achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Volkskrant probeert Rassenhoax wit te wassen

Raar. Volkskrant opent krant met zwaar overdreven schedelmeetartikel en schrijft dag later halve krant vol met verontwaardiging.

Gisteren beweerde de Volkskrant dat het ministerie van Justitie van IEDEREEN die een wapenvergunning aanvraagt zijn RAS OF ETNICITEIT wil registreren. Sterker nog, even later schreef de krant zelfs dat Grapperhaus RAS WIL LATEN MEEWEGEN bij het uitdelen van de vergunningen. Dat is wel erg overdreven vinden wij, dus wij verwachtten vandaag een keurig nuancerend artikeltje op pagina 23 waarin iemand tussen neus en lippen door fluistert dat de formulering 'kan blijken' er wel degelijk toe doet en dat je volgens de Hoge Raad al uit iemand zijn pasfoto kunt afleiden wat zijn ras of etniciteit is. Zet je nog ergens bij dat waakzaamheid wel degelijk geboden is in dit soort zaken en de kous is af. Sowieso, die verneukte PR is eigen schuld dikke bult van een laat reagerende minister en onervaren mediageile coalitie-Kamerleden. 

Maar de Goed Volk Stoottroepen hadden iets anders in petto. Een heuse Ophefkaravaan des Racismebestrijdings: Godwin-column op pagina 2 inclusief Jodenster-ankeiler op de homepage, spread op de 8 en 9 ('Ophef op Binnenhof', really???) en een schuimbekkend commentaar waarin de minister wordt verweten dat ze bij de Volkskrant privacy niet snappen. Godbetert een heel artikel waarin Maarten 'Klopt dit wel' Keulemans uitlegt dat je 'ras' helemaal niet kúnt registreren. DAT KOMT DAN MOOI UIT WANT DAT GAAT DE OVERHEID NIET DOEN hadden we bijna geschreeuwd als onze anti-autoritaire inborst dat niet had voorkomen. 

Jammer. Als Jan Hoedeman nog bij de eerbiedwaardige krant in dienst zou zijn, dan was dit natuurlijk nooit gebeurd.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

De Volkskrant gestopt met Eva Hoeke

Eva Hoeke (links) weggebonjourd bij de Volkskrant

@Mosterd | 06-07-24 | 17:00 | 118 reacties

Hilarische rechtse humor en linkse azijnbekken...

...die alleen maar zuur kunnen gniffelen om de kapsels van Trump, Wilders en Javier Milei

@Arthur van Amerongen | 08-06-24 | 20:55 | 236 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.