achtergrond

Geenstijl

Goor! Vvd wil strafverdubbeling voor allochtonen

Fopliberalen willen hogere dividend op straffen voor niet-westerse probleemwijkers.

De Algemene Politieke Beschouwingen moeten nog beginnen (10u30), maar de vvd opent alvast de beschietingen. Klaas Dijkhoff gaat vandaag in de Kamer voorstellen dat mensen uit krachtwijken, prachtwijken, kansenwijken, schotelwijken, of zoals hij ze noemt: “verlichtingswijken” dubbel gestraft moeten worden voor hetzelfde vergrijp ten opzichte van mensen uit "gewone" wijken. Trap er niet in. Dit is puur strategie van de fractieführer om het woord 'dividendbelasting' vandaag naar de achtergrond te drukken. Om te voorkomen dat het over Rutte's sponsoring van de Syrische Jihad gaat. Om de versnelde sloop van de hypotheekrenteaftrek te verdoezelen. De vvd kiest hypercynisch voor afleidende ophef in de media, door een PVV Plus-plan te lanceren en de boze vinger naar de baautenlaanders te wijzen.

Trap er niet in. Het is kansloos, het is ranzig en in dit land behandelen we gelijke gevallen voor de wet gelijk. Artikel 1 Grondwet. Daar verandert Klaasje Dijkhoff helemaal niks aan, hoe vaak hij zich ook bij de kerk uitschrijft.

"Het kabinet moet de wijken uitzoeken waar meer dan 50 procent van de bewoners van niet-westerse afkomst is en waar de criminaliteit hoog is", zegt Dijkhoff, die net doet of hij het Deense Model overneemt. FOUT. In Denemarken pakken ze uitkeringsfraude en werkloosheid onder allochtonen aan, maar pre-criminaliseren ze geen complete wijken. Dat Deense Model, daar voelen wij ook wel wat voor. Niet voor dit populistische PR-racisme van Dijkhoff. Als de vvd echt een keer groot wil doen op rechtsstatelijk gebied, laat StasJus Harbers dan eerst die verkrachtings-Afghaan maar eens discretionair over de grens tiefen. Die werd maar half gestraft vanwege zijn afkomst, en dat is net zo fout als mensen dubbel straffen op grond van hun afkomst.

En vandaag gaan we het éérst over de dividenbelasting, de HRA en de NLA hebben in de Kamer tijdens de #APB.

Update: Hahaha. PR-paniek bij de vvd

LOL. Kees Berghuis, de cynische pershond van de vvd en tevens de man die ooit Halbe Zijlstra iets liet roepen over gratis borstvergrotingen bij buitenlanders, probeert zijn ex-collega's van RTL onder de bus te gooien voor het "verkeerd begrijpen" (mirror) van zijn eigen racistische vvd-PR. Daarop verwijdert RTL fluks de tweet, en past het bericht aan om te zeggen dat criminaliteit die in probleemwijken wordt gepleegd, dubbel wordt bestraft. Hier de originele versie, die we nog open hadden staan. Het is sowieso écht een onzin-aanpassing: criminaliteit in probleemwijken wordt gepleegd door probleemwijkers, niet door de Jan-Willems en Anne-Fleurs uit keurige buurten er naast. Het blijft dus, als je wijken selecteert op '>50% allochtoon', een racistisch voorstel van de vvd. En RTL gaat nu ook nat in de PR-perikelen waarmee de vvd de aandacht van - het inmiddels trending topic - #dividendbelasting hoopte af te leiden. Demense, ze trappen er niet in, Kees.

Bonuslol. RTL past bericht aan, maar url niet

Bonuslol. RTL past bericht aan, maar url niet

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.