achtergrond

Geenstijl

Sinterklaas Intocht 2018. Waar is het wel leuk?

Eindlijst. Waar zijn de kinderfeestvernielers wel en waar niet...

Nog 1 nachtje slapen, en dan is de Grote Dag daar. De glorieuze intocht van de Goedheiligman en zijn leger van zwarte snoepjesuitdelende kindervrienden. Al jaren wordt deze schitterende dag door werkloze nono's met een (volstrekt terecht) laag zelfbeeld aangrepen om te relschoppen tijdens een kinderfeest. En demense hebben daar op een gegeven moment wel eens genoeg van. Vorig jaar stonden 34 BlokkeerFriezen hun groun op de A7 bij Joure, en de intocht in Dokkum werd een van de vrolijkste en vreedzaamste ooit. Gesterkt door een OM dat nog geen begin van een flauw benul heeft wat er leeft onder demense komt KickOut Zwarte Piet in diverse Nederlandse gemeenten de sfeer verpesten. Maar gelukkig niet overal. Er zijn ook verstandige burgemeesters.

Het goede nieuws is dat Rogier "botsplinters" Meijerink van De Grauwe Eeuw door de politie van huis is opgehaald voor een verblijf in Het Staatshotel. De gewraakte quote waar hij voor gearresteerd is luidt: “Ik hoop dat alle ouders die hun kindjes meenemen zaterdag, dat die de avond ervoor zwetend in een nachtmerrie wakker worden van hun kinderen onder de botsplinters.” Het andere goede nieuws is dat Arzu Aslan morgen kindertjes gaat treiteren in Amstelveen, dus daar hoeft u dan niet heen. Amstelveen op zaterdag, dat wilt u echt niet.

Zaandam (actuele foto), de plek van de Officiële Intocht, daar wilt u ook niet wezen morgen. Wegens 600 man pliesie, polsbandjes, toegangspoortjes, pipo's met metaaldetectors die in uw tas willen gluren, pseudopieten en zich Jezus wanende NPO-medewerkers.

Roadblocks richting Den Helder?

Roadblocks richting Den Helder?

Den Helder wordt ook een dingetje morgen. BlokkeerNoordkoppers hebben aangegeven de boel te blokkeren, dus KOZP zal echt bij Bergen aan Zee op een bootje moeten stappen willen ze de marinehavenstad bereiken. Verder raden wij u aan Weesp te mijden als een malle. Want de burgemeester en organisatie aldaar hebben er zin an.

Tot slot nog een stichtelijk woord van Mark "Zwarte Piet is nou eenmaal zwart, daar kan ik niets aan veranderen." Rutte:

PS: Ook hartstikke veilig morgen... Almelo!

PS: Ook hartstikke veilig morgen... Almelo!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.