achtergrond

Geenstijl

Oei. Wierd Duk heeft meltdown op TelegraafTV

We zaten de hele dag te wachten op de video van de Lowlands-toespraak van Wierd Duk. Gewoon, omdat ie in een zogenaamd vijandige tent gewoon in vrijheid een alleszins redelijk verhaal oplepelde. Het topic stond al klaar.

En toen kwam er wel een video maar niet de goeie. Doodsbedreiging Wierd Duk! ‘Fortuyn werd ook overhoop geknald’, kopt de werkgever van Wierd bij een TeleTV-item van maar liefst zes minuten waarin Wierd Duk vertelt over zijn Lowlands-toespraak en hoe het publiek daar respectvol naar luisterde en hoe tof dat was en dat hij hoopt dat het mensen in debat heeft gebracht bewijst dat zijn horde blinde haters weer eens het beste van hem kreeg vandaag. Want zodra je binnen twee dagen na een prima speech aan een volle Lowlandstent voor de camera's van je eigen krant staat om het """nieuws""" te delen dat je aangifte overweegt tegen een sneuneus op twitter omdat je zijn zuigerige als/dan-situatie als een 'doodsbedreiging!!1!' leest, dan hebben de trollen de slag gewonnen. Another Duk-tale defused door alleen maar op de man te spelen, tot ie z'n verhaal weer vergat en piepend wegkroop om Pimwins te maken van achter een Telegraafdesk.

Wierd. We zeggen dit als vrienden van het vrije woord, en niet voor de eerste keer bovendien. Les 1 op internet luidt: You do not talk about /b/. Les 2 ook. Maar les drie 14 is: DON'T. FEED. THE. FUCKIN'. TROLLS. Zeikstengels die iedere dag, de hele dag haten om het haten moet je de moeder blokkeren. Pleen ent simpel. Ze willen geen gesprek, ze veranderen niet van mening en ze trekken je mee naar hun retorische krochten, waar je *altijd* verliest omdat het ze om jou te doen is, en niet om te luisteren naar wat je wilt vertellen. Jij wilt toch wat vertellen? Je hébt toch wat te vertellen? WAAROM praat je dan weer alleen maar over jezelf en je ziekelijke verslaving aan de negatieve aandacht van trieste huilstruiken die niemand zou kennen als jij ze niet dagelijks in de spotlights zou trekken?

Enfin. Als iemand de Lowlands-speech alsnog wil lezen, die circuleert als promoted content (1) op zijn sociale media. Wees aardig, hij hapt nogal snel.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.