Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tamara - Wat gaat er mis met al die kids?

"Romy woonde hier slechts een paar kilometer vandaan. Het is een jaar geleden en ik wilde het niet onopgemerkt voorbij laten gaan." 

Romy en Savannah. Savannah en Romy. Al een droevig jaar lang zijn deze namen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Allebei op 14 jaar jonge leeftijd gestorven; vermoord. Komen uit dezelfde regio. Allebei bruut uit het leven gegrepen door een minderjarig stuk tuig. Binnen 1 week tijd. Wreed weggerukt uit de armen van hun familie en de bloei van hun leven. Hen was niet meer tijd gegund. Er is al zoveel over gezegd, zoveel over geschreven, zoveel over gezwegen. Het hele land zocht mee, maar wie in de regio woont weet het nog als was het gisteren. Romy woonde hier slechts een paar kilometer vandaan. Het is een jaar geleden en ik wilde het niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

En nu gaat het al een half jaar over Anne Faber. En sinds afgelopen week ook over dat arme 14-jarige meisje uit Duitsland. En dan nog al die -voor het grote publiek- naamloze zelfmoorden door pesten waarbij de daders beter beschermd worden door het oneindige taboe, dan de slachtoffers zelf. Zelfs na hun dood.

Nu is het concept pesten al zo oud als de weg naar Rome. Net als het plegen van moorden. Maar wat bezielt al die kids? Waarom vermoorden 16-jarige jongens 14-jarige meisjes? Waarom wensen onschuldig ogende schoolkinderen andere onschuldige schoolkinderen dood? En dan ook zo fanatiek dat een aantal gewoon geen andere uitweg meer ziet dan er inderdaad maar zelf een eind aan te maken? Waarom worden basisschoolleerlingen aangerand of zelfs verkracht door schoolgenootjes? Waar halen ze in vredesnaam al die walgelijke ideeën vandaan? Spree Killings in Amerika, Belgische scholieren die wapens bestellen met het idee dat even fijntjes na te doen. Islamitische (al dan niet bekeerd) jongeren die gaan koppensnellen in het Kalifaat.

Is het de druk die onze ouders ons opleggen? Of de maatschappij? Of onze ouders onder de druk van de maatschappij? Of leggen de kinderen de lat voor zichzelf te hoog? Komt het door de sociale media waarbij iedereen doet voorkomen alsof zijn/haar leven perfect is? Of zijn wij volwassenen gewoon allemaal te druk met onszelf? Zijn de leraren overbelast en zien ze niet meer wat er vlak onder hun neus speelt? Zijn ouders te druk met werk, zichzelf en overleven om te zien waar hun kind mee worstelt? Of zijn het foute films en series op tv? Gewelddadige videospelletjes? Is het de brede nieuwsstroom waardoor enkele verknipte geesten foute ideeën opdoen? Of interesseert het ons simpelweg niet genoeg om er wat tegen te doen? 

Ergens gaat er in ieder geval iets gruwelijk mis en dat wordt iedere dag erger. Ik heb ook de antwoorden niet, ik stel slechts de vragen. Vragen waarvan de belangrijkste is: Wat kunnen of moeten wij doen om dit trieste tij te keren?

Reaguursels

Inloggen

Vanwege het op het schild hijsen, c.q. salonfähig maken van de zieke asfaltcultuur uit Amerikaanse achterbuurten.
Vanwege de import én het sociaal acceptabel maken van culturen die van hun 'religie' een gewelddadige doodscultus hebben gemaakt.
Vanwege rechters die tijdens hun opleiding hebben geleerd dat daders per definitie slachtoffers zijn.
Waardoor die rechters verzuimen om van het straffen van daders afschrikwekkende voorbeelden te maken.
Vanwege het feit dat tegenwoordig kinderen niet meer worden opgevoed, maar dat er uitsluitend met ze wordt onderhandeld.
Vanwege het feit dat bij die 'opvoeding' een gezonde, corrigerende oorvijg die je na een half uur nog voelt schrijnen, tegenwoordig onterecht wordt gezien al 'kindermishandeling'.
Vanwege de desastreuze gevolgen van de 'anti-autoritaire' golf in de jaren '60 en '70, die het gezag ván, en het respect vóór ouders, opvoeders, leerkrachten en politie hebben doen verdwijnen.

Peter Emile | 11-06-18 | 13:34 | 1

Dat het allemaal begonnen is in de zestiger jaren met het tuig dat onze samenleving overspoelde, is wel helder. De invloed van de tv en het al 50 jaar durende gezwatel van links schorremorrie is ook wel helder. Veel van dat geteisem is inmiddels gelukkig dood, op een Van Dam na. De kerken werden leeggepraat, kortom de begaanbare mentale wegen werden vernield, opge-broken of afgesloten. De ravage die dat oplevert krijgt men voor ogen als men zich verbeeldt dat primaire en secundaire wegen in Nederland plotsklaps niet meer bestaan. Het verkeer eindigt in een volstrekte chaos. Met dank aan bestuurders, universiteiten, OM en rechters en overige deconstructivisten : Nederland is aan gort !

Wim van Ingen | 12-06-18 | 10:33

Het antwoordt op die vraag is vrij simpel. Volgens de ouders van vandaag zijn hun kinderen allemaal lieve schatjes die nooit iets verkeerd doen. Ze wensen daarom ook geen kritiek van anderen, zelfs niet van volwassenen die meer tijd met hun kinderen doorbrengen op verenigingen of op school. Het zijn allemaal prinsessen prinsen. Als je het vroeger aan de stok kreeg op school, op de vereniging, op straat, met de buurman, kreeg je thuis nog eens extra straf. Zo leerde je wat wel en niet kon. Tegenwoordig gaat een "opvoeder" op hoge poten verhaal halen, iets wat vroeger alleen door de laagste onderkant van onze samenleving gedaan werd. De boodschap naar deze kinderen is dus dat alles kan en mag. Je ouders lossen het wel even voor je op. Zelfs de zoon van een advocaat dacht dat hij wel met een dubbele moord weg zou komen.

Olieboer | 11-06-18 | 12:16
-weggejorist-
F#ckingAwesome | 11-06-18 | 11:57

In deze tijd komt er zeker op jongeren, zoveel meer af. Sociale druk, keuzes en dit wordt alleen maar meer, dan krijg je automatisch meer katten in het nauw die rare sprongen maken. Denk dat we veel bewuster moeten zijn en veel vaker moeten dubbel checken of het daadwerkelijk wel ok is. Signaleren en aanpakken... waar pappen en nathouden hoogtij viert, zal er met veel strakkere hand gehandhaafd moeten worden.

ergveelstijl | 11-06-18 | 11:44

Smerige idioten heb je altijd maar het is ons zieke rechtssysteem dat verzuimt de daders op te bergen / op te ruimen. En dat doet pijn.

Rdock | 11-06-18 | 11:15

Nou wat gaat er mis dan?!

Mertom | 11-06-18 | 10:48

"Ergens gaat er in ieder geval iets gruwelijk mis en dat wordt iedere dag erger."

Wat een onzin stelling. Hysterie. Typisch geval van ramptoerisme uit verveling. Van die "oh wat errugggg" vrouwtjes (of mannetjes), smullend van een ongeval of een misdaad. En overmorgen zijn ze het weer vergeten als het volgende "oh wat errugggg" gevalletje voor het voetlicht komt. Er zijn gewoon heel erg veel mensen op de wereld en in dus ook in Nederland. Statistisch gezien zullen er dus meer gekken, misdadigers of ander spul rondlopen met een knoop in hun kop. Dan nog: in 2015 stierven er maar liefst 621 mensen in het verkeer in NL en dat aantal stijgt. Hoor je niemand over. Geen mens die vragen stelt als wat er toch gruwelijk mis gaat en hoe we dat tij kunnen keren. Is gewoon, men is er aan gewend. 621 mensen per jaar. Ouderen, kinderen, vrouwen, mannen, soms hele gezinnen tegelijk. Niemand stapt er niet voor in de auto of op de fiets. Kortom, ik vind het prima om vragen te stellen over zaken maar dit is gewoon klikbeet zonder enige meerwaarde. Het is eigenlijk proberen te scoren over de rug van...

Dutchbeaurouge | 11-06-18 | 09:51

Creativiteit, zelfstandig denken en ervaring is wat heel veel kinderen missen. En met ervaring bedoel ik zelf de duplo toren weer opbouwen als ie valt. Met creativiteit luister ik redelijk naar de uitvinder van Nintendo die computers dodelijk voor creativiteit noemt en zelfstandig denken krijg je door buiten te zijn.
Verder zijn het moeders die het 'rusteloze' van hun zoontje niet oplossen met kippedijen en sport maar met vermaak. Zo weinig ouders nog die hun kinderen leren wachten. (itt tot Japan waar 'wachten' zo ongeveer de eerste en belangrijkste les is, na 'één voor één'.

Neem je moslims mee in je vergelijking, dan slaat bovenstaande weer nergens op. Dan heb je het bijna alleen maar over empathie en expressie. Een kind dat zich minder goed kan uiten dan het zou moeten is een boos kind, en empathie krijgen ze nauwelijks van huis mee. Ze missen heel veel nijntjes en kikker boekjes.

En verder blijft het een mooi gegeven dat 'de eerlijkheid van kinderen' altijd op waardering kan rekenen, behalve aangaande pesten. Er mankeert wat aan de gepeste. In ieder geval in de ogen van de groep. En joh, dat klopt ook nog meestal.
En zou jij je kind van 14, zonder begeleiding, om 1 uur 's nachts langs de p0rn, UFC en Hostel zappen? Nee? Dan houd je haar internet ook in de gaten.

En dood wensen stelt niets voor. Alle 3-jarigen bevriezen elkaar de halve dag dood. En de gemiddelde 14-jarige heeft duizenden moorden gezien.

Alquest | 11-06-18 | 09:22

"Simpel" meer geld naar scholen. Overal waar er flink op scholen bezuinigd is zie je dat tendens. Helaas is het niet gelijk zichtbaar maar pas jaren later wanneer de leraren het opgeven ivm werkdruk en de leerlingen met de minste opvoeding vanuit huis de overhand krijgen.

HeEnalu | 11-06-18 | 09:05

Tamara.. de ongelooflijke invloed van social media en de snelle communicatie via het internet. Bij bijna iedere misdaad is tegenwoordig de mobiel en social media een grote deelnemer. In casus van deze twee meisjes. Bij Savannah, ze leerde elkaar kennen via dit medium, hadden blijkbaar al hele gesprekken gehad, wist hij waar ze woonde, kilometers ver en spraken ze af op een plek die via de navigatie op die mobiel te vinden is.. Haar mobiel was ook spoorloos die bleek bij haar dader te zijn... Romy had pech, ze had een aanbidder die vanwege zijn stoornis haar stalkte en uiteindelijk als een vroegtijdige narcist haar doodde omdat zij hem afwees..

fikkieblijf! | 11-06-18 | 08:20

soms zit er gewoon een stekker verkeerd in het hoofd van zo'n jongere. Daar kan geen ouder of leraar veel aan doen al denken sommigen hier daar anders over. Dit verschijnsel wordt niet groter of ernstiger. het is er altijd al geweest en zal tot ons verdriet er waarschijnlijk altijd zijn. Het enige wat is veranderd over de afgelopen decennia is de berichtgeving.

zeiksmurf | 11-06-18 | 08:12

Beiden mooie meisjes, dan verwacht je het waarschijnlijk niet

Bokito ergo sum | 11-06-18 | 06:44

Stel nooit een vraag als je het antwoord niet weet. Een gouden regel in de Muricaanse advocatuur. Die zou een digilettertang zoals Tamara hier, er ook maar eens rap op na moeten houden. Tenminste, als deze toetstituee op GS wil blijven publiceren. Laat deze mindfart lekker op je feesboek, Tammy? Of had dit verhaal de 100 euro gastcollumn in Metro moeten zijn...

F. von Zeikhoven | 11-06-18 | 06:31

Omdat alles mag en niks moet
Omdat we moe worden van nadenken
Omdat het altijd een ander zijn schuld is
Omdat we overal recht op hebben
En-zo-voort

ummeh | 11-06-18 | 06:28 | 1

U zou wel eens heel erg veel gelijk kunnen hebben.

Lt-Kol Kilgore | 11-06-18 | 06:41

Vele ouders beiden fulltime bezig in survivalmode.
Sommigen kopen hun liefde voor hun kroost af met kadootjes die ze niet hebben verdiend.
Sommigen ouders willen leven alsof ze de postloterij hebben gewonnen.
Leraren die ZO beurs zijn van regelgeving dat het een stuk apathie opleverd en er niets meer om geven, hun uurtjes draaien en toedeloe.......

Katoentje | 11-06-18 | 05:42

internet, een vloek of een zegen, that's the question ?

sprietatoom | 11-06-18 | 02:45 | 1

De vrijmibeau is in ieder geval een zegen.

Rest In Privacy | 11-06-18 | 07:20

Babyboomers, het marketing team van degeneratie die zich nu verwonderd over de teloorgang van de samenleving. Gekker kunnen wij het niet maken, wel een hoop dommer.

Shezmu | 11-06-18 | 02:20 | 3

Over dom gesproken : de degeneratie is de schuld van de babyboomers ... lol ... Serieus?

daytripper | 11-06-18 | 04:56

@Daytripper je kunt beargumenteren dat de babyboomers de generatie zijn die de opvoeding van hun kinderen heeft uitbesteed omdat ze het te druk hadden met 2 verdiener zijn opdat ze een grotere auto hadden dan de ene buur en verder weg op vakantie gingen dan de andere buur. Met de babyboomer kwam ook de latchkey-kid.

TheLuggs | 11-06-18 | 07:41

Nee eens linkse babayboomer die hebben alles veroorzaakt door hun naïeve denkwijzen

automaat | 11-06-18 | 08:04

We mogen dan fysiek zijn geëvolueerd, de moraliteit is nog dezelfde als die van een paar honderd jaar geleden.
Laat staan die van hen uit de 7e eeuw......

Mazoeza | 11-06-18 | 00:16

Vragen. Vragen die legitiem zijn. De antwoorden beginnen met de volgende letters:
H A N D H A V E N. Wij zijn een gedoogland. Een land waar softe, deugende bestuurders regeren. Waar tolerantie, racisme, discriminatie de boventoon voeren. Alle misstanden worden met deze drie containerbegrippen met de mantel der (kwaad) bedekt. Twee citaten die inherent aan al deze misstanden zijn: "Tolerantie en apathie zijn de deugden van een stervende samenleving" en “Het kwaad kan overwinnen als het goede niets doet”. Helaas, gaan beide citaten op en voorspelt weinig goeds voor de toekomst.

De Evangelist | 10-06-18 | 23:58 | 1

Hear hear!

Lupuslupus | 11-06-18 | 08:24
-weggejorist en opgerot-
EscortA | 10-06-18 | 23:37 | 2
-weggejorist-
EscortA | 10-06-18 | 23:38
-weggejorist-
LuckyGirl | 10-06-18 | 23:51

Doe mij Eva

IkwilJinekwel | 10-06-18 | 23:35

Je poept een kind uit,
vervolgens schuif de opvoeding af op de staat,
vooral graag de basisschool.
Laat de leraren het maar oplossen.

Kanarie_Geil | 10-06-18 | 23:32 | 2

Uitpoepen is teveel werk, joh, tegenwoordig wordt keizersnee zonder medische oorzaak steeds populairder.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 23:41

Het poesje moet strak blijven!

Mr_Pikibelly | 11-06-18 | 01:09

Er was een oplossing. Wij baden vroeger thuis altijd het rozenhoedje, 53 weesgegroetjes en 6 onzevaders, met vooraf de Twaalf Artikelen van het Geloof en achteraf nog de Litanie. Elke avond voor het slapen gaan van zolang ik me herinner tot ik op kamers ging wonen, zeg maar 21 jaar = 406.000 weesgegroetjes en 46.000 onzevaders en 7600 twaalfartikelenvanhetgeloof.

Vanaf dat ik gestopt ben met bidden ging het steeds slechter met de wereld. Later ontdekte ik dat de meeste andere mensen toen ook gestopt zijn met bidden. Dat was toen na Woodstock en Flower Power, Make Love Not War en zo. Iedereen neuqte zich toen suf, getrouwd en ongetrouwd, het maakte allemaal niks meer uit. Zeker de helft van m'n lijstje waren oudere getrouwde vrouwen hoor! Ik was nog een lekker groen blaadje toen. Tot op een dag iemand begon te zeiken over aids. Daarna is het nooit meer zo geworden zoals toen. Mijn vrouw zegt, al die #metoo klaagsters, dat waren toen allemaal jonge meiden die het hogerop zochten.

DitjaarkrijgikAOW | 10-06-18 | 23:29

Wat dacht u van een gebrek aan opvoeding, Ouders die te lui zijn om hun poot stijf te houden tegen de tyrannie van hun eigen peuters en kleuters.

mazel_tov | 10-06-18 | 23:28 | 1

Dat plus het narcisme door social media

Rest In Privacy | 10-06-18 | 23:31

Sommigen hier hebben geklaagd over een zgn 'libelle niveau' van de stukken van Tamara. Wat mij vooral opvalt is dat het haar telkens lukt om interessante discussies op gang te brengen onder reaguurders. Wat men ook van haar eigen insteek of mening vindt, zijn die discussies waardevol... IMHO, uiteraard.

VreemdEend | 10-06-18 | 23:09 | 3

99% van de kwaliteit van GS bestaat uit de panelen, dat geldt niet alleen voor Tamara's stukken.

LuckyGirl | 10-06-18 | 23:18

Ja precies. Die heerlijk politiek incorrecte stukjes beginnen ook wel eens te vervelen, en lokken bovendien niet altijd de beste reakties uit.

Papa Jones | 10-06-18 | 23:20

@VreemdEend: dat een sukkel een zinnige discussie uitlokt, maakt de sukkel nog niet minder sukkel en praat de sukkeligheid van de sukkel ook niet goed. Hier is het zo dat de panelen meestal interessanter zijn dan de artikelen... maar dat praat de inhoud van de artikelen nog niet goed.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 23:39

www.gelderlander.nl/de-vallei/enlsquo...
barneveldsekrant.nl/lokaal/directeur-j...
De moordenaar van Romy Nieuwburg zat net als zij op de van oorsprong Protestants Christelijke J.H.Donnerschool in De Glind voor speciaal onderwijs. Savannah Dekker zat op het christelijke Oostwende College in Bunschoten. www.rtvutrecht.nl/nieuws/1774722/sava... Van haar moordenaar, Angelo S. uit Den Bosch, is alleen bekend dat hij Savannah kende van een chatsite. Wat beide moorden zo bijzonder maakt is de protestants christelijke omgeving (Hoevelaken, Bunschoten). Vroeger stond zo'n omgeving garant voor een degelijke opvoeding met normen en waarden in lijn met christelijke voormannen als J.H.Donner en J.P.Balkenende. Vroeger gold zo'n omgeving als een 'beschermende omgeving'. Tegenwoordig wordt op de website van de J.H.Donnerschool www.donnerschool.nl/ echter met geen woord meer gerept over de protestants christelijke achtergrond. En kennelijk is er iets mis, helemaal mis, met de beschermende omgeving waaraan ouders hun kinderen toevertrouwen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-06-18 | 22:59 | 5

De Glind is een internaat voor jongeren met gedragsproblemen. Daar zitten dus kinderen uit het hele land, voornamelijk de grote steden.

ristretto | 11-06-18 | 06:54

wat een nonsens. de meeste, kwaliteit leverende, speciale scholen zijn nu eenmaal christelijk. en ja, daar zitten wel de gekkies

Arjan9401 | 11-06-18 | 08:45

F. von Zeikhoven | 11-06-18 | 06:46
Zendingsdrang zit ingebakken in de Donneresque en Balkenende nadruk op 'normen en waarden'. Het CDA doet alsof ze dat heeft uitgevonden. Maar gezien de harde werkelijkheid is het de vraag waarom ze toch zo hoog van de kerktoren roemen op 'normen en waarden'... Zijn 'normen en waarden' goed beschermd in christelijke kringen of is het een dooddoener? Waarom is die directeur van die school zo ontzet als dat 'psychopaten' gedoe zo doodnormaal 'overal' leeft? Weg met die 'bijzondere' positie van christelijke instellingen wanneer dat een schaamlap blijkt te zijn en ze in niets 'bijzonder' zijn.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-06-18 | 11:52
▼ 2 antwoorden verborgen

De oplossingen liggen voor het oprapen, maar niemand durft. Eerst algemeen stemrecht afschaffen, alleen veteranen en netto-belastingbetalers mogen stemmen. Dan zal je zien dat die grenzen vanzelf dicht gaan, 'de verzorgingsstaat' op de schop gaat, diverse mensen weer 'vluchten' naar zandbak van herkomst, de staatsschuld wordt aangepakt, gezinnen weer gewoon gezinnen worden en iedereen nog lang en gelukkig leeft.

sarcastro | 10-06-18 | 22:58

Beste Tamara,
Het probleem is de "modernisatie".
Ouders die om één of andere reden hun kinderen niet meer (willen) opvoeden,
Opvoeden in de kern zou niets meer of minder moeten zijn als vroeger, maar aangepast aan deze tijden.
Doe je dat niet dan volgt ontsporing, Zo simpel kan dat zijn.
(Ik heb het zwaar gesimplicificeerd maar dan nog)
Welterusten Tamara

krijgdetiefusmaar | 10-06-18 | 22:58

Al jaren roept de linkse intelligentsia dat we Wilders niet moeten willen. Dezelfde types haalden met tranen in de ogen schepen vol profiteurs uit alle windstreken binnen die nooit meer teruggaan. Nu niet gaan lopen klagen dat het gigantisch uit de hand loopt want de Claudia de Breij's en vergelijkbare types hebben de samenleving gekregen waarom ze gevraagd hebben.

K. Westergaard | 10-06-18 | 22:52 | 2

En het wordt allemaal nog veel en veel erger. Dan zullen zelfs die slappe kijk mij eens verheven linksgekkies achter hun oren krabben.

metdedag | 10-06-18 | 22:59

Dan nog zullen ze jou en mij hiervan de schuld geven, het betreft namelijk een ongeneselijke gekte. Dus stop nu eens met de hoop ‘dat ze het wel gaan inzien’, dat gaan ze niet. Zodra je dit afdoende begrepen hebt ben je vrij van hun dogma’s en kun je je eigen koers lopen…

Veluwse-Eikel | 11-06-18 | 01:53

Kindermoorden is van alle tijden. Helaas.
Sommige kinderen hebben de pech om op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats te zijn, samen met een psychisch gestoorde. Meer kan ik er niet van maken. Ik zou ook willen dat we het konden voorkomen. Het enige dat ik kan bedenken is levenslang opsluiten, dat scheelt vervolgslachtoffers.

Papa Jones | 10-06-18 | 22:43

Mevrouw Merkel wees naar aanleiding van de verschrikkelijke verkrachting van en moord op een 14-jarig Duits meisje door een Irakees nog maar eens op 'het belang van integratie'. Ja want als die Irakees gewéten had dat het in Duitsland niet normaal is om een 14-jarig meisje te verkrachten en vermoorden, dan had hij het natuurlijk nóóit gedaan, hè mevrouw Merkel? Dus eigenlijk is het allemaal de schuld van de Duitsers, die hadden het hem gewoon even moeten vertellen... Sterke redenatie hoor mevrouw Merkel. Nee hoor, niet echt, u praat een verschrikkelijke hoop stinkende poep,mevrouw Merkel.

Zenzeo | 10-06-18 | 22:37

Vaak wordt als het om het wel en wee van kinderen gaat, gekeken naar de ouders, naar de opvoeding, en ja daar zit heel veel in. Niets is zo belangrijk als opvoeding en vorming.
Maar wat voor een opvoeding je ook ontvangt, het helpt niet tegen een falend systeem dat figuren als Panhuis de ruimte geeft, of die jihad strijders niet aanpakt of die een dreigende islam blijft knuffelen, enz. enz. Mijn kinderen zijn allang het huis uit, mijn kleinkinderen nog lang niet. En daar zit een groot deel van mijn zorg, daar huist ook mijn gebrek aan vertrouwen naar een overheid die onze samenleving totaal in de stront laat zakken en alleen maar naar cijfertjes kijkt.
We moeten allemaal hetzelfde denken en vinden van datgene waar we eigenlijk nooit om gevraagd hebben. Kots!

Memek | 10-06-18 | 22:23

Mannen die kleine meisjes vermoorden en/of verkrachten mogen nooit een tweede kans krijgen. Dat vind ik en jij mag daar anders over denken.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 10-06-18 | 21:59 | 1

Geen kans op een tweede kans.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 22:29

Shit happens. Stront gebeurt, hoe zeg je het?
In de eerste helft van de vorige eeuw hadden mensen wel iets anders aan hun kop, in al die eeuwen daarvoor ook. Daarmee wil ik stukje niet dood relativeren, maar net doen alsof de ondergang nabij is lijkt me grote onzin.
Dit is van alle tijden. Je mag blij zijn, als na-oorlogs kind, dat je juist nu leeft. Heb zelf de Koude Oorlog nog meegemaakt. En weet je, nergens last van gehad. Was een toptijd, net als nu.
Wat ik niet had moeten doen, was me als vrijwilliger aanmelden tijdens de Koreaanse oorlog. En toch, na dat alles - non, je regrette rien. Was trouwens best wel geestig, daar in Korea. Ik zat bij de Noorderlingen en je kon, hoe de wereld daar nu ook over denkt, daar prima lachen met elkaar.
Zelfs Trump gaat nu met de Opperbaas praten. Die wil kennelijk ook wel eens wat anders dan de hele tijd tweeten over niks.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 21:42 | 2

Zat je zeker in het Mash 4077?

WayneGretzky*99* | 10-06-18 | 22:24

WayneGretzky*99* | 10-06-18 | 22:24
Kut, je hebt me door.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 22:25

Bij dit soort lastige vragen kijk ik altijd naar Tamara. Maar als zij de antwoorden al niet heeft, wie dan wel? Voorwaar, het zijn donkere tijden. Schultenbräu en een patatje oorlog iemand?

MagIkAlWeer | 10-06-18 | 21:26 | 2

Ah, lekker! Thnx.

MagIkAlWeer | 10-06-18 | 22:03

Holy shit Tamara, ga is terug naar de Libelle. Maar even serieus, als je echt antwoord wil op je vragen kan je beter professionals benaderen.

rhov-ion | 10-06-18 | 21:24 | 2

Ga eens terug*

Hem | 11-06-18 | 13:32

Godverredomme, sta ik ff voor lul.

rhov-ion | 11-06-18 | 17:44

Eh... Gewoon opvoeden? En dit niet aan de kinderopvang over laten

Mark van Leeuwen | 10-06-18 | 21:22 | 1

Zomaar een idee.

Zwiebelmaus | 10-06-18 | 22:04

Velen missen het geloof en de daarbij behorende morele normen en waarden. Want je kunt er veel van zeggen en het is geen garantie maar een kader, houvast en besef van goed en kwaad geeft het. En een gemeenschap waardoor het ‘ik’ niet by far het belangrijkste wordt. Zonder die normen en waarden en met allerlei los-vaste verbanden is dat ‘ik’ het belangrijkste, maar niet geworteld en kent het geen begrenzing.

duh! | 10-06-18 | 21:15 | 11

Hoewel je reactie eigenlijk te dom is voor een reply:
Op mijn argumenten in de discussie over wat mensen van dieren onderscheidt ga je wijselijk niet in. Dat mensen de neiging hebben destructief te zijn wil ik je nog wel nageven, om dat destructieve te overwinnen hebben ze juist geloof nodig.
Hitler en Stalin stonden aan de basis van de grootste atheïstische -ismen van de 20ste eeuw en waren niet toevallig zeer anti-religieus en massamoordenaars die de meeste destructie, ellende en doden ooit op hun geweten hadden.
Wat je schrijft over Newton, Erasmus en Voltaire klopt gewoon niet. Newton en Erasmus waren overtuigde christenen (de laatste zelfs priester en theoloog), Voltaire was een deïst (deïsme is een religieus-filosofische opvatting die God als transcendente oorzaak van de natuurwetten beschouwt).
Mijn tweet verwees naar een onderzoek onder 25.000 Europeanen uit verschillende landen. Uit dit onderzoek blijkt duidelijk dat christenen de islam als een grotere bedreiging zien dan seculieren. En terecht want (met de joden) gaan zij er als eerste aan mocht de islam hier ooit leading worden. Dan kun jij aankomen met de houding van christelijke politieke partijen hier in NL, maar daar hadden we het niet over (het ging over jouw bewering dat “christenen de islam wel OK vinden”).
Hypocriet, leugenachtig en dom: een goede samenvatting van jouw plempsels.
Heer, ontferm u over ons onderwijs.

duh! | 11-06-18 | 00:03

duh! | 11-06-18 | 00:03
Jij haalt er Hitler en Stalin bij. Had ik het niet over. Bovendien, dat wordt wel eens vergeten, moordden zij niet uit naam van het atheisme. Domweg omdat atheisme geen religie is. Zijn we ook weer uit.
De door jou aangehaalde denkers (Erasmus, Newton en Voltaire) leefden in een christelijke tijd waarin je niet al te veel kon zeggen. Geldt zeker voor Erasmus, gewoon een humanist, net als Moore, en Voltaire in te lijven bij het christendom is werkelijk bespottelijk. Newton was natuurkundige, ik dacht niet zozeer aan hem. Had de oude Grieken in m'n hoofd (Plato, Socrates etc.) en de 19e-eeuwse denkers; die laatsten hadden eindelijk de mogelijkheid te zeggen wat ze wilden zeggen, al moesten ook zij zelfs oppassen. Denk aan Kant, Schopenhauer, Hegel, Nietzsche e.d. Vrijwel alle denkers uit de 19e eeuw - konden vrij denken omdat dat gare christendom stilaan aan het verdwijnen was. De laatste 200 jaar is er geen hond meer geweest die in alle ernst ook maar enige waarde hechtte aan dat christendom van jou (ik vermoed dat je christen bent, correct me if i'm wrong).
Wat betreft je verwijzing naar dat tweetje - de islam ziet christenen als mensen van het Boek. Die gaan niet als eersten hangen hoor. Dat zijn ongelovigen.

In die zin net zo stompzinnig als andere religies, die andersdenkenden als ongelovigen zien.
Wat ik beweer is dat christenen de islam als een religie zien en dus, in elk geval, waardevoller dan een niet-religie als het atheisme. En egwaar hoor, behalve de SGP vind je maar weinig christenen die way down niet weten dat hun geloofje net zo absurd en bizar is als de islam. Maar ja, dat toe te geven - zal wel lastig zijn of zo.

Het is al vaker gezegd. Elke gelovige is atheistisch t.o.v. alle andere geloven en goden. Een atheist gaat maar een stap verder en heeft ook maling aan die laatste god. Kijk, dat bindt.

Hypocriet, leugenachtig en dom dus. Moet ik er nog een cartoon bij doen?

Ichneumonidae | 11-06-18 | 00:28

Nee Stalin en Hitler moordden niet uit naam van het atheïsme maar het waren wel atheïsten die aan de basis stonden van -ismen waarin geen ruimte was voor geloof.
Plato zou zomaar wél religieus geweest kunnen zijn: nl.wikipedia.org/wiki/Plato_en_Grieks...
Had je niet gedacht hè.
Verder zie ik dat je over geloven en gelovigen van alles pretendeert dat je niet onderbouwt -itt wat ik doe met mijn bewering dat christenen de islam als een grotere bedreiging zien dan anderen. Het klopt dus helemaal niet dat christenen de islam meer als ern bondgenoot tegen ongelovigen zijn (zoals het ook niet klopt dat zij in tegenstellingen gelovigen-ongelovigen denken). En juist op de ‘Volkeren van het Boek’ wordt enorm veel afgegeven in de koran, dus ja christenen hebben wel degelijk veel te verliezen onder de islam (kijk maar naar landen waar islam dominant is en wat er daar met de christelijke minderheid gebeurt).
En dat klimaat van openheid, tolerantie en humanisme dat in Europa is gegroeid kon juist ontstaan in het christendom, en de enorme ontwikkeling van Europa in alle opzichten kan sowieso niet lis gezien worden van haar christelijke wortels.
Het dood verklaren van God in de 19de eeuw heeft ons gebracht waar we nu staan, en uiteindelijk tot het klimaat waarin we met onze jeugd nu terecht gekomen zijn. Om de discussie weer terug te brengen waar-ie hoort. On-topic dus, waar ik jou hier nog niets zinnigs over heb horen beweren..

duh! | 11-06-18 | 01:24
▼ 8 antwoorden verborgen

Iemand die een stukkie met 'kids' in de titel schrijft moet sowieso preventief van GS geweerd worden.

Misschien kan de redactie van GS Tamara in contact brengen met mw. Umar om voortaan haar columns in de Libelle te plaatsen.

NV_2017 | 10-06-18 | 21:12 | 2

NV_2017 | 10-06-18 | 21:12 | Goed gezien +10 en : " Kids "?...... brrr

daytripper | 11-06-18 | 07:16

En is mee de oorzaak van het probleem

Lt-Kol Kilgore | 11-06-18 | 07:32

God is dood. En rest is geschiedenis en vervallen in nihilisme en hedonisme.

postmodernismisdead | 10-06-18 | 21:08 | 2

Well said.

Zwiebelmaus | 10-06-18 | 22:08

God *is* de geschiedenis cq het verleden. Dat is altijd al dood cq aan het wederopstaan of realiseren ergens tijdelijk in de heilige geest van het heden. De toekomst, de zonen, lijken verloren. Wat betreft deze "kids" ik denk dat er niets mist. Gewoon teveel -- teveel tijd, gelegenheid, aanleiding, gemaal, geklets en gezooi en dat gaat goed voor de meesten meestal. Maar dat "fail" percentage schokt dan zo. Vragen waar moorden, plunderen, verkrachten, zelfmoord of depressie vandaan komen lijkt me de verkeerde vraag. De vraag is waar de zaken waren die hier tegenwicht aan bieden, die ons verder opstuwen naar hogere aspiraties. Of anders is de vraag: waarom konden ze geen middelmatig koe zijn? En juist die vraag is de illusie die loeihard verbroken wordt bij deze moorden.

GeenAccount | 10-06-18 | 22:22

Nou eh, allereerst maar eens de opvoeding? Het woord "kids" gebruiken in plaats van "kinderen". Typisch voor de rubberen tegels maatschappij. Alles en ieder moet beschermd worden. En dus ook daders. Meer nog dan de slachtoffers. Therapie hier, psychiater daar, alles erop gericht om terug te keren naar de maatschappij.
Niet inzien dat sommigen nooit meer terug moeten keren. Naïef zijn. En dus op naïeve gedachten stemmen. Want tja, 2e kans. En 3e. En 4e.
Daar ging het mis.

Is dit nog nieuws? | 10-06-18 | 21:06

Het kweken van een geweten bij een kind is iets dat vanaf het prilste moment begint. Er is een hele generatie ouders waarvan de opvoeding grotendeels is uitbesteed aan derden en die dus een solide basis missen. Hoe kun je verwachten dat zij die dan wel meegeven aan de nieuwe generatie, die nog meer wordt uitbesteed, want in de weekenden moet er worden gestapt en gesport. Elke generatie een stukje zelfzuchtiger en gewetenlozer.

MickeyGouda | 10-06-18 | 21:05 | 1

Dat je een geweten kunt kweken, dat is best een lieve gedachte. Geruststellend ook.

Papa Jones | 10-06-18 | 23:01

Zo'n 16% van de bevolking is psychopaat, al dan niet gediagnosticeerd. Welkom in de wereld. En ohja, daarnaast hebben we nog eea aan andere hersenkronkels waardoor mensen soms rare dingen doen... borderline, depressies, autisme, impulsbeheersingsproblemen, geestelijke beperking, bladibla. En soms doen zelfs kerngezonde mensen rare dingen, doordat ze doorgesnoven of bezopen zijn en toch gaan rijden, ofzo. Niets nieuws! Wat wel nieuw is, is dat mensen hun kids er slecht op voorbereiden en er steeds harder om huilen en elkaar zo op knusse ideeën brengen. Leuk, dat Viva-gedoe. Erg constructief.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 20:57 | 5

@LG: Klopt, massamedia is niet altijd een en al vooruitgang. En door de relatieve welvaart vallen narigheden meer op en leren mensen er juist minder mee te dealen.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 22:02

Mooi einStina. Veel (jonge) mensen lopen inderdaad rond hier met het gevoel dat ze op het strand wandelen, fietsen, zeilen. Ook in het verkeer. Alles op goed vertrouwen enz. De totale naïviteit schokt mij wel eens en ik voel me oud, een wantrouwig oude opa. En toch ben ik dat nog lang niet. Ben wel voorbereid dat een ieder hele gekke dingen kan doen, de waarheid door elkaar kan halen, uit zelfbescherming een persoon of een land kan verraden enz. Dat realisme mis ik toch bij 40%-60% van de burgers om me heen. Leven in een droom van het zelf.

GeenAccount | 10-06-18 | 22:28

@GeenAccount: Naiviteit is altijd destructief, en helaas een bijproduct van een goed leven. Het beste wat je je kinderen mee kan geven is weerbaarheid: kennis dat niet iedereen oke is, oplettendheid, assertiviteit, fysieke zelfverdediging zelfs, dat ze niet (alleen) naar bepaalde plekken gaan... en zelfs dan is niks 100% te voorkomen. Je buurman kan zo'n klojo zijn, of een familielid.
PS Ik heb geen idee hoe jong/oud je bent, maar vast zo rond het mooie midden, vast precies goed.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 22:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Tamara, mss kun je beter geen woorden gebruiken, en al helemaal niet in de titel van je stuk, als 'kids'.
Kids zijn dingetjes die je gratis krijgt als je een PS4 koopt.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 20:56 | 9

Ah, mooi. Ach, hij wil gewoon zijn dagelijkse knuffel afkopen. Keep it up, mister.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 22:48

einStina | 10-06-18 | 22:48
Die jongen van mij heeft, voor alles, geleerd dat het belangrijk is om niet mee te lopen. Doettie ook niet.
Allemaal prima. Ik sta er dikwijls van te kijken hoe recht door zee hij is, zonder te vervallen in botheid (waar ik, shame on me, nogal eens toe neig).
Denk eigenlijk dat als je zelf normaal bent, of wat je daar voor houdt, je je kind goed kunt opvoeden. Wat naar mijn idee ook meebrengt dat hij mij later een lul eersteklas kan vinden.
Ik hou van hem en zie hem graag zelfstandig worden. Word vaak verrast door z'n totaal logische en relevante vragen. Vanavond waren we wat aan het geiten. Zeg tegen hem dat ik hem morgen op Marktplaats ga zetten.
Hij: Prima, als ik de helft van de opbrengst krijg.
Ben je 10.
De schat.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 23:59

@Ichneu zelfstandigheid, kennis en vriendelijkheid bijbrengen +veel. En de humor is een leuke bonuspunt. Die komt er wel!

Rest In Privacy | 11-06-18 | 00:43
▼ 6 antwoorden verborgen

Ouders weten niet hoe snel ze hun kind in een kindercrèche moet dumpen (noemen ze kinderwens)? Als ze eenmaal naar school gaan komen ze thuis in een leeg huis. Ouders hebben het zelf te druk met hun eigen sociale nep vrienden en hun eigen kind kan zijn problemen nergens kwijt. Vind je het gek dat een deel daarvan ontspoort! Allemaal voor die 2e auto en 2 keer per jaar op vakantie.

mente aperta | 10-06-18 | 20:55 | 3

Meeste kinderen ontsporen niet hoor. Tja, een ongebluste kalk op zijn tijd maar daar hebben we GS voor, wij zijn de pinata waar hij op mag slaan,prima.
Voor de rest mag je blij zijn dat je niet voortdurend op je nek word gezeten door je ouders. de meeste kinderen moesten zich juist vroeger zelf vermaken. Moet er niet aan denken dat je vader in je hut kwam of later in je ruk bunker.
Normale opvoeding, niet te weinig maar zeker niet teveel aandacht aan die koters.
Voor de rest is het huilen om individuele slachtoffers zo ontzettend Viva en Eva Jinek. In mijn tijd werden studentes nog vermoord en opgegeten, dat was pas erg. Renée Hartevelt die opgegeten werd door Issei Sagawa.
Beetje links gedachten goed dat we dit soort dingen uit kunnen bannen met regeltjes en opvoeding.Genoeg kinderen waar wat meer mee aan de hand was dan een niet compleet playmobile piratenschip.

miko | 10-06-18 | 21:08

Ach hou toch op. Lekker in de bijstand zitten en de hele dag tegen je kinderen lopen te zeiken dat je zo zielig bent omdat je geen cent te makken hebt, dat is een goed voorbeeld voor je kinderen.

medusa324 | 10-06-18 | 21:08

Een hypotheek is al genoeg hoor, plus dat werkende ouders via belastingen voor alle gratis geld moeten zorgen. Dus moeten ze wel hard werken.

me,myself and IK | 10-06-18 | 21:09

Het heeft te maken met gebrek aan opvoeding, te veel menesen op een kluitje een saai leven, want alles is georganiseerd in dit deel van Europa, je hoeft nauwwelijks te knokken voor je bestaan dus slaat de verveling toe en gaan mensen zich afvragen wat ze als individu voorstellen. Daarom ook die groepsidentiteit hysterie; iedereen 'wil wat zijn', niet goedschiks, dan kwaadschiks. In feite is het allemaal geestelijke armoede.

Oblast68 | 10-06-18 | 20:53

Internet en 'social' media zijn deels oorzaak.

BozePaarseMan | 10-06-18 | 20:45 | 2

vergeet niet de RTL bagger..... meer , meer .. meer ..

daytripper | 11-06-18 | 04:59

Behoorlijk geyl verhaal.
En idd, niveautje Dwaze Dagen Bijenkorf.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 20:43

Guttegut Tamara! Hip stukje, screenshotje bij je typsel, selfy erbij en lekker posten op je soosjol. Kun je morgen bij de kinderdagopvang/basisschool lekker tof doen tussen al je zogenaamde vriendinnen, Linda-mokkels en die andere wijven. Precies, een paar jaar terug stond je waarschijnlijk te hoeren en te sloeren in het Vondelpark met een fles Rosé in je mik bij een festival. Toen was er ook moord, verkrachting, kanker, brand, Islam, vernedering en zielige zeehondjes. Maar je gaf geen fuck. Net zoals de aarde niet stopt met draaien als 2 kindmeisjes om de hoek gruwelijk uit elkaar getrokken worden. Het is voor jou enkel erg omdat je zelf kennelijk geworpen hebt en je eindelijk door krijgt dat het leven meer is dan de hoogte van je beltegoed, de cliffhanger van GTST of een nieuw paar schoenen. Nou, ongezien de tyfus met je mensen-mens-zaadverhaal en ga morgen maar weer hersenloos je kar bij de AH volflikkeren met ECO-meuk.

Alfred1977 | 10-06-18 | 20:43 | 6

Ichneumonidae | 10-06-18 | 20:59
*aan de slag gaat*

miko | 10-06-18 | 21:10

miko | 10-06-18 | 21:10
Jij spoort niet.
Dat zijn dingen die ik waardeer.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 21:18

Ichneumonidae | 10-06-18 | 21:18
Komt door de kunstenaars.
*kind klap geeft en rum laat halen*

miko | 10-06-18 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet u wat ook al zou oud is als de weg naar Rome?
De zorgen en conclusie van oudere generaties dat de jeugd van tegenwoordig dreigt te ontsporen. Of ontspoord is, for that matter.
Het betekent gewoon dat u oud wordt.
Stelt u zich gerust met de gedachte dat de ontspoorde kinderen van nu, over 40 jaar hetzelfde zullen denken over de jeugd van die tijd.

jemagookniksmeer | 10-06-18 | 20:41 | 1

Het is me allemaal wat.

Mark_D_NL | 10-06-18 | 20:33

De oplossing is natuurlijk dat iedereen verplicht een chip in het lichaam krijgt, dat de mens controleert op foute gedachten, foute meningen en een te hoog testosteron gehalte en/of een te lage bloedsuikerspiegel. Zodra dat chipje bemerkt dat het fout dreigt te gaan, maakt het stofjes aan die de persoon in kwestie tot bedaren brengt. Tevens worden personen in de buurt via hun chipje, draadloos uiteraard, gewaarschuwd dat er een gevaarlijk persoon in de buurt is, zodat de eersten zich in veiligheid kunnen brengen. Om dit systeem een beetje betaalbaar te houden, mogen er gerichte advertenties op het chipje worden afgestuurd.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 20:25 | 2

..... ...... Zouden ouders niet meer moeten doen in plaats van een advertentie chip inbrengen?

Twisted_Faith | 10-06-18 | 20:34

Dat kan veel eenvoudiger: alle mannen uitroeien. Hele probleem in 1 keer opgelost. En van die zaadbank in Spitsbergen maken we een echte zaadbank. En daar broeden we dan alleen de vrouwtjes van uit.

medusa324 | 10-06-18 | 20:38

Misschien werken paps en mans allebei bij de overheid?
Er moeten toch hele hordes ambtenaren zijn die ergens wel beseffen waar zij mee bezig zijn (maar ja: wiens brood men eet, diens woord men spreekt).
Bij de overheid bestaan geen problemen (tenzij mener een nieuwe industrie van kan maken); als het echt lastig dreigt te worden, verzint het leger woordvoerders en zo er gewoon een ander woordje voor... wég probleem...

Maar ja, dat 'spelletje verstoppertje' snapt zo'n geflipte puber nog niet, die heeft zelf gewoon een echt probleem. En bij sommigen komt alle frustratie er dan ineens allemaal op een foute manier uit....

En: wat moet je, als jij tegen je kind zegt dat hij een krantenwijk moet nemen en dat hij moet sparen, maar dat Klijnsma vervolgens 'zielige jongeren' 10.000,- schuld wil kwijtschelden 'vanwege anders zo'n moeilijke start in het leven...'.
Je mag maar één keer raden welke zielige jongeren ineens allemaal een schuld hadden, want nieuwe scooter, leren jasje ..... net zolang totdat je 10k schuld hebt: 'want je zou wel gek zijn als je gratis geld laat liggen'
En jij maar tegen jouw kind roepen dat zo'n krantenwijkje goed is en zo...

Wering | 10-06-18 | 20:24 | 3

Het heeft vooral met opvoeding te maken, of beter gezegd met gebrek aan opvoeding: papa en mams hebben het te druk met hun eigen werk en carrière. Kinderen worden aan hun lot overgelaten in plaats van dat de ouders corrigerend optreden. Vindt je het dan gek dat er dit soort toestanden ontstaan?

Brulboei_61SB | 10-06-18 | 20:36

Ach hou toch op Brulboei. Alsof het vroeger zo’n pretje was in die gezinnen met meer dan 10 kinderen en geen cent te makken. Alles is relatief, maar we leven in zeer rustige tijden. Daarom valt het ook zo op als er een paar meisjes verdwijnen...

medusa324 | 10-06-18 | 20:42

Het effect van die krantenwijk is positief, op velen manieren en vaak. trots wanneer je door weer en wind toch de ronde hebt gedaan. En het is voor het leven. Het resultaat van die 10k is ..... niets. Een kort misplaatst geluksgevoel, Wat uiterlijk vertoon en wat aanzien in je clan. Trots kan je er niet op zijn.
--
Hoe wil je kinderen laten opgroeien? Gaan voor het kortstondige shot, de 10k, of high van het leven door wat het leven kan geven oor een beetje te streven naar die 8, 9, 10 oid geboden en wat extra zaken die wat moderner zijn. Over het algemeen zal kind A, meer brengen als volwassene, trotser en gelukkiger zijn en langer leven.
--
Dus kan jouw die 10k, of 100k schelen. IS compleet onbelangrijk op de middellange en langere termijn. Want dan krijg je die 10k in veelvoud terug. Op allerlei manieren.

Mark_D_NL | 10-06-18 | 20:46

Kijk naar jezelf. Kijk naar wat je denkt en hoe je je daardoor voelt (denken is voelen) Zie dat alles wat je denkt voor jou waarheid wordt, om het even wat. Denk je dat het slecht gaat met het milieu, dan gaat het slecht met het milieu. Denk je dat er steeds meer idioten rondlopen, dan ga je idioten zien. Geloo je in ufo's? etc. Zoals jij denkt dat de wereld in elkaar zit, precies zo zul je hem beleven. Daaruit kun je alleen ontsnappen door dat te zien. Door te zien dat het leven tegemoet komt aan je overtuigingen. Je hoeft helemaal nergens wat van te vinden. Kijk naar je beweegredenen. Snap waarom je bent geworden wie je bent. Hoe het zo gekomen is. Waarom je denkt niet goed genoeg te zijn en dat probeert te compenseren bv. Onderzoek. Ga de pijn aan. Oordelen en anderen de schuld geven gaat je niet redden. Het ligt niet aan je ouders of aan de islam of aan de maatschappij. Zeg bij alles eens 'nou en?' en wat er protesteert is je ego. En je bent je ego niet. Nooit geweest.

Axelvon | 10-06-18 | 20:16

2 problemen met 2 verschillende oorzaken. 1. Radicale islamisten volgen hun grote voorbeeld in liegen, moorden en stelen. 2. Geseculariseerde links liberale atheisten voeden hun kinderen op zonder moreel compas. Je bent een geëvolueerde aap. De mens is niks bijzonders. Er is geen hoop. Er is geen God. Er is geen goed/kwaad. Wij bepalen ons eigen geluk. De sterkste overwint = egoistische, immorele, verwarde kinderen.

nerugaer | 10-06-18 | 20:15 | 1

nerugaer | 10-06-18 | 20:15 |
Kompas moet met een 'k'. Dit terzijde.
Er is geen bioloog die beweert, en geen weldenkend mens, dat een mens een geëvolueerde aap is.
De rest van je onnozele comment is alleen al daarom de moeite van het onderkotsen niet waard.

Wat is dat toch met dat onderwijs in de laatste decennia? ik vraag het jullie af.

Ichneumonidae | 10-06-18 | 22:43

Die vragen stel ik mij ook vaak. We zijn de essentie van alles verloren. Mijn opa heeft geleden in de oorlog en is alles kwijt geraakt. Mn vader is daarmee opgegroeid maar heeft t niet doorgegeven. Ik merk t ook bij mijzelf. Ik begrijp de essentie van het bestaan niet goed. Alles neemt men maar voor lief

Re:Kniftig | 10-06-18 | 20:00 | 1

Je wil niet weten hoeveel 14-jarige meisjes er in die oorlog zijn vermoord.
Gewoon omdat het kon.

medusa324 | 10-06-18 | 20:17

Waardoor worden jochies van 13,14 jaar verkrachters? Ik denk dat de mobieltjes waar ze elkaar porno mee naar elkaar sturen toch wel meespelen. Er zitten er altijd wel een paar bij die een fantasie hebben en dan de kans maar grijpen.

Vrouwtje_haram | 10-06-18 | 20:00 | 3

Weet niet, ik denk eerder de houding van "ik neem wat en wie ik wil, wanneer ik dat wil".

nikolaos | 10-06-18 | 20:25

Joh, de Seventeen,chick en Rosie hebben er aan bijgedragen dat we allemaal smerige verkrachters zijn geworden. A propos, voor de heren die de Seveteen nog ergens als een relic hebben liggen, zorg dat je er van af komt,staat naar moderne maatstaven kinderporno in.

miko | 10-06-18 | 21:12

miko | 10-06-18 | 21:12 |:
*belt snel met vader*

LuckyGirl | 10-06-18 | 21:52

Ik waan me in de kerk deze zondagavond. ‘Waarom?’ Ja. Giet het antwoord er maar in!
Jieseskraaist soeperstaaaar.

koperbij | 10-06-18 | 19:57

Dit zijn de slachtoffers, nu over de daders!

doskabouter | 10-06-18 | 19:53 | 1

Volgende keer, nu Canada.

gato | 10-06-18 | 19:59

Mooi stuk, maar ik zal je een antwoord op het waarom geven.
Dat is redelijk simpel. De mens is niet goed van nature. De mens is slecht. De mens is een agressief egoïstisch roofdier wat gaat voor het eigen gewin en het korte termijn genot. De geschiedenis heeft nooit wat anders laten zien. Het is slechts het systeem van wetten en de sancties die daaruit voortvloeien die de mens er van weerhoud om anderen onuitsprekelijk leed te bezorgen.
Maar sommige mensen zijn zelfs daardoor niet te weerhouden. De zogenaamde psychopaten.
Wat deze meisjes is aangedaan is niets nieuws. Dat gebeurd al zolang de mensheid bestaat. Verschrikkelijk? Ja natuurlijk, maar helaas iets wat hoort bij de mensheid.
(natuurlijk zijn er ook goede en lieve mensen maar die moet je echt met een lantarentje zoeken) erst kommt das fressen und dann kommt die moral.
Het zij zo.

Zapata10 | 10-06-18 | 19:52 | 4

Ach nee toch, een taal neuzel.
Geef eens argumenten. Noem mij een periode in de geschiedenis van de mensheid die zonder geweld en moorden verlopen is.
Probeer het eens, met de juiste spelling.

Zapata10 | 10-06-18 | 20:18

Er is niet zoiets als een wetmatig goed of slecht. Goed en slecht bedenken wij, de mens. De natuur is vrij neutraal, overleven ten koste van iets anders.
.
Jazeker is de mens een egoistisch roofdier, maar de mens heeft meer eigenschappen en is ook een episch bouwer, unieke probleemoplosser en dromer. Beiden zijn belangrijk geweest voor de ontwikkeling en het voortbestaan.
.
Goed en kwaad definities zijn afhankelijk van opvoeding. Kennelijk past onze opvoeding niet bij de definities. Er gaat daar iets fout. Dat staat los van menselijke instincten.

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 20:31

@Parel.
Is dat zo, een kwestie van opvoeding?
Er zijn er zovele geweest die een uitstekende opvoeding hebben gehad maar toch verworden zijn tot monsters. Volgens mij heeft het meer te maken met ervaringen opgedaan in het leven en persoonlijkheidsstructuren.
Epische bouwers? Dat is natuurlijk perceptie. Ben net terug uit Rusland en heb daar de epische bouwwerken mogen zien uit de sovjet tijd. Grijze flats torenhoog. (ook veel mooie dingen hoor) Maar alles wat we bouwen bestaat slechts zo een korte tijd. Wat is nu 5000 jaar goed beschouwd.
We overschatten onszelf en we moeten er goed bij stil staan dat wij als soort ook gedreven worden door primitieve instincten. Dat is niet erg Het wordt pas eng als we niet kunnen relativeren en ons zelf als middelpunt gaan zien in de wereld. Verwondering over al het "slechte"wat de mens doet heb ik allang niet meer. Verwondering over de mooie dingen en het kunnen samenwerken heb ik nog steeds iedere dag.
In ieder geval zou het goed zijn als we beseffen dat we hier maar een heel korte tijd zijn op deze aardkloot en dat er daarna niets meer is. Dat maakt een boel zaken onbelangrijk zoals macht en veel geld, status en materiële zaken.
Iedere dag is een cadeautje en al helemaal zoals wij leven. Geniet er van en laat frustraties achter je. Ik denk dat zoiets de maatschappij al een heel end vriendelijker zou maken.
Maar dan nog zullen er altijd psychopaten blijven. En die zijn er veel. Mensen die niet het betrekkelijke van alles kunnen inzien. Mensen die er van genieten om anderen pijn te doen of te vernederen. Dat is altijd zo geweest.

Zapata10 | 10-06-18 | 21:10
▼ 1 antwoord verborgen

Rip imam Haselhoef

RickTheDick | 10-06-18 | 19:50 | 7

Kom, niemand verdient een verwarde Litouwer door zijn vooruit.

Binnenbaan | 10-06-18 | 20:23

voorRuit.. dammit!

Binnenbaan | 10-06-18 | 20:24

Haselboef!!!

Jimmy200 | 10-06-18 | 23:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Is het niet gewoon allemaal schuld van GS?

Binnenbaan | 10-06-18 | 19:50 | 1

Ja. Nee. Dat ik dat niet eerder zag. Stop maar met zoeken allen. We hebben dé oorzaak gevonden!

atheïstisch stemvee | 10-06-18 | 19:52

Beste Geenstijl, kunnen wij bespaard blijven van deze emo-drek. Het lijkt gvd het Libelle-forum wel. Ja, meisjes vermoorden is heel erg, maar ook van alle tijden. Er gebeuren in onze wereld nou eenmaal steeds meer dingen. Ook deze, helaas.

Joris Beltsin | 10-06-18 | 19:50 | 3

Hear hear.

medusa324 | 10-06-18 | 19:57

+++ veel.

EefjeWentelteefje | 10-06-18 | 20:23

Inderdaad. Geen idee wat de redactie bezielt omtrent de filterfunctie van inzendingen

Rest In Privacy | 10-06-18 | 21:03

Stop maar met zoeken voor de Libelle wisseltroffee; 2018 gaat 'ie naar Tamara. Want een ongelofelijk wijverig stuk schrijfsel dit, Als het opsommen van hedendaags leed wat totaal onafhankelijk van elkaar is tegenwoordig journalistiek heet, nou; "spank me and call me Herman...."

Celica1stgen | 10-06-18 | 19:49 | 3

**slap!** Herman.

De waard zijn gast | 10-06-18 | 19:50

@Celica1stgen
Met de beste wil van de wereld kun je dit natuurlijk geen journalistiek noemen. Dit is niveautje ‘lief dagboek’.

medusa324 | 10-06-18 | 19:57

“Mmmm, u zocht dus journalistiek op GeenStijl.”
.
*DSM-V bedachtzaam open slaat*

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 20:02

Liefde.

Minibyte | 10-06-18 | 19:44
-weggejorist en opgerot-
TimS77 | 10-06-18 | 19:42 | 2

"Ergens gaat er in ieder geval iets gruwelijk mis en dat wordt iedere dag erger. Ik heb ook de antwoorden niet, ik stel slechts de vragen. Vragen waarvan de belangrijkste is: Wat kunnen of mo eten wij doen om dit trieste tij te keren?"

Sorry hoor Tamara. Je moet nu even ophouden met vragen stellen en met antwoorden zoeken. Begin met kwantificeerbare, meetbare cijfers. Ik geef je op een blaadje. HET. WORD. NIET. ELKE. DAG. ERGER. De wereld per inwoner is nog nooit zo welvarend en vredelievend geweest.

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 19:41 | 7

@ParelVanHetZuiden. Nou dan daag ik je uit om het boek te lezen. Het construct lijden is zeker wel tot zekere hoogte te kwantificeren. En zoals ik al aangaf. Dat is in te definieren in 'minder lijden'.

Wat dacht je van de werkweek? Wat dacht je van kinderarbeid? Wat dacht je van onderwijs? Wat dacht je van basale hulpmiddelen zoals wasmachines, stofzuigers, mechanische ventilatie in keukens en koelkasten? Medische wereld die 100 jaar geleden pas ontdekten dat je steriele instrumentatie en gereedschap nodig bent voor ingrepen. Dat bacteriën, parasieten en virussen ziektemakers. Dat de gemiddelde leeftijd eeuwenlang tientallen jaren was. Niet omdat mensen vroeg stierven. Maar omdat verdomd veel kinderen stierven. Als je eenmaal de 20 passeerde, pas dan had je goede kans om 60+ te worden.

Ik stel je inbreng op prijs. Alleen vind ik de in de x aantal pagina's beschreven stellingen, onderbouwingen en argumentaties van Pinker waarom het wel beter gaat met de wereld en mensen velen malen overtuigender dan uw opmerkingen.

En stel dit even voor: 200 jaar geleden waren er 1 miljard mensen. Stel dat 100% straatarm was. Nu zijn er 8,5 miljard mensen en leven er 1,3 miljard mensen in extreme armoede.

Dan mag je stellen dat er toch verdomd veel vooruitgang is gemaakt door de mensheid om 7,2 miljard mensen uit armoede te ontrekken!

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 20:39

Panos88 | 10-06-18 | 20:26 Verhuizen Panos. En dan bedoel ik het niet gekscherend. Ik werk specialistisch in de techniek. Ik heb arbeidsmobiliteit indien noodzakelijk en een pensioen buiten Europa (nog zeer lange tijd te gaan) met mijn niet-Europese vrouw. Maar tot mijn pensioen vertrek ik niet zo maar uit NL. Ik zal elke dag mij steentje blijven bijdragen voor een vrij, humaan en tolerant (en indien noodzakelijk gedecideerd resoluut) Nederland en Europa. Bakermat van het humanisme, secularisme, vele wetenschappen en liberale (politieke) opvattingen.

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 20:43

@ Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 20:43
Zeker, ik wacht op mijn kans...

Panos88 | 10-06-18 | 21:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Mja ... als je een wereldbeeld baseert op iets waar je zelf al van aangeeft de cijfers niet te hebben, zou het ook zomaar eens kunnen liggen aan de impressie en niet per definitie aan een getrouw beeld van de werkelijkheid. Laat ik het zo zeggen: ten tijde van Genghis Khan flipte er ook regelmatig iemand van zeer ws. < 18 jarige leeftijd, alleen toen was er geen 24/7 nieuws verslaglegging. Of internet. Daarnaast: bijna niemand werkt 18 uur per dag dus "overleven" of niet, je hebt altijd wel een uur of twee die je aan quality time (dus geen iPruts in de hand duwen of voor de TV zetten) met je kids zou kunnen besteden.

liggend_streepje | 10-06-18 | 19:41 | 3

Ten tijde van Genghis Khan deden ze ook niet aan TBS.

TeeJee | 10-06-18 | 19:46

"Romy woonde hier slechts een paar kilometer vandaan."
en
"Allebei op 14 jaar jonge leeftijd gestorven; vermoord. Komen uit dezelfde regio."
Geven wel aan dat dit meer een onderbuik-reactie is (want: woonden in haar regio) dan een goed onderbouwd verhaal.
Desalniettemin: triest. En social media is zeker een reden dat kinderen sneller rare dingen doen of nare dingen meemaken. Vroeger was 'pesten door leerlingen' een onder-schooltijd ding. Tegenwoordig kan men iemand 24/7 het leven zuur maken via social media. Maar afstand doen van social media is voor veel kids hetzelfde als jezelf uit de gemeenschap plaatsen. Social media is meer een vloek aan het worden dan een zegen. Had ik social media al genoemd?

De waard zijn gast | 10-06-18 | 19:49

@TeeJee: zie je het al voor je? Zo'n amper 18-jarige freule met sociotherapeutische HBO achterop bij een woeste Mongoolse ruiter die praktisch op 't zadel geboren is? Lijkt me sowieso lastig die gasten uit vrije wil (of niet) van het paard af te krijgen... en in een groepsgesprek over hun gevoelens laten praten.

liggend_streepje | 10-06-18 | 20:10

Geen uitweg meer zien.
Dus moeten we een uitweg zichtbaar maken.
Overigens is wel de vraag of we er nu niet meer van deze berichten zien dan vroeger, of dat het echt meer wordt, of beide omdat wanneer het over social media heengaat mensen eerder op een idee gebracht worden of omdat social media de druk hoger maakt..

kloopindeslootjijook | 10-06-18 | 19:41

@TeeJee | 10-06-18 | 19:09 Ja, dus emo-theater maken maar proberen een oplossing te verzinnen

Panos88 | 10-06-18 | 19:39 | 5

@Panos88 | 10-06-18 | 20:18
Ah, dus eigenlijk wil je gewoon mekkeren, maar heb je niks nuttigs bij te dragen?
Kansloos88

TeeJee | 10-06-18 | 20:59

Ja, zo werkt dat in de wereld; de ene kansloze die mekkert weer over een andere kansloze, net zo lang tot de cirkel rond is.

Panos88 | 10-06-18 | 21:53

@Panos88 | 10-06-18 | 21:53
Dat jij graag voor de spiegel staat te mekkeren moet je zelf weten, ouwe circlejerker, maar de rest van Nederland werkt liever wel aan structurele oplossingen.

Blijf vooral nutteloos mekkeren op andere mensen, maar vergeet niet wie jouw uitkering verzorgt krullebol.

TeeJee | 11-06-18 | 07:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Mensen zijn beesten.

Zelfs dieren doen niet aan zinloos geweld.

Bakito | 10-06-18 | 19:37 | 8

@Bakito | 10-06-18 | 19:4

Mijn tenen zijn vrij gemiddeld op een enkele eigenaardigheid na. Zij zoeken u. Niets maakt hun dag beter dan betrokken zijn bij een ongenadig harde dropkick tegen uw achterste. In virtueel-overdrachtelijke zin dan, hè.

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 19:59

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 19:59
*hartjes

Bakito | 10-06-18 | 20:04

Zegt pikorde je iest?? En NEEEE niet dat smerige ding van je op tafel leggen. ook katten doen aan zinloos geweld en de meeste dolfijnen ook.

miko | 10-06-18 | 21:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Komt omdat velen geleerd hebben steeds de schuld aan anderen te geven in plaats van aan hun zelf te werken en zichzelf kritisch te bekijken.

kzegje | 10-06-18 | 19:32

Naast de al eerder genoemde feminisiering van het onderwijs, is het wegvallen van het morele kader in het dagelijks leven en het ontbreken van een algemeen geaccepteerde sociale norm een belangrijke bijdrage. Op kleinere schaal is het effect van "media" en met name het psychologische effect van mobieltjes, apps en domme filmpjes niet uit te vlakken.

Frau Merkel | 10-06-18 | 19:31

Niet zo heel lang geleden werd hier bij GS niet heel subtiel verwezen naar prinses Amalia’s gewicht. Ook een kind met gevoelens hoor. Beetje hypocriet dit, GS.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 19:29 | 7

Fat-shaming is niet pesten. Mensen moeten zelf weten of ze zichzelf volvreten en op de bank blijven hangen, maar dan moet je er ook tegen kunnen dat mensen er iets van zeggen. Met z'n allen "big is beautiful" roepen is slecht voor de evolutie van de mens. Ik ben zelf een roker. Als ik straks kanker krijg zijn er ook mensen die zeggen "eigen schuld". En dat ben ik dan ook gewoon met ze eens.

Pieter_Auper | 10-06-18 | 19:42

@beau, geloof me: ik heb echt helemaal niks met het koningshuis. Maar ik kan gewoon niet zo heel goed tegen het bashen van een kind en dat ongeacht de achtergrond.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 19:53

Medusa. Dat zijn geen arme mensen maar domme mensen.

beau van rtl | 10-06-18 | 20:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Psychopaten zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Zelfmoorden ook.
Ergo: jankstuk.

medusa324 | 10-06-18 | 19:28 | 3

dit.

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 19:42

Dat is nog een van de laatste tragische misvattingen dat alle mensen onschuldig worden geboren. Sommige zouden idealiter bij het ter wereld komen direct met de navelstreng worden gewurgd.

Mazzelstof | 10-06-18 | 19:50

Panhuis, Rutte, die Amsterdamse politiebaas die Geert Wilders omleggen ...

koperbij | 10-06-18 | 19:54

We werden 'gedoemd tot kwetsbaarheid' door de politiek correcte schijnelite zoals Geert Mak. Dat had natuurlijk gedoemd tot weerbaarheid moeten zijn. De jeugd is niet geleerd weerbaar te zijn. Ze zijn geboterd en gesuikerd en gepamperd.

frisenfruitig | 10-06-18 | 19:22

"Maar wat bezielt al die kids? "

Als ik naar stukjesschrijvers aka columnisten ging luisteren om de wereld te duiden... Nou ja. Laten we dan maar stellen dat de hele wereld kut is.

Helaas. De wereld is geweldig. 100.000den meisjes van 14 jaar worden binnen u en een jaar 15 en volwassen en ooit gelukkig.
Ja. Er eindigen ENKELEN in het nieuws. Sneu. Triest. Maar méér ook niet!!

Tot dat het jezelf overkomt. Uiteraard. Dan heb je geen fuck (en toch juist ook heel veel) aan relativering. Kan er deels zelf over meepraten. Over verlies dan hè.

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 19:20

Om het kort te houden zonder ellenlange verhalen.
De ouders hebben het schijnbaar allemaal zo druk met zichzelf dat ze geen tijd hebben om hun kinderen op te voeden.
Kortom,ze geven geen ruk om de toekomst van hun kinderen en latere kleinkinderen.

komtdatschot | 10-06-18 | 19:19 | 2

Je komt in de buurt!

vluchtelingallergie | 10-06-18 | 19:25

Geloel. Gemiddelde tijd besteedt door kostwinners aan kinderen is sinds jaren 50 (15 min pd) enorm gestegen naar nu ~2uur gem.

Leeftijdwaarop kinderen voor t eerst seks hebben? Stijgt al jaren.

Roken, alcohol en drugsgebruik onder jonge kids, dalend.
Waar iedsreen hier last van heeft, tamara incl is confirmation bias

F#ckingAwesome | 11-06-18 | 13:20

Meerdere redenen om eerlijk te zijn

Er zijn nu meer invloeden van buitenaf - voor (jonge) kinderen en tieners zijn dit te vaak te veel prikkels om tot zich te nemen. Muziek, games, maar ook zeker de invloed van ideeën vanaf het internet etc. zijn op zich zelf niet schadelijk maar in situaties dat er druk op iemand komt kan dit wel leiden tot slechte keuzes. Dit is bij volwassen soms zo, maar bij kinderen al helemaal.

(Massaal) toegang tot internet en daarbij social media heeft als effect dat alles t.o.v. ''onze'' jeugd velen maler sneller (ver)loopt. Sociale status is hierdoor nog belangrijker geworden, en kan ook sneller verloren raken. Dit resulteert in het na-doen van obscure ''challenges'' maar ook tot continu nieuwe ''informatie'' dat verwerkt moet worden. Derhalve een lager concentratie vermogen. Ten slotte betekent dit ook dat pesten ook online is. Vroeger was internet toch vooral een plek voor social outcasts en het verzamelen van informatie over hobby's, tegenwoordig zou je daar als gepest kind ook niet meer veilig zijn. De sociale druk is dus heel hoog.

Verder is er natuurlijk het gemis van een stabiele omgeving... het ontbreken van een gezin met normen en waarden of een (kerkelijke) gemeenschap dragen ook bij aan veranderende sociale situaties.

Aangaande je opmerking over schietpartijen in de VS: voordat iemand besluit met een wapen naar school te gaan is er waarschijnlijk al zo systematisch gepest dat je je moet afvragen of daar niet is iets (echt) aan gedaan moet worden.

Kartelmaster2000 | 10-06-18 | 19:17

kom maar eens bij een gemiddelde ouderavond. Mijn kind MOET want IK ben advocaat, doktor, etc als ze überhaupt al (samen?) komen of Nederlands kunnen.

konden we de tijd maar 30 jaar terug zetten. Niet alles was goed maar wel aandacht voor het kind, de vrouw des huizes die thuis was als het kind uit school kwam zodat ze een verhaal kwijt konden, focus op iets leren ipv iphone vermaak etc. Geen LBGTH geneuzel maar waardes op basis van socio/fysio eigenschappen etc.

topgozert | 10-06-18 | 19:15 | 2

Nou 30 jaar terug was ik een kleine Harry en gelukkig was mijn gezin top, maar zelfs toen waren er genoeg vriendjes waar je ging spele waar het toch water minder gezellig was. Het is van alle tijden.

harry21 | 10-06-18 | 19:31

30 jaar geleden speelde HoerieHarry doktertje met de buurmeisjes.

HoerieHarry | 10-06-18 | 19:52

Ja ik vraag me dat ook af en toe af. Maar als ik in de kleuterklas kijk zie ik al jongetjes die met het been hoog gestrekt een andere voor ze kop schoppen. Als ik op de televisie kijk zie ik vast altijd geweld, ook in de kinderprogramma's. Tekenfilms waar het goede tegen het boze moet knokken zonder ophouden. Kinderen die deze hersenspoeling dag in, dag uit uitgeleverd zijn want het is voor ouders zo makkelijk. TV aan en kinderen geven rust. Misschien moeten we het is in deze richting zoeken, Donald Duck was niet zo gewelddadig!

jan huppeldepup | 10-06-18 | 19:15 | 1

Jouw filter staat scheef.
Donald & buurman Bolderbast sloegen en slaan elkaar wekelijks de kop in.

MarcS | 10-06-18 | 19:50

Susanna aus Deutschland. Ook dood op 14 jarige leeftijd. Dat jullie dood gewraakt mag worden meissies. Kutwereld... :(

Acar_ketimun | 10-06-18 | 19:13

Als een jong mens uit je buurt wordt weg genomen,
dan vergeet je die naam je hele leven niet.
Zo denk ik nog wel eens aan Cora Mantel.
PS: dat meisje uit Duitsland heeft ook een naam: Susanna Maria Feldmann

NatNiks | 10-06-18 | 19:13 | 1

Uithoorn...
Willempie van Eijk.

Jimmy Mc Clure | 10-06-18 | 20:02

Vind dit met alle respect een beetje gezeur.
Het wordt steeds drukker op aarde dus krijgen we steeds meer van deze incidenten.

HoerieHarry | 10-06-18 | 19:13

Omdat ze groot worden met de gedachte dat asociaal (en erger) kutgedrag geen consequenties meer heeft, daarom. Van Rutte tot het krijsende ikkrijgmnzinnietdusweeeeehkind van mn buren: ze komen ermee weg. Geen gezag, dus ook geen respect daarvoor. En dan sta je machteloos. Er hangt hier gvd sinds kort een camera in de speeltuin(!) omdat er teveel vernield wordt en zelfs brand gesticht is. Ook typisch voor deze maatschappij: ipv in te grijpen, filmen we het.

foetgoud | 10-06-18 | 19:12 | 2

Eens!

B. Randnetel | 10-06-18 | 19:13

En doen er dan niets mee want camera's staan uit vanwege suikerziekte enzo

Acar_ketimun | 10-06-18 | 19:14

Die zal wel achteraan in de rij moeten aansluiten, de productielijnen voor maagden is nogal overbelast de laatste jaren.

der_feldwebel | 10-06-18 | 19:18

der_feldwebel | 10-06-18 | 19:18,

Valt wel mee.
Volgens de islam is allah een almachtige tovenaar, die dagelijks miljoenen maagdelijke geitjes uit zijn hoed kan toveren. Maakt niet uit hoeveel er nodig zijn; 72 duizend, 72 miljoen of zelfs 72 miljard. Alles kan.

Dandruff | 10-06-18 | 19:49

Rammedan... lage bloedsuikerspiegel... tsja !
Geen gemis voor de mensheid.

Jimmy Mc Clure | 10-06-18 | 19:55

Weerbaarheid. Ouders leren hun kinderen dat niet meer. Zelfvertrouwen en locus moet van binnen komen, niet afhankelijk zijn van anderen. Dat betekent werken met je kind. Dagelijkse situaties aanwenden om te coachen en vormen.
.
Dat laat onverlet dat pesten bestreden moet worden. Ook een kenmerk van een falende opvoeding. Met name ouders van pesters moeten meer betrokken worden en bij onvoldoende medewerking en resultaat hard gestrafd te worden. Het gebrek aan morele kwaliteit dat leidt tot pesten volgt doorgaans de familielijn.
.
Natuurlijk kan er meer gebeuren. Zo zou publiekelijk demoniseren zoals we gewoon zijn van politiekcorrecten en leibandmedia ook afgestrafd moeten worden. Deze “mensen” geven een verkeerd voorbeeld, een voorbeeld dat helaas via NPO schooltv integraal de klas wordt ingepusht.
.
Oh, en misschien wel de belangrijkste suggestie. Ouders zouden de opvoeding van kinderen niet moeten outsourcen maar zelf ter hand nemen. Een kind heeft zijn ouders gewoon nodig voor juist die mentale opvoeding en de vertrouwdheid bij socialiseren.

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 19:10 | 3

Ouders zouden de opvoeding van kinderen niet moeten outsourcen maar zelf ter hand nemen. Een kind heeft zijn ouders gewoon nodig voor juist die mentale opvoeding en de vertrouwdheid bij socialiseren.

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 19:10

telelezer | 10-06-18 | 19:18

Vervolg
telelezer | 10-06-18 | 19:18
De honderdduizenden-jaar oude traditie van man al kostwinner en vrouw als verzorgster en opvoedster bleek altijd te werken, maar tegenwoordig moeten beide ouders zo nodig werken zodat de opvoeding te weinig aandacht krijgt. Werken werken werken: Kassa voor de belastingdienst en kassa voor de werkgevers.

telelezer | 10-06-18 | 19:25

@telelezer | 10-06-18 | 19:25

Niet te ver terug gaarne. Ook toen was niet alles ok.
.
Ik ben op dit moment kostwinner en mijn vrouw thuis, maar ik ben wel een kostwinner die met de nodige creativiteit (en offers) veel meer thuis is dan vroeger het geval was. Ook hanteren wij niet bij alles de typische man/vrouw verdeling. Papa kan ook koken, en goed ook maar dat is een andere tegel..
.
Daarnaast de onwrikbare rots in de branding thuis, mijn vrouw. Er is altijd minimaal een ouder, uitzonderingen zijn natuurlijk school, spelen bij vrienden, uit logeren gaan. Om te troosten, om te duiden, om te luisteren, om te vragen, maar niet te vergeten ook om te corrigeren, te leren, te verdiepen.
.
Ouderschap, we gaan er vol voor want wij zien dit als de meest fundamentele verantwoordelijkheid die we hebben. Onze core business. Daarna komt de rest.

Parel van het Zuiden | 10-06-18 | 19:41

"Zijn ouders te druk met werk, zichzelf en overleven om te zien waar hun kind mee worstelt?"
Het is natuurlijk precies andersom: gezinnen zijn tegenwoordig klein, ouders geobsedeerd met hun weinige kroost, kinderen krijgen veel te veel aandacht en zijn daarbij verwend tot op het bot.
Als ze dan als puber ontdekken dat ze niet iedereen om de vingers kunnen winden als de eigen ouders, slaan hier en daar de stoppen door.

Zo'n honderd jaar geleden was iedereen écht druk, druk met overleven. Zes dagen per week werken, grote gezinnen om te onderhouden, huishoudelijk werk dat ook nog lichamelijk zwaar was (was maar eens beddengoed met de hand). Nu zit Nederland vol met balanstutjes en parttime vaders, we hebben het nog nooit zo rustig en stressvrij gehad.

Zware Guy | 10-06-18 | 19:10 | 1

Welvaart is niet hetzelfde als welziin !

Jimmy Mc Clure | 10-06-18 | 20:19

Het komt omdat we gefeminiseerd zijn. Grenzen zijn weg.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 19:08

Lieve Tamara, veel vragen dat wel maar bedenk: er bestaan geen domme vragen wel domme antwoorden. Hele domme als ik hier sommige reacties lees. Kinderen hebben nog vragen. Ouderen hebben meestal HET antwoord. Daar valt niet meer over te discussiëren. Blijf vragen stellen liefst je leven lang, dat houdt je scherp.

Jimmy200 | 10-06-18 | 19:07

Als je op scholen kijkt zie je dat diegene die zich misdragen vaak gepamperd worden en veel aandacht krijgen.
Scholen mogen deze leerlingen niet verwijderen.Ook niet als dit gedrag vaker is voorgekomen.
Dus verander dat.
De school trapt de bewuste leerling van school en zijn ouders moeten maar een andere school zoeken en niet zoals nu de wet is dat de school dat zou moeten doen.
Daarbij wordt in de maatschappij recidivisme niet bestraft.Dat ook dus veranderen.
Dit zal niet alle problemen oplossen maar wel veel irritatie wegnemen,

pejoar | 10-06-18 | 19:05

Als je t Pechtold zou vragen, dan zou hij zeggen dat we meer EU nodig hebben.

BlowingBubbles | 10-06-18 | 19:03 | 4

@atheïstisch stemvee | 10-06-18 | 19:07
Nadenken.

Dat is tenslotte waar de antwoorden op vragen uit voortkomen.

TeeJee | 10-06-18 | 19:11

@ TeeJee
Succes met nadenken dan. Je zult in de panelen een heleboel correlaties en mogelijke oorzaken tegenkomen.

atheïstisch stemvee | 10-06-18 | 19:20

@atheïstisch stemvee | 10-06-18 | 19:20
In denk dan ook dat de oplossing heel breed gezocht moet worden. Net zoals met alle problematiek in de samenleving is het helaas niet 1 vinkje dat we even kunnen zetten.

TeeJee | 10-06-18 | 19:33
▼ 1 antwoord verborgen

Overbevolking is een oorzaak. Niet alleen het multiculturele aspect daarvan, maar teveel mensen op een kluitje. Daardoor ontstaan oorlogen voor landsuitbreiding en grondstoffen. Op kleinere schaal zorgt dat voor irritaties en stress. En stress kan zich op vele manieren uiten, zeker als het lang aanhoudt.
De drang naar meer welvaart van de overheid en bevolking is een andere factor. Iedereen moet maar werken, jouw kinderen moeten naar de opvang en opgevoed worden door oppassers en leraren. Waar voelen die kinderen zich thuis? Wie luistert naar ze? Wie helpt ze? 2 verdienende ouders? Overwerkte leraren?
En het feit dat wij iedereen maar als gelijk moeten zien. We zijn allemaal individuen met eigen wensen en dromen maar worden als nummers en budgetten gezien.
Rugzakkinderen in reguliere klassen worden aangekeken door medeleerlingen en eisen veel aandacht. Hierdoor kan het rugzakje zich niet juist ontwikkelen, krijgen de normale leerlingen niet.de juiste begeleiding en worden de talenten gedempt want geen tijd of mogelijkheden.

Olleke | 10-06-18 | 19:02 | 2

Juist Olleke, leve de club van 10 miljoen en huismoeders!

BlowingBubbles | 10-06-18 | 19:04

Ze (de normie-kinderen) leren het maar dragen. Mooie voorbereiding op de maatschappij cq. samenleving: vanwege (o.a.) zwakkeren in de groep zullen zij harder moeten werken, meer in moeten leveren of achtergesteld worden. Tis niet anders.

liggend_streepje | 10-06-18 | 20:01

Het begon met marianne Vaatsra, en door wie. Alles is een grote doofpot, ik moet stilletjes huilen om deze arme kinderen, en kan die gasten wel vermoorden, Deze meisjes , hadden nog een heel leven voor zich, maar enkel idioten , ook op hoge plaatsen, kunnen het niet laten
bah.

gato | 10-06-18 | 19:01 | 1

Ook een idee waarom " ze" het niet kunnen laten ??

daytripper | 11-06-18 | 07:00

Een jongere krijgt een ongelofelijke hoeveelheid informatie over zich heen. Verder zijn de keuzemogelijkheden legio. Maar het grote manco is een daadkrachtige, richtinggevende maatschappij met een veilig sociaal vangnet. Daar is sinds de jaren ‘60 de sloophamer ingezet met alle gevolgen van dien. Wat nu rest is een graaiende zelfpijpende linkse bende berbaren die de jeugd vooral zelfbeschikking wil geven maar geen moraal.

Eppo | 10-06-18 | 19:01

De jeugd is slechts een afspiegeling van hun ouders, en die zijn steeds minder betrokken met hun eigen kinderen.

TDB | 10-06-18 | 18:59

Toename van alleenstaande moeders, waardoor jongens een vaderfiguur missen.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 18:57 | 1

Volgens mij zijn er meer vaders die kinderen vermoorden dan zoontjes

Papa Jones | 10-06-18 | 22:53

Als we geen D66-rechters (en soortgelijke linkse deugdrammers) en geen islam zouden hebben in dit land, zou het merendeel van deze ellende ons bespaard blijven. Wellicht kort door de bocht, maar het zou een pak schelen, beweer ik.

Dr. Snoepjes | 10-06-18 | 18:57

Ik beperk me hier tot de pubers, daar immers heeft de schrijfster het ook over.
Het is bekend dat er een trend al lang gaande is dat jongens minder presteren dan meisjes op school. De trend is dat steeds meer jongens zich afkeren van school. De positie van de jongens in een gefeminiseerde school en maatschappij wordt steeds wankeler. Philip Zimbardo heeft daar een uitstekende TED presentatie over gegeven:
www.youtube.com/watch?v=sgAu1i6aChs

In Nederland zijn er grote bezuinigingen geweest op het speciale onderwijs, waardoor nu kinderen met problemen in een reguliere school worden geplaatst. De leraren kunnen deze situatie niet aan, en zijn er ook niet voor opgeleid.

Schaalvergroting in het onderwijs heeft ertoe geleid dat kinderen verdrinken in grote leerfabrieken.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 18:56 | 2

Ook iets waar Dr. J.B. Peterson, hier veelvuldig langsgekomen, vaak over heeft gesproken.

Foolonthehill | 10-06-18 | 18:58

Goed antwoord.

@zeikers op Tamara's stuk:
Ze krijgt er dit soort tegels uit. Zeer nuttig dus.

Hem | 10-06-18 | 19:00

Tamara schrijft zoveel betere stukken dan excuusmiepje Ebru dat ik meer van Tamara zou willen lezen op de GeenStijl ook.

BeunDeHaas | 10-06-18 | 18:55 | 4

U schrijft als een simpele Turk, u onderbouwt uw stelling als een simpele Turk, u haalt uit als een simpele Turk (jegens Ebru, wie WEL foutloos schrijft, steekhoudend onderbouwt en goed kan uithalen). Ergo, u bent dus een simpele Turk.

Doet u namens mij de groeten aan Erdogan wanneer u uw 30 zilverlingen bij hem declareert?

Kompromat | 10-06-18 | 19:34

Haha.

Panos88 | 10-06-18 | 19:43

De zwart/wit misvatting. Je hoeft niet te kiezen Beun. Ja mag ook beide slecht vinden.

En uw onbewuste noodzaak om een vrouw met een vrouw te moeten vergelijken en niet met Feyman of Paternotte. Waarom?

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 19:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertussen in Duitsland probeert Thomas Seit van de Afd een minuut stilte te houden voor het vermoorde meisje en dit wordt niet toegestaan door de voorzitter die daarvoor applaus krijgt... echt ziek:
www.youtube.com/watch?v=LO7iGLp_F5Q

GrowNoodlyAppendages | 10-06-18 | 18:55 | 1

Die voorzitter is een linkse borderliner. Die kop.

BlowingBubbles | 10-06-18 | 22:34

De uitgebreide versie volgt later:

In's bloems leven
Eind van menig refrein
Je hebt maar 1 kans.

Wordt vervolgd.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 18:53

Als scholen vol zitten met linkse leraren die alles goedpraten of oplossen met halfzachte maatregelen hebben we, meegenomen het feit dat veel kinderen naar bso gaan, een compleet gebrek aan opvoeding. Voeg daar een vleugje Islamitische trots, eer, wraakzucht en met een gebrek aan normen en waarden aan toe en je krijgt een cultuur die in veel Islamitische landen al gangbaar is. Ik roeptoeter maar wat, maar het zijn ook wel veel vragen.

Hem | 10-06-18 | 18:53 | 2

Ik denk dat je een heel eind in de goede richting toetert .

Koning BongoBongo | 10-06-18 | 19:07

Hier, voor helemaal graties. Wat&hoe met child abuse in islam. Van een insider(v)
muslimgirl.com/31528/islam-allow-abuse...
Derhalve niet zo vreemd dat er een parallelle samenleving aan het ontstaan is wanneer je bedenkt dat de nederlandse, westerse normen en waarden in de kliko belanden. Dit dankzij onze leiders*

* herstel, onze niet- democratisch gekozen leiders.

bij gelegenheid | 10-06-18 | 19:19

"Wat kunnen of moeten wij doen om dit trieste tij te keren?"

Die vraag zullen we de politiek moeten stellen, met al hun onderste stenen.
Die vraag zullen we ouders moeten stellen, met al hun vrije opvoeding.
Die vraag zullen we de linkse partijen moeten stellen, met al hun waanideeën.
Die vraag zullen we de msm moeten stellen, met al hun indoctrinatie en fakenews.
Die vraag zullen we ons zelf moeten stellen, door achter het toetsenbord uit te komen.
Die vraag... zal altijd onbeantwoord blijven, als we de bijl niet aan de wortel zullen zetten.

Paaldanseres | 10-06-18 | 18:53

Moord en misbruik is van alle tijden. Nu meer in het nieuws.

TheBigKirth | 10-06-18 | 18:51

Het ligt aan het feit dat we steeds vroeger worden geconfronteerd met sex drugs en rock en roll maar onze ouderen zijn te naïef of er rust volgens hun een te gropt taboe op om hierover met hun kinderen te praten
Die lusten en verlangens zijn gewoon biologische drijfveren maar iedereen is te bang om het te benoemen. En ga ik weer piksjorren want mn buurvrouw zat te leuk in de tuin te zonnen.

G3spuiS | 10-06-18 | 18:50

U vroeg om oplossingen?
Grenzen dicht! D66 rechters op de trein zetten,doodstraf/lijfstraffen invoeren,
Kan nog wel effe doorgaan,maar dan moet je eerst ALLE linksdraaiende bestuurders met geweld verwijderen.
zoiets?

vigilantes | 10-06-18 | 18:46 | 11
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 10-06-18 | 19:37

Berbaar | 10-06-18 | 19:32 Dus een persoon die wél met oplossingen komt die moet maar verhuizen?
Zowiezo geen optie want ik verdraag geen enkele sharia aanhanger in mij omgeving.
Wat wel een idee is dat rechters eerst de nationaliteit van de daders checken,om zo een eventuele sharia straf op te leggen.dank voor deze tip!
Doodstraf voor verkrachters zie ik wel zitten.
Aparte straffen voor apart volk.:Apartheid 2.0
zoiets dan?

vigilantes | 10-06-18 | 19:47

vigilantes | 10-06-18 | 18:46
Volgens mij is Noord-Korea meer uw plaats van bestemming.

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 19:51
▼ 8 antwoorden verborgen

Egoïsme... ieder voor zich.. kijk naar het voorbeeld dat we overal krijgen. Ikke ikke ikke ikke... niemand begrenst zichzelf nog, alles is toegestaan om te krijgen wat je wil.. Ego is het nieuwe geloof

Ton8695 | 10-06-18 | 18:45

Moet het niet zijn `Killing spree´s`

Twisted_Faith | 10-06-18 | 18:42 | 2

Volgens mij wel

Hem | 10-06-18 | 18:50

Volgen mij kan het allebei, maar 'spree killing' zegt eigenlijk niemand.

sarcastro | 10-06-18 | 22:52

Laten we maar eens beginnen met de recidivecijfers een kontje te geven. Waarom geven we bewezen psychopatische moordenaars als Michael Panhuis geen spuitje? Waarom is zijn leven heilig, maar riskeren we wel het leven van onschuldige mensen door hem keer op keer weer een kans te geven? Het is een walgelijke dubbele deugmoraal. Waarom is Anne dood en niet die vreselijk zieke psychopaat? Wie zal zijn volgende slachtoffer zijn? Dit hadden we toch kunnen voorkomen, met per saldo evenveel doden, maar in dat geval Michael Panhuis in plaats van Anne Faber?

Michael Panhuis. Mohammed Bouyeri. Volkert van der Graaf. Dit zijn geen verdachten wiens schuld met 99% vaststaat (en die je vanwege die 1% twijfel geen doodstraf wilt opleggen). Dit zijn 100% daders die geen enkele spijt voelen over het ontnemen van het leven van een ander. Zulke mensen mag je in zulke gevallen best een spuitje geven. Daar wordt de samenleving een stuk veiliger van. Plus minder recidive, minder copycats, en een groter gevoel van gedaan recht bij de burger. Gewoon doen.

Professor Superhirn | 10-06-18 | 18:42 | 3

Gel*l voor de bühne.
Doodstraf lebben we hier gelukkig niet op en dat gaan we ook nooit doen.
Mooi!!
Liev stukkie Tamara daar niet van maar kindermoorden zijn (helaas) van alle tijden.
Google eens Koos Hertogs bijvoorbeeld.

Berbaar | 10-06-18 | 18:50

Berbaar | 10-06-18 | 18:50
“Doodstraf hebben wij gelukkig niet”

Inderdaad ergens wel gelukkig. Niet dat ik zoveel compassie met ongedierte als door de prof genoemd heb, maar omdat de eersten die zouden sneuvelen hoogstwaarschijnlijk slachtoffer van juridische dwaling zouden zijn.
Of hardwerkende nederlanders met een fiscaal conflict.

der_feldwebel | 10-06-18 | 19:07

Berbaar | 10-06-18 | 18:50
Koos Hertogs had ook een spuitje kunnen krijgen. En verder wat der_feldwebel zegt.

Mooi vooral dat einzelgänger Berbaar met z'n trollerij voor de bühne geen ene fuk te zeggen heeft in dit land. 71.000 reaguurders+aanhang daarentegen leveren toch al gauw een zeteltje extra op voor de goede zaak.

Professor Superhirn | 10-06-18 | 21:11

Niveautje ingezonden brief in de Libelle. Dat uw woorden kunt tikken betekent niet dat u een schrijfster bent. Als tip: denk eerst eens na waarover u wilt schrijven.

Dr_Prepper | 10-06-18 | 18:41 | 2

Jij bent een complete debiel.
Je hebt geen flauw benul waar het stuk van Tamara over gaat.

copywriter | 10-06-18 | 18:45

@Copywriter
Kom, leg het me uit dan. Ik lees een hoop emodrek, een opsomming van dingen die weinig met elkaar te maken hebben, het negeren van allerlei wel degelijk beschikbare feiten met als schijnbaar doel om lekker met elkaar in een portiekje te schuilen en het erover eens te zijn dat het leven een groot tranendal is. Ik pas daarvoor. En het zou me bevallen als Geenstijl er ook voor zou passen.

Dr_Prepper | 10-06-18 | 19:57

It´s the islam stupid.

bergsbeklimmer | 10-06-18 | 18:39 | 3

Yep. En daarbij de appeasers van, de nieuwsberichten die eigenlijk een verregaande vorm zijn van indoctrinatie, je als eenling verloren voelen, want geen mening durven uiten ten overstaan van een groep waar je als jong volwassen persoon toch best wel wilt bijhoren, een tekort aan slaap, aan andere geluiden kunnen en durven waarnemen danwel toelaten.
Daarbij de ondersteuning van ouders enzo welke in vele gevallen zwaar onder de maat is.

bij gelegenheid | 10-06-18 | 18:56

+2

Buddingpuks | 10-06-18 | 19:06

Ouders ondersteunen wel, o.a. met ene ipad, ipad, iphone, desktop, laptop en op alle apparaten uiteraard facebook, twitter, grinder, tinder, etc etc. De 15jarige zoon van een vriend, die heeft moeite met in slaap komen.... wegens aangegeven lijstje. Ventje gaat om 21.30 naar bed, maar slaapt niet voor alles en iedereen welterusten is gewenst op die apparaten... licht uit na 23.00 :) en dan gek opkijken wanneer slechte prestaties op school etc.

lovekila | 10-06-18 | 20:39

Ouders hebben nergens tijd meer voor. Zo is het. Liever een duur huis dan het welbevinden van hun kinderen.

oab | 10-06-18 | 18:36

Komt omdat er geen traditionele gezinnen meer zijn. Politiek opgelegde norm dat vrouwen gelijk aan mannen moeten zijn en allemaal moeten werken ipv thuis de kinderen opvoeden en ze na de schooldag verwelkomen met een kopje thee. De politiek heeft de traditionele fundamenten van de samenleving afgebroken en daarmee de cohesie van de samenleving en de opvoeding en gronding van de jeugd. Kan je dat zelf niet verzinnen Tamara?

XaleX_2 | 10-06-18 | 18:36 | 12

VeelTeSteil | 10-06-18 | 20:05
Haar moeder was ook gescheiden, recht lullen wat krom is heet dit.

Ongeblustekalk | 10-06-18 | 20:23

VeelTeSteil | 10-06-18 | 20:05

Vrij domme opmerking. Valt me tegen van u.

GKJP | 10-06-18 | 20:43

@VeelTeSteil en Ongeblustekalk
Mijn moeder is nooit gescheiden en ik ook niet. Maar dat betekent nog niet dat je je eigen geld niet zou moeten verdienen. Beter voor je relatie, beter voor je zelf en veel beter voor je kinderen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Stelletje azijnpissers.

medusa324 | 10-06-18 | 20:49
▼ 9 antwoorden verborgen

Oppervlakkigheid bevordert het levwn vanuit het ego en dat sloopt de samenleving...

Ton8695 | 10-06-18 | 18:36

Sterkte in deze dagen.

pegaje | 10-06-18 | 18:35

Het is sowieso de schuld van Wilders.

Verder is het de schuld van de ouders. Die voeden kinderen op met dat ze zooooo speciaal zijn, allemaal. Ouders kunnen hun kroost beter opvoeden met wat realiteitszin. Verder kan het geen kwaad om het verschil tussen goed en kwaad, mijn en dijn duidelijk te maken. Met de ontkerkelijking van Nederland zijn de waarden en normen geërodeerd.

Berkemef | 10-06-18 | 18:35 | 3

Een ding, opvoeden is een taak, zoals werk, maar men douwt babies al een creche in, Ik ben nog een ouderwetse moeder, die altijd thuis was, geloof me, de gevaarlijkste tijd is de pubertijd, hou ze in de gaten, ogen en oren open, zorg voor mensen, die ook opletten, maar ga je werken en kom je om 4 uur thuis, heb je geld, maar je kinderen niet opgevoed, je ogen en oren niet opengehouden. Ik weet ook wel, kom je een gek tegen, ben je te laat, is je kind het slachtoffer, waar je nooit meer overheen komt. Dus rechters, slachtoffers en ouders voorop bij besluitvorming voor rechtsstraf , maak er maar een voorbeeld van.
Trouwens het zijn niet altijd moslims, er zijn ook hoge omes, die blijven buiten schot. Daarom zou in Nederland eens alles op de schop moeten, vooral hoog beginnen.
En ouders, let goed op hun vrienden, hou het in de gaten, het is de gevaarlijkste leeftijd.

gato | 10-06-18 | 19:33

gato | 10-06-18 | 19:33
Ouderwetse moeder?? In de tijd dat gezinnen uit 7,8 man bestonden hdden de ouders wel wat anders aan hun hoofd dan er ALTIJD te zijn voor hun kinderen. Dat is dan ook meteen het probleem. Kinderen hebben de indruk dat ze het centrum van de wereld zijn,het zonnenstelsel. Als ze dan gepest worden gaat het licht uit,als ze iets niet krijgen brand de stop door. Voed kinderen op maar normaal,ze zijn niet speciaal anders waren er niet zo veel van. En dit soort jankverhalen over een paar vermoorde pubers slaat ook alles. Werkelijk verschrikkelijk voor de ouders en ook voor de ouders van de daders, want geloof me, je leven gaat er ook aan als je kind dader is,zeker in kliene gemenschappen.
Maar laten we niet doen of het epidemieën zijn van moord en doodslag onder jongeren want dat is niet, het word en is al veel minder dan vroeger en de meeste kans loop je nog altijd als crimineel en kind van een stiefvader.

miko | 10-06-18 | 20:42

gato | 10-06-18 | 19:33
Ik hoor dit ook van mijn vrouw die onze zoons kort aan het halster hield ofschoon ze deeltijd werkte in het plaatselijke ziekenhuis. (lees twee minuten fietsen).
De oudste, geen probleem, de jongste idem, maar dan de middelste was er echt eentje die strak in het halster moest. En guess. Hij heeft nu een hoge functie en dankt zijn ma nog regelmatig dat ze hem zo kort heeft gehouden. Hij weet dat hij anders volkomen ontspoord zou zijn.
Dat iemand zoveel inzicht heeft, ontroerd me als ouwe bok zijnde.

toetssteen | 10-06-18 | 22:20

In de tijd dat je die 100 vragen opschreef had je tenminste 1 oplossing kunnen verzinnen. Wat een zaad stuk.

Panos88 | 10-06-18 | 18:32 | 5

@Panos88 | 10-06-18 | 18:32
Ik verwacht dat je nu reageert met jouw geweldige oplossing.

Anders gewoon snaveltje toe.

TeeJee | 10-06-18 | 19:09

Ton8695 | 10-06-18 | 18:50

Ik wil liever met feiten bediend worden. En dit: "Ergens gaat er in ieder geval iets gruwelijk mis en dat wordt iedere dag erger. Ik heb ook de antwoorden niet, ik stel slechts de vragen. Vragen waarvan de belangrijkste is: Wat kunnen of moeten wij doen om dit trieste tij te keren?" ... is ten eerste reinste onwaarheid en ten tweede is het tij al sinds een hele lange tijd kerende.

Mevrouw Tamara lijd aan beschikbaarheidsheuristiek. Dat is een misvatting van je onbewuste systeem in je brein dat een wereldbeeld realiseert op basis van beschikbaarheid van gebeurtenissen in je geheugen. En als je dat louter berust op de media is je wereld verdoemd, klote en voor sommigen het leven onwaardig...

En hier hoef je geen neurowetenschapper voor te zijn om dit te begrijpen. Ben ik ook niet.

Trans_Fimmermans | 10-06-18 | 19:47

Het gaat mis daar waar echt alles, maar dan ook alles in dit leven perfect moet zijn. En eerlijk. Ik zeg tegen zulke mensen altijd: who the fuck told you life was honest and fair?

lovekila | 10-06-18 | 20:34
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com