Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De domme kantinebrief van Jesse Klaver

Zucht. Jesse Klaver. Waarom besteden we nog aandacht aan je, jij vreselijk kutte quotemachine en de directe opvolger van alles wat de PvdA vroeger zo vreselijk maakte: het dwepen met de nobele wilde loodgieter/allochtoon, het grenzeloze vertrouwen in loze marketing en bovenal een zalvend missieproza dat alle lust tot het vormen van een solidaire verzorgingsstaat ontneemt. Zullen we even het missiefje doornemen dat de Jessias vandaag naarbuiten stuurde? Strap in kids! 

Jesse: "Nederlanders zijn de afgelopen 25 jaar niet cynischer of rechtser geworden. De steun voor opvang van vluchtelingen in ons land is gestegen. De afkeer van mensen met een andere nationaliteit geslonken."

Maar waarom heb je dan een hele campagne gevoerd op het feit dat we dus wel met z'n allen rassisties zijn en ons leven moeten beteren? Als er niks aan de hand is, waarom gaat het dan niet over kerncentrales of egels of andere groene dingen? Raadsels!

Jesse: "Als je de media volgt, zou je denken dat dat niet kan kloppen. Uit uitgebreid onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt vandaag echter een heel ander beeld. We maken ons zorgen, ja. De ongelijkheid neemt nog te veel toe. De kansen van mensen met een praktische opleiding blijven achter. Maar we werken hard. We zorgen voor elkaar. En samen houden we de samenleving draaiend." 

Hey, holle kreten over "we zorgen voor elkaar". Dat verwacht je niet. 

Jesse: "Hoe komt het dat het beeld van ons land dat we op tv zien zo anders is? Hoe komt het dat het soms lijkt alsof Nederland een land van boze, bange mensen is? Het heeft te maken met de opkomst van schreeuwers als Wilders en Baudet. Maar het komt net zo goed door politici als Rutte en Buma die de populistische ideeën overnemen en omzetten in beleid."

Maar wat is het nou? Afgaand op de laatste verkiezingen zien we juist dat mensen massaal "zucht, okee, dan maar weer vvd" hebben gedaan. Cynische keuze. Of juist kozen voor Greet, Terry of het wederopgestane christelijke rechts. Toch een rechtse keuze. We waren toch niet cynischer of rechtser geworden? Waarom werkt cynische en rechtse politiek dan kennelijk? Waarom zit er dan zoveel electorale winst in dat hoekje als demense helemaal niet cynisch en rechts zijn? Waarom heeft links in totaal nu minder zetels dan de PvdA vroeger? ZOVEEL VRAGEN. Ook is het heel raar om te doen alsof Wilders en Terry de oorzaak zijn van de populistische revolte, in plaats van het gevolg. Als je werkelijk denkt dat de agency van de onvrede met de achterlijkheidsimport en de democratische overgave aan de EU ligt bij populisten, dan ben je gewoon gestoord. Dat is alsof je je fietszadel de schuld geeft van dat het nat is in plaats van de regen zelf. 

Jesse: "Vijfentwintig jaar geleden was er sprake van ‘politieke correctheid.’ Kritiek op de multiculturele samenleving werd direct afgedaan als racisme. Bij problemen werd weggekeken. Inmiddels zijn we volledig de andere kant op doorgeschoten. Inmiddels is er sprake van ‘populistische correctheid’."

Ja, is nog steeds hoor, die rare linkse bias in de media. Vandaag nog bij de NOS: Michelinsterren zijn te wit, Gloria Wekker krijgt herstelbetalingen voor kletspraatjes, Vrij Nederland raakt helemaal in paniek als een paar klaagnegers met de bus gaan. Tja, dat mensen als Sommer en Ephimenco wel weten wat er aan de hand is en dat gewoon in voorheen linkse kartelkranten schreven is misschien jammer voor je, maar die paar zwaluwen maken nog echt geen zomer. Een klein beetje verlies van het linkse meningenmonopolie beschouwen als "populistische correctheid" is roepen alsof de stad overstroomt terwijl je de kraan hebt open laten staan. Maar hey, als je nu eenmaal in je eigen werkelijkheidje leeft dan is alles wat niet volgens de orthodoxie is meteen weer 1939. Lees dit hallucinante stukkie van GroenGoebbels Sybren Kooistra en u weet wat we bedoelen. 

Jesse: "Je bent een wegkijker als je zegt dat de Islam een religie is die in ons land net zo goed bestaansrecht heeft als het Christendom of het Jodendom. Je zet ons land in de uitverkoop als je bij een EU-voorstel niet direct roept dat het ‘dictaten uit Brussel’ zijn. En als je aan een formatietafel weigert de Europese grenzen te sluiten voor oorlogsvluchtelingen, dan word je aan de kant gezet."

Nee, je bent geen wegkijker, maar een debiel, maar daar gaat het niet om. Het is helemaal geen xenofobie, die weerzin tegen de islam, het is een op ervaring gestoeld gevoel na decennia van proberen van het tegendeel. Bovendien gaat het niet om de islam of de islamitische theologie, het gaat om de slachtoffercultuur, de met de islam meekomende criminaliteit en de afbreuk van verworven rechten. Ook speelt ondankbaarheid mee: we hebben die mensen overladen met subsidie, banen, gezinshereniging, moskeetje zus en partijstoeltje zo, maar het enige wat we er voor terugkrijgen is gezeik. Moslims houden zich gewoon niet aan de ongeschreven regels van de verzuiling: je krijgt dingen als je gewoon niet teveel zeurt en je best doet. Elk instituut dat voort komt uit de nieuwe verzuiling is corrupt en het islamitische rupsje nooitgenoeg eist dingen die protestanten en katholieken al lang niet meer durven te vragen. En de EU? Laat ons alsjeblieft niet lachen. Een monsterverbond zonder democratische leiding dat maar doortuft en alle oppositie wijt aan Rusland is inderdaad een dictatuur. 

Dan de vluchtelingen. Zijn mensen die vanuit veilige buurlanden hierheen komen vluchtelingen? Nee, dat zijn migranten. Zijn die Afrikanen die hierheen komen voor geld vluchtelingen? Nee, dat zijn migranten. Hebben die migranten het recht om hier te zijn? Ja, als ze de regels volgen. Hebben ze dat niet als ze hier maar over de grens komen en eisen dat er een Miele en een outkiering voor ze klaarstaan? Nee. Het zieke frame om alle gelukszoekers tot vluchtelingen te verklaren is perfide, Jesse. Heel goed dat jullie zijn weggelopen. 

Jesse: "Wij doen er niet aan mee. Niet aan de politieke correctheid, maar ook niet aan het meehuilen met de populistische wolven. Omdat ik niet geloof dat het ons land er beter van wordt. Omdat ik geloof dat er meer is dat ons verbindt, dan dat ons verdeelt."

Waarom dan een campagne die alleen maar gericht is op emotie en sentiment? Waarom dan dat witte overhemd en al die andere Trudeauistische moves? Waarom dan alleen maar schermen met vage waarden als empathie en verbinding? Dat is gewoon populisme voor meisjes die Maartje heten en antropologie hebben gestudeerd. Dat zijn er niet zoveel maar toch net genoeg voor een paar zetels, maar een volledig uitgeholde sentimentscampagne geen populisme noemen is een beetje liegen, Yasser Feras. 

Jesse: "Want hoe meer je in gesprek gaat met mensen die zich zorgen maken over de samenleving, hoe meer je erachter komt dat hun zorgen elders liggen. Steeds meer mensen hebben te maken met onderwaardering, te hoge werkdruk en hoog ziekteverzuim. Of het nou gaat om de leraar, de buschauffeur of de beveiliger. En dit kunnen we veranderen."

Godsamme, komt ie weer hoor. De linkse plucherakker die weer begint over "met de gewone man in gesprek gaan". Met de abstracte gewone man. Met die ene leraar die altijd iedereen spreekt bij de lefties. Lol. Bij Wouter Bos was het al kut, dat gedweep met buurthuizen, bij Jesse Klaver is het nog veel kutter. Bovendien helpt het niet, nauwelijks geletterde dartskijkers aan het woord laten. Vroeger toen socialisten nog gewoon mannen met snorren in nette pakken waren die helder geformuleerde en bovenal concrete en wettelijk te realiseren doelen stelden ging het veel beter: gewoon wat elitaire lui in Den Haag laten kazen over uren werk en pensioenleeftijden is echt veel nuttiger dan maar het land in om met Henk uit Scheemda te praten. "Verbinding" en "respect" dwing je af met wetgeving in euro's en uren, niet in gekanker over elkaar de hand schudden en door rappers op het podium te trekken die preken over de andere kant van het verhaal.

Jesse: "Daarom zijn wij gestart met de Kantinetour. Omdat je het populisme niet verslaat door populisten te imiteren. Je verslaat het populisme door er een optimistisch verhaal tegenover te zetten. We zetten ons verhaal van hoop tegenover hun cynisme. We zetten ons verhaal van verbinding tegenover de verdeeldheid die zij willen zaaien. En tegenover hun woede, hun boosheid, zetten wij empathie. Het vermogen om ons in elkaar in te leven. En het fundamentele besef dat we bij elkaar horen en dat als we samenkomen, dat we verandering kunnen afdwingen."

Kijk, hier komen we tot de kern van het probleem. Het probleem is dat Jesse en zijn cabal van BKB'ertjes denken dat alles marketing en media is. Dat alles verhaal is. Dat alle problemen voortkomen uit andere media (hoi) die negatief zijn over andere mensen en dat je dus alle problemen oplost betere verhalen. Het is het denken van minderwaardige agitproppertjes zoals ex-Volkskrantmuppet Sybren Kooistra die zo arrogant zijn dat ze denken dat campaigners en spinners de wereld veranderen. Jammer, maar zo is het niet. De mensen zien ECHT hun straatbeeld verpest door schuifelend werkloos kinderwagenvolk in dikke lappen. Zien echt hun straatbeeld verpest door getint scootertuigh. Zien echt hoe hun cultuur wordt afgepakt (Zwarte Piet) en ingeruild voor een ostentatieve show van politiek correct gelul (politie-iftars, hoofddoekjes in alle folders en bladen en programma's). De mensen zien op hun loonstrookje echt hoe wonen onbetaalbaar wordt en eten steeds duurder. Dat is geen marketing, dat is gewoon de realiteit. Door alleen maar te denken dat als je de islam vrede en feministisch noemt is het niet opeens zo dat die doodongelukkige zandvrouwtjes in de winkelstraten van de grote steden ineens verlichte feministiese bloemenkinderen zijn, of dat hun jihadneefjes ineens peacekeepers worden. Maarja, de BKB-mentaliteit he, die zit heel diep. Er is eenvoudigweg nog een wereld buiten die van de spindoctoren en jongetjes met hippe brillen en macbooks - alsof de gewone ar leeft op twitter, alsof de gewone ar niet gevoeliger is voor prikkels uit zijn directe omgeving dan voor vage verhalen in abstracte termen van een paar UvA-graduates met een comfortabele achtergrond en een heel optimistische blik op de toekomst. 

Goed, tot zover Jesse. We gaan je niet verder helpen. Hoe langer je denkt dat linkse politiek draait om verhalen in plaats van om economische verhoudingen, hoe langer rechts aan de macht blijft en hoe langer de grenzen dicht blijven en de dieseltjes blijven rijden. Dat je gewoon echt niet snapt dat je een dodelijk ironische post als deze plaatst waarmee je denkt dat je vanuit je linkse, verbale en hoogopgeleide socialmediabubble succes kan hebben met de mensen die het echt nodig hebben - werkenden, tokkies, arren, ongeletterd kleedjesvolk - is echt beyond grappig. Ga jij je nu maar weer opsluiten in een co-creative meeting space met excentrieke planten en een zooi BKB'ers, dan gaan de volwassenen wel weer verder met het runnen van het land. Moralistische marketingmuppet die je bent. 

Reaguursels

Inloggen

Ik beschouw mezelf best wel als een gewone man. Ik zou nog niet met Jesse in gesprek gaan als ze me zouden vastbinden op een stoel en een pistool op m'n hoofd zouden zetten.

His Lordship | 13-12-17 | 14:37

Jesse, hij heeft de afgelopen 24 uur weer veels te veel aandacht in de media gekregen.
Maar, daar was het hem om te doen, en het is hem wonderbaarlijk gelukt.
De domme massa heeft hem weer aan mogen horen.

watmagjenogwel | 13-12-17 | 11:40

Jesse, ik las van politicus en nu minister Koolmees (D66) de uitspraak dat hij stom verbaasd was dat de Somaliërs en Eritreeërs in ons land nauwelijks tot geheel niet zijn geïntegreerd, geen inburgeringscursus hebben gedaan, geen Nederlands spreken, enz. Ik vroeg mij af onder welke steen Koolmees al die tijd heeft geleefd, hoewel, de verwondering van Koolmees is exemplarisch voor politici, parlementariërs. Die gasten, jij ook, leven in een volledig ander universum dan de rest van de Nederlanders. Die gasten staan met hun rug naar ons toe. Mooie verhalen vertellen, alles wegpoetsen, de werkelijkheid ontkennen, wegkijken, slaafs achter de EUSSR en de dronken "leider" aan lopen, waar onder groepsdwang steeds meer wordt toegewerkt / gelogen / bedrogen naar de USE maar waar de meerderheid van de bevolking niet in mee wil. Volgens mij kunnen politici de woorden "democratie" en "volksvertegenwoordiger" niet eens spellen. Twee uitzonderingen: PVV en PvD.

Frans Bierings | 13-12-17 | 10:45

Jesse: "Je bent een wegkijker als je zegt dat de Islam een religie is die in ons land net zo goed bestaansrecht heeft als het Christendom of het Jodendom"
-
De Islam is een theocratie, een staat die alle grondgebied op aarde claimt, en daarmee alle andere landen geen bestaansrecht (of godsdienstvrijheid) gunt.

Angel_eyes | 13-12-17 | 10:22

Op de pappa dag alle dubbele paspoorten inleveren, zou hij dat bedoelen.!!!!

rexm | 13-12-17 | 10:21

Klaver is een druiloor die in z'n jonge leven geheel niet weet wat er speelt bij de "gewone" werkende man en vrouw. Het is een pret studentje die een idiote Canadees probeert na te apen, zijn gevolg ligt krijsend achterover te applaudisseren!

lanexx | 13-12-17 | 10:16

Populistische correctheid bestaat helemaal niet. De term correctheid betekent dat je de vrijheid van meningsuiting probeert af te nemen van mensen wiens mening niet de correcte zou zijn. Helemaal niemand probeert jou het zwijgen op te leggen Jesse !

Angel_eyes | 13-12-17 | 10:15 | 1

Dat zien die mensen echt niet. Ik zag gisteren een voirdracht van een opstandige prof in de VS. Nou daar waren ze weer, de ruimdenkende progressieve studenten. Blokkeerden de ingang en tijdens de voordracht herrie maken en voor de spreker staan.

Zegt de leider:"He is trying to silence us".

nikolaos | 13-12-17 | 10:55

Niets presteren en een hoop bla bla. Dat knulletje moet eerst maar eens wat werkervaring opdoen.

BozePaarseMan | 13-12-17 | 10:05

Ik genoot van Johan Derksen, die gisteren op Tv die Klaver belachelijk maakte voor de door hem opgenomen "pappadagen". Niet iedereen kan dit n.l. zomaar doen. Hij, Klaver staat boven de wet vindt hij.
Klaver gedroeg zich ineens als "een lulletje rozenwater" en kon niet op tegen de snedige opmerkingen van Derksen. Ik dacht, is dat nou een bestuurder van ons land, die zich door een sportjournalist "in de zeik"laat nemen ?

Nee, Klaver kon alleen maar stotteren dat hij met Derksen een "generatie verschil" heeft.
Klaver vindt dus dat als je een jaar of 60 - 70 bent niet meer over alles mag praten, hij vindt je dan te oud om iets zinnigs te zeggen.
Klaver is vergeten dat onze ouders en grootouders 6 dagen in de week moesten werken, ook op zaterdag en die kijken ook nog steeds TV !
Toen dacht ik ja, dat is nou typisch weer vals groen links. Zo kennen we die club weer.
Klaver, wat doe jij eigenlijk in ons landsbestuur, als je je alleen maar kunt verdedigen door iemand oud te vinden als je met feiten wordt geconfronteerd die je niet bevallen,. Je bent nog arrogant ook !

outdoor | 13-12-17 | 10:02

Jesse: "Nederlanders zijn de afgelopen 25 jaar niet cynischer of rechtser geworden. .... De afkeer van mensen met een andere nationaliteit geslonken."
-
Is er in 1992 iets gebeurd wat ik moet weten? Welke afkeer was er in 1992? O ja, de Belgen natuurlijk. Daar hadden toen allemaal een hekel aan.

Angel_eyes | 13-12-17 | 10:01

Jesse " het gevoel " Klaver , vraag de luchtfietser om dan maar eens mee te regeren en hij rent huilend naar zijn moeder .

Castor12 | 13-12-17 | 09:53

GroenLinks, de partij die alles en iedereen bang maakt met het einde van de wereld door klimaatverandering, gaat mij zeggen dat ik niet bang mag wezen voor al die kansloze gelukszoekers?

Willy Keutel | 13-12-17 | 09:53

Was wel genieten bij Jinek. Ze confronteerde hem met zijn negatieve houding jegens de globalisering en kwam met een prachtig voorbeeld van de zegeningen van die globalisering, toegang tot kennis voor iedereen. Oei, daar had Jesse even geen antwoord op, dus gaf hij haar wat dat betreft maar gelijk en begon vervolgens met de riedel "Ik ben Europeaan en...". Zo opvallend, hoe dat werkt bij die jongen. Er komt alleen iets uit zijn mond als hij de beginwoordjes van het ingestudeerde verhaaltje weet te vinden, en ook als die beginwoordjes helemaal niet passen op de discussie waarin hij verstrikt zit gaat de riedel van start en is niet meer te stoppen. Derksen ging er, geïrriteerd als hij was, daarom maar met gestrekt been in door 'm vierkant en zonder enige reserve en toch op vriendelijke toon voor spreekpop van de Groenlinks-apparatsjiks uit te maken. Jesse kon nu helemaal geen beginwoordjes meer vinden, week uit naar links en naar rechts, dook in elkaar als een Melkert en je zag de radeloosheid in zijn ogen. Derksen rook bloed natuurlijk en begon op denigrerend toontje over zijn papadag-privilege. Jinek was inmiddels volledig de regie kwijt over de discussie die al lang geen discussie meer was, maar een deconfiture van een potsenmaker.
Was echt genieten. Als een figuur als Derksen zo gemakkelijk door die Klaver-ballon heen kan prikken, hoe miezerig is dat mannetje dan eigenlijk? De glans is er nu echt vanaf. Mocht je nog toe hebben willen geven dat-ie zichzelf en GroenLinks toch echt wel goed kon verkopen, dat is inmiddels niet meer mogelijk. De houdbaarheidsdatum is verstreken, het oogt en ruikt niet meer fris en fruitig.

Schoorsteenveger | 13-12-17 | 09:52 | 3

"Zeer goed die klaver schoongeveegd. Wat een afgang voor die groen linkser.

outdoor | 13-12-17 | 10:11

Ik vind Jesse Klaver echt héél triest, maar dat globalisering de ''toegang tot kennis voor iedereen'' mogelijk heeft gemaakt is ook niets anders dan slap gezwets in de ruimte van Eva Jinek, die net als Jesse Klaver ook niet hoeft te werken voor 9,22 euro per uur. Probeer maar eens toegang tot die kennis te krijgen met zo'n salaris, terwijl je als klap op de vuurpijl elke 6 maanden je baantje even zoek is, want je bent immers ''flexibel''. 4000 euro voor een HBO opleiding. Bachelor? Master? Natuurlijk! En de huur dan? Nee, iedereen in dit programma heeft makkelijk praten over de privileges van de ander, inclusief Johan Derksen. Ik denk niet dat Johan Derksen zich in de afgelopen vijf jaar druk heeft hoeven maken over zijn inkomsten, dus al met al ik vind het één tragikomisch geheel. Pot. Ketel. Aangebrand.

Tegelbakker | 13-12-17 | 10:35

Tegelbakker | 13-12-17 | 10:35
Niet zeuren. De boekdrukkunst heeft een enorme impact op de mensheid gehad, en internet idem dito. Internet zonder globalisering is niet mogelijk. Democratisering van kennis, tegen alle pogingen om dat niet te laten gebeuren in. De hele discussie rond real news en fake news, real facts en fake facts is nu pas mogelijk, nu we die facts als een lawine binnen kunnen krijgen.

Schoorsteenveger | 13-12-17 | 10:43

Pedante babyface en schaamhaarplantage in eikeltjespyjama vertelt weer eens hoe het moet. Arrogante grachtengordel Ausländer! *Gaaaaaaaaaap...*

PIS-Alchimis | 13-12-17 | 09:41

Sinds ik vernam dat Jessias (Hij die het licht zag) Nederland open wil stellen voor bijna alle asielzoekers, ben ik klaar met deze fopneus. Mogelijk heeft zijn Marokkaanse achtergrond hier invloed op, maar voor mij is ie al lang exit. Doei!

Bernhard de II | 13-12-17 | 09:39

Wat bedoelt dhr. Klaver eigenlijk met "de kansen van mensen met een praktische opleiding blijven achter" ? Van familieleden en kennissen die wel met 2 rechterhanden zijn gezegend hoor ik niet anders dan dat ze het werkaanbod amper kunnen bijbenen. Ook lees ik in de media niet anders dan dat het bedrijfsleven schreeuwt om vaklieden (m/v/x).

Tegelijkertijd hoor en zie ik echter ook dat de combinatie belastingdruk en overige vaste lasten steeds minder op te brengen is, vooral bij de lagere middeninkomens. En welke partij grossiert als geen ander in het (willen) belasten van eerste levensbehoeften als water, voedsel, energie, huisvesting en vervoer? Juist ja: Groenlinks.

Het mag natuurlijk niet maar wat zal ik me bescheuren als hij bij zijn eerste de beste kantinebezoek van een vakman (m/v/x) een flinke draai om zijn druiloren krijgt. Dat zou zo maar eens de eerste keer in zijn leven kunnen zijn dat dhr. Klaver krijgt wat hij verdient.

Rest In Privacy | 13-12-17 | 09:32 | 2

Het bedrijfsleven kan wel om vaklieden schreeuwen, maar er zijn best veel handige mensen die tijdens de crisis tussen wal en schip zijn geraakt, en er nog één, twee of drie certificaten bij moeten halen om aan de gestelde eisen te voldoen. Je kunt veel van deze mensen vinden achter de lopende band bij productiebedrijven, terwijl zij meer in hun mars hebben. Opleidingen zijn niet gratis en het minimum loon best laag. Ik ben van mening dat de oplossing ligt in het aanbieden van interne opleidingen/trainingen voor mensen die dat willen, want ik begrijp wel dat de huur gewoon betaald moet worden.

Tegelbakker | 13-12-17 | 10:03

Tegelbakker | 13-12-17 | 10:03 Hoewel uw betoog me niet geheel duidelijk is, toch een poging tot antwoord. Het bedrijfsleven mag inderdaad meer investeren in interne en andere bedrijfsopleidingen. Dat kun je als ondernemer terugverdienen door hogere productiviteit en langere dienstverbanden. Dat dat met name in het MKB best lasig ligt snap ik ook wel. Maar daar ligt juist weer een taak voor de overheid: ook die verdient zo'n investering gauw terug. I.t.t. ik noem maar een dwarsstraat, het afschaffen van de dividendbelasting.

Rest In Privacy | 13-12-17 | 11:37

Jaja, "we zorgen voor elkaar".... Jessias bedoelt: we dragen elk jaar een godsvermogen aan belasting en sociale lasten af, maar o wee als je onverhoopt van die afgedwongen solidariteit gebruik moet maken en aanklopt bij de (lokale) overheid... Dan krijg je een hele dikke middelvinger en wordt je verwezen naar de 'mantelzorg', oftewel ga maar eens vragen bij je hardwerkende buurvrouw of die nog iets voor je kan doen, want wij hebben de poet er al doorgedraaid...

Brou Is Back | 13-12-17 | 09:22

Ik zie een volk dat in de jaren '90 hoge verwachtingen had van nieuwe mensen maar nu lage/andere verwachtingen heeft en verder gaat.

Papierversnipperaar | 13-12-17 | 09:11 | 1

Wat mensen zeggen en wat zij vinden is vaak ook anders, kijk maar naar de polls in de VS Hillary zou glansrijk winnen maar toch was de realiteit anders, Wilders heeft 30 zetels maar het is moeilijk mensen te vinden die zullen zeggen dat zij op hem hebben gestemd, sociale onderzoeken zijn niet veel meer waard.

Papierversnipperaar | 13-12-17 | 09:24

Als je het 'we' van Jesse opvat als 'wij allochtonen/marokkanen, het 'ons land'opvat als graties geld, het 'je land' opvat als witte mensen dan maakt die laatste zin, dat we, indien we samenkomen, 'we' verandering kunnen afdwingen, een prachtig coherent verhaal.
Jesse dwingt af als hij er in kan geloven.

Alquest | 13-12-17 | 09:03

Heb net even het stukje gezien waarin Johan Derksen Klaver aanviel met zijn papadag.
Waarin Derksen terecht opmerkte dat dat eigenlijk niet kan bij zijn functie.
Klaver geeft als politiek leider een slecht signaal af aan de werkende ouders.
Als Klaver dat kan, kan jij dat ook.
Teveel gezinnen komen niet,of net wel rond met een baan en kinderen, hoe ziet dat uit als die allemaal een dag minder gaan werken.
Handelaar in gebakken lucht , een kwalificering van een andere reaguurder hier is wel op zijn plaats.

VW, alles ist vorbei | 13-12-17 | 08:52

Maar wat is nu de kantinetour?
gaat GL nu kantines van grote bedrijven af om zoete broodjes te bakken? Of lucht?
En hoe denkt hij binnen te komen als niet-werknemer?
Welk bedrijf wil zich nu verbinden aan GL?

Of toch maar weer de schoolkantines? Voor mensen als die Ivar Gierveld?
Zodat ze nog meer scholieren kunnen "vormen"?

Nuchternederland | 13-12-17 | 08:51

Die Jesse, zie zijn lichaamstaal bij iemand die hem fileert. Een slokje, oh nee.... dat staat niet goed, oh nou hebben ze het al gezien, nou een kleintje dan. Dan blijkt dat hij niets meer is dan een voorgeprogrammeerde huis-aan huisverkoper van rommel waar de mensen niet op zitten te wachten. Klootzak!

Linkse allergie | 13-12-17 | 08:49

.
.
Sybren Kooistra citeert zijn toenmalige hoofdredacteur (Volkskrant, 2013): " “Als we een maatschappelijke opdracht hebben, naast de evidente controlefunctie van de journalistiek, dan is het begrip kweken tussen verschillende mensen in verschillende situaties en met verschillende meningen.” "

Dat "het begrip kweken tussen verschillende mensen in verschillende situaties en met verschillende meningen.” " lijkt mij nu juist NIET de taak van de journalist. Bericht geven zonder vooroordeel, feiten zo veel mogelijk boven water zien te krijgen, analyseren, ok.

Hier klinkt weer ongeveer hetzelfde verhaal als dat van Shula Rijxman., datgene wat de NPO moet bieden is verbinding, dat begrip kweken.

In beide gevallen is dat maar helemaal de vraag, maar i.i.g. geldt wat mij betreft dit antwoord voor de journalist: Mensen kunnen & moeten hun eigen mening vormen met datgene wat ze in de pers (en ook natuurlijk elders) vinden. Pas dan gaan zij al dan niet een verbinding aan, in welke vorm dan ook!

De journalist moet niet mij kleineren door te denken dat hij mijn handje vast moet houden. Nee, ik steek mijn poten zelf wel in de modder van het nadenken; journo draagt modder of vruchtbare aarde aan en ik bepaal wat dat van die twee is en wat ik er op laat groeien!

Tot zover de modderige gedachten van Sybren Kooistra
À la prochaine, Evocatus
.
.

Evocatus | 13-12-17 | 08:42 | 1

Proza..++

Nalek | 13-12-17 | 08:44

Jesse is een goed mens, ik heb hem vorig jaar leren kennen in mijn functie van Buitengewoon Hoogleraar Macramé en snel Punniken hier bij ons op de UVA. De zienswijze van mijn held Duyvendak (aka Bertus Brievenbus) vertaald hij duidelijk en helder…. Wat een vent! Mijn studenten hebben inmiddels een discussie groepje opgericht “de Jesse Jugend” onder de bezielende leiding van Prof Dr Lookaway (van de faculteit Gember Neutrale wetenschappen). Kom alle eens langs! Het zal u verlichten!

Nalek | 13-12-17 | 08:40 | 1

In Mokum zeggen we dan: "het is een goed mens, alleen zijn hart moest op zijn rug hangen zodat de honden er bij kunnen"

Brou Is Back | 13-12-17 | 09:26

Jesse Klaver: "niet mijn klavertje 4 "

harries | 13-12-17 | 08:39

Klaver heeft met die zalvende woorden en demagogische trucjes wat weg van voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman, zelfde type gladaal met zijn Scoren in de Wijken-retoriek.

Reaganmania | 13-12-17 | 08:30 | 2

Langer dan 1/2 minuut bij Jinek (via de link van Van Rossem) naar die eikel luisteren/kijken lukt niet want dan krijg ik prompt uitslag. Dat ratelt en ratelt maar achter elkaar door. En dan die grijns! Wat een over het paard getilde hufter.

Lupuslupus | 13-12-17 | 08:39

Ok, ik geef het toe: af en toe heb ik nog weleens de neiging om een Nationaal Propaganda Orgaan-kanaal aan te zetten en naar Jinek te kijken, maar nadat eergisteravond de uitzending met zure zeikwijven was gevuld en ik gisteravond met die omhooggevallen flapdrol van een Klaver werd geconfronteerd, ben ik voorlopig weer even genezen.
.
En het Journaal kijk ik nu echt ook niet meer, na hun propaganda-item over halal-restaurants die geen ster gekregen hadden maar dat, volgens de Newspeak Omroep Stichting, wel zouden moeten krijgen want zielig-Islam-uit Afrika-whatevah...
.
Wat mij betreft heet Jesse Klaver vanaf nu Jesse Klaarmee.

Brou Is Back | 13-12-17 | 09:33

De Kerstboodschap van zijne heiligheid Jesis Klaver.
Misschien dat er mensen zijn die tijdens de Lerstdagen net doen alsog het kereltje gelijk heeft.
De derde Kerstdag drukt ze weer met de neus op de feiten, als er tenminste niet al eerder ellende langs komt waaien.

mallekater | 13-12-17 | 08:21 | 1

Lerst=Kerst, natuurlijk.
En alsog = alsof.
Eerst maar eens koffie.

mallekater | 13-12-17 | 08:23

Besef goed Jesse dat jij alleen maar zo'n succesvolle volksmenner bent omdat meisjes, vrouwen in de menopauze en latente homjuwelen een natte slip van je krijgen. Verder ben je een handelaar in gebakken lucht, net als de rondreizende dominees in het Amerika van de jaren 30.

LJBrinkhorst | 13-12-17 | 08:15 | 1
-weggejorist-
Worf100 | 13-12-17 | 08:54

Die kantinetour wil nog niet echt vlotten als ik het zo hoor. Ik vermoeid dat ‘populistische correctheid’ zijn nieuwe stokpaardje gaat worden als hij weer zijn showtjes gaat opvoeren.

Irnerius | 13-12-17 | 08:15

Sociaal Cultureel Planbureau.

Sociaal Cultureel Planbureau.

Eigenlijk best wel een Orwelliaanse instantie

NasiGordon | 13-12-17 | 08:15

en nu nooit meer Jesse hier, dank

Rico den Hollander | 13-12-17 | 08:10

Kortom: een hoop geklaag over anderen.

boccelullus | 13-12-17 | 08:04

Korte samenvatting: héél veel holle retoriek en alles is de schuld van Wilders en Baudet, want allochtonen liev.

Rico Tampeloerus | 13-12-17 | 07:56

Nou Jesse, nog 1 quote.. (bij gebrek aan een kantine op me werk, ik eet mijn bammetje achter de desk, werkdruk je weet toch) en dan men kinderen hup richting school bonjouren, me snel aankleden, autootje in en naar de baas. Hopenlijk niet teveel file en dan vanavond om 18.00u weer de terug weg, boodschappen voor de warme prak, kids van eten voorzien en aan huiswerk en in bed zien te krijgen zodat ik ook nog even langs (o)ma kan om te mantelzorgen, want tja, participatiesamenleving. En dan subiet mijn eigen onopgemaakt bed in. Morgen weer vroeg uit de veren.

Ja lekker sociaal doen, want dat willen we best volgens jouw. Op de 24e komt mijn digitale loonstrook vrij, mijn sociaal gevoel 'stijgt' dan helemaal naar een hoogtepunt.. man, man, man.

meer, meer, meer wil ik er gaan onderhouden.. vooral hen die mij het licht niet gunnen en mij als ongelovige minachten. Om wie en wat ik ben.

fikkieblijf! | 13-12-17 | 07:42

ik zag het voorbij komen en dan zie je het, die sosjale akademie uit de vorige eeuw jaren 70. Maar dan bedenk je, deze man heeft getracht de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening te volgen. Is niet gelukt hij kwam niet verder dan 1 van de 4 klassen. Nu weet je waarom. Hij dacht de sosjale akademie te kunnen volgen. Nu alsnog tracht hij de sosjale akademie visie en richting weer in te gaan slaan.

Hallo Jesse, we zijn een halve eeuw verder bijna! De jaren 80/90 zijn voorbij. Leg dat rapport van het CPB uit die tijd eens aan de kant. En kantineroute, echt Jesse, Kantines die bestaan sinds de jaren 90 niet meer. wake up!

fikkieblijf! | 13-12-17 | 07:31 | 2

Klaver heeft het bij Jinek over zijn 'docent' van de lagere school. haha Kun je nagaan wat een idioot het is.

Lupuslupus | 13-12-17 | 08:31

Tja, je moet toch wat als je niet veel opleiding hebt genoten. Als ik de lagere school niet zou hebben afgemaakt, zou ik ook spreken van "mijn professor in groep 7"... Dan lijkt het nog wat!

Brou Is Back | 13-12-17 | 09:37

Die zalvende quotes kom ik niet doorheen zonder mijn bloeddruk tot gevaarlijke hoogtes op te jagen. Klaver is compleet los van de werkelijkheid, daar heb ik dit epistel niet voor nodig om dat te constateren. Opbokken!

Vanilla | 13-12-17 | 07:27

En toch waarde medereaguurders heeft Jesse gelijk. In de praktijk houdt namelijk iedereen zijn mond. Als er een vluchteling voor je neus staat zeg je ja. Want er zijn geen onmensen. We willen gewoon dat die “ander” ons dan ook betaalt met aangepast gedrag en een beetje dankbaarheid. Zo van; bedankt, u zorgt voor ons en wij zorgen voor onszelf. Helaas. Dat gaat ‘m niet worden.
Ik denk daar het mijne van en vele hier met mij. Het uiten daarvan is not done. De cordon sanitaire zorgt er voor dat meningen gefilterd worden en de macht daar blijft waar hij is. In de stinkend rijke salonsocialistische grachtengordel. De ideale bubbel om elkaar na te praten en prettig te leven zonder consequenties want hé, die marrokanen wonen niet naast je, onder je of boven je. Zie het ook als een soort van aflaat voor je eigen goede leven.
In de bubbel zijn de mensen rechtser noch cynischer geworden. GroenLinks verwart de Ne grachtengordelbewoner met “de Nederlander”.

ristretto | 13-12-17 | 07:04 | 1

Precies... Hopen dat het kabinet snel valt, want er is nu op rechts voor elk wat wils om te stemmen. Wilders voor de die-hards en het politiek iets correctere FvD voor de rest. Die twee partijen worden straks samen de grootste en dan helpt er geen cordon sanitaire meer,

Brou Is Back | 13-12-17 | 09:41

Wat een vreemde eend. Compleet verblind door zijn dogma. Oh... Werkt het niet? Hij heeft zijn boemannen al klaar. Het slachtofferrol is groot in Klaver. Hij is geweldig, weet alles beter, komt niet verder dan drogredenen en stromannetjes. Maar kijk het! Ikke, ikke, ikke. En dat gaat verbinden? De ongewenste typhus. Ik trek dit niet.

Gaan we nu met draadjes allemaal elkaar 'verbinden'? Nog zo'n dogma. Die gast is zo hypocriet als ze komen. Vol met 'bagage' als die mutjes dat noemen. Is synoniem voor krankzinnig. Pappie was er niet, of heeft me misbruikt. Ga toch weg!

Gebakken lucht. Wil geen MP worden want zogenaamd niet zijn doel. Wat is zijn doel dan wel? Ah... Ja, dat weet ik wel.

Rot op Klaver en je klotepartij.

Standvastig | 13-12-17 | 07:02

Ik geef toe dat mijn grootste (en enige?) probleem met Jesse zijn babyface is. Wat is dat toch met NL politieke leiders en hun babyface? Balkenende, Rutte, Jesse, ... Wie mis ik nog?

BigSmoke | 13-12-17 | 06:55

Half gelezen moet maar volstaan voor het vatten van de hele essentie.
Moest met bloedende ogen afbreken.
Jesse, STFU & GTFO. LZVE en stop met je haatpraat.

hallevvezool | 13-12-17 | 06:16

Klaver triggert bij mij herinneringen aan zo'n kliekje op mijn middelbare school: uniform gekleed in ongewassen zwart, "Meat is murder" als lijflied, volledig overtuigd van het eigen Grote Gelijk, maar zo geborneerd als de pest want alles met een afwijkende mening of andere ideeën is automatisch gediskwalificeerd. Mijn aversie tegen dit soort zwevers is toen ontstaan, want ze zijn doorgaans niet van de participatie of reële aanpak. Dat heeft Klaver maar weer eens duidelijk bewezen tijdens de formatiegesprekken. Veel geschreeuw, bijzonder weinig wol.

MickeyGouda | 13-12-17 | 06:14 | 4

Lol, “mest” is murder. Dat is een andere discussie geloof ik. “Meat” is murder. Ben nooit vegetarisch geworden...

ristretto | 13-12-17 | 07:08

Zijn pappie heeft het huis verlaten. Verwerken kon hij het niet. Als iedereen maar deed wat hij zegt... Komt iets in mijn hoofd op. Heet 'Collectivisme'. Laten we allemaal lekker alles verbasterden (Corrumperen, Degenereren) wat normaal is want ik heb nooit iets normaal meegemaakt. Iedereen moeten mietjes worden. Zijn we gelijk en dat soort onzin.

Inderdaad. Iedereen die daar anders over denkt moet en zal gedemoniseerd worden. Want hun gevoelens! Iets produceren of een vaardigheid hebben, behalve de slachtofferrol, hebben zij niet. En identiteit politiek is geen wetenschap. Gewoon onzin. Ikke, ikke, ikke. En het handje omhoog en de knaken maar vangen.

Iets bijdragen? Neuh. Ja ik moet straks met me handje wapperen omdat deze lul dat zegt. Moet staatspropganda kijken omdat deze lul dat zegt. Doe ik dat niet? Dan mag ik de goelag in.

Eng ventje. In de zin van zijn dogma.

Standvastig | 13-12-17 | 07:19

@ristretto

Ik ben inmiddels al bijna 25 jaar vegetariër, om medische redenen. Waarschijnlijk zitten zij nu met de kerst aan het wild. Deze vorm van idealisme is doorgaans toch een jeugddingetje.

@Standvastig
Amen.

MickeyGouda | 13-12-17 | 08:51
▼ 1 antwoord verborgen

Helemaal mee eens, Zentgraaff, raak geschreven. Die puber in hemdsmouwen wil gewoon niet van de realiteit weten, net als zoveel van zijn bakvis aanhang. Domme millennials die niet schijnen te beseffen dat er meer millennials zijn met gewoon hun poten in de modder. Zelden een generatie meegemaakt die zo duidelijk 'no nonsense' is, en ik ben Gen-X. Ik zie dat, Klaver blijkbaar niet, en dat verbaast mij niets.
Holle marketing, net zo oprecht als een multinational die propageert een 'zorgplicht' te hebben, net zo oprecht als een supermarktketen die beweert 'tussen de mensen te staan'. Alles om maar meer te verkopen, of het bananen zijn of het rode boekje van Yasser.

Rest In Privacy | 13-12-17 | 06:10

De Amerikaanse pedofeet, de held van alle wegkijkers in de USA, genaamd Moore, heeft verloren.

Jan Dribbel | 13-12-17 | 04:58 | 2

Was je er bij ? Ik lees wel eens commentaren op het twitteraccount van Trump en er zijn genoeg dames die hun leven willen geven om Trump afgezet te zien worden. De haat is onvoorstelbaar. Maar goed u weet dat het juiste gebeurd is.

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 05:10

Moore is op een smerige manier pootje gelicht met leugen op leugen door het #metoo wijf

Zwizalletju | 13-12-17 | 05:54

Volgende politieke truc, net zo lang Pechtold beschuldigen van seksueel misbruik tot iedereen het gelooft. ME TOO

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 04:34 | 1

Waarom niet ? Binnenkort aangifte doen tegen deze smeerlap. Doet u dit ook zou CNN zeggen...

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 05:01

Ze zijn er toch ingetuind, ik ga morgen aangifte doen tegen Mark Rutte vanwege sequeel misbruik

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 04:10 | 1

van wat? uw sekspop?

kaasfondue | 13-12-17 | 07:50

Jones are you winning ?

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 04:07

En weer die zielige politieman, verpleger en leraar er bij halen. Wat een kneus is het toch. Maar herhalen en blijven herhalen.

prutserstentop | 13-12-17 | 03:02 | 1

Ik hoop dat Moore wint

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 03:19

Stel dat je echt achterdocht hebt: De Russische geheime samenzwering slaat niet echt aan. Laten we iets nieuws verzinnen: ME TOO , ik ben ook genaaid door Rutte zou je denken. In USA is dat de strohalm waarmee ze Trump stoppen en de Republikeinen. Wat waren het toch seksuele beesten 40 jaar geleden en ze hebben er zelfs een Dommecraat aan opgeofferd. Alles om Trump te stoppen, kom op mensen dit is wel heel geloofwaardig. Kom op geloof het nou.

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 02:59 | 1

Massa aangifte tegen homo Rutte, waarom niet ?

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 03:10

Jesse heeft niet door dat zijn ideale wereld ideeën zo ongelooflijk onhaalbaar en dom zijn,
dat hij en zijn partij een gevaar voor de Nederlandse samenleving vormen, daar moet en zal op den duur een halt toe geroepen worden, er is namelijk geen andere mogelijkheid, in de psychiatrie noemt men zo iemand ontoerekeningsvatbaar.

Plorkface | 13-12-17 | 02:52

Er zijn gewoon teveel mensen in Nederland. Die ook nog eens teveel verschillen van elkaar. Dáárdoor is er geen verbinding meer.

Carmelita | 13-12-17 | 02:29 | 1

Wijze woorden.

WayneGretzky*99* | 13-12-17 | 07:57

Ik hou overigens mij hart vast want ik ben bang dat tijdens de lokale verkiezingen volgend jaar hier in Amsterdam GL 20+% krijgt. Tenenkrommend hoe dom de gemiddelde grachtengordelidioot is.

Basil Fawlty | 13-12-17 | 01:46 | 6

"volgend jaar hier in Amsterdam GL 20+% krijgt. Tenenkrommend hoe dom de gemiddelde grachtengordelidioot is ". Wat erger is, die grachtegordelidioot denkt zijn (m/v/x) idiote ideeën te moeten opdringen aan de rest van Nederland.

Ruikbaard | 13-12-17 | 02:22

@ Ruikbaard | 13-12-17 | 02:22

Beste reizger,

Geef de reiziger een stoel,
geef hem brood en droge kleren,
laat hem zitten bij de haard.
Hij is overal geweest,
hij die alles heeft verloren,
hij die nooit iets heeft bewaard.
Haal flessen uit de kelder
en haal muziek in huis.
Laat iedereen het horen:
de reiziger is thuis.

Wel mooi maar volgende keer spreken we uit ons hart. GS is geen forum voor dolende zielen. Discussie is altijd goed.

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 02:30

Maar het gevoel hebben. Het gevoel.

Rest In Privacy | 13-12-17 | 04:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Heette/heet z'n broer James....?

Mazoeza | 13-12-17 | 01:30 | 1

James Klaver ?

C.Martel | 13-12-17 | 08:51

Jinek: Jesse Klaver maakt jacht op de laagopgeleide kiezer en verruilt poppodia voor gymzalen en kantines in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen.

De overheid heeft volgens Klaver de afgelopen jaren dertig miljard euro bezuinigd en wijst (zonder te verwijzen naar de door GL gesteunde ongebreidelde immigratie en de daarmee gepaarde kosten en inburgerings- en integratie-strubbelingen) op eenzijdige manier naar de globalisering.
Hij wijst daarentegen wel naar multinationals waardoor minder geld gaat naar de politie en de zorg die het veel harder nodig heeft en de ca. 700.000 mensen levend onder de armoedegrens.

Als de vet betaalde Vara-presentatrice Jinek bij de les geweest zou zijn, had zij zoals gewone Nederlanders wel in de huiskamer doen, Klaver kunnen confronteren met het door GroenLinks mede ondertekende Kunduzakkoord waarin zijn partij mede besloot tot vele bezuinigen; o.a. tot 1,6 miljard bezuiniging in de gezondheidszorg (zo'n 60.000 zorgmedewerkers raakten hun baan kwijt), extra huurverhogingen in de sociale huursector, verhoging van het btw-tarief van 19 naar 21%, versnelde verhoging AOW-leeftijd, en dat was volgens GL nodig om tijdens crisistijd te voldoen aan de EU-norm, bezuiniging bij de politie enz...
Daarom is Klavers optreden bij Jinek die niet man en paard noemt, comedy keepers.

drs.Nee | 13-12-17 | 01:29 | 1

"Jesse: "Nederlanders zijn de afgelopen 25 jaar niet cynischer of rechtser geworden. De steun voor opvang van vluchtelingen in ons land is gestegen. De afkeer van mensen met een andere nationaliteit geslonken.""

Toch leuk dat ik bij DWDD de SCP-baas hoor uitleggen dat de rechtse insteek er altijd is geweest, als antwoord op de vraag van dhr. Van Nieuwenhuizen naar de verrechtsing.

Dus eigenlijk werd dat bescheiden conservatisme overschreeuwt door een kleine groep bezitters van de media die hun linksdragenheid mooi konden .. uh .. uitdragen, nee uitventen.

Dat conservatisme krijgt een stem in die 1,4 millioen kiezers van dhr. Wilders en de groei van Forum voor Democratie, waarop vooral jongeren afkomen en die maken de toekomst.

Bovendien is dat kwal;iteitsgevoel vooral gebaseerd op de stelling met mij gaat het wel goed, maar de rest daar gaat het niet zo best mee.

"Kwaliteit van leven in 2017 beter dan in 1990; maar stabiele groep met stapeling van problemen"
Dat dan weer wel meneer Klaver.

Bovendien hoeveel mensen gaan noodgedwongen soms door het leven met de blik op oneindig of geplakt op de slimfoon, aldus dromen dat ze de wereld beheersen, terwijl sociopaten als dhr. Klaver hen werkelijk besturen ten bate van eigen ego.
Sub omni canone, Evocatus

Evocatus | 13-12-17 | 01:15

Hahahaha! Jongens, geloof er maar niets van. Propaganda. Enkel en alleen Propaganda. Met een Hoofdletter P. Verkiezingen EN een referendum in maart, dus het Grote Manipuleren is begonnen! Geloof NIETS van wat ministers je vertellen maar trek je eigen conclusies op basis van wat ze in het verleden hebben uitgevreten. En dat is veel, geloof me. Maar bovenal: geloof geen woord van wat ze je de komende tijd vertellen, want: allemaal gelogen! Propaganda!

prakkie | 13-12-17 | 01:05

Altijd uitkijken voor mensen die het woord populisme gebruiken. Dat zijn namelijk populisten. Je zou zeggen dat het in het voordeel van Jesse werkt dat hij van een afstand lijkt op een extreem hoogopgeleide lesbische theoloog uit Tunesië, maar je weet gewoon dat je te maken hebt met een onopgeleide marxistische mansplainer uit Roosendaal. Daarom heb ik zijn uitleg over hoe de werkelijkheid in elkaar steekt niet nodig.

RickTheDick | 13-12-17 | 00:46

Wat GroenLinks is wordt haarfijn uitgelegd door de campagnestrateeg van GL zelf. Vanavond gehoord in de uitstekende TPO podcast, vanaf 27:30... media.tpo.nl/2017/12/12/tpodcast-aflev...
Waar het om te doen is: grijp de macht door 3 strategieën:
1. Zorg voor een charismatische, mooie jonge leider waar vooral jonge meisjes natte kutjes van krijgen die stemmen trekt.
2. Het grote utopische ideaal voorspiegelen dat weliswaar nooit bereikt lan worden, maar wat gelijk de hemel voor christen en islamiet een droombeeld is voor de postmoderne mens.
3. Speel in op de romantische onderbuik, de emotie, maak alles een gevoel en laat dat delen op de social media.

Meneer Kooistra zegt het gewoon, op een congresje van gelijkgestemden. Het stelt geen reet voor, feiten tellen niet, het is alleen emotie.
En dat walgelijk stuk vreten verwijt dan “rechts” populisme, onderbuik, inspelen op onderbuik, racisme, angst en xenofobie... enfin... u kent de riedel.
Terwijl de strategie van GL precies DAT is. Inspelen op emotie, onderbuik en angst.

Stormageddon | 13-12-17 | 00:42

Jesse gaat voor de vrouwelijke kiezer. Die soppen nu eenmaal op krullen en gezwollen praat, mits de das maar goed zit. Toch 50%.

klön | 13-12-17 | 00:28 | 2

heb ook krullen ga wel een egel van zetten weinig vlees wel veel prikkers

Hvb De draaideur | 13-12-17 | 00:34

Neem aan dat ze voor Baudet gaan als het over de looks gaat ?

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 00:42

Maar niet op onbeschoft gedrag hij is nooit in opspraak gekomen.

botbot | 13-12-17 | 00:25 | 2

deze mag weg

botbot | 13-12-17 | 00:30

U bedoelt dat Jesse weg mag, ik ben het met u eens.

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 00:43

Jesses gaat voor de laagopgeleide kiezers, waarschijnlijk omdat ie dat zelf ook is

spuit-12 | 13-12-17 | 00:21

Jesse Klaver of hoe hij in het echt ook mag heten, die van Groen (S)Links. Deze man heeft zijn hele leven nog nooit gewerkt of vuile handen gehad. Paradoxaal en stuitend is het dat hij zich richt tot de "Menschen". Hij zegt het echt. Deze meneer daalt neder uit zijn ivorentoren. Daar waar hij leeft in een sprookjeswereld die niets van goeds in zich heeft, maar the empire of evil is. Laat je niet om de tuin leiden door zijn marketingpraatjes die hij niet eens zelf heeft bedacht maar zijn spindokters. Jesse, is slechts een sprekende pop van de beleidsmakers die van achter de coulisse aan de touwtjes trekken. Wie stemt er in GOD's naam op deze partij. Je kon het met hem eens zijn of niet, maar een ding moest je Marcus Bakker, de geestelijk vader van deze afgekloven partij van principes, nageven dat hij "eerlijk en integer" was. Daar komt proleet, Jesse met de verkeerde achternaam bij lange na niet in de buurt.

De Evangelist | 13-12-17 | 00:08 | 3

Ik heb Marcus Bakker nooit op een waarheid kunnen betrappen.

Lewis Lewinsky | 13-12-17 | 00:12

Eerlijk, integer én van het padje af.

Rest In Privacy | 13-12-17 | 00:24

Maar niet op onbeschoft gedrag hij is nooit in opspraak gekomen.
botbot | 13-12-17 | 00:25 | reageer

botbot | 13-12-17 | 00:29

Als politici vervelende srtiesten zouden zijn, dan is Jesse het product van een dronken vrijpartij tussen Nickelback en Justin Bieber... Maar dan zonder talent.
.
Wat een enorm zoutloos stukje, en wat een overduidelijke poging om nog meer op Obama en/of Trudeau te lijken. Denkt Jesse dat niemand beide andere heren kent en dat hij daardoor wegkomt met persoonsplagiaat?
.
Ergens, heeel diep van binnen moet er nog een klein stukje originele Jesse zijn. Waarschijnlijk is dat het stukje dat niet kan wachten om keihard "Wolla" te roepen.

ViagraFalls | 13-12-17 | 00:07 | 1

Ik hoop dat dit stukje originele Jesse zichzelf ophangt aan de hoogste Eik.

Roze_bril_drager | 13-12-17 | 00:25

Jesse, aan 1 Pechtold heeft dit land méér dan voldoende.

LuckyGirl | 13-12-17 | 00:02

Populisme wordt vooral gevoed door realiteit:

- grote steden > 50% en meer is tegenwoordig instromer uit het buitenland:

- finacieel: geen rente op sparen , geen inflatiecorrectie maar wel assurantiebelasting fors verhoogd, btw fors verhoogd, voedsel is fors duurder geworden in de crisis, energiebelastingen extreem, lokale lasten (oa riool waterschap) ford verhoogd;

- politie beschermd je niet meer maar berooft je via boetes;

- dan Brussel:

- euro gaan nu voor versnelling geldstoom van noord naar zuid versnellen

- gekloot met Uk eruit en Oekraïne "erin"'gaat voor forse lastenverhogingen zorgen van de landen aan brussel

- om het BGC (brussels geitenpad circuit) aan meer macht te helpen wordt de invloed van de kiezer verder ingeperkt

- bureaucratie zal verder toenemen met bijbehorende lasten vanwege toename regeltjes om de belastingstroom in stand te houden

------------------

Tsja, en dan denken dat je met een kantine tour de onvrede wel weghaalt ! Wordt bijna grappig.

Tee Of Cup | 12-12-17 | 23:48 | 2

Leuk verzonnen en het smoeldt natuurlijk lekker bij menig reaguurder maar helaas voor u en vele de realiteit gebiedt anders.

botbot | 13-12-17 | 00:18

Ik kan weinig afdoen aan deze opsomming, maar reaguurder botbot misschien? Aan loze beweringen heb ik niks.

j.m.de graaff | 13-12-17 | 01:52

Kostelijke TV op Jinek, Johan Derksen wast Klaver de oren, zet hem weg als spreekpop van een GL-denktank die een act opvoert.

Abject | 12-12-17 | 23:48 | 3

Daar had de spreekpop geen antwoord op.

Lewis Lewinsky | 13-12-17 | 00:00

Het antwoord was nog niet geformuleerd door de denktank. Vandaar.

j.m.de graaff | 13-12-17 | 01:54

Niet gezien, ga om 4 uur wel even naar de herhaling kijken.

gato | 13-12-17 | 07:59

Wat zit ie een partij onsamenhangend uit zijn nek te lullen nu bij Jinek.
Tenenkrommend. Wel leuk hoe Derksen hem fileert.

KeesRoeiboot | 12-12-17 | 23:46 | 1

Jochie Jesse kan er slecht tegen als iemand hem tegenspreekt.
Naar mannetje.

Kruisruiker | 12-12-17 | 23:53

Geweldig gefileerd! Mooi!

Amsterdamsko | 12-12-17 | 23:43

Leuk dat er nog mensen zijn die interesse hebben in die amoebe, ik heb dat niet en ga zij gedrag niet analyseren. Boeiend.

Ongeblustekalk | 12-12-17 | 23:42

tl;dr?
Samenvatting:
"Nee, je bent geen wegkijker, maar een debiel, maar daar gaat het niet om. "

atheïstisch stemvee | 12-12-17 | 23:29 | 3

Politiek correcte kletsmajoor Klaver beweert dat hij niet politiek correct is.

Lewis Lewinsky | 12-12-17 | 23:31

Over 2000 jaar zal men van hem zeggen dat hij zieken genas, blinden liet zien, leraren liet lesgeven en timmerlieden liet timmeren (Sta op en timmer!). Ook zou hij vuige populisten uit de nationale tempel in Den Haag hebben verjaagd.

atheïstisch stemvee | 12-12-17 | 23:45

Teveel eer!

j.m.de graaff | 13-12-17 | 01:56

Het is dit soort wereldvreemd gewauwel waarmee de Grünen hier te lande weggestemd zijn. Klaver kan alleen nog op zijn presentatie iets scoren anders wacht Groen Links hetzelfe lot.

Masturwasbeert | 12-12-17 | 23:22

Mijn hamster houdt tenminste zijn bek en knabbelt rustig op z'n korrels.

Avondlander | 12-12-17 | 23:22
-weggejorist-
AntiSoof | 12-12-17 | 23:17

Chapeau voor dit kwaliteittopic, Zentgraaff.

SchetsendePrullenbak | 12-12-17 | 23:14

Tja, zo gaat dat tegenwoordig in de politiek. Niets is meer wat het lijkt en daarom heeft het eigenlijk geen zin om je er al te druk druk over te maken.
De NWO (Nieuwe Wereld Orde) doet nu eenmaal zijn werk en volgt zijn agenda. (Oók in ons Nederland)
Ik lees dan maar liever soms mijn Bijbeltje. Daarin vind ik tenminste enige historische aanwijzingen die evt. wél hout snijden. Maar ja. Het is wél moeilijk lezen. Daarom kijk ik ook wel you-tubejes.
Zoek eens op Dr Stanley Monteith bijvoorbeeld. Die las ook weer boeken en zo en heeft een leuke uitleg kwa politiek.

AntiSoof | 12-12-17 | 23:06

En wie komt er nu in Jinek: Jesse Klaver.
Je houdt het niet voor mogelijk.

Jan Dribbel | 12-12-17 | 23:04 | 7

@Jan Dribbel | 12-12-17 | 23:15
Die dingen moesten in oktober al onder de auto's.
Gisteren waren we er wel blij mee zeg!
Bedankt voor de interesse.

Berbaar | 12-12-17 | 23:24

Jesse zit in de kantine van Jinek naast een Oranjeharig Neanderthalerinnetje en op haar zijn aller ogen gericht. Bad luck.

Lewis Lewinsky | 12-12-17 | 23:28

En weg is ze. Hele kantine voor Klaver nu. En de Snor.

Lewis Lewinsky | 12-12-17 | 23:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Is die eikelpyjama nu bij Jinek ?

Roze_bril_drager | 12-12-17 | 23:04

@zentgraaff, gewoon een geweldige kloosried en rant. Hulde.

ristretto | 12-12-17 | 23:03

Hee, ouwe Zentmast, goed stukkie. Helemaal raak.

joepiedepeopie | 12-12-17 | 22:59 | 1

Ik ga dat niet allemaal lezen. Duurt me te lang.

Rest In Privacy | 12-12-17 | 23:06

Vandaag genoten van een witte wereld. Moet er niet aan denken dat alles groen zou zijn en blijven zoals in de eeuwig groene tuin van الله of de eeuwig zingende bossen van Zweden. Niets zo saai als zo'n woud van immer groene dennen, die altijd en eeuwig groen blijven. Met GroenLinks aan de bak(fiets) krijg je vanzelf het Zweeds benauwd: GroenLinks ziet namelijk de ware hel die zich nu in Zweden ontpopt niet. GroenLinks ziet alleen maar een hemel op aarde vol van GroenLinks-hoop en GroenLinks-optimisme. Het wordt me even te groengruwelijk voor ogen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-12-17 | 22:56

Klaver is van jongsaf een extreem linkse activist, in feite een gevaarlijk minder begaafd manneke, die zoals gebruikelijk bij links altijd met twee wapens werkt, geweld en subsidie. Daaromheen wordt een mantel van wereldvreemde retoriek gebreid en een facade van schijn groen.
Klaver is een GL propaganda machine en buikspreekpop van een in oorsprong samenlevings ontwrichtend apparaat.
GL is een stadse partij met een dosis onbenul van moeder natuur maar wel de bek vol wat anderen (bijv agrariërs) niet mogen doen.
Links heeft nog geen flikker geleerd van waarom ze nummriek zijn uitgekotst.
En als het Klaver placebo is uitgewerkt gaat GL gewoon weer naar de kelder, of liever in het riool, waar ze thuishoren.

Memek | 12-12-17 | 22:47 | 2

Hear hear!

Lupuslupus | 12-12-17 | 23:01

Spijker, Kop, Raak.

prakkie | 13-12-17 | 01:16

Jesse: "Want hoe meer je in gesprek gaat met mensen die zich zorgen maken over de samenleving, hoe meer je erachter komt dat hun zorgen elders liggen. Steeds meer mensen hebben te maken met onderwaardering, te hoge werkdruk en hoog ziekteverzuim. Of het nou gaat om de leraar, de buschauffeur of de beveiliger. En dit kunnen we veranderen.

Te hoge werkdruk, ziekteverzuim enz enz. Zou dit iets te maken kunnen hebben met het simpele feit dat steeds minder mensen steeds meer mensen moeten onderhouden ? Vroeger waren we van harte zeer solidair met onze ouderen maar het uitpersen van personeel om onze ouderen EN de gelukszoekende immigranten die nada bijdragen en alleen voor meer druk zorgen op het stelsel roept weerstand op. Dus wij moeten zijn voor een EU die steeds meer druk legt op de verdienende mens, dat zijn nog steeds de mensen in het bedrijfsleven. Eigenlijk zitten we gevangen in een soort van piramide spel, een paar mensen krijgen het beter en heel veel slechter.

Roze_bril_drager | 12-12-17 | 22:42

Eigenlijk is Nederland een te gek gaaf land, en als je het niet bevalt rot je maar op, aldus dhr. Klaver.

Binnenbaan | 12-12-17 | 22:38 | 11

@Roze_bril_drager | 12-12-17 | 23:39
Uw leventje boeit me geen reedt daarom vroeg ik er ook niet naar.

Berbaar | 12-12-17 | 23:49

Berbaar | 12-12-17 | 23:21
Doet me denken aan die (top)beleidsadviseur die in de grote stad het uitvoerend personeel kwam vertellen hoe de politieke visie was, en dat hij het hoofddoekjesprobleem niet begreep. Kwam ook uit de provincie, uit de buurt van Greonterp meen ik me te herinneren dat hij erbij vertelde. Werd door de brave schare doorgaans volgzame ambtenaren vol uitgelachen.

kaasfondue | 12-12-17 | 23:49

@Berbaar | 12-12-17 | 23:49

Gelijk heeft u internetheld op sokken, kom ga eens een keer de echte wereld in. Dat wilde ik eigenlijk duidelijk maken, misschien ga je eens anders denken superwatje dat je bent.

Roze_bril_drager | 12-12-17 | 23:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Goed topic plaatje voor Obama pijper Jesse. Zijn idealisme en dat van GL is al decenia achterhaald of je moet plaats 19 je highest standard vinden. uk.businessinsider.com/19-countries-wi...

HdJ | 12-12-17 | 22:38

Lol. Herdruk een facebookvodje van een bakfietser, maak er een nog langer verhaal van en preek voor eigen parochie over hoe stom dit allemaal is. Ik denk Jessie zich zit te verkneukelen op dit moment, hij is leidend in dit verhaal... wel heeft het allemaal,een behoorlijk hoog sekte gehalte, maar dat is niet erg verschillend van wat de Lavendelprins doet.

GroenGrasBijBuren | 12-12-17 | 22:36

Ik heb het hele stuk niet uitgelezen omdat mijn eten na een paar alinea’s al omhoog kwam.
Wat een zeldzaam eng kereltje dat met zijn holle kretologie appelleert aan de domlinkse onderkant van de samenleving: hysterische borderliners met een gesubsidieerd flutbaantje in de asielindustrie, de sector cultuur of versin maar iets nutteloos waar je niets voor hoeft te kunnen en de uitkeringstrekkers niet te vergeten.

kempenaer | 12-12-17 | 22:33

Klaver: lul niet zo dom man. Kijk eens om je heen. Het immigratievergif doet zijn werk overal. En dat SCP: de dartclub van pvda huize. Proberen nog steeds hun onvergeeflijke immigratiebeleid goed te praten.

npo | 12-12-17 | 22:27

Ik ben gestopt met lezen na de geweldige inzichten van Syb. Het is dus jullie schuld dat ik als vrouw in één of andere hoek wordt gezet én jullie hebben mijn identiteit gevormd. Geen wonder dat de zorgkosten de pan uit stijgen

Sandronique | 12-12-17 | 22:26

Laat Londonbeat (I´ve been thinkin´ bout you) los op mueslis en ze gaan los.

chicago river | 12-12-17 | 22:26

Over dit types als Jesse is een Zweedse film gemaakt: The Square. Waarin een man als Jesse de hoofdrol speelt. Geen makkelijke film om te kijken. Geen leuke film. Maar deze film laat wel heel goed zien wat er mis is met de Westerse Beschaving.

Orakel1958 | 12-12-17 | 22:13 | 2

Zal wel heel underground zijn want volgens het officiële propaganda kanaal van Zweden gaat het prima. Vooral in Malmo , ik zag gisteren een ander beeld op FOX-news maar hee dat zijn allemaal Alu hoedjes volgens sommigen, vooral diegenen die de waarheid niet aankunnen.

Roze_bril_drager | 12-12-17 | 22:19

Malmö was 4 Jaar geleden al verloren ,althans sommige delen moest je zeker mijden. Bron Zweedse expat collega's van toen die mij het haarfijn beschreven.

Zwizalletju | 13-12-17 | 05:51

Weer een geweldige spot on debunk door Zentgraaff.

_Big_Buddha_ | 12-12-17 | 22:10

Yasser:

-meel-meel-meel- witten zijn racisten en zwarten slachtoffer -meel-meel-meel-

witdusracist | 12-12-17 | 22:10

Goede comments van Zentgraaff op de uitlatingen van Jesse Klaver. Onnodig ze hier in mijn eigen woorden te herhalen.

Wat m.i. een beetje de essentie is van de uitkomsten van de vergelijkingen van het SCP is deze uitspraak:

"Nederlanders zijn de afgelopen 25 jaar niet cynischer of rechtser geworden."

In DWDD zat vanavond Kim Putters van het SCP. Zelfs , ja ZELFS Matthijs van Nieuwkerk zat bij deze bewering te kijken of hij water zag branden. "Links" heeft de laatste 2 decennia alleen maar verloren en TK zetels ingeleverd, de afgelopen TK verkiezingen van 15 maart jl iets van 20 zetels, meen ik. Dan moet je wel hele Hans Klok-achtige trucs uithalen om te blijven beweren dat Nederland niet rechtser is geworden sinds 1992. Ik kon die Kim Putters dan ook eigenlijk totaal niet volgen.

Een vergelijkbare "balletje-balletje" truc had hij om te verklaren dat:

"De steun voor opvang van vluchtelingen in ons land is gestegen."

Terwijl tegelijk uit het onderzoek bleek dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders vóór een stop van de massa-immigratie is; maar tóch zijn Nederlanders héél positief over vluchtelingen. Ik zou het niet met elkaar kunnen rijmen, maar Putters "squared the circle" probleemloos.

Volgens mij is die meerderheid van de Nederlandse bevolking al minstens 20 jaar tegen de massa-immigratie, maar elke keer wordt er geschermd met bv dat er zoveel vrijwilligers zijn voor de asielopvang, dat ze niet eens allemaal geplaatst kunnen worden. En dat soort zaken "bewijst" dan kennelijk dat de "steun" voor de opvang weer gestegen is.

Nou ja, hoe ging dat gezegde ook alweer? "There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics'?

Dr_Johnson | 12-12-17 | 22:06 | 2

Zoals zoveel rapporten zal dit rapport ook wel gestuurd zijn.

Jan Dribbel | 12-12-17 | 22:20

De hele media-wereld leeft in hun eigen bubble. Hun eigen Alternate Reality. Ze zijn volkomen wereldvreemd en houden elkaars verwrongen wereldbeeld levend door dit voortdurend te blijven herhalen op TV, radio en in kranten, bladen en op internet. Hun wereldbeeld is het Ware Beeld. Dat het niets meer met de realiteit te maken heeft, boeit hun niets. Lekker cocoonen in hun eigen bubble.

prakkie | 13-12-17 | 01:34

Trump is eigenlijk ook heel links alleen Jesse weet dat nog niet. 3D geprint en gemaakt manneke Klaver die nog nooit 1 euro verdiend heeft in het bedrijfsleven maar meester is in het uitgeven van datzelfde geld. Linkse populist verwijt rechts van populisme. Zij verdelen de samenleving, laten wij Jesse Klaver verdelen, liefst in vieren.

Roze_bril_drager | 12-12-17 | 22:04

Jesse "we gaan 'de wijken' in" Klaver wordt door elke GeenStijl redacteur volkomen maar dan ook volkomen onder tafel geluld mocht het ooit tot een confrontatie komen. Zelfde geldt voor een groot deel van de reaguurders, ze maken gehakt van dit misleidende en simpele ventje.

Zwizalletju | 12-12-17 | 22:02 | 9

Berbaar met je hooghartige CDA gezemel je bent een Vervelio. Als @necrosis nog geleefd had was het GS-reglement al op je toegepast geweest. */op groene pixel klikt.

kaasfondue | 12-12-17 | 23:40

"Of vindt u democratie sowieso een achterhaald begrip in een land waarin de meerderheid hoogopgeleid is ?"

Ehh? Het is nog steeds maar 29% hoor. Dus het valt reuze mee met die hoogopgeleiden in Nederland.

maSs | 13-12-17 | 00:13

Berbaar, u lijkt te behoren bij degenen, die anderen het etiket deplorable opplakken. Deze arrogantie werd elders al afgestraft.

j.m.de graaff | 13-12-17 | 02:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Het programma van GL is zelf uitermate populistisch met allerlei conflicterende doelstellingen. Tegelijkertijd EN een uitgebreide welvaartsstaat EN ongebreidelde massaimmigratie EN extreem duurzaam willen zijn.. terwijl het communicerende vaten zijn... , niets meer dan holle retoriek wat Klaver hier uitkraamt.

therealbraindump | 12-12-17 | 22:02

Wie is Jesse Klaver?

redanx | 12-12-17 | 21:58 | 2

Prutser en domme jongen. Maar het schijnt dat menig "eujr" studentenmutsje, metroman en gemiddeld grachtengordeldier er dol op zijn.

Basil Fawlty | 12-12-17 | 22:04

Dat is een hele goede vraag. Eigenlijk nog beter dan "wie is Enzo Knol? ".
Want beiden kunnen niets, maar de een heeft nog een zekere waarde, voor jonge tienermeisjes met een iq-uitdaging, tenminste.

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 22:19

Manomanomanoman.... na het 'hemdsmouwen' imago (één op één gejat van het Obama imago) krijgen wij nu de onbespoten-spruitjes versie van de 'workplace campaign'?

bisbisbis | 12-12-17 | 21:52 | 1

Kijk, een mooie analogie. chapeau!

prakkie | 13-12-17 | 01:38

Er was eens een reaguurder die eerlijk toegaf dat hij liever positief nieuws hoorde dan realistisch nieuws.
Met oogkleppen op door het leven om de realiteit niet te zien.
Misschien was dat ook wel een groenlinkser.

arbeid_loutert | 12-12-17 | 21:45 | 2

Ik denk dat het kankerpatient was.

Graaf van Egmont | 12-12-17 | 21:48

Dat was een NOS-redacteur die dat zei. En zo geschiedde: de hele NPO smijt nu enkel nog "leuk" nieuws alle huiskamers in, in plaats van de werkelijkheid te tonen.
Bron: jaarplan NPO 2018.

prakkie | 13-12-17 | 01:40

Geweldige replies, Zentgraaff. Elke woord is raak. Niemand in Nederland kan het falen (en de gevaarlijke denkwijze) van links beter onder woorden brengen dan GeenStijl en de reaguurders. Hopelijk steken meelezers uit de linkse hoek er iets van op hoe de vork werkelijk in de steel zit.

hoogstetijd | 12-12-17 | 21:43

Als het zo goed gaat met Nederland in de afgelopen 25 jaar is dat toch meer ondanks dan dankzij GroenLinks? Want wat heeft gl de afgelopen 25 jaar bijgedragen aan Nederland? Noem de laatste minister of staatssecretaris van gl en ik koop een pizza voor je.

Over populisme, waar is economisme gebleven?

TheseDays00 | 12-12-17 | 21:43 | 3

Maar wordt de pizza ook bezorgd bij code rood of geel?

Graaf van Egmont | 12-12-17 | 21:48

Alleen bij code groen.

TheseDays00 | 12-12-17 | 22:00

... En met een elektrische scooter...

Sarcastisch varken | 12-12-17 | 23:08

Geen idee wat de malloot rookt, maar lijkt me goed spul om aan de dagelijkse realistische werkelijkheid te ontsnappen. Voorlopig lijkt me het ook beter dat politici niet meer verwijzen naar door de overheid gedicteerde instanties als het CPB en WODC. Dat deze uitgegroeide kleuter met droge ogen dergelijke onzin durft te spuien geeft te denken. Zou het Binnenhof dan in werkelijkheid of in een parallel universum dan toch een open inrichting zijn ?

Ruikbaard | 12-12-17 | 21:42 | 1

'Geen idee wat de malloot rookt, maar lijkt me goed spul om aan de dagelijkse realistische werkelijkheid te ontsnappen.' Mooie metafoor, top!

hoogstetijd | 12-12-17 | 21:45

Geen verhalen, ik wil realisme. En realisme betekent:
A) Problemen zien en benoemen om vervolgens diepgaand te analyseren om de oorzaken ervan te achterhalen.
B) Oplossingen verzinnen.
C) Uitvoeren van de acties om problemen op te lossen
D) Wat werkt, wat werkt niet.
E) Doorgaan met wat werkt; stoppen met wat niet werkt
F) Terug naar A.

balustrade | 12-12-17 | 21:41 | 1

Realisme is de gemiddelde linksch/deugmens vreemd. Althans, ik heb weinig tot geen linkse partij hierop kunnen betrappen. Nu hebben we een D66 die mede aan de touwtjes trekt, wolven in schaapskleren dus.....

Ommezwaai | 12-12-17 | 21:48

.. maar goed, extreem GroenLinks is al warrig genoeg zonder een genderneutrale kwee als messias.

Jan Passant mk2 | 12-12-17 | 21:41

De repliek van Zentgraaff is net zo hol als het stuk van Klaver. Much ado abouth nothing dus.

DrumPiet | 12-12-17 | 21:41 | 1

Het heeft vooral allemaal een hoog waar-maak-je-je-druk-om gehalte.
Jesse mag leuteren in de marge zoveel hij wil, hij en zijn clubje zijn veldvulling in de Tweede Kamer meer niet.
Lievvv van Zentgraaff dat hij even wat aandacht geeft maar vrij overbodig.

Berbaar | 12-12-17 | 21:54

Even totaal off topic. Klopt het dat die groene dot van GS steeds op een andere plaats op het scherm op duikt? En wat mag de reden daarvoor zijn? Hebben reaguurders het al niet moeilijk genoeg?

Graaf van Egmont | 12-12-17 | 21:39 | 11

Basil Fawlty | 12-12-17 | 21:59
Voor een dode pixel is ie nog erg beweeglijk, onze imaginaire vriend, Alex, in de gedaante van een minuscuul klein groen vierkantje.
Ik klik nog steeds op je, @necrosis.

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 22:12

Reclame voor het CDA.

Jan Dribbel | 12-12-17 | 22:13

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 22:12
Lol!

Basil Fawlty | 12-12-17 | 22:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Trieste partij, blijf gewoon met je gore poten van oom @DonArturito af!

basweetutwel | 12-12-17 | 21:37

Wat Klaver's team heel goed begrijpt is dat een deel van de helft van alle kiesgerechtigden in ons land stemmen met hun kut. En vergis je niet, ook bijvoorbeeld Sherry B. i1.wp.com/batavirus.nl/wp-content/upl... bespeelt diezelfde poel. De ene geilt naar bakfietsjes en die andere lonkt naar mantelpakjes.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-12-17 | 21:37 | 1

kut, kerk en kapitaal in willekeurige volgorde

gnor | 12-12-17 | 21:57

Jeetje wat een aandacht en een hoop tekst voor Jesse.
Knakker doet er voorlopig niet meer toe, te grote broek trachten aan te trekken tijdens de (in)formatie, ergo buiten de boot gevallen.
Over 3 jaar maar weer eens kijken hoe het met Jesse en zijn clubje gaat.

Berbaar | 12-12-17 | 21:37

"Maar we werken hard. We zorgen voor elkaar. En samen houden we de samenleving draaiend."
Ja namens 70% van de Somaliërs bedankt Jesse.

I.P standing up | 12-12-17 | 21:36 | 1

Plus de rest van de uitvreters... Lekker de werkende burger uitknijpen ten faveure van allerlei lieden uit den vreemde. Langzamerhand worden de Nederlanders het beu. Als je daarvoor wegkijkt Jesse, heb je een toekomstige burgeroorlog op je geweten.

Ommezwaai | 12-12-17 | 21:42

Nee, geen zin in een tldr van de kloon van Justin Trudeau. De wollige bedenksels van dat creatuur zijn ver op weg Canada naar de kloten te helpen, twijfel er geen seconde aan dat zijn marokkaanse kopietje hetzelfde zou willen doen met Nederland.
Dertien in een dozijn SJW misbaksels.

Jan Passant mk2 | 12-12-17 | 21:36

Jesse: de werkeljjke stand van het land is buiten. Ga daar eens kijken.

Dagdief | 12-12-17 | 21:35

Die vmbo extremist denkt het uitgevonden te hebben. Wat een mongool.

WayneGretzky*99* | 12-12-17 | 21:33

Als Jesse Klaver voorbij komt in de panelen, komt ergens altijd dat oude liedje Willen Zonneveld bij mij op, prijzen mot je em prijs em regelrecht je huis uit, vooropgesteld dat je gezegend bent met een dochter die met zo,n luchtfietser thuiskomt. lol

william7055 | 12-12-17 | 21:31 | 2

U bedoelt waarschijnlijk Wim Sonneveld?

Lefty-Messup | 12-12-17 | 21:35

Je prijst hem regelrecht het graf in, meneer Sonneberg.

Lewis Lewinsky | 12-12-17 | 21:40

Jesse verkoopt gebakken lucht. Fons de Poel had wel gelijk met zijn uitspraak: Jesse is een snotneus

frisenfruitig | 12-12-17 | 21:30

Ach, hij doet maar, ik stem toch niet op hem. En wie dat wel doet moet het zelf maar weten. Je hebt nu eenmaal idioten die op Groen Links stemmen, net als idioten die op Denk stemmen, op het CDA, de VVD enzovoort. Wat Geen Stijl ook roept. Daar helpt geen lieve moeder aan.

Rest In Privacy | 12-12-17 | 21:30

Het geluid van opborrelende darmgassen klinkt nog slimmer dat de vreselijke stroom ellende uit Jesse boy zijn mond.... Trouwens... Dat geldt eigenlijk voor de hele eerste en tweede kamer... Come to think of it..

Lompiedompie | 12-12-17 | 21:22

"Bovendien gaat het niet om de islam of de islamitische theologie"

Daar gaat het juist wel om. De theologie is bedorven, aan de vruchten herkent men de boom.

tata1981 | 12-12-17 | 21:20

En een drievoudige alliteratie gebruiken als trap na, haha.

LiniaalRectaal | 12-12-17 | 21:18

Waar is de legenda? Is een Ar een arbeider of zo? BKB kon ik nog vinden op het interweb. Verder goed artikel.

Anyway, wat koop ik voor hoop Jessias? Is dat zoiets als "Change we can believe in"? Goed, het heeft Obama twee overwinningen opgeleverd, dat ledig marketinggeleuter. Tot uiteindelijk toch bleek dat die veenbrand van ontevredenheid over hetzelfde beleid sinds Bush, sinds Clinton, eigenlijk sinds jaar en dag toch niet zomaar uitdooft door oneindige PR over "verbinding", "verandering" en mooi weer shows. En een gammel zorgverzekeringsstelsel op federaal niveau dat bakken met geld kost en waar de ene na de andere co-op failliet gaat of de premie tot in de hemel laat stijgen hielp ook al niet. Ik hoop niet dat je de EU gaat steunen als die zoiets vanuit Brussel willen proberen op te leggen, met je pro-EU standpunt.

Het is wel treurig als je er net als het Ancien Régime pas achterkomt dat de bevolking echt boos of hongerig is wanneer ze de elite komen halen met hooivorken en je een knipbeurt per guillotine willen geven. Nu zal het deze keer wellicht zo'n vaart niet lopen hopelijk, want we hebben (in theorie) een stembus om die onvrede te kanaliseren. Maar de echte problemen poets je echt niet weg met wat SCP-rapportjes en een NOS-journaal dat langzamerhand zo richting totale propaganda is afgedwaald dat het bijna die hyperenthousiaste muts uit Noord-Korea kan inhuren als nieuwslezeres, die altijd bijkans klaarkwam als er weer een raket door de Grote Leider was afgeschoten.

Wol | 12-12-17 | 21:18 | 1

Inderdaad, met die ar en BKB zat ik met precies hetzelfde. Ar voor arbeider? Die afkorting heb ik nooit eerder gehoord. Maar ik zou niet weten waar ar anders voor zou kunnen staan.
nl.wikipedia.org/wiki/Ar

Peter_K | 12-12-17 | 23:11

De veronderstelde empathie geldt alleen de migrant, voor de rest een harde trap naar de bozen, gefrustreerde schreeuwers die Baudet en Wilders stemmen.

Rest In Privacy | 12-12-17 | 21:18 | 1

Dan bereikt ie bij mij het verkeerde, want dit bevestigt enkel dat mijn stem op Greet goed is besteed!

prakkie | 13-12-17 | 01:50

Het vervelende van GL en meneer Klaver is dat de huidige immigranten al moeite hebben er iets van te maken. Jesse en vrienden gaan dan ook nog eens door met meer probleemgevallen importeren waardoor we inderdaad steeds meer in de problemen komen. Als dat nu eens stop gezet word, dan zou het ooit misschien nog goed kunnen komen.

Zoals al beschreven, de zgn. werkende witte man/vrouw/genderneutrale/QWERTY in de straat voelt de druk in de portemonee al toenemen. En als dat zo verder gaat, dan intereseert niemand zich nog voor het groen in groen links.

O2Neutraal | 12-12-17 | 21:16 | 1

Als NL geheel uit Groenlinks-stemmers zou bestaan, zou de economie naar goed Marokkaans voorbeeld, dan ook totaal indonderen. Dat maakt het nog belachelijker. Als je zelf niets bijdraagt, moet je niet zo veel pretenties hebben zou ik zeggen.

Rest In Privacy | 13-12-17 | 09:45

Jesse Klavert associeer ik met een beertjes pyjama en Francisco van Jole met een witte onderbroek.

Mark_D_NL | 12-12-17 | 21:16

Het zwakke is dat Zentgraaff 75% meer tekst nodig heeft dat de toch al veel pratende Klaver. Is het niet tijd voor een cursus Bondig Formuleren?

Donkersloot | 12-12-17 | 21:13 | 1

Ik begrijp wat u bedoelt. Edoch, als u even de tijd neemt, is Zentgraaff vaak elk woord het lezen waard.
Wel dubbele gevoelens, ik heb dat eerder -totaal onbegrepen- proberen aan te kaarten. GS zou niet van de nuance en de longreads moeten zijn.
Zentgraaff gaat richting een nieuwe generatie Syp Wynia, Als ik Elsevier was zou ik het wel weten - kick out the fucking babyboomer,

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 21:27

Mooi is dat, iedereen van GS aan de red pil.
Niets van aantrekken van die Yasser Feras Klaver hij is aan het preken voor eigen achterban.
En dat op zich is goed, je bent als politiek leider, opiniemaker, of mediabaas geen neus voor de knip waard als je niet preekt voor eigen parochie.

Johan_Voorhaar | 12-12-17 | 21:12

Yassir.
Net als Arafat......

Is dit nog nieuws? | 12-12-17 | 21:11

Wat Jesse en Thierry gemeen hebben is een aantrekkelijk voorkomen en daarop lijkt hun winst bij de verkiezingen vooral gebaseerd te zijn geweest. De dag dat we een fotomodel als premier krijgen is niet ver meer, als dit zo doorgaat.

Zum_Fotzen | 12-12-17 | 21:06 | 4

Ja die foto op die piano heeft mij overgehaald hoor.

Harry Turtle | 12-12-17 | 21:18

Als jij Jesse een lekker ding vind heb je toch wel een zéér groot probleem...

Lompiedompie | 12-12-17 | 21:19

Lompiedompie | 12-12-17 | 21:19
Ach, joh, in mijn studententijd met wat bier op, had ik hem als verstokt hetero misschien ook wel even in zijn ootje genomen. Weinig tietjes, maar wel lekkere billetjes.
Wel met driedubbel condoom. Zo realistisch ben ik ook wel weer.

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 21:21
▼ 1 antwoord verborgen

Inderdaad hetzelfde gelul als van Wouter Bos die ik daarom intens haat. Die zegt ook altijd dingen als: "Als de mensen het niet willen dan hebben we het verkeerd uitgelegd". Vaak zeggen ze er dan ook nog bij dat ze naar de mensen gaan luisteren. Bij het luisteren gaat het meestal al mis. Ze luisteren naar een voorgeselecteerd typ uit de eigen inteelt club of een schuchter persoontje die niet anders durft als mee te praten en als ze toch een echt persoon tegenkomen die zijn hart durft te luchten en iets zegt wat ze niet willen horen douwen ze de oren dicht en maken de persoon uit voor racist, tokkie of domme populist. Bij het uitleggen worden vanzelfsprekend alleen de voordelen naar voren gebracht en nadelen worden gebagatelliseerd, niet ter sprake gebracht of er wordt over gelogen. Bovendien worden mensen met tegengeluiden monddood gemaakt, gemarginaliseerd of gedemoniseerd. Uiteindelijk als op basis van gezond verstand de mensen het nog niet willen omdat wat de politici voorstellen geen enkel nut, alleen nut voor wat graai politici of vriendjes met wat graai bedrijven heeft of gewoon ronduit slecht is zullen deze politici alsnog hun eigen gang gaan. Zie bijvoorbeeld hoe er met de referenda is omgegaan. Daarom moeten de referenda worden behouden omdat ze dit mechanisme zo prachtig bloot leggen.

down | 12-12-17 | 21:06 | 2

Als je überhaupt al luistert of stil blijft staan bij een Wouter bos ben je al niet lekker in je bovenkamer.

WayneGretzky*99* | 12-12-17 | 21:37

Ik heb de petitie voor behoud van referenda getekend.

prakkie | 13-12-17 | 01:54

Waarom zo'n lang verhaal afgestoken tegen de Jessias?
Deze persoon is niet gevoelig voor een realistische omschrijving van de miserabele staat van onze maatschappij. En wel om één van de volgende 2 redenen, of misschien wel om beide. 1) Jessias is te dom om het te snappen. 2) Hij zit net als veel links-extremisten in een complot om samen met de islam ons het leven onmogelijk te maken en er voor te zorgen dat we verdwijnen of ons bekeren tot de woestijnreligie.

rijk | 12-12-17 | 21:05 | 1

3) Hij leeft in zijn eigen Linkse Alternate Reality. Zijn eigen GL-Bubble. Met verborgen agenda, dat dan weer wel.

prakkie | 13-12-17 | 01:56

En dan terecht worden gewezen op typfouten door spellingsmevrouwtje. Dat vindt Yasser maar niks en schuift zijn blunders af op een "medewerker".

Broekpaling_bezitter | 12-12-17 | 21:04

Wat weet Yasser nou van politieke correctheid van 25 jaar geleden. Toen moest hij nog naar het VMBO, wat hij niet eens heeft afgemaakt, vanwege te weinig bagage.
En overigens Yasser: cynisme is niets anders dan op ervaring gestoeld realisme.
Neem dat even mee naar je kantinetour. Het zullen wel de kantines worden van de banken, verzekeringsmaatschappijen en de meest linkse HBO hoofdkwartieren.

Graaf van Egmont | 12-12-17 | 20:58 | 1

cynisme is niets anders dan op ervaring gestoeld realisme, mooi gezegd

spuit-12 | 13-12-17 | 00:05

Precies, we hebben weer een echte elite nodig van mannen met snorren die het beste voorhebben met het grauw gemeen, zonder krampachtig te proberen de kloof te dichten. Van praten met willekeurige kiezers word je alleen maar minder democratisch gezond, wist Churchill al. Als er goed bestuurd wordt accepteren mensen die kloof.

JTKDM | 12-12-17 | 20:58 | 2

Zeker. De rest van het lichaam is normaal ondergeschikt aan het hoofd. Dat is prima als het hoofd verstandige beslissingen neemt, niet als het zwaar aan de drugs is en zelfmoord wil plegen.

LiniaalRectaal | 12-12-17 | 21:06

... minder democratisch gezind, wou ik zeggen. Dan wil je bv ineens referenda afschaffen

JTKDM | 12-12-17 | 21:18

Te veel eer voor Jessias, zo'n serieus artikel. De schrijfster heeft al 3 x meer IQ dan de hele partijtop van Gl bij elkaar. Toch gaat ook @Zentgraaff de mist in. Het gaat Jessias helemaal niet om links of rechts. De policor destructie van onze samenleving, dat is genoeg. Daarom is Gl ook pro-EU, terwijl daar partij-ideologisch verder weinig inhoudelijke redenen voor zijn.

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 20:56 | 8

Inderdaad te veel eer voor die domme jongen.

Basil Fawlty | 12-12-17 | 21:44

LiniaalRectaal | 12-12-17 | 21:38
En laten we eerlijk zijn. Zonder internationale boycot had Fidel Castro het misschien ook wel erg goed gedaan.
Met internationale boycot en illegale sigarensmokkel ging het trouwens ook best heel lang goed - niet ideaal, maar onderwijs en gezondheidszorg waren op orde.

Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 21:44

@Rommelende Onderbuik | 12-12-17 | 21:44
Als je politieke tegenstanders in de gevangenis smijt doe je het niet goed. Nooit.

Kees Maf | 13-12-17 | 06:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch is het slim gedaan. Een liefelijk ogend transgendertje dat je omverpist van zes hoog met je gulp dicht inzetten als middel om de radicale agenda te verbergen. De harde links kern schoof the Vegan Streaker naar voren om de kolen uit het vuur te halen. Dit omdat ze zelf te laf waren. Duyvendak cum suis hebben hun kindeke Jezus gevonden in Jesse om de verdorven religie te verhullen. Straks wordt het 't meisje van LAKS, LIsa. Maar de ware strategen van het kwaad houden zich op de achtergrond. Dat zijn de werkelijke extremisten. Toch Sybren Kooistra?

Rollins | 12-12-17 | 20:55

Ach, wat lief - Jesse leeft in zijn eigen wereldje met zijn eigen waarheid. Droom lekker verder, jochie.

Goldfinger | 12-12-17 | 20:54

Weet je. We hebben het best goed.

Maar er is een grote groep mensen. Groenlinksers etc bijvoorbeeld die gewoon niets van de wereld snappen.

Ze doen elke dag maar wat. Zijn dom-optimistisch ingesteld en hebben oogkleppen op.

Nu, wat bedoel ik. Laatst had ik een discussie met een collega. Ging over Sylvana en zwarte piet. Nu wil ik hier geen Zwarte Piet discussie starten.

We hadden het daarover. En ineens zei ze; Maar wat dan al die mensen die vanwege hun achternaam niet aan het werk komen? Ik was beledigd. Serieus!? Zei ik. Meen je dat echt? Ik zei dat het bullshit was en legde haar uit dat die mensen die dat zeggen dat zeggen omdat ze de racisme kaart trekken.

Ik zei dat het in het nieuws kwam omdat dit gewoon lui waren die waren afgekeurd om hun competenties en talenten. Vervolgens niet waren aangenomen en zeiden dat dit kwam omdat ze ‘zwart’ waren. Vervolgens klagen bij ‘soortgenoten’ en voila, de woede was gevoed.

Dat kon ze niet geloven. Echt waar?

Maar wat me verbaasde dat ze dit op het ‘nieuws’ had ‘gehoord’.

Een voorbeeld van de mensen die ik dus bedoel. Kop in zand mensen.

Nacho_Vidal | 12-12-17 | 20:54 | 1

En dat zijn nu de mensen die op de jessias stemmen. Het land barst van die lui. Helaas. Dom-naïef. En stemmen in hun onmetelijke domheid op domme mensen.
Soort zoekt nog altijd soort.
En zo krijgt elk land de regering die het verdient.

prakkie | 13-12-17 | 02:03

Moest wel even googelen wat een bkb 'er is. Anyway. "We zetten ons verhaal van hoop tegenover hun cynisme."
Het moet ook niet gekker worden Jessias. Van een politicus, je weet wel een volksvertegenwoordiger, verwacht ik oplossingen voor problemen. Als je alleen maar gaat zitten hopen op een betere toekomst ben je inderdaad alleen maar geschikt als verhalenverteller voor kleine meisjes.

knutsel_ | 12-12-17 | 20:52

Ach ja het oude spel tussen de Optimates (onze regenten van VVD, CDA, D666, Groen(s)Links, Portemonnee van de Ander, CU, Dierenpoes) tegenover de Populares (de "populisten" van Geertje, Terry, gepensioneerde billenboef Henk Krol en "alt-right" zoals GS). Een oude strijd die letterlijk meer dan 2000 jaar spant.

De Optimates hebben de touwtjes in handen maar de Populares hebben maar 1 Caesar nodig om ze definitief in de pan te hakken. Althans dat is wel eens eerder gebeurd dus waarom niet nog een keer.

Verder neem ik snotneus Yes-R Feras Klaver niet zo serieus. Hij komt uit Roosendaal. En nee dat is geen "scarface" getto maar een heel sneu vinexwijkje vol weggevluchte Hollanders (met name uit Rotterdam), mocro's en west-Brabants tuig (kampers, xtc-boeren). En ja ik kom er (helaas) met enig regelmaat.

Graaf_van_Hogendorp | 12-12-17 | 20:52

Dit verhaal is een mooi antwoord op het verhaal van Klaver, beide bijzonder matig.

wout0rt | 12-12-17 | 20:51 | 1

Alleen is het verhaal van Jesses een mening, en het weerwoord feitelijk.
En zo matig vond ik het niet.

Nuchternederland | 13-12-17 | 08:46

"Ar" - Kan je een Leidenaar wel naar Amsterdam Noord halen, maar het blijft een bebrilde Leidenaar. Lekker Cons...

Neta | 12-12-17 | 20:48 | 3

wat is dat dan, ar / arren ???

Vesta | 12-12-17 | 20:50

Praten met aardappel in keel.
Kaerel in plaats van kerel.

Is dit nog nieuws? | 12-12-17 | 21:12

Ah, nog iemand die het durfde te vragen. Maar wat doet een ar dan tussen werkenden, tokkies en ongeletterd kleedjesvolk?

JoyCee | 13-12-17 | 09:51

Who controls the past, controls the future: who controls the present controls the past.

P-unit | 12-12-17 | 20:48 | 1

Ministry of truth :)

Vanilla | 13-12-17 | 07:25

Jesse belooft veel, maar weet dat hij weinig voor elkaar krijgt. Hij verkoopt hoop en krijgt naïeve en utopisce kiezers. Het kan dus alleen maar tegenvallen

Abu Bachouca | 12-12-17 | 20:48

Jesse, de singer/songwriter onder de politici. Zacht geneuzel vol clichés en zonder enige diepgang.

Harry Turtle | 12-12-17 | 20:47

God nee hoor, zoveel tijd besteed ik niet aan jesse.

John McClane | 12-12-17 | 20:45

over kutpartijen gesproken!

Bert Konterman | 12-12-17 | 20:43 | 3

Over dode partijen gesproken!

Is dit nog nieuws? | 12-12-17 | 21:12

Inderdaad, 60%+ van de GL-stemmers in 2017 was vrouw.

LiniaalRectaal | 12-12-17 | 21:14

@LiniaalRectaal | 12-12-17 | 21:14:
Zozo... vrouwen stemmen dus inderdaad met hun kut.

prakkie | 13-12-17 | 02:06

"Daarom zijn wij gestart met de Kantinetour. Omdat je het populisme niet verslaat door populisten te imiteren. Je verslaat het populisme door er een optimistisch verhaal tegenover te zetten. ''

Nee ,een realistisch verhaal.

pga | 12-12-17 | 20:43 | 1

Kantinetour ook. Alleen al van het woord druipt de minachting af.

JoyCee | 13-12-17 | 09:53

Ach, Jesse. Spin, dedain, hol gelul.

Alexis de T. | 12-12-17 | 20:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl