achtergrond

Geenstijl

Binnenkort eten we allemaal halal

Hallucinante slotalinea in moetlees-interview dat het lezen waard is in de NRC van afgelopen vrijdag (spiegel). Een Franse mevrouw heeft het allemaal eens uitgezocht en wat blijkt? Halal vreten is helemaal geen eeuwenoude traditie die door Mohammed aan de kinderen van zijn kindbruidjes is doorgegeven maar een recente uitvinding van de ayatollahs en ander fundamentalistisch tuig die mede mogelijk wordt gemaakt door de harteloze dierendoodmaakindustrie. Slecht nieuws voor de ISLAM KAN HELEMAAL NIET VERANDEREN HET BLIJFT KUT roepers dus. Maar nog veel slechter nieuws voor de ISLAM IS EEN VERRIJKING VOOR ONZE CULTUUR roepers. 

Het blijkt namelijk dat de combinatie van haatfundi's en onze vrije westerse waarden niet echt een gelukkige is. Zo deden Nieuw-Zeelandse dierenartsen samen met de vleesindustrie vrolijk mee aan het ontwikkelen van een slachtsysteem waarin aan de wensen van de strengste moslims werd voldaan. "Door de meest strikte minderheid tevreden te stellen en tegelijk alle andere stromingen mee te nemen, diende de marktlogica zo de belangen van de fundamentalisten." In Frankrijk wordt halalvlees 'zeer waarschijnlijk' nog steeds als niet-halal aan nietsvermoedende kaffirs verkocht, terwijl daar expliciete regels tegen zijn. Hier leest u hoe dat werkt. 

En volgens Florence Bergeaud-Blackler houdt het niet op bij vlees. "Je kunt drie perioden onderscheiden: eerst de rituele slacht en de halalvleesmarkt van de jaren zeventig tot de jaren negentig. Daarna in de jaren 2000 de uitbreiding naar alles wat je eet of drinkt, inclusief medicijnen of cosmetica. En nu is een derde trap in opkomst: de aansluiting tussen islamitische financiering en de halalindustrie." Hoe verstopt je denken wordt van te lang aan de antropologie-afdeling van een universiteit verbonden zijn blijkt dan toch wel mooi uit bovenstaande slotalinea, waarin mevrouw Bergeaud-Backler uitlegt dat Europa wel islamiseert, maar dat dat niet betekent dat er sprake is van islamisering in Europa. Zo zijn de ware moslims, wier religie kapot wordt gemaakt, gelukkig toch nog de slachtoffers in dit verhaal en is het geschikt voor publicatie op de achterpagina van een dode boom. Lekker dan. Wij zijn even een broodje döner halen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.