achtergrond

Geenstijl

Telegraaf: "Han ten Broeke is een aanrander"

Krant van Wakker Nederland calls it

Het hoge woord is eruit & de Telegraaf calls it. De gisteren opgestapte VVD-er Han ten Broeke is een aanrander. Was aanvankelijk nog het verhaaltje/gerucht dat mevrouw nog in een relatie zat terwijl ze rollebolde met de destijds in scheiding liggende VVD-jeune premier (kan gebeuren, stressvolle baan, hoge werkdruk, lange dagen bla bla), nu komen de ranzige details naar buiten inzake de zoveelste fnuikende affaire binnen de IntegriteitsPartij van Nederland. Uiteraard uiterst besmuikt opgeschreven door de parlementaire journo's, die altijd hoed & rand weten maar dat nooit optikken (want anders kun je nooit meer persvoorlichter worden). Komt-ie dan:

"Wat er precies is voorgevallen, wil niemand zeggen. Maar insiders suggereren aanranding.*"

Kan dat zinnetje zo? Vroeg er iemand aan de eindredactie op de Basisweg. Eindredactie: mwah, even een zinnetje nog erbij, om het iets af te zwakken, dan kan het wel. Komt-ie dan:

"Dat kán ik niet geloven," zegt een nauw betrokkene over die aantijging. "Han is een womanizer, maar randt geen vrouwen aan."

*Kan wel zo toch? Ja, prima. Insiders, nauw betrokkene. Mooi ook, dat accentje op "kan". Maakt het niet iets sterker. Oké, zakken maar met die krant.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.