Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wat vindt GS van de Rohingya-problematiek?

Welkom bij de rubriek "lezersvragen met tante Zentgraaff". Vandaag Jorrit in de mail: "Erg benieuwd naar verdere analyses door Geenstijl vwb Myanmar en hun strijd tegen Moslims." Goeie vraag Jorrit. Lekker to the point. Complex geopolitiekie in een paar snedige zinnen duiden op basis van vage aanwijzingen, wie denk je dat we zijn, Arend-Jan Boekiemeister? ANYWAY! Laten we het toch proberen met een paar leuke observaties. 

Even het conflict in het kort: Myanmar is in hoofdzaak een Boeddhistisch land dat, ondanks recente democratische vernieuwingen, in hoofdzaak door een militaire junta wordt geregeerd. Er is ook een stukje Burma (Rakhine-state) dat deels bewoond wordt door een moslimvolk, de Rohingya. Die worden langzaam gegenocideerd door fanatieke Boeddhisten, waar de regering aan mee werkt door de Rohingya op te jagen en door hun rechten te ontzeggen. Als gevolg van de jarenlang sluimerende burgeroorlog proberen veel Rohingya het land te ontvluchten, wat tot immense refugee-ellende voert in de buurlanden. Goed. 


A) Het is natuurlijk immens grappig dat moslims nu ook ergens eens een keer niet de daders zijn. In de band van Mohammedaans geweld van de Filipijnen tot het westpuntje van Afrika is er eindelijk eens een gebiedje gevonden waar de moslims daadwerkelijk om hun geloof vervolgd worden. Geen wonder dat het dus volledig wordt uitgemolken door de Salafistische landverraders als Nourdeentje Wil-de-man. De sentimenten worden maximaal opgeklopt: ziejewel dat de moslims overal verdrukt worden, ziejewel dat we de nieuwe joden zijn. Is niks van waar en het is gewoon een handige stok om mee te slaan, want om de verdere burgeroorlogen in de islamitische wereld wordt geen fuck gegeven. Kortom, de Rohingya zijn een beetje de Palestijnen van de 21 eeuw: ver weg, onboeiend, maar een prima kapstok om binnenlandse grieven en duistere sentimenten aan op te hangen. 

A1) Wat u niet zoveel hoort in de berichtgeving is dat er ook onder de Rohingya een aan de wereldwijde jihad in het algemeen en aan Al Quaeda in het bijzonder gelieerde terreurbeweging is opgestaan. Sinds de globalisering van de communicatie in de loop van de 20e eeuw is er geen enkel land met een substantiële moslimgemeenschap waar de kanker van de jihad niet is binnengeslopen. Kortom: Mohammed in het land, de boel in de brand. Wat dit voor Europa - waar de moslims met bootladingen worden binnengehaald en de migrantengroepen tegen de vergrijzing opkezen - moet u zelf maar bedenken, maar dat Sjeikh Google ook hier de mossels aanspoort tot jihad staat buiten kijf. 

B) Het toont aan dat het Boeddhisme niet alleen maar beeldjes van grijnzende dikke prinsjes bij de Xenos is, dat het meer is dan Truus uit Habbekutteveen die nu "aan meditatie doet" en helemaal zen is. Nee, Boeddhisme is ook gewoon een kudtreligie die, eenmaal uit op macht en geweld, ook in de psychomodus gaat. Van de toortsmonniken nu tot de Kamikazepiloten in Japan. Meer bij ome Christopher

C) Bij de Joop en op de UvA hoort u dat de bruine volkeren elders allemaal moreel op een veel hoger voetstuk staan dan wij de boze witte mensen. Jammer alleen dat wij de blankes wel alles in het werk stellen om boten met dobbersukkels aan land te trekken en de opvarenden vervolgens met Mieles en fietscursussen het land van Melk & Honing in te zeden: de bruine corrupte en indolente faallanden rond Myanmar teften de Rohingya aanvankelijk net zo vlug het land weer uit als dat ze binnenkomen en ook nu bestaat de hulp voornamelijk uit temporary resettlements in kampen en harde worden voor de regering. Goh. Voorts blijft de zaak voornamelijk een middel om de islamitische straatknokploegen in Indonesië zelf te mobiliseren, ook een uiterst gevaarlijke ontwikkeling. Blijken de rassistiese en seksistiese imperialisten van het Westen toch zo gek nog niet. 

 D) Een van de meest misselijkmakende aspecten van de huidige post-religieuze cultuurmoeheid in het Westen is de loze verering van mensenrechten-voorvechters als een soort vervangende heiligen. Moeder Theresa, Martin Luther King, die ene Zuid-Afrikaan die zoveel lijkt op Morgan Freeman en uiteraard Aung San Suu Kyi, ooit winnares van de Nobelprijs voor de Vrede door haar strijd tegen de militaire Junta. Haar partij is inmiddels gecoöpteerd door het leger, ze is zelf een soort regeringsleider en behandelt de Rohingya op een manier die niet helemaal getuigd van een vrolijke Benetton-regenboogland gedachte. Eerst zweeg ze moslims dood en nu doet ze alsof het conflict de schuld van de Rohingya zelf is. Fijn toch, zo'n icoon dat vroeger met deuglaars Bono op de foto ging voor een betere wereld nu ook maar gewoon een perfide, berekende machtspoliticus blijkt. Optimisme en melige heldenverering is immers maar zo-zo en voor nuffige correspondentlezers. 

Reaguursels

Inloggen

Waarom zou het toch zijn dat overal waar de moslims een minderheid zijn, zij de
meerderheid tegen zich in het harnas jagen?
En overal waar de moslims de meerderheid zijn de ongelovige minderheden het zwaar te verduren hebben, softly put?

SaintNick | 22-09-17 | 13:43

Toen Milosevic, Karadzic en Mladic deden wat de boeddhisten van Myanmar nu doen, belandden ze uiteindelijk voor de internationale fop- en deugrechtbank in Den Hagistan. Benieuwd hoe het straks zal gaan met die junta en de Nobelprijs-mevrouw uit dat Aziatische land. O wacht, daar moeten door foppers en deugers eerste weer verdragen over gesloten worden.

De Vrijlansier | 22-09-17 | 13:38

en ik kan dat verdomde kutgeloof niet meer horen, zien of voelen! He-le-maal klaar met die mosseljankerts, sodetieft op naar je eigen zandbak, leef daar zoals je denkt dat jouw denkbeeldige vrindje het wil en blijf vooral mijlenver uit de buurt van de geciviliseerde wereld. we hebben hier de invloed van geloof geminimaliseerd tot wat gebeier op zondag en wat mafkezen in drenthe, werkt geweldig goed echt. Sinnds het begin van de verslaggeving over myanmar en de rohingya zat me dat woordje moslims al dwars en het lijkt er toch wel weer op dat ze het wederom niet snappen. Eerst je eigen stukkie totaal onleefbaar maken met dat tyfgeloof en als alles kaalgevreten en stukgesloopt is exporteren ze die ellende naar het volgende stuk. Net sprinkhanen. Zat van. doe maar eens eerst iets aan goeie pr, dit lijkt nergens naar en als islam een merk zou zijn zou het al lang geleden faiiliet gegaan zijn.

elfenstein | 22-09-17 | 10:29 | 2

Ik vind dit een mooi stuk tekst.

SidewinderNL | 22-09-17 | 12:12

Mee eens met SidewinderNL, mooi oprecht geschreven en ik kan het er alleen maar mee eens zijn.

DearMud | 22-09-17 | 13:24

IN Myanmar hebben ze ook internet en komt alle nieuws tot hen. Wellicht beschermen die de eigen burgers op de juiste manier.

Therapietje | 22-09-17 | 09:40

Newhumanist.... behalve dat dat artikel krampachtig probeert de islam NIET te benoemen als oorzaak krijg ik ontzettende sorosjeuk aan m'n oogballen bij het lezen van die pagina. Wie zitten daarachter? enig idee welke bias de schrijver daar heeft?

elfenstein | 22-09-17 | 10:23

Als zelfs boeddhisten geframed kunnen worden als verdachten van een toekomstig genocidetribunaal, dan weet je dat de msm ligt te pourren in je hoofd.

Zoltan | 22-09-17 | 05:29

de.scribd.com/document/335396565/Beng... Dit staat er over Bangladesh:
"50 years ago it was about 28% Hindu, after forcing millions of Hindus to flee the Hindu population is less then 9%, and still becoming smaller. The small Buddhist population is treated terribly, and Buddhist temples and monasteries and homes are looted and burned. All the ancient temples, stupas, and ruins from nearly 2000 years of Buddhist kingdoms have been completely destroyed."
En door de illegale massa-immigratie van Moslims naar Myanmar zou ook Myanmar binnen een paar generaties veranderd zijn in een islamitische hel. Hier een ooggetuigeverslag uit 2012 van de moordpartijen aangericht door de moslimimmigranten in hun gastland Myanmar: www.facebook.com/KasheerHinduzFront/v...
Mijn sympathie gaat uit naar de slachtoffers en niet naar de daders.

Wladimir 1928 | 21-09-17 | 23:53 | 1

Die Rohingya worden idd niet voor niets vervolgd. Boeddhistische monniken daar moet je van afblijven in dergelijke landen. En laat nou de Birmanen en hun regering ietsje minder politiek correct zijn en in tegenstelling tot de vaatdoeken alhier wel hun vuisten ballen tegen deze luitjes die hun geloof willen opdringen en de plaatselijke cultuur willen vernietigen. En ook nog: er schijnt daar een mooi gaspijplijntje dwars door Myanmar te lopen zodat China lekker veel gas krijgt. De cia vindt dat waarschijnlijk niet zo leuk wantvanders spraken de Westerse media niet over deze zaak.

Benesha | 22-09-17 | 20:50

Superverwarrend dit. Een nobelprijswinnaar die de baas is van een junta. Buddisten die aan genocide doen. Moslims die worden weggepest. Migrantenbootjes die worden teruggestuurd. Dit conflict tart alle stereotypes. Behalve dan moslims en geweld en moslims in bootjes. Dat is dan wel weer heel vertrouwd.

MultiPlex | 21-09-17 | 23:32

En ze zouden er voor de verandering Israel weer eens niet van beschuldigen in dit linkse Engelse vod: www.independent.co.uk/news/world/middl... .... er zit een scheet dwars. Israel's schuld!

Slough | 21-09-17 | 23:11
-weggejorist-
GerMonster | 21-09-17 | 22:35 | 1

Ik schreef het al eerder en doe het nu weer. Moslims moeten zich gaan afvragen waarom ze zo gehaat worden. Als je die vraag loslaat op Myanmar dan kom je al snel meerdere bronnen tegen. En als aanvulling op reaguurders voor mij vandaag, die iets schreven in de trend van 'maar de moslims begonnen' en weer anderen die reageerden met 'waar heb je het over?', geef ik hier een paar van die bronnen. (waarschuwing: de foto's bij sommige artikelen kunnen schokkend zijn).

-2 bronnen over hoe het begon.
hlaoo1980.blogspot.nl/2012/06/arrakan-...
twocircles.net/2012jul22/rapemurder_bu...
- tempels verwoest door moslims
www.rt.com/news/buddhist-temples-torc...
- vage blog maar wel met achtergrondinfo die je elders niet leest
www.scribd.com/document/120872323/Hid...
- het Meik-hti-lar incident
ireport.cnn.com/docs/DOC-945926
- onthoofde boeddhisten
hlaoo1980.blogspot.nl/2013/06/burmese-...
- 6 jarig meisje vermoord en verkracht door moslims
shariaunveiled.wordpress.com/2013/11/...
en als laatste
www.angelfire.com/ab/jumma/1995/199511...

Na het lezen van deze artikelen vraag ik me af: 'als Zentgraaff die artikels had gelezen voorafgaand aan het schrijven van het stukje, was dan hetzelfde geschreven? Of toch een ander stukje met andere inhoud?

gaffelbaard | 21-09-17 | 22:35 | 1

second that

Inflammatorist | 22-09-17 | 12:50

Overal waar er moslims zijn ontstaat ellende, armoede, onderdrukking, geweld, moord en doodslag.
Hoe zou dat toch komen?
Het ligt natuurlijk nooit aan die kut-religie.

Jan Dribbel | 21-09-17 | 22:29

Nou zandnazi's als je oorlog wil 30 politiebureaus en een kazerne aanvallen. Kalifaatje spelen. Gaan wij kijken of jullie revolte kan worden omgezet in een hardloopwedstrijd tot je mekka hebt bereikt.

rattenvanger XL | 21-09-17 | 22:24

De nieuwsduiding is ook weer bijzonder eenzijdig. De Rohingya worden afgeschilderd als onschuldige vluchtelingen. Zij hebben net zo goed wreedheden en aanslagen gepleegd. Myanmar is nu eenmaal geen slappe staat zoals West Europese naties. Het is een miltaristisch bewind en die reageren nu eenmaal met... juist, miltair geweld. Over de moraliteit kan je blijven debatteren maar mi heeft Myanmar het recht zich te verdedigen. Zij doen het echter wel met FIRE and FURY...

Janndeman | 21-09-17 | 22:21

Het zoveelste conflict wereldwijd met moslims. Nu hebben ze zelfs de boeddhisten tegen zich in het harnas gejaagd. Maar het ligt natuurlijk nooit aan de moslims zelf, noch aan de islam.
Zelfinzicht is nihil bij die groep.

kempenaer | 21-09-17 | 22:14

In Myanmar begint de victorie.

de euro middenweg | 21-09-17 | 22:07

Het heeft natuurlijk uiteindelijk nooit te maken met het geloof zelf, maar met het feit dat een meerderheid van de mensen uit ontzettende losers bestaat.
Kunnen niet voor zichzelf denken, bezwijken gelijk onder groepsdruk, en dan krijg je dit soort gezwellen.

Draak uit Brabant | 21-09-17 | 22:05

De Mosulman heeft WEER een wereldwijd kalifaat uitgeroepen in myamar dezemale.
Kan fout gaan!

bodypoppin | 21-09-17 | 21:56

Iemand al opgevallen dat als de soennietische islam terrein moet winnen (Balkan, Myanmar) of verliest (Israël) er een hoop drama wordt gemaakt?
Als een groep heel iets andersdenkende moslims zelf aangepakt wordt binnen de islamitische wereld door soennieten, zoals de Houthi in Jemen, nota bene de echte oorspronkelijke bewoners van dat gebied, hoor je bijna niets.
En ja! De mensen in Jemen hebben pas echt iets om over te klagen.

Van mij mag het leger van Myanmar in ieder geval helemaal losgaan op de invallers in hun land.

blokkadeleider | 21-09-17 | 21:54

GS: "eindelijk eens een gebiedje gevonden waar de moslims daadwerkelijk om hun geloof vervolgd worden"

Klinkt leuk natuurlijk maar uiteraard zijn het nu juist de moslims die ook andersoortige moslims vervolgen. Dat is nu juist de feature van het moslimprobleem en de verdrukkingen daar met de resulterende "bevrijdingsprojecten" van gekke westerlingetjes.

Even een boek overslaan over zeg Iran, Irak, Yemen kan helpen. Ook Al-Qaida heeft al 8x meer moslims opgelegd dan niet-moslims. Kortom de opmerking over moslimverdrukking slaat nergens op maar het toont de vergissing aan van de islamofobist, wanneer de ogen rood gaan kleuren en het plaat voor de kop valt. Het gaat helemaal niet om een strijd tegen het "Westen" of de vrijheden en waardes daar. Of een overname. Dat is een mythe. Een radicaliserend geloofje op zichzelf. Maar goed, iedereen mag z'n geloof hebben maar er mag best wel redelijkheid ingehamerd worden af en toe.

GeenAccount | 21-09-17 | 21:31 | 1

Wat u redelijkheid noemt, kan net zo goed naïviteit genoemd worden. Mij zijn de ogen in 2015 open gegaan. En what has been seen can not be unseen.

Deksmaat | 21-09-17 | 21:47

Ik kan er niet van wakker liggen. Moslims roepen alles over zichzelf af. Wat goes around, comes around. Wanneer het hier in NL goed fout gaat, weet ik wel aan welke kant ik sta.

ChatBot | 21-09-17 | 21:07

Japanse kamikazepiloten hebben geen duck va. doen met Boeddhisme maar alles met Shintoïsme. Een uitgekiende combinatie van geloof en fascisme waarin de keizer god is, Japan en zijn cultuur als superieur worden gezien en de Japanners zichzelf als het
Herrenvolk zien. Enkel en alleen ondergeschikt aan de keizer.

Titaantje | 21-09-17 | 20:58 | 1

Complete onzin wat je schrijft. Shinto is niets anders dan de overblijfselen van de animistische oerreligie van Japan.

Zen Boedisme vormde de religieuze inspiratie voor de kamikaze-piloten en was een van de ideologische motors achter de Japanse expansie na WO1. Lees het boek 'Zen at War' van B. Victoria er maar eens op na.

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 21:16

Uitleg te karig. Dat er religieuze conflicten in die regio zijn is niets nieuws, aan de Thailand kant zijn er ook issues maar de 'Karen' zijn alles behalve mossels. Waarom het juist nu aan de wenstkant escaleert is (ff kort door de bocht) gelegen in het feit dat Myanmar grote stukken Rohingya gebied (oa de Rakhine provoncie) heeft verpatst aan China. China heeft op haar beurt grote geopolitieke belangen om te kunnen met name de metropool Kunming te connecten met de Golf van Bengalen. Hiervoor zijn recent o.a. al een grote haven, snelweg, spoorbaan en mega olie en pijpleidingen aangelegd. Door het leefgebied van de 'opstandindelingen' die derhalve moeten opti*fen edus.

HdJ | 21-09-17 | 20:55

@Zeemeerminneke | 21-09-17 | 19:24

Hahahahaha. U lijkt te denken dat Moebarak, Al Sisi en de deep state voor Egypte spreken?
.
Meen me een kort moment in tijd te herinneren waarin het Egyptische volk zich mocht uitspreken over de te zetten koers. Het werden die moslimbroertjes dus.
.
Als je vaker in Egypte geweest bent, dan bedoel ik niet de resorts en toeristische trekpleisters, weet je dit ook. De haat naar niet-moslims is bijna tastbaar in de straten. De haat naar Joden, tsja gewoon tastbaar.
.
Overigens laten bepaalde onderstromingen (cultuur, volksaard, religie) zich niet gelegen aan een handvol decennia hoor. Ook niet aan verdragen. Maar iemand met zo'n enorm historisch kader als u wist dat natuurlijk al.
.
Ik laat mij overigens slecht aanspreken op het gebruik van diverse talen. Ik spreek en schrijf die diverse talen nou eenmaal dagelijks. De kwaliteit daarvan hoef ik ook al niet bij u te valideren. Berust u nou maar gewoon in het gegeven dat niet iedere mens in uw benepen binnendijkse wereldje leeft.

Parel van het Zuiden | 21-09-17 | 20:49 | 3

... En ziet hier hoe de pseudo-intellectueel na een haastige, paranoïde zoektocht op Wikipedia en de internets zijn repliek te berde brengt: compleet met een ander taalregister en plots de beleefdheidsvorm van het persoonlijk voornaamwoord.

Die schizofrenie mag je bij je houden, net als je gebalk over een "deep state".

Je sofistische riedeltje mag je ook weer oprollen, want waar ik over gesproken heb is het feit dat Egypte noch de Egyptenaren op Gaza noch haar inwoners zitten te wachten.

Doen alsof ik op de een of andere manier zou hebben beweerd dat antisemitisme in Egypte niet zou bestaan is al helemaal van de zotte. Geen zorgen, ik ken je type. Grote woorden uit een klein hersenpannetje, enkel uit op het horen van het eigen gelijk uit de mond van een ander.

Geen tijd voor: next!

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 21:34

Egypte een facinerend land met prachtige cultuur.
Echter de enige inwoners die westerlingen goed gezind zijn is het leger en de mensen die van toerisme leven.Moest onderweg naar Luxor plassen.Moest het ophouden tot in de enige woestijnstop waar westerlingenmogenuitstappen.Bevolking zou me lynchen zodra ik uit zou stappen volgens de vriendelijke chauffeur die voor elk roadblockstop van het leger een bepaalde tijd kreeg om bijde volgende te arriveren waar de zwaar bewapende soldaten ons telden in de auto en afstreepten op de lijst.Luxor was prachtig maar ik wilde ook nog naar de piramides en ben nooit meer met mijn dochters het resort uit gegaan.Grootste gedeelte van de bevolking hoort bij moslimbroederschap.Het andere gedeelte wil je poen.Ben er drie keer geweest en het snorkelen is nergens ter wereld zo mooi als in Egypte.Maar de mensen daar zijn griezelig en vol haat.Mocht moslimbroederschap ooit echt de macht krijgen dan is het over met bescherming door het leger

Lilia2 | 22-09-17 | 00:10

Egypte is ziek, hun enige levensader de Nijl, is namelijk doodziek. En die hebben ze zelf ziek gemaakt. Dat is wat de Islam doet. Haar eigen resources vernietigen, de schuld daarvan bij anderen leggen (slachtofferen) en vervolgens opeisen. Zo deed ome Mo het en zo zijn ze het blijven doen.

JoyCee | 22-09-17 | 07:00

De islam is en blijft een Calimero-religie. Een chronisch minderwaardigheidscomplex wordt beantwoord met een vermeende religieuze superioriteit. Waar wij dan weer niets van mogen vinden. Want religie.

Reaganmania | 21-09-17 | 20:38 | 2

Klopt. Sterker nog, ze zijn minderwaardig en ze beseffen dat ook. Sinds internet beseffen ze pas ook hoever ze achterlopen en proberen nu alles toe te eigenen met een inhaalslag. En nou raakt de poep de ventilator.

Deksmaat | 21-09-17 | 20:52

Nou Calimero? Ze hebben wel 250 miljoen slachtoffers op hun geweten.

Elessir | 22-09-17 | 01:42

Is er al een rekening geopend om de boeddhisten van Myanmar te steunen? Ik geef graag!

basweetutwel | 21-09-17 | 20:34 | 1

Giro 88 lijkt me een mooi getal zo vlak voor de Duitse verkiezingen.

Reaganmania | 21-09-17 | 21:34

Ergens begrijp ik ze nu wel.

Bergbloempje | 21-09-17 | 20:33

Na al die jaren krijgt DKS nog steeds reaxies. tjk tjk tjk..

Gokmaar | 21-09-17 | 20:30

Ik heb overigens ook vernomen dat de vlam in de pan sloeg toen de moslims via eigen rebellen groepen de boel even uit het rustige evenwicht gingen verstoren.
Zo erg als het opblazen van Boehda beelden, zoals door de moslims in Afghanistan werd gedaan is het niet geweest.
Maar handig was het opstoken van het vuurtje door het moslim leger nou ook weer niet, zou dit iets van een reactie daarop zijn. Pookt men mogelijk het vuurtje op?
Moslims in China, gezeik
Moslims en Boedha, gezeik
Moslims en Christenen, zucht

bananabanana | 21-09-17 | 20:27 | 1

Ach weet je. Ik heb dagelijks te maken met die uitwas. Maar na het schrijven van bonnetjes, dus pakken op de centjes. Worden ze echt wel mak hoor, nu zie ik diezelfde uitwassen met chipkaartjes met voldoende saldo EN ingecheckt. Gewoon pakken op de centjes. Werkt op termijn altijd. Denk maar aan jezelf. Centjes doen altijd pijn als je ze kwijtraakt. Ik draag mijn kleine steentje bij aan deze maatschappij door dit te doen.

Gokmaar | 21-09-17 | 20:43

Ze kunnen in ieder geval goedkope kleren kopen in Bangladesh, dus ze hoeven niet eens naar de Primark. Wat zeiken die gasten nou?

CoJoNes | 21-09-17 | 20:19

Ik weet niet hoor. Vroeger hadden we iets dat 'land' heette en de bevolking van zo'n 'land' was door eeuwenlange processen min of meer gehomogeniseerd zodat men niet meer de neiging had elkaar de hersens in te slaan om allerlei meningsverschillen zoals over b.v. religie omdat de neuzen min of meer allemaal dezelfde kant uitstonden. Een proces dat bloed, zweet en tranen heeft gekost en veel, heel veel tijd. Helemaal perfect was het nog niet maar het kwam aardig in de richting. En we hadden dit net voor elkaar en eindelijk wat rust in de tent toen briljante mensen op het idee kwamen een soort superland te creëren dat ze de 'EU' noemden en daarin flink wat landen door elkaar te husselen en daarnaast alle grenzen open te zetten. Met als gevolg dat er van een homogene bevolking geen sprake meer is.

Wekkertje | 21-09-17 | 19:38 | 5

@basweetutwel: Zuid Amerika is een paradijs zonder het vergif van de islam. Ik ga hier nooit meer weg behalve om mijn familie in Nederland te bezoeken. Ik ben al een maand in het ruige noorden van Argentinië maar mijn toekomst ligt in Ecuador. Zodra je de taal een beetje spreekt en de mensen respecteert wordt je hier geaccepteerd. Alleen door mijn lengte zal ik hier altijd een bezienswaardigheid blijven.

Gulliver | 21-09-17 | 20:46
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 22-09-17 | 09:41

Ben al een eind op weg met mijn cursus Spaans.
Ja, Zuid-Amerika: helemaal zo gek nog niet!

EefjeWentelteefje | 22-09-17 | 09:41
▼ 2 antwoorden verborgen

dank ,

medelmo | 21-09-17 | 19:41

Als zelfs de boeddhisten al een teringhekel aan je hebben,moet je het wel heel erg bont gemaakt hebben.

komtdatschot | 21-09-17 | 19:24 | 1

het elastiekje niet te ver uitrekken , anders spat het losse deel in je oog ...weer een oog minder om dat kutkoran boekje te lezen,.
Ja ze zuigen al jaren daar en nu krijgen ze klappen en antwoord , NL over een paar ? jaar ?

medelmo | 21-09-17 | 19:27

Dit dus.

Je kan ervan vinden wat je wil maar als oudjes, vrouwen en kinderen massaal op de vlucht moeten omdat ze voor hun leven moeten vrezen is dit een drama. Het klopt dat er een paar duizend islamitische militanten zijn die terreur plegen maar moeten ze daarom allemaal maar oprotten?

Tijdens en Armeense genocide was het idem.

Het blijven mensen. En ja Bangladesh vangt ze op. Maar het is en blijft een drama.

De Koreaanse Slet | 21-09-17 | 19:19 | 6

Zodra je oudjes, vrouwen en kinderen benoemt, is het geen probleem meer want dan kun je niets meer doen. Hoorde ooit van wijlen een oom die in vm Indië (1947) was dat kinderen daar leken te spelen maar wel zo nu en dan een handgranaat naar de soldaten gooiden. In bijv. Jeruzalem hebben ze geen handgranaten dus gooien ze stenen. Wel ook daar opgestookt door de ouderen. Waar mossels zijn, kunnen andersoortigen enkel vrezen. De kruik gaat zo lang te water totdat hij barst. Dat geldt voor elk zichzelf respecterend land (m.u.v. Nederland dat enkel respect voor mossels heeft want werkgelegenheid voor NGO's en MSM)

gnor | 21-09-17 | 19:53

Het blijven ook moslims, altijd gedoe en conflicten. Waar dan ook . Nare ' cultuur ' .

HaatbaardKnipper | 21-09-17 | 20:52

Sletje, je antwoord komt neer op: 'ja, maar nu worden ze verdreven en moeten ze vluchten en dat is toch zielig'.

Jij zou het na WO2 ook opgenomen hebben voor de heimatvertriebenen? Google eens op 'verdrijving van Duitsers na de Tweede wereldoorlog'.

gaffelbaard | 21-09-17 | 22:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Ah, genocide.
Dat woord doet het altijd goed.
Niet dan recep.

Kanarie_Geil | 21-09-17 | 19:13

@Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:46

1967
1973
?

You ignorant, ignorant f.... fish...

Parel van het Zuiden | 21-09-17 | 19:11 | 1

Welk punt denk je nu precies te maken?

Denk je nu serieus dat ik na mijn mini-exposé over de huidige situatie van het beloofde land nog nooit van de Zesdaagse Oorlog of de Yom Kipoer-oorlog heb gehoord?

Nederlands, moederfokker doe je het spreken?

We leven in 2017. De Midden-Oosten-politiek na Camp David (en dat was in 1978, met andere woorden NÁ jouw jaartalletjes.) is degene die vandaag nog steeds doorleeft.

Heb je überhaupt wel enig historisch besef, of roep je ook nog steeds keihard "1830!" als iemand het heeft over de warme relatie tussen Nederland en België?

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 19:34

getuigt. Met een t, lieverds, niet met een d.

Stijlicoon | 21-09-17 | 19:08

ik heb er geen medelijden mee islam moet je zo snel mogelijk weg jorissen

hatschjoe | 21-09-17 | 19:07

Als ze gender neutraal worden dan is het zo over.

puntjeopdei | 21-09-17 | 19:02

Myanmar heeft te maken met een enorme illegale immigratie vanuit Bangla Desh. BD knalt echt uit z'n voegen van de bevolkingsaanwas, want moslims en arm. En laten die emigranten nou etnisch en religieus hetzelfde zijn als die Rohingya. Uitmoorden is dan niet de goede oplossing maar terugsturen is best logisch. En als je het verschil tussen een Bengaal en een Rohingya niet kan horen, zien of controleren aan z'n papieren, dan krijg je dit. Pakistan en Saudi Arabië staan te juichen en stoken het vuurtje stevig op, de jihadi's doen de rest. Beproefd islamitisch recept, kijk maar naar bijna alle grenzen van het islamitische gebied zoals West Afrika, Filipijnen, Oeigoeren, etc

BozeKater | 21-09-17 | 19:01

4 september 2013
mo.be/artikel/niemand-wil-de-rohingya
Mooi artikeltje.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 19:01

Illegalen moet je het land uit donderen, en al zeker als ze met IS gedachten/handelen rondlopen. Zouden we hier ook eens moeten doen. Ruimt lekker op.

Oepsie1234 | 21-09-17 | 19:00

Wederom een prachtige openingszin. Waar kan ik tekenen voor de medaille.

Rest In Privacy | 21-09-17 | 18:50

@Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:40

Zeg, Ariel... jij haalt je geschiedenis en actualiteit uit het verzamelwerk Soros's revision of history?

Parel van het Zuiden | 21-09-17 | 18:44 | 3

Nee, ik ben zo'n stijlloze van de Oude Garde. Uit de tijd dat hier de plempsels nog niet voor het merendeel nietszeggende Facebook-reacties waren maar nog weleens inhoud hadden.

Ik zal het nog eens voor je spellen; als je denkt dat 1) Egypte de Gazastrook wil hebben, en dat 2) het Israëlische leger de Gazastrook tegen deze niet-bestaande ambities zal verdedigen ... heb je 1) Geen benul van de Egyptische buitenlandpolitiek na 1979 en 2) nog minder kaas gegeten van de positie van Gaza binnen Israël.

Israël wil Gaza niet meer. Daarom hebben ze in 2005 alle nederzettingen ontmanteld, het leger teruggetrokken achter de muur en de gifbeker die Gaza heet aan Hamas en Fatah gegeven. Als ze er mee weg zouden kunnen komen, had Israël dat trieste stukje flatlandschap met bijbehorende vuurwerkateliers allang tot de grond toe afgebrand en zout in de grond gespoten.

Egypte, heeft zich na Camp David neergelegd bij het bestaan van Israël en het (net als Jordanië) ook als staat erkend en de handen teruggetrokken van de Arabieren in Israël. Ze moeten ze niet en niet gek ook, want ze zouden zou blok aan hun been zijn in nagenoeg ieder opzicht. Want dan zouden ze moeten worden opgenomen in het al amper bestaande sociale vangnet, de economie om zeep helpen met hun werkloosheid en zouden ze op de Moslimbroertjes mogen stemmen. Daarom krijgen zelfs de Palestijnen die al generaties in Egypte wonen nooit het Egyptisch staatsburgerschap, ook al hebben ze dezelfde taal, cultuur, geloof. Egypte zou Gaza nog niet eens uitpissen als het in de fik stond.

Maar goed geloof lekker in je sprookje, als dat is wat je wil.

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 19:24

RABARBERKE!!!!

CoJoNes | 21-09-17 | 20:23

COJONES!!!!

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 21:38

Laten we de aanhangers van mohammed gewoon weer mohammedanen
noemen zoals christus en de christenen. Vinden ze niet leuk maar is wel
het juiste perspektief . Geen uitzondering.
On Topic: China en India steunen van harte de koers van Myanmar en kijken ook met argusogen naar de ontwikkelingen in Europa.
Ach, terzijde Bono en Sting, berichtjes in een gouden fles drijvend in een bad met champagne., Dass war einmal.

Ernst Oosters8389 | 21-09-17 | 18:43 | 1

Goh. China zit zelf met de Oeigoeren en India zit met Pakistan. Dus logisch dat ze hierachter staan.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:47

Ik vind het wel humor dat de hele wereld gelijk genocide roept als een clubje mossels na aanslagen gepleegd te hebben ter verantwoording word geroepen, maar dat het woord genocide niet genoemd mocht worden toen de jezidi's daar op de berg aan het sterven waren. En ik heb de berichten gemist dat de Jezidi's politieburo's hebben aangevallen.

jack and friends | 21-09-17 | 18:42 | 1

Aanslagen , aanslagen ? Dat is wel een erg groot woord voor een aanval op slechts 30 (dertig) politieposten. / sarcasme modus - off / NPO journaal verder kijkt

enorme sukkelzak | 21-09-17 | 19:30

Het is een vijandige invasie.
Compleet met moorden, verkrachtingen en oorlogshandelingen.
Dan helpt een enkelband niet.
Opruimen die rebellen en met de harde hand.
Niet vanwege hun geloof maar vanwege hun gedrag.

jemagookniksmeer | 21-09-17 | 18:39

Maar goed, ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat Pechtold zowel Wilders als Trump ter verantwoording roept!
.
Let's play hard ball!

Parel van het Zuiden | 21-09-17 | 18:37

Hee @Zentgraaf, vul uw stuk even aan met waarom boeddhisten los gaan op de mosselmannen (iets met islamieten en eigen staat), nu klinkt het alsof boeddhisten (ideologie van de vrede, echt waar) uit birma boosaardige mannen zijn

Abu Koop Dan | 21-09-17 | 18:33

Kan Europa die Rohingya niet opvangen? Myanmar een probleem minder, Timmermans een mooi persmomentje en wij geen inteelt. Win/win.

atheïstisch stemvee | 21-09-17 | 18:32 | 1

Hihi. Breng Timmermans nou niet op ideeën....

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:48

@Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:25

Nou, Egypte stuitte een aantal malen op een klein praktisch dingetje.
.
Het Israelische leger....

Parel van het Zuiden | 21-09-17 | 18:31 | 1

Nou nee, want zoals ik al zei, Egypte wil heel die lap niet eens hebben; laat staan dat ze dat specifieke stukje nu nog (na de Realpolitik van Camp David) zouden willen proberen te veroveren.

En Israël zelf zou er nog geld op toe leggen om van de Gazastrook en bijbehorende ploffabrieken af te kunnen zijn.

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:46

Iedereen zou verplicht op de link van ben kokhals op 17:32 moeten klikken.
De complete MO van moslims wordt daarin stap voor stap uitgelegd: totale ontwrichting van een samenleving door moordpartijen, verkrachtingen, berovingen en landjepik op grote schaal. Exact dezelfde MO als hier, copy-paste.

Ook hun motief. Daar zijn dat de mineralen (geld dus), hier is het sowieso gratis geld, naast gratis huisvesting, zorg etc.. Halen wat je halen kunt.

En vervolgens burgers en regering die daar tegen in opstand komen, wegzetten als evil en rascistisch. Ook copy-paste.

Jezus man, leren wij het dan nooit?

Deksmaat | 21-09-17 | 18:31 | 4

LoL zeemeermin. Simpelweg een botsing van verschillende culturen. Ohhh dat verklaart al die aanslagen door moslims wereldwijd. Nee. Totale uitmoording van iedereen die niet-moslims zijn. Want ongelovigen mag je afmaken. Dat is de reden.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:44

@ Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:44

Ja dat verklaart zeker al die zelfmoordaanslagen wereldwijd. Tenminste, als de naam Samuel Huntington een belletje doet rinkelen in dat SBS6-brein van je.

Moslims vermoorden geen niet-Moslims alleen omdat "het" mag. Schijt jij soms ook in de bek van je vrouw als ze zegt dat het mag?

Figuren als die van IS vermoorden alles en iedereen omdat ze een wereld willen creëren waarin Moslims ( en dan natuurlijk alleen de 'echte' Moslims) leven zoals in de goeie ouwe IJzertijd van de profeet en waarbij alles en iedereen die iets anders denkt op zijn minst totaal onderdanig is tegenover zijn islamitische overlords. Dat heet een ideologie, een wereldbeeld ... een cultuur. En die botst met culturen die de wereld graag anders zouden inrichten. Dat 'botsen' is een eufemisme (moeilijk woord, pak je woordenboek) voor praten, schreeuwen, knokken, moorden, verkrachten en uitroeien.

Duidelijk?

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:57

@Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:40
Lees de link svp, en dan mijn tegel. Niemand heeft het over een masterplan. Ik ook niet.

Het is puur willen hebben wat een ander heeft. Verrijking over de hoofden van anderen, helaas ook letterlijk. En alles onder het mom van religie, als alias. Handig, want dan kun je er niets tegen doen zonder als rascist te worden bestempeld.
Geen masterplan, maar een door inteelt ingebakken houding van totaal schijt hebben aan een ander.
Ik vergeet nooit meer die sargentiniër die de camera met beide handen vastpakte, zijn gezicht er bijna in stopte, en riep: "Money! MONEYYY!"
En daar mijn waarde Zeemeerminneke, heb je je hele masterplan samengevat in 1 woord. Money.

Deksmaat | 21-09-17 | 18:59
▼ 1 antwoord verborgen

Genoeg voorbeelden in Azië en Centraal Azië waar de VS en China op ramkoers liggen en proberen aan invloed te winnen, zie Noord Korea en bijvoorbeeld de Spratley Islands of Kazakhstan.

De tactiek van de VS (en Ome Soros, de proxy financier van de CIA met zijn 'Open Societies' stichting) is bijna altijd dezelfde: religieuze minderheden financieren om onrust te stoken, zie bijv. Afghanistan (Mujahideen, de voorloper van de Taliban), Syrië (IS en Deash).

Copy-paste in Myanmar...

Xirdalan | 21-09-17 | 18:31

Als je zelfs Bhoedisten op oorlogspad kunt krijgen zullen de moslims er wel een hoop ellende hebben veroorzaakt.

Gulliver | 21-09-17 | 18:31 | 1

Waar die lui ook komen, iedereen heeft binnen no time een bloedhekel aan ze, zelfs onderling maken die figuren zich onmogelijk. Wat mij betreft: rot op naar de woestijn, alleen maar negatieve energie verspild aan deze middeleeuwse cultuur. Past niet elders dan in de zandbak waar alles dood en dor is. Toen niet nu niet en nooit niet.

HaatbaardKnipper | 21-09-17 | 21:14

Had ene Rutte maar de daadkracht van Aung San Suu Kyi; gewoon dat wat niet deugd retour afzender.
Moslims veroorzaken overal problemen waar ze zich vestigen, in Myanmar is het al niet anders.
Deze islammers hebben zo'n 30 politie bureaus aangevallen en de Myanmarders nemen dat niet, verjagen die islam zooi.
Precies zoals het hoort!
Oww ja, die VN is ook een islam clubje geworden; kan men dus ook niks redelijks meer van verwachten.

Hendrikaatje | 21-09-17 | 18:28

Een van de beste stukken op GeenStijl van de laatste tijd!
Hulde voor de man die lulde!

Gerrit gordijnstok | 21-09-17 | 18:26

Heerlijke samenvatting Zentgraaff, zeker zo goed als Boekestijn, want bij Boek krijg je ook nog gratis zijn kookkunsten en pianospel erbij, terwijl je daar niet op staat te wachten.

lingo star | 21-09-17 | 18:24

Ik zou niet al te veroordelend woorden gebruiken. Naar alle waarschijnlijkheid zal zoiets ook in Europa gaan plaatsvinden.
.
Tenminste... als er nog een westerling een fuck geeft om te overleven met iets van onze beschaving intact.
.
We kunnen natuurlijk ook gewoon willoos per 100.000-en naar de islamslachtbank, maar laten we eerlijk zijn, dat is wel zo koptisch/joods/yezidi/christelijk/.....

Parel van het Zuiden | 21-09-17 | 18:23 | 1

/atheïsten/homo's/ lesbisch/andere lettercombinaties/boedistisch/ ach eigenlijk gewoon iedereen die geen moslim is. En over de definitie van de ware moslim zijn bijvoorbeeld Iran en Saudi-Arabië het al niet eens....

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:42

Waarom wil Bangladesh deze mede-moslims niet?

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:20 | 2

Zelfde reden waarom Egypte de Gazastrook nooit heeft geannexeerd: ze hebben geen zin in meer dan een miljoen werkloze mensen die hun economie en staatsbestel enkel tot last zouden zijn.

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:25

Maar, maar, mede-moslims zielig. En bij Palestina zit Israël in de weg dus geen enkel excuus om niet in de regio op te vangen. Dus hup Bangladesh, opnemen die arme zielen.....

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:39

Zoals altijd wordt de waarheid verdraaid: de Rohingya zijn geen Birmezen maar komen uit Bangladesh. Het zijn vluchtelingen die een beter leven wilden dan in hun geboorteland. Dit is al decennia aan de gang. Er zijn nu inderdaad honderdduizenden van hen die in Birma geboren zijn. Ze houden vast aan hun islamitische geloof en eisen rechten en staatsburgerschap op. De laatste jaren worden ze gewelddadig en vallen lokale gemeenschappen van Birmezen aan en het leger en politie. Ook steunen ze terreur bewegingen. Het trieste is dat Bangladesh ze ook niet meer wil hebben omdat dat land ook straatarm is. Al met al een ingewikkelde zaak .

070 | 21-09-17 | 18:16 | 1

Goede reaktie! Nog aanvullend er zijn ook Birmese moslims die dus niet vervolgd worden. Het gaat erom dat ze Rohingya zijn. Moslim zijn heeft hier niets mee te maken. Ook al denk de moslimwereld van wel.

JossB | 21-09-17 | 18:46

Ik weet niet wat meer irriteert; die selectieve verontwaardiging van Moslims wanneer geloofsgenootjes onderdrukt worden en het plotselinge verstommen van de schreeuwkeeltjes wanneer het andersom is ... of het "ja-maar-zij-dan-denken" van de simplistische mailschrijver. Dat domme postmodernistische geneuzel waarbij altijd alles grijs moet zijn en alles zogenaamd in balans moet zijn. De vraag komt neer op het infantiele: "Moslims zijn stout, maar de niet-Moslims ook, waarom zeg je daar niets over?" Nou Jip, omdat niet iedereen even stout is, daarom.

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:16

Misschien kan er een mooie uitruil plaats vinden: de boeddhisten uit Bangla Desh naar Myanmar en de islamieten uit Myanmar naar Bangla Desh.
't Is duidelijk dat die islamieten in Myanmar niet tot de oorspronkelijke bevolking horen. (Tenminste als we Germen van Visionair kunnen vertrouwen.)

Aristotalloss | 21-09-17 | 18:16

Godsdienst schijnt toch wel in de mensen te zitten... Het christendom is nog niet zo'n slechte variant. Ben het eigenlijk wel eens met de Positivo's: www.youtube.com/watch?v=rvmjt-xqHwI

frank87 | 21-09-17 | 18:16 | 1

Alleen bedoelden Koot en Bie het waarschijnlijk satirisch kritisch of denk je van niet? "Al die gozers uit het oosten, ja die moeten wij niet hier ... onze god is de beste, hij is wereldkampioen".

Watching the Wheels | 21-09-17 | 18:44

Ter verduidelijking; er zijn tot nu toe een paar duizend doden gevallen onder de Rohingya en 500.000 mensen gevlucht naar Bangladesh. Dat is in veel gevallen triest, maar zo lang het Westen er niet permanent op gaat toe zien dat de moslimgemeenschap de rest van het land niet terroriseert houden wij ons beter afzijdig.

Want zo gaat het, het alledaagse geweld, roven en verkrachten door moslims wordt als 'fact of life' beschouwd; pas zodra er een tegenreactie komt beginnen de persen te rollen.

Panos88 | 21-09-17 | 18:16 | 1

500.000 Wow, het worden er steeds meer.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:21

Where are the Tibetan suicide bombers?

Kudzak | 21-09-17 | 18:13 | 1

Klok klepel. Tibet? Terug naar school jij!

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:22

Het schijn tiets genuanceerder te zijn, maar ik heb niet de mogelijkheid de bronnen te checken. Rohingya schijnen vanuit Bangeladesh ongeïnviteerd naar Burma gekomen te zijn en hebben zich niet echt geliefd gemaakt vanwege verkrachtingen en dat andere overlast gevende zaken. Ook is er een verhaal in omloop dat er binnen de Rohingya radicale groeperingen acief zijn die niet alleen de autochtone bevolking, maar ook hun eigen volk terroriseren. Myanmar is strategisch gelegen en dan zoek je al gauw naar betrokkenheid van de CIA, maar die heb ik tot nu toe niet kunnen vinden, Het is dan ook een geheime dienst,

Hollandmix | 21-09-17 | 18:13

Geen arroganter, zuurder, naarder, onvriendelijker volk dan de Rohingya. Je bent er beslist niet welkom als 'farang' en dat laten ze je voelen. Ze doorstaan iedere vergelijking met de meest zelotische zeloten van Atjeh, Oost- Java, Lombok of Mindanao. Het zijn geen slachtoffers! Ze vestigen zich stiekem vanuit Bangladesh in Rakhine State en ze nemen de boel over. Ze maken de boeddhistische bevolking het leven onmogelijk( en dat leven is al niet zo gezellig, in Myanmar). Dit conflict is ook niet van vandaag of gisteren, de Moslim Rohingya proberen de Arakan al zo'n tweehonderd jaar lang over te nemen ten koste van de Boeddhisten. En die slaan nu terug. En Aung San Suu Kyi is natuurlijk gewoon een stropop van het leger.
-
Toch opmerkelijk wat Azië aan intens corrupte faalhaasdames heeft voortgebracht: Indira Ghandi, Sirimavo Bandaranaike, Benazir Bhutto, Park-Geun-he, Yingluck Shinawatra en nu weer Tante Aung. En dat mag je niet hardop zeggen, natuurlijk, want: vrouw.

bisbisbis | 21-09-17 | 18:08 | 3

Dank u voor dit stukje extra duiding. Probleem was mij totaal onbekend, vond ze bijna zielig...

Lompiedompie | 21-09-17 | 18:15

Reconquista. Maar ja mag niet he van de internationale gemeenschap. T genocide woord is zelfs al een paar keer genoemd....

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:24

@is dit nog nieuws?
-
Zeker is het woord gevallen. Dit zijn de Palestijnen 2.0. Binnenkort zorgvuldig zielig gedrapeerde, 'aansgespoelde' kindjes op de voorpagina's. Dit gaat voorspelbaar ontaarden in welkomstgezangen op Europese luchthavens.

bisbisbis | 21-09-17 | 19:10

Boeddhisme is geen religie.

anigroove | 21-09-17 | 18:08 | 5

Boeddisme is een filosofie, eentje die moet leiden tot zelfontdekking, zelfontplooing, en op die manier het hogere te bereiken, stapje voor stapje, elke incarbatie weer, totdat je uiteindelijk de verlichting bereikt ( of dat nog even uitstelt om anderen een zetje in de juiste richting te geven ), simpel gezegd. En in de praktijk zit je in een hoop armere Boeddistische landen alsnog door de culturele sleur en de groepsdruk gezamenlijk alsnog naar een voorman te luisteren en te bidden. Maar goed, moeten ze zelf weten... Ze komen tenminste niet naar het westen om ons om te leggen en de samenleving hier te ontwrichten...

Graaisnaaiert | 21-09-17 | 18:20

Geloof in Buddha. Nog meer duidelijkheid nodig? Boedisme.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:37

Religie is geloven in een god.
Wasbakplasser | 21-09-17 | 18:15
Religie is een levensbeschouwing vanuit een vaste doctrine, symboliek en verering waar het boeddhisme ook onder valt, dat is niet hetzelfde als godsdienst. Ik heb de soetra's gelezen en boeddha zelf heeft nooit de intentie gehad om van zijn beschouwing een religie te maken. Eigenlijk is dat juist wat hij niet bedoelde en wilde, maar het is zo gegroeid door de manier waarop de leer is overgedragen aan volgende generaties in de eerste eeuwen. Zo zijn de kloosters ontstaan en de volgelingen die leiding zochten en verlichting zochten van het aardse lijden zelf. Religie is inherent aan de onwetendheid van de massa.

XaleX_2 | 21-09-17 | 19:38
▼ 2 antwoorden verborgen

nou laten we als neutraal Jeurope ook deze vluchtende Moslims hierheen halen..toch. Die vanaf de andere kant van de wereld en het midden Oosten Moslims worden hier ook met open armen binnengehaald want vluchteling. Ik zie het verschil niet. vanaf de jaren 60 vorige eeuw vangen we Moslims op, eerst als werkvluchteling uit Turkije en Marokko, daarna was Joegoslavie aan de beurt en recent Midden-oosten. Nu deze Aziatische Moslims kunnen er ook wel bij..Moslim en vluchteling-Asiel...

fikkieblijf! | 21-09-17 | 18:07

"B) Het toont aan dat het Boeddhisme niet alleen maar beeldjes van grijnzende dikke prinsjes bij de Xenos is, dat het meer is dan Truus uit Habbekutteveen die nu "aan meditatie doet" en helemaal zen is. Nee, Boeddhisme is ook gewoon een kudtreligie die, eenmaal uit op macht en geweld, ook in de psychomodus gaat. Van de toortsmonniken nu tot de Kamikazepiloten in Japan."

Amen voor de doortastendheid GeenStijl. Ik roep het al bijna 10 jaar. Meer van dit graag!

Rest In Privacy | 21-09-17 | 18:02 | 3

Er is wel een groot verschil tov de islam: ze hebben geen dawah of jihad. Ze laten iedereen met rust die hen met rust laat. Het positieve eraan is dat ze een 'tot hier en niet verder' standpunt hebben en niet over zich laten lopen zoals wij doen.

Von Mutzenbacher | 21-09-17 | 18:19

"Er is wel een groot verschil tov de islam: ze hebben geen dawah of jihad. Ze laten iedereen met rust die hen met rust laat."
@ Von Mutzenbacher | 21-09-17 | 18:19

Uhm nee, luister de hele youtube video van ome Christoffer maar eens af. Er zijn genoeg historische bronnen te vinden die deze kijk op de zaken onderschrijven, want ook het boeddhisme heeft gewerkt met zendingsdrang, opgelegd door moordmonniken.

Rest In Privacy | 21-09-17 | 19:14

Shoko Asahara was een goede vriend van de Dalai Lama, leider van de Japanse Aum sekte en verantwoordelijk voor gifgasaanvallen in de metro van Tokyo.

boccelullus | 21-09-17 | 21:27

Als je bij de MSM gewoon tussen de regels doorleest, dan weet je dat binnen een jaar talloze Rohinghya op de EU poort gaan kloppen...

Rico Tampeloerus | 21-09-17 | 18:02

Gelukkig zijn alle moslims welkom in hun heilige land wat zijn welvaart zal gebruiken om, oh nee wacht...

P-unit | 21-09-17 | 18:00 | 1

Of bij het grote moslimland Bangladesh.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:49

Uitstekende duiding Zent, weinig meer aan toe te voegen, anders dan dat de oorsprong van de Royhinga betwist wordt en daarmee dus al dan niet het "recht" om in Birma als volwaardig Birmees staatsburger te leven. Wat dat betreft verschillen ze weinig van andere statenloze volkeren als de Sha, Hmong, Karen en noem allemaal maar op, op die kudtreligie van ze na.
Oplossing? Geen idee. Waar ISlam een structureel deel van de bevolking heeft geinfecteerd is per definitie heibel in de tent. Onherroepelijk. en onomkeerbaar. Iets met de enige ideologie die hun Bloedgod boven alles stelt, boven wetten, staatsvormen en medeburgers die niet zo strak in de religie als zijzelf zijn, anders geloven of zelfs niet willen geloven. En dan worden ze boos. Met alle gevolgen van dien. Boem!

Graaisnaaiert | 21-09-17 | 17:59

de Rohingyas (een naam die door de birmezen bedacht is om aan te geven dat het illegale moslims zijn) krijgen steun van S.A, Pakistan en Erdogan.
hun militie is opgeleid in S.A door o.a de Taliban.
India werd 70 jaar geleden opgedeeld in een hindoe land India (maar er is daar ook vrijheid van godsdienst) en 2 moslim landen Pakistan en Bangla-Desh .
nog steeds proberen moslims meer terrein te krijgen (Birma is voor 90% boeddist) .islam wil zich overal verspreiden,we zien dat ook in de Filipijnen waar ze in de minderheid zijn.
maar ja zo als enquettes altijd uitwijzen worden moslims nu eenmaal altijd gediscrimineerd

pejoar | 21-09-17 | 17:58

Iedereen die klaagt over het beleid van Myanmar is een Boeddhafoob. En dus een racist. En de meninkjes van racisten zijn irrelevant.

Mike_DB | 21-09-17 | 17:58

Overal ter wereld vergallen moslims de leefomgeving van mens en dier. De islam is een schande voor de wereld. Ze zullen het er daar ook wel naar gemaakt hebben met hun onuitstaanbare achterlijkheid.

Wedstrijdkrokodil | 21-09-17 | 17:56 | 1

En zo is het!

Bali Lovert | 21-09-17 | 18:36

Als zelfs Aung San Suu Ky, Nobelprijs winnaar voor de Vrede, de moslims uit haar land knikkert, geeft aan wat er aan de hand, c.q. mis is met die Rohingya bevolkingsgroep.

Olympus | 21-09-17 | 17:56

www.youtube.com/watch?v=9PZJI3h_CSk
Hier Asin Warathi aan het woord. Door ondermeer The Guardian de Osama bin Laden van Myanmar genoemd. Ik geef de man het voordeel van de twijfel.
Hij vergelijkt moslims met de African Carp, een vis die alles vernietigd..

Von Mutzenbacher | 21-09-17 | 17:54 | 1

Ik twijfel al lang niet meer.... de beste man heeft groot gelijk, z'n verhaal is consistent met wat al vele jaren overal op de wereld met de moslims aan het plaatsvinden is... Japan heeft het goed in de gaten; alles wat met islam te maken heeft ontmoedigen... De jappen zullen in de toekomst (en nu al ) beseffen dat zij de beste keuze gemaakt hebben..

jowel | 21-09-17 | 18:29

1942, bangladesh had honger. De engelsen hadden alles uit het land aan eten opgehaal. Mountbatten wist al dat UK zich terug ging trekken en het land werd verdeeld. De muslims hebben in noord india, birma en pakistan genocides gepleegd. Nu worden de muslims terug geschopt. Goed zo! hlaoo1980.blogspot.nl/2012/08/1942-gen...

LifeCatcher | 21-09-17 | 17:51 | 2

Hulde

Is dit nog nieuws? | 22-09-17 | 07:01

Edit: Voor de geschiedenis les.

Is dit nog nieuws? | 22-09-17 | 07:02

Overal waar moslims zijn is het kut, je moet echt wel gestoord zijn om zo'n religie aan te hangen!

Maxx! | 21-09-17 | 17:50

He Zentgraaff, je vergeet nog dat stukje dat de moslims daar boeddhisten vermoorden en tempels vernielden, dat was namelijk het begin, wat je nu ziet het antwoord daarop.

dutch bikkel | 21-09-17 | 17:49

Turkijedeal met Birma? Voor elke moslim in de verdrukking halen we er 1 op en sturen we er 1 terug plus 3-6 miljard of zoiets?

Watching the Wheels | 21-09-17 | 17:48

" die niet helemaal getuigd "...
Let nou eens op je spelling, jongens. Zo moeilijk is het niet.

Punksmurf | 21-09-17 | 17:47 | 1

TMG groep; sinds 3 jaar is het huilen met de pet op.......'de ontslagen waren een hard gelach voor de betrokken ambtenaren', 'Old-timer sportman' (en bedoeld wordt all-timer). Neen, de Belgen gaan hier wel een spellingscontrole voor aanschaffen voor doorgedraaide razende reportertjes. Uit Olland.

Rudolf Vaselino | 21-09-17 | 17:58

Die Rohingya moslims zijn niet Birmees, ze zijn moslimland Bangladesh ontvlucht omdat het in boeddhistisch Birma beter toeven is, financieel gezien. Het zijn de import-Kosovaren van Azië, met hetzelfde doel: landjepik.

Guido | 21-09-17 | 17:47 | 3

En helaas ook te dom om te beseffen dat hun ideologie elke vorm van welvaart uiteindelijk zal vernietigen.

Panos88 | 21-09-17 | 17:49

Beetje geschiedenis lezen. er zijn ook Karen moslims, Karenni moslims. En gaat zo voort. Een land met +130 etnische minderheden waaronder de Rohingya gaat Aung Suu Kyi niet samensmeden. Haar vader de Held, schoot eigenhandig Karen mensen dood. Zo vader zo dochter. D'r masker valt af. Of de Rohingya nu moslims zijn of niet, er worden misdaden tegen de mensheid gepleegd, kinderen incluis dus cynisme op dit forum........... het zal jouw kind maar zijn.

Rudolf Vaselino | 21-09-17 | 17:53

Zo is het, Guido. Het zijn illegale binnendringers.

Lewis Lewinsky | 21-09-17 | 23:13

orca | 21-09-17 | 17:30 |
Niet alleen daar:
" .... nu bestaat de hulp voornamelijk uit temporary resettlements in kampen en harde worden voor de regering."
Is niets aan vervoegd, maar de regering krijgt harde worden.

JayJay | 21-09-17 | 17:47 | 1

Dat kan een typo zijn, vind ik niet zo erg. Waar ik me wild aan erger is dat dit, overigens goede blog, iedereen de maat neemt over Nederlanderschap terwijl ze structureel geen Nederlandse werkwoorden kunnen vervoegen.

orca | 21-09-17 | 18:20

Memo aan Zentgraaf: in het oosten van Myanmar zitten een hoop grondstffen en China heeft daar grote economische en geopolitieke (pipelines) belangen. www.bloomberg.com/news/articles/2017-...

Hint: misschien dat bepaalde groepjes 'minderheden' geld van Ome Soros of de CIA krijgen om daar onrust te stoken...?

Xirdalan | 21-09-17 | 17:45 | 3

Dat zou ook nog weer rustig kunnen en daarna bij de VN klagen dat ze slecht behandeld worden. We weten gewoon niet wat waar is, want journalisten lopen ook allemaal aan de leiband.

Watching the Wheels | 21-09-17 | 17:51

Genoeg voorbeelden in Azië en Centraal Azië waar de VS en China op ramkoers liggen en proberen aan invloed te winnen, zie Noord Korea en bijvoorbeeld de Spratley Islands of Kazakhstan.

De tactiek van de VS (en Ome Soros, de proxy financier van de CIA met zijn 'Open Societies' stichting) is bijna altijd dezelfde: religieuze minderheden financieren om onrust te stoken, zie bijv. Afghanistan (Mujahideen, de voorloper van de Taliban), Syrië (IS en Deash).

Copy-paste in Myanmar...

Xirdalan | 21-09-17 | 18:09

@Xirdalan
.
Zo ook in Indonesië, waar de CIA een dikke vinger in de pap had. Ook daar sinds na dat optreden een opkomst van moslimrebellen die steeds meer macht krijgen. Voeg er nog een mix van rare earth delving toe en onze voormalige kolonie kan ook nog heel wat shit verwachten.

earrebarre66 | 21-09-17 | 19:28

Wordt vervelend voor ze: dat hele eind peddelen tot Lampedusa.

Notenkraker | 21-09-17 | 17:41 | 2

Nee joh, daar hebben we de NGO's voor. Die halen ze wel op.

Deksmaat | 21-09-17 | 18:14

De rohingya willen naar Australie, Nieuw-Zeeland of Canada. Vreemd, daar is geen islamitisch land bij. Terwijl de aziatische landen letterlijk de boot afhouden met rohingya-asielzoekers, zal alleen van de westerse wereld hulp verlangd worden.

Rest In Privacy | 22-09-17 | 00:04

Als zelfs boeddhisten naar de wapens grijpen, weet je dat er zich vervelend gedragende moslims in de buurt zijn. https://fenixx.org/2017/09/09/de-mohammedaanse-rohingya-horden-die-echt-heus-waar-niemand-aanvielen-roepen-wapenstilstand-uit/

Rommelende Onderbuik | 21-09-17 | 17:38

Myanmar, heette dat vroegah niet Birma? Affijn, nu het "Myanmar" heet en de heerser bruin is kan er nooit veel politiek-correct lawaai komen van de witte mannen die over de politieke correctheid gaan.
In dat geval zou ik ook zeker de aanwezige moslims eruit gooien voordat ze de gebruikelijke problemen gaan veroorzaken. Als ik een bruine heerser was. Wat ik niet ben.

Jan Passant mk2 | 21-09-17 | 17:36

Myanmar is één grote teringbende. Toen ik afgelopen jaar 100 km buiten Mandalay was (juist richting de grens met Thailand) hoorden we ook geweerschoten. De genocide tegen de Rohingya is enkel het begin, maar de westerse wereld is er mooi ingetuimd met onze Nobelprijs winnares. Shan State zal zich binnen tien jaar onafhankelijk willen verklaren en die hebben een even groot leger als de regering. Veel plezier.

Weroldverbeteraar | 21-09-17 | 17:35 | 2

Een grote teringbende? We kunnen heel wat terugleren van ze. (natuurlijke) medicijnen, geen zeuren over luxe problemen, omgangsvormen, geen vooroordelen. Zeg die geweerschoten, was dat niet een jager of buskruit om vogels weg te jagen van een lekker rijstveld. WerOldverbeteraar?

Rudolf Vaselino | 21-09-17 | 18:04

Hoezo genocide? Dat woord komt uit de media.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:26

Het boeddhisme is net zo gewelddadig, vrouwenhatend, homohatend, antisemitisch en expansionistisch als de islam. Sla de kalachakra tantra er maar op na.
De dalai lama is niets meer dan een boeddhistische salafist maar dan met een geweldige pr vanuit het westen, en dat vanwege China.
De Rohingya hebben de afgelopen maanden naar mijn weten 70 politiebureaus overvallen, dus dat is ook al niet best. Er zijn niet zoveel redenen om met een van de partijen medelijden te hebben.

boccelullus | 21-09-17 | 17:34 | 10

bambi1970
Bedoel je Krabi? Daar ben ik namelijk geweest maar ook in overige delen in het zuiden. Heb daar toch wel waargenomen dat de Thai-boeddhisten in het algemeen vrij beschaafd zijn en dat de moslim-Thai in het algemeen toch wat afstandelijker zijn. En in het uiterste zuiden van het land worden er dagelijks aanslagen gepleegd op leger, politie en andere overheidsfunctionarissen door moslimfundamentalisten; Bangkok Post staat er vol mee.

mohammmedtriplem | 21-09-17 | 18:26

Op freethinker.nl kun je meer lezen over het verlichte boeddhisme.

boccelullus | 21-09-17 | 20:27

@mohammmedtriplem, Krabi inderdaad, sorry, en ten zuiden daarvan. Moslimkinderen met Osama bin Laden T-shirt. De sfeer is daar 'anders'.

bambi1970 | 22-09-17 | 11:10
▼ 7 antwoorden verborgen

Komt hier ook nog, dat ze die gasten het land uit jagen, en terecht!

joppo0 | 21-09-17 | 17:34
-weggejorist-
Der Paulie | 21-09-17 | 17:33

Wat zeggen alle NGO's hierover (?), of nee, zeg maar liever niet (te voorspelbaar volgens de regels van 't matriarchaat bewerend; 'maar het zijn toch allemaal mensen, en 'daarom' moeten 'wij' gaan betalen / helpen / partijdig de boel verder verstieren, zodat NGO's weer 'nodig' zijn)
Wat zeggen de islamieten en islamitisch rijke landen hierover (?), of nee, zeg maar liever niet (te voorspelbaar volgens de regels van hun patriarchale 'godsdienst / ideologie' bewerend, eh, dat is niet onze winkel man; want die jongens en meisjes zijn niet onze eng- gereformeerde variant binnen 't islamisme; wij zijn de Salafisten; soennieten, sjiieten, eh, vul verder maar in, maar we zijn in ieder geval niét gelijk aan die arme islamieten, die maar geholpen moeten worden door de ongelovigen, de kaffers of de weet ik wat voor 'n oud-slavendrijvers)
Wat zeggen de VN en de beschaafd-politiek-in-de-rondte-wentelende beroepshuichelaars hierover (?); of nee, zeg maar liever niet (wegens te voorspelbaar de ellende van anderen gebruikenden, om altijd op 't moment dat er kritiek op hen komt, te kunnen wijzen naar de 'anderen', dat dié ellende dáár nog veel groter is, en dat 'daarom' éérst aan dié problemen wat gedaan moet worden, voordat zij aan de beurt zijn om op de terechte kritiek op hen te hoeven antwoorden)
Deze sjablonen zullen gebruikt worden; deze clichés passen altijd over 'op', om jezelf mee vrij te pleiten, of stelling te nemen tegen anderen.
De islamhaters zullen zeggen 'zie je wel'.
De linksgekkies zullen zeggen 'zie je wel'.
En ook ik zeg 'zie je wel'.
En reken maar dat ze er 'allemaal' bij zullen denken, 'en ik heb nog gelijk ook; mét al mijn partijdigheid, jawel, mét mijn partijdigheid!'.

Der Paulie | 21-09-17 | 17:33

Intussen gaan er net zo veel verhalen dat die Rohingya hun eigen dorpen in de hens steken om zo aandacht te krijgen. Aan het adres van iedere andere religieuze groepering had ik zulke beschuldigingen niet geloofd. Maar ja, moslims en islam: alsof je een valse pitbull bij je zuigeling in de box gooit.

CoJoNes | 21-09-17 | 17:31 | 3

Die indruk kreeg ik ook. Je ziet beelden van vluchtelingen die de rivier oversteken met op de achtergrond een paar brandende huizen. Als die militairen zo dichtbij zijn, hoe komen die vluchtelingen dan zo ongeschonden over die grensrivier?

Graaf van Egmont | 21-09-17 | 17:45

Ja, dezelfde propaganda als de white helmets.

bambi1970 | 21-09-17 | 17:55

@cojones, zeg wilt u wel even rustig doen met zomaar een valse pitbull? wat is mis met een valse poedel? stigmatiserend en hoogst kwetsend.

jack and friends | 21-09-17 | 18:38

"die niet helemaal getuigttttttttt"
Jezuskristus hoe moeilijk is werkwoordvervoeging nou helemaal

orca | 21-09-17 | 17:30 | 1

tja als je de. werkwoorden weglaat is het makkelijk natuurlijk

Ben Hetzat | 21-09-17 | 19:42
-weggejorist-
jufrouw theelepeltje | 21-09-17 | 17:28

Het hele kamikaze gebeuren onder boeddhistisch geweld scharen is nogal kort door de bocht en getuigt van weinig historisch besef. Je zult met een ander voorbeeld moeten komen. Jammer @Zentgraaff

Montu | 21-09-17 | 17:28 | 1

Kamikazes Is idd vanuit het Shinto en niet vanuit het Boeddhisme.

Rest In Privacy | 21-09-17 | 17:53

Staat er eindelijk iemand op tegen islamgeweld is het weer niet goed. Een boeddhist heeft respect voor ieder levend wezen, behalve wanneer het zijn leven bedreigt. Dan zal de boeddhist zijn levenswijze verdedigen. Gelijk hebben ze.

SlimmeBelg | 21-09-17 | 17:27

Kortom, de Rohingya zijn een beetje de Palestijnen van de 21 eeuw: Wat bedoelt zentgraaff hiermee? Zijn ze nu zielig of zijn het terroristen of zijn het zielige terroristen. Of ,en dat lijkt mij het meest waarschijnlijk, zijn het islamitische terroristen die na het plegen van aanslagen hard worden aangepakt waarna allerlei mensenrechtenorganisaties om het hardst roepen dat ze zo zielig zijn.

eh.dinges | 21-09-17 | 17:27

Je bent vergeten te vermelden dat de Rohingya al 71 agenten hadden vermoord voordat de boeddhisten wakker werden.
Ik denk dat onze regering langzamer wakker wordt, maar dit terzijde.
Verder vreten ze, zoals het goede moslims betaamt, nog andere ellende uit en kijken ze hoe ver ze kunnen gaan en of ze er mee weg kunnen komen.
De boeddhisten hebben groot gelijk.
In India hebben moslims ook eeuwenlang de boel geterroriseerd, met ong 80.000.000 doden aan hindoe kant totdat er op grote schaal werd gezuiverd.
De moslims zijn ook 2x, met hele goede redenen, uit Europa getrapt.
Je merkt aan veel nieuws dat het nu ook de verkeerde kant uit gaat.
Maar het ligt natuurlijk nooit aan de islam.

watergeus | 21-09-17 | 17:25

Ik weet er weinig vanaf, maar ik zou het Myanmar niet op voorhand kwalijk nemen dat ze de moslims liever kwijt dan rijk zijn.

accijnstoerist | 21-09-17 | 17:25

Sargentiniërs uit Bangladesh die nu weer teruggaan naar Bangladesh. Het kan dus wel.

Poesmobiel | 21-09-17 | 17:25

Rohingya's zijn niet anders dan Bengaalse volkeren die onder Brits bewind naar Burma trokken voor werk. En nu eisen zij een eigen staat en schuwen daarbij geen geweld. In het westen is men naïef en wordt de Boeddhisten ''bloeddorst'' verweten. In werkelijkheid zijn het de Bengalen die met hun islamitische expansiedrift aanvallen plegen op militairen en politieposten.

mohammmedtriplem | 21-09-17 | 17:23 | 1

Het Westen kan ook niet anders, want hier is het gameplan niet anders. Hier wordt ons ook verteld dat ze hier kwamen voor werk, en hier gaan ze straks ook een eigen staat eisen. En dat moet ook, want wij discrimineren.

Opslag Medium | 21-09-17 | 19:46

Link onder "Christopher" klopt niet.

Zwizalletju | 21-09-17 | 17:22 | 1

Dank , gefixed.

Zwizalletju | 21-09-17 | 17:28

Google maar eens op Rohingya muslims... de eerste pagina's staan vol met berichten van CNN, Al Jazeera, NYT, ABC. Er is met geen mogelijkheid objectieve berichtgeving te vinden over dat conflict. Helaas zijn de Rohingya moslims en die hebben bij mij altijd het nadeel van de twijfel. Go, Aung San Suu Kyi!!

CoJoNes | 21-09-17 | 17:21 | 1

Ff zoeken op data voor pak em beet2016. Toen was het nog niet zo'n "hot" item.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:28

Volgens mij werkt t daar vrij eenvoudig. Den noeste monnik ziet den moslimgetallen nogal hard groeien, Tevens heeft men daar ook tv, en ziet dus ook alle rotzooi wat er zoal omheen hangt. En daar hebben de tuincentrum-kabouters geen zin in. Dus zijn ze maar preventief aan t ruimen geslagen. Lullig, maar dat maken ze daar iig zelf nog steeds uit.

Stortkoker | 21-09-17 | 17:21

Rohingya zijn een Bengaals volk dat in het begin van de twintigste eeuw van India (nu bangladesh) zijn gemigreerd naar burma. De Engelse overheersers van India en Burma zagen het als interne migratie en deden er niets aan. In 1948 werd burma zelfstandig en begonnen de bestaande boedistische bevolking te verdringen en weg te jagen van huis en haard. In de jaren 50 hebben de rohingya geprobeerd onder de vlag van Pakistan te komen. Met als argument oorlog te kunnen voeren tegen de hindu's in India. Ook werd er geprobeerd zelfbeschikking en dus een eigen staat te creëren voor de moslims in burma. Weet een goede leeswijzer is zijn de Engelse censussen. Dit zijn de verslagen die de Engelse overheersers schreven in burma en India enz. Hieruit blijkt dat de rohingya in het begin van de 20ste eeuw illegaal de grens met burma hebben overschreden.

protonplof | 21-09-17 | 17:20 | 1

Idd, ze zijn zelf begonnen met een gedeelte van het het land te annexeren. Logisch dat de lokale bevolking zich gaat verdedigen.
Ik hoop niet dat Zentgraaf in het vervolg de lezersvragen gaat beantwoorden want hij heeft zo te zien niet veel Zen om te graven in de geschiedenis.

Ongeruste vader | 21-09-17 | 18:32

"Die worden langzaam gegenocideerd door fanatieke Boeddhisten,"
Dat is geen boeddhisme, het is in directe contradictie tot boeddhisme. Het lijkt me dat het gewoon het militaire regime zelf er achter zit en dat heeft geen fuck met boeddhisme te maken. Kom maar met beelden en verklaringen waaruit blijkt dat dit een 'religieuze' oorlog is tegen een islamitische minderheid.

XaleX_2 | 21-09-17 | 17:20 | 2

Wirathu is mentioned on the cover story of Time magazine as "The Face of Buddhist Terror" on 20 June 2013.
"You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog," Wirathu said, referring to Muslims. "If we are weak," he said, "our land will become Muslim."
Wirathu openly blamed Muslims for instigating the recent violence. Wirathu said Burma's Muslims are being financed by Middle Eastern forces, saying, "The local Muslims are crude and savage because the extremists are pulling the strings, providing them with financial, military and technical power".
In January 2015 Wirathu publicly called United Nations envoy Yanghee Lee a "bitch" and a "whore" and invited her to "offer your arse to the kalars" (a derogatory term for Muslims).
-wikipedia

bambi1970 | 21-09-17 | 17:35

Dan nog is dat geen boeddhisme in de ware zin. Als genocide als oplossing voor een probleem wordt aangedragen dan is dat niet de leer van boeddha, maar een dwaling. Overigens wordt er in de Soetra's wel gesproken over strengheid en verdediging, maar absoluut niet over ongeremd geweld en zeker niet over moord en genocide. Jammer dat de geweldloze leer daar is gekaapt door dwalende monniken.

XaleX_2 | 21-09-17 | 17:54

Als je als moslim je gaat bezig houden met het aanvallen van het leger en politie, dan moet je niet raar opkijken dat leger en politie wat terug gaan doen.
Ik denk even terug aan de politionele acties in 1948 in dezelfde hoek van de wereld. Zelfs de Nederlanders waren destijds niet verbindend.
Dat daar nog geen SJW's over gevallen zijn. Zal nog wel komen denk ik.

Graaf van Egmont | 21-09-17 | 17:19

Als dit goed afloopt is het wellicht voor de Filippijnen en Thai - en wie weet wie nog meer - ook best een goed plan.

Lost een hoop problemen op en voorkomt ook een hoop problemen.

Poekieman | 21-09-17 | 17:19

Als ik heel eerlijk ben dan ben ik gewoon voor iedereen die tegen moslims strijdt. Is heel kort door de bocht, ik weet het.

osolemio | 21-09-17 | 17:19 | 1

als je naar links kijkt haal ik je binnendoor in ;-)

medelmo | 21-09-17 | 19:24

Kijkt met angst en beven wat Merkel hierover nu weer gaat zeggen. Vreemd in islamitisch land Saudie-Arabie is er helemaal geen zieligheidsopvangasielvluchtelingenindustrie, even naar Mekka en dan hup weer terug

HetOorAakel | 21-09-17 | 17:18

Aardige poging @Zendgraaff, aardige poging.
Je was af bij "Het is natuurlijk immens grappig [genocide]"
Daar hadden een hoop woorden gepast, ironisch, wrang, sommigen zouden misschien zeggen 'boontje komt om zijn loontje'.. maar 'grappig' is het nergens.
Verder is je punt B er een die ongetwijfeld betwist gaat worden in de panelen.
Hier op de panelen wordt vaak gepredikt dat religies helemaal niet gelijk zijn en dus ook niet 'allemaal een beetje fout/goed'.
Verder is alle UvA/JooperTs op een hoop gooien en daar serieus op ingaan te treurig voor woorden. Er komt een hoop meningdiarree uit die hoek maar werkelijk geen enkel weldenkend mens neemt dat serieus of gaat er op in.
Overigens mis ik de reactie van moslimlanden uit de buurt. Die willen natuurlijk niets liever dan deze medemensen opvangen.. toch? En moeten GW en Berdet nou wel of geen afstand doen van de islamhaat daar?

two ball cane | 21-09-17 | 17:16 | 5

@gelukzoeker | 21-09-17 | 17:35
Ik denk dat ik begrijp wat je probeert te raaskallen en kan daar alleen op antwoorden: 'je goed recht, verstandig, dat zouden we allemaal moeten doen.'

two ball cane | 21-09-17 | 17:39

@Graaf, het probleem is met name dat de internationale hulp verdwijnt in de zakken van mensen voor wie het niet bedoeld is en dat de Bangladeshi zelf geen behoefte hebben aan nog meer gasten aan tafel. Voor de rest vind ik "overwegend moslim" wel erg voorzichtig gezegd.

Panos88 | 21-09-17 | 17:39

@ Graaf van Egmont
De Bangladeshi zitten ook niet bepaald op hun Birmese buurmoslims te wachten
de opvangplaatsen blijven aan de grens, geen opvang in de rest van het land
Het heeft er veel van weg dat men de buurmoslims liever gisteren dan vandaag weer terug over de grens wil schoppen
zomaar een indruk hoor

Tobi | 21-09-17 | 19:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar haal jij je info vandaan, Zent?

CoJoNes | 21-09-17 | 17:15

Wee je gebeente als je nu een foute opmerking maakt, links is helemaal in de moordmodus, het liefste alle Rohingya hierheen halen.

lanexx | 21-09-17 | 17:14

Tja, ik vind dat de geschiedenis teveel wordt weggestopt: www.visionair.nl/politiek-en-maatscha...
Mijn eigen mening is dat IS bezig is te ronselen onder deze moslims en om hen zover te krijgen drijven ze hen naar Bangladesh.

toetssteen | 21-09-17 | 17:14

Ik las de wikipagina over Rohingya, dan snap je het wel en beste is niet mee bemoeien.

gebrokenvleugel | 21-09-17 | 17:13 | 1

Wikipedia is door iedereen op elk moment aan te passen dus ook voor psuedo info.

Is dit nog nieuws? | 21-09-17 | 18:30

Zal nog blijken dat wij blanken toch de enige deugmensen zijn. Behalve de linksdragende weg met ons Roepers.

Jimmy200 | 21-09-17 | 17:12 | 1

Opmerkelijk is ook dat nu iedereen en z'n moeder valt over de vervolging van moslims in Birma
terwijl het ijzingwekkend stil was toen hetzelfde bewind decennialang het Karen-volk in Birma bevocht;
de enige bondgenoot van de Geallieerden tijdens de strijd tegen de Jap in WO2
daarna middels verschroeide aarde taktiek door het (op Maoistische leest geschoeide) militaire regime
Verreweg het merendeel van de Boehoe roeprTs over 'moslimsvervolging' nu
hebben nog nooit van de Karen gehoord
en dat interesseert ze ook geen donder want slechts zielige moslims verdienen aandacht

Tobi | 21-09-17 | 19:34

Aung San Suu Kyi verraad haar volk niet omwille van haar image in geëngageerde Guardian lezende kringen.

Panos88 | 21-09-17 | 17:11 | 1

Hadden wij maar zulke vrouwen, al zou ons "man"volk het ook niet verdienen.

Panos88 | 21-09-17 | 17:14

Wat ik heb begrepen is dat ook daar de moslims de problemen zelf hebben veroorzaakt. En je kunt een geduldig iemand heel lang tergen, hem het bloed onder de nagels vandaan halen, maar ieder heeft een breekpunt. Ook een Nobelprijswinnaar.

Deksmaat | 21-09-17 | 17:08 | 4

Inderdaad, het komt niet uit het niets: "Since independence, Myanmar’s Rakhine State’s Muslim population ["'Rohingya' is a Muslim of Rakhine State"] has become the majority and Buddhists have suffered persecution; temples are often attacked and burned...." www.gearoidocolmain.org/rohingya-psyop...

ben kokhals | 21-09-17 | 17:32

Het heeft er alle schijn van dat de moslims in Burma (ik doe niet aan Myanmar) zelf de veroorzakers zijn van hun huidige situatie
let wel, het militaire bewind in Birma zijn verre van lieverdjes, maar de acties van het leger begonnen ná aanvallen van de moslims op politie- en legerposten, niet andersom
Kan iemand even wind zaaien en storm oogsten naar het Birmees vertalen

Tobi | 21-09-17 | 19:27

@normanius
Bedoel je misschien deze bron?
'Only the Khilafah [= kalifaat] will protect the Rohingya Muslims' bron: hizb-ut-tahrir britain (by the way, HUT is verboden in Duitsland, Rusland, China, Egypte, Turkije en nog een rij moslimlanden).
www.hizb.org.uk/dawah/national-dawah/b...

Of bedoel je deze bron waar diezelfde HUT tot militaire actie oproept?
www.hizb-ut-tahrir.info/en/index.php/l...

Of bedoel je deze bron? Waarin ook verwezen wordt naar een rapport (leestip).
www.newsweek.com/myanmarrohingya-musli...

gaffelbaard | 21-09-17 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb sterk de indruk dat de ellende zoals altijd toch echt wel bij de moslims zelf begonnen is.

Reaganmania | 21-09-17 | 17:08 | 1

Het lijkt me in elk geval een veilige aanname. Waarom zou dat ene stukje planeet nu net de uitzondering zijn, precies het ene gebiedje waar moslims zich nu eens wel normaal gedragen - en daar worden ze dan toevallig wel echt vervolgd! Nee, dat wil er bij mij niet in. Er zal best iets aan vooraf gegaan zijn.

Opslag Medium | 21-09-17 | 19:39

De wereld moet gezuiverd van elke religie. De islam voorop

Ron van Zon3948 | 21-09-17 | 17:08 | 3

Van de abrahamitische religies heeft alleen het nieuw-testamentische Christendom een reformatie doorgemaakt. Nu die anderen nog, en voor een niet gering deel zit daarin de kneep.

ben kokhals | 21-09-17 | 17:45

@ ben kokhals | 21-09-17 | 17:45

De Reformatie maakte de situatie in Europa er nou niet bepaald vrediger op hoor. Humanisme en de opkomst van de burgerij, dat moet bedankt worden voor het in de kooi krijgen van het christendom.

Zeemeerminneke | 21-09-17 | 18:19

@ Ron van Zon3948
Daar zijn de Birmese boedhisten in inmiddels mee begonnen, krijg ik de indruk

Tobi | 21-09-17 | 19:21

Hij is goed... mohammed in het land, de boel in de brand punt.

m-kwadraat | 21-09-17 | 17:05

Driemaal raak. De zieligheidsindustrie draait weer lekker veel uren inderdaad.

klamme.vla | 21-09-17 | 17:03

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken