achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nachtburgemeester 020 heeft oplossing voor met baksteen geslagen homo: anti-racismefeest

Alsjeblieft met een baksteen in elkaar gemepte Xeverio. Dit is wat de nachtburgemeester van jouw stad, Amsterdam, voor je doet.

Je had misschien gedacht dat hij een manifestatie zou organiseren waar allemaal nachtburgers, nachtorganisaties, nachtdemonstranten en nachtclubbers 'Poten af van homo's!' staan te roepen. Of een burgerwacht zou organiseren die 's nachts op straat loopt om homo's te beschermen. Een nachtwacht of zoiets. Of dat hij gewoon boos aan de krant schrijft dat hij het ook allemaal niet meer weet maar dat het godverdomme eens afgelopen zijn met die in elkaar geslagen lieve jongens in een lieve stad. Maar nee. Van Amsterdamse nachtburgemeester Mirik Milan krijg jij, Xeverio, een hele dikke bak begrip voor de daders

"Wie doet zoiets, vraag ik me af. Was het enkel antihomogeweld, of zit er bij de daders meer achter?" Een achterlijke cultuur die zich slecht verhoudt tot Westerse tolerantie achter zit misschien? Haha fout. "Komt hun geweld voort uit woede en onmacht, omdat de daders zelf ook gediscrimineerd worden?"  Dit soort bizarre omkeringen. Dat kan alleen maar uit de koker van dat wijf van Wekker komen. En ja hoor. "Ik kom hierop omdat ik recentelijk luisterde naar een interview met ­Gloria Wekker, die de Joke Smitprijs 2017 ontving."

En wat zegt zo'n nachtburgemeester dan na het bestuderen van het werk van deze eminente wetenschapper? "Waarom organiseert Amsterdam niet elk jaar een stadsbreed evenement vergelijkbaar met de Gay Pride, maar dan voor culturele diversiteit/ inclusiviteit? Waar hiphop gemixt wordt met opera. Waar Arabische muziek geremixt wordt tot een houseplaat en waar iedereen met ­elkaar danst." Kijk Xeverio. Je bent met een baksteen op je kop gemept omdat je homo bent. En dat is voor jouw nachtburgermeester reden voor een feestje. Arme Xeverio. Arme stad. Arm Nederland.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.