achtergrond

Geenstijl

Terugkijken. Jesse Klaver voert act op na beschuldiging dat hij altijd een act opvoert

Omdat ze bij de televisie vrijwel niemand kennen die een beetje normaal is, mocht Johan Derksen gisteravond weer eens opdraven bij Eva 'Jurylid' Jinek om weerwoord te bieden aan Jesse Klaver, die tegenwoordig het land door reist om de vrachtwagenchauffeurs van Nederland op GroenLinks te laten stemmen. Meneer Derksen legde uit dat hij niet gecharmeerd is van de aangeklede praatprop van Pol Duyvendak en de rest van het politburo der vegetarische maffia. Moet u eens raden wat Jesse Klaver deed. Oh nee u hoeft het niet te raden want het staat al in de kop boven dit topic. Inderdaad ja. Jesse Klaver voerde weer eens zo'n godsgruwelijk tenenkrommend schuifdeurentoneelstuk op waar hij intellectueel homeopatisch verdund Nederland mee aan zijn voeten krijgt. 

Derksen eindigt zijn verhaal met de uitspraak: "Ik vind het nu wel een beetje goedkoop scoren, want je richt je nu echt op een paar ontevreden groepen en ik weet niet of die ook door de knieën gaan voor de act die je opvoert." Wij hebben dit zeventien keer gelezen en achttien keer teruggekeken maar wij kunnen hier niets denigrerends aan ontdekken. Maar vervolgens komt Klaver met een reactie alsof Derksen die mensen voor rotte vis heeft uitgemaakt.

"Hij mag het ook best over mij zeggen. Maar wat je nu zegt over deze mensen, die hier in Doetinchem daar zitten, daar doe je ze tekort. Dit zijn geen boze (*ENORME SNIK IN DE STEM*) mensen." Ja hoor. Jesse had van tevoren bedacht dat hij deze ik-doe-het-niet-voor-mezelf-ik-doe-het-voor-de-mensen-oneliner zou gebruiken en nou gaat hij het doen ook. Voor de feitelijke tegenwerping dat Derksen die mensen helemaal niet boos heeft genoemd (GS Check: waar) is geen ruimte meer aan de talkshowtafel want Jesse heeft nog een of ander riedeltje af te draaien. Het is een act, mensen, en dan ook nog een hele slechte. Daar gaat inderdaad helemaal niemand in de kantines van Nederland voor op de knieën. Hele fragment, inclusief fopverontwaardiging over papadaggrapje DAARRR.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.