achtergrond

Geenstijl

Actie & doe mee! Femmes for Freedom doet aangifte tegen As-Soennah Moskee

Als de autoriteiten die troep niet opruimen en de feministes te druk zijn met de patriarchale erfzonden van de blanke man, dan moeten de Strijders van Shirin het maar doen. GS is uiteraard weer #TeamHoofddoek in dezen. PERSBERICHT:

Den Haag, 8 november 2018 - Vanochtend heeft Stichting Femmes for Freedom aangifte gedaan tegen de Stichting As-Soennah en de individuele leden van het bestuur wegens opruiing en aanzetten tot geweld. Aanleiding voor deze aangifte zijn uitspraken met betrekking tot vrouwelijke genitale verminking gedaan in een online leeromgeving. Tijdens de lessen werd door de docent gezegd dat vrouwenbesnijdenis niet verplicht is, maar wel aan te bevelen om de lusten van de vrouw te temperen. 

Genitale verminking van vrouwen is geen islamitische traditie. Genitale verminking is een gruwelijke manier om de macht en het eigenaarschap van de man over de vrouw in stand te houden. Vrouwelijke genitale verminking is strafbaar in Nederland. Zelfs wanneer de verminking in het buitenland heeft plaatsgevonden, is in Nederland vervolging mogelijk wanneer het slachtoffer de Nederlandse nationaliteit bezit of een geldige verblijfstitel heeft. 

Genitale verminking komt in verschillende gemeenschappen voor en is eerder geografisch dan religieus bepaald. Maar, de ontwikkelingen die nu plaatsvinden baren Femmes for Freedom grote zorgen; door steeds orthodoxer wordende gemeenschappen zien we normen verschuiven. Als iemand in een voorbeeldrol dan aangeeft dat strafbare feiten aan te bevelen zijn, kunnen we er van uitgaan dat zijn volgers zullen luisteren.

Femmes for Freedom kiest daarom voor een duidelijk signaal. Door deze aangifte te doen, wordt duidelijk dat de uitspraken zoals gedaan in de online leeromgeving, niet getolereerd, geaccepteerd of aanvaard worden in de Nederlandse samenleving. Om dit geluid te versterken, heeft de Stichting op haar website een conceptaangifte geplaatst. Femmes for Freedom roept iedereen op deze te ondertekenen en in te sturen naar de Districtsrecherche van Politiebureau Hoefkade te Den Haag.

Naschrift GS: Dat pijnlijk treffende traumabeertje is in diverse formaten hierrr te downloaden & vrij te gebruiken op je socials.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.