achtergrond

Geenstijl

TERREURDREIGING. SPAANS BUSJE MET GASFLESSEN BIJ MAASSILO - Concert Allah-Las afgelast door politie

Terreurdreiging! Politie Rotterdam gelast concert van de Allah-Las in Maassilo af, evacueert het gebouw en loopt buiten in kogelwerende vesten.

In 010 is op last van de politie een concert van de Allah-Las afgelast. Reden: terreurdreiging, volgens twitteraccount van de Maassilo, buiten lopen agenten in kogelwerende vesten. Foute bandnaam misschien, iemand mee boos gemaakt? Aan de muziek kan het niet liggen want dat is vuige 60s surfrock van een band met cowboyhoeden en hartjes op hun site. Maar muziek is sowieso haram natuurlijk maar goed nou zijn we weer aan het speculeren en daar worden de MSM'ers boos van. Dus laten we maar gewoon afwachten. GEEN concert in de Maassilo vanavond in ieder geval. Maar verder moeten we gewoon doorgaan met ons leven. Want wij zijn met meer. MUZIEK!
Update: voorprogramma Altin Gün. Nederturks. Het kan dus ook extreemrechtse dreiging zijn. Of Erdogan houdt niet van surfrock.
Zware Jongens: "Ter plekke is een anti-terreureenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI)." (NOS) Dat is dus een combi-eenheid van mariniers en politie die de leiding voert bij 'terrorismegerelateerde situaties'.
Gortdroge concertgangers: zijn gortdroog. En deze is woke.
Update 20u18: Melding kwam vanmiddag al. "De politie zou 's middags al een melding hebben gekregen dat er een aanslag zou worden gepleegd tijdens het concert. Na overleg is besloten om het zekere voor het zekere te nemen en het concert af te blazen." (RTV Rijnmond). Zie ook deze P2000-comment uit onze panelen.
Update 20u40: De band zit nog binnen en moet kennelijk onder zware politiebegeleiding uit de Maassilo gehaald worden.
Update: Band afgevoerd onder politiebegeleiding. Was de dreiging specifiek naar hen? Of is het toeval? Om 22u00 is er een persco van Aboe Taleb. Politie heeft ondertussen een summier bericht online. Wel terreurdreiging, geen aanhoudingen.
UPDATE: ALWEER EEN WIT BUSJE. Toeval?

UPDATE 22u00: BUS MET GASFLESSEN GESPOT NA SPAANSE TIP

Korte, strakke persco van Aboutaleb. Na een tip van de Spaanse politie is besloten op te schalen bij het concert in de Maassilo. Nabij de Maassilo is een wit busje aangetroffen met Spaans kenteken en gasflessen erin. Exacte situatie wordt nog onderzocht, mede door EOD. De bestuurder is aangehouden, de band veilig afgevoerd. Meer details volgens nog, onderzoek op dit moment nog in volle gang. Lange versie persco hier.
UPDATE: Het busje is inmiddels veilig verklaard.
UPDATE DONDERDAGOCHTEND: Volgens Reuters en AP heeft de dreiging in Rotterdam geen verband met de aanslagen in Spanje.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.