achtergrond

Geenstijl

Ontvang hier LIVE de rekening voor het klimaat

Oh boy oh boy oh boy hoeveel zou het kosten om met heel Nederland het klimaat te redden?

Dijkhoff dreigde de klimaatdrammers met een kabinetscrisis, waarna de vvd hem razendsnel in een stekker-Kia duwde. De klimaatdrammers dreigden daarna Dijkhoff met een kabinetscrisis, maar die kwamen niet door de fake news fact check. De Telebelg wierp zich op als klimaatcriticus, de Azijbode pareerde elke vliegvakantiebanner met een oproep tot meer vliegschaamte, we zagen reclame voor een klimaatpsycholoog bij EenVandaag, klimaatkeizer Ed Nijpels dook - zonder kleren - een paar maanden onder in het verwarmde zwembad van zijn rijkelijk met cv-ketels getooide villa, en tienduizenden bang gemaakte burgers trotseerden juist de striemende regens om voor meer klimaatregelen te pleiten. 

Vandaag leren wij, miezerige milieuvervuilende & klimaatverziekende kleinburgers, eindelijk wat de idealen van Jesse & Jetten allemaal gaan kosten, want om 13u15 presenteert de Staatsomroep de doorberekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (vorige maand nog voor prutsers uitgemaakt door het kabinet) en het Centraal Planbureau. Voor de warmtepompweigeraars heeft de NOS alvast "een woordenboekje" opgesteld, zodat je zelf kunt opzoeken wat "energietransitie" betekent. Ons advies vooraf: hecht niet te veel waarde aan de "schattingen" van de Planbureaus. Megalomanie laat zich prima in grote getallen uitdrukken, maar verhoudt zich doorgaans zeer slecht tot de weerbarstige werkelijkheid. Maar hee. #Doeslief. Op naar de 0,00003 graden afkoeling in 2050!
Livestream: bij de Staatsomroep.
Rapporten: Feynmannen, Ronaldo's & sevens kunnen hierrr F5'en. Andere planbureau daarrr.
Update: "We" gaan grote stappen zetten, maar de doelen worden waarschijnlijk niet gehaald en de burger gaat wel betalen - vooral de lage inkomens worden relatief hard geraakt.
LOL: NOS stream faalt onophoudelijk. "Pleuriszooi zeg", roept iemand ergens tijdens het faalschakelen tussen Nieuwspoort, studio & testbeeld.
Update: Rutte belooft dat de belasting voor burgers omlaag gaat en voor bedrijven omhoog. Dat gata hij zeker betalen met die 1000 euro die we nog van hem krijgen.

...en deze grafiek benadrukt het nogmaals

Dit plaatje zegt: lage inkomens betalen rekening...

Dit plaatje zegt: lage inkomens betalen rekening...

Dit plaatje zegt: lage inkomens betalen rekening...

...deze tekst onderstreept dat...

Dit plaatje zegt: lage inkomens betalen rekening...

Nieuwe paarse krokodil: Klimaatbureaucratie

Nieuwe paarse krokodil: Klimaatbureaucratie

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.