achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

vvd was tegen veroordeling Wilders, maar Kamerlid Taverne moest bek houden van Halbe

Wij zijn nog bezig in het boek van Ybeltje (we moesten eerst wat oude DM's van Kees Persluis opgraven), maar bij de vrienden van The Post Online mochten ze een stukje voorpubliceren uit de vuile was van de vvd.

En dat geeft wederom een ONTLUISTEREND inkijkje in de machtsmachine van de voormalige liberalen. U weet, Geert Wilders werd in het tweede proces tegen zijn persoon vorig jaar veroordeeld. Geen straf, wel een rode sticker op zijn persoonsbewijs wegens onfatsoenlijk gedrag. Een en ander viel samen met een debat over de vrijheid van meningsuiting, naar aanleiding van een initiatiefwet van Joram van Klaveren. Dat debat werd vóór kerst gehouden, want het mocht natuurlijk niet Wilders in de kaart spelen in aanloop naar de verkiezingen. Ybeltje Berckmoes schrijft in haar boek dat voormalig vvd-Kamerlid Joost Taverne het in dat debat echter voor Wilders' vrijheid van meningsuiting  op had willen nemen, en hij stelde het volgende voor in de fractievergadering:

Prima tekst voor een liberale partij. Maar hij werd NOOIT uitgesproken. Taverne werd na de fractievergadering achter het katheder getrokken en in elkaar gebeukt door Halbe Zijlstra. "WIL JIJ NOG ERGENS EEN BAANTJE STRAKS? DAN MOET JE DAAR GAAN ZITTEN EN JE BEK HOUDEN!" En aldus geschiedde. Terwijl laffe teckel Pechtold de rechter stond te prijzen voor het snoeren van de mond van een gekozen politucus, zat Taverne op zijn tong te bijten terwijl Zijlstra achter hem met een dolk klaar stond om meteen in zijn rug te jagen als hij het zou wagen om een liberaal standpunt in te nemen waar Wilders wellicht een pietsie van zou kunnen profiteren. De vvd wilde verkiezingen winnen, niet het landsbelang dienen. Berckmoes in haar boek: "Niet veel later liet Halbe Zijlstra mij weten dat Joost Taverne anders dan ik niet zo dom zou zijn om zonder toestemming een interview te geven. ‘Omdat Joost wel weet dat hij hierna nog een hele carrière te gaan heeft.’ Daar had hij een punt. Ik was nooit een goede marionet." Nano-Jort Joost Taverne wel. Die is ondertussen naar een sjiek diplomatenbaantje in New York gepromoveerd. Met zijn Porsche en zijn rode sokken.

Update: Wilders wil Taverne laten getuigen in hoger beroep

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.