achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Gossie. Jihadkneus Victor Droste heeft spijt

Hey kijk nou. Provinciale misfit Victor Droste komt terug naar Nederland want hij is het spelen in het Kalifaat zat. Kondigde hij al aan, maar nu is het zover. Zoals elke goede mohammedaan verwacht hij dat de Nederlandse overheid voor hem klaarstaat met een gespreid bedje van woning, werk, wijf. Een eerlijk proces, een popstrafje. Uiteraard staat het wandelend stuk landverraad Arnoud van Doorn al weer klaar om zijn boosaardige medestander te verwelkomen om de strijd hier in Nederland voort te zetten. Allahoe akbar!

Duiding van onze huisgederadicaliseerde na de breek.

Niet (meer) beschikbaar

"Wat ik geloof doet niet heel erg ter zaken. Wat ik weet is dat deze jongen 5 jaar in een theocratisch oorlogsgebied heeft gezeten waar hij een hoop technieken eigen heeft kunnen maken en wellicht radicaler is geworden dan hij al was. Ik zie aan zijn Facebook pagina dat hij heel erg probeert om zijn liefde voor zijn woonplaats en Syrische kindjes kenbaar te maken aan de wereld. En hij legt steevast de nadruk op dictator Asad en verwerpt IS. Maar aan het einde van de dag steunde hij moreel wel Jhabat al Nusra en verliet hij Nederland met theocratische motivatie, en niet zozeer humanitaire motivatie. Dus ik zie dat hij zich nu al juridisch aan het indekken is. Hij probeert de weg te plaveien voor de aanstaande verdediging van zijn advocaat. Maar ik denk opsluiten en eerst maar eens flink analyseren. Geen haast met zo een jongen. Ook in Syrië wist hij van mij en mijn deradicalisering nog kwaad te spreken, dus zo lief is hij echt niet. Hij had zonder meer goede kanten, hij was bijvoorbeeld een van de weinige hardwerkende jihadi's die ik heb gezien in die gemeenschap. Hij hield van Salland en zijn ouders. Maar tegelijkertijd vertrok hij nogmaals op theocratische grondslag, en zei hij bovendien rond zijn vertrek "als de oorlog in Syrië over is trek ik door naar Irak". Met zo'n uitspraak weet je al dat het hem helemaal niet om Asad te doen is geweest. Dat is slechts een ethisch fondant laagje over zijn werkelijke - strafbare - motivatie."

"Is er dan een andere weg als je naar huis wil? Hij weet dat ook deze benadrukte transparantie de weg plaveien is naar een zo krachtig mogelijke verdediging in de rechtszaal. Hij bereid deze terugkomt al maanden zo niet jaren voor. Vandaar natuurlijk al die plaatjes op zijn FB. Aan het einde van de dag ben ik zijn opmerking over doortrekken naar Irak niet vergeten. Ben ik zijn foto met die Turkse ex soldaat die later bij IS zou gaan niet vergeten. En ben ik ook zijn demoniseren van mijn persoon niet vergeten. En dat laatste deed hij vanuit Syrië. Hij mag mild zijn op de chat. Aan het einde van de dag is het een politieke salafist die daar 5 jaar lang een leven heeft gehad, offline, waar we niks van weten. Ik hoop dat onze overheid kiest voor onze burgerlijke veiligheid, en heel rustig aan doet. Laat hem maar lekker afkicken van die ideologie. Monastiek."

"Voor Jason W was dat de rust die hij nodig had om tot inkeer te komen, maar voor de meeste is het slechts uitzitten om vervolgens meer jihadistische street credibility te hebben in de gemeenschap en bovendien weer een nieuwe morele klacht om het westen nog intensiever te mogen haten. Maar waar het me het meeste om gaat is de Nederlandse burgers zoals jij en ik. Die moeten niet opgezadeld worden met nieuwe buren die het zand van 5 jaar koppensnellende theocratie nog in het profiel van hun schoenzool hebben zitten. En jij als Irakese Nederlander moet dubbel blij zijn als dit soort types in het gevang zitten; ze zijn nu niet meer schadelijk in de Nederlandse, Syrische en Irakese samenlevingen."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.