achtergrond

Geenstijl

Shame. GraaiPvdA'er Moorlag zit er nog

Het was natuurlijk al stuitend grappig dat de partij die op papier het hardst strijd tegen flexconstructies en uitbuiting op de arbeidsmarkt een flexuitbuiter in de Kamer had.

Je zou toch denken dat met 9 zetels, als je dus je kamerleden als zeldzame orchideeën mag uit zoeken, de PvdA wel wat voorzichtiger was geweest. Maar goed, William Moorlag werd gesnapt en dat het had geen consequenties want hij mocht gewoon blijven zitten. Sad. Nu lag dat niet goed bij de burger, niet goed bij het journaille en al helemaal niet bij de rest van de partij, maar de interne logica van de partijtop is ondoorgrondelijk. Om hier wat tegen te doen proberen de Jonge Socialisten een ledenraad in te stellen om de zaak te onderzoeken. Huldoos, maar naïef, maar jonge socialisten zijn dan ook lieve maar domme mensen die denken dat de Nederlandse sociaaldemocratie draait om het verbeteren van het lot van de minderbedeelden, in plaats van het vormen van een feodaal systeem van subsidieverslaafde parasieten. 

De reactie van Moorlag was weer tekenend. Hij wílde wel reageren, maar dat mocht niet van zijn spindoctors. Grappig. Dit is dus precies de reden dat mensen massaal weglopen bij de PvdA: de heilloze cultuur van marketingBKB'ertjes die denken dat politiek draait om voelgoedspotjes in plaats van op vertrouwen in personen. Spindoctors geven politici namelijk het vermogen om de schuld van hun falen buiten zichzelf te plaatsen: gaat er iets mis dan staat er altijd een partij frisse oorfluisteraars klaar om te vertellen dat de politicus niet fout zit, maar dat het ligt aan "het sentiment in de media" of "framing van de populisten". Zo krijg je een politiek gevuld met pratende pakken waar de belangrijkste factor van de politieke checks & balances - het individuele geweten - is uitgeschakeld. 

Moorlag is een mooi voorbeeld: evident fout, aangesproken op zijn gedrag, maar totaal niet in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen omdat de paarse bazelbroeken hem vertellen dat het een heksenjacht van kwade krachten is. Maar zo laat de burger zich niet foppen: deze spindoctorscultuur bij de PvdA heeft geleid tot een schitterend resultaat van negen zetels. In plaats van dat de partij zich eens gaat afvragen waar het misgaat blijft de gespinde bescherming van plucheklevende parasieten de leidraad in de partij. Ook in het geval van Moorlag is er niets meer aan te spinnen. De man heeft gezondigd tegen alle heilige principes van zijn partij en laat vervolgens zien dat daar geen enkele consequentie aan verbonden is. 

Logisch dus dat er grote onvrede heerst binnen de rank & file van de partij, die dit soort gedrag van de 1% van hun club meer dan zat zijn. Asscher, gooi die man eens onder de bus. Gratis advies van uw roze broek.

Ps.: Krankzinnig ook: blijkens dit stuk in het AD wist de FNV van de zaak en "zette Moorlag onder druk" om hier wat aan te doen. Pardon, Jan Hoedeman? Pardon? Een vakbond die doet waar ie voor is - met actie werknemers beschermen - maar gewoon keihard partij kiezen voor het pluche door het te framen als chantage?  Kennelijk is de parlementaire journalistiek het enige instituut dat rotter is dan de PvdA.

Negen zetels en dan nog de boel niet bij elkaar kunnen houden. LOL

En Moorlags opvolger... U raadt het al...

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.