achtergrond

Geenstijl

Pauline Krikke: "Wir haben es nicht gewußt"

Fraai stukje crisismanagement vanaf de burelen van het Haagse stadhuis alwaar de woordvoerder van bitterballenburgemeester Pauline Krikke de kastanjes uit het vuur mag halen.

Want voor het eerst sinds haar overstap uit Arnhem ligt Krikke, die in Gelderland vooral uitblonk bij de borrels, onder vuur en iets zegt ons (*) dat dit niet de enige keer zal zijn. Maar goed: "De burgemeester wist direct na de steekpartij op het Johanna Westerdijkplein niets van een briefje waarin werd gewaarschuwd voor terroristische plannen van de verdachte. Dat zegt de woordvoerder van de burgemeester." Yeah right. Je krijgt begin maart een anonieme tip dat een knettergestoorde Syrische leipo een terroristische daad wil gaan plegen. Begin mei probeert die knettergestoorde Syrische leipo INDERDAAD drie mensen de keel door te snijden. Dan schuif je de boel snel onder het tapijt want verwarde man en zeg je: "Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt dan dit." Blijkt later dat je óf bewust uit je nek hebt staan lullen óf dat je concrete informatie met terroristische dreiging gewoon totaal niet serieus neemt. Ophef. En dan zeg je: "Wir haben es nicht gewußt." En ook politie en justitie haben es nicht gewußt. Ja kóm nou. Wat moet er in dit land dan gebeuren voordat de driehoek concrete tips over terrorismedreiging wel serieus neemt?
PS. De PVV zegt alvast doei.
UPDATE: Politie, burgemeester en OM zagen de anonieme tip over een terroristische daad van de verakbarde Steekiër over het hoofd vanwege 'een menselijke fout'. "De bevindingen van het onderzoek zijn niet in het systeem verwerkt", verklaart Paul van Musscher, de hoogste baas van de politie Den Haag. Blijft toch schuren: wie wist wat wanneer. En weet je wie ook een menselijke fout is? Malek Fostok, de idioot die drie mensen probeerde te vermoorden.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.