijn geheel geknipt, inclusief onvermijdelijke opruiende aanvaring met Kalief Azkaban van de DENK-vleermuizen - en de wiedergutmachung dankzij engeltje Arib.

"We zijn weer aanbeland in het theater van de vrome principes, de krokodillentranen, het vliegenvangen en het vluchten naar nieuwe wetgeving..."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.