achtergrond

Geenstijl

Oh lieve mama

Moederdag Special van Tamara Wulffelé

Moederdag. Die ene dag in het jaar  dat we ons collectief verplicht voelen om weer langs te gaan bij onze lieve moeder/ grootmoeder/ schoonmoeder/ stiefmoeder/ pleegmoeder/  adoptiemoeder/ anders. Het liefst met hele bergen dure en duurdere cadeaus om te laten zien hoe blij we met haar zijn. Ooit bedacht om de vrouw die je op de wereld gezet heeft en/of je heeft geleerd dat je niet uit je neus moet eten eens fijn in het zonnetje te zetten. Verworden tot een vercommercialiseerd concept voor diverse winkelketens om even lekker te cashen. En daardoor het idee aanwakkeren dat één keer per jaar een cadeautje en een zoen langsbrengen voldoende is om al die vieze luiers, doorwaakte nachten, zorgen, bekladde muren, kapotte kleren en andere ongein goed te maken. 

Gelukkig weet mijn moeder ook zo wel dat ik van haar hou. Daar hebben we geen moederdag of  dure cadeaus voor nodig. Gelukkig maar, want daarvoor is mijn budget  ontoereikend. Bovendien begraaft mijn broertje haar het hele jaar door al onder allerlei cadeautjes om haar het leven aangenamer te maken. Win-win for all of us. Leuk zo'n speciale dag. Ik geniet zelf ieder jaar weer van de knutselwerkjes die zoonlief mee naar huis neemt om me te  verrassen. Maar het zijn die 364 andere dagen in het jaar die tellen. Meer dan 200.000 ouderen in Nederland krijgen hooguit eens per maand bezoek, vaak niet eens van familie. En met de vergrijzing van dit land worden dat er iedere dag meer. 

Dus ga eens wat vaker bij je moeder langs. Denk niet alleen aan dat cadeautje, maar geef haar  een dikke knuffel en zeg dat je van haar houdt. Niet één keer per jaar, maar 365 keer per jaar. Of nou ja, je snapt het wel. En als je geen moeder meer hebt, kijk dan eens om je heen. Zoveel mensen snakken naar een beetje liefde, een beetje aandacht. Het Nationaal Ouderenfonds heeft  hiervoor een hele mooie dating-app bedacht. Voor mijn mama: ik hou van je. Voor alle andere mama's: ik hou ook van jullie.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.