Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant op barricaden voor Michael Panhuis

Hap m in de panhuis

Volkskrant, de actiekrant aan de verkeerde kant, probeert strafvermindering voor de zieke moordenaar van Anne Faber te regelen. Meneertje zou namelijk niet zo lief zijn behandeld door de politie. Ooooh wat errug!

Het schijnt dat meneer Panhuis bij zijn aanhouding een beetje ruw is behandeld door het arrestatieteam. Dat had een reden. Er bestond namelijk een kans dat Anne Faber nog in leven was, en de enige sleutel tot het vinden van het vermiste meisje, was het sociaal-psychiatrische experiment Michael Panhuis. Dus fluisterde het Openbaar Ministerie haar voetsoldaten in om hem met enige dwang aan het praten te krijgen. Daar kun je een heleboel van vinden, maar in het geval van Michael Panhuis vinden we het eigenlijk wel dikke prima dat er een gemuilkorfde politiehond voor zijn neus geparadeerd is, en dat hij een beetje schouder-au opliep in het busje richting bureau. Zo niet de Martelhoaxbode, waarin iemand geciteerd wordt die zegt dat het "moreel niet te verantwoorden is" en dat de leden van AT individueel vervolgd zouden kunnen worden. We durven de weddenschap wel aan dat bijna iedereen met een dochter, zus of nichtje daar anders over denkt. Wie een beetje nazorg nodig heeft na het lezen van de Volkskrantverdediging van een ijskoude killer die nog geen grammetje mededogen heeft getoond voor zijn daad: hier een prima stukje Sam Harris ter comfort en troost. Fuck Michael Panhuis. En fuck de zachte onderbuikmentaliteit van de Volkskrant die ten grondslag ligt aan de dodelijke sociale experimenten met ongeneeslijke engnekken.

Ook Heleen Mees wil Panhuis redden van zichzelf

tweede kans voor een veroordeelde verkrachter en bijna veroordeelde moordenaar, en een derde, vierde, vijfde...

Reaguursels

Inloggen

Waarom wordt Sam Harris gelinkt/aangehaald? Die heeft toch een boek geschreven dat vrije wil niet bestaat. Dat betekent dat je feitelijk niet verantwoordelijk bent voor je handelen; zo ben je nou eenmaal.

Arachne | 14-06-18 | 01:41

Oh. Dus mijnheer advocaat (van de duivel) stelt dus dat Panhuis gemarteld zou zijn, want had misschien niet geheel onterecht een beetje AU opgelopen. En welke uitleg had mijnheer advocaatje dan precies omtrent wat Panhuis Anne Faber heeft aangedaan? Martelen mag toch niet? Maar gewetensloos recidief met voorbedachte rade een vuile vieze lustmoord plegen waarvan bij zelfs de meest beschaafde omschrijvingen eenieder normaal mens koud doen worden tot op het bot.. En dan keihard in de rechtszaal aangeven dat martelen niet mag? I rest my case.

Tokkiedorie | 14-06-18 | 00:24

Ach ja, Heleen Mees. Do we need to day more? Ja, helaas wel want de Volksbeobachter geeft haar een podium. Dus fluks op naar de sequel:
een maand lang deze twee, Heleen M. en Michael P, gezamenlijk op Rottumeroog laten verblijven met natuurlijk een TV'tje met daarop afdraaiende verkrachtings- en moordfilmpjes. Alles wordt opgenomen en na 1 maand worden zij wederom opgehaald, wel of niet in levende lijve. Dat is toch wel het minste wat Heleen M. zou moeten doen na een dergelijke column.
Stom wijf......

LaatmaarLu? | 13-06-18 | 23:41 | 1

Domme Doos that is

Tokkiedorie | 14-06-18 | 00:44

Schrijft Mees dat? Die was natuurlijk al gecertificeerd gek, maar hierbij nog even een additionele extratoevoeging dat ze niet helemaal op een rijtje heeft;

xspalm | 13-06-18 | 23:01

Helen Mees.. en Anne dan? Die verdient geen 2e kans want Panhuis heeft in zijn 2e kans op terugkeer naar normaal gedrag immers haar kans ontnomen.

fikkieblijf! | 13-06-18 | 19:25

hij is gemarteld en daarom bleef hij nukkig 3 dagen erna zwijgen... ik kan er niet meer om wedden maar als ie niet was gemarteld was iedereen en zijn moeder nog steeds op zoek naar Anne en liep dit monster de volgende toevallige voorbijgangster te martelen, verkrachten en te vermoorden. Dat kan ook!
hadden ze hem maar echt harder aangepakt, dan was hij na 2 dagen of zelfs 1 dag mogelijk aan het vertellen gegaan..

zwijgen is voor Michael namenlijk in het recente verleden heel lucratief geweest en nu nog steeds blijft hij daarin geloven.

fikkieblijf! | 13-06-18 | 19:17 | 1

fikkieblijf! | 13-06-18 | 19:17
Eens.
Laten we overigens ook niet vergeten dat 24 uur voor z'n arrestatie de verdenking op hem al heel hoog lag.
De DNA-match op Anne's jas - een match uit de databank zedendelinquenten.

Toen is ook een behoorlijk risico genomen door hem eerst 24 uur te schaduwen, in de hoop haar verblijfplaats te vinden, liefst levend.
De wegen die hij wel degelijk in de 1e 24 uur had genomen (constant terug naar zelf verplaatsend delict) sloten aan op het vermoeden dat hij zelf de weg zou wijzen.

Toen dat niet gebeurde, was tot deze ferme arrestatie overgegaan.
Als ik het trouwens ook nog juist heb, speelden de bloedsporen in z'n moeders' auto een doorslaggevende rol om te gaan praten.
Die auto werd 2 dagen na arrestatie in beslag genomen.
De confrontatie met dna op jas én deze feiten lieten hem geen andere keus dan bekennen.
(Niks geen breekpunt om eigen dochtertje, niks geen gewetenswroeging richting ouders Anne, niks geen variant van lang zwijgen uit kwaadheid - hij heeft juist alom gehandeld uit directe kwaadheid).

Je laatste alinea: yups.
Doch, waardoor dat kon, zulk stelselmatig zwijgen/niet willen zeggen en ontkennen tegenover de rechtbank, kwam door de ruime bezinningstijd en de combi met medicatie - hij is bewust mak gemaakt om enigszins 'normaal' vragen te beantwoorden. Dat is waarom je die ware aard niet terug zag de afgelopen dagen.

Afijn, resumerend qua topic: extra speciale druk op hem uitoefenen rond z'n arrestatie was volledig legitiem.

Kudtkip | 13-06-18 | 19:52

Wat ik ook zo fijn vind bij De Volkskrant, is dat je er met de mensen in dialoog kunt gaan. Inhoudelijk sterke artikelen van boeiende intellectuelen waar je dan als gewone mens ook op reageren .... want wie wil er nou niet zijn gefundeerde terugkoppeling (in de vorm van een kogelbrief of zo) aan die (kudt)krant geven? Zieker is nog dat GS zich onder hetzelfde (media)dak bevindt - al heeft men natuurlijk al lang te kennen gegeven van die roze horzel af te willen, z.s.m. Kudt Belgen, wat is er mis met ons dat we een fucking Belg of all people hier de halve media laten bezitten?

liggend_streepje | 13-06-18 | 18:37

Ik hoor net dat heleen mees met mister psycho in een rubberboot naar een ander continent gaat om een tweede kans te genereren, volkert gaat ook mee, gezellig op dat bootje joh! Of toch liever niet feckin monkey-brain?

rattenvanger XL | 13-06-18 | 18:31

................. Zal wel weer een werkstraf worden.....................

Wienerschnitzel mit | 13-06-18 | 18:29 | 1

Vindt Heleen M. niet erg hoor.
Die ondergaat zoiets als blaadjes tellen om nog vol te pennen.
Met kwijlende inkt langs de tong.

Kudtkip | 13-06-18 | 20:12

Wat is er toch aan de hand in deze wereld? Het lijkt wel of we massaal dommer en dommer worden. Wat voor volkomen gestoorde idioten staan er tegenwoordig aan het roer van de media, politiek en bedrijfsleven. Hoe hoger je komt en hoe langer de lijst met hoge diploma's, hoe dommer mensen zijn. Mensen met NUL (levens)ervaring vertellen ons dat we hun halicinaties moeten volgen.

Ton8695 | 13-06-18 | 17:31 | 1

Same shit, different day. Het is niet voor niets dat NATO het noodzakelijk vond om hier en elders operatie Gladio op te tuigen en een arsenaal aan te leggen om in opstand tegen de communisten te komen. Durf nu nog eens met droge ogen te beweren dat er niet zo een enorme dreiging van het communisme uitgaat, dat gewapend verzet niet legitiem zou zijn. Misschien heb je toch wel gelijk, toen hadden onze leiders tenminste het besef waar het gevaar vandaan kwam - nu zijn ze zelf het grote gevaar

liggend_streepje | 13-06-18 | 18:14

Kudtkip | 13-06-18 | 16:35
Zo, dat was tamelijk grof, doch een algemeen acceptabele straf (en uitvoering) gezien (voor wie het verhaal kent) de sadistische daden die Ramsey aan z'n moordernaarshanden had kleven.

Wat betreft het topic: het arrestatieteam, de agenten worden door het OM niet vervolgd, omdat hun handelen binnen het toelaatbare waren geschied.
Ook het niet uitspreken van het recht tot zwijgen (cautie) is bewust als risico genomen, omdat die ontbrekende vorm slechts 1 maand strafvermindering zou betekenen.

Men wist al dat deze dader betrokkenheid had in deze zaak, dus het belang van Anne Faber nog levend vinden was groter dan een grammetje minder strafvervolging. Het argument van tijdsdruk ivm leven op dood is hier eigenlijk geheel legitiem geweest, ook met de pressiemiddelen.

Volgens mij heeft de rechter ook al verwezen naar dit onderdeel in het proces, en heeft P. geantwoord dat de schouderschade ook door een andere gebeurtenis kon zijn gekomen (bijvoorbeeld tijdens zijn eigen acties jegens Anne)(Ja, dat kon ook, gaf hij toe).

Toch moet dit onderdeel zo ver uitgevent, dat er binnen het proces al is verwezen naar een civiele procedure: om daarmee de agenten aan te klagen.
Ik vraag me het volgende af.

Je kunt niet voor 1 en hetzelfde delict worden veroordeeld.
Hoe vaak kun je aangeklaagd worden voor hetzelfde delict?

En stel dat die agenten, in het uiterste geval, buiten het boekje van permissie zijn gegaan, in hoeverre zal dat invloed hebben op de kern van dit proces?
Dat kan nooit op vormfout worden gegooid - met als horror op horror: vrijspraak.

P. heeft immers in andere context, weliswaar dagen later, maar niet onder deze druk bekend en aanwijzingen tot vindplaats gegeven. Naar eigen verklaring zelfs zonder druk. Omdat... zijn zogenaamde geweten opspeelde.

Afijn, met het geweten van alle figuren die vallen over de correcte handelswijze van degenen die deze hel moesten ontvouwen is ook grondig iets mis.
Schandalig dat zij er zelfs een salaris mee harken.

Kudtkip | 13-06-18 | 17:26

Goed idee van vrouw Mees.
Laat Michael Panhuis re-integreren en re-socialiseren in de familie kring van vrouw Mees.

Dzjengis-Somebody | 13-06-18 | 17:24

Geef de familie idd een tweede kans, geef hun locatie en tijd en laat hem maar los, probleem opgelost.

Generaalspruit | 13-06-18 | 17:06

Het zijn altijd de mensen die hun kansen constant verprutsen die om nieuwe kansen vragen: ik stalkte maar dat was niet de bedoeling; ik deed een uitspraak die ik niet wilde; ik verziekte een huwelijk maar daar stond ikniet bij stil. “Alsjeblieft, alsjeblieft, mag ik het nog een keer doen”

wimaa | 13-06-18 | 16:30

Nou Helen Mees. Je staat in mijn boekje te boek als beter kwijt dan rijk!!!!!

XaaD666 | 13-06-18 | 16:27

De maakbare wereld. Een linkse utopie. Sommige dingen zijn gewoon verrot, vraag niet waarom maar accepteer en handel. Een stukje touw en een hoge boom, dat is de kans die Panhuis moet krijgen. Kost niets.

Vrouwtje_haram | 13-06-18 | 16:20

Hey Mees houd je domme muil eens dicht! Z'n 2e kans is al lang verspeeld. Deze man mag de oven in!

bosmaloot | 13-06-18 | 15:33

"Als het even kan verdient iedereen een tweede kans."

Eh. Nee? Waarom?

Is dit nog nieuws? | 13-06-18 | 15:08

Bij het lezen van Helen Mees krijg ik een braakneiging enerzijds, en springen me de tranen in de ogen anderzijds.

Louis_de_Funes | 13-06-18 | 14:53
-weggejorist en opgerot-
RIAF | 13-06-18 | 14:43 | 1

En nog even een citaatje uit het gekwek van Heleen Mees:

"Als het even kan, verdient iedereen een nieuwe kans".

Michael Panhuis kréeg die nieuwe kans. Die hij overigens niet verdiende. Een nieuwe kans om te verkrachten. Hij wist die 'nieuwe kans' bovendien naar een nóg lager niveau te downgraden door na die verkrachting een prachtig meisje te vermoorden.

Heleen Mees, ongelooflijke Muts.

Peter Emile | 13-06-18 | 14:14 | 3

Als ik de telling goed heb bijgehouden, heeft hij nu bij twee vrouwen een kind; vrouwen die hij bezwangerde blijkbaar in detentie. Is dat dan zijn manier van kansen grijpen?

JoopRe | 13-06-18 | 14:18

Ik begrijp de manier van denken van mensen als Mees niet. Waarschijnlijk is ze niet echt slecht, is ze niet dom... Waarom dan zulke vreemde uitspraken doen?

orange pekoe | 13-06-18 | 16:19

Zou Mees lekker wereldvreemd in een goed milieu en zeer beschermd PVDA/Groen Links gezinnetje zijn opgegroeid wellicht? Lekker hockeyen en een fuifje, na het VWO bij de studentenvereniging?

