Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Goor! Vvd wil strafverdubbeling voor allochtonen

De vvd haat mensen die geen multinational zijn

Fopliberalen willen hogere dividend op straffen voor niet-westerse probleemwijkers.

De Algemene Politieke Beschouwingen moeten nog beginnen (10u30), maar de vvd opent alvast de beschietingen. Klaas Dijkhoff gaat vandaag in de Kamer voorstellen dat mensen uit krachtwijken, prachtwijken, kansenwijken, schotelwijken, of zoals hij ze noemt: “verlichtingswijken” dubbel gestraft moeten worden voor hetzelfde vergrijp ten opzichte van mensen uit "gewone" wijken. Trap er niet in. Dit is puur strategie van de fractieführer om het woord 'dividendbelasting' vandaag naar de achtergrond te drukken. Om te voorkomen dat het over Rutte's sponsoring van de Syrische Jihad gaat. Om de versnelde sloop van de hypotheekrenteaftrek te verdoezelen. De vvd kiest hypercynisch voor afleidende ophef in de media, door een PVV Plus-plan te lanceren en de boze vinger naar de baautenlaanders te wijzen.

Trap er niet in. Het is kansloos, het is ranzig en in dit land behandelen we gelijke gevallen voor de wet gelijk. Artikel 1 Grondwet. Daar verandert Klaasje Dijkhoff helemaal niks aan, hoe vaak hij zich ook bij de kerk uitschrijft.

"Het kabinet moet de wijken uitzoeken waar meer dan 50 procent van de bewoners van niet-westerse afkomst is en waar de criminaliteit hoog is", zegt Dijkhoff, die net doet of hij het Deense Model overneemt. FOUT. In Denemarken pakken ze uitkeringsfraude en werkloosheid onder allochtonen aan, maar pre-criminaliseren ze geen complete wijken. Dat Deense Model, daar voelen wij ook wel wat voor. Niet voor dit populistische PR-racisme van Dijkhoff. Als de vvd echt een keer groot wil doen op rechtsstatelijk gebied, laat StasJus Harbers dan eerst die verkrachtings-Afghaan maar eens discretionair over de grens tiefen. Die werd maar half gestraft vanwege zijn afkomst, en dat is net zo fout als mensen dubbel straffen op grond van hun afkomst.

En vandaag gaan we het éérst over de dividenbelasting, de HRA en de NLA hebben in de Kamer tijdens de #APB.

Update: Hahaha. PR-paniek bij de vvd

LOL. Kees Berghuis, de cynische pershond van de vvd en tevens de man die ooit Halbe Zijlstra iets liet roepen over gratis borstvergrotingen bij buitenlanders, probeert zijn ex-collega's van RTL onder de bus te gooien voor het "verkeerd begrijpen" (mirror) van zijn eigen racistische vvd-PR. Daarop verwijdert RTL fluks de tweet, en past het bericht aan om te zeggen dat criminaliteit die in probleemwijken wordt gepleegd, dubbel wordt bestraft. Hier de originele versie, die we nog open hadden staan. Het is sowieso écht een onzin-aanpassing: criminaliteit in probleemwijken wordt gepleegd door probleemwijkers, niet door de Jan-Willems en Anne-Fleurs uit keurige buurten er naast. Het blijft dus, als je wijken selecteert op '>50% allochtoon', een racistisch voorstel van de vvd. En RTL gaat nu ook nat in de PR-perikelen waarmee de vvd de aandacht van - het inmiddels trending topic - #dividendbelasting hoopte af te leiden. Demense, ze trappen er niet in, Kees.

Bonuslol. RTL past bericht aan, maar url niet

trololo

Reaguursels

Inloggen

Hypocriete VVD! Gelijke straffen voor iedereen in Nederland en handhaven door uitvoerende en rechterlijke macht! Daar schort het aan. Een Afghaanse verkrachter minder straf geven als ie daardoor zijn verblijfsvergunning verliest getuigt van discriminatie van de autochtone bevolking.

JohnWalker | 19-09-18 | 16:38

Kun je beter een strafmaat naar cultuur invoeren. Stokslagen voor mocrotuig, handen, voeten en hoofden afhakken voor salafisten, speren voor die ene verdwaalde aboriginal.

Guido | 19-09-18 | 15:09

kijk, als als je een stel d66 rechters en peter R de vries een glas melk voorzet, dan zullen ze vaststellen dat het helemaal geen melk is maar cola, en dat u als boerenlul er gewoon te weinig van begrijpt.

maw het gezonde verstand is ergens tijdens de ontwikkeling van onze "rechtstaat" verloren gegaan.

Ir. Wilhelmus | 19-09-18 | 13:46

Dijkhof wel goed bezig in het debat. Eerlijk. Pakt Pechtold, * kots* goed aan.

Bat-Adam | 19-09-18 | 13:40

Politici sporen niet, geen enkel gevoel met de werkelijkheid van alle dag. Heb je met hard werken met flex-contracten en 10 jaar ingeschreven gestaan eindelijk een sociale huurwoning bemachtigd, zie je binnen vijf jaar alleen nog maar zogenaamde asielzoekers en dobbernegerts in de huizen rondom worden geplaatst. Verzekeringsmaatschappijen hebben geen enkele moeite met profileren, de verzekering voor een auto is stukken duurder in die zogenaamde kansen-wijken. Afgelopen week nog een goed voorstel om de ethische afkomst te registreren van plegers van misdrijven. Uiteraard zat er aan de tafel van NPO-dienst ook weer een Marokkaan en die vond het te ver gaan zaken te benoemen en was voor een registratie op postcode. Dat weten we al lang. Vraag iedere willekeurige blanke Nederlander in welke wijk die beslist niet wil wonen in een willekeurige stad. iedereen weet wat de getto's zijn. Uiteraard weer een afleidingsmanoeuvre van licht-getinte "woordvoerders" om vooral maar weer om het probleem heen te kletsen en te voorkomen dat de waarheid gestaafd wordt met cijfers. Voor een regering volkomen kansloos een wijk aan te wijzen voor extra zware straffen. Als hard werkende blanke ben je al genoeg gestraft door ongewild midden tussen mocro's, Turken en dobbernegerts te moeten wonen met alle ellende van dien om vervolgens nog eens dubbel genaaid te worden door justitie als het zo uitkomt. Maar dat mag je allemaal niet zeggen.

Ruikbaard | 19-09-18 | 12:42

Ze kunnen beter beginnen om überhaupt te gaan straffen. En daarvoor zal de pakkans heel erg veel omhoog moeten.

Peter_K | 19-09-18 | 12:32

Was ook meteen het eerste wat ik dacht: gewoon een afleidingsmanoeuvre voor de afschaffing van de dividendsbelasting. Te gek voor woorden, de wet anders toepassen vanwege een postcodegebied. Ga nou eens gewoon de wet voor iedereen hándhaven. Dus niet een hogere straf voor *hetzelfde* vergrijp als je uit een kansenparelwijk komt, maar wel een even hoge straf voor een Afghaanse verkrachter als voor een autochtone verkrachter. In plaats van lager, wat nu gebeurt.

nobele wilde | 19-09-18 | 11:58

Wat zit die VVD toch te liegen. De hypotheek rente aftrek sneller afbouwen. Want de mensen moeten sneller hun huis aflossen. Daar was eens een besluit voor genomen: Het Hillen besluit. Iets met rente en huurwaardeforfait. De VVD wil deze weggooien of hebben die stiekemerds dat al gedaan. Die zgn liberalen zijn eigenlijk kleine dictatortjes. Toch mooi dat ze D66 de nek omdraaien.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 11:42

Nog even en Nederland is officieel een apenland. Hoger straffen is alleen geoorloofd als de betreffende persoon een recidivist is.

Dat volk uit de kansenwijken pleegt sowieso al geen overvallen in hun eigen wijk, want dan hebben ze meer kans om herkend te worden. Het zijn meestal kansenparels uit andere wijken of andere steden. Met deze maatregel gaan ze juist opzoek naar de 'normale' wijken. Echt ongelooflijk hoe achterlijk onze politici zijn.

Erno-NL | 19-09-18 | 11:39

Ik denk niet dat Dijkhoff's plan gaat werken. Allochtone, en met name naffer, criminelen, zullen er slechts een bevestiging in zien van waar ze toch al van overtuigd zijn, namelijk dat er met twee maten gemeten wordt.

En nou wil ik zelf ook wel met twee maten meten, echter, niet door strafverdubbeling, maar door het wettelijk mogelijk te maken bij bepaalde misdrijven en mbt "draaideurcriminelen", en geradicaliseerden die voorbereidingen treffen voor een aanslag, het Nederlanderschap af te nemen en uit te zetten naar het land van herkomst (ook al zijn ze hier geboren); die denaturalisering zou m.i. dan in de plaats moeten komen van bv een gevangenisstraf.

De allochtonen zullen dit ongetwijfeld nog steeds opvatten als meten met twee maten, maar dat zal me een worst wezen. Ze zien dan wel dat onaangepast/crimineel gedrag échte consequenties voor ze heeft, en wellicht zal dat besef hun gedrag op termijn in positieve zin veranderen.

Dr_Johnson | 19-09-18 | 11:17 | 1

Juist, zou het beste middel zijn. Helaas werkt Marokko niet mee.

kleurdoosje | 20-09-18 | 09:11

Er zou juist strafvermindering voor allochtonen moeten zijn omdat ze toch al meer getroffen worden.

mozaard | 19-09-18 | 11:16 | 1

Die is er al, in de vorm van D66 rechters

Santtulainen | 19-09-18 | 11:37

Joh wat een gelul. Wat een elitemaatschappij staan die vvders toch voor. Terug naar de klassenmaatschappij van tijdens de industriële revolutie. Dat ze deze woorden in de mond durven nemen schandelijk. Pleur toch op om maar met de woorden van die fopspeen te spreken. Ooh en om dan maar gewoon effe lekker door te discrimineren. Met die rotkop van n Dijkhof gaan ze nooit de volgende verkiezingen winnen dat ziet toch elke klapmongool wel. Zelden zo'n onsympathieke stoppelbaard met de uitstraling van een fascistische studentenpreses gezien. Gaot em nie worre

Flow82 | 19-09-18 | 11:16

Begrijp ik het nou goed dat als je als gozert een diefstal pleegt in een probleemwijk je meer straf krijgt dan wanneer je dat in een niet-probleemwijk? Is dat niet een extra stimulans voor onze criminele medemens om de voornamelijk blanken wijken in te gaan voor hun onverkwikkelijke zaakjes? Da's lekker dan. Ben je gevlucht uit zo'n rotbuurt, komen ze gewoon achter je aan!

J. Jarig | 19-09-18 | 11:09 | 1

Ja, dan ben je nog niet jarig!

kleurdoosje | 20-09-18 | 09:07

Wat is eigenlijk het probleem, op het gelijkheidsbeginsel na? . Niet Westerse allochtonen worden aan alle kanten ondersteund en gefaciliteerd om te kunnen wennen aan de normen, waarden en cultuur van het land waar ze mogen (!) verblijven (ze zijn niet verplicht om hier te zijn) Dat kost scheppen met geld en personele capaciteit en het komt allemaal uit de pot "algemeen" Daarnaast zien we nog altijd oververtegenwoordigingen van niet Westerse allochtonen bij een aantal geweldsdelicten, drugsdelicten en zaken als pooierschap. Die oververtegenwoordiging moet worden aangepakt en er is buiten het dogma van gelijkheid geen enkele reden om daar niet wat harder aan te gaan werken. Blijkbaar is de gevangenis in zijn huidige vorm voor een aantal delinquenten niet een echte straf, anders zorgden ze wel dat ze er niet terecht kwamen. Dus zal je het strafregime en de strafmaat voor die groep harder moeten maken.

Heiner | 19-09-18 | 10:59

Het zou al enorme winst zijn als justitie ophield met wegkijken en gedogen als het om allochtonen gaat. Dat er met de blinddoek wordt geoordeeld over misdrijven, waarbij de allochtoon precies dezelfde straffen krijgt als de autochtoon.
Begin daar eens mee, Dijkhof!

marjen | 19-09-18 | 10:41 | 1

Daar zal het gedeeltelijk wel over gaan, de rechters dwingen om geen absurde voorkeursbehandelingen meer te geven.
Ze gaan niet dubbel gestraft worden maar net zo zwaar als de andere bevolkingsgroepen die woonachtig zijn op andere postcodes.

kleurdoosje | 20-09-18 | 09:06

Gisteren werd die Afghaan die verkrachte juist voor de helft gestraft omdat hij anders zijn verblijfsvergunning zou kunnen kwijtraken, en dat was nou zo jammer voor die meneer die hier een bestaan en een gezin wilde opbouwen. Blijkbaar denkt Dijkhoff dat als hij het dubbele vraagt deze Afghaan dan een normale Nederlandse straf had gekregen in plaats van korting.

Beroep = Boerenlul | 19-09-18 | 10:27

Artikel 1 luidt "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
.
In deze wet wordt onterecht aangenomen dat je een "gelijk geval" kunt blijven terwijl je een andere godsdienst belijdt, aangezien de Islam regels voorschrijft die haaks staan op onze wetten. En "discriminatie op welke grond dan ook", houdt dat in dat mensen met een psychische stoornis exact dus ook op dezelfde manier behandeld moeten worden als gezonde mensen? Dat klopt ook niet, in de praktijk krijgen "verwarde mannen" voor exact dezelfde misdaad namelijk TBS opgelegd.

JackStick | 19-09-18 | 10:19 | 1

Dubbele paspoorters dubbel straffen.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 10:25

Alles om maar van de dividendbelasting af te leiden. Wat een land.

O2Neutraal | 19-09-18 | 10:15

Onzin voorstel. Gaat ook gelden voor mensen die toevallig in zo'n wijk zijn blijven hangen en hier al sinds de middeleeuwen wonen.
Wat wel goed is : veel hogere straffen voor iedereen. En de nieuwkomers veel meer op de huid zitten en dwingend optreden voor alles en nog wat en ga er vanuit dat ze liegen en bedriegen en wees geen gekke Henkie.

Zwizalletju | 19-09-18 | 10:12

"Hij vindt zijn eigen plan zeker niet discriminerend.We hebben nu ook al strafverzwarende omstandigheden. Als je een hulpverlener te lijf gaat bijvoorbeeld".. Dan gaat het nog steeds om het individuele daad ipv een arbitraire locatie. Wat een absolute idioot.

KutFilosoof | 19-09-18 | 10:12

Lees bij een drogist eens de verpakkingen. Alleen maar ronkende marketingpraat zonder inhoudelijke waarde.
De politiek is de drogist van Nederland en Klaas is de verkoopmedewerker.

Bauchschmertzen | 19-09-18 | 10:08

Alsof het allemaal nog wat uitmaakt. Onze rechters zullen het wonen in zo'n wijk dan zien als een verzachtende omstandigheid en prompt de strafmaat halveren.

Joris Beltsin | 19-09-18 | 10:00

Geen iedereen een schikking zoals ING heeft gekregen. Eventueel betalen met rentepunten of airmiles.

Mark Bouwman | 19-09-18 | 09:56

Wat je, in mijn humbele opinie, wel kunt doen, is handhaving in probleemgebieden verveelvoudigen door te doen wat ten onrechte volgens velen ook niet mag.

Namelijk op grond van openbare orde staande houden en fouilleren zonder dat daar een verdenking zoals omschreven enzovoort enzovoort aan ten grondslag ligt.
Maar dan specifiek gericht op één probleem.

Bijvoorbeeld illegaal wapenbezit. Zomaar op onderbuikgevoel controleren op straat, waarbij andere vondsten dan in dit voorbeeld illegale wapens, dan wel illegaal dragen van legale wapens, niet zomaar gebruikt mogen worden voor vervolging of anderszins benadeling.

Dat is gewoon te regelen. En dat heeft, in sommige buurten, zin.

LibertasSimplex | 19-09-18 | 09:55

Pas op voor partijen die voor de verkiezingen van 2019 snoepjes uitdelen, meestal betaal je die dubbel en dwars terug.

FreeVogelaar | 19-09-18 | 09:54

Eerlijk gezegd interesseert het me helemaal niet meer wat die leugenaars partij VVD allemaal roept. VVD heeft het recht om als betrouwbare partij gezien te worden al sinds Rutte-2 verspeeld

moitambien | 19-09-18 | 09:54

Het begint steeds meer te lijken op the hunger games te lijken.

Rallywally | 19-09-18 | 09:51

Sluit helemaal niet uit dat ik ooit nog VVD stem en ben ook echt voor een stevige aanpak en zeer stevige integratie.

Maar zwaarder straffen op basis van wijk... wat een TOTAAL KANSLOOS voorstel.

Bvdb | 19-09-18 | 09:50 | 2

Wat lief, jij geloofd nog in de politiek? Sprekende poppen met touwtjes eraan, maar wie trekt eraan de touwtjes?

Rallywally | 19-09-18 | 09:54

VVD stemmen staat feitelijk voor omvolken van Nederland en Europa. Niks stevige aanpak of integratie. Nederland wordt als het aan de VVD ligt een heel ander land waar het kunstmatige ‘mengvolk’ de standaard is.

HaatbaardKnipper | 19-09-18 | 09:55

Zware straffen in Nederland? Bestaan die?
En gaat het straffen nu per postcode?
Er zijn politici die vaak het verwijt krijgen idioterie uit te kramen (minder minder enz.) maar wat de VVD hier doet is minstens zo erg zo niet erger.

Memek | 19-09-18 | 09:46

Het gaat dus om gratis (verplichte) kinderopvang regelen voor allochtonen.
Wie geven daar leiding in de opvang ? Natuurlijk we moeten meer allochtonen aan een baantje helpen.
Wel ervoor waken dat er niet weer een fraude schandaal door ontstaat.

G.M.I.M. Pet | 19-09-18 | 09:45

Rutte III en de gemeenten moeten hun maf en onbetaalbaar migratiesysteem wijzigen:
75% van de migranten (statushouders) zit langdurig (soms levenslang) in de bijstandsuitkering, dit is niet goed voor hun integratie en ook niet voor je gevoel van eigenwaarde.

Onder de noemer van ''vluchteling en oorlogsslachtoffer" wordt men hier in de watten gelegd en als een kasplantje behandeld.
Gratis opvang en verblijf in een AZC met iedere dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld. Als statushouder krijgt men met voorrang een ingerichte woning met extra zorg, extra aandacht en begeleiding.
De bijstandsuitkering wordt voor je geregeld - ook mag je je naaste familieleden op onze kosten naar NL halen, die dan ook al deze gratis voorzieningen krijgen.

Geen wonder dat mensen uit Afrika en moslimlanden graag naar NL willen, wij zouden precies hetzelfde doen.
Echter we zien nu... het kostenplaatje wordt onbetaalbaar en het in de watten leggen van migranten en allochtonen roept steeds meer spanningen en weerstand op in Nederland.
Hoe is NL over 5 jaar...?

sociaal_econoom | 19-09-18 | 09:45

Wat is het toch fijn, te lezen hoe de PVV hatorz zich kronkelen en buigen teneinde toch nog even hun vieze linksche gif over de PVV hier uitgooien. (de enigste echte Nederlandse Partij van en voor Ons, ja dus van Glennis Grace, Midas Dekker tot en met Gerda Havertong en Remy Bonjasky, echte Nederlanders dus) en ze zitten ook hier met velen. De trollen legers kunnen echter niets veranderen aan wat er gebeurt is, D66 gaat terecht op zijn bek, VVD gaat inboeten, niet genoeg, maar gaan veel verliezen, Groen Linksch gaat groeien (gatverdamme bah en kots), de Christelijken blijven gelijk tot ze een nieuwe Bakellende vinden, de PVV wordt nog verder leeggezogen door het FvD (joepie roept Hein Nagel) en bij de dierenpartij moet nog steeds een piemol in net als bij de SP, die toch wel eens kan groeien. Al met al wij/Ons, schieten er geen ene ruk mee op en we moeten weer met een potloodje en gum en papiertje stemmen hahahahahaha Neederland met als trots islAmsterdam hahahaha en we blijven in de dividendsgreep van nog een heleboel Prinsjes in de toekomst en Prinsesjes, die er weer een paar miljard bijkrijgen van Mark Ettur. Ja zo gaat het rollen, nog een prettige dag en neem maar een Douwe Egberts, daar kalmeer je van, lekker potje schijten en wat al niet meer, maakt niet uit mensen. Wat je vandaag eet is morgen toch weer stront.

Theo-Pim-Riv | 19-09-18 | 09:43 | 3

De Partij die kan garanderen, dat het dividendsgif van Mark Ettur teruggedraaid wordt, kan heel groot worden, wat ik U nog even brom. Maar RaRa welke partij gaat dat doen?

Theo-Pim-Riv | 19-09-18 | 09:48

"Wat je vandaag eet is morgen toch weer stront."
Mag ik die op een tegeltje zetten?

Slurfje | 19-09-18 | 10:49

G*dT, als fruitarïer bij koffie van DE altijd een vitamine C bruistablet innemen om de flora en fauna van de darm te kietelen;-)
*CcMed*

kapitein oosterlng | 19-09-18 | 11:10

Met een pakkans van, laten we optimistisch zijn, 20% zou je feitelijk elk misdrijf 5 x zo zwaar moeten straffen.

Maar goed, wat ik niet begrijp is dat intelligente mensen niet snappen dat het allemaal slap gelul is over de zogenaamde probleemwijken. Ik heb nog nooit een wijk een diefstal zien plegen. Hetzelfde geldt voor een straat. Het blijven gewoon mensen die misdrijven plegen en in theorie zou je geen zogenaamde probleemwijken meer hebben als je elk misdrijf zou (willen) oplossen.

Oude sokken haal je uit de schone was en donder je weg, die leg je niet in een aparte lade. Als je dat consequent bij elke was blijft doen en niet 1 keer in de zoveel jaar, dan blijven je lades netjes.

Promedio | 19-09-18 | 09:40 | 1

Man het onveiligheids en onrecht gevoel in Ons land is groot en daar speelt die Vieze Vuile Dividendspartij op in, hoe gluiperig kan je zijn, nou zo dus.

Theo-Pim-Riv | 19-09-18 | 09:50

Laten we de BTW op groenten, fruit en gezonde levensmiddelen maar halveren in de arme wijken. Maar dat komt natuurlijk niet goed uit voor de afschaf dividendvriendjes van de VVD.

miss error | 19-09-18 | 09:37

haha dat voorstel heeft geen 0% kans van slagen maar -10%. Is puur marketing. Zegt ook genoeg over hoe onze democratie blijkbaar werkt, mooi praterij werkt.

Alleycat | 19-09-18 | 09:35 | 1

Hoe dacht je dat Mar Ettur daar is gekomen waar hij nu nog jaren blijft zitten?

Theo-Pim-Riv | 19-09-18 | 09:51

Nou mooi is dat! Dan trekken ze natuurlijk de goede wijken in on daar hun criminaliteit te plegen. Soort van metastasering

Hobbykip | 19-09-18 | 09:33

Waarmee de heer Dijkhoff definitief op die grote hoop in de hofstad kan. Overigens voor de liefhebbers: zaken als de dividendbelasting etc., zijn onderdeel van een letterlijk structureel probleem: www.trouw.nl/democratie/het-dak-repar... Ziet u vooral ook de opmerking dat Rutte III mogelijk de comptabiliteitswet overtreedt. Niet dat ik verwacht dat er ook maar 1 iemand vandaag in de TK over zal beginnen.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:33

Dit slaat nergens op. Dat is toch geen plan man. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen.
Ik hou het kort. Het is de rechter, en niet een VVD-fatje die bepaalt of en hoe lang iemand de cel in moet.
Gelijkheidsbeginsel.

Ik ben even strafbaar hard in m'n koffie roeren. Snotverdriedubbeltjes.

LibertasSimplex | 19-09-18 | 09:31 | 4

Puhlease.

LibertasSimplex | 19-09-18 | 09:40

D66 rechters die VVDGraaf zijn vrijheid volledig teruggaven voor zijn huur-moord op Rust in Vrede Pim Fortuyn, die rechters geeft U nog vertrouwen?

Theo-Pim-Riv | 19-09-18 | 09:53

Theo-Pim-Riv | 19-09-18 | 09:53 |
Wou je dat de politici dan toevertrouwen? Nee toch.

LibertasSimplex | 19-09-18 | 09:57
▼ 1 antwoord verborgen

Pas dit toe als de dader een andere etniciteit heeft als het slachtoffer. Dat klinkt vriendelijker, maar komt in de praktijk in de meeste gevallen op hetzelfde neer.

Geïrriteerde Ed | 19-09-18 | 09:31

Nu woon ik tien jaar in Catalunya en lees iedere dag de krant hier. Nooit hebben ze het over klimaat, ja, dat die er was in Parijs, dat was het. Verder doen ze niks eraan, hebben het er niet eens over. zonnepanelen verboden, hier en daar wat windmolens, Vluchtelingen zijn wel welkom, maar huizen tekort.
Waar Colau ze in Barcelona moet stoppen weet niemand. Men is wel relaxer hier, ik schrok vorige week in nederland, nog nooit zo agressief gezien, Maar al die punten, waar wij het over hebben , lees je hier nooit, Dat er een paar in de regering zwart geld hebben in Andorra, dat wordt aangepakt, dat een scriptie van Sanchez niet klopt, wordt onderzocht. Dividend, nooit over gesproken, dat mensen zwart geld hebben in bitcoins, vooral in Catalunya, maar CO2 , ze kennen het woord niet eens. Kom veel in Frankrijk, niemand heeft het over dividend, alleen over hun pensioenleeftijd, en klimaat zou ze een rotzorg zijn.

gato | 19-09-18 | 09:31 | 1

Nederland is niet voor niets de malle eppie van de wereld.

HaatbaardKnipper | 19-09-18 | 09:34

Het wordt toch hoog tijd om de hypotheekrenteaftrek af te schaffen? Dus..........

Zo_Zit_Dat | 19-09-18 | 09:31 | 3

Hear hear

Pedro el Negro | 19-09-18 | 09:33

Tot jezelf in een situatie terecht komt waarbij men de regels tijdens het spel gaat veranderen. Dat heet onbetrouwbaar.

laagvliegert | 19-09-18 | 09:40

En gelijk de kinderbijslag vanaf het tweede kind.

Rallywally | 19-09-18 | 09:59

Lulletje Dijkhoff spoort niet. Een narcist pur sang.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:29 | 2

Hij spoort wel degelijk, zie jij hier nu een topic over de dividendbelasting? Of zitten we hierom te neuzelen...

peterdh | 19-09-18 | 09:36

Een echte VVD klojo: zogenaamd ferme taal voor de bühne maar intussen de eigen kiezer aan alle kanten verneuquen.

HaatbaardKnipper | 19-09-18 | 09:37

Dijkhoff is niet alleen een boerenlul maar tot gisteren ook nog een katholieke.

Einde van de Domheid | 19-09-18 | 09:25

Etalagepolitiek van dijkhoff, grondwettelijk onmogelijk wegens art. 1...........
Wie was ook alweer de pedopooier die kindhuwelijken (en kind-harems) faciliteerde in zijn vorige functie? 40 jarige religieus gemankeerde onrendabiliërs die aan ‘gezinsvorming’ mogen doen met net zindelijke meisjes????
Juist, dijkhoff ja.

pennestront | 19-09-18 | 09:23 | 2

Alleen daarom al is Dijkhof een minderwaardig* mens.
--
*Source Marcel van Dam, PVDA

Mark_D_NL | 19-09-18 | 09:25

Eens.

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:34

Tuurrrrlijk. En de PVV wil de gulden terug, GroenLinks wil binnen 3 jaar iedereen van t gas hebben en de PvD wil verplicht vegetarisch eten invoeren, de CU wil iedereen op zondag in de kerk hebben, DENK wil iedere Nederlander die het niet met ze eens is op laten rotten en D66 wil dat we ze op hun woord geloven. Nice try, goodbye.

Dutchbeaurouge | 19-09-18 | 09:22 | 2

En vvd-ers, pvda-ers, cda-ers, d66-ers sturen onze samenleving de vernieling in terwijl ze zich weldadig laven aan belasting door malversatie, achterklap en leugens.
.
Dat zijn dan geconstateerde feiten terwijl u slechts vermoed.
.
Anyways. Beter ongetest dan volkomen corrupt.

Parel van het Zuiden | 19-09-18 | 09:31

Ik zie precies 1 goed idee hierboven.

Knufter | 19-09-18 | 09:34

Stoere praatjes; implementeren doen ze niet!
Ze zijn al jaren de grootste, met ook de grootste bek, en al jaren in de regering en nu opeens tegen de verkiezingen begint de marketingmotor weer shit uit te braken.
VVD een partij in verrotting, ze stinken een uur in de wind.

VanGeuzen | 19-09-18 | 09:20 | 2

En corrupt als de neten.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:30

Ze zien de bui al hangen dat er niets meer doorheen komt. Ik verwacht dat het nu al heel close gaat worden met de dividendbelasting.

HaatbaardKnipper | 19-09-18 | 09:41

Dus de VVD besluit een lap rood vlees de kamer in te slingeren. Oh, wat zullen ze happen en smullen.

Cuban8 | 19-09-18 | 09:18 | 3

Ja GL en een paar randpartijtjes misschien. De rest nikt vrolijk mee want is gewoon afgesproken werk. Pechtold zal hoogstwaarschijnlijk niet eens zijn "boze rood aangelopen PC meneer" act uit de kast halen hiervoor.

Dutchbeaurouge | 19-09-18 | 09:24

Ton Elias al gesignaleerd? Oh nee, die is meer van de kipkluifjes.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:32

Dutchbeaurouge@ als hij de kabouterpost thuis laat.

Rallywally | 19-09-18 | 10:13

De VVD symboliseert de staat van Nederland. Liegen en bedriegen is geoorloofd zolang er maar economisch gewin mee te behalen is; www.huizenmarkt-zeepbel.nl/24-02-2010/...
En het is dat ik bij het aanzien van ons lands grootste leugenaar altijd aan Pinokio moet denken anders bedacht ik Rutte en Dijkhof momenteel in de rol van de vos Jantje Fatsoen en diens helper, de kat Gideon

D-Fens_1963 | 19-09-18 | 09:16

Dit laat trouwens zien dat Dijkhoff een typetje speelt, hij probeert 'populist' te spelen, doet een beetje dom Brabants jolig en denkt dat dit punten gaat opleveren in de populistische' hoek. Verkeerd gedacht Klaas.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:16 | 5

@hagelkruis, als Dijkhoff onze hoop in bange dagen is dan hebben we nog wel een groter probleem. We hebben geen inspirerende politici nodig, of althans: niet per se, wat wij nodig hebben is een kabinet met PVV en FVD erin. Volgens mij zijn de laatste twee samen al groter dan VVD nu in de peilingen. Dat is mooi. Verder moeten partijen gewoon verdwijnen. Wat hadden CDA en D66 in de laatste peilingen? Iets meer dan 10 zetels? Dat gaat wat worden voor de provinciale staten volgend jaar.

Blijf drukken op die dividendbelasting. Dat is goud. Al het andere is afleiding.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:31

Zag je al toen die vrouw aangereden werd, hij keek niet eens.

gato | 19-09-18 | 10:02

Wilders is toch de beste spreker in de kamer, of je het nu met hem eens bent of niet, wel de beste.

gato | 19-09-18 | 10:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Het lijkt mij een uitstekend plan en als de mogelijkheid er is, meteen invoeren. De haalbaarheid is nul natuurlijk.

BozePaarseMan | 19-09-18 | 09:16 | 2

Hm, bovengemiddeld veel PVV-stemmers ook in zo'n wijk. Hoe wou je die behandelen?

De echte Stolwijker | 19-09-18 | 09:20

Als die niet crimineel zijn is dat geen issue.

BozePaarseMan | 19-09-18 | 09:22

Koopkrachtverbetering moet eigenlijk verminderinginkomensverlies heten, gezien de graai operaties van die lachende leugenaar van de afgelopen jaren.

Wat Dijkhof zegt is gewoon afleiding. Plan is volkomen onhaalbaar, ongrondwettelijk en volkomen onzin. Kerel begon aardig maar nu ik deze nonesense zie en dat hij zijn schimmige vriendjes de kamer intrekt begint en zelf een schimmig figuur te worden.

Nederland staat nog veel meer ellende te wachten. De eurofiele onzin van het mislukte EU project zal ons de komende jaren 1400 miljard aan pensioengelden kosten die Rutte lachend zal overmaken aan Brussel. Nu de dividendtaks gesloopt is, want EU opdracht, gaan we op termijn allemaal net zo arm als Griekenland worden. Want er gaan nog veel meer opdrachten vanuit Brussel komen.

Daarnaast gaat het gebeuren dat die klimaatgekkies en krijsers hun zin krijgen en extra belastingen willen doorvoeren. Als die bij bedrijven uit gaan komen ben ik benieuwd of die zich nog steeds willen vestigen hier. Denk het niet.

RenHoek | 19-09-18 | 09:15 | 3

Nederlands pension geld heeft de staat direct weinig zeggenschap over. Ze kunnnen het niet zomaar ff overmaken, zal best wel kunnnen met wat hocuspocus. Maar bv in Belgie, waar veel oudedag voorzieningen wel voor de rekening van de staat zijn. Gaat dit voorzienbare grote problemen veroorzaken, en je hoort er niemand over.

Pedro el Negro | 19-09-18 | 09:27

Hele lobies en tv programmas over dat de super in lutjesbroek of ransdaal sluit, maar een tikkende tijdbom. Die bijna zeker afgaat, hoor je niks over. Ben een eurofiel, haal graag op zondag een broodje enzo. Maar dit is idd een mega probleem

Pedro el Negro | 19-09-18 | 09:29

Nou, pensioengelden had de Nederlandse Staat veel over te zeggen. Kok heeft er zelfs eens een keer een greep ingedaan van circa 25 miljard. Bovendien was het onmogelijk voor pensioeninstellingen om zich niet in het buitenland te vestigen. na een wetswijziging van een aantal jaren geleden zijn zij gelijkgesteld met bancaire instellingen en mogen zij zich met hun kapitaal in het buitenland vestigen. Zij hebben het alleen nog niet gedaan. En dat kan best gebeuren, al dan niet vrijwillig.

RenHoek | 19-09-18 | 09:38

Dijkhoff beroept zich op het begrip "strafverzwarende omstandigheden". Een probleemwijk zou in zijn beleving moeten kunnen gelden als een strafverzwarende omstandigheid. Dat is natuurlijk klinkklare onzin. "U vergrijpt zich, u veroorzaakt een probleem, en wij gaan u daarvoor dubbel straffen want u bewoont een wijk waarin men zich vergrijpt en problemen veroorzaakt". De daad zelve als strafverzwarende omstandigheid bestempelen is lariekoek.

Schoorsteenveger | 19-09-18 | 09:12 | 4

Dat veel wijken etnisch monotoon zijn is niet relevant - dat je een andere straf oplegt vanwege ongerelateerde factoren, dat is een probleem. Etnische afkomst is daar een andere variant van.

Gloweye | 19-09-18 | 09:24

Nou en of dat relevant is, aangezien ze daarom ook probleemwijken worden genoemd vanwege het gebrek aan integratie en een grote monotone etnische populatie. En dat is wat Dijkhof wil, met harde hand laten integreren en daarvoor het Strafrecht gebruiken en ombuigen. Het is mooi als je zij die niet willen meewerken verplicht wil laten integreren, maar doe dat niet op een ongrondwettelijke manier.

RenHoek | 19-09-18 | 09:39

De wonderen zijn de wereld niet uit. Stel het spitsrijden wordt op enig moment zwaarder belast: je gaat s morgens naar kantoor om te werken en belastingpoet te verzamelen wordt je vervolgens nog eens gepakt omdat je s morgens daar door die spits rijdt op weg naar kantoor.

HaatbaardKnipper | 19-09-18 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Three strikes and you're out: als je 3x een misdrijf pleegt, ga je levenslang achter de bouten. Voer dat nou eens in, dan voorkom je dat het echte tuigh in Nederland maar blijft doorgaan zonder ooit echt gestraft te worden. Heel veel criminelen nemen een half jaar cel op de koop toe, dat wordt ingecalculeerd en in het gevang kunnen ze zelfs nieuwe contacten leggen en hun activiteiten uitbreiden. Nou prima, dan mag je na de 3e keer door naar de long-stay. We hebben gevangenissen over schijnbaar, douw die dan vol met het echte gajes.
Ik weet ook wel dat 'm dat niet gaat worden, maar hoop doet leven.

Bakkeleures | 19-09-18 | 09:11 | 5

Voor het soort lieden dat Dijkhoff voor ogen heeft moeten hier in NL gewoon zoals in de VS 'chain-gangs' ingesteld worden.
Zodat ze ipv. dat ze dik lopen doen met hun bezit mooi voor lul kunnen lopen én de klussen kunnen doen die 'wij' niet willen doen.
En dan niet met de zweep erover, maar met de broekriem zoals ze gewend zijn van pa.

Gazzerop | 19-09-18 | 09:32

Dus na 2 keer ingebroken te hebben en veroordeeld te zijn geweest, weet je vervolgens dat je voor een nieuwe inbraak dezelfde straf zal krijgen als voor een moord? Nee, doe maar niet.

Promedio | 19-09-18 | 09:33

Doe maar wel.
Want na die derde keer ben je volkomen onverbeterlijk gebleken ondanks de waarschuwing(en).

laagvliegert | 19-09-18 | 09:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat Klaas, bedoelt de straffen worden weer gelijk getrokken. Autochtonen worden nu zwaarder gestraft dan allochtonen en dus heeft Klaas gelijk dat moeten we niet willen. Het laatste voorbeeld van de Afghaan, laat ook direct het failliet van Nederland zien.

De Evangelist | 19-09-18 | 09:11

De zoveelste klaagzang over de VVD........... Heeft Van Rossem soms een vete met de VVD?

Zo_Zit_Dat | 19-09-18 | 09:11 | 4

En hoe zit het nep pluche?

Mark_D_NL | 19-09-18 | 09:21

Al een tijdje geen media geluisterd of gelezen zeker?

VanGeuzen | 19-09-18 | 09:22

"Antisemitisme komt ook bovengemiddeld vaak voor. Ik noem geen namen, iedereen kent ze"

Vaag geleuter.

Zo_Zit_Dat | 19-09-18 | 09:24
▼ 1 antwoord verborgen

De VVD is echt een kwelgeest voor de hardwerkende NL burger. Voornaamste verschil met de Rote Armee Fraktion is dat ze geen bommen gebruiken, maar qua burgerhaat lopen ze aardig gelijk op.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:10 | 1

RAF was gericht op het kapitalisme en de gevestigde orde en hadden geen burgerhaat.

RenHoek | 19-09-18 | 09:42

Heb de linkjes niet gechecked maar als dit waar is, lijkt het me een bedorven plan. We willen toch niet de meurica kant op. Minimum straffen in het algemeen hoger maken, soit. Vraag je je dan af wrm we ziyech niet hebben. Dit is bijna goodwin waardig

Pedro el Negro | 19-09-18 | 09:10 | 2

Die Afgaan zen verblijfsvergunning afpakken, prima. Maar het echte issue wrm aex multioles lager zijn dan elders (wat helemaal niet erg is). Heeft niks te maken met divident belasting, maar hoofdzakelijk met overnamebescherming. Als die ex-katoliek daarover zou beginnen, krijgt tie natuurlijk alle oranjecommitees van het land over zich.

Pedro el Negro | 19-09-18 | 09:18

*multiples

Pedro el Negro | 19-09-18 | 09:19

Tamelijk bizar plan van Dijkhoff. Ik ben niet bepaald links van het midden maar toch vind ik dit een van de meest domme plannen die ik ooit gehoord heb.

Wat wij willen Klaas, is dat mensen SUCCESVOL uitgezet worden: dus criminele allochtonen zonder NL paspoort, mensen die bijstand krijgen zonder NL paspoort en uitgeprocedeeerde gelukszoekers. En weet je Klaas, die wetten bestaan al lang. Zorg dat ie wetten nageleefd worden, zet Marokko c.s. onder druk om hun onderdanen op te nemen en doe eens wat nuttigs.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:10 | 2

Neem van mij aan, dat succesvol uitzetten wordt ook gedaan. Ondanks een asielindustrie die tot aan het gaatje de grenzen van de heersende regelingen opzoekt.

Grijskijkert | 19-09-18 | 09:16

Ja vorig jaar zijn er maar liefst 80 uitgezet. Nou nou nou echt een prestatie van jewelste.

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:29

De VVD die eigenhandig huiseigenaren naar de rand van de afgrond helpt met de sloop van de hypotheekrente aftrek. En toch zijn ze de grootste partij. Kortsluiting in mijn hoofd. Wie stemt er nog met gezond verstand op deze mensen?

de Voorzittert | 19-09-18 | 09:10 | 1

Ik ben er niet rijk genoeg voor en heb mijn huis nog niet afbetaald.

El Rico Grande | 19-09-18 | 09:14

"We hebben met z'n allen als samenleving een tocht door de woestijn gemaakt en 51 miljard euro moeten ombuigen en aan lastenverzwaring gekregen. Dan is het logisch dat je probeert iets terug te geven aan de samenleving, omdat we dat met z'n allen hebben gedaan", zegt Rutte dinsdag in het jaarlijkse Prinsjesdag-gesprek met de pers.

En lachend verhoogde hij de belastingen.

El Rico Grande | 19-09-18 | 09:09

Benieuwd hoe en hoeveel van het gutmensch weekdierenvolk in de "Kamer" in het geweer komt .

daytripper | 19-09-18 | 09:09

Postcode Justitie dus.

Is er ook een speciaal tarief voor frauderende VVD aanhangers?
Worden in Aerdenhout en Bergen straks heel hoge straffen opgelegd voor fraude, ontduiking belasting en andere VVD specialiteiten?

Aa@Hunze | 19-09-18 | 09:09

In het gebied 2240-2245 schijnen veel witteboordencriminelen te wonen.
Tijd om die extra zwaar te gaan straffen.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:09

Dijkhof heeft zijn doel al bereikt want net als hier zal de hele tweede kamer straks, in plaats van het over de dividendbelasting te hebben, vol op het orgel gaan over zijn voorstel.

pa_niek | 19-09-18 | 09:08 | 1

Zodra Rutte in zwaar weer zit laat hij één van zijn lakeien als kop van Jut dienen.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:13

Groot gelijk Bart. De belastingbetalende burger wordt wederom keihard gepakt en dan laf een rookgordijn optrekken met een plan wat het OVERDUIDELIJK nooit gaat halen is ronduit goor.

Neta | 19-09-18 | 09:07

Ach dit is gewoon een afleidingsmanoeuvre van Dijkhoff waar niemand intrapt. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen dus ik wacht gewoon tot om 10:30 Geert de spits afbijt (35 min) bij de Algemene Beschouwingen want dat wordt weer genieten. Zet em op Geert!

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:07 | 2

"het" spits... ik moest er ook aan wennen. "De" verboten!!

daytripper | 19-09-18 | 09:10

Is dat zo? Bij een berg noem je het toch ook 'de spits'? Nou ik heb met die vreemde fratsen niets te maken dus blijf het gewoon 'de' spits noemen :-)
'We hebben vandaag het spits van de berg bereikt' kan toch gewoon niet??

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:23

Briljant plan, als je door rood rood rijdt in de ene straat een dubbele boete dan in een andere straat. Het gaat dus niet eens om uit welke wijk je komt maar waar iemand zich op dat moment toevallig bevindt. Dus met z'n alleen alleen nog inbraken doen doen BUITEN je eigen slechte wijk. Lekker haalbaar ook dit.

een_mike | 19-09-18 | 09:07

Ja, straks wil de VVD ook nog de HRA met terugwerkende kracht afschaffen.

Goed idee hoor, daar niet van, maar ook het einde, met TWK, van de VVD. Hm, ook wel een goed idee eigenlijk.

Poekieman | 19-09-18 | 09:06 | 4

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:12
Daar hoeft de VVD ook niets mee. Daar is de SP voor.
Mooi hè, dat meerpartijenstelsel?

DrumPiet | 19-09-18 | 09:18

Uw commentaar slaat als een tang op een varken.

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:25

Lupuslupus | 19-09-18 | 09:25
Klopt. Jouw reaguursel is dan het varken. Waarom zou de VVD zich druk maken om de HRA?

DrumPiet | 19-09-18 | 09:29
▼ 1 antwoord verborgen

Nee , dit is geen grap , maar aandacht van dividendbelasting afleiden is kolder . Reden is doodgewoon alvast de bakens verzetten om Baudet cs de wind uit de zeilen te nemen voor as PS verkiezingen. Een beetje middelbare scholier kan dat bedenken.

daytripper | 19-09-18 | 09:06 | 1

Nou, je zal als potentiële PVV- of FvD-stemmer maar in zo'n wijk wonen. Word je zelf ook nog eens dubbel gestraft als je een misstap maakt. Het zou enorm grappig zijn als dit niet serieus bedoeld zou zijn door de fractieleider van de grootste partij.

De echte Stolwijker | 19-09-18 | 09:13

... zo ken ik het geval van een klant van me die voor een half miljoen is opgelicht door een 'klant' die z'n kredietwaardigheid met nepmails en uitgaande nepfakturen bleef tentoonspreiden. En daarna ging z'n bv failliet en zit plotseling alle vorderingen in een andere bv.

Denk je dat de curator (of het OM) iets onderneemt? Welnee, joh, die laat het op de plank liggen en toucheert elke maand 'dossierkosten' net zolang tot alle rekeningen zijn leeg gebloed.

Wat nou dubbel straffen? Wat nou gewoon straffen? Of zelfs maar half straffen?

Eerst komen wetten en daar hebben we genoeg van
Dan komt handhaving van wetten, daar moet aan gewerkt worden
Daarna komt proportioniele handhaving van wetten: gewoon keihard mensen vastzetten en afrekenen op hun gedrag. Daar hebben we bijna niks van.

In plaats daarvan blijft 't vaak steken bij stap 1: nog maar een nieuwe wet hier of daar. Lekker makkelijk.

Eigenlijk mag geen enkele zaak ooit op de plank blijven liggen. In plaats daarvan komt 5% voor de rechter. En daarvan leidt dan weer een klein deel tot een stevige veroordeling. En daarvan wordt dan een klein deel maar ook echt stevig uitgevoerd.

Justitie is de slaphangende penis van de maatschappij.

Knufter | 19-09-18 | 09:05 | 1

Lege cellen kan je verhuren aan buitenlandse overheden. Verdienmodel van de Nederlandse overheid. Opsporing en vervolging kosten geld. Zo'n oplichter pakken? Nah, teveel moeite en geld.

El Rico Grande | 19-09-18 | 09:11

Asielzoekers de eerste 10 jaar in Nederland een 'puntenrijbewijs' geven.
Na vergrijpen verliezen ze punten en zijn ze op dan verliezen ze het recht om hier te blijven ook al zijn ze dan al Nederlander, lees: NL paspoort.

Johan_Voorhaar | 19-09-18 | 09:03 | 1

Ik stel voor met één punt te beginnen.

Knufter | 19-09-18 | 09:05

Mag Berbaar met zijn postcode nog wel lid van de VVD blijven?

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:02 | 1

Dat mogen de meeste mensen die je handelingsonbekwaam zou schatten, dus waarom niet?

peterdh | 19-09-18 | 09:04

Nee, dit is een grap. Van Rossem, zeg dat het eenzelfde soort rotgeintje is als die hartverzakkende troltweet van je over het gerucht dat Pechtold burgemeester van Groningen wordt.
Als dit geen grap is, zinkt de VVD nog dieper dan de peilloze diepte waar ze al zaten.

De echte Stolwijker | 19-09-18 | 09:02 | 4

Meestal als je denkt dat ze niet verder kunnen zakken doen ze er een schepje bovenop... Dus....

peterdh | 19-09-18 | 09:05

Nee, maar wel een stuk meer vrouwen dan mannen. Goddank was Nijman aan het trollen.

De echte Stolwijker | 19-09-18 | 09:07

Knap dat je het verschil kan zien voor mij zijn Groningers net Chinezen.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 09:33
▼ 1 antwoord verborgen

Justitiële uitspraak wordt een postcodeloterij.

artie | 19-09-18 | 09:02

en uiteraard halvering van straffen voor witteboordencriminelen met een integriteitsissue.

zeiksmurf | 19-09-18 | 09:01

Dubbel gestraft ?
2 keer niks is nog steeds niks !

Jimmy Mc Clure | 19-09-18 | 09:01

Is het alweer 1 April???
Eerst de gevangenissen sluiten en de overgebleven gevangenissen verhuren aan België enz.
En dan hebben we nu weer gevangenissen nodig want we gaan het schorriemorrie nu keihard aanpakken.
Zucht...……………...

m.paap | 19-09-18 | 09:00

Nou ben ik best wel een nazi en een racist en chauvinist en weet ik al niet meer. Zeg maar een typische GS lezer. Zo ben ik voor meer en meer gretig gebruik van de wapenstok. Goed hard, liefst, zodat ik zo nu en dan het nieuws kan leze met een vileine glimlach. Bijvoorbeeld bij het verstrekken van verkeerde informatie aan rechters over afkomst uit Armenië. Gewoon de stok erover.

Maar wel gelijkheid voor iedereen. We gaan niet iemand anders behandelen omdat hij toevallig uit een buurtje komt.

Wel kun je iemand anders behandelen omdat z'n kinderen geen Nederlands spreken, of omdat hij de boel belazert met uitkeringen of er met de pet naar gooit. Redenen genoeg te vinden voor harde aanpak.

Maar ook die witte kerel met z'n stropdas die bij ING geld witwast moet gewoon tegen een militie in burger aanlopen die toevallig karate kunnen en daarna vreemd genoeg nooit opgespoord kunnen worden. Dat werk.

Knufter | 19-09-18 | 08:56 | 1

Amen, niet dat de partij van Volks Verlakkerij & Demagogie zich ooit in die richting gaat bewegen. Het is namelijk verworden tot de partij van foute blanke hockey mannen en vrouwen waarbij bescherming van witte boorden criminaliteit en mega-corporaties hoog in het vaandel staan. Echte problemen kun je verdoezelen door stompzinnig te lachen, lekker te spinnen en de cijfers en feiten te verdraaien en niks uit te voeren wat je tijdens de verkiezing belooft.

HaatAth3ist | 19-09-18 | 09:09

Postcodediscriminatie. Heel normaal. Want de onmaatschappelijken zijn gelijke gevallen.
-VVD, 2018

atheïstisch stemvee | 19-09-18 | 08:54

Benieuwd naar de uitleg van Klaas. Dit klinkt in ieder geval niet goed. Discriminatie obv postcode is gewoon fout. Klaas zou toch beter moeten weten?

Amsterdamsko | 19-09-18 | 08:54 | 1

Hij moet politiek het nog al eens van zijn intelligentie laten winnen. Zo kijkt ie er dan ook bij. Of desnoods komt ie met wat gezälliche feitjes over brabant. Maar dat is het dan ook. Dan weer uitbuiken en peinsen over de volgende gebeitelde stap richting het fractievoorzitterschap. Tot die tijd berekent ie alles. Ook dit. You'll see ::-)

Shareholder II | 19-09-18 | 09:05

De VVD was de schaamte allang voorbij, maar dit is weer een nieuw dieptepunt.
Wat een trieste, schaamteloze bedoeling dit.

Maya de Blij | 19-09-18 | 08:53

Daar zullen ze op het Mercatorplein wel ontzettend van schrikken!
Worden ze straks dubbel gestraft.
Oh....... wacht

demaup | 19-09-18 | 08:53

Spijker op z'n Dijkhoff, Van Rossem. Op dat ene dingetje na.
In dit land gaat het al heel lang niet meer op, dat 'iedereen is voor de wet gelijk'.
Allochtoon tuig houdt zich in de openbare ruimte aan geen enkele wet en Nederlandse norm, terwijl de snelwegblokkeerders van Jenny met een proces van dagen worden bedeeld. En dat is maar één voorbeeld.

De Vrijlansier | 19-09-18 | 08:53

Animalfarm iemand?
Daarnaast zou het wel goed zijn om "hate crimes" wetgeving in te voeren. Leuk voor de jihadisten.
Verder is een dubbele fopstraf nog steeds dat, een fopstraf.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 08:53

Belachelijk plan, net zo belachelijk als de uitspraak om minder straf te geven omdat iemand anders zijn verblijfsvergunning verliest. Allebei stupide en dat weten ze bij de VVD.

osolemio | 19-09-18 | 08:52

Dus als ik een misdaad pleeg in een goede wijk, krijg ik minder straf? Mooi man.

Mr_Natural | 19-09-18 | 08:52 | 2

dat is inderdaad een interessante... wat als je woont in 020-Gaza en je winkelt proletarisch in het Gooi...?

zeiksmurf | 19-09-18 | 09:04

En als ik als gooi bewoner in 020-gaza een paar winkels leeg trek? Mag dat dan wel?

peterdh | 19-09-18 | 09:09

Laat ze een three strikes and you're out beleid op die wijken loslaten. Gaat er iemand in je huishouden drie keer de criminele grens over dan donderen we je hele gezin terug de grens over, met je criminele genen.

GroetenVanUrk | 19-09-18 | 08:50

Misschien ook niet de hoogste tijd ''onze'' criminele politici (m.n VVD) dubbel te bestraffen voor hun gelieg, volksverlakkerij, corrptie en vele , vele andere gepleegde misdaden ? Mag toch hopen dat met deze criminele organisatie o.l.v Maffiabaas Rutte de komende verkiezingen wordt afgerekend ?
Let's Hope !

HardwerkendeBlanke | 19-09-18 | 08:50

Strafverdubbeling? Daar ben ik een groot voorstander van. Maar dan voor al het tuig.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 08:46 | 1

Al het tuig? Nee, een kleine Haagse club blijft dit populisme bespaard

Shareholder II | 19-09-18 | 08:55

klaas justitie in NL. het is zeker een afleiding, Negeren deze Klaas vandaag.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 08:45 | 1

Klaasse Justitie, haha.

kleurdoosje | 20-09-18 | 04:06

Deens? Lijkt eerder op het amerikaans model. Gewoon alles met een kleurtje voor jaren in de bak pleuren zoals bij meerdere lichte vergrijpen zoals blowen. Eventueel wat extra neerschieten. Vooral onder Clinton is het hard gegaan met het 'opkleuren' van de gevangenissen. Big business voor de private uitbaters ook. Hillary Clinton noemde negers in de jaren '90 ook superpredators. En nu pas denkt Dijkhof dat dit een goed idee is. Wat kansloos.

Deflatiemonster | 19-09-18 | 08:45

Die Dijkhof is ook niet echt het scherpste mes in de keukenla. De volgende omhooggevallen middle manager.

Mark_D_NL | 19-09-18 | 08:43 | 1

Studiebol. Net als Bolk. Maakt em als vvd-er apart, vind ik.

Shareholder II | 19-09-18 | 08:53

Pure discriminassie. Als je de verlichtingswijken zeau gaat straffen dán de gegoede buurten op hun beurt ook belonen he - kom op zeg.
En gaat over tot de orde van de dag

Shareholder II | 19-09-18 | 08:42 | 1

Strekking van het artikel niet begrepen... Het is een bullshit voorstel om de aandacht af te leiden.

peterdh | 19-09-18 | 09:10

Waar blijven de voorgedrukte aangiftes tegen die VDD-eikels? Welke burgemeester marcheert er deze keer voorop richting politiebureau? Zelfs Wilders heeft zoiets nooit ook maar gesuggereerd!

Oh wacht..

Robin Hood | 19-09-18 | 08:42 | 3

Je knijpt hem zeker?

DrumPiet | 19-09-18 | 09:07

Ja bijna. Mijn buren zijn aso’s eerste klas. Rest van de wijk is gelukkig keurig netjes.

Robin Hood | 19-09-18 | 09:27

Tja, burenstrijd wordt vaak gevoerd in wijken waarin de bewoners over het algemeen meer tijd hebben om zich aan elkaar te ergeren.

DrumPiet | 19-09-18 | 09:36

Rijtuig tuig.

ja,diedus! | 19-09-18 | 08:42

Het is een smerig voorstel over de rug van een (destijds) 18-jarig mentaal beperkte dame.
Wat voorgesteld zou moeten worden is dat rechters de wet toepassen en niet op basis van een zielig verhaal maar halve stratfen opleggen!

Mastermattie | 19-09-18 | 08:41

Ik erger me behoorlijk aan klaas, zn matige brief en dit debiele voorstel.
Zie ook niet welk doel het dient behalve het creëren van ophef en afleiding.
Straks is ie de volgende wiens reputatie al opgebrand is voordat Rutte is opgekrast.

noerg | 19-09-18 | 08:40 | 1

"Wij zijn geen vrij land als die vrijheid er niet voor iedereen is"
Klaas Dijkhoff
Klinkt wel leuk natuurlijk, maar wat de fuck heeft het te maken met klasse jusitie en verplichte kinderopvang op basis van je gba inschrijving.

noerg | 19-09-18 | 08:44

Behalve dat het kansloos is, hoef je niet te verwachten dat een fatsoenlijk persoon naar zo'n wijk zal verhuizen. Stel je krijgt een akkefietje (om welke reden ook) dan wordt je dubbel gestraft vanwege de locatie waar je woont die meteen een stempel zet. Om die reden is het waanzin.

Atlantis-95 | 19-09-18 | 08:40

OK, Dijkhof wil dus dat de relmocro's zich éérst naar een normale wijk begeven, voordat ze gaan rellen. Zodat ze tenminste een normale straf krijgen. Hij wil de ellende dus gelijkmatig uitsmeren over Nederland, in plaats van concentreren in de ghetto's van 010, 020, 030, 040, 070, etc. etc. Nivelleren is een feestje.

Taggart | 19-09-18 | 08:39

Maar gelukkig krijgen de oranjes er weer een meloen bij. Leve de Koning!

Mark_D_NL | 19-09-18 | 08:38 | 1

Hij kreeg het er gisteren tijdens z'n praatje benauwd van!

demaup | 19-09-18 | 09:09

Ziek.

Bat-Adam | 19-09-18 | 08:38

Graag ook eens echte straf voor liegende, bedriegende politici.

Titje | 19-09-18 | 08:38

Wat van Rossem zegt. Trap er niet in. #Fophef.

knutsel_ | 19-09-18 | 08:38 | 2

Allemaal geregiseerde onzin. Ongebijpelijk dat mensen, jong en oud, nog meegaan in deze onzin. Ze worden bestolen waar ze bijstaan en gaan dan op de details discussie voeren die nutteloos zijn. De schaapjes doen exact wat er van ze verwacht wordt.

Mark_D_NL | 19-09-18 | 08:41

Een echt voorstel zou zijn: juridische verantwoordelijkheid voor politici.

peterdh | 19-09-18 | 09:27

Waarom kan men in de politiek niet meer normaal nadenken?

Kaas de Vies | 19-09-18 | 08:38 | 3

Omdat onze politici worden gekozen door mensen die niet normaal kunnen nadenken.

jemagookniksmeer | 19-09-18 | 08:43

Omdat ‘politicus’ vandaag de dag synoniem staat voor doof, blind en stom.

Robin Hood | 19-09-18 | 08:44

De eisen bij de vacature zijn dat je dat niet kunt.

peterdh | 19-09-18 | 09:28

Lijkt me goed als we dan ook de witte boorden criminaliteit in de villa wijken dubbel zo hard aanpakken.

ditotje | 19-09-18 | 08:37 | 1

Of eens beginnen met politici verantwoordelijk te houden voor hun beleid.

peterdh | 19-09-18 | 09:28

Eens te meer het bewijs hoe deze baasjes over het volk denken. Afleidingsmanoeuvre van lik me kloten.

PaRaR | 19-09-18 | 08:37

Dus Klaasje blijkt ook gewoon een keiharde machiavellist. Tot zover het laatste restje Brabantse gezelligheid wat ik die man toedichtte. Dit kabinet kan echt bij het vuil.
So sad....

bakermat | 19-09-18 | 08:37

Strafverhoging voor veelplegers en niet-status houders? Graag. Verder moet in dit land iedereen voor de wet gelijk blijven.

MickeyGouda | 19-09-18 | 08:37 | 4

Waarom zou Marokko een Nederlandse tasjesdief gaan berechten? Koekoek.

Ardbeg | 19-09-18 | 09:38

Omdat NL anders de kinderbijslag en andere uitkeringen een weekje vergeet over te maken naar Marokko?

Beroep = Boerenlul | 19-09-18 | 09:59

Omdat het voor ons kosten besparend is en voor Marokko winstgevend.

Elke dag cel hier kost 500 euro, in Marokko schat ik 50. Dus mogen ze van mij 250 euro per dag cel als vergoeding krijgen.

peterdh | 19-09-18 | 10:47
▼ 1 antwoord verborgen

De VVD doet het goed in de peilingen, dus dit willen we kennelijk in Nederland.

Bigi Bana Boy | 19-09-18 | 08:36 | 1

Peilingen hebben geen enkele macht, dat wist je toch?

Kaas de Vies | 19-09-18 | 08:39

Tja Dijkhof is van god los he :-) En over 10 jaar kijken we terug en vragen we ons af wat we voor die 25 a 30 duizend meloen ook hadden kunnen doen. Het lijkt wel of we onze gasbel weer verprutsen. Oh wacht.
Nou mensen.. op een deugdelijke dag vol deugzame dingen !

Shareholder II | 19-09-18 | 08:36

Ik ben het er mee eens dat er hogere straffen moeten komen en dat deze hoger moeten worden bij herhaling..... Maar wel voor IEDEREEN.

Glorious Bastard | 19-09-18 | 08:34 | 1

Dat komt onder de streep op hetzelfde neer.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 08:38

Het is wel degelijk discriminerend als je dubbel gestraft wordt omdat je (sociale huur)woning toevallig op de verkeerde plek staat. Straf dan dubbel bij meerdere overtredingen. En veder: dividendbelasting.

Sqbar | 19-09-18 | 08:34 | 2

Dat komt onder de streep op hetzelfde neer.

Rest In Privacy | 19-09-18 | 08:38

@paartjehop | 19-09-18 | 08:38
Dat komt _in de meeste gevallen_ op hetzelfde neer. Behalve dat je dan niet als een olifant over de grondwet heen hoeft te stampen. Het is wat van Rossem zegt: Een afleidingsmanoeuvre. Het is een totaal onhaalbaar plan, er is gegarandeerd geen meerderheid voor te vinden in 2e en 1e kamer. Het gaat er gewoon om dat er enorm veel ophef over ontstaat, zodat de mensen vergeten om het te hebben waar het om draait, de kabinetsplannen die wél uitgevoerd gaan worden.

TheEgg | 19-09-18 | 08:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl