Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wakker. BANGMAKERIJ met Kafka Ollongren

Orwellongren doet weer dreigend over onze democratie.

Goedemorgen. Omdat in Engeland iemand een getalletje over de nationale zorgkosten verkeerd op een bus had gekladderd, moeten we ons allemaal weer BEDREIGD voelen in onze democratie, aldus de kouwe kaktrut die een stuk democratie van de burger afpakte, een sleepnet zonder degelijk toezicht over uw laptop, telefoon & slimme koelkast gooide, en nu in het kader van haar aankomende  nepnieuwscampagne op nationale televisie over "de keerzijde van de digitale revolutie" mag klagen. Want als je mensen maar bang genoeg maakt, stemmen ze vanzelf D'66? Weet je wat pas eng is. Politici die in verkiezingstijd een discussie beginnen over wat echt of nep is. #DOESLIEF en/of #STEMZEWEG.
P.S. Live in dezelfde uitzending het nepnieuws van Robot Jetten dat de partij een "miljonairstaks" gaat invoeren. En je spaargeld is ook niet veilig. Geloof ons, als betrouwbaar blog: die komt er niet. Verkiezingsretoriek = nepnieuws.

Reaguursels

Inloggen

"'De overheid gaat niet over wat echt en nep is. Het gaat om het aanwijzen van het systeem en het nadenken wat we eraan kunnen doen’’.
Wut what? Kunt u mij dit uitleggen mevrouw Karin Ik Praat Heel Veel Maar Ik Zeg Niks Ollongren?

Deksmaat | 05-03-19 | 18:21

Eng mens dat een eng systeem vertegenwoordigt. Verder is zichtbaar dat het verkopen van je ziel aan de duivel (is echt waar en geen nepnieuws) ten koste gaat van je kop. Gerechtigheid. Stemzeweg.

Graaier | 05-03-19 | 17:01
-weggejorist-
JudyPeters76 | 05-03-19 | 15:23

Het NEP-nieuws verspreid door Jinek is grenzeloos. Elke avond beginnen met een rondje Trump-bashing. Niemand vraagt of het wel allemaal waar is wat dat mens allemaal uitkraamt, maar dat is van geen belang. Keek liever naar RTL night show, qua waarheidsvinding 10 x beter dan dat NPO NEP nieuws.

De Laureaat | 05-03-19 | 15:03

Ollongren waarschuwt voor NEPNIEUWS: ’t Is overal!
Zo bereid ze ons voor op de volgende overval
Het referendum heeft ze al afgeschaft
En Thierry wordt door haar afgeblaft
Nu de weblogs nog: Kajsa spuugt haar gal

De vrijheid van meningsuiting loopt groot gevaar
Want alleen wat Ollongren zegt is nog waar
We worden door haar gehersenspoeld:
“Voor jullie mening was internet nooit bedoeld!”
“Mijn censuur- en filtermachines staan al klaar!”

Door haar NEPNIEUWS worden we gemanipuleerd
De NPO heeft ‘t zelfs ‘deugknikkers’ aangeleerd
Ze moeten ‘Ja’ schudden bij elk links geluid
En waar dit vooral op duidt
Is dat wat we zien wordt geacteerd!

Alleen de ‘deugmening’ wil D’66 tolereren!
Rechtse geluiden moet je zien te weren
’n Eigen mening noemen ze populistisch
Kajsa houdt zelf meer van Stalinistisch:
Vrijheden beperken en anderen demoniseren

Angélica de Sancé | 05-03-19 | 14:38

Laten ze eerst maar eens het politieke nep nieuws aanpakken wat wij dagelijks door onze strot geduwd krijgen. Nep nieuws door onze zogenaamde " politici" . Totaal ongeloofwaardig, die hele hap!!!!

Mispel | 05-03-19 | 14:17

"Omdat in Engeland iemand een getalletje over de nationale zorgkosten verkeerd op een bus had gekladderd, moeten we ons allemaal weer BEDREIGD voelen in onze democratie"

Inderdaad ja. Volledig mee eens. Want het gevolg is geweest dat dit veel Brexiteers over de schreef heeft getrokken, zonder dat zij wisten wat de gevolgen zijn.

Een goed uiteenzetting van de desasteruze gevolgen van de Brexit, al is het wat lang, maar wel door experts in een panel met de Amerikaanse minister John Bolton erbij wordt gegeven door Andrew Posen, een ervaren deskundige op het vlak van internationale zaken. Onder meer wordt de fantasie daar de kop ingedrukt dat het sluiten van nieuwe handelsverdragen een makkie is: Dat gaat 8 - 10 jaar duren, per land afzonderlijk. En die verkregen soevereiniteit blijkt in de praktijk een sigaar uit eigen doos.

www.youtube.com/watch?v=-Nk5z7hxOF4
www.youtube.com/watch?v=EcIkIz98zXU
www.youtube.com/watch?v=jJEMt8IZL3w

Bekijk dit en huiver. Dit is wat experts zeggen over Brexit en de fantasiewereld die Brexiteers ons hebben voorgespiegeld. En wat de verwachte gevolgen zullen zijn van een no-deal Brexit.

En zo'n leugen op een bus is inderdaad schadelijk voor de democratie. Het ondermijnt het vertrouwen in de politiek waarvan de gevolgen groot kunnen zijn.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 14:00

Het grootste gevaar voor de democratie is D66 en dat met name Ollongren zelf. Alles wat niet in haar straatje past wordt gebombardeerd tot nep nieuws. Leuk weer om te zien dat Jinek een hele tafel vol heeft met nep politici uit extreem linkse hoek en ook weer geen enkel kritisch tegengeluid laat horen. De hele show is daarmee ook nep nieuws.

ILF2 | 05-03-19 | 13:54

1. Waarom moet dat filmpje van Jetten beginnen met 6 seconden onbeduidend gelach van Jetten?
2. Alhoewel leuk bedacht, is helaas een ideetje van Jetten niet meteen een partijprogramma. Een misleidend luchtballonetje en niet meer dan dat. Laat ze het maar gewoon inbrengen in de TK als het de D66 menens is. Maar dat doen ze niet - ofwel: het is slechts een VVD'tje dat ze hier doen: beloven en er geen gevolg aan geven.

mozaard | 05-03-19 | 13:47 | 1

Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven. Kijk maar naar de niet afhakende trouwe Rutte-aanhangers

VRAAGTEKENTJE123 | 05-03-19 | 14:08

Klopt geen klap van. Ik ken meerdere ondernemers, die geen pensioen opbouwden, maar wel de hypotheek aflosten van hun bedrijf.
Bij pensionering verkochten zij hun bedrijf en de verkoopwinst zorgt voor hun pensioen.
Als gepensioneerde beleg je niet meer, want je moet voorzichtig zijn met je geld. Wordt je al voldoende gepakt. Gepakt omdat de rente laag is. Gepakt omdat je vermogensbelasting betaald over geld dat van jou is en dat niet kan renderen.

Als je overlijdt en er is nog geld over, dan wordt er via de erfenis nog geld afgepakt. Geld waarmee je de nabestaanden een zetje in de rug kunt geven bij de opbouw van hun leven.

Bezit hebben schijnt een eng ding te zijn.

Moestuinier | 05-03-19 | 13:21

Ollongren is zelf nepnieuws. EUvsDisinfo is nepnieuws.

Lees dan!

Witte helmen die in Syrië aanslagen en slachtoffers in scène zouden zetten, zou nepnieuws zijn (nr 119). Volgens EUvsDisinfo. Is wel zo.

Die site blijft volhouden dat gifgasaanvallen de schuld zijn van het regime van Assad, en verwijzen naar het OPCW rapport (NB: van toen SIGRID KAAG de missie in Syrië leidde).

Tja, gek he ... dat ik EUvsDisinfo als een nepnieuwssite beschouw?

P.s hier een citaat en leeslink, speciaal voor de linkserds die nog steeds geloven in "gematigde rebellen".

"The U.N knew there was some evidence the rebels had used chemical weapons, [...] In 2013 Carla Del Ponte, from the UN Independent Commission of Inquiry on Syria said:

“Our investigators have been in neighbouring countries interviewing victims, doctors and field hospitals and, according to their report of last week which I have seen, there are strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof, of the use of Sarin gas. This was used on the part of the opposition, the rebels, not by the government authorities.” [ ... dus, gebruikt door de rebellen, NIET Assad ...]

Only four years later, the OPCW had completely forgotten that it was entirely feasible the terrorists had used chemical weapons at Khan Sheikhoun. They simply ignored their own evidence that strongly suggested this possibility. However, their refusal to consider anything that questioned their preferred narrative soon revealed itself as a preposterous absurdity. ..."

in-this-together.com/douma-chemical-w...

En uit dat artikel, deze link over nepvideo's
www.globalresearch.ca/STUDY_THE_VIDEOS...

Nog een link met een superhandige overzichts-tabel halverwege het artikel.
www.globalresearch.ca/chemical-fabric...

gaffelbaard | 05-03-19 | 12:55 | 2

"Witte helmen die in Syrië aanslagen en slachtoffers in scène zouden zetten, zou nepnieuws zijn (nr 119). Volgens EUvsDisinfo."

En dan aan komen zetten met een wappie-website als globalresearch.
rationalwiki.org/wiki/Globalresearch
Dit is nu EXACT het nepnieuws dat de discussie verkloot.
Met dank, gaffelbaard.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 14:05

@Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 14:05:
Ik heb jou meer dan eens met links naar hele rare bronnen aan zien komen, en jou hele rare brainwash ideetjes zien plekken. Je vind het hoop ik niet erg dat ik me er niks van aantrek, toch?

Een andere tactiek van jou is verdraaien. Dit keer met de focus over witte helmen nepnieuws, maar dat is maar 1 alinea. Dat je voorbij gaat aan het punt, heb je niet eens door. Als jij iets van gaffelbaard leest, schiet je na de 1e alinea gewoon gelijk in de rabiate pavlov reactie die ik inmiddels al van je gewend bent.

Dat vind ik wel heel erg jammer voor Fel Ponte, die jaren geleden - ver voordat de TK nog moest stemmen over NLA steun aan de terroristen - al vertelde dat die rebellen zich schuldig maakten aan oorlogsmisdaden, gifgas aanvallen en en bij hun handelen t.a.v. en t.t.v. die OPCW missie bedenkingen had die men serieus had moeten nemen.

Misschien doe je dat uit een misplaatste sympathie voor de wrede oorlogsmisdadigers van de zogenaamd gematigde Assad oppositie. Zou kunnen. ...

Ik hoop i.i.g. wel dat je gaat lezen wat Fel Ponte erover te zeggen heeft.

gaffelbaard | 06-03-19 | 12:56

Zodra een politicus wil gaan bepalen wat nepnieuws is en wat niet, juist dan is de democratie, vrije nieuwsgaring, vrije informatieverspreiding, vrije meningsuiting en de vrije markt van ideeën in gevaar, niet als een trollenfabriek in St. Petersburg Nederlandstalige linkjes op Facebook zet.

Stormageddon | 05-03-19 | 12:37 | 2

Blablablabla.
Orwell...
Stalin...
De goelag.

Een politicus gaat dat niet bepalen Storm. Een politicus gaat hooguit bepalen dat er iets gedaan moet worden aan de stortvloed van onwaar, schadelijk en feitelijk onjuiste informatie, die helaas heel veel invloed heeft op gedrag van burgers. Dat is een probleem. Jij ziet dat niet, ik had dat ook niet verwacht. Maar dat er iets moet gebeuren lijkt mij duidelijk. Wat en hoe is vers twee. Daar kan je een discussie over opzetten.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 14:08

@Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 14:08: Mensen die iets met is/lijkt me duidelijk/algemeen bekend bestempelen beschikken zelden over enige onderbouwing van het gestelde. Stellingen vanuit het niets poneren als feit is een bekende maar goedkope debating truc.

5611 | 06-03-19 | 22:17

Altijd als het over vrijheid en democratie hebben bedoelen ze onderdrukking en afpersing.

Neuk de ambtenaar! | 05-03-19 | 12:34

Waarom zitten er 2 D666-kamerleden aan 1 tafel in het zelfde praatprogrammaatje? Verschrikkelijk! Ik heb nog nooit 2 PVV-ers of 2 FVD-ers aan 1 tafel gezien bij een praatprogramma.

Ik snap er niks van! | 05-03-19 | 12:11 | 1

Verkiezingen. Zonder links NL geen NPO. Zonder NPO geen links NL.

Peter777 | 05-03-19 | 12:25

Ollongren is staatsgevaarlijk.

spamzuiger | 05-03-19 | 12:00

Wie gelooft dat de jongeheer Jetten een belastingverhoging (miljonairs-tax) voor zijn eigen gezinnetje gaat maken?
Check de WOZ-waarde van zijn optrekje eens. (Je begint vanzelf te huilen.)

BraadWorstLul | 05-03-19 | 11:40

Door alle GS-topics en ook steevaste reaguurders die steeds opduien met "nu op jinek", ga ik nog steeds niét kijken hoor.
Alsof je behoéfte aan latenight crap kunt kwken. Omdat yanken dat doen? Kniel voor amerika zoals jinek en twan.. en je kunt potjes breken bij de npo. En dat doet men dus ook.
Janken over ratings. Er kijkt gewoon x% tv. Als zender A meer kijkers heeft komt dat omdat zender B nóg slechter is. Dat kan zender A ook kut zijn. Maar dat is in tv-land "de grote winnaar" en meer van dat.
Doch x% heeft gewoon geen leven d.w.z niet de energie om iets anders te doen dan braindead voor een televisie te liggen. Om het even wát je uitzendt. Lowest common dominator wint (te vaak) ook bij de PO. Daarom kijk ik niet. Al bied je me geld ik kijk niet.

Shareholder II | 05-03-19 | 11:23 | 2

Dit terzijde. Please continue the whining.

Shareholder II | 05-03-19 | 11:26

Welnee. Het is gewoon leuk om al die NPO brainwash van Jinek te debunken.

gaffelbaard | 05-03-19 | 13:00

vlug geld opnemen en naar het beloofde land of trump begroeten.

Schepvogel | 05-03-19 | 11:11

Als het volk tegen je keert ontken je het gewoon en zegt dat publieke opinie een Hoax is net als de Brexit het bestaat dan gewoon niet

me_paranoia | 05-03-19 | 10:57
-weggejorist-
Putin Huylo | 05-03-19 | 10:50 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Als we het filteren van nepnieuws aan dit partijtje overlaten krijgen we onherroepelijk een golf van EU propaganda en klimaat hysterie over ons heen.
Ze weten precies wat het beste voor ons Nederlanders is maar hun oplossingen gaan altijd tenkosten van dit volk. Rob en karin zijn de grootste EU marionette van de hele poppenkast .

Datgingniegoed | 05-03-19 | 10:48 | 4

Onzin. Er is nogal wat ruimte tussen nepnieuws en je vrije mening uiten. De complot-flauwekul klotst tegen de plinten van het internet, waardoor vaak een normale inhoudelijke discussie volledig onmogelijk wordt door die alles verstikkende bagger. Daar mag best de meest absurde onzin worden uitgefilterd, wat mij betreft. Hoe dat dan moet, is een tweede, maar die waardeloze fact-free troep brengt ook schade toe aan elke zinvolle debatvoering.

Complot-bagger gaat in veel gevallen de feitelijke werkelijkheid zodanig overstijgen dat sprake is van een twee-deling: een fantasiewereld van elkaar versterkende absurditeiten en een werkelijke wereld. Neem 9/11. Of neem dat geleuter over Soros.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 11:55

www.geenstijl.nl/5146570/trap-er-niet...
Wie bepaalt wat er door wie wordt uitgefilterd?
Ik zag je voor slimmer aan Beste_D66_Landgenoten.
Of mag je je D66 Orwellongron minister niet afvallen?
Als je ook maar enigszins je hersens gebruikt zou je je kunnen voorstellen, wat er gebeurt, als grote bedrijven als google/facebook een megaboete van de EU kunnen verwachten als zij nepnieuws niet verwijderen.
Ze gaan dan natuurlijk eerst kijken wat de EU als nepnieuws beschouwt, en verwijderen dit dan al bij voorbaat.
Het resultaat is altijd censuur.
En als je de aangetoonde invloed van die stichting van Soros, onder andere bij het Ukraine referendum en in de stemwijzer, waar zelfs de NOS artikelen over geplaatst heeft ontkent, ben je gewoon een wegkijker.
nos.nl/artikel/2125938-soros-leaks-ze...

Roadblock | 05-03-19 | 12:25

www.geenstijl.nl/5146570/trap-er-niet...
" Hoe dat dan moet, is een tweede," schreef ik.
Want dat is zeer lastig.

Welke aangetoonde invloed? Soros heeft een stichting of whatever die als oogmerk heeft de diversiteit en democratische pluriformiteit of zoiets te ontwikkelen, daarin passen donaties aan instellingen naar zijn keuze. dat mag, dat is vrij, daar is niets vals aan of gemeen. Wordt Soros beschuldigd van een strafbaar feit? Nee, hij doneert aan instellingen die naar zijn mening juist zijn. Dat mag de beste man gewoon doen. Of je het daarmee eens bent is een tweede.

En ik ben geen wegkijker maar nogmaals er zit een enorme kloof tussen andere meningen of visie op feiten en gebeurtenissen dan fantasierijke complot-verhalen. De laatste tijd wordt internet overspoeld met fact-free elkaar versterkende en als waarheid citerende websites, quotes en berichten, die een zodanig verpestende werking hebben op een normaal debat, dat ik dat onwenselijk vind. Je ziet hier dagelijks de resultaten van die situatie.

En inderdaad, wie dat gaat bepalen, daar heb je een groot probleem voorlopig, uiteraard.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen

Robbie Jetten krijgt de laatste tijd ruim baan om op livetelevisie campagne te voeren. Ik dacht dat tot voor Pechtold dat '66 een middenrechts liberale partij was maar nu beginnen ze te vissen in de SP-vijver. Ze doen maar, maar ik hoop dat de Nederlander gepast op deze populistische draai reageert. Ongelooflijk hoeveel inmenging in het dagelijks leven die engerds zich toe-eigenen.

JJMS | 05-03-19 | 10:47

Ze begint met ik "denk" dat..... Zij denk het dus en eigenlijk zegt ze hier mee dat het maar gebakken lucht is. Het zou goed kunnen zijn dat anderen hier heel anders over denken. Lekkere regering met een heel gevaarlijk wijf als ollongren

Therapietje | 05-03-19 | 10:42

Rob Jetten als de Winston Smith van het "Ministerie van Waarheid". Telkens als je denkt dat George Orwell een naargeestige fantast was wordt je ingehaald door de actualiteit.De Feeks Ollengren zal wel voor ons gaan bepalen wat we mogen geloven .

hoeman | 05-03-19 | 10:38 | 1

De Feeks in kwestie was doodsbang voor de Robot, de angst was duidelijk aan haar lichaamstaal af te leiden.
Robot is een apart figuur: vraag, wilt u de IS boef uit toelaten, antwoord: het is daar te gevaarlijk om mensen naar toe te sturen om iemand op te halen.

Uw Verzekeringsadvis | 05-03-19 | 10:43

Rare jongens die Romeinen, zou Obelix zeggen.

Muuke | 05-03-19 | 10:34

"een dreiging voor onze democratie"

Moet zijn hun democratie ,met de nadruk op hun .

In die zin kun je zeggen dat het destabiliseren van hun democratie gezien mag worden als rebellie ,en dat moet volgens "Kafka" de kop ingedrukt worden .
Hun waarheid is immers de waarheid .

Wat een verderfelijk wijf is dat toch .

iopeth | 05-03-19 | 10:34 | 3

wijf is nog netjes geschreven

Rest In Privacy | 05-03-19 | 10:40
-weggejorist-
Red shirt | 05-03-19 | 10:43

@Red shirt | 05-03-19 | 10:43: Blijft toch moeilijk voor haar en velen... Trump, Brexit..... dit mag nooit meer gebeuren!

ger1306 | 05-03-19 | 10:48

twee D'66-ers aan tafel in 1 programma. Is dat niet wat te veel van het vooringenome?

batvoca2 | 05-03-19 | 10:28 | 2

En vergeet die linkse tante van het AD niet!

hxl | 05-03-19 | 11:14

Het is verschrikkelijk!

Ik snap er niks van! | 05-03-19 | 12:13

Over nepnieuws oreren... terwijl je zelf aan de lopende band nepnieuws creëert. Zo rollen de naristen in Den Haag, helaas zit de massa er doorheen te slapen en geloven ze Kasja op haar enge kraalogen.

Ton8695 | 05-03-19 | 10:25

Wat dacht je van de NOS over de artefacten uit Benin city "werden door de Engelse troepen geroofd..": deze werden na de overwinning op de vijand naar toen geldend recht als oorlogsbuit meegenomen. De minister kan zich beter op haar eigen achtertuintje richten en de tendentieuze berichtgeving door de NOS aanpakken. Nieuwe media, alsof de Waarheid met inkt op papier geen CPN nepnieuws verspreidde. Het is prima als de overheid erop wijst dat er veel onwaarheden op het internet staan, het wordt echter bedenkelijk wanneer de overheid gaat zeggen wat waar en wat niet waar is.

AlexanderVissers | 05-03-19 | 10:23

Vrije pers is deaud, democratie is deaud.. het kartel heeft het volk genadeloos verraden. Kasja en haar corrupte collega's belichamen alles wat slecht en verrot is in de mensheid. Ze zijn vergelijkbaar met de aller gevaarlijkste mensen uit de menselijke geschiedenis. Ik hoop dat de westerse beschaving nog wakker wordt voordat alleen een oorlog dit nog kan oplossen. Bedankt Kasja en Mark en al jullie corrupte vrinden.

Ton8695 | 05-03-19 | 10:21 | 4

@Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 12:09:
Hm, Beste_D66_Landgenoten, begrijp ik nou goed, dat je het stemrecht wilt beperken van stemmers, die jouw Kasja niet zo mogen?

Roadblock | 05-03-19 | 13:10

@Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 12:09: Echt D666: verkiezingen, referenda en nieuws zijn goed zo lang ze maar in het straatje van D666 passen. Walgelijk hypocriet volk.

5611 | 06-03-19 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ollongren heeft ook nephaar.

wiers | 05-03-19 | 10:16 | 2

Heksen zijn kaal.

Ton8695 | 05-03-19 | 10:21

Nepnieuws bestaat en is van alle tijden. De enige remedie daartegen is goed nadenken bij elk nieuws dat tot je komt en niet alles klakkeloos voor waar aannemen. Ieder normaal mens weet dit en wie dit niet weet is zo dom dat zelfs overheidscampagnes tegen nepnieuws niet zullen resulteren in een ander inzicht.

Vraag aan Rob Jetten: waar is bewezen dat hogere belastingen heffen bij de ene groep één op één leidt tot een hoger welvaartspeil voor een andere?
Anders gesteld: gaat de Mocro-mama uit Amsterdam-Geuzenveld automatisch elke avond uit een Nederlands kinderboek voorlezen voor kleine MO omdat Floris-Jan uit Wassenaar meer belasting betaalt?

Amsterdamsko | 05-03-19 | 10:12

Ik kan gewoonweg niet naar die vrouw kijken. Na 20 seconden uitgezet. Zij heeft echt een gigantisch imago probleem. Deze vrouw heeft arrogantie uitgevonden, werkelijk ongelooflijk. De uitstraling van een gletsjerspleet, ik krijg het gewoon fysiek koud als ik die heks zie verschijnen. Ik kan er niets aan doen. Mijn voelsprieten slaan op tilt als ik deze tot vlees verworden technocraat zie oreren.

Ik ben echt bang van haar. Ze etaleert alleen maar minachting, arrogantie, kilheid, technocratische verwijdering van de werkelijkheid. Deze vrouw zou letterlijk over lijken gaan als ze de vrijheid van handelen zou krijgen. Een soort Ilse Koch zonder uniform.

Sorry ik kan er niks aan doen. Het is hoe het voelt als ik haar zie. En dat intens gluiperige, triomfantelijke lachje na het afschieten van het referendum staat in mijn geheugen gegrift. Wat een kréng van een mens.

Dutchbeaurouge | 05-03-19 | 10:11 | 7

@ger1306 | 05-03-19 | 10:26: de dogmatiek klotst bij deze vrouw tegen de plinten omhoog. Kraamt zoveel onzin en aannames uit, met zoveel arrogantie, dat iemand met minder persoonlijkheid bijna aan zichzelf zou gaan twijfelen.

Dutchbeaurouge | 05-03-19 | 11:01

Als een man zo zou handelen had je er waarschijnlijk geen probleem mee gehad?

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 11:52

@Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 11:52:
Leuk, hoe je deze discussie in een anti-vrouw hoek probeert te trekken, maar nogal doorzichtig.
Laat me je verzekeren, dat ik bij Pechtold dezelfde afkeer voelde.
Misschien heeft het toch iets met arrogantie en dedain te maken.

Roadblock | 05-03-19 | 13:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar in de VS was toch juist geen collusion, bleek achteraf, na 2 jaar het nieuws te hebben gedomineerd? Dus juist dat ze dat aanhaalt is doorgaan met dat nepnieuws.
Ook in de UK had dat bedrag op de bus aan zorg uitgegeven kunnen worden maar is het logischer zo'n bedrag over verscheidende posten te verdelen. Dus ook al nepnieuws.
Zowel in de VS als de UK zouden zogenaamd de russen de verkiezingen beïnvloeden wat ook al niet waar was, dus wederom nepnieuws.

De enige die hier dus nepnieuws loopt te verspreiden is meerdere malen zijzelf, het echte gevaar voor de democratie.

Geen01 | 05-03-19 | 10:08 | 1

Hear hear.

Muuke | 05-03-19 | 10:37

Wordt deze enge vrouw de nieuwe lijsttrekker van D66 ? Ze overrulede gisteren robotje Jetten.. en die had geprogrammeerd staan dat een vrouwelijke lijsttrekker wel heel leuk zou zijn voor D66.

sprietatoom | 05-03-19 | 10:08

Waarom moet die stomme trut steeds weer op de T.V. bij de NPO.
Net zo als die etalagepop met stropdas om en megabril op zijn kop.
Typisch linkse propaganda.

G KOLKS676469474546 | 05-03-19 | 10:06 | 1

U kunt uw voorkeuren hehebben, die heb ik ook. Maar om d66 een linkse partij te noemen... tja... een gebrek aan besef zullen we maar denken. Het is typerend dat u politici in persoon afvalt. Het is normaal en goed dat de minister van BZK op tv haar beleid uiteenzet. Dat de heer Jette graag goed verzorgd is lijkt mij ook geen probleem. Moet hij dan een campingsmoking aantrekken? Ik stem geen D66 maar uw opmerkingen zijn ridicuul.

Red shirt | 05-03-19 | 10:26

Ze zegt o.a.; 'digitale revolutie heeft wereld opener gemaakt', 'heeft informatie toegankelijker gemaakt', en 'brengt nieuwe risico's met zich mee' maar ook nieuwe kansen, alleen dat hoor ik haar niet zeggen. Juist als de wereld opener en informatie toegankelijker is zou je zeggen dat het makkelijk is soorten nieuws (o.a. nep en echt) te kunnen onderscheiden. En daar zit nou juist de kneep, daar wordt dus een clubje voor geformeerd die dat voor de burger gaat doen. Politiek gekleurde overheidsfilters waar nieuws doorheen geperst wordt die voor jou en mij bepalen wat echt nieuws en nepnieuws is, wat jij dus wel en niet te zien krijgt. Terug naar het DDR-tijdperk. Levensgevaarlijk!

Rest In Privacy | 05-03-19 | 10:05 | 1

Piratenzenders, Waterlooplein,Les halles, markt in Parijs te veel open communicatiezenders en te toegankelijk voor het volk, broeinesten voor protest dus stoppen. Internet idem dito.

ger1306 | 05-03-19 | 10:33

Kafka, breek me de bek niet open. staats gevaarlijk wijf. meer is het niet en zeker niet minder. ze roepr het ene en doet het andere. Rutte is er niets bij.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 10:03 | 1

Zo rolt de politiek, ja is nee en nee is ja

nisaframo | 05-03-19 | 11:19

2 D66-ers aan tafel lijkt mij journalistiek een misser. Jetten probeert kiezers weg te halen bij de SP (de symboliek van de miljonairstaks), maar met zo'n uitstraling gaat dat niet lukken. Zo had hij het over meer sociale huurwoningen, terwijl D66 tegelijk extra huurverhogingen voor scheefwoners wil doorvoeren. Waar zijn die betaalbare woningen voor de (lagere) middeninkomens dan? En waarom blokkeert D66 steevast debat-aanvragen van de oppositie? Jetten mist de flair van Pechtold, maar het draaien begint hij al aardig te leren. Na het verhaal van Ollongren heb ik nog steeds geen idee hoe je subtiel nepnieuws kunt ontdekken. Waarom moet de overheid hier zich mee bemoeien? Je moet tegenwoordig als lezer, luisteraar en kijker het nieuws kritischer volgen en meerdere bronnen raadplegen. Maar het is altijd al zo geweest dat je niet alles moet geloven wat er gedrukt staat. Overigens niet chique om de tv-recensent van het AD commentaar te laten geven over de malheur van een collega talkshow presentator.

Mannes | 05-03-19 | 10:02

De geesten zijn hier rijp voor een Grote Leider. Eentje die precies doet wat de meute wil: Moslims eruit, linkse mensen aan de ketting en de NPO monddood gemaakt of onder controle. De grenzen weer dicht, uit de EU. De bange blanke mannenclub kan heel erg slecht tegen een kosmopolitische vrouw met een adere mening en Ollongren is daarvan het ultieme voorbeeld..

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 10:00 | 8

@Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 10:26: Jij hoort niet de dingen die jij wilt horen en dus begin je maar dingen te verzinnen. Nogmaals, waarom is dat referendum afgeschaft?

RenHoek | 05-03-19 | 10:27

www.geenstijl.nl/5146570/trap-er-niet...
Ik denk omdat een raadgevend referendum met zo'n lage opkomstdrempel en geen 2/3 meerderheid een onwerkbaar instrument is. Je krijgt dan dat een klein mandaat van kiezers reeds voldoende is om een niet-representatieve uitslag te krijgen, waarvan vervolgens WEL wordt verwacht dat er iets meer wordt gedaan, waarna - als niet het advies volledig wordt overgenomen zoals bij Oekraine het bekende inlegvelletje - de burger boos wordt.

Een betere tool is een correctief referendum met een hoge opkomstdrempel en een besluitvorming na 2/3 meerderheid. Dan heb je een goed aanvullend instrument op de parlementaire besluitvorming. Dus dat zal de reden zijn dat dit referendum in de kast is gezet. Ik vind terecht, maar men had beter tegelijk het correctief referendum kunnen invoeren dan alleen dit afschaffen.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 11:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Miljonairs tax bekken en dan op dezelfde pagina van de krant printen dat de verbouwing van het binnenhof een half miljard mag gaan kosten? er bekruipt mij een nogal ongemakkelijk gevoel dat er iets mis klopt.

dorstig! | 05-03-19 | 09:56

Zij bepalen wat nepnieuws is. youtu.be/jZuHqbIsEcI Tommy Robinson wordt er gewoon bijgenaaid omdat hij de vervelende vragen stelt. Ze proberen hem en iedere andere die verkeerde vragen stelt, kritisch is, de mond te snoeren. Het is zo zo zo enorm eng wat deze Kasja Orwell aan het doen is. En dat van een partij als D66 die ooit stond voor alles wat goed en vrij was. This is how democracy dies. En zo weinig mensen die het zien. Wordt toch wakker allemaal! #FvD #PVV van mij part #SP of #50Plus. De huidige partijen zijn pure onderdrukkers!

This Far No Further | 05-03-19 | 09:33 | 13

@hoeman | 05-03-19 | 09:58:
"Ze zullen weer electoraal afgestraft worden voor hun slappe houding en hun bereidheid tot compromissen ook als dat lijnrecht tegen hun eigen principes in gaat. En de wensen van de Nederlandse bevolking."

Rest In Privacy | 05-03-19 | 10:56
▼ 10 antwoorden verborgen

Die Ollongren zit daar aan tafel bij de gratie Pechtold. Ze is ongekozen volksvertegenwoordiger, niet deskundig op dossiers en niet capabel om BIZ te leiden. Deze dame loopt de hele dag een act op te voeren, net als die Jetten. Op naar de 0 zetels.

De Pilsvogel | 05-03-19 | 09:32 | 5

@Berbaar | 05-03-19 | 09:37:
Als de kerneigenschap van een politicus is om een nietszeggende fluim te zijn, ja, dan is Ollongren een uitermate capabele politicus. Echter, als het er om gaat een competente volkvertegenwoordiger te zijn met leiderschapskwaliteiten, dan zakt Robotica door het ijs. Niets aan wat ze zegt, doet, hoe ze kijkt klopt; geen enkel zelfinzicht; alles voor de macht van haar partij. Dat soort figuren voegen 0,0 toe aan de ontwikkeling van een land en worden snel vergeten.

tectonicos | 05-03-19 | 09:45

@Berbaar | 05-03-19 | 09:46:
Alles, maar dan ook alles beter dan jouw corrupte leugenpartijtje met zijn pinoccio draaitol.

Roadblock | 05-03-19 | 13:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel je gaat bierdrinken met wat vrienden. Een is een miljonair dus iedereen vindt het normaal dat hij voor alles betaalt. Na een keer of vier haakt hij af... bekijk het maar ik ga wel ergens anders drinken. Vervolgens zoek je de volgende rijkaard die alles moet gaan betalen....

RenHoek | 05-03-19 | 09:32 | 4

natuurlijk gaan de profiteurs de miljonair uitmaken voor racist, fascist, sexist etc... zelfs als hij alle biertjes betaald.

edTheDodo | 05-03-19 | 09:42

Wat u beschrijft is socialisme in zijn essentie. Margaret Thatcher zei het al: The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money.

Pierke Pierlala | 05-03-19 | 10:24

Nou, en als de inkomsten door Jetten al zijn ingeboekt dan moeten die toch ergens vandaan komen? Het afschaffen van de salderingsregel is zo'n voorbeeld. De bek vol van groene maatregelen maar oh wee als de gewone burger er wat aan verdient. Nederland bungelt zon beetje onderaan in Europa als het gaat om groene maatregelen en deze schaffen we ook nog eens vrolijk af.

De overheid wil u geld hebben, en wel snel ook.

RenHoek | 05-03-19 | 10:32
▼ 1 antwoord verborgen

Zouden er verkiezingen aankomen? Toch niemand die die Eurofiele Ollongren met al die rotzooi die uit haar bek komt nog gelooft?

RenHoek | 05-03-19 | 09:30 | 3

D66 is een partij van ambtenaren... dit is de reden waarom ze dol zijn op Brussel.
Bij het grote EU werken inmiddels 35000 ambtenaren - ook goedemorgen.

sociaal_econoom | 05-03-19 | 09:36

Volgende week, zo vlak voor de Statenverkiezingen, gaan we nog een incident meemaken. mark my words. Misschien weer een Turkije incidentje of een andere Rijksdagbrand.

RenHoek | 05-03-19 | 10:34

"kouwe kaktrut" Commentaar overbodig.

Poso | 05-03-19 | 09:29

Die America correspondent linkte Trump met nazi-duitsland. Iedereen aan tafel knikken. Het is ronduit lachwekkend die politiek correcte kliek van media en politici.

Tronald_dump | 05-03-19 | 09:25 | 1

Ze maken het nepnieuws waar je bij zit. De rest zit meteen mee te knikken. Stockholm-syndroom.

Not_again | 05-03-19 | 09:27

Nooit maar dan ook nooit hoor je Den Haag over serieus kosten besparen. Wel over steeds meer belastingen. Het probleem is niet dat er rijke mensen rondlopen maar dat er onredelijk veel weggehaald wordt. En dan vooral de middeninkomens. De overheid is zelf het probleem.

Deflatiemonster | 05-03-19 | 09:23 | 1

Kan maar van een plek komen , de grauwe middenmassa's, die onderhouden de bijstandstrekkers en subsidiëren de elektrische auto's voor degenen die het zonder subsidie ook kunnen betalen en dat om de wereld van de ondergsang te redden.

Zwizalletju | 05-03-19 | 09:31

Mooi, dus die Open Society Foundation van prinses Mabel wordt aangepakt, te veel invloed van die Soros clubs uit het buitenland. Toch?

Mammeloe | 05-03-19 | 09:23

Oei, volgens Ollongren worden we door nieuws dat haar niet welgevallig is "gedestabiliseerd" ! Hoogdravende en vooral paniekzaaiende retoriek van deze dictatoriale engnek die de democratie het liefst vandaag nog de nek om zou willen draaien. In haar ogen is het klootjesvolk namelijk te dom om te kiezen en zichzelf een mening te vormen. Het beleid moet volgens haar worden bepaald door de linkse hoogopgeleide grachtengordel elite. Daar heeft ze geen "populistische" domme tokkies bij nodig. Wat een afschuwelijk mens is het toch, die Karin, ehhh... Kajsa (Karin klonk niet deftig genoeg).

Motleycrew | 05-03-19 | 09:23 | 1

Haar probleem zal worden dat ze als de spreekbuis van de Waarheid zal worden gezien, in positieve zin, maar vooral in negatieve zin. Kasja Pravda. Ze kan niet ineens gaan beweren dat ze onzin heeft verkocht en in feite zelf stelselmatig nepnieuws heeft gecreëerd , dus zal ze vol moeten blijven houden dat wij, zonder dat we het zelf waarnemen, gebombardeerd worden door nepnieuws van anderen en dat we haar nodig hebben om de waarheid te aanschouwen. Dat zal een steeds ongeloofwaardiger narratief blijken te zijn. De slang Ollongren zal zichzelf in de staart bijten.

Schoorsteenveger | 05-03-19 | 09:42

Een natuurlijk kreeg DDR66 alle ruimte bij dat mens Jinek. Tjerrie kon nog niet eens één woord uitspreken. En nu was het constant "Mmmmm, ik begrijp het".

Kamervraag | 05-03-19 | 09:21 | 1

Thierry wil de subsidie richting Jinek verlagen, d66 niet.

Watching the Wheels | 05-03-19 | 09:24

Tijd om de "nepnieuws bestrijding" te koppelen aan verplichte "fact check" voor alle politieke uitingen.
Eens kijken of de politiek dan nog zo happig is op het instellen van dat soort instanties.

mark1487 | 05-03-19 | 09:18 | 5

Twee partijen gaan dan sowieso door de mand vallen.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 09:54
▼ 2 antwoorden verborgen

De digitale revolutie zoals deze nep mevrouw het verteld is juist een dreiging geworden doordat vele, vele mensen uit apenlanden live hebben kunnen zien hoe goed het hier “was” en vele tips hebben kunnen genereren hoe de oversteek de kunnen wagen en asiel aan te vragen met alle gevolgen voor de gevestigde bevolking. Dat is pas een DREIGING!

F1802 | 05-03-19 | 09:17

d66 is zelf een bedreiging voor de democratie gebleken door het afschaffen van het referendum en laten we het maar helemaal niet hebben over het fundamenteel foute orgaanroven door de partij.

Watching the Wheels | 05-03-19 | 09:17 | 4

En het ergste ... ze verhandelen die organen grotendeels commercieel naar het buitenland en dat staat er, over nepnieuws gesproken, ook niet netjes bij in de voorwaarden als je donor ja/nee kiest.

Watching the Wheels | 05-03-19 | 09:22

@Watching the Wheels | 05-03-19 | 09:22:
Ik was bloeddonor totdat Sanquin het overnam en commercieel ging.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:37

@Ce ca! | 05-03-19 | 09:37:
Ik heb 1x bloed gedoneerd maar ik was die vragen toch zo zat........
Wiens bloed is dit?Waar heb je het vandaan?
Nee 1x maar nooit meer.

ditotje | 05-03-19 | 11:39
▼ 1 antwoord verborgen

Allemaal onzin. Het gaat ze er nu vooral erom zoveel mogelijk stemmen van de linkerkant en de rechterkant naar het midden te trekken omdat het midden wel erg klein aan het worden is.

WillemWordtWakker | 05-03-19 | 09:17

Wat is dit voor bullshit. Het gaat hier gewoon om het bestrijden van opponerende meningen. Het is immers de journalistiek zelf, die het narratief belangrijker vindt dan de feiten. Dan krijg je deze heks op de D66 TV. Je moet bovendien als NCRV lid, je ogen uit je kop schamen voor het feit, dat deze antiprotestanten een platform wordt gegeven

Plakbakbloedworst | 05-03-19 | 09:16

Ik was het aan zappen en kwam terecht bij dat olenkreng dat mij moest waarschuwen voor nepnieuws, ik dacht dat ik hallucineerde, maar nee, gelijk doorgezapt. Dat Jinek zich hiervoor laat misbruiken! De redactie mag opstappen, hersenloze communicatiemiepjes. Vast allemaal vrouw.

Analia von Solmsch | 05-03-19 | 09:16 | 1

Jinek is sockpuppet van de Nederlandse Propaganda Omroep, zeg maar een soort Wochenschau voor de EUSSR, zetbaas Rutte en usefull nobel idiots als Orwellogren.

B.Spiritus | 05-03-19 | 09:46

Ik kijk niet naar Jinek . Ik trek dat programma namelijk niet .

leo59 | 05-03-19 | 09:15

MilijonairsTaks Geld dat ook voor Jeroen Pauw ,die 6 TON P/Jaar verdient bij een Socialistische Arbeiders Omroep......

Torquemada | 05-03-19 | 09:13 | 1

Socialisten die miljonair zijn worden dat met de opbrengst uit de belastingen. Dat telt niet mee als rijkdom, omdat het gemeenschapsgeld is dat op een Deugende manier geïnvesteerd wordt. In het nut en belang van onsch allemaal.
Kim Jong Un woont ook in een paleis, wordt hem van harte gegund door de dankbare bevolking die gras eet om dat voor hem mogelijk te maken. Zo ziet socialisme in al zijn verschijningsvormen er uiteindelijk in de eindfase uit.
Nederland zit nog lang niet in de eindfase en is gelukkig nog geen socialistische heilstaat. Wees dankbaar!

Jan Passant mk2 | 05-03-19 | 09:40

Beste_Prinses_Ollongren, de "democratie" wordt niet alleen bedreigd, die wordt dagelijks verder afgebroken door het nieuwe fascisme.

Ik neem daarom aanstoot aan uw valse waarschuwingen en die van de EU.

Jan Passant mk2 | 05-03-19 | 09:11 | 2

De teller loopt alweer vandaag Jan: "fascisme" 1 keer and counting.

Beste_Landgenoten | 05-03-19 | 09:55

D66 noemt zichzelf een liberale partij met inspraak en transparantie.
Het is een partij van en voor ambtenaren (leraren, rechters, het leger etc.)

Echter zodra ze aan de macht zijn--> worden ze dictatoriaal en bepalen zij het beleid.
Op gebied van klimaat, zorg en migratie komen ze met dure en onuitvoerbare eisen - waar iedereen wanhopig van wordt.
D66 is geen zachtaardige partij... ze zijn bikkelhard.

sociaal_econoom | 05-03-19 | 09:11 | 2

Inderdaad. Dit zijn de apparatsjiks.
Deze colonne vindt je terug in de geoliede machines van alle mislukte ideologische uitprobeersels die we kennen uit de geschiedenis. En dat heeft de mensheid veel ellende gekost.

Not_again | 05-03-19 | 09:23

Toch krijgt D66 veel stemmen, veel mensen in Nederland zijn ambtenaar.
Dit is de reden waarom D66 altijd roept: ''meer geld voor het onderwijs en meer geld voor ambtenaren''--> daar zitten hun kiezers.'

De gewone burger heeft niets aan D66... waanzinnige milieu-eisen met hoge heffingen en dure investeringen.
Zo werkt en denkt de ambtenaar, ze kijken eerst - waar wil ik geld aan uitgeven?
Vervolgens kijken ze - hoe ze de belasting, heffingen, accijns en BTW kunnen verhogen.

sociaal_econoom | 05-03-19 | 09:30

Die Jinek spreekt steeds opvallender met zo’n aangeleerd Amerikaans accentje. Zit daar nog steeds van ons belastinggeld te oreren met een volkomen foute (hallo Rob) nietszeggende eikel, een dubbel paspoort hebbend zwaarstemmig Zweeds monster en een zwikkie jaknikkers. Dat allemaal met de arrogantie van een machtshebber. Dit soort shit moet echt eens stoppen! #Stop Jinek en Pauw!

Fuckinghell | 05-03-19 | 09:10 | 3

Jinek staat in de verkiezingsstand.

piloot47 | 05-03-19 | 09:12

Laat ze lekker doorgaan bij D66 met hun nepnieuws en miljonairstax.
...... but you cannot fool all the people all of the time.

Not_again | 05-03-19 | 09:10

Het grootste nepnieuws is dat Ollongren en Jetten enig verstand van zaken zouden hebben.

demaup | 05-03-19 | 09:08 | 1

Je hebt groot gelijk, al kan ik mij niet herinneren dat iemand dat ooit beweerd heeft.

echt_links | 05-03-19 | 09:25

Het ene echtpaar werkt hun hele leven in Nederland en betaald jaar na jaar vele tonnen aan belasting. Met het geld wat ze mogen houden is na het levensonderhoud een bedrag van misschien 80.000 gespaard.
Dan Wil Rob Jetten nu dat deel belasten wat mensen aan hun kinderen geven om ze te helpen op de verstoorde woningmarkt.
Maar als je als Sudanees, Somalisch of Syrisch gezin hier komt winnen wandelen dan krijgen ze 10.000 om hun gedoneerde huurwoning mee in te richten.
Het is zo verrekte krom allemaal. FvD gewoon.

Dirk III | 05-03-19 | 09:07 | 2

Mjn vader heeft 51 jaar gewerkt als zelfstandige. De overheid was altijd zi'n grootste vijand en heeft hem het leven zuur gemaakt. Nu is de man 84 en heeft een bescheiden pensioen en wat gespaard. Dat wordt geroofd door brilsmurfen als Jette. Ikzelf heb inmiddels 5 ton bij elkaar gespaard afgelopen 18 jaar, door hard te studeren en te werken en dat is overgebleven na alle parasieten hun deel van mijn salaris te hebben gegeven. Ik zie mijn gespaarde geld als pensioen, omdat ik verwacht dat de pot leeg is als ik met pensioen ga. Geldgeil linksch wil nog meer roven. U begrijpt dat ik dit soort populisten het liefst in de leeuwenkuil dump. Voor alles links van de verdeling en alle import is gratis (mijn) geld.

Ronnie uit Helmond | 05-03-19 | 09:28

@Ronnie uit Helmond | 05-03-19 | 09:28: Je hebt in alle opzichten gelijk. Alle logica ontgaat me als ik de linkse denkwijze probeer te volgen.

Dirk III | 05-03-19 | 11:03

"Maar gelukkig boeit het weinig wat zwitsalletje Rob wil".
Berbaar | 05-03-19 | 08:53 |
Een heeeeele goede morgen! Berbaar heeft zijn eerste verkleinwoordje van de dag gescoord!
Wij wachten op de eerste finale T van de dag. Zet 'm op BerbaarTJE, je kunt het!

piloot47 | 05-03-19 | 09:07 | 5

Nu nog wachten op
* de dt verwijzing
* proest
* En de vertrouwde jij bak.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:20

@Ce ca! | 05-03-19 | 09:20:
vergeet 'dom geneuzel' niet

piloot47 | 05-03-19 | 09:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ollongren stelt telkenmale dat de Nederlandse verkiezingen worden beïnvloed door buitenlandse krachten, en dat is ernstig. Maar waar blijven de overtuigende bewijzen? Heel krachtig en telkenmale scanderen dat er sprake is van nepnieuws en dan maar hopen dat de burgers dit vanzelf ook wel gaan denken is geen bewijs. En natuurlijk laat Jinek dit allemaal maar gebeuren, de MSM controleert de politiek helemaal niet meer.

therealbraindump | 05-03-19 | 09:06 | 4

Noemen ze statelijke actoren.

Johan_Voorhaar | 05-03-19 | 09:11

Als D'66 stemmen verliest bij een verkiezing dan is een buitenlandse mogendheid bezig met beïnvloeding en manipulatie. Als ze stemmen winnen niet. Zo simpel ligt de zaak volgens Ollongren c.s.

batvoca2 | 05-03-19 | 10:38

Dat klopt toch ook? Ze verspreid zelf (mis)informatie over de verkiezingen en is Zweeds, in de moskeeën krijg je bindend stemadvies vanuit Turkije/Marokko/Ryaad etc.

Maar heb wel het idee dat ze het hier niet over heeft.

DMaN | 05-03-19 | 12:38
▼ 1 antwoord verborgen

De verkiezingen in de Verenigde Staten gingen nergens anders over dan het demoniseren van Trump door Hillary. Er kwam geen issue van landsbestuur aan de orde. Het was pussy-grab en meer niet. Dat is toch pas desinformatie. En toen kwamen de mails van Hillary los dat die lui in Wisconsin en Illinois maar deplorables waren. We moeten God danken dat Trump toen gewonnen heeft anders zaten we nu met zoetgevoosde desinformatie van linkse Hillary met 's lands grootste zondaar tegen het #metoo issue.

En nou wil Macron een EU-bureau om als internet moderatoren staten te beschermen tegen desinformatie via internet van Russische hackers. Maar in 2005 stemden we toch tegen de EU grondwet, nu hebben we al een EU-Centrale Bank, komt dit bureau er ook al bij. De burger mag niet zelf meer beslissen welk nieuws hij gelooft. Georg Orwell 1984 jon dit niet verzinnen.

Ikbeneenzelfbouwer | 05-03-19 | 09:06 | 1

Ik ben dus niet de enigste die die open brief van hem heeft gezien... Mooi!

starbuck280 | 05-03-19 | 09:19

Die desinformatie die we gezien hebben over Tunesië, Libië, Irak, Afghanistan, Syrie, Oekraïne en zoveel andere landen in Afrika en Azië. Die heeft ons al veel eerder laten zien wat voor een destructieve kant “het internet” ( het door het Westen gecontroleerde deel noemt men internet, de rest is darkweb) kan hebben als het misbruikt wordt door misbaksels als Kafka. Dat negeren en klagen over dat het kleine ongecontroleerde deeltje van internet tegen onszelf gebruikt kan worden is hypocriet en misselijkmakend.

Balgesjaakt | 05-03-19 | 09:05

Tegenwoordig word ik helemaal gek van het ‘nieuws’ op diverse sites met NU voorop. Ik ben van de koppensnellersgeneratie maar ik zie steeds vaker lekkere koppen tussen aanhalingstekens staan, blijkt dan weer één of ander prikkelend quootje van deze of gene te zijn maar op de voorpagina wegleest alsof het een nieuwsitem is. Bloedirritant, lijkt de Story of Privé wel.

JiggyNL | 05-03-19 | 09:03 | 2

Moet je eens kijken hoe vaak NU iets 'rectificeert' d.m.v. de woordjes 'toch' of 'toch niet'. Zo maken ze hun eigen nieuws: eerst iets melden, dat weer intrekken. Ik ben al jaren geleden gestopt met het lezen ervan.

StiekemeBunzing | 05-03-19 | 09:26

Dat valt je nu pas op, ik zoek mij meestal een ongeluk naar inhoudelijk nieuws, of uitzendingen waarin men duidelijk zijn standpunten verwoord zonder daar bij op de man af te spelen. In plaats van twitterige ik heb de grootste # berichten te lezen, of de yolo idiocracy berichtjes, of de afschuif propaganda techniek.

Het kan evolutie zijn zoals Facebook de twee bots met elkaar liet communiceren, waarin ze de weg van de minste weerstand vonden om snel en begrijpelijk naar elkaar toe konden communiceren.
Het kan ook een de-evolutie zijn in de menselijke communicatie onderling naar elkaar toe. Het betekent dat mensen op de emotie af nog alleen hun berichten verzenden verspreiden en spreken naar elkaar toe, en niet meer op de klassieke wijze van bedenkzaamheid en gepastheid in het spreken verspreiden verzenden van berichten naar elkaar toe.

Echter ik ben hier nog niet over uit, of dit een evolutie is of een de-evolutie aangezien ons taalgebruik en woordenschat ook samenhangt met ons intelligentie quotient.

RobWil | 05-03-19 | 09:55

We leven gvd in Nederland. Waarom krijgen personen zoals Ollongren (en het hele DENK) cirkus niet te vergeten) überhaupt een plek in de kamer? Laat ze deze maatregelen toch lekker in Turkije uitproberen. De kans dat dit gaat lukken is echter..... Naja.

DOESLIEF | 05-03-19 | 09:03 | 5

@Berbaar | 05-03-19 | 09:09:
Daarvan ben ik uiteraard op de hoogte Berbaartje.... Hiermee doelde ik op de DENK lieden. Maar DANK dat u mij de les wilde lezen Herr Berbaar

DOESLIEF | 05-03-19 | 09:12

Inderdaad opbokke met die import op bestuursfuncties. Ze (vluchten) komen hierheen omdat ze de regels in hun land zat zijn en dan gaan ze hier ons hun regels opdringen. Te gek voor woorden.

peetjoh | 05-03-19 | 10:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Als er een rechtse partij aan tafel zit bij Jinek dan zitten er tenminste 2 linkse mensen naast. Als er een D66'er aan tafel zit dan zit er een D66'er naast om hem te ondersteunen. Hoe kan het dat NPO kijkers dit niet doorzien?

i-Wonder | 05-03-19 | 09:03 | 2

Als er een rechtse partij bij Jinek zit, zit er tenminste 1 nee-schudder in het publiek recht achter de politicus.

Osdorpertje | 05-03-19 | 09:14

NPO kijkers zijn allemaal rond de 70+ (slechte ogen).

peetjoh | 05-03-19 | 10:23

Begin jaren 70tig wilde de PvdA ook een “miljonairstax” invoeren onder een nieuwe generatie politici die de arbeiderspartij gekaapt hadden voor hun extreem linkse ideeën. Dat waren o.a. Jan Pronk en natuurlijk Marcel van Dam. Ook het erven van geld vonden zij onrechtvaardig, want die mensen zouden dan een financiële voorsprong hebben op diegene die niets erfden. Maar nu Marcel van Dam zelf miljonair is en op een landgoed woont heeft hij zijn landgoed in een stichting ondergebracht om er voor te zorgen dat zijn kinderen minder erfbelasting betalen als ze zijn landgoed erven.

Osdorpertje | 05-03-19 | 09:02 | 3

En toch blijven we lekker op dit soort partijen stemmen.
Is de sluwe politicus/partijboegbeeld nu zo slim of is het stemvee nu zo achterlijk?

spoilerfreak | 05-03-19 | 09:16

Ja Marcel van is het prototype van de PvdA politicus om over de rug van de arbeider zelf rijk worden. Zeg maar de Maduro of Marcos van de lage landen.

zimmerschwanz | 05-03-19 | 09:29

Ja Marcel van Dam is het prototype van de PvdA politicus die over de rug van de arbeider multimiljonair is geworden. Zeg maar de Maduro of Marcos van de lage landen.

zimmerschwanz | 05-03-19 | 09:31

Kasja en RoboJet, ik vind ze allebei een klootzak.

suscrofa | 05-03-19 | 09:02 | 1

En die Jinek is een eikel...

Ali Bi | 05-03-19 | 09:30

Ik mag die Ollongren wel. Prima sleepwetje gemaakt, fijn criminelen vangen. Goed meegewerkt aan afschaffing referendum, geen onzorgvuldige beslissingen door dom volk dat opgehitst is door populisten. Beetje jammer dat ze bij dat naieve partijtje zit (in plaats van gewoon bij de VVD), maar je kan niet alles hebben. Als ze nou overstapt kan ze heel goed Mark opvolgen, dan kan hij dingen in Europa gaan regelen. Gaat eigenlijk best goed met dit land.

Azijnist | 05-03-19 | 09:02 | 5

Nee hoor. Mijn mening over het linkse deugvolk past aardig in de hier gangbare GS doctrine, maar ik vind dat Rutte cs het prima doen, dus daar wijkt mijn mening af. Deal with it.

Azijnist | 05-03-19 | 09:12

@Berbaar | 05-03-19 | 09:27:
Azijnist krijgt vast tranen in de ogen bij het vernemen van uw goedkeuring.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Echt niemand die die zure uitgedroogde Keulse pot nog serieus neemt.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:00 | 1

En die ollogren is ook niet te vertrouwen.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:15

We zitten nog steeds te wachten op een concreet gevalletje 'destabiliserend' nepnieuws mbt NL. Ollo, je bent een doodenge volksverraderlijke trut, en zélf het grootste gevaar voor de Democratie in dit land. Je bent gewoon niet bestand tegen andere meningen, omdat je te stom bent om zelf met goede argumenten te komen. Je bent alleen maar in staat te handelen in dogma en heilige huisjes. Je bent op die manier uitgegroeid tot de vijand van het Volk, vertegenwoordigster van het ultieme kwaad.

echt_links | 05-03-19 | 08:59 | 4

Heb er zin an!!

echt_links | 05-03-19 | 09:12
▼ 1 antwoord verborgen

Gaat zo slechts met NPO partner D66 dat er twee van die mongolen komen blaten. NPO #rotsop

oorwormpie | 05-03-19 | 08:59 | 2

Ze denken zeker dat ze met twee van die mongolen, de halvering van stemmen kunnen offsetten :)

echt_links | 05-03-19 | 09:00

Hear no evil, see no evil.

Mogwai | 05-03-19 | 09:08

Kajsa Ollongren ziet spoken en neemt misschien wel maatregelen die een serieuze bedreiging kunnen vormen voor onze democratie.

Reaaalist | 05-03-19 | 08:59 | 1

Die maatregelen heeft ze algenomen, heur. Denk niet dat in haar eigen spoken gelooft, haar strijd tegen nepnieuws is domme retoriek. Ze kan zelfs geen voorbeeldnoemen.

Analia von Solmsch | 05-03-19 | 09:23

Onze gerontofiele Franse vriend wil baas van Europa worden en ons beschermen tegen nationalistische krachten, dus die twee D66-potten zijn klein bier.

gestoptmetroken | 05-03-19 | 08:58 | 1

Laat hem eerst maar eens baas van FR worden, lukt overduidelijk ook al niet..

echt_links | 05-03-19 | 09:01

Jullie kijken echt te veel tv, jongens.

Ggroengras | 05-03-19 | 08:57 | 2

Maarruh er kijkt niemand televee als je de panelen mag geloven. Asjemenou ;)

Berbaar | 05-03-19 | 09:05

Dat mens gaat er steeds beroerder uitzien?
Gevalletje gewetensnood?

Ray69 | 05-03-19 | 08:56 | 2

De wekelijkse bloedtransfusie van Soros doet haar ook geen goed, met haar nepnieuws!

Rest In Privacy | 05-03-19 | 08:58

Dan heb je haar partner nog niet gezien..

suscrofa | 05-03-19 | 09:17

Goh, de verkiezingen staan weer voor de deur. Onze Haagse volksvertegenwoordigers moeten eens gaan doen wat ze moeten doen, namelijk het volk, il popolo, te vertegenwoordigen in plaats van ons keer op keer in onze kont te neuken. #doesjewerk!

pibasso | 05-03-19 | 08:55

Ollongren is een trouwe lakei van de parasieten die ons "besturen". Stemmen heeft al lang geen zin meer, zoals nog eens treffend wordt verwoord door een van de bankiers die het globale systeem hielpen vormgeven.
“Capital must protect itself in every possible way, both by combination and legislation. Debts must be collected, mortgages foreclosed as rapidly as possible.

“When, through process of law, the common people lose their homes, they will become more docile and more easily governed through the strong arm of the government applied by a central power of wealth under leading financiers.

“These truths are well known among our principal men, who are now engaged in forming an imperialism to govern the world. By dividing the voter through the political party system, we can get them to expend their energies in fighting for questions of no importance.

“It is thus, by discrete action, we can secure for ourselves that which has been so well planned and so successfully accomplished.”

Montagu Norman, Governor of The Bank Of England, addressing the United States Bankers’ Association, NYC 1924

OudeNederlander | 05-03-19 | 08:55 | 3

Onzin. Er zijn teveel mensen die niet te onderdrukken zijn met geld.

Toos Doos | 05-03-19 | 09:02

@OudeNederlander
babel.hathitrust.org/cgi/pt?id=mdp.39...
check blz 72, dit boek "American imperialism: its rise and progress" is uit 1893.
Hopelijk met de beste bedoelingen getegeld, maar toch zou ik zelf even wat research hebben gedaan voordat ik fake quotes ging plaatsen!
Het kostte mij overigens nog geen 10 minuten om dit te achterhalen; iedereen kan dat.
Met dank aan het goede werk van forumnews.wordpress.com/2011/04/04/th...

kindapaas | 05-03-19 | 09:41

@kindapaas | 05-03-19 | 09:41:
ik heb je linkjes bekeken.
1. De strekking van de pagina/ het verhaal in het boek is hetzelfde
2. Nergens blijkt dat de bankier deze woorden niet kan hebben uitgeproken tijdens een speech
Om het geheel als fake news af te serveren is nogal sterk, vind u ook niet?

OudeNederlander | 05-03-19 | 11:56

De afgelopen kabinetsperiode heeft slechts 1 ding bewezen, en dat is dat we inderdaad bang moeten zijn voor dit huidige D66. Zelden een partij gezien die pretendeert zoveel op te hebben met democratie, en tegelijkertijd diezelfde democratie keihard de nek omdraaid. Zum kotsen deze misselijkmakende kudt partij!

Indoneesje | 05-03-19 | 08:55 | 4

Ooit opgericht voor meer democratie. Zoals de vvd er voor ondernemers is.
Proest!

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:16

@Berbaar | 05-03-19 | 09:02: het is me altijd opgevallen dat wanneer er een anti-d66 topic is Berbaar er als de kippen bij is. Iets zegt me dat het een D66-er is. Ook al beweerd hij natuurlijk het tegenovergestelde.

Dirk III | 05-03-19 | 09:23
▼ 1 antwoord verborgen

Weet je wat pas nep nieuws was? Prinsjesdag!!! Grote getale hoog opgeleide Syriërs komen deze kant op. Lastenverlichting in 2019. Zijlstra die bij Poetin op schoot zat. Ivo en Fred met hun kwijtgeraakte bonnetjes. Zo kan ik nog wel een half uur doorgaan.

Hiesjes | 05-03-19 | 08:55 | 1

Ga gerust door, wij hebben de tijd vandaag. En morgen en overmorgen ook. Alle informatie vóór 20 maart is welkom.

NeedIsaymore? | 05-03-19 | 09:01

"Alles wat niet links is en wat de staat niet leuk vindt is desinformatie.". Tuurlijk joh.

Reagurend_Nijlpaard | 05-03-19 | 08:54

Zolang er nog steeds geen 'advertorial' disclaimer bij Jinek in beeld staat beschouw ik dat hele Jinek als nepnieuws.
Opzichtig toneelstukje vermomd als interview.

Harry Turtle | 05-03-19 | 08:54

Wat een verschrikkelijk gehuichel weer van de jonkfreule. De inmenging in de VS verkiezingen verliep waarschijnlijk rechtstreeks via het campagneteam van Trump en Russische hackers. In het VK speelt op de achtergrond vooral Rupert Murdoch een kwalijke rol bij de Brexit, net als een aantal andere zeer vermogende individuen. Daarbij speelde het internet hooguit een minimale rol als boodschapper, de invloed van de msm was (en is) des te groter.

Voor zover er van het internet al een dreiging uitgaat komt die van het handjevol techbedrijven dat er de dienst uitmaakt. Ik geloof niet dat onze BiZa tuthola dom is: zij geeft dus doelbewust een verkeerde voorstelling van zaken. Wellicht dat madam wat nepnieuws betreft eens wat vaker in de spiegel zou moeten kijken.

Daarnaast betwijfel ik of pappa en mamma Jetten zo blij zullen zijn met die miljonairsheffing van zoonlief. Het zal je kind maar wezen, maar dat geldt uiteraard voor heel '66 (m.u.v. Boris van der Ham).

Rest In Privacy | 05-03-19 | 08:54

Jetten en Olongren gaan er als eerste aan (van flat gegooid) nadat ze moslims aan de macht hebben geholpen. Heel vreemd, dat zien ze toch wel aankomen?

Pislinq | 05-03-19 | 08:53

Rob Jetten is slim.... hij pakt de gewone mensen via hoge milieuheffingen.

Bij Jinek belooft hij aan het armer wordend Nederlandse volk--> dat hij rijke mensen met een extra vermogensbelasting gaat belasten (iets wat toch niet gaat gebeuren).
Hij pakt het een... en het ander belooft hij--> dit heeft Rob Jetten van Mark Rutte geleerd.

sociaal_econoom | 05-03-19 | 08:52

NPO == Nepnieuws !

FasiscovanJole | 05-03-19 | 08:51 | 2

NPO != Nieuws

Dirk III | 05-03-19 | 08:52

NPO=Propaganda!

J-van-de-Bontekoe | 05-03-19 | 09:36

Ja hoor miljonairstaks
Tuurlijk joh.

Het probleem zijn niet de inkomsten... het probleem zijn de ongecontroleerde en niet effectieve uitgaven.

Kaas de Vies | 05-03-19 | 08:50 | 5

Belasting na belasting na belasting. Het moet niet gekker worden. Gelukkig voor de politiek dat het Gele hesjes nieuws door de NPO zo vakkundig als extreem rechts is weggezet anders had het nog kunnen overwaaien.

Dirk III | 05-03-19 | 08:55

Klopt--> ongecontroleerde hoge uitgaven op gebied van milieu en voor migranten uit Afrika en moslimlanden.

Bij een goede economie en werkgelegenheid moet Rutte... de heffingen, BTW en accijns verhogen--> een teken dat het goed fout zit.
Als het aan D66 ligt wordt dit in 2020 nog erger--> Rutte, het CDA en de ChristenUnie durven geen nee te zeggen tegen Rob en Sasja.

sociaal_econoom | 05-03-19 | 09:01

www.geenstijl.nl/5146570/trap-er-niet...
Dat hoeft niet.
Als Rutte anticyclisch wil opereren. Alleen is het enige gereedschap in zijn arsenaal de belastingen verhogen terwijl... hij voornamelijk moet kijken naar de uitgaven.

Kaas de Vies | 05-03-19 | 09:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij DWDD kreeg de pvda ook ruim de tijd om Ascher zijn propaganda te laten spuien. Dit soort zaken bevestigen mij in mijn stemkeuze.

bqbq | 05-03-19 | 08:50 | 1

Asscher, wat een omhoog gevallen non-valeur, walgelijke wanbestuurder. Bah.

Mammeloe | 05-03-19 | 09:36

Forum van de Democratie gaat nog eens heel groot worden.

Dirk III | 05-03-19 | 08:50 | 1

Op dit moment nog de laatste strohalm.

suscrofa | 05-03-19 | 09:05

Hmm wat wordt mevrouw nu allemaal verweten?
Referendum poefff, helemaal mooi het RR was een gedrocht.
Sleepwet, niks op tegen meer armslag voor de diensten.
Aandacht voor nepnieuws, helemaal prima.
Nu ben ik geen fan van D'66 maar dit doet ze prima.

Berbaar | 05-03-19 | 08:49 | 16

@Berbaar | 05-03-19 | 08:58: Jij mag wel 'u' tegen mij zeggen hoor. En de volgende TK verkiezingen zijn eerder dan in 2021. Mark my words.

NeedIsaymore? | 05-03-19 | 09:32
▼ 13 antwoorden verborgen

Dictatuur 666, die hun eigen democratische grondbeginselen de nek omdraaide voor om de EUSSR meer invloed te laten hebben over de Nederlandse bevolking.

Tsja, voor mij is het Tweedehands nep vul partij geworden om er pro EU beleid coalities er mee te vormen in de regering.

Door mijn ogen gezien vormt elke pro EU partij een staats gevaar voor de toekomstige democratie in Nederland., deze vrouw maakt het weer eens zeer duidelijk waarom ze een gevaar is voor de democratie met haar dictatoriale uitspraken in het nieuws.

RobWil | 05-03-19 | 08:49 | 4

RobWil heeft het bij het rechte eind. Berbaar is een Pechtold-trol dus laat hem maar lullen.

Dirk III | 05-03-19 | 08:58

RobWil, je hebt helemaal gelijk. Der Kasja droomt van een dystopische heilstaat waarin we allen als robotjes (RoboJet is feitelijk het eerste prototype) in het gareel blijven lopen.

suscrofa | 05-03-19 | 09:15
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk is deze propaganda zo makkelijk te weerleggen, maar zoals het de buikspreekpop van staatspropaganda betaamt zal er in Jinek nooit een echt kritische vraag gesteld worden.

Wat is dan die concrete dreiging voor 'de democratie'?
Gaan er minder mensen stemmen (dan is het stelsel nog steeds democratie, toch)? Of gaan er meer mensen stemmen (dan is het stelsel nog steeds democratie, toch)? Gaan mensen stemmen op basis van hun oppervlakkige volgende brein in plaats van hun gefundeerde principiële standpunten (dan is het stelsel nog steeds democratie, toch)?

De enige 'dreiging voor de democratie' die Ollongren bedoelt, getuige haar voorbeelden Brexit en Trump, is de dreiging dat 'onwelgevallig volk' méér macht krijgt dan haar eigen leugenachtige fascistische deugkliek EU. Digitale revolutie via een digitaal referendum bijvoorbeeld, reeds kaltgestelt door Ollongren.
De democratie blijft daarom in elk geval gewoon zoals die is: een elitair subsidiestelsel gebaseerd op nepnieuws en psychische onderdrukking van het volk. Er komt hoogstens meer censuur en meer onderdrukking; maar blijf vooral stemmen en betalen. Op basis van al die vieze propaganda.

Toos Doos | 05-03-19 | 08:47

Het wordt nu tijd voor Baudet-Wilders 1. Ga stemmen, mensen. Weg met linkse Mark, Jetje, Buma en snotneus.

Pislinq | 05-03-19 | 08:45 | 1

Goed idee. Laat Baudet en Wilders een cordon sanitaire leggen om alle kartelpartijen en een minderheidscoalitie vormen.

JTKDM | 05-03-19 | 12:35

Een jaloeziebelasting? Die hadden ze in Frankrijk ook en dus sluisden alle vermogenden hun fortuin naar elders. Macron heeft die ISF terecht afgeschaft, zodat hij sindsdien als president van de rijken door het leven gaat. En nu willen zijn Nederlandse geestverwanten het omgekeerde doen...

JTKDM | 05-03-19 | 08:43 | 1

Het is nog erger dan dat. Een week voordat Hollande de wet afkondigde hadden al zijn vriendjes (inclusief net zittende ministers) hun geld toevallig naar Zwitserland overgeheveld. Succes daar in het Nederlandse Neomarksistische Klimatofaat.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 08:49

Die Ollongren en Jetten zijn wel opvallend vaak op televisie te gast in talkshows van de NPO. Bijna wekelijks weer die zelfde rotkoppen. Zou de NPO soms links en partijdig zijn ? Je zou het haast gaan denken.

Motleycrew | 05-03-19 | 08:42 | 2

Nee joh... Denk niet zo negatief Hahahahahahs

DOESLIEF | 05-03-19 | 08:45

Die hebben een verplicht zieligheidsabbonnement rondom verkiezingen.

Paaldanseres | 05-03-19 | 08:48

Gratis reclame voor D66.... ze zaten gisteren met twee man sterk bij Jinek.
De volgende keer mag de PVV met twee personen bij Jinek komen.

sociaal_econoom | 05-03-19 | 08:42 | 2

Reclame? Eng man.

Pislinq | 05-03-19 | 08:45

Het wordt tijd dat iedereen die geen Nederlandse roots heeft gelijk uit het kabinet en alle gemeentelijke functies wordt gezet. In Turkije zitten ook geen Nederlanders in de kamer. En madam Ollokreng gaat ook maar lekker terug naar haar heimat.

peetjoh | 05-03-19 | 08:40 | 2

Goed, crowdfund opzetten en #wegaanhaarbrengen. Ik wil de buschauffeur zijn.

DOESLIEF | 05-03-19 | 08:46

Ik moest een jas aantrekken om dit fragment te bekijken. De kilte slaat van Ollongren af. Deze mevrouw staat een elitaire maatschappij voor waarin het gepeupel het liefst zo min mogelijk inspraak heeft. Minder minder minder van dit soort volksvertegenwoordigers.

MickeyGouda | 05-03-19 | 08:40 | 4

Ik heb de verwarming 3° warmer moeten zetten... op 15.

Paaldanseres | 05-03-19 | 08:51

De robotificatie van D66 is in full speed.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 08:51
▼ 1 antwoord verborgen

‘Er is geen ministerie van waarheid’, hahaha.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 08:39 | 2

Mark Rutte. Die liegt zonder met zijn ogen te knipperen of aan zijn Pinokkioneus te voelen. Heel knap.

Pislinq | 05-03-19 | 08:47

Pislinq | 05-03-19 | 08:47 |
Er gaan zo ongeveer 700 leugens rond bij de vvd, vandaar zoveel medewerkers. (1 per leugendossier)

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:03

Principes hebben ze daar niet. Zullen van alles roepen om maar aan de macht te blijven.

Omebert | 05-03-19 | 08:39 | 1

Maar ze passen wel exact bij de aanstaande ondergang van dit verkwanselde land

grindbak | 05-03-19 | 08:46

Vrouwtje Sisseltong is nog meer fake dan Rian Rijbroek.

zimmerschwanz | 05-03-19 | 08:39 | 1

Deepfake

amateurrr | 05-03-19 | 08:54

Over nepnieuws gesproken: volgens het CPB blijft de raming voor de koopkrachtstijging dit jaar 1.5%, ondanks die "rekenfout". Ik ben wel benieuwd hoe dat zo kan... is er ergens een onverwachte meevaller in het huishoudboekje die de extra energiekosten compenseert?

Muxje | 05-03-19 | 08:39 | 4

Hoe onafhankelijk is het CBS?

Nichtsneues | 05-03-19 | 08:56

CPB doet hetzelfde als het kabinet: aannemen dat iedereen bergen geld terugkrijgt van de belasting en dat via het Ministerie van Waarheid publiceren.

Nivelleermarionet | 05-03-19 | 09:12

Jaaaaa!! Uw werkgever gaat u, jazeker U!!, een fikse loonsverhoging geven!
Feest!

J-van-de-Bontekoe | 05-03-19 | 09:28
▼ 1 antwoord verborgen

Als u over twee weken gaat stemmen hoeft u alleen dit kleine plaatje tot u te nemen om te weten hoe de verhoudingen liggen.

pbs.twimg.com/media/D01alZ1WsAIl_co.j...

De rest is allemaal gelul voor de buhne. #StemZeWeg

Foolonthehill | 05-03-19 | 08:37 | 1

Helder!

J-van-de-Bontekoe | 05-03-19 | 09:27

Ik word kotsmisselijk van die Trollenkreng!.

swebe | 05-03-19 | 08:37

Wat een eng clubje daar aan tafel.

Ko Ranzig | 05-03-19 | 08:35

Wanhopige poging van EasyJetten om kiezers weg te lokken bij... nota bene de SP met hun miljoenentaks. Rob(ot) denkt (nou ja is voorgeprogrammeerd) natuurlijk dat aangezien er ook natte dweil daar lijsttrekker is, er juist daar kiezers te halen valt.

En the less said about Kafka "Feeksnews" Orwellongren the better. Als er 1 iemand feeks news uitstraalt is zij het wel. Hoe zit het met de aanklacht van de Hiddemeister jegens Kafka wegens het verspreiden van laster tijdens een verkiezingscampagne in de hoedanigheid als minister jegens Sjerry, toen ze riep dat ze allemaal fascisten waren bij de FvD?

Graaf_van_Hogendorp | 05-03-19 | 08:35

Tenenkrommend, hoe Engnek twee D66-miepen alle gelegenheid geeft om qua verkiezingsgezwam leeg te lopen en mekaar het politieke balletje toe te spelen. En dan zo'n Jetten die het nog uit z'n strot krijgt 'eigenlijk' wel te hopen op een vrouw als minister-president, daarbij minzaam glimlachend richting Ollongren die dan weer alle moeite doet om net te doen of die leugen niet in haar richting geslingerd wordt. En Engnek maar blij doen, en niet méér dan dat, dat ze twee heuse D66-coryfeeën aan tafel heeft.

Schoorsteenveger | 05-03-19 | 08:34 | 2

Ik vind de gelijkenis tussen Killary en EUcalypta ook opmerkelijk. Jinek wordt er warm van.

Rest In Privacy | 05-03-19 | 09:05

Eva is schaamteloos wbt promotie van clubjes die haar liggen en het afzeiken van clubjes die ze verafschuwt. prima, niks mis mee maar doe dat dan op je eigen youtubekanaal op je eigen kosten. ohnee, dat mag niet meer, dan komt Orwellonkreng langs om te waarschuwen voor nepnieuws en trapt Youtube je eraf wegens ongewenste boodschappen.

Graaisnaaiert | 05-03-19 | 14:39

Grootste bedreiging voor de democratie is Ollongren zelf (sleepnet, afschaffen referendum) en zij verspreidt voortdurend nepnieuws (referendum werkt niet, internet is gevaar want te veel info naar de mensen, wereld gaat ten onder aan Co2 etc etc).

Blonde Nel | 05-03-19 | 08:33

Doeisnooitmeer 66

van stampij | 05-03-19 | 08:32

Ik stel voor dat mensen de podcast van Sam Harris met 145 - THE INFORMATION WAR
A Conversation with Renée DiResta

Voor als je echt wilt weten hoe het zit en niet dat gelul van een politica die ons de sleepwet en het afbreken van een referendum heeft geschonken.

En talkshows op tv zijn de nieuwe radiostars. Die zijn ook dood. “Podcast kills the TV talkshow stars”

Trans_Fimmermans | 05-03-19 | 08:32 | 2

You've got karma!

Mogwai | 05-03-19 | 08:49

vvd d66 ruimte maken voor de echte leiders voor de burger........

jajalekkerhoor | 05-03-19 | 08:31

D66, hopelijk staat 66 voor het aantal kiezers dat op ze stemt over een paar weken...

ZwarteDag | 05-03-19 | 08:29 | 1

Neehoor, het klootjesvolk stemt weer gewoon zoals altijd op die partijen die ze het hardste naaien: D66, VVD, PvdA, CDA en GL.

De Nederlander klaagt wel, maar stel je eens voor dat er echt eens iets zou veranderen .....

James Lastig | 05-03-19 | 09:04

"miljonairstaks"? Bullshit. Dat wat het opbrengt is nihil. Zoveel miljonairs hebben we verhoudingsgewijs niet. Op moment belasting wordt geheven heeft dat het meeste effect als je dat bij de middeninkomens weghaalt.

Atlantis-95 | 05-03-19 | 08:29 | 4

@Muxje | 05-03-19 | 08:36: Juist! Maakt niet uit hoe vaak je dat plaatst bij Joop, ze willen het niet zien.

H. Caulfield | 05-03-19 | 09:18

Ik denk dat best wat buitenlandse miljonairs geld in Nederland hebben zitten. Maar zodra er een taks komt gaat het wel naar Zwitserland of Panama of God knows where. Die miljonairstraks komt er niet. Nu niet, staks niet, nooit niet.

mozaard | 05-03-19 | 13:49
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland