achtergrond

Geenstijl

Raqqa valt vandaag. ISIS is verslagen

Eindelijk. Raqqa is bijna bevrijd uit de klauwen van het Kalifaat. Syrisch/Koerdische YPG zijn de laatste strijdende stukken stront van ISIS aan het kapotschieten terwijl bussen de stad in trekken om burgers op te halen. Kwestie van uren, zeggen de YPG.

Vandaag of morgen gaat het gebeuren: de stad wordt bevrijd. En de US Coalition laat de jihadisten niet vluchten. Dus dat wordt doodvechten, boys. Met de val van Raqqa valt min of meer ook het hele Kalifaat. Hartstikke leuk, kunnen al die gezellige knullemansen met een omweg via Libië op een bootje door de vloedlijn om te worden opgepikt door de Timmerfrans Ferries, die hen naar EU vluchtelingenkampen of terug naar moeder op drie hoog achter in een schotelwijk kunnen brengen. Maar voordat we ons daar zorgen over gaan maken, eerst wat mooie beelden van bevrijding. Video hieronder, foto's hier. Wat is vrijheid toch een prachtig product.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.