achtergrond

Geenstijl

Pauline Krikke LOOG over verwarde Steekiër

Na het incident (vanaf nu: aanslag, dat bekt wat lekkerder) met de verakbarde man die drie mensen aan zijn Syrische spies reeg, zei de Haagse burgemeester Pauline Krikke het volgende:

"Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt dan dit." En dan hiero voor de camera nog een hakkelig verhaal over transparantie en de driehoek van burgemeester, politie en officier van justitie. Wat schetst dan onze verbazing? 'Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt dan dit' blijkt gewoon een burgemeestersleugentje, want reeds in maart kreeg de politie een melding dat de man van plan was een aanslag te plegen: "Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de politie begin maart een anonieme schriftelijke melding in gebrekkig Engels heeft ontvangen. Daarin wordt gewaarschuwd dat de verdachte van plan zou zijn een terroristische daad te plegen." Aldus het OM.

Dan kun je een aanslag direct na de aanslag onder het tapijt moffelen met de term 'verwarde man', en dan kun je complete incompetentie (of onwetendheid) wegmoffelen door het woordje 'inmiddels' tussen de compromitterende informatie te proppen, maar daar trapt natuurlijk niemand in. Want het is gewoon ontzettend laakbaar dat de burgemeester óf niet goed op de hoogte is óf uit d'r nek heeft staan lullen. Omdat een anonieme melding in gebrekkig Engels volgens het OM 'onvoldoende is om iemand aan te houden' vanaf nu een paar spelregels voor het doen van meldingen over mogelijk terrorisme.

• Altijd ondertekenen met naam, adres, woonplaats, lievelingseten, lievelingskleur, favoriete Telegram-groep, favoriete Volkskrant-artikelen en eventuele connecties met Amsterdam-Oost.
• Laat altijd een telefoonnummer achter als je een anonieme tip geeft, zodat de secretaresse van de assistente van de woordvoerder van de politiecommandant je kan terugbellen.
• Vermeld altijd je opleidingsniveau en minimaal drie referenties. Denk niet alleen aan je (ex-)werkgever, maar neem ook eens een vrijwilliger met wie je hebt samengewerkt of bijvoorbeeld een oud-docent in overweging.
• Schrijf nooit in gebrekkig Engels! Schrijf altijd in gebrekkig Arabisch.
• Stuur de anonieme tip altijd per fax of post naar de politie. Tips per mail worden helaas niet in behandeling genomen.
• Het bijvoegen van een doos lekkernijen (harira, dadels, olijven) is een pré. Je weet immers nooit of de politie nog ergens moet iftarren.
UPDATE: Kijk daar heb je het al.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.