Tokkiedorie | 14-06-18 | 00:34

Dubbele standaard ? www.telegraaf.nl/video/2161566/rutte-... In de UK heerst sinds jaar en dag een dubbele standaard. Het Britse Pond versus het volle pond. De liter versus de Pint, Een scheef en Schotse Stone versus de Kilogram. Dat zijn dubbele standaarden. Het z.g. Imperial vs. Metric System. Toch heeft men elkaar toen, in het vorige Millennium, niet in de wiek geschoten. Wel is het oppassen voor types die ijkstandaarden en bijbehorende essentiële apparatuur zoals weegschalen met zowel Imperiale en Metrische aanduiding van het toneel laten verdwijnen. Ik vrees dat remnanten van het voormalig bolsjewistische communisme, tegenwoordig vermomd als socialist of liberaal, daar ten grondslag aan liggen.

rmstock | 13-06-18 | 14:13 | 1

Totally nuts.

Kudtkip | 13-06-18 | 17:49

Citaatje uit de linkse deugkrant:
"Michael P.’s aanhouding ging niet volgens het boekje. Hij werd bedreigd, liep letsel op en werd niet op zijn rechten gewezen. Hoe zit dat juridisch?"

Ik zou daar het volgende tegenover willen zetten:
"Het fietstochtje van Anne Faber ging niet volgens het boekje. Ze werd bedreigd, liep over haar hele lichaam letsel op, haar recht op lichamelijke integriteit werd vertrapt, evenals haar recht om te leven, ze werd bruut verkracht, bevuild en bezoedeld, vervolgens vermoord en daarna als oud vuil in een kuil geplempt in een bos. Hoe zit dat juridisch?"

Peter Emile | 13-06-18 | 14:07 | 2

Peter Emile | 13-06-18 | 14:07
Ik geef toe niet heel deze draad gelezen te hebben, maar jouw opsomming is mede mijn vraag en verontwaardiging (to say the least).

Kudtkip | 13-06-18 | 17:54

Je zou het toch haast de schrijfster van dat artikel zelf laten ondervinden. Hoewel, in Duitsland en Zweden zien we hoe waanzinnig ver die lui gehersenspoeld zijn, wanneer hulpverlenend dochterlief door een "vluchteling" verkracht en vermoord wordt en de ouders de volgende dag de dader al vergeven. Je bent dan zo reddeloos verloren, je had haast nooit kinderen verdiend. Maar goed, zei gaven aan ook alleen maar te handelen in de geest van hun dochter. Wat zou die er van vinden, postuum. Mja.... er zijn mensen die zich vrijwillig door een kannibaal willen laten opeten, ik zou tegen dat soort ouders zeggen: neem er lekker nog een paar in huis. En mevr. Mees een stuk of wat TBS-ers om te knuffelen. Smakelijk :P

liggend_streepje | 13-06-18 | 18:19
-weggejorist-
Nottinghill | 13-06-18 | 14:07 | 1

www.focus.de/regional/duesseldorf/due...
Acht jonge Bulgaren verkrachten 13-jarig meisje en filmen hun daden met 'Handy'. Meisje wordt gered door toevallige voorbijgangster. Ziek-ziek-ziek.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-06-18 | 14:07

Jaap Timmer ( VU socioloog) is de man achter dit stuk. Google zn naam en je ziet dat hij "de wetenschapper is op het gebied van geweld door en tegen de politie". Zo is hij lekker activistisch als het om politiegeweld gaat en publiceerd hij daarnaast ondezoeken ( hij van WCeend ), waaruit blijkt dat het met het geweld tegen politie wel meevalt. Beste vriend van de VK. Al herhalen ze vaak letterlijk zijn zelfde quotes : www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/... en www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

FranchisedFreedom | 13-06-18 | 14:04 | 1

Een echte wetenschapper heeft geen activistische agenda. Ik of u bedenkt iets, waarna de rest van het volk tegen je aan mag schoppen. Overleef je dat, dan sta je als een Newton, Einstein of Erik Verlinde in de geschiedenisboeken. Breek je je been, dan moet je uithuilen en opnieuw beginnen. Activistische wetenschappers zijn valse profeten en daar luistert een normaal mens niet naar.

lokoolokie | 13-06-18 | 14:45

nieuwe kans
Mees laat je eens zelf onderzoeken in een tbs

zenceo | 13-06-18 | 14:00

Dat de VK “strafvermindering probeert te regelen” maak ik niet uit het artikel op. Helaas staan er geen onwaarheden in het artikel, voozover ik kan beoordelen.

Ik heb geen centje medelijden met Panhuis, hopelijk wordt zijn gevangenisstraf een zeer lange kwelling.
Maar schending van artikel 3 EVRM is een serieuze zaak. Het tast de basisbeginselen aan van onze rechtsstaat (Google eens op “Gevangen Poort”). Hoe begrijpelijk ook de positie is waarin het OM en het AT zich bevonden. Wie zou die hufter nou niet keihard hebben aangepakt?

Juist hier op GS gaan wij prat op een ander artikel uit het EVRM dat wij allemaal zo diep koesteren, namelijk artikel 10 EVRM (vrije meningsuiting).
We kunnen niet selectief omgaan met artikelen uit het verdrag. Dus indien je volledig accepteert dat het OM en het AT op deze manier met artikel 3 omgaan, dan moet je dat ook volledig accepteren indien het over artikel 10 gaat (“minder, minder, minder of “vol is vol” et cetera).

Tja, kiezen tussen Scylla en Charybdis is nooit gemakkelijk.

Overigens is er meer dan genoeg bewijs om Panhuis voor een hele lange tijd op te sluiten.
Dus ondanks dat er niet aan de cautieplicht is voldaan en een - mogelijke - schending van artikel 3 EVRM heeft plaatsgevonden zal barbertje toch hangen.

Kompromat | 13-06-18 | 13:59 | 1

Het EVRM is een vod dat voortkomt uit een collectieve psychose die leidt tot collectieve zelfmoord. Hoe eerder dit vervangen wordt door nationale regels die gelden voor de eigen bevolking hoe beter.

Pierrepoint | 13-06-18 | 14:04

''We durven de weddenschap wel aan dat bijna iedereen met een dochter, zus of nichtje daar anders over denkt.'' Je hebt er denk ik, geen dochter, zus of nichtje voor nodig om er anders over te denken. Alles wat je nodig hebt, is simpel en gewoon mensenverstand. En dat laatste is niet mevrouw Mees' haar sterkste kant, zoals bekend.

Vidar33 | 13-06-18 | 13:50

De focus moet nu vooral liggen op de behandeling van dit soort kansarm gevaar wat zelfs met een laag IQ gemakkelijk 'academisch' en 'gekwalificeerd' personeel om de tuin weet te leiden - al dan niet door werkdruk/kostenbesparingen.

litebyte | 13-06-18 | 13:49 | 1

Ja, ik ken wat van dat academisch personeel. Ze hebben hun papieren gehaald, en daarmee aangetoond dat ze de discipline hebben om een opleiding af te ronden. Verder heb je niks aan ze. Blijf in godsnaam uit hun buurt. Behalve dan als je wat op je kerfstok hebt, want je dan kun je ze goed gebruiken.

Jahowiseffe | 13-06-18 | 14:02

Mevrouw Mees heeft dit soort barmhartige teksten nodig om zichzelf te kunnen zien als een Beter Mens, om zich boven anderen (barbaren) te stellen. Dat is goed voor haar gevoel voor eigenwaarde. Zelfs seriemoordenaars hebben fanclubs van getroebleerde "zorgzame" vrouwen. Heel links drijft op die handsfree masturbatie techniek.

Jahowiseffe | 13-06-18 | 13:48

Hij ging even klussen en inplaats daarvan heeft hij iemand ziek vermoord. Kijken wat er gebeurt als hij pizza gaat halen.

Alsulinkskijkt | 13-06-18 | 13:42 | 1

Dat ‘even slopen/klussen’ is ook niet op ingegaan he? Is dat verder onderzocht? Als je met betonschaar, mes en tieraps op zak op pad bent, is dat dan goed nieuws? En je dan geheel per ongeluk en toevallig iemand achtervolgt/opwacht/aanrijdt en dan zomaar per ongeluk je mes ziet liggen en tot verkrachting en moord overgaat? Nee, zoiets kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest, mevrouw Mees. Zeker niet als je nog aan het reintegreren bent van een voorgaand serieel geweld vergrijpje, keer 6. Nee, medemenselijkheid en vertrouwen in de medemens, daar is onze samenleving op gestoeld. Iedereen verdient een tweede kans! Mevrouw Mees heeft denk ik geen dochter?

Tokkiedorie | 14-06-18 | 00:57

Waarmee heeft hij een tweede kans verdiend? En heeft hij die niet lang en breed gehad en wat deed hij precies met die kans? Bespaar me aub de politiek correcte krom denk.

bijna_raak | 13-06-18 | 13:41 | 1

Bij deze man gaat het om een vierde of vijfde kans. Hij is al zo vaak extreem in de fout gegaan en heeft steeds weer een nieuwe kans gekregen. Houdt dat niet een keer op?

JoopRe | 13-06-18 | 14:09

Heleen heeft gelijk. Als het even kan.

koperbij | 13-06-18 | 13:34

Op het moment dat de berechting van de dader, in een zaak die het land heeft geschokt, plaatsvindt en ieder weldenkend mens zich afvraagt of de doodstraf, al is het voor 1 moment, niet weer moet worden ingevoerd, gaat de VK een stukje rechtsfilosofie bedrijven ten faveure van de dader. De schaamte voorbij!

tectonicos | 13-06-18 | 13:32 | 1

DoodSTRAF zou je tegen moeten zijn, barbaars, daarentegen Preventief doden is filosofisch veel beter, echter de praktijk, want hoe krijg je die beslissing correct, zal wel weerbarstiger zijn. Niettemin, deze kerel leent zich bij uitstek om afgeschoten te worden.

Hemmenaar7 | 13-06-18 | 14:06

Wat Heleen Mees wil beschermen moeten we juist afschaffen. Het bizarre idee dat iedere veroordeelde het recht heeft op terugkeer in de samenleving moeten we relativeren. Voor de meeste veroordeelden is het een doel om na te streven, maar als je er een recht van maakt, dan geef je dat recht ook aan e meest extreme gevallen, die naar alle waarschijnlijkheid voor meer ellende gaan zorgen als ze de kans krijgen.
Het idee van Heleen Mees komt in de praktijk neer op het recht nieuwe slachtoffers te maken. Dat lijkt mij niet in ons belang.

JoopRe | 13-06-18 | 13:28 | 2

Terugkeer in de maatschappij lijkt me prima. Reintegratietraject start bij mevrouw Mees thuis. Heeft hij meteen onderdak en een buddy die hem met dingen helpt.

Braboblanke | 13-06-18 | 13:44

De gedachte van terugkeer in de samenleving is voortgekomen uit de socialistische gedachte dat misdaad vooral voortkomt uit onrechtvaardige verhoudingen in de samenleving, zodat je het niet geheel aan het individu kunt verwijten. De gedacht was dat het verbeteren van de samenleving ook het misdadige gedrag zal veranderen.
Intussen weten we dat bij bepaalde typen misdaad de samenleving er niets mee te maken heeft. Als iemand bijvoorbeeld een stoornis heeft en die stoornis is niet te verhelpen, dan is die persoon ook nooit meer in de samenleving te handhaven.

JoopRe | 13-06-18 | 13:48

Er zullen er meer dan 1 van nodig zijn:
Een eenheid van militaire organisatie: zoals
a: een cavalerie-eenheid die hoger is dan een troep en lager dan een regiment
b: een marine-eenheid bestaande uit twee of meer afdelingen
c: een militaire vluchtformatie
d: een grote groep mensen met mestvorken en moeraspompen.

hallevvezool | 13-06-18 | 13:27

Soort zoekt soort, verrot is verrot. Meer wil ik er niet over zeggen.

doskabouter | 13-06-18 | 13:19

Op zich is het prima dat er kritisch gekeken blijft worden, ook naar hoe dit soort zaken is gegaan. Dat maakt dat we een min of meer beschaafde samenleving hebben, waar het recht voor iedereen geldt.
Wat het Volkskrant artikel echter niet duidelijk maakt is waarom dit nieuws is. Dat zou het geval zijn als Panhuis die artikel 12 procedure zou starten. Of als er rondom de beoordeling van het arrestatieteam een zaak zou zijn gestart. Dat is niet aan de hand, momenteel. En dan wordt het inderdaad nogal dubieus om op basis van een politiewetenschapper een heel artikel over 'wat als' te schrijven.

Dr_Prepper | 13-06-18 | 13:18 | 2

Daders zijn in links gedachtengoed ook slachtoffers en links neemt het altijd op voor deze slachtoffers. In dit licht moet je het artikel lezen en daarom is dit voor de Volkskrant nieuws.

me,myself and IK | 13-06-18 | 13:28

@Me, myselt etc
Ja, dat klopt. En in sommige gevallen is dit ook zo. Echter: hier is het nodeloos 'opinierend' onder het mom van journalistiek. Maar ik denk overigens dat u dat ook zo vindt

Dr_Prepper | 13-06-18 | 13:36

Panhuis verdiend alleen een nieuwe kans als zijn volgend slachtoffer Heleen Mees is. Misschien kan ze hem eens opzoeken in zijn cel.

me,myself and IK | 13-06-18 | 13:16

Er zijn inderdaad een aantal dagen geweest waar Panhuis was gearresteerd en Anne Faber nog steeds vermist was. Micheal heeft het erover dat het drie dagen heeft geduurd voordat hij wilde gaan praten. Op Maandag 9 oktober 2017 wordt P. gearresteerd, Dan op Woensdagavond 12 oktober 2017 geeft P. de locatie van Anne Faber prijs. In die tijd wisten politie en justitie niets . Dan wordt het lijk gevonden. Is er een forensisch rapport van Anne Faber op te vragen ? Met name is interessant om te zien of de Forensisch Patholoog Anatoom (wie was dat in deze zaak?) het tijdstip van overlijden heeft kunnen achterhalen. www.ad.nl/binnenland/michael-p-verbor... “De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht verdween op vrijdagavond 29 september [ … ] Woensdagavond 12 oktober heeft P. de politie uit eigen beweging verteld waar hij Anne had begraven, waarna forensisch rechercheurs haar donderdagochtend vonden.” Het ligt voor de hand dat Anne Faber eerst ontvoerd is geweest, en pas veel later is vermoord op een andere plek.

rmstock | 13-06-18 | 13:06 | 2

Dat hoeft natuurlijk niet. Gerrit Heijn, die broer van Appie, die ooit werd ontvoerd, lag vrijwel direct in een ondiep graf, zonder pink. Die stuurde de ontvoerder later naar de nabestaanden. Later werd de dader door een vrachtwagen/tractor, zoiets, platgereden. Een soort karma., maar dan echt. Ik denk dat deze knakker meer als een soort roofmier werkt. Het komt ergens en verwerkt, waarna het verder trekt.

lokoolokie | 13-06-18 | 13:30

'uit eigen beweging' --> nee hoor, door een goede rechercheur die snapte dat je een psychopaat moet wijzen op zijn eigen 'belangen', wil je het slachtoffer ooit vinden.
Verder denk ik dat de patholoog-anatoom het tijdstip van overlijden vrij nauwkeurig heeft kunnen vaststellen, gezien ook de verwondingen konden worden vastgesteld als 'vóór overlijden'.
Het enige écht onbegrijpelijke is het gebagatelliseer van media (Telegraaf, Volkskrant), en eerdere (smerige) bagatellisering door 'deskundigen'. Dat zegt iets over de staat van gestoordheid in de systemen van dit land, het handje boven elkaars hoofd houden van verantwoordelijken.
In deze zaak heeft politie/opsporing juist goed gehandeld.
Het lijkt of de eerdere forensisch-psychiatrische fuckup in de doofpot gestopt wordt, door het nu doen alsof deze gast geen psychopaat is en daardoor dus eerder vrij heeft kunnen komen. Terwijl het omgekeerde waar is.
Zo intens verrot en onbegrijpelijk wreed voor nabestaanden (en eerdere slachtoffers van die gore psychopaat).

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 13:57

Nee @Van_Rossum, je retoriek komt uit eenzelfde snow flake gedachte als dat iedereen moet winnen en dat ee geen pijn en slachtoffers meer mogen zijn.
Leed, moordenaars, geweldenaars zijn er nu eenmaal.
En hogere straffen, martelen uit ongenoegen oid is niet verbeterend.
Puur gericht op het inderdaad vinden van het slachtoffer is het overdenken wellicht waard, maar gelukkig gaat de discussie doorgaans over het totaalplaatje en niet het individuele geval.
Hetis altijd een (haast onmogelijke) afweging tussen je lange termijn maatschappelijk moraal en de individuele afweging.
Als je nú het volksgericht meer ruimte geeft, de genoegdoening, welke impact heeft dat dan op andere aspecten?
Dat vergt meer dan een populistisch plempseltje dat ook nog wat goedverdienende clicks moet opbrengen...

Braco.me | 13-06-18 | 13:06 | 1

Martelen draagt bitter weinig toe aan waarheidsvinding, vaak zelfs contraproductief want de verdachte zal waarschijnlijk hoofdzakelijk geïnteresseerd zijn in het laten stoppen van pijn, angst, vernedering. Bovenal moet een beschaafde samenleving dat niet willen. Anders zitten we zo op niveautje Turkije.

Toch een ranzig gevoel dat een volkskrant er zo op zit. Ik kan het niet ontkennen. Het gedachtegoed waar deze krant onderdeel van is, maakt inderdaad mogelijk dat daders slachtoffers worden en de echte slachtoffers in de kou staan. Even een toontje lager aub.

Als Panhuis strafvermindering moet hebben, laten we het dan beoordelen hoe een gemiddelde geweldpleger bestraft wordt; een weekje cel minder, 28 jaar min een week, dan nog TBS er op. Daar is mee te leven.

Nuuk | 13-06-18 | 13:36

Mees kent hem niet goed ze om hem beter te leren kennen moet ze een weekend met hem gaan stappen.

botbot | 13-06-18 | 13:06

Hoe zit het met de tweede kans van Anne? Meer kansen dan het slachtoffer is echt niet nodig. Ziek volk.

foka | 13-06-18 | 13:04

Iedereen verdient een 2e kans.... ja de rechterlijke macht bedoelt ze zeker om het monster P. nu definitief van de straat te houden. Hoe vaak blijven de slachtoffers en nabestaanden nog geschoffeerd worden in dit land?

Knoopsgat | 13-06-18 | 12:56 | 4

Iedereen verdient inderdaad een tweede kans. Michael P heeft er m.b.t. alleen al seksueel misbruik twee gehad.

Iemand die bewust zo door en door mentaal verrot is moet je niet meer loslaten in de 'samen'leving. die moet je voor de rest van zijn leven laten wegkwijnen, zonder enig (seksueel) contact, okay behalve dan met Heleen Mees.

litebyte | 13-06-18 | 13:05

Nou Braco, hier (net als in zoveel gevallen van maakbaar wensdenken) kon het dus evident niet. Wat fijne rechtstaat hebben we toch. Doe op dit vlak maar het volksgericht derhalve.

HaatbaardKnipper | 13-06-18 | 13:35

Totdat er maar eentje overblijft. Dat noem je denk ik het Alphamannetje/vrouwtje. Charles Darwin heeft daar flink wat over geschreven. Maarja, dan ben je ineens een sociaal Darwinist en dus een nazi, xenofoob of andere mentaal gemankeerde die de evolutie ooit heeft uitgespuwt. Laten we Darwin lekker in de Natuur, dan is er niks aan de hand. Als Mens kan je de grens overgaan, en dat heeft deze malloot gedaan. Dan ben je af, dan mag je het niet nog een keer proberen om het beter te doen. Onze Rechtspraak kan daar opzich heel goed mee omgaan, maar iedere keer duiken er tegenwoordig minderheden op, die mij effe gaan uitleggen hoe het eigenlijk zou moeten. Ik en velen zijn niet van gisteren.

lokoolokie | 13-06-18 | 14:06
▼ 1 antwoord verborgen

Vechten voor de rechten van de slechten.

(de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat De Volkskrant geluiden van alle kanten van het politieke spectrum laat horen)

TheFirstYelle | 13-06-18 | 12:56

Volgens Heleen Mees verdient hij een tweede kans, nou in de geval een honderdste kans, hij heeft al 2 minderjarige meisjes verkracht, en 5 tbs medewerkers aangevallen, nu nog een verkrachting en brute moord, maar dat klinkt waarschijnlijk in Heleen Mees haar oren als de perfecte man, ze heeft zelf namelijk ook nogal wat afwijkingen in betrekking tot Willem Buiter, die man zal er op de dag van vandaag nog spijt van hebben dat die dat lelijke mormel heeft liggen knallen

daan me de korte ach | 13-06-18 | 12:56 | 1

Heleen Mees hoort thuis in een inrichting. Zelfbenoemd feminist, maar ooh wat begint het kutje te soppen wanneer ze zo'n Panhuis onder ogen krijgt. Mannen zijn slecht, maar als ze bad boys zijn en op rampage gaan is dat geil. Compleet gestoord zulke wijven.

OpperGek | 13-06-18 | 13:07

www.telegraaf.nl/nieuws/1293697/pikan... Deze feministe recidiveert hier haar erotische obsessies. Uit bovenstaand artikel: "Buiter zou wel bijna 3500 pagina’s aan emails hebben gekregen van Mees waaronder ook pikante afbeeldingen. Hierbij zou Mees zich regelmatig als iemand anders hebben voorgedaan. Ze zou Willem Buiter bijna dagelijks telefonisch lastig hebben gevallen. Buiter zie hierover: „op het einde kreeg ze illusies zonder seks.”" Wie weet is Panhuis zo over de rooien gegaan in de TBS kliniek (5 personen aangevallen), gesteld dat hij weet heeft van het bestaan van Mees' erotisch-monsterlijke behoeften, omdat hij naar buiten de kliniek wil, naar haar toe...

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-06-18 | 12:53

Nuance aan:
Ik ben het er mee eens, dat we voor een misdaad,
hoe weerzinwekkend en spraakmakend ook,
niet ons rechtsysteem overboord moeten gooien.
.
Dus een *lange* gevangenisstraf en daarna TBS dwangverpleging
is binnen NL de beste oplossing voor dit geval.
.
En qua 2e kans:
Hij heeft al flink wat kansen (behandeling) gehad.
Rationeel gezien is de kans op recidivisme *zeer* groot.
En medewerkers van inrichtingen moeten ook bebeschermd worden...

hotmint | 13-06-18 | 12:52

DrumPiet | 13-06-18 | 11:31 | 

Ik weet niet wat ik lees!
Zou hij dan toch een hart hebben??
Klopt een beetje selectief maar in dit geval raak ik er beetje ontroerd van..

Verder was die muilkorf al BS natuurlijk. Ze hadden dat beest eerst een week geen vreten moeten geven en ze dan samen die wagen in moeten trappen.

schoon-schip-maken | 13-06-18 | 12:49

En met iedereen moet een nieuwe kans krijgen doelt ze niet op de familie en de slachtoffers. Of is de essentie dat Panhuis weer de kans moet krijgen om slachtoffers te maken ? Als je twee meiden verkracht onder bedreiging van een vuurwapen , dan heb bij het tweede slachtoffer al je kansen overboord gegooid. Het komt niet meer goed met deze mafklapper.

ja,diedus! | 13-06-18 | 12:48

@redactie
Is het nou echt nodig om elke dag een item of meerdere over dit stuk stront te plempen? Voegt weinig toe denk ik. Iedereen incluis zijn moeder wenst dit stuk stront de rest van zijn miezerige leven in een diep gat toe met helse pijnen, maar dat weten we nu wel.

Vout | 13-06-18 | 12:48 | 1

Nou Mees nog.

LuckyGirl | 13-06-18 | 12:52

Ik heb het artikel gelezen, en ik ben heel bang dat we er rekening mee moeten gaan houden dat er straks wordt doorgeprocedeerd tot het europese hof door zijn advocaat, en er tot grote schrik uit zal komen dat de overheid door deze stunt het recht op vervolging heeft verspild. Dan staat hij binnen vijf jaar weer op straat.
Lekker slimme zet!! Van mensen die voor het OM werken, universitair zijn geschoold en topsalarissen opstrijken mag je verwachten dat ze dit soort risico's volledig uitsluiten.

miff | 13-06-18 | 12:44 | 2

Met half tokkie-Nederland hijgend en roepend om een lynchpartij in je nek, kun je niet anders.

Flatulent | 13-06-18 | 12:51

mocht dat zo zijn.. dan hoop ik dat hij direct weer alle aandacht krijg van half Nederland (minus Helen Mees) zodat hij iedere minuut van de dag een tig aantal ogen op zich gericht weet en in het donker als hij toevallig net in een stukje donker bos of achteraf steegje is... enfin. Als iemand dan een betonschaar nodig heeft of tie rips, om in de buurt aldaar te klussen..

fikkieblijf! | 13-06-18 | 19:33

Ik heb het gisteren al gezegd en nu weer..... Het allerbeste is dat dit gedrocht sterft en snel. We kunnen wel, zoals iemand gisteren op mijn plempsel opperde, zeggen dat we in deze rechtstaat vanalles met elkaar hebben afgesproken, maar was dit mijn dochter geweest, maar zou ik er alles aan doen om dit beest kalt zu stellen onder het motto oog om oog, tand om tand. Ik denk dat er meerdere mensen in NL zo denken als ik op dit moment doe.

PijlVader | 13-06-18 | 12:44 | 3

Ff een nekklemmetje doen ofzo

boerk | 13-06-18 | 12:48

Mwah. Beter aan zn been ophangen en dood laten spartelen.
Liefst op t binnenhof. Als waarschuwing aan hen die komen gaan..

schoon-schip-maken | 13-06-18 | 12:52

Jahoor PijlVader, oog om oog, tand om tand !
Take care.

PopeyeKamper | 13-06-18 | 16:22

Die mees is net zo gestoord als deze dader dus dit is niet geheel verrassend. Soort zoekt soort. Nu maar hopen dat wanneer dit beest nog een kans krijgt zij zijn eerste slachtoffer zal zijn. Denk echter dat ze dan al van ouderdom is overleden :)

Vout | 13-06-18 | 12:43

Je moet je ook niet verzetten tijdens de arrestatie. Dat ie meerdere mensen heeft mishandeld komt nu wel mooi uit, 'opstandige' domme sukkel. Naakt vastbinden in een homobos met sondevoeding voor een paar maanden en een emmer glijmiddel ernaast. Trouwens, laat dat glijmiddel maar zitten; en die sondevoeding eigenijk ook. Poep en zaad zijn ook calorieen.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 12:43

Mevrouw Mees maakt overigens een ernstige denkfout (what else is new?). De moordenaar zat tijdens de moord al in zijn tweede kans na het verkrachten van twee minderjarige meisjes. Het tellen begint niet na elk delict opnieuw.

Stormageddon | 13-06-18 | 12:39 | 3

Inderdaad; mishandelen van zijn begeleiders was kans nr 3? Valse honden maak je af... punt!

sallandstrots | 13-06-18 | 12:42

Ze maakt geen denkfout, met ‘iedereen’ bedoeld ze iedereen.

me,myself and IK | 13-06-18 | 13:18

Mees denkt niet. Ze tsjilpt wat. Ernstig dementerend.

tectonicos | 13-06-18 | 13:25

"De media zullen er bol van staan" aldus Mees, lijkt wel wel of ze de media van sensatiezucht beticht, Moordenaar P zou destemeer een kans moeten krijgen, omdat de media hem al heeft veroordeeld, lijkt Mees te zeggen, TOCH?

zwemverbrander | 13-06-18 | 12:34 | 1

Mees heeft zelf een iets verstoorde relatie met de mediaas.

LuckyGirl | 13-06-18 | 12:37

Ik snap nog steeds niet wanneer iemand zich totaal aan geen enkele wet houdt, feitelijk na de verkrachting met voorbedachte rade een moord pleegt, waarom dan de wijze van arresteren ook maar de kleinste rol kan spelen.

Politie moet ook gewoon kunnen doen wat ze in zo'n situatie nodig achten om wellicht nog te redden wat er te redden is.

Tee Of Cup | 13-06-18 | 12:33 | 4

Was er bewijs dat ze dood was? Nee! Dan ga je er vanuit dat ze in leven is. Dat was nl het laatste signaal. Dus niet fout maar goed gehandeld!

sallandstrots | 13-06-18 | 12:45

En als ze Dutroux vlak na zijn arrestatie flink hadden aangepakt dan waren die 2 meisjes in zijn kelder niet verhongerd....

sallandstrots | 13-06-18 | 12:54

Leesvoer waarom het niet verstandig is :

Artikel 359a 1. De rechtbank kan, indien blijkt dat bij het voorbereidend onderzoek vormen zijn verzuimd die niet meer kunnen worden hersteld en de rechtsgevolgen hiervan niet uit de wet blijken, bepalen dat: a. de hoogte van de straf in verhouding tot de ernst van het verzuim, zal worden verlaagd, indien het door het verzuim veroorzaakte nadeel langs deze weg kan worden gecompenseerd; b. de resultaten van het onderzoek die door het verzuim zijn verkregen, niet mogen bijdragen aan het bewijs van het telastegelegde feit; c. het openbaar ministerie niet ontvankelijk is, indien door het verzuim geen sprake kan zijn van een behandeling van de zaak die aan de beginselen van een behoorlijke procesorde voldoet. 2. Bij de toepassing van het eerste lid, houdt de rechtbank rekening met het belang dat het geschonden voorschrift dient, de ernst van het verzuim en het nadeel dat daardoor wordt veroorzaakt. 3. Het vonnis bevat de beslissingen vermeld in het eerste lid. Deze zijn met redenen omkleed.

Flatulent | 13-06-18 | 13:01
▼ 1 antwoord verborgen

"iedereen verdient een nieuwe kans"
Nou, een hoop mensen maar echt niet iedereen.
Stalin, Hitler, Mao etc zou ik ook neermaaien als ik ze als onschuldige kinderen tegen zou komen

niemand specifiek | 13-06-18 | 12:33

Dat van Heleen Mees moet een misplaatst grapje zijn.
Of ze is echt ziek.

Nuchternederland | 13-06-18 | 12:31

VK staatsgevaarlijk

Jacktheflipper | 13-06-18 | 12:30

Reken maar dat dat gedrocht in de gevangenis veel 'fanmail' van vrouwen krijgt, zoals dat bij alle gedrochten in gevangenissen zo is. Heleen Mees lijkt mij typisch zo'n vrouw.

Zenzeo | 13-06-18 | 12:29

Heleen Mees wat een vreselijke vrouw. De rechtspraak heeft fouten gemaakt bij panhuis bij zijn eerdere veroordeling. Panhuis een 2e kans never. Hij heeft meerdere mensen levenslang gegeven. Gaat Heleen toch gezellig bij hem op bezoek in de bajes.

franck7020 | 13-06-18 | 12:29 | 3

Helaas Mees verdient eveneens geen 2e kans

zimmerschwanz | 13-06-18 | 12:30

In Nederland lopen de grootste psychopaten buiten de gevangenis.

zimmerschwanz | 13-06-18 | 12:32

Heleen Mees heeft haar laatste kans gehad, nu mag ze weg, definitief.

BosrandDirk | 13-06-18 | 15:03

Maar verdient ook iedereen een DERDE kans?.

Janneus | 13-06-18 | 12:29 | 1

of vierde.. hij had ook al zijn ex flink toegetakeld, wat overvallen gepleegd, meisjes bruut verkracht, wat medewerkers ondertussen ook toegetakeld en last but not least, vergeet niet dat hij zijn prooi Anne pakte op het moment dat ie vast zat!.. hoeveel kansen moet een rechter nog voorbij zien gaan eigenlijk.. Over Helen Mees haar mening... wil ook aandacht voor zichzelf.

fikkieblijf! | 13-06-18 | 19:37

Wat kan je verwachten van een vrouw bij wie verkrachting voorspel heet.

LuckyGirl | 13-06-18 | 12:28

Dit soort uitspraken zijn de beschaving voorbij. Het gaat hier niet om het stelen van een rolletje King.

van Oeffelen | 13-06-18 | 12:28

Lood om oud ijzer | 13-06-18 | 12:20
Wat moet het straks een fijn gevoel zijn als over een paar jaar de sharia ingevoerd is in Nederland.

BeunDeHaas | 13-06-18 | 12:05 | reageer
De kans is misschien klein dat de rechter niet ontvankelijk verklaard, maar hij kan als hij wil ook doorprocederen tot aan het Europees Hof. En die hebben nou net iets minder last van onderbuikgevoelens maar kijken puur of verdragen geschonden zijn. En als dat zo is dan wordt in het uiterste geval de hele veroordeling van tafel geveegd. Want op het moment dat je je als OM zelf al niet meer aan regels gaat houden dan komt de zaak die daar aan vast zit ook op losse schroeven te staan.
Zo zit de wet nou eenmaal in elkaar en ook het EVRM verdrag wat mede door Nederland geratificeerd is.

Flatulent | 13-06-18 | 12:28

"als het even kan verdient iedereen een tweede kans"... Alleen is dat onmogelijk voor de slachtoffer(s) en waarschijnlijk ook voor de nabestaanden.

Gerf | 13-06-18 | 12:28

Je vraagt je toch af, bij het lezen van dit soort berichten, wie is er nou nog slechter. Want het zou toch maar eens jou dochter zijn geweest, ik had geen rechter nodig hoor.

FreeVogelaar | 13-06-18 | 12:27

Wie koopt die linkse propaganda vod nog ?

Lt-Kol Kilgore | 13-06-18 | 12:25

Wel, geef dit personage een tweede kans, plaats in de media berichten dat het personage zijn tweede kans krijgt en op datum, tijdstip, adres en plaats zijn vrijheid zal hervinden. Laat dan de tijd zijn werk gaan doen............

wolfje65 | 13-06-18 | 12:23 | 2

wolfje65 | 13-06-18 | 12:23

Dan gebeurt er ... Niets!
Net zoals bij FvdG.
Veel grote woorden maar uiteindelijk zitten de meesten nog gevangen in de hypotheekfuik. Dat principe is de meesten meer dierbaar dan andere principes.

F. Jacobse | 13-06-18 | 12:28

Wolfje65:
In dit land is recht krom, en krom recht.

FreeVogelaar | 13-06-18 | 12:31

Ik ben dit gezeik echt zo KOTSBEU. Die smerige neukfout van een Panhuis verdient geen enkele hap lucht meer. Hoe haalt zo'n kutwijf het in haar idiote kop om zo'n opmerking te maken.
Kan iemand bevestigen dat ze dit gezegd heeft nadat ze de details van deze moord gelezen heeft?? EN zijn history van geweld en verkrachting daar ook nog bij?

Zoja dan moet zij ook meteen opgesloten worden imho. Die is geestelijk niet in orde!

bwi | 13-06-18 | 12:21

Regressief linksen trekken alles terug in het moeras. We hebben populisme nodig, geen rubberen engnekken. Panlul is stuk, een sloopauto, dat valt niet meer te repareren.

BozePaarseMan | 13-06-18 | 12:21 | 2

Helaas moet hij door een flinke takelwagen naar de sloop worden gebracht, gezien de HeleenMeesjes van dit fantastische land hem nog gerust een jaar of 5 APK zouden geven en erin zouden rijden. Vol trots, tot ze tegen een boom gaan of wat voetgangers scheppen: pas dan krijgt de auto de schuld.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:33

Juist.

BozePaarseMan | 13-06-18 | 13:39

Schandelijk gedrag van deze flutkrant.
Alle mensen verdienen een tweede kans?
Mensen misschien wel, maar dit is al een hele tijd geen mens meer maar een beest, en in dit geval ook nog een uiterst gevaarlijk beest.
Hoeveel kansen wil de Volkskrant geven aan moordenaars, hoeveel slachtoffers moeten er eerst vallen? is 2 de grens of drie, acht, tien?
Opsluiten en 'nooit' meer loslaten bij mensen.
Dat doen we met gevaarlijke beesten uit de dierentuin ook niet, ook niet wanneer ze zich altijd goed hebben gedragen en geleerd hebben Brinta te eten, gevaarlijke beesten zijn niet te 'genezen', dat is niet aan de orde.

BosrandDirk | 13-06-18 | 12:20 | 1

"gevaarlijke beesten zijn niet te 'genezen"
@ BosrandDirk | 13-06-18 | 12:20
er is een verschil: beesten doden om te vreten, maar (sommige) mensen moorden omdat ze krankzinnig zijn.
Een parallelle linkse redenering is: geef een tweede kans aan IS moordenaars die je wreedaardig je hals afsnijden en lachend "allah hakbarrr" kraaiend toekijken hoe ze hun hun slachtoffers in kooien levend verbranden.
Ja hoor, haal ze maar terug naar dit domme zelfvernietigende land van links-masochistische-Gutmensch-fascisten
Welke krant pleitte daar ook weer voor? Oh, wacht....
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

telelezer | 13-06-18 | 12:39

Z'n vorige "nieuwe kans" resulteerde in een moord. Maar dat is blijkbaar geen bezwaar voor mevrouw Mees.

een_mike | 13-06-18 | 12:18 | 2

Mees zit psychisch aan de grond, ze raaskalt.

BozePaarseMan | 13-06-18 | 12:23

ik stel voor hem na zijn gevangenis straf te huisvesten bij mevrouw Mees.

Lt-Kol Kilgore | 13-06-18 | 12:26

Interessante houding van de Volkskrant. Wat Deugen zij daar weer.

In Amerika stonden alle extreem linkse media ook al op hun kop omdat de beestachtige slagers van MS-13 door Trump "beesten" werden genoemd.

Zoals 0bama ooit al eens sprak, op bezoek aan een van de ergste gevangenissen van Amerika:
"Jullie zijn ONZE mensen".
En dat is ook precies zo. Het linkse fascisme gebruikt "hun mensen" als wapen tegen de autochtone bevolking. De EU haalt niet voor niets iedere dag schepen vol islamitische mannen in de militaire leeftijd op om die willens en wetens te verdelen tussen de kwetsbare vrouwen en kinderen.

Wanneer een rechts persoon stampij maakt vanwege duizenden gevallen van verkrachting door de strijdmakers van de globalistische fascisten, dan zal je de Volkskranten nooit horen wanneer zo'n man ter dood veroordeeld wordt door hem op te sluiten met de daders.

Met gewone burgers heeft het linkse Volkskrant-tuig geen sikkepitje medelijden. Het is een ernstige vergissing te geloven dat de Gutmenschen naïef of zelfs hypocriet zijn. Dat is onjuist. Het zijn echte fascisten.

Jan Passant mk2 | 13-06-18 | 12:18

Dit soort artikelen maken de “contempt of court” wet in de UK, waar Tommy nu 13 maanden voor vastzit, wel een stuk begrijpelijker.
(Blijft evenwel een achterlijke wet. #FreeTommy)

Stormageddon | 13-06-18 | 12:17

Iemand ook wel eens last gehad van het Stockholmsyndroom ?

Acidbrain | 13-06-18 | 12:15 | 1

Bijna de gehele Nederlandse bevolking.

LuckyGirl | 13-06-18 | 12:26

Vijftig tinten grijs.
Het grijs van 9 mm lood welteverstaan.

knutsel_ | 13-06-18 | 12:13

Heleen Mees verdient geen tweede kans = gekske

Slough | 13-06-18 | 12:10

Petrus Poortwachter | 13-06-18 | 11:39
Dan straks ook niet klagen (en dat geldt ook voor de rest die vind dat het AT hem harder had mogen aanpakken) als dit ook nog eens een verplichte strafvermindering oplevert wegens het overtreden van internationale regels (die Nederland zelf ondertekend heeft)
maar ja, dan heeft de "d66 rechter" het natuurlijk weer gedaan.

Juist bij gevallen als dit is het des te belangrijker om zelf de wet te volgen om te voorkomen dat er strafvermindering volgt of erger.
Denk alleen maar even aan de verplichte balkjes die sommige media vroeger niet nodig vonden maar die er wel toe geleid hebben dat er minder zware straffen werden opgelegd.

Wil je dat niet dan kun je altijd op Denk stemmen de volgende keer. Die heeft goede contacten met een land wat het ook niet zo nauw neemt met mensenrechten en de manier waarop bewijs wordt vergaard.

(even voor de duidelijkheid: we hebben geluk dat Michael bij het AT niet bekend heeft anders was de hele bekentenis door de rechtbank zo van tafel geveegd omdat deze onder dwang was afgelegd)

Flatulent | 13-06-18 | 12:06 | 5

Mensjes als Flatulent en de Volkskrant miepjes die de illusie hebben dat zware criminelen en dit soort psychopaten normaalgesproken binnen de regeltjes worden opgepakt (en dit dus een uitzondering is) zijn gewoon af. Dat heeft niets met Denk ambities te maken, maar met begrip voor het werk dat bijvoorbeeld het AT doet.

Maarja, leef maar lekker verder in je veilige bubbeltje en wees blij dat er mensen rondlopen die doen wat nodig is in ons uitzonderlijk beschaafde land.

Lood om oud ijzer | 13-06-18 | 12:20

AT en later politie handelden in noodtoestand.
Wat snap je niet aan het begrip 'nood'.
Als jij hoge nood hebt ga je toch ook niet kijken met een wattenstaafje en antibacteriële toetsingsspray of de bril wel schoon is?
Of laat maar: jij bent zo iemand die bij hoge nood gewoon drie dagen niet schijt en zich dan ziek meldt op werk met 'griep'.
Dus eens met wat Lood om oud ijzer zegt.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:26

Lood om oud ijzer | 13-06-18 | 12:20
Wat heeft dat te maken met de volkskrant, links of een ander hokje waarin je iemand probeert te plaatsen?
De wet is er niet voor niets en in dit specifiek geval had het kunnen leiden tot veel meer ellende. Ik acht de kans groot dat het OM zo gereageerd heeft vanwege types zoals jijzelf (in de media) met alle mogelijke gevolgen van dien.

Albasalix | 13-06-18 | 18:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook een beest als Panhuis heeft zijn rechten. De inzet van deze middelen is gezien de omstandigheden zeer zeker te billijken maar je kunt je afvragen of er niet een stok gevonden is om het OM mee te meppen op deze manier. En dat kan tot veel narigheid leiden, ook al acht ik de kans onwijs klein dat de rechter het OM niet ontvankelijk verklaard. Een strafvermindering kan, maar als Panhuis op 20 jaar cel, als voorbeeld, 2 maanden minder krijgt is dat te doen.

BeunDeHaas | 13-06-18 | 12:05 | 1

IN plaats van hem op zijn zwijgrecht te wijzen werd hij min of meer bedreigd met de politiehond en gedwongen om te praten.
En voor iedereen een geluk dat hij zijn mond heeft gehouden want (en dat blijkt ook uit uitspraken van de HR) anders zouden al zijn verklaringen en al het van zijn verklaringen afgeleide bewijs, niet eens meer gelden bij de zitting.
Dus als het OM hier goed mee wegkomt dan hebben ze dat eerder aan de verdachte te danken dan aan hun eigen domme gedrag. Want voor hetzelfde geld was de hele zaak op dat voorval mislukt.

Flatulent | 13-06-18 | 13:13

In sommige delen van de wereld wordt de doodstraf voor menselijke beesten toegepast. Oog om oog tand om tand.

Tha Analyzer | 13-06-18 | 12:05

Heleen Mees heet geen Mees, ze heeft deze naam aangemeten om meer status te krijgen. Deze vrouw is verslaafd aan aandacht, goedschiks of kwaadschiks.

lanexx | 13-06-18 | 12:03 | 1

Echte naam: Heleen Nijkamp
1968 (age 49–50)
Hengelo, Overijssel, Netherlands[1]
Website www.heleenmees.com
She worked for the European Commission in Brussels from 1998 to 2000.[1]
In 2000 she emigrated to the USA, where she changed her surname from Nijkamp to Mees.[2]
en.wikipedia.org/wiki/Heleen_Mees

telelezer | 13-06-18 | 13:10

Nieuwe kans? Wat een gelul heleen!
De eerste die een nieuwe kans verdient is Anne zelf. Hoe denk je dat te doen heleen?
De tweede die een nieuwe kans verdient is haar vader. Hoe denk je dat te doen heleen?
De derde die een nieuwe kans verdient is haar moeder. Hoe denk je dat te doen heleen?
De vierde die een nieuwe kans verdient is haar familie. Hoe denk je dat te doen heleen?
De vijfde die een nieuwe kans verdient is zijn haar vrienden en kennissen. Hoe denk je dat te doen heleen?
De zesde die een nieuwe kans verdient is de rest van de maatschappij. Hoe denk je dat te doen heleen?
Heleen er bestaan geen herkansingen in deze zaak. Dus ook niet voor die klootviool. Op basis van zijn eerdere misdaden was hij al op herkansing. Die herkansing heeft hij compleet verkloot.
Achterlijke heleen, wie wil je opofferen aan de volgende herkansing?

HoudHetSimpel | 13-06-18 | 12:03

Gezien zijn hele geschiedenis van geweklddadigheid moet deze persoon voorgoed uit de maatschappij verwijderd worden. het kan er bij mij niet in dat en behandeling enig echt resultaat afwerpt. De behandelaars overschatten zichzelf ernstig.

Misschien na vele jaren straf en behandeling zal hij begrijpen dat sociaal gewenst gedrag hem uit de moeilijkheden zal houden, maar komt er een moment van echte spanning dan zal de geweldsdrang in hem weer de overhand kunnen krijgen en valt er weer een slachtoffer.

Dát mevrouw Mees willen wij NIET!
Dát mevrouw Mees zullen wij voorkomen door hem voorgoed, want daarop komt de strafeis in feite neer, te verwijderen uit de maatschappij.
Dát mevrouw Mees is hard heelmeesterschap, want zachte heelmeesters ... u weet dat donders goed!
Aaarggh, Evcocatus

Evocatus | 13-06-18 | 12:02

Kijk, dit soort gelul krijg je doordat mensen te weinig neuken: een seksueel sadistisch psychopaat 'lief' vinden. Ja, mevrouw Mees zal uiteindelijk ook krijgen wat haar toekomt.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:02

Het zou me van die Heleen Mees niks verbazen als de enige reden dat zij haar gestoorde denkbeelden mag ventileren is dat ze de juiste schwanzen heeft gemasseerd. Die weet van toeten noch blazen, maar van blasen dan wel weer alles. Als 'powerfeministe' zo afhankelijk zijn van mannen, best ironisch.

VeelTeSteil | 13-06-18 | 12:01 | 1

En teabagging.

LuckyGirl | 13-06-18 | 12:23

Heleen verdient haar eigen Michael Panhuis !

dubbeltjeopznkant | 13-06-18 | 11:59 | 1

Chapeau !!

Ervaringsdeskundige | 13-06-18 | 12:01

"Maud Effting en Charlotte Huisman en Willem Feenstra "

Heeft die volkskrant nou echt 3 man nodig om die drek te produceren.

Die Panhuis verdient een 9

MM door zijn hoofd.

Ikdus | 13-06-18 | 11:57

Het is tijd om de collectieve psychose af te schudden die 1945 en 1968 hebben gebracht. Dit soort misdadigers hoort op vrijdagochtend om 6:00 uur aan de galg. Mensenrechten zijn voor eigen burgers die zich gedragen, niet voor anderen en zeker niet voor misdadigers van levensdelicten.

Pierrepoint | 13-06-18 | 11:56 | 2

Kan zo op een aardewerk tegel, in Delfts blauw. Hulde.

WayneGretzky*99* | 13-06-18 | 11:57

Wat mij betreft hoeft dat niet per se te wachten tot een vrijdagochtend. iedere dag voldoet in deze gevallen.

indernaad_datisjuist | 13-06-18 | 12:06

3 verkrachtingen een moord en nu nog 5 mishandelingen. Je moet flink van je linkse padje af zijn om te denken dat zo iemand ineens weer gaat functioneren. Niet iedereen is gelijk. Je kan idealen hebben maar zo werkt het niet. Er zijn ook beesten onder ons.

Repetitive Beats | 13-06-18 | 11:55

'iedereen verdient een nieuwe kans'.
Ik zou wel eens willen weten wat de verhouding is tussen tbs en recidieve zware misdaad (moord, zwaar geweld met blijvend ernstig letsel, zeer brute verkrachtingen).

Als de verhouding tussen een nieuwe kans en de bovenstaande recividi 1 op 1 zou zijn. Dus voor iedere tbser die een nieuwe kans krijgt staat er een of meerdere zware misdaden door die groep ertegenover. Dus naast de al gepleegde eerste misdaad waarvoor hij die tbs heeft gekregen. Dan staat de teller eigenlijk op minimaal 2 op 1.

Ik weet cijfers niet maar ik zou ze wel willen weten. Gewoon om te weten hoe bijzonder deze malloten voor onze staat zijn integenstelling tot iemand zoals ik die de tyfus kan krijgen en gewoon zijn belasting moet betalen en zijn bek moet houden.

HetLichtInHetZuiden | 13-06-18 | 11:54

Je zal als ouders dit schrijven moeten lezen. Als vader zijnde kijg ik kippenvel als ik dit lees. Dat je als journalist dit aan de kaak wilt stellen zegt heel veel over de gedachtegang van sommige deugmensen. Laat het recht maar zegevieren. Overigens is levenslang wel degelijk levenslang met ruimte voor vervroegde vrijstelling. Laatste is zeker geen zekerheid. Reden voor het oOM om voor 28 jaar en tbs te gaan is dat ze anders bang zijn dat hij zonder toezicht vrij komt.

exqueeseme | 13-06-18 | 11:53

De Tiephus aan Heleen Mees,met je tweede kans kul. Met alle mogelijke vormen van respect natuurlijk. Maar ongezien de galtiephus. In vijfentwintig kleuren.

Ramses Sappie | 13-06-18 | 11:50

Niet iedereen verdient een nieuwe kans Heleen.

Fiasco | 13-06-18 | 11:50 | 3

Of wil jij je kudt aanbieden als volgende slachtoffer voor deze massaverkrachter?

Fiasco | 13-06-18 | 11:50

Fifty shades of gray is niet voor niets de grootste kaskraker in een tijd waarin onder het mom van menselijkheid hordes testosteronbommen onze landsgrenzen binnenvallen. Vrouwen staan in de rij om in het huwelijk te treden met de grootste moordenaars in de Amerikaanse gevangenissen.

Foolonthehill | 13-06-18 | 11:55

Foolonthehill | 13-06-18 | 11:55 |
Mooie analogie.
Ik wil er aan toevoegen:fifty shades of rape.

LuckyGirl | 13-06-18 | 12:16

Mij lijkt het scenario ook niet ondenkbaar dat pipo P. zijn schouder zelf verder beschadigd heeft. Ze hadden m niet zo goed moeten verdoven tijdens zijn operatie.

JoyCee | 13-06-18 | 11:50

Zou er iets in het drinkwater in Nederland zitten? Sommigen zijn echt totaal ziek geworden

Mokum Kosher | 13-06-18 | 11:50

Straks natuurlijk een topic over Paay.

kwark001 | 13-06-18 | 11:50 | 1

Jomanda, u hier?

TheseDays00 | 13-06-18 | 12:45

Heleen Mees heet toch Nijkamp. Zij was toch de vrouw die achter Buiter aan liep.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:49 | 1

Dode vogeltjes...

Run Forest! Run!

Al-Dente | 13-06-18 | 11:59

Knettergek.. Levenslang opbergen, want behandelen kost een fortuin en heeft toch geen zin als dit stuk vreten nooit meer de straat op mag.

Ommezwaai | 13-06-18 | 11:48

Die Mees is nog zieker dan menig Jihadist. Mijn God wat is dit misselijkmakend.

halfvolle glas | 13-06-18 | 11:48

Tegen beter weten in hoop ik dat de rechter hem 30 jaar + Tbs geeft.

kwark001 | 13-06-18 | 11:48

Heleen Mees, val toch lekker dood met je gewauwel over dat iedereen een nieuwe kans verdient. Een tweede kans misschien, maar dat is bij dit uitschot zeker niet meer het geval. Hij heeft namelijk al eindeloos veel kansen gehad maar heeft die niet genomen. Wat mij betreft gaat hij aan de ketting en komt hij bij de 'normale' populatie in de gevangenis. Die weten wel raad met vers vlees aan de ketting.

SinEstilo | 13-06-18 | 11:47 | 1

Juist!

Zoontje Melkert | 13-06-18 | 11:55

Wanneer werd reclassering eigenlijk het hoofddoel van NL strafrecht? Ipv straf, bescherming maatschappij en genoegdoening slachtoffers?

Gen. Maximus | 13-06-18 | 11:47

Panhuis heeft ondertussen wel 5 mensen mishandeld in de kliniek. Al rechter zou ik zeggen doe er nog maar paar jaar bij. Want dit is wel bewezen. Volkskrant is kut. Wordt niet genoemd in het artikel.

franck7020 | 13-06-18 | 11:47

Heleen "sexstalker" Mees spiegelt zichzelf hier aan 'lotgenoot' Panhuis , en daarom vindt ze dat beiden een 2e kans verdienen.

truthwarrior | 13-06-18 | 11:46

Heeft Mees het nou tegen Nederland of tegen haar ex-minnaar?
Vragen, vragen.

LuckyGirl | 13-06-18 | 11:46

WTF Heleen Mees ......... veroordeelt voor onzedelijk gedrag /emaiis

Ervaringsdeskundige | 13-06-18 | 11:45

Het gaat altijd over die tweede kans voor Panhuis, maar hoe zit het met die gemuilkorfde hond? Heeft die geen recht op een tweede kans, ditmaal zonder muilkorf?

spanarchist | 13-06-18 | 11:44

Door dit soort achterlijke domme trutten en eikels, lopen om de haverklap mensen rond in een TBS met als verwachting dat ze 'herstelbaar' zijn. Echt, hoe achterlijk dom kun je zijn om vast te willen houden aan een achterhaalde 'maakbaarheidsprincipe' van de jaren 60-85.

richardsp1 | 13-06-18 | 11:43 | 1

Juistem, je gezond verstand verliezen is onomkeerbaar blijkbaar. Je raakt het kwijt net als je maagdelijkheid.

Dirk III | 13-06-18 | 11:44

De Volkskrant en die Mees hebben beide net zo'n zieke geest als die Panhuis. Diep en diep triest dat de Volkskrant nog van mening is dat hij nog een kans zou moeten hebben. Kennen zeker de feiten niet. (kijk naar het rijtje delicten wat hij heeft gepleegd) Onvoorstelbaar naïef en ziek van geest. Die Mees is werkelijk helemaal van het padje af, die ziet alleen maar dat ding tussen de benen van Panhuis in vol ornaat. Conclusie; beide zijn minstens net zo ziek van geest als die Panhuis.

DerkArie-ut-de-Achte | 13-06-18 | 11:42 | 1

Wat Mees beroemd heeft gemaakt is die ene foto van haar onsmakelijke en ongetwijfeld ook onwelriekende doos. Mees is zelf ook niet geheel normaal tussen de oortjes.

Nivelleermarionet | 13-06-18 | 11:54

Eis: 28 jaar brommen + TBS. Na 22 jaar woont deze knakker langs uw dochter/ verkrachte dode dochter. Best een zware eis, want Kardic en Mladic zitten wegens oorlogsmisdaden dit soort lengtes van straffen uit. Maar dit is niet hoog genoeg. Deze gast hoort levenslang achter slot en grendel te zitten. Kijk, een Karadic durf ik best als buurman te hebben, maar een geestelijk gestoorde mafklapper, daar voel ik me toch niet ok bij.

lokoolokie | 13-06-18 | 11:42 | 1

Op RTV Utrecht legt de Officier van Justitie uit dat zitten + TBS juist de enige manier is om deze psycho zo lang mogelijk buiten de maatschappij te houden. “Gewoon” levenslang biedt namelijk betere kansen op latere vrijlating dan de eis die er nu ligt.

Nivelleermarionet | 13-06-18 | 11:50

De moeder van Anne kon haar bij de identificatie herkennen aan een duim, voor de rest was ze te zwaar verminkt. Ik ben niet gelovig maar ik zou nu willen bidden dat Michael Panhuis mag rotten in de hel als die er is. Dat stuk in de Volkskrant is om te kotsen evenals de tweede kans wens van Heleen Mees.
Slachtoffers en nabestaanden van ernstige zedenzaken of moord hebben levenslang het wordt tijd dat de daders dat ook krijgen. Ze verdienen geen begrip maar levenslange opsluiting.

osolemio | 13-06-18 | 11:40

Je zou als ouders maar op die krant geabonneerd zijn.

kwark001 | 13-06-18 | 11:40

Hahaha, Heelen 'stalkster' Mees - en de Volkskrant die haar gedachtespinsels nog publiceert ook. Twee zieke partijen hebben elkaar helemaal gevonden...

Goldfinger | 13-06-18 | 11:39

Maar dat is toch logisch ... Er is een psychopaat nodig om Terry te vermoorden, dus je moet psychopaten te vriend houden ...

RuudZ | 13-06-18 | 11:39

Het AT zijn helden/heldinnen. Panhuis wist waar Anne was maar wilde dat niet zeggen. Het AT had maar twee keuzes. Aannemen dat Anne al dood was (wisten ze nog niet) of druk op psychopaat Panhuis zetten. Dat psycho Panhuis juist daardoor niet praatte toont alleen maar aan dat hij totaal verknipt is en geen spijt voelt. En zijn advocaten zijn verknipt genoeg om P. allerlei trucjes in te fluisteren om de zaak te traineren en strafvermindering te krijgen. Ze hadden zich ook kunnen beperken tot het juridisch begeleiden van P. zonder hem als slachtoffer neer te zetten.

Nivelleermarionet | 13-06-18 | 11:38

Weet je wie ook een tweede kans verdiende? Adolf Hitler! Alle SS moord commando leden, de bewakers van concentratiekampen, de SA stormtroepen etc etc, Heleen Mees en Volksrant gauw sorry zeggen! Anders....... ach vult u maar zelf in.

Indoneesje | 13-06-18 | 11:37

Wel jammer dat die hond gemuilkorfd was.
Wat tandafdrukken op zijn ponem zouden niet misstaan.

digibeest | 13-06-18 | 11:37

Ach, de Volkskrant, De kat weigert er zelfs maar op te schijten en vis kun je er niet in verpakken want dat bederft dan direct.

Croisantneuf | 13-06-18 | 11:37

De zin: "Als het even kan verdiend iedereen een nieuwe kans" stuit mij het meest tegen de borst. Ik ben zo benieuwd waar deze overtuiging op gebaseerd is. Het is in ieder geval zonder twijfel één van de vele fundamentele overtuigingen waar links handelen op gebaseerd is.. Eigenlijk zomaar een loze kreet die mensen keer op keer tegen elkaar herhalen om te laten zien dat ze het beste met mensen voor hebben, en die het tegendeel uitsluit waardoor men niet meer gewoon naar de situatie kan kijken of iemand inderdaad een tweede kans verdiend (in dit geval een derde). Walgelijk.

CornelisUmmerhell | 13-06-18 | 11:36 | 1

Een tweede kans "verdienen" is een groot woord. Verdienen doet hij het zeker niet. Echter wat je zeker niet wil is dat hij zonder TBS de gevangenis in gaat. Dan komt hij over 20 jaar onbehandeld vrij in de samenleving met alle gevolgen van dien. Eén van de redenen dan Anne nu dood is, is omdat de rechter hem géén TBS gaf voor zijn vorige delict (dubbele verkrachting) omdat hij daar niet in geloofde. Had hij wel TBS gehad dan was het maar de vraag of hij nu op straat had rondgehangen.

Behandelen is de enige optie aangezien tot zijn dood vastzetten niet mogelijk is. Wat wel kan is zijn TBS blijven verlengen omdat er geen verbetering is. Dan kan het dus wel zo zijn dat hij tot het einde van zijn dagen opgesloten zit.

Zolang je maar streng controleert en bij twijfel kiest voor de veilige optie. Geen resocialisatie experimenten. Daar ging het bij Panhuis ook mis. Niemand had het bijvoorbeeld door dat hij stijf van de ritalin stond

Votvinger | 13-06-18 | 11:53

Tortuur is een probaat middel schuldigen en onschuldigen te laten bekennen, er is geen aanwijzing dat het helpt achter de waarheid te komen. Overigens Panhuis heeft al twee kansen gehad dus hij is af.

AlexanderVissers | 13-06-18 | 11:36

Het heet geen Mees, maar gewoon Nijkamp. Oet Hengel. Hou er eens mee op met dat gedweep met dat gekke wijf. Opsluiten bij die Panhuis.
Heeft ze die loodgieter al (dubbel) terug betaald?

Oprisp | 13-06-18 | 11:36

Helewn Mees heeft zo te horen haar nieuwe liefde gevonden? Het rechtbankverslag las zij kennelijk meer als contactadvertentie? Al foto's van jezelf opgestuurd, Heleen?

foetgoud | 13-06-18 | 11:35

Eerlijk gezegd valt er wel degelijk iets te zeggen over de wijze waarop het OM hier mee om is gegaan. De wetgeving is heel duidelijk op welke wijze je om moet gaan met verdachten (dat is de crux hé, ze zijn verdacht). Dat betekent dus ook de wijze waarop je iemand arresteert en is het niet de bedoeling dat hierbij over de schreef gegaan wordt.

Op het moment dat je gaat tornen aan de wet en de toepassing hiervan raakt het einde zoek.

Albasalix | 13-06-18 | 11:35 | 3

Op het moment dat dna-sporen van een bekende verkrachter gevonden worden op een weggegooid kledingstuk van een vermist meisje, is er wel degelijk sprake van een uitzonderingspositie.
Dat AT had van mij nog een heel stuk verder mogen gaan zolang er een kans bestond Anne nog levend te vinden.

Petrus Poortwachter | 13-06-18 | 11:39

Op zich eens, alleen had dit vermeend geweld niets met eigenrichting te maken, maar met de mogelijkheid dat Anne nog in leven zou zijn. Op dat moment moet iemand de afweging maken wat prevaleert; de rechten van verdachte of het leven van Anne. Formeel juridisch misschien onjuist, maar ethisch gezien?

atheïstisch stemvee | 13-06-18 | 11:40

Je mag, nee moét, de werkwijze van het OM aan de kaak stellen. Dat wil echter niet zeggen dat in dit geval de voordelen (Anne levend vinden) niet opwogen tegen de nadelen (schending rechten Panhuis). Op het matje roepen, onpartijdig onderzoek en door. Zodra je dit soort schendingen niet gaat controleren maar te pas en te onpas toestaat raakt het einde inderdaad zoek.

Votvinger | 13-06-18 | 11:56

Prima toch. Laat de VK haar eigen graf maar graven.

ristretto | 13-06-18 | 11:35

Ze hadden de hond zonder muilkorf op hem los moeten laten. De agent die hem z'n riem af deed een bloemetje sturen.
Niks tweede kans. Dit stuk genetisch afval heeft jaren geleden z'n kansen op een vrij leven al verspeeld.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:34 | 5

Hoe dan?
Iemand die compleet van het padje is (voorafgaand aan de arrestatie was dat wel duidelijk gezien de beschikbare dossiers) ergens toe dwingen en verwachten niet toe te geven aan oncontroleerbaar gedrag?
Was het niet 3 weken later dat Michael P. werd gearresteerd, dan weet iedereen dat de kans op een levend slachtoffer vinden nihil is.

Albasalix | 13-06-18 | 11:48

Volgens mij hadden ze Panhuis al eerder maar hij werkte pas na 3 weken mee met het onderzoek. Ik kan me echter vergissen.

Votvinger | 13-06-18 | 11:58

Ouwehoer niet zo slap. Zelfs een nihil kleine kans is nog altijd voldoende om zo'n mafklapper tot praten te dwingen. Een psycho als deze is in staat dagen z'n waffel te houden in de wetenschap dat kilometers verderop iemand langzaam aan dorst overlijdt.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 12:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Je hele leven zal maar kapot zijn gemaakt door deze schele psychopaat. En dan te bedenken dat het te voorkomen was. Walgelijk.

Supreme Dutch | 13-06-18 | 11:34 | 1

En dan te bedenken dat een psychopaat geen walging kan voelen. Zoals Heleen Mees dat blijkbaar ook niet voelt bij deze gore psychopaat.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:18

Als het even kan. Ja, niet dus. 2e kans verhaal zit wat in maar dit was al kans 5. Als je je 5e kans gebruikt om te moorden is het echt wel klaar met je.
Las ook met verbazing dat de behandeling aansloeg, wat dat ook mag betekenen.. Net voordat ie van psychopatische verkrachter uitgroeide tot psychopatische moordenaar. Fuck off, echt waar.

noerg | 13-06-18 | 11:33

Nadat dat panhuis gedrocht bij haar langs is geweest kan ze #metoo schrapen in de grond met haar bebloede vingers. Is dat wat ze wil dan? Ik snap niet veel maar zulke mensen begrijpen niets.

Old_Harry | 13-06-18 | 11:33

Alleen 28 jaar + TBS. De belastingbetaler is weer de dupe.
1 kogel is veel goedkoper en effectiever.

watergeus | 13-06-18 | 11:33

Het probleem is dat de fatsoenlijken zich aan de door hunzelf opgestelde regels moeten houden, waar het tuig vrij spel heeft. Daarom zullen de criminelen altijd winnen, de spelregels zijn niet gelijk.

spanarchist | 13-06-18 | 11:33

Iedereen dient voor de wet hetzelfde te zijn. Bij arrestatie is geweld een optie die de politie mag toepassen mits deze proportioneel is.

Ik persoonlijk vind dat mensen die dronken achter het stuur zitten, potentiële moordenaars zijn en de kogel verdienen. Andere mensen zullen daar anders over denken en daarom hebben we rechters in Nederland.

Dat rechters mild kunnen oordelen in sommige gevallen heeft te maken met de manier hoe ons strafrecht is opgebouwd. Willekeur is zoveel mogelijk uitgesloten en dat is maar goed ook.

jezusisonzin | 13-06-18 | 11:32
-weggejorist-
Indoneesje | 13-06-18 | 11:32 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat ik dan niet begrijp is waarom totale gestoorden (zoals die Mees) telkens weer een podium krijgen.
Onbegrijpelijk.

HoerieHarry | 13-06-18 | 11:31

Optreden van het AT was proportioneel gezien de omstandigheden.
Panhuis zou geëxecuteerd moeten worden. Iemand die tot zoiets in staat is, in koelen bloede en berekenend ook de dagen na de moord, heeft niets in het leven te zoeken.
Bij gebrek aan doodstraf is het goed dat hij nooit meer vrij zal komen. Misschien slaat hij bij dat vooruitzicht de hand wel aan zichzelf.

DrumPiet | 13-06-18 | 11:31 | 4

Nooit meer vrij? in NL betekent levenslang dat je na 10 of 15 jaar weer vrij bent (zie Volkert)

telelezer | 13-06-18 | 11:35

elelezer | 13-06-18 | 11:35
Daarom is er ook geen levenslang geëist.

DrumPiet | 13-06-18 | 11:42

Volkert is tot 18 jaar veroordeeld en na 12 jaar mocht hij dus voorwaardelijk gaan. Onterecht behandeld als een gewone moord, terwijl de hele maatschappij geschokt was en ons een mogelijk belangrijk democratisch gekozen leider is ontnomen. Ook een kenmerk van de D66-visie van rechters.

Zoontje Melkert | 13-06-18 | 12:24
▼ 1 antwoord verborgen

Als politie zich niet aan de wet kan houden heeft dan in sommige gevallen consequenties. Maakt niet uit wat je er van vindt, burgers in Nederland hebben rechten. En je bent pas schuldig als de rechter dat heeft vastgesteld. Het zal niet de eerste keer zijn dat een kudtcrimineel gaat lopen omdat iemand in de keten (politie/OM/justitie) zich niet aan de regels heeft gehouden. Daar moet je toch niet aan denken in dit geval. Dus; hou je aan de regels. Zelfs in dit geval. Want als ie door dit akkefietje strafvermindering krijgt is dat op zijn zachtst gezegd jammer.

MagIkAlWeer | 13-06-18 | 11:30 | 2

"En je bent pas schuldig als de rechter dat heeft vastgesteld."
@ MagIkAlWeer | 13-06-18 | 11:30
1/schuldig bij heterdaad,
2/schuldig als je al zelf bekend hebt

telelezer | 13-06-18 | 11:38

Dan nog komt je voor de rechter. Die bepaald of je schuldig bent en hoeveel straf je krijgt.

MagIkAlWeer | 13-06-18 | 12:53

Fuck you Mees, Panhuis verdient geen tweede kans.
Had wat mij betreft de vorige keer al gecastreerd moeten worden.Nu mag hij een pil krijgen. Dom Wijf !

Berucht in Zeewolde
• Mishandelt zijn eigen pa
• Bewerkt toenmalige vriendin met een bierglas
• "Compleet ontspoorde gast"
• Dwingt in 2010 twee meisjes (16 en 17) de bosjes in
• Verkracht beide meisjes. Voor en achter. Uit het rechtbankverslag:
• "Verdachte heeft zich in korte periode schuldig gemaakt aan negen zeer ernstige strafbare feiten, die allen een geweldskarakter hebben. Hij heeft in de nacht na Koninginnedag 2010 twee minderjarige meisjes volstrekt willekeurig en impulsief onder bedreiging van een imitatiewapen op brute wijze verkracht. Verdachte heeft zijn penis afwisselend in de vagina’s van beide meisjes en de anus van een van hen gebracht. Daarnaast heeft hij bij een van de meisjes een tampon uit haar vagina verwijderd en zijn vingers in haar vagina gebracht."
• Pleegt reeks overvallen in Nijkerk en Harderwijk. "Ook bij deze overvallen wordt fors geweld gebruikt."
• Cokehead
• Trots op de verkrachtingen ("... in samenhang bezien met de verklaringen van [medeverdachte] en [getuige3] dat verdachte trots was op de verkrachtingen en blij was dat een droom was uitgekomen...")
• Krijgt van de rechter in juni 2011 nog 16 jaar aan zijn reet
• JUSTITIE VINDT DE STRAF TE HOOG (*), WAAROP BEROEP VOLGT
• Komt ZES JAAR later weer vrij
• Heeft geen zin in persoonlijkheidsonderzoek en krijgt dus geen tbs

Volledige uitspraak met alle gruwelijke details:
www.recht.nl/rechtspraak/uitspraak?ec...

Bron : www.geenstijl.nl/5138900/dit-is-nou-e...

Zwizalletju | 13-06-18 | 11:30 | 1

Kijk, dit is een interessant lijstje. Klasse.

HoerieHarry | 13-06-18 | 11:35
-weggejorist-
steekmug | 13-06-18 | 11:29 | 1

Zo lang de resulaten van de Tweede Kans zich slechts in het leven van de kudtkrant lezers merkbaar kan maken mag hij alle kansen krijgen die hij wil, dat wil zeggen die de Tweede Kamer wil dat hij krijgt. De wet is nog steeds niet aangepast om dit soort sujetten permanent op te hokken.

Frau Merkel | 13-06-18 | 11:29

Een jonge meid in de bloei van haar leven de keel doorsnijden en daarna bruut verkrachten waarna je haar weggooit (begraaft), ja, dan heb je alsnog volgens sommigen een nieuwe kans (sic)
Van mij zou hij één kogel krijgen tussen z'n ogen en daarna er niet meer over praten!

BadLieutenant | 13-06-18 | 11:27 | 1

Zo denk ik er ook over.
17 juli 10u. uitspraak, 10.15 kogel door de kop en de rekening naar de familie (panhuis dus)

Petrus Poortwachter | 13-06-18 | 11:31

Volkskrant en Heleen Mees, krijg allebei de tyfus en nog veel meer. Figuren en bedrijven zoals jullie zijn er de oorzaak van dat het hier een softe linkse teringzooi is geworden!

F1802 | 13-06-18 | 11:26

Zo is dat. Elke Panhuis verdient een derde- en waarom niet- of vierde kans, laat hij maar bewijzen dat hij klaar om terug te keren met langdurige proefverloven te huize Mees.

Rommelende Onderbuik | 13-06-18 | 11:26

Wederom mooi hoe verschillend mannen en vrouwen kunnen denken. Vrouwen vergevingsgezind, mannen zien hoe psychotisch ze zelf kunnen zijn en willen harde straffen. Neemt u van ondergetekende psycho aan dat mannen heel wreed kunnen zijn. Maar de echte psychos zijn die mannen die wel degelijk hun diepe wreedheid kennen, maar pleiten voor lichte straffen. Geheel uit eigen belang. Zij zijn pas echt gevaarlijk.

Foolonthehill | 13-06-18 | 11:25

De huidige rechters en linksche menschen in de journalisitek zijn vaak 40-50. Zelf zit ik ook in die categorie. Ik herninner mij de linksche professoren op de universiteit bij het vak strafrent. Deze lieden die propageerden: straffen mag geen vergelding zijn en de tweede kans voorstonden. Het NL strafrecht is beinvloedt door WO2. De makers ervan hebben vaak geleden onder de mof en projecteren hun belevenissen op moordenaars, verkrachters ed. Vandaar dat gevangenissen in NL zo ook het Hilton lijken. Enig tegengeluid werd niet geaccepteerd. Anyway moeten het er mee doen of hopen dat Wilders en Bedaut nog eensch een regering gaan vormen.

Zatkniss | 13-06-18 | 11:25

Heleen Mees, ik stel voor dat je jezelf als vrijwilliger aanbiedt om deze idioot terzijde te staan bij zijn wandelingen in het park van het gesticht.

Dirk III | 13-06-18 | 11:25

Pakhuis was toch al bezig met die nieuwe kans?

BennyArieLex | 13-06-18 | 11:24 | 1

Die hij dus op deze manier grof verklootte. Helaas was er opnieuw een onschuldig slachtoffer te betreuren. Dit soort onmensen heeft geen enkel recht meer op welke kans dan ook. Het is simpelweg misdadig te noemen dat men bereid is voor het eigen weke deughart volstrekt onschuldigen op te offeren.

Sjefke7807 | 13-06-18 | 11:35

Er zijn gasten die zo door en door verrot zijn dat ze niet meer te redden laat staan te helpen zijn, het wordt hoog tijd dat dit eens geaccepteerd gaat worden

Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:24

Je kunt je recht op bescherming van de rechtstaat verspelen wat mij betreft. Terroristen, kinderverkrachters, seriemoordenaars. Die hebben zichzelf buiten de orde geplaatst. Helaas is ons systeem volgeduwd met juridisch fetisjisten.

Brits Folkestein | 13-06-18 | 11:24

Wat is het toch een misselijkmakende kutkrant.
Altijd het opnemen voor de verkeerde.
En dan nog zo'n tenenkrommende opmerking over een tweede kans.
Nooit, maar ook nooit nemen ze het op voor de slachtoffers.

pejoar | 13-06-18 | 11:23 | 1

Alle kranten zijn kutkranten: ook de Telegraaf had gister een jankbericht over de pillen van Michael P. en dat hij daardoor roerloos en emotieloos in de rechtszaal zat. Bespottelijk gewoon, ook een rare vorm van propaganda - het indoctrineren van 'iedereen is lief, psychopathie bestaat niet'. Gemiddelde psyhiatrisch patiënt slikt 8 pillen per dag en moordt en verkracht niet. Kutkranten inderdaad.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:15

Een nieuwe kans om het nog een keer te doen?

Mr.Crowley | 13-06-18 | 11:22

Natuurlijk moet een rechter objectief oordelen. En sommige criminelen zullen best een nieuwe kans verdienen. Maar om die kans te "verdienen" zal je eerst spijt moeten tonen van je daden en moeten accepteren dat je voor lange tijd de gevangenis in gaat. Accepteren dat je 1/3 van je leven je vrijheid kwijt bent en beseffen dat je een meisje van het leven hebt beroofd en dat je de nabestaanden een gelukkige toekomst met dochter en latere kleinkinderen hebt ontnomen. Zo'n iemand mag blij zijn dat de doodstraf hier is afgeschaft!!

Mannes | 13-06-18 | 11:21

Hoe groot is eigenlijk de kans dat een vermiste nog in leven is als een vermoedelijke dader wordt opgepakt? Ik weet zo even geen zaak te noemen.

Leptob | 13-06-18 | 11:21 | 3

Al is de kans maar 1 procent oen, dan nog

pejoar | 13-06-18 | 11:24

Huiszoeking bij Dutroux, daarna de arrestatie. De meisjes leefden nog.

Frau Merkel | 13-06-18 | 11:25

Misschien maar eens het dossier van Marc Dutroux doornemen?

Simon_GS | 13-06-18 | 11:27

Deze lieden die dit schrijven moeten opgeborgen worden. Zij hebben geen enkel empathisch vermogen. Zij verdedigen zoals zo vaak, wederom de crimineel, de verkrachter, de moordenaar, de intens slechte mens. Zouden zijn Adolf Hitler cum suis ook zo benaderd hebben. Iedereen verdient een 2e kans, niet waar mevrouwtje het wauwelaartje, Heleen Mees.

De Evangelist | 13-06-18 | 11:21 | 1

Ho ho ho! Rechts verdient geen tweede kans, kijk maar naar een Janmaat, Wilders of Baudet. Dit volk likt nog de ballen schoon vandaag van Stalin, Pol Pot en Mao die ondanks honderden miljoenen doden nog steeds vereerd moeten worden. Want tweede kans, Links is dood en kent geen fatsoen meer. Links zijn de nieuwe nazi's.

Indoneesje | 13-06-18 | 11:45

Ja, in principe hoeft van mij niet iedere onverlaat tot levenslang veroordeeld te worden, en verdienen mensen een tweede kans.

Maar om hier in het geval van Michael P. nou op zo'n ostentatieve en kijk-mij-toch-eens-verschrikkelijk-deugen manier voor te gaan pleiten...... ik weet het niet. Als de eis 28 jaar plus TBS is, lijkt me dat op zich al korter dan levenslang, dus welke "waarden die aan ons strafrechtsysteem ten grondslag liggen" worden hier nou precies uit het oog verloren? En een tweede kans? Zoals ik hierboven zei, daar ben ik helemaal voor, maar dit was toch niet de eerste keer dat P. een grove misdaad pleegde? Het zat toch al voor het verkrachten van twee minderjarige meisjes? Is hij dan niet op zijn minst aan zijn derde of vierde kans toe?

Dr_Johnson | 13-06-18 | 11:21 | 2

Het = Hij

Dr_Johnson | 13-06-18 | 11:27

Nee, dat is geen hij. Dat zou betekenen dat je het als een mens, een man ziet. Dat is het niet, het is een het, een onzijdig beest, zoals een pissebed die je gedachteloos plattrapt op de stoep. Maakt niet uit wat het was, als het maar plat en dood is.

elfenstein | 13-06-18 | 11:44

Het probleem in de tweede kans-redenering is de aanname dat de mens wellicht slecht van aard is, maar dat de mens ook programmeerbaar is.

De linkse mens is zo overtuigd van de maakbaarheid dat hij bereid is om alles op te offeren, zowel in het groot als in het klein. Anne Faber is een microvoorbeeld van wat links wil met de vernietiging van westerse waarden.

Heleen Nijkamp is zelf een borderline case. Waar zij het heeft over een tweede kans, denkt ze waarschijnlijk alleen aan haar eigen druipende slip.

Glasgow Argus | 13-06-18 | 11:20

Wie is Heleen Mees?

Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:20 | 3

Econome, die vrouwen maar luie wijven vond omdat ze niet fulltime banen blieven naast de roedel kids.
Had affaire met getrouwde man die niks meer met d’r te maken wilde hebben dus stalkte Heleen de arme man en zijn vrouw. Ze wou z’n ballen likken om hem van z’n vrouw weg te lokken. En toen werd ze in de petoet gezet in new york of zo.

Accident_Prone | 13-06-18 | 11:32

@Accident_Prone | 13-06-18 | 11:32 |
Is dat díe Mees??? Dan zou ze er beter aan doen zich slechts in schamend stilzwijgen te hullen in plaats van dergelijke bagger te ventileren.

Sjefke7807 | 13-06-18 | 11:38

Ze stuurde haar ex minnaar foto's van dooie vogels en stuurde vele seksuele berichten.

LuckyGirl | 13-06-18 | 11:45

De gedragingen van de politieagenten hebben niets met de strafmaat te maken, dat is een aparte zaak.

kwark001 | 13-06-18 | 11:20 | 1

Zo is het. Het OM gaat steeds een stapje verder. Dat zie je ook weer in Brabant met het afluisteren van een journalist. Als het arrestatie team opdracht kreeg om deze verdachte hardhandig aan te pakken met bedoeling hem aan het praten te krijgen moet de leiding en betrokken agenten vervolgd worden.

Trumme | 13-06-18 | 11:22

Het wordt tijd dat we Nederland eens grondig ontdoen van die halfzachte moraalridders.

Nelis SplitBloes | 13-06-18 | 11:20 | 2

Op een hele efficiente manier dan wel want wil ze niet meer horen ook.

schoon-schip-maken | 13-06-18 | 11:28

Ik dacht aan zoiets als RoundUp...

Nelis SplitBloes | 13-06-18 | 14:11

Dat stuk in de VK is geschreven door o.a. 2 vrouwen, wat een grap. Niet alleen mag je je als vrouw niet efficient verdedigen in NL (pepperspray is al verboden, ongelooflijk), maar word je postuum nog even in je rug gestoken door dit soort daderknuffelaars. Walgelijk, en ik wens de schrijfsters dan ook met liefde een Panhuis toe.

TheBigKirth | 13-06-18 | 11:20 | 3

Mwah. Een eenzijdig auto ongeval is ook prima.

schoon-schip-maken | 13-06-18 | 11:28

Een nachtje met Alexander Pechtold doorbrengen?

Genoegelijk | 13-06-18 | 11:41

Wie? Arrogander Penthouse?

Nelis SplitBloes | 13-06-18 | 14:12

Ach ja, De Volkskrant is het afvoerputje van de samenleving en Heleen Mees heeft een afvoerputje waar menige echte LUL in heeft huisgehouden.

Genoegelijk | 13-06-18 | 11:20 | 1

Ja, onder anderen lulhannes Willem Buiter.

Nelis SplitBloes | 13-06-18 | 14:13

Heleen, deze psycho heeft een tweede kans gekregen na het anaal verkrachten van tweede kinderen.

Deze kans heeft hij gebruikt om een onschuldige dame in de bloei van haar leven te verkrachten en vermoorden.

Heleen, Pakhuis is af.

CommandeurBroekhuis | 13-06-18 | 11:19 | 1

@CommandeurBroekhuis | 13-06-18 | 11:19 |
Heleen zelf is ook áf! Maar gezien haar eigen voorgeschiedenis is het misschien niet zo vreemd dat ze het voor een dergelijk monster opneemt.

Sjefke7807 | 13-06-18 | 11:41

Michel Panhuis verdiende een tweede kans. Door gebrekkige veroordeling na de eerste kans krijg hij niet de hulp die nodig was. Volledig verklaarbaar was de moord op Anne Faber. De gek was nog gek en liep buiten.

De vraag beste volkskrant, is of Michel Panhuis ook een derde kans verdiend. Wat mij betreft is daar geen ruimte meer voor. Zeker niet aangezien hij geen echte berouw toont, niet volledige openheid van zaken geeft, maar bovenal het personeel van het PBC in elkaar buikt.

We hebben lange celstraffen plus TBS voor mensen die kans op genezing hebben. Michel Panhuis daarin stoppen is valse hoop geven. Valse hoop is op zichzelf al inhumaan. Michel Panhuis wenst niet volledig mee te werken, en mocht die het wel willen kan hij wellicht niet meewerken en als hij al meewerkt is de vraag of zo`n behandeling aanslaat.

Levenslang is helaas dankzij Europese tunnelvisie op de rechten van daders als inhumaan bestempelt. Terwijl het staatshotel een stuk luxer is als de laatste uren van Anne Faber, of haar opvolger mocht Michel Panhuis ooit vrijkomen.

Sommige mensen horen op basis van hun psyche al zonder een delict gepleegd te hebben de rest van hun leven in een instelling. Dat is misschien minder humaan, maar wel zo netjes richting de rest van de samenleving. Jonge vrouwen zijn geen lokaas voor beesten en linkse experimenten.

Gekken die GEEN delict gepleegd hebben mogen WEL levenslang gedetineerd worden, gekken die WEL delicten gepleegd mogen NIET levenslang gedetineerd worden.

Ik zie hier een weeffout in de wetgeving. Hier is een langdurige celstraf op zijn plaats, die naadloos overgaat in een gedwongen opname ter beveiliging van de samenleving. Geen verloven, geen experimenten. We weten de uitkomst al.

Al het andere is inhumaan
voor het meisje zonder naam

Feynman | 13-06-18 | 11:17 | 6

Petje af Feynman.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 12:17

Dat wordt dus 29 jaar plus 364 dagen plus TBS als de zwaarste straf die nog mogelijk is.

hmariavanempel | 13-06-18 | 13:17

2 dingen. Ten eerste is levenslang nog steeds levenslang. Het enigste dat er veranderd is is een toetsing na 25 jaar. Dit betekent niet dat een veroordeelde dan automatisch vrij komt. De toekomst moet dit uitwijzen. In Duitsland is levenslang max. 25 jaar de RAF terroristen kwamen allen na 23 jaar vrij min een paar die alles wilden uitzitten om van de voorwaarden verlost te zijn.
Ten tweede, hier in dorp Zeeland in Brabant zitten long-stayers die uitbehandeld zijn en die komen waarschijnlijk pas buiten als ze met een rollator lopen want er is geen psychiater te vinden die wil tekenen voor hun vrijlating. De langst zittende tbs’er zit al meer als 40 jaar.
Er zijn dus meer als voldoende mogelijkheden om beesten levenslang op te sluiten.

Trumme | 13-06-18 | 14:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Is je gebiedsverbod al ingetrokken, Mees?

LuckyGirl | 13-06-18 | 11:16

Er schijnt een categorie vrouwen te bestaan die op psychopaten valt. Verkrachters en moordenaars ontvangen liefdesbrieven en huwelijksaanzoeken in hun cel. Vermoedelijk dat Heleen Mees ook zo’n typetje is. Psychologie blijft iets wonderlijks!

kunstliefhebber | 13-06-18 | 11:16 | 1

Ja, zij is zeker zo'n type. Volkomen blind voor echt gevaar, ziet enkel gevaar in niet-psychotische (realistische) denkbeelden van anderen.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:10

Michael Panhuis is ongeneeslijk ziek in zijn hoofd. Die man kun je pas vrijlaten, als hij fysiek niet meer in staat is anderen kwaad aan te doen. Dat betekent in de praktijk, na zijn dood. Hopelijk overlijd hij ook tijdens zijn detentie. Hij zal heus wel een keer weer in bezit komen van drugs. De gevangenissen zijn immers zo lek als een mandje. Het zou toch mooi zijn als er een keer wat verkeerds zat in dat spul, waardoor ie crepeert.

Statler en Waldorf | 13-06-18 | 11:16

Net nog gelezen hoe Balthasar Gerards aan zijn einde is gekomen. Lijkt me in dit geval ook een prima idee.

bruin1 | 13-06-18 | 11:15

Iedereen verdient een 2e kans, en een 3e, en een 4e, en een 5e en een........................

Air van Boven Dorens | 13-06-18 | 11:15

Hee Mees, krijgen al je ex-slapies ook meerdere kansen?

Nelis SplitBloes | 13-06-18 | 11:14

Ik snap het niet helemaal. Straffen moeten een afschrikkende werking hebben en de maatschappelijke geschoktheid - waar de rechterlijke macht het zo vaak over heeft - vraagt om een openbare behandeling en veroordeling. Hoezo zou dit op enige manier tot strafvermindering kunnen leiden? Door het plegen van een dergelijk feit zou je dit risico op de koop toe hebben moeten nemen.

Ik spuug op mensen als Heleen Mees. De actualiteit aangrijpen om te laten zien dat je nog leeft. Gadverdamme, vies wijf. Denk eens na voordat je wat schrijft, Panhuis had al een eerder gruwelijk feit gepleegd. Heleen, hou het nou maar bij het pijpen en stalken van mannen, daar ben je beter in.

RenHoek | 13-06-18 | 11:14

Moordenaar en verkrachter zal volgens hun ook maar iemand zijn op het spectrum van de regenboog.

Papierversnipperaar | 13-06-18 | 11:13

Nee hoor, sommige mensen verdienen geen nieuwe kans. Het mens is niet goed snik.

TheBigKirth | 13-06-18 | 11:13

Ben er niet rouwig om dat het gebeurd is hoor. Maar het hoort natuurlijk niet. Als dit serieuze strafvermindering gaat opleveren gaat het OM flink nat. Maar goed die prutsers kunnen ook helemaal niks. Burgers toetsen aan wetten, maar zelf de reet afvegen met dezelfde wetten. Vraag maar aan die afgeluisterde journalist.

Beter_Posz | 13-06-18 | 11:13 | 1

Tja en bij strafvermindering zullen de D’66 rechters wel weer de schuld krijgen. Ben benieuwd of er bij het OM koppen gaan rollen of mensen weg gepromoveerd worden.

Trumme | 13-06-18 | 11:25

Dat je het na de verklaringen van de ouders van Anne het nog op durft te nemen voor zo'n gast.**spuugt**.

AlexMM50 | 13-06-18 | 11:11

Sommige vrouwen worden mooi ouder, daartoe behoort heleen mees niet. jezus allemachtig zeg wat krijgt die snel een oude kop.

Mark_D_NL | 13-06-18 | 11:11 | 1

Alsof je überhaupt zou vallen op zo'n gedrocht..

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:09

Het arrestatieteam liet 2 gemuilkorfde honden rond z'n hoofd lopen.
De kans is groter dat ze op zijn kop schijten dan dat ze bijten.
Dat rijmt.

HoerieHarry | 13-06-18 | 11:10 | 5
-weggejorist-
elfenstein | 13-06-18 | 11:18

@elfenstein,
Pas op hoor, elfenstein, nu weet ik je zwakke plek...
En kan ik je fijn plagen en bespelen,
Door een paar zinnetjes speciaal voor jou delen
Tot je schuimend bekketrekt!
;-))

kleurdoosje | 13-06-18 | 11:48

Heel hard gelachen, bedankt.

A.U.EnLeven | 13-06-18 | 12:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een kutkrant, wat probeer je hiermee te bereiken dan? IK praat de acties van het arrestatieteam goed, dit is de enige manier om op een dergelijk moment te handelen. Om over Heleen Mees nog maar te zwijgen. Michael P. mag nooit meer een kans krijgen, maar misschien heeft Heleen een één of ander vunzige sexuele fantasie ofzo. Gestoord, totally!

pibasso | 13-06-18 | 11:10 | 2

Dat is niet wat ze zegt.

DrumPiet | 13-06-18 | 11:17

Kunnen we niet meteen gaan waterboarden zoals in Guantánamo?

Trumme | 13-06-18 | 11:27

Deze P behoort tot het onmenselijke dierenras. Gelden andere regels voor.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:09

De volkskrant is koren op de molen voor populisten.

atheïstisch stemvee | 13-06-18 | 11:09

Wat vreemd dat de VK er blijkbaar al vanuit gaat dat het AT schuldig is, nog voor dat de rechtbank er uitspraak over heeft gedaan...

John McClane | 13-06-18 | 11:08

De enige die een nieuwe kans verdient is Anne Faber.

ZegMaar | 13-06-18 | 11:08 | 3

Volgens sommige feministen is verkrachting gewoon mislukte seks.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:10

"Verrassings-sex"

ZegMaar | 13-06-18 | 11:35

Vergis-sex.

artie | 13-06-18 | 18:33

Mees bedoelt natuurlijk "nóg een kans".
Want Mees is de verkrachting zaak van de twee minderjarige kindertjes vergeten...

poiuytrewq | 13-06-18 | 11:08 | 1

Nee, dat zal ze niet vergeten zijn...
Ik denk dat ze echt meent nog een vierde kans!
Of ben ik nu erg cynisch?

kleurdoosje | 13-06-18 | 11:40

Heleen mees is einde carrière. Of gaan vk lezers dit pikken?

Weet je wie ook een tweede kans zou moeten hebben gehad?

Knufter | 13-06-18 | 11:07 | 7

Breivik natuurlijk, wat heb ik gewonnen?

eerstneukendanpraten | 13-06-18 | 11:19

Vk lezers gaan dit zelfs verdedigen.
Kijk nu al op tegen de onvermijdbare discussie met enkelen..

Ze moesten ze van een viaduct afflikkeren verdoeme.

schoon-schip-maken | 13-06-18 | 11:25

Knufter | 13-06-18 | 11:16
Kun je beter kattengrit nemen man. Dit ruikt al zuur bij het erin leggen :').

Vanilla | 13-06-18 | 12:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Die kerel die geen hekken rondom zijn eigen huis mocht zetten tegen woonwagenbewoners er naast werd ook mishandeld bij zijn arrestatie. Agenten moeten geen vrijbrief hebben lichamelijk letsel toe te brengen. Als dat gewoonte wordt, wordt bovendien geweldgebruik bij verzet tegen arrestatie ook getechtvaardigd. Dan moeten agenten niet zeiken als ze onder ern auto komen als iemand zich wil onttrekken aan aanhouding.

Gewinflipt | 13-06-18 | 11:07 | 1

En is vk en mees voor deze heer opgekomen? Nee dus. Je bent alleen zielig als je dader bent.

Knufter | 13-06-18 | 11:08

Hoe krijg je het uit je strot Mees. In het geval van Panhuis zou het zelfs een derde kans zijn, maar dan nog. Dit beest verdient niets meer.

Bvdb | 13-06-18 | 11:06

WT bedoelt ze met: Als het een beetje kan?

Onderbuik | 13-06-18 | 11:06 | 1

Wat

Onderbuik | 13-06-18 | 11:07

Hele artikel is feitelijk correct en er staat geen enkel waardeoordeel in dat Panhuis ten goede komt.

Wat is nu precies het probleem?

Jenna Jamison | 13-06-18 | 11:06 | 2

Selectiviteit. Wel over tweede kansen schrijven als het om dit sujet gaar maar niet bijv harvey weinstein. Ik denk dat ze de ballen van pannenkoek wil likken, ze geilt hierop.

Knufter | 13-06-18 | 11:15

Ghehehe, spijker kop raak knufter. Dat zou dé hamvraag zijn voor vrouwke mees de volgende keer dat ze ergens mag oreren.

elfenstein | 13-06-18 | 11:20

Wie gisteren het verslag van Saskia Belleman heeft gevolgd, kan alleen maar tot de conclusie komen dat een kogel nog te duur is voor dit sujet.

kwark001 | 13-06-18 | 11:06 | 1

Dan maar een touw...

Jimmy Mc Clure | 13-06-18 | 12:59

Heleen, hoeveel nieuwe kansen?

TheseDays00 | 13-06-18 | 11:05

Eens dat iedereen een nieuwe kans moet krijgen. Net als Heleen Nijkamp. Alleen de heer Panhuis zal de uitzondering op de regel moeten zijn: levensgevaarlijke wilde dieren horen blijvend te worden opgesloten. Maar wellicht dat Heleen eens een dagje met Panhuis kan worden opgesloten: kijken of Heleen - of wat er daarna nog van over is - nog dezelfde genuanceerde mening erop nahoudt.

Jodelahie | 13-06-18 | 11:05

Ambtenaren vervolgen die hun taak uitvoeren. Careful what you wish for...

H. Caulfield | 13-06-18 | 11:05

Een recidivist en 'een nieuwe kans'. Hoe dan?

Costa_del_Kurva | 13-06-18 | 11:05 | 2

Door die nieuwe kans is Anne Faber nu dood.
Heleen Mees zou voor deze column voor het leven geroyeerd moeten worden.

keestelpro | 13-06-18 | 11:10

Slinkse mentaliteit, ooit zat er nog een soort van gedachte over dat alles gelijk moet zijn, tegenwoordig gewoon post-modernistisch elkaar nablaten en gelul over eindeloos medeleven en rehabiliteren.
.
Met of zonder geestesziekte kan iedereen met een gezond verstand, zelfs die paar psychiaters en psychologen die niet in de linkse val zijn getrapt, in zien dat hij het slechtste is wat de mensheid te bieden heeft. Een anti-sociaal dood einde; elke gezonde rechtsstaat of samenleving had meneer nu al gewaterboard tot hij de locatie van de juwelen had opgegeven en daarna zonder ceremonie of poespas de kogel gegeven op opgehangen.

HaatAth3ist | 13-06-18 | 12:08

Ehm.. Heeft mevrouw Mees het strafdossier wel helemaal doorgenomen van die P? Diepe zucht...

VP732 | 13-06-18 | 11:05

Ik moest overgeven bij het woord 'maar'.
Terecht. Heleen Mees is af.

keestelpro | 13-06-18 | 11:04 | 1

Mees is al heeeeeeeel erg lang af.

HoerieHarry | 13-06-18 | 11:06

Nee, je verdient geen tweede kans als je iemand hebt vermoord. Wie heeft deze waanzin ooit verzonnen? De vermoorde persoon heeft ook geen tweede kans gekregen.

CzMichiel | 13-06-18 | 11:04 | 1

Derde kans....

John McClane | 13-06-18 | 11:05

Een beetje au bij zijn arrestatie. Nou nou, wat een week gezever zeg.

nee_toch? | 13-06-18 | 11:03 | 1

Vroeger werd je(ik) ook door Angelique (29 jaar geleden) van je brommer getrokken als je probeerde te ontkomen aan de rollenbank.
Kon ook au doen (jammer dan). Of de berm ingereden worden door motormuis.

Bijtendehond | 13-06-18 | 12:49
-weggejorist-
Rest In Privacy | 13-06-18 | 11:03 | 1

Ach ja, Heleen Mees kreeg na haar veroordeling ook een tweede kans natuurlijk. En het bijbehorende podium, vorige week nog bij de NPO.

Professor Superhirn | 13-06-18 | 11:02 | 3

Hear, hear. WC-eend du jour uit de mond van een gelijk gecategoriseerde, doch mildere variant (mental, crimineel). Waarom zou je ook iets anders verwachten ?

bakermat | 13-06-18 | 11:09

Mees is ook kierewiet in haar hoofd, niet zo erg als Panhuis want die staat in de kierewiet top 100 op nummer 1.

Dutch_Holland | 13-06-18 | 12:25

Beste Heleen, Michael P. heeft al eens een 2e kans gekregen. Toen hij twee minderjarige meisjes verkrachtte, kreeg hij straf en na die straf heeft hij z'n tweede kans alweer snel verspeeld met de verkrachting en moord van Anne Faber. Heleen, hoeveel kansen moet deze Michael in krijgen? Kun je ons even dat aantal toelichten dan?
Volgens mij, Heleen, ben jij zelf ook knettergek of gewoon ontzettend dom. Als je dit soort dingen denkt, meent en opschrijft dan heb je echt een steekje los.

Bakkeleures | 13-06-18 | 12:57

zelfs die gast laten branden in de hel is verspilde moeite...

Henk P | 13-06-18 | 11:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